Hírek > A héten növekvő forgalomban emelkedett a BUX >

A héten növekvő forgalomban emelkedett a BUX

2017.08.06 10:00
Növekvő forgalom mellett emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken új történelmi csúcson, 36 678,22 ponton fejezte be a kereskedést, 927,57 ponttal, 2,59 százalékkal magasabban az előző heti záró értékénél.
A héten növekvő forgalomban emelkedett a BUX

A héten a részvénypiac forgalma 47,54 milliárd forint volt az előző heti 31,56 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.
   
Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint a magyar börzének a héten sikerült felülteljesítenie az európai részvénypiacokat, új történelmi csúcsra emelkedett a BÉT részvényindexe, ami elsősorban az OTP és a Mol kiemelkedően jó teljesítményének köszönhető.
   
Szerdán piaczárás után a Magyar Telekom közölte második negyedéves számait, pénteken hajnalban pedig a Mol hozta nyilvánosságra vállalati jelentését.
   
A kommentár szerint a távközlési vállalat eredményei nem okoztak különösebb meglepetést, a bevételek meghaladták ugyan az előzetes várakozásokat, de a profitabilitás továbbra is nyomás alatt van. A Bloomberg előrejelzése alapján az osztalék 5 forintos emelése várható az idei évre, tehát jövő tavasszal 25 forint helyett 30 forintos osztalékot fizethet a vállalat. A jelentés nem váltott ki érdemi árfolyamhatást, továbbra is a 460-470 forintos, szűkebb sávban mozog a Magyar Telekom jegyzése.
   
A Mol kellemes meglepetésekkel szolgált pénteken, a vállalat nettó eredménye 12 százalékkal nőtt. A kutatás-termelés üzletág adózás előtti eredménye éves bázison 37 százalékkal emelkedett. A menedzsment felfelé módosította éves előrejelzéseit, és a növekvő szabad cash-flow állomány miatt akár osztalékemelés is lehetséges. A jelentés közzététele után erőteljes vételi nyomás alakult ki a Mol piacán, az árfolyam 23 ezer forint fölé került, ez 6 éves csúcsnak felel meg.
   
Az OTP is jól teljesített a héten, a bankpapír árfolyama 10 éves csúcsra került, a jövő hét pénteken esedékes gyorsjelentés előtt optimisták a befektetők - áll az elemzésben.
   
A blue chipek közül a legnagyobb mértékben, 5,66 százalékkal a Mol erősödött, a pénteki kereskedést 23 350 forinton fejezte be a papír, heti forgalma 13,98 milliárd forint volt.
   
Az OTP-részvények árfolyama 3,32 százalékkal emelkedett, pénteken 9815 forinton zárt a bankpapír, heti forgalma 17,67 milliárd forint volt.
   
A Magyar Telekom árfolyama nem változott, a hét utolsó napján 467 forinton zárta a kereskedést, a részvények forgalma a héten 1,08 milliárd forint volt.
    

A hét vesztese a Richter lett, a papír árfolyama 1,35 százalékkal esett, a kereskedést 6570 forinton zárta pénteken, heti forgalma 9,73 milliárd forintot ért el.
   
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 2735,25 ponton zárt pénteken, 23,67 ponttal, 0,87 százalékkal emelkedett az előző héthez képest.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák