Hírek > Tehetséges diákoknak hirdet felvételt az MCC egyetemi programja >

Tehetséges diákoknak hirdet felvételt az MCC egyetemi programja

2017.08.01 17:00
Középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetemi programjának Juniorképzése. A budapesti egyetemek nappali tagozatán továbbtanuló érdeklődők augusztus 6-ig pályázhatnak az intézmény iskola mellett végezhető, ingyenes képzésére. A sikeres felvételi vizsgát tett diákok bentlakási lehetőséget kaphatnak a Gellért-hegyen található Collegiumba.
Tehetséges diákoknak hirdet felvételt az MCC egyetemi programja

„Több mint százötven diák vesz részt egyetemi képzéseinken, ők azok, akik nemcsak egy nagyszerű közösségben szeretnék eltölteni diákéveiket, hanem már most tudatosan építik karrierjüket. Nálunk lehetőségük van megszerezni mindazt a több szakterületet átfogó tudást, készséget, amivel a munkaerőpiacra kilépve előnnyel indulhatnak társaikkal szemben” – mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese.

 

A képzésre pályázóknak írásbeli, valamint a Collegium vezetőségéből, nevelőtanáraiból és idősebb diákjaiból álló felvételi bizottság előtt szóbeli vizsgát is tenniük kell.

 

Az egyéves Juniorképzés célja, hogy a különböző tudásszinttel érkező tanulók ismereteit kiegyenlítse és támogatást nyújtson a Collegium valamennyi lakója számára előírt felsőfokú angol nyelvvizsga megszerzésében. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy a diákok egy olyan alapot kapjanak, amellyel az egyetemi képzés további szintjein minden nehézség nélkül hallgathatnak angol nyelvű kurzusokat.

 

A Mathias Corvinus Collegium egyetemi programja háromlépcsős: az egyéves Juniorképzés után a második évben indulnak el a kétéves, szakmai elmélyülést biztosító szakirányos képzések. Ezt követik a Vezetőképző program kurzusai, ahol hazai és külföldi neves szaktekintélyek előadásait is hallgathatják a diákok.

 

Az intézmény a komoly szakmai munka mellett nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre, a rendszeres előadások mellett az egyetemi program részét képezik a diákok által kedvelt téli és nyári táborok és további közösségi események is. Több mint 200 fős alumniközösség is működik, amelynek tagjai gyakran visszatérnek a Collegiumba tanítani.

 

A Juniorképzés iránt érdeklődők a jelentkezés feltételeiről és a felvételi folyamatáról az intézmény honlapján, az egyetemi program jelentkezés menüpontjában olvashatnak bővebben (www.mcc.hu).


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák