Nyílnak az új MFB pontok

Az OTP Bank, az MKB Bank, a GRÁNIT Bank és az NHB Bank egy-egy fővárosi fiókjában tartott megnyitóval elindult az MFB Pontok hálózatának bővítése. 2017. július 31-vel 126 új MFB Pont kezdte meg működését, melyet - legkésőbb év végéig – további 74 MFB Pont megnyitása követ majd. Ezzel összesen 642 elemből álló hálózat gondoskodik majd az európai uniós hitelek és támogatással kombinált hitelek közvetítésével a vállalkozások és a lakossági ügyfelek számára. A Flórián téri MFB Pont megnyitó ünnepségén Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondott beszédet.

Nyílnak az új MFB pontok

A hitel-és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékek csaknem 800 milliárd forintos keretösszegének értékesítésére a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2016 során 442 MFB Pontból álló hálózatot hozott létre, melynek további 200 ponttal való bővítésére az MFB közbeszerzési pályázatot hirdetett. A 2017 májusában lezárult pályázaton nyertes pénzintézetek – a már meglévő konzorciumi partnerekhez hasonlóan -, saját hálózatukon belül, az MFB Pontok arculatával ellátott fiókokban állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az új közvetítői partnerek közül az OTP Bank Nyrt. összesen 163, az MKB Bank Zrt. 35, míg a Gránit Bank Zrt. és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. egy-egy fiókkal növeli majd az MFB Pontok számát.


„A kormány számos intézkedéssel segíti a hitelezés élénkítését – mutatott rá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelve: ezek egyike, hogy az uniós források minél gyorsabban juthassanak el azokhoz a vállalkozásokhoz, amelyek ezeket megfelelően tudják felhasználni. A Magyar Fejlesztési Banknak és a konzorciumban résztvevő pénzintézeteknek köszönhetően olyan hálózatot hívtunk életre, amely házhoz viszi a vállalkozások számára a hiteleket – fogalmazott a szakminiszter. Hozzátette: a hálózat sikerét bizonyítja, hogy a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célzó, európai uniós hitelprogramok már több mint 1300 vállalkozás fejlesztéseit segítik.”


A hálózatban év végéig összesen 63 első kategóriájú MFB Pont lesz,
amelyek a teljes hitelezési és értékesítési folyamatot végzik az összes elérhető termék esetében. További 260 második kategóriájú, ahol megvalósul az országos elérést igénylő termékek teljes hitelezési és értékesítési folyamata, illetve 319 harmadik kategóriájú MFB Pont, melyek fő feladata a tájékoztatás és az ügyfél érdeklődés továbbítása. Tovább bővül a fővárosi Pontok száma is, így a mai naptól már 15 budapesti fiókban igényelhetők uniós források.


 „Az első OTP bankfiókban történt MFB Pont megnyitásával egy eseménysorozat első állomását ünnepeljük”
- mondta el Wolf László vezérigazgató-helyettes. Az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divíziójának vezetője hozzáfűzte: ”a következő hónapokban összesen 163 OTP bankfiókban tesszük még könnyebben elérhetővé az Európai Unió által biztosított, az MFB által közvetített forrásokat. Fiókjainkban komoly szakértelem, rugalmas és gyors ügyintézés várja az ügyfeleket.” - zárta gondolatait Wolf László.


Dr. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója az MKB Bank központi épületében létesített MFB Pont ünnepélyes megnyitása alkalmával elmondta: „az Európai Unió által biztosított források felhasználásával kapcsolatos szakértelem már eddig is rendelkezésünkre állt az MKB Banknál. Most rövid időn belül, az ország egész területén 35 kirendeltségünkben nyitunk MFB Pontokat. A már meglévő és a jelenleg fejlesztés alatt álló új termékeink és szolgáltatásaink - ezekhez jön mostantól még az MFB Pontok egyedi kínálata is - tovább erősítheti ügyfeleink elégedettségét.  Az MKB Bankra jellemző hatékony, ügyfélbarát megoldásokkal várjuk új és régi ügyfeleinket az új MFB Pontjainkban is!”


„A GRÁNIT Bank kiemelt feladatának tekinti a kedvező kondíciójú, támogatott hitelkonstrukciók közvetítését, az NHP keretében például a hitelintézet a piaci részesedését többszörösen meghaladó arányban folyósított támogatott hiteleket az ügyfeleinek. Természetes, hogy az MFB kedvezményes konstrukcióinak a közvetítésében is hasonló eredményességgel kívánunk részt venni”
– mondta Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója, a bankban létesített MFB Pont megnyitásakor.


Az NHB Növekedési Hitel Bank a megnyitó alkalmából közölte, hogy számára öröm, hogy az Európai Unió által biztosított források felhasználásával és az MFB Pont megnyitásával maga is hozzájárulhat a hazai vállalkozások sikeréhez és ezáltal a gazdaság növekedését is szolgálja. Az NHB Bank életében az első MFB Pont megnyitása is azt mutatja, hogy jól halad a megkezdett úton, és az egyik legnagyobb hazai magánbankként folyamatosan bővíti banki szolgáltatásai körét jelenlegi és jövőbeni ügyfelei részére. A pénzintézet köszöni mindazok munkáját, akik közreműködtek, hogy az NHB Növekedési Hitelbank Zrt. is részese lehet az MFB Pontok hálózatának.


Az MFB Pontokról és az európai uniós hitel- és kombinált hitelprogramokról minden információ elérhető az mfbpont.hu weboldalon.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Közel 4 százalékos volt a munkanélküliség júliusban

A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 18:00
Megosztás:

Ekkora volt foglalkoztatottak száma az előző hónapban

Júliusban 4 millió 704 ezer volt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 16:00
Megosztás:

Javult a magyarok egészségértése

Javult a magyarok egészségértése a legtöbb területen, és emelkedett azoknak a száma, akik könnyebben megtalálják és jobban értik az egészséggel kapcsolatos információkat az elmúlt hat évben - közölte reprezentatív felmérése alapján az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerdán az MTI-vel.
2021. 08. 29. 12:00
Megosztás:

Még több ezer elektromos készüléknél hibádzik a címkecsere

A tavaly megújított energiahatékonysági címkéket március elejétől az üzletekben is ki kell helyezni. A fogyasztóvédelmi hatóság három hónapon keresztül ellenőrizte az előírás teljesülését a hagyományos és az online kereskedelemben is. Hatezer vizsgált termék több mint negyedénél volt probléma - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 28. 15:00
Megosztás:

Így spórolunk a telefonszámlán egy felmérés szerint

Elsősorban online hívásokkal és üzenetekkel igyekeznek csökkenteni a mobilhasználati költségeiket a magyarok, 47 százalékuk részesíti előnyben a csevegőapplikációkat a hagyományos mobilhívásokkal szemben, 38 százalékuk pedig inkább e-mail-eket küld SMS-helyett - derül ki a transzparens mobilcsomag-összehasonlítással foglalkozó BillKiller friss reprezentatív kutatásából.
2021. 08. 28. 09:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Sporttörténeti kiállítás nyílt Budapesten

Ünnepélyesen megnyitották csütörtök este a helyi sportműhelyek és sportlétesítmények történetét bemutató II. kerületi Sporthistóriák című kiállítást, amely szeptember 2-ig a Klebelsberg Kultúrkúriában, szeptember 3-tól három héten át pedig a Marczibányi téri Művelődési Központban lesz díjmentesen megtekinthető.
2021. 08. 28. 06:00
Megosztás:

A hazai halgazdálkodási ágazat profitálhat az EUROFISH tevékenységéből

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára és az AM Halgazdálkodási főosztályának vezetői Marco Frederiksennel, az Európai Halászat- és Akvakultúrafejlesztési Nemzetközi Szervezet (EUROFISH) megbízott igazgatójával egyeztettek az EUROFISH és Magyarország együttműködési lehetőségeiről, Budapesten - közölte az AM csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 03:00
Megosztás:

Elkészült a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveinek rekonstrukciója

Közel 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból felújították a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveit - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 01:00
Megosztás:

Megszűnik a bérkerékpáros rendszer Nagykanizsán

A létrehozása után öt évvel, a magas fenntartási költségek és az alacsony kihasználtság miatt megszűnik Nagykanizsán a közösségi bérkerékpáros rendszer - egyebek mellett erről is döntött csütörtökön Nagykanizsa közgyűlése.
2021. 08. 28. 00:00
Megosztás:

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat hetedik évada augusztus 29-én a Millenáris Széllkapu Parkban.
2021. 08. 27. 23:00
Megosztás:

110 ezer rászoruló diák kap ingyenes tanszercsomagot

Több mint 110 ezer rászoruló diáknak osztanak ki ingyenes tanszercsomagot a tanévkezdésre - közölte a lebonyolító Klebelsberg Központ elnöke csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.
2021. 08. 27. 20:00
Megosztás:

Kiváló minőségű a magyar dinnye, de lesz belőle elég?

Kiváló minőségű a magyar dinnye, amelynek termőterülete valamivel csökkent a pandémia hatására, de a hozama emelkedett, így bőven jut a hazai piacra és exportra is - mondta az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonvilágoson, az Agrármarketing Centrum dinnyefogyasztást ösztönző kampányának sajtótájékoztatóján.
2021. 08. 27. 17:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás:

Erre kérte az iskolákat az Emmi

A tanév közeledtével a higiéniás és alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kérte az iskolákat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön.
2021. 08. 27. 02:00
Megosztás:

Emelkedett az 5, 10 és 15 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal kisebb összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 27. 00:00
Megosztás:

Az E.ON Hungária Csoport marad a férfi és a női vízilabda ob I névadó főszponzora

A 2021/22-es szezonban is az E.ON Hungária Csoport lesz a női és a férfi vízilabda ob I névadó főszponzora.
2021. 08. 26. 23:00
Megosztás:

Tovább gyorsult a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése

Júniusban 20,5 százalékkal magasabb volt a mezőgazdasági termékek átlagos felvásárlási ára az egy évvel korábbinál, ami 3,1 százalékponttal nagyobb emelkedés az egy hónappal korábbi 17,4 százaléknál. Az élénkülésben némi szerepet játszhatott a bázishatás, mert tavaly májusról júniusra 2,5 százalékponttal, 4,5 százalékosra mérséklődött a drágulás üteme. A legnagyobb drágulást a burgonya és a tojás mutatta.
2021. 08. 26. 22:00
Megosztás:

A Nébih problémákat talált a meggyes söröknél

Meggyes söröket vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), laboratóriumi, élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból mindent rendben találtak, ugyanakkor négy terméknél jelölési hibák miatt élelmiszer-ellenőrzési bírságot, hatnál pedig nem megfelelő nyomonkövetés miatt élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabtak ki - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 26. 16:00
Megosztás: