Hírek > Április óta a legmagasabbra emelkedett az infláció Németországban >

Április óta a legmagasabbra emelkedett az infláció Németországban

2017.08.11 10:00
Júliusban április óta a legmagasabbra emelkedett az infláció Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken közzétett kimutatása szerint.
Április óta a legmagasabbra emelkedett az infláció Németországban

Az idén júliusban 1,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban az egy évvel korábbihoz képest és 0,4 százalékkal az előző havihoz képest.
   
A júliusi infláció megfelelt a piaci várakozásoknak.
   
Júniusban 1,6 százalék volt a fogyasztói árindex éves, és 0,2 százalék a havi emelkedése. Májusban 1,5 százalék volt az éves áremelkedés, az előző havihoz képest viszont 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak. A júliusinál magasabb infláció áprilisban volt, 2,0 százalékos. Havi összevetésben áprilisban nem változtak az árak.
    

Az infláció üteme a harmadik hónapja szerény mértékben gyorsul.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák