Hírek > Veszteséges kezdés várható az európai tőzsdén >

Veszteséges kezdés várható az európai tőzsdén

2017.08.11 08:30
Veszteséges kezdésre lehet számítani pénteken az európai értékpapírpiacokon a napok óta tartó globális árfolyamcsökkenés folytatásaként.
Veszteséges kezdés várható az európai tőzsdén

A határidős indexjegyzések állása alapján az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,55 százalék, a frankfurti DAX index 0,78 százalék, a londoni FTSE-100 index 0,55 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,82 százalék veszteséggel kezdi a pénteki kereskedést.
   
A politikai hírek mellett pénteken a német, francia, olasz és spanyol inflációs adatok befolyásolhatják az árfolyamok alakulását Európában.
   
Nagy veszteséggel zártak csütörtökön az európai tőzsdék az észak-koreai nukleáris fenyegetés miatt az értékpapírpiacokon világszerte kialakult befektetői kockázatkerülés miatt. Ugyanígy nagy veszteséggel fejezték be a csütörtöki kereskedést az amerikai piacok és folytatták az esést pénteken az ázsiai tőzsdék is.
   
Csütörtökön a pán-európai Stoxx 600 és FTSE Eurofirst 300 indexek egy százalékot meghaladó veszteséggel zártak. Az indexekben képviselt minden egyes gazdasági ágazat árfolyammutatója veszített értékéből. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,14 százalékkal gyengült.
    

Frankfurtban 1,15 százalék, Londonban 1,44 százalék, Párizsban 0,59 százalék volt az indexveszteség, Madrid 1,38 százalékkal, Milánó 0,76 százalékkal zárt gyengébben.
   
New Yorkban a DJIA-30 index 0,93 százalékkal, az S&P-500 index 1,45 százalékkal esett, ami május közepe óta a legnagyobb napi gyengülésük volt. A Nasdaq Composite 2,13 százalékkal esett.
   
Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával Ázsiában már mély veszteségben jártak a főbb tőzsdeindexek: Sanghaj 1,43 százalékot, Hongkong 1,92 százalékot, Szöul 1,74 százalékot veszített. Tokió ünnep miatt zárva tart.
    

Az olajár csökkent az OPEC júliusi termelésének növekedése hírére. A Brent nyersolaj ára 0,89 százalékkal állt lejjebb hordónként 51,44 dolláron, a WTI nyersolajét 0,88 százalékkal 48,16 dolláron.
   
Az arany ára befektetési menedék szerepének köszönhetően már sorban a negyedik napja emelkedik a globális politikai feszültség eszkalálódása közepette. A héten az arany ára már két százalékkal ment feljebb és 2 havi csúcsnál tart. A határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusát 0,14 százalékkal jegyezték magasabban 1291,85 dolláron unciánként.
   
Az euró/dollár árfolyam nem változott, az eurót 1,1772 dolláron jegyezték.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák