Hírek > Stagnált az infláció Spanyolországban >

Stagnált az infláció Spanyolországban

2017.08.11 23:00
Spanyolországban stagnált a fogyasztói árak emelkedésének üteme júniusban a spanyol statisztikai hivatal pénteken közzétett adatai szerint.
Stagnált az infláció Spanyolországban

Az előrejelzéseknek megfelelően, júliusban 1,5 százalékkal álltak magasabban a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál a júniusi 1,5 százalék után. A júliusi és júniusi ütem 2016 novembere óta a legalacsonyabb adat.
    
Az év hetedik hónapjában az előző havihoz képest 0,7 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak Spanyolországban az előző havi stagnálás után, a várakozás is ez volt.
    
A spanyol statisztikai hivatal közleményében az szerepelt, hogy az európai uniós tagországok inflációs mutatóinak összehasonlíthatóságát biztosító harmonizált fogyasztói árindex (HICP) havi szinten az 1,2 százalékos csökkenést valószínűsítő elemzői várakozásoknak megfelelően alakult, éves szinten pedig szintén az előzetes elemzői előrejelzésekkel megegyezően, 1,7 százalékkal emelkedett.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák