Hírek > Jól fogy a cseh Budvar sör >

Jól fogy a cseh Budvar sör

2017.07.21 03:30
Rekordnagyságúra, 2,54 milliárd koronára (29,21 milliárd forint) emelkedett tavaly a ceské budejovicei Budvar sörgyár bevétele, éves szinten 2,9 százalékkal nőtt. A nyereség 337, 3 millió koronára (3,88 milliárd forint) rúgott - közölte Petr Zácek a sörgyár gazdasági igazgatója csütörtökön Ceské Budejovicében.
Jól fogy a cseh Budvar sör

 

A Budejovicky Budvar (Budweiser Budejovice) sörgyár a cseh "nemzeti kincsek" közé számít, az ország negyedik legnagyobb sörgyára, és az egyetlen, amely állami tulajdonban van, nemzeti vállalatként működik.     A Budweiser Budvar márka nemzetközi szinten is nagyon ismert és közkedvelt, a világ 77 országába exportálják. A Budvar teszi ki a cseh sörkivitel 20 százalékát. A sörgyár termelésének 61 százalékát értékesítik külföldön. Tavaly a Budvar 1,61 millió hektoliter sört főzött az eredeti receptek szerint.
    A Budvar legnagyobb piacát Nagy-Britannia jelenti, ahol csak tavaly öt új Budvar söröző nyílt. A termelés korlátai következtében azonban a  gyár már egyre kevésbé tudja kielégíteni a britek egyre növekvő igényeit, ezért is van rendkívül nagy szükség a kapacitások bővítésére - jegyezte meg az igazgató.     "A gyár már második éve lehetőségeinek határait feszegeti, és feltétlenül szükség van a gyártási kapacitások bővítésére és korszerűsítésére" - mondta Zácek újságíróknak. A korszerűsítés már tavaly elkezdődött, erre 407 millió koronát fordítottak. Hasonló összegű befektetést terveznek az idén és 2018-ban is, kétmilliárd koronát fordítanának a fejlesztésekre két év alatt.   

A Budejovicky Budvar (Budweiser Budejovice) sörgyár a cseh "nemzeti kincsek" közé számít, az ország negyedik legnagyobb sörgyára, és az egyetlen, amely állami tulajdonban van, nemzeti vállalatként működik.    

A Budweiser Budvar márka nemzetközi szinten is nagyon ismert és közkedvelt, a világ 77 országába exportálják. A Budvar teszi ki a cseh sörkivitel 20 százalékát. A sörgyár termelésének 61 százalékát értékesítik külföldön. Tavaly a Budvar 1,61 millió hektoliter sört főzött az eredeti receptek szerint.   

A Budvar legnagyobb piacát Nagy-Britannia jelenti, ahol csak tavaly öt új Budvar söröző nyílt. A termelés korlátai következtében azonban a  gyár már egyre kevésbé tudja kielégíteni a britek egyre növekvő igényeit, ezért is van rendkívül nagy szükség a kapacitások bővítésére - jegyezte meg az igazgató.    

"A gyár már második éve lehetőségeinek határait feszegeti, és feltétlenül szükség van a gyártási kapacitások bővítésére és korszerűsítésére" - mondta Zácek újságíróknak. A korszerűsítés már tavaly elkezdődött, erre 407 millió koronát fordítottak. Hasonló összegű befektetést terveznek az idén és 2018-ban is, kétmilliárd koronát fordítanának a fejlesztésekre két év alatt.   


Kapcsolódó kalkulátorok:

Gyomorsav, reflux kalkulátor - nagy a baj?

Mennyi alkoholt ihatok egy nap? - kalkulátor

Mennyit tudsz a pálinkáról?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák