Hírek > Csehországban is gyorsul az infláció >

Csehországban is gyorsul az infláció

2017.08.10 09:00
Júliusban 2,5 százalékra gyorsult az éves szintű infláció a júniusi 2,3 százalékról Csehországban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) szerdán Prágában. Az elemzők 2,3 százalékos inflációt vártak.
Csehországban is gyorsul az infláció

Havi szinten 0,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak júliusban júniushoz képest.
   
Leginkább az élelmiszerárak növekednek, 5,8 százalékkal voltak magasabbak júliusban, mint egy éve. Különösen a vaj (44,8 százalék), a tojás (27,7 százalék) és a tej (14,3 százalék) drágult meg jelentősen. A zöldségfélék áremelkedése 2,6 százalékos volt. Mindennek a következménye, hogy emelkedtek az árak vendéglátóipari egységekben is. A szállodai díjak 6 százalékkal voltak magasabbak most, mint tavaly júliusban.
   
A lakbérek 2,9 százalékkal, a vízdíjak pedig 1,2 százalékkal nőttek.
   
Csökkent viszont a lakberendezési termékek ára, olcsóbb lett a vezetékes telefonszolgáltatás és a mobiltelefonálás és csökkent a meleg víz, a földgáz és az üzemanyagok ára is.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák