Hírek > Folyamatos indexerősödés az amerikai tőzsdén >

Folyamatos indexerősödés az amerikai tőzsdén

2017.07.14 21:00
Folyamatos indexerősödés követte pénteken a vegyes kezdést a New York-i értékpapírpiacokon.
Folyamatos indexerősödés az amerikai tőzsdén

A kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 index 0,3 százalék, az S&P-500 index 0,4 százalék, a Nasdaq Composite index 0,5 százalék nyereséget mutatott.
   
Az S&P-500 és a DJIA-30 index rekordot ért el napközben.
   
Az árfolyamindexek nyereséges hét elé néznek. A pénteki kereskedésnek a DJIA-index 0,65 százalék, az S&P-500 index 0,93 százalék, a Nasdaq Composite pedig 1,97 százalék - hétfő óta felhalmozott - pozitív eredménnyel vágott neki.
   
A piac nagy reményekkel várja a most induló tőzsdei beszámolószezont. Az S&P-500 index tagjaitól átlagosan nyolcszázalékos nyereségnövekedést várnak az elemzők. Az index tagjaiból már harminc tette közzé beszámolóját, nyolcvan százalékuk a várakozásokra rácáfoló adatokkal.
   
A második negyedévi eredménybeszámolókat számos nagy bank jelentése indította el. Közöttük például a Citigroup, a JPMorgan Chase és a Wells Fargo az elemzői várakozásokat meghaladó eredményt mutatott fel. A vártnál alacsonyabb forgalmi adataik miatt azonban árfolyamuk sorrendben egy, másfél és két százalékkal csökkent.
   
A pénzügyi ágazat árfolyammutatója 0,9 százalékkal gyengült emiatt, az S&P-500 indexben képviselt 11 gazdasági ágazat közül az egyedüliként, míg a többi emelkedett.
   
A nap nagy nyertesei a technológiai cégek voltak, de nyertek az energiaipari cégek papírjai is az olajár emelkedésének köszönhetően. A technológiai ágazat mutatóját az Apple és a Microsoft papírjai emelték 0,6 százalékkal.
   
Az olaj ára közel egy százalékkal emelkedett pénteken. Az amerikai piaci zárás előtt két órával a Brent és a WTI nyersolaj ára is 0,87 százalék nyereséget mutatott hordónként 48,84, illetve 46,48 dolláron. Mindkét olajtípus ára nagyjából 5 százalékot halmozott fel heti mélypontjához képest, de még így is 16 százalékkal marad el az idei legmagasabb szinttől.
   
Az arany ára 0,90 százalékkal unciánként 1228,30 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,61 százalékkal jegyezték erősebben 1,1467 dolláron.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák