Hírek > Négyszáz lakást épít Bukarestben a Cordia >

Négyszáz lakást épít Bukarestben a Cordia

2017.07.17 12:00
Budapesti, krakkói és varsói fejlesztései elindítását követően a román fővárosba is visszatér a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia, amely mintegy 400 új lakást épít Bukarestben. A vállalat a beruházáshoz egy 13 telekből álló, összesen 15 336 négyzetméteres területet vásárolt. A helyszín stratégiai jelentőségű, ugyanis a várakozások szerint itt épül majd fel a román főváros új üzleti központja.
Négyszáz lakást épít Bukarestben a Cordia

Külföldön is fokozza aktivitását Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. A társaság egy 13 telekből álló, összesen 15 336 négyzetméteres területet vásárolt meg a bukaresti vásárváros területén, a Romexpo kiállítási és rendezvényközpont, a World Trade Center és az ANL Romexpo lakópark szomszédságában. A vállalat árverésen szerezte meg a telkeket, az ügylet fő hitelezője az Alpha Bank. A Cordia mintegy 400 új otthont épít fel a területen, amely a várakozások szerint a jövőben a román főváros új üzleti központjává válik majd.

 

A helyi építési szabályzat alapján a területen legfeljebb földszint + 11 szintes lakóházak építhetők. A tervezett épületek 1-4 szobás lakásokból állnak majd, összesen 34 ezer négyzetméter alapterülettel.

 

„A Cordia célja, hogy a régió legnagyobb lakóingatlan-fejlesztőjévé váljon” – mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója. „A környező országok gazdasága növekedésnek indult, a kamatkörnyezet kedvező, a finanszírozási lehetőségek pedig kiválóak. A Cordia nemzetközi terjeszkedésének legfőbb alapja a jelentős kereslet a helyi lakáspiacokon, illetve a célországokban elérhető kiváló minőségű lakóingatlanok korlátozott száma” – tette hozzá.

 

A román fővárosban idén kezdődik a 6-os metró építése, a Cordia által felépítendő otthonok az egyik megálló közvetlen közelében lesznek. „E közösségi közlekedési beruházásnak köszönhetően a Cordia lakóingatlan-fejlesztési projektjének otthont adó tágabb környék kulcsfontosságúvá válhat Bukarest irodatérképén” – hangsúlyozta Mauricio Meza Gomez, a Futureal romániai országigazgatója. „Várakozásaink szerint ez a terület a következő években rendkívüli fejlődésen megy majd keresztül, hiszen átfogó fejlesztéseket terveznek a lakóingatlan- és kereskedelmi beruházásoktól kezdve egészen a közlekedésig” – tette hozzá.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák