Hírek > A mínuszos zárás ellenére jól teljesített a magyar tőzsde >

A mínuszos zárás ellenére jól teljesített a magyar tőzsde

2017.08.09 21:00
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,80 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 36 578,47 ponton zárt szerdán.
A mínuszos zárás ellenére jól teljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
    

Wéber Tamás, az MKB Bank portfóliómenedzsere az M1 aktuális csatornán elmondta: a nemzetközi piacokhoz hasonlóan a magyar tőzsdén is negatív hangulatban folyt a kereskedés, de a hazai részvényindex nem esett annyit, mint a legtöbb európai mutató.
   
A BUX-ot főként a Mol húzta le, de az OTP-papírok árfolyama is gyengült, a Magyar Telekom és a Richter viszont kis erősödéssel tudta befejezni a napot - összegezte a szakértő.
   
A Mol 350 forinttal, 1,48 százalékkal 23 250 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.
    

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,40 százalékkal 9890 forintra esett, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki.
   
A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 465 forintra erősödött, forgalma 203,6 millió forint volt.
    

A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,23 százalékkal 6440 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.
   
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2767,24 ponton zárt szerdán, ez 18,11 pontos, 0,66 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák