Hírek > 8,4 százalékkal nőtt a szerb külkereskedelmi forgalom >

8,4 százalékkal nőtt a szerb külkereskedelmi forgalom

2017.07.18 01:00
Tavaly 8,4 százalékkal nőtt a szerb külkereskedelmi forgalom, 30,8 milliárd eurót tett ki - közölte a végleges adatokat hétfőn a szerbiai statisztikai hivatal.
8,4 százalékkal nőtt a szerb külkereskedelmi forgalom

A kivitel 13,43 milliárd euró volt, 11,6 százalékkal nőtt, míg a behozatal értéke 17,38 milliárd eurót tett ki, 6,1 százalékkal bővült. A külkereskedelmi mérleg hiánya 2015-höz képest 9,1 százalékkal, 3,95 milliárd euróra csökkent. Az export az import 77,3 százalékát fedte le, a megelőző évben ez az arány 73,5 százalékos volt.
   
A külkereskedelmi forgalom 64,1 százalékát a nyugat-balkáni ország az Európai Unió tagországaival bonyolította le. Export szempontjából Szerbia legjelentősebb külkereskedelmi partnere Olaszország, Németország, Bosznia-Hercegovina, Románia és Oroszország, import szempontjából pedig Németország, Olaszország, Kína, Oroszország és Magyarország volt.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák