Hírek > Új csúcsra vitte a részvényindexet a Mol és az OTP >

Új csúcsra vitte a részvényindexet a Mol és az OTP

2017.08.07 21:00
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 263,38 pontos, 0,72 százalékos emelkedéssel új történelmi csúcson, 36 941,60 ponton zárt hétfőn.
Új csúcsra vitte a részvényindexet a Mol és az OTP

A részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
   
Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: a Mol és az OTP jó teljesítménye mutatkozik meg árfolyamaik emelkedésében.
   
Felidézte, a Mol múlt pénteken közölt második negyedéves eredménye jobb lett a vártnál, a társaság a fél év teljesítménye alapján felfelé módosította idei eredményvárakozását.
   
Az OTP második negyedéves gyorsjelentését pénteken közlik, kedvező adatok esetén a bankpapír árfolyama átlépheti a 10 ezer forintos lélektani határ, de az sem kizárt, hogy ez már előbb megtörténik - tette hozzá a szakértő.
   
A Mol 250 forinttal, 1,07 százalékkal 23 600 forintra erősödött, 2,5 milliárd forintos forgalomban, ez egyben a papír idei legmagasabb záróára.
   
Az OTP-részvények ára 134 forinttal, 1,37 százalékkal 9949 forintra nőtt, ami szintén az idei maximum záróár, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki.
   
A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,64 százalékkal 464 forintra csökkent, forgalma 294,2 millió forint volt.
   
A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,30 százalékkal 6550 forintra esett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.
   
A BUMIX 2741,25 ponton zárt hétfőn, ez 6 pontos, 0,22 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák