Hírek > Enyhe csökkenés várható a Budapesti Értéktőzsdén >

Enyhe csökkenés várható a Budapesti Értéktőzsdén

2017.08.03 09:00
Csökkenéssel indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértő szerint.
Enyhe csökkenés várható a Budapesti Értéktőzsdén

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője MTI-nek küldött kommentárja szerint enyhe mínuszban indulhat a kereskedés a tőzsdén, a Magyar Telekom gyorsjelentése nem adott újabb impulzust. A Mol pénteki gyorsjelentéséig kivárás lehet a jellemző. A szakértő szerint a BUX-nál újabb csúcsdöntési kísérletre lehet számítani a közeljövőben, ha a Mol eredménye meghaladja a várakozásokat.
   
Közölte: bár a Magyar Telekom gyorsjelentése bevétel és adózott eredmény soron is magasabb volt a vártnál, a jelenlegi trendek alapján nem várható, hogy a 2017-es osztalék mértékét a közeljövőben felemelnék. Ezek alapján visszafogott reakcióra számít a nyitásban.
   
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 254,61 pontos, 0,71 százalékos emelkedéssel, 36 041,13 ponton zárt szerdán. A Mol 45 forinttal, 0,20 százalékkal 22 300 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 112 forinttal, 1,17 százalékkal 9692 forintra, új tízéves csúcsra emelkedett, forgalmuk 7,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 466 forintot ért, forgalma 215,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,92 százalékkal 6600 forintra nőtt, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák