Hírek > Erős második negyedévet zárt a KBC csoport >

Erős második negyedévet zárt a KBC csoport

2017.08.13 02:00
A belga KBC csoport a második negyedévet 855 millió euró nettó nyereséggel zárta - áll a cég MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
Erős második negyedévet zárt a KBC csoport

A K&H Bank anyabankja azt közölte, hogy az erőteljes gazdasági növekedéssel, alacsony inflációs rátával, erősödő euróval és alacsony kamatlábakkal jellemezhető környezetben 855 millió euró összegű nettó nyereséget könyvelt el a második negyedévben a tavalyi év azonos időszakában elért 721 millió euró után. Így az első negyedévben elért 630 millió euróval együtt 2017 első fél évében 1,485 milliárd euró nettó eredményt ért el a vállalat, ami 33 százalékkal haladja meg 2016 azonos időszakának adatát.
   
A belga piacon a KBC második negyedéves nyeresége 483 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 371 millió euróról. A cseh piacon a nyeresége 191 millió euróról 183 millió euróra csökkent, az úgynevezett nemzetközi piacán, ahol még jelen van, a profit 123 millió euróról 177 millió euróra emelkedett.
    

A KBC csoport teljes bevétele az idei második negyedévben 1,980 milliárd euró volt az előző év azonos időszakában elért 1,885 milliárd euró után.
   
A KBC csoport 2,4 milliárd euró profitot és 7,211 milliárd euró éves bevételt ért el tavaly.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák