Hírek > Lassabban növekszik Kína exportja és importja >

Lassabban növekszik Kína exportja és importja

2017.08.08 11:30
Júliusban a piaci várakozásoknál kevésbé nőtt Kína exportja és importja, külkereskedelmi többlete viszont nagyobbnak bizonyult a vártnál a központi statisztikai hivatal kedden közzétett kimutatása szerint.
Lassabban növekszik Kína exportja és importja

Júliusban 200,9 milliárd dollárt tett ki a kínai export, 7,2 százalékkal haladva meg az egy évvel korábbit, szemben a 10,9 százalékos növekedést jelző prognózisokkal. Az előző hónapban, júniusban 11,3 százalékkal nőtt az export az egy évvel korábbihoz képest.
   
Az import 11,0 százalékkal 146,6 milliárd dollárra nőtt júliusban. Elemzők 16,6 százalékos növekedésre számítottak a júniusi 17,2 százalék után.
   
A júliusi 11,0 százalék a kínai import legkisebb mértékű növekedése volt 2016 decembere óta.
   
Kína külkereskedelmi többlete viszont magasabb lett a várt 46,08 milliárd dollárnál júliusban, 46,74 milliárd dollár a júniusi 42,77 milliárd dollár után. Egy éve 2016 júliusában 48,61 milliárd dollár volt Kína külkereskedelmi többlete.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák