Hírek > Lassult az olaszországi infláció >

Lassult az olaszországi infláció

2017.08.12 02:00
Olaszországban az elemzői várakozásoknak megfelelően lassult a fogyasztói árak növekedése júliusban az olasz statisztikai hivatal pénteken közzétett adatai szerint.
Lassult az olaszországi infláció

Az előrejelzésekkel összhangban júliusban 1,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban a júniusi 1,2 százalék után.
   
 A júliusi inflációs adat idén a második legalacsonyabb a januári 1,0 százalék után. Az áprilisban mért 1,9 százalékos infláció pedig 2013 februárja óta a legmagasabb érték Olaszországban.
    
Az előző havihoz képest az elemzői várakozásoknak megfelelően 0,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak júliusban, míg júniusban 0,1 százalékkal estek az árak az előző hónaphoz képest.
    
Az olasz statisztikai hivatal közleménye szerint az európai uniós tagországok inflációs mutatóinak összehasonlíthatóságát biztosító harmonizált fogyasztói árindex (HICP) havi szinten az 1,9 százalékos visszaesést valószínűsítő elemzői várakozásoknak megfelelő mértékben csökkent, éves szinten pedig szintén az elemzői előrejelzésekkel megegyező 1,2 százalékkal emelkedett.
    
Az olasz kormány  az idén 1,1 százalékos gazdasági növekedésre számít a tavalyi 0,9 százalékos, és a tavalyelőtti 0,8 százalékos bővülés után.

Az olasz gazdaság növekedési üteme az egyik leggyengébb az euróövezetben.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák