Hírek > Mi történt a magyar tőzsdén? >

Mi történt a magyar tőzsdén?

2017.07.14 21:30
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 227,95 pontos, 0,63 százalékos csökkenéssel, 35 915,42 ponton zárt pénteken.
Mi történt a magyar tőzsdén?

A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
   
Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: az európai részvénypiacok mínuszban zártak pénteken, a BUX szinte a "sereghajtóként" fejezte be a pénteki kereskedési napot. Ez azzal magyarázható, hogy a magyar piac a hét többi napján felülteljesítette a szintén folyamatosan erősödő nemzetközi piacokat, ennek következtében a BUX pénteken nagyobb mértékben gyengült az európai tőzsdék részvényindexeihez képest, ami normális folyamatnak tekinthető.
   
Kiemelte: a vezető részvények közül a Mol árfolyama esett a legnagyobb mértékben, a papír pénteki negatív korrekciója a  csütörtöki jelentős emelkedés következménye.
   
Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán kifejtette: a nap végére kicsit javult a helyzet a magyar piacon, mert megérkeztek a vevők, a BUX ugyanis a záró értékénél nagyobb mínuszban is járt nap közben.
   
A Mol 320 forinttal, 1,46 százalékkal 21 665 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.
   
Az OTP-részvények ára 47 forinttal, 0,49 százalékkal 9552 forintra esett, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.
   
A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 477 forintra gyengült, forgalma 193,4 millió forint volt.
   
A Richter-papírok árfolyama 17 forinttal, 0,25 százalékkal 6868 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.
    

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2710,96 ponton zárt pénteken, ez 8,90 pontos, 0,33 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.
   
A BÉT áruszekciójában pénteken nem változtak az árak. A takarmánykukorica szeptemberre tonnánként továbbra is 44 500 forintba, a nagy olajtartalmú napraforgómag októberre tonnánként továbbra is 96 000 forintba kerül, a repce augusztusi elszámoló ára pedig tonnánként 101 000 forint maradt.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák