Hírek > A vártnál sokkal jobb eredmény az Unicredittől >

A vártnál sokkal jobb eredmény az Unicredittől

2017.08.07 11:30
Ma reggel tette közzé az olasz Unicredit az eredményét, amely alaposan meglepte a piaci szereplőket.
A vártnál sokkal jobb eredmény az Unicredittől

A nettó profit 945 millió euró lett a várt 587 millióval szemben és messze meghaladta még a legmagasabb 676 millió eurós előrejelzést is, pedig a bevételek csak 200 millió euróval haladták meg a várakozásokat. Ugyanakkor a kockázati költségek is csökkentek, ahogy a gazdasági környezet és a politikai helyzet is javul. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a bank átalakítása a tervek szerint zajlik, és a 2017-es év után újra fizethetnek osztalékot. Az elemzők 23 centet várnak részvényenként.

Ugyan az 50 centes tisztított egy részvényre jutó eredmény 40 százalékos csökkenés tavalyhoz képest, de a befektetők hatalmas örömmel fogadták az eredményeket és a vezérigazgató optimista nyilatkozatát. Így a részvényárfolyam 4 százalékos emelkedést mutat jelen pillanatban, s úgy tűnik, hogy egy középtávú emelkedés elején van.
Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák