Magyar Telekom bevétele meghaladta a várakozásokat

A Magyar Telekom Nyrt. folytatódó tevékenységből származó összes bevétele az elemzői várakozásokat meghaladva 5,4 százalékkal 163,8 milliárd forintra emelkedett 2018 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Az elemzők 161,9 milliárd forint adózott nyereséget vártak.

Magyar Telekom bevétele meghaladta a várakozásokat

A Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készített gyorsjelentés szerint a bevétel az első kilenc hónapban 7,1 százalékkal 481,1 milliárd forintra nőtt 2017 azonos időszakával összehasonlítva. A bevételek növekedése továbbra is elsősorban a rendszerintegrációs és információtechnológiai (RI/IT) bevételek erőteljes emelkedésének, valamint a magasabb készülék-értékesítéseknek és mobiladat-használatnak köszönhető.
    

A cég adózott eredménye a harmadik negyedévben 22,1 százalékkal 15,1 milliárd forintra csökkent az egy évvel korábbihoz képest, miután az alacsonyabb nyereségadó költség kedvező hatását ellensúlyozták az alacsonyabb kamatfizetés, adózás, és értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) eredmény és az emelkedő értékcsökkenési költségek. Az év első kilenc hónapjában a folytatódó tevékenységből származó adózott eredmény 12,5 százalékkal, 39,5 milliárd forintra nőtt, a magasabb EBITDA-nak, valamint a pénzügyi és nyereségadó költségek terén elért megtakarításoknak köszönhetően - írták.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!

 

A jelentés szerint a Telekom EBITDA eredménye idén a harmadik negyedévben éves összevetésben 6,3 százalékkal 53,6 milliárd forintra csökkent, ami az alacsonyabb bruttó fedezet és a kissé növekvő közvetett költségek együttes hatásának eredménye. Az év első kilenc hónapjában az EBITDA éves összevetésben 2,2 százalékkal 146,5milliárd forintra javult, miután a bruttó fedezet és a közvetett költségek egyaránt javultak 2017 hasonló időszakával összevetve.
    

A mobil bevételek 5,5 százalékkal, 90,2 milliárd forintra növekedtek 2018 harmadik negyedévében éves összehasonlításban, míg 2018 első kilenc hónapjában, éves összehasonlításban 5,1 százalékkal 251,6 milliárd forintra emelkedtek. Ez a mobiladat-bevételek és az eszköz-értékesítési bevételek folyamatos, erőteljes növekedésének eredménye - olvasható a jelentésben. A vezetékes bevételek 2,5 százalékkal 50,1 milliárd forintra nőttek a harmadik negyedévben, és 5,1 százalékkal 152,1milliárd forintra 2018 első kilenc hónapjában.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A növekedés az emelkedő készülékértékesítéseknek, valamint a magasabb TV és szélessávú kiskereskedelmi szolgáltatási bevételeknek köszönhető. A rendszerintegrációs (RI) és IT bevételek 2018 harmadik negyedévében 19,8 százalékkal, 23,5 milliárd forintra nőttek, ami 2018 első kilenc hónapjára 26,7 százalékos éves növekedést eredményezett. A magyarországi növekedést továbbra is a közszféra számára teljesített megrendelések eredményezték, míg Macedóniában a növekedés mögött a testreszabott megoldási projektek növekvő száma áll.
    

A Telekom arra számít, hogy az egész éves árbevétel hozzávetőlegesen 630 milliárd forint lesz. A cég nagyjából 190 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás, és értékcsökkenési leírás előtti) eredményre számít változatlanul - írták.
   
A jelentés idézi Rékasi Tibor vezérigazgatót, aki elmondta: a cég 2018 harmadik negyedévben is megőrizte a jó teljesítményét, ismét nőtt valamennyi üzletága. Magyarországon a mobiladat iránti kereslet tovább nőtt, összhangban a piacon jelen lévő okos eszközök számának növekedésével. Hozzátette: a stratégiájukkal összhangban továbbra is nagysebességű internet-hálózatuk növelésére koncentráltak és jelentős előrelépést tettek 2018-ra kitűzött céljuk elérése felé, hogy további 300 ezer háztartást lássanak el nagysebességű internetkapcsolattal.
   
A Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír szerdai záró ára 405 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 387 forint, a legmagasabb 487 forint volt.

Meglepően nagyot ugrott a Magyar Telekom nyeresége és bevétele

A Magyar Telekom konszolidált adózott eredménye éves összehasonlításban az elemzői várakozásokat meghaladóan 26,4 százalékkal 14,5 milliárd forintra nőtt az idén a második negyedévben - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentésében.
2021. 08. 11. 02:00
Megosztás:

Nagy osztalékot fizet a Telekom macedón leányvállalata

A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD - Skopje (MakTel) a 2020. üzleti év után 1,38 milliárd macedón dénár (mintegy 7,90 milliárd forint) osztalék kifizetéséről határozott a csütörtöki közgyűlésén - közölte a Magyar Telekom a tőzsde honlapján csütörtökön.
2021. 06. 17. 23:30
Megosztás:

Felfüggesztik a Magyar Telekom-részvények kereskedését csütörtökön

A Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót tart június 10-én 10-től 16 óráig, emiatt 10 órától felfüggesztik a papírok kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).
2021. 06. 09. 15:00
Megosztás:

Vételre ajánlja a Magyar Telekomot az ERSTE - 500 Ft fölötti célárfolyammal

Ma megjelent elemzésükben a korábbi 425 forintról 520 forintra emelte meg a Magyar Telekom 12 hónapos célárát az ERSTE Befektetési Zrt.
2021. 06. 08. 13:30
Megosztás:

A Magyar Telekom részvény visszavásárlási aukciójának részletei

A Magyar Telekom 2020-as eredmény utáni részvényesi javadalmazás egyik elemeként részvény visszavásárlási aukciót hirdetett.
2021. 05. 31. 14:00
Megosztás:

Részvény-visszavásárlási aukciót tart a Magyar Telekom

A Magyar Telekom június 10-én tartja meg a korábban bejelentett részvény-visszavásárlási aukciót - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.
2021. 05. 10. 18:00
Megosztás:

Magyar Telekom közgyűlési határozatok

A közgyűlés hatáskörében eljárva pénteken a következő határozatokat hozta a Magyar Telekom igazgatósága.
2021. 04. 19. 17:30
Megosztás:

A Magyar Telekom osztalékainak kifizetése június 2-án kezdődnek

A Magyar Telekom igazgatóságának döntése alapján a társaság a részvényeseknek 15,311 milliárd forint osztalékot fizet ki, az osztalékfizetés első napja június 2-a - közölte a Magyar Telekom pénteken az MTI-vel.
2021. 04. 17. 02:00
Megosztás:

Több tucat járásban fejleszt a Magyar Telekom

A Magyar Telekom hálózatfejlesztéseinek további lendületet ad, hogy a vállalat az elmúlt években pályázaton 11,6 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatást nyert el több tucat magyarországi járás vezetékes hálózatfejlesztésére a Szupergyors internet programban (Szip) - közölte a cég az MTI érdeklődésére szerdán.
2021. 04. 08. 03:30
Megosztás:

Állóháború a Magyar Telekom részvények piacán

Őszintén szólva 11-ik hete állóháború folyik a vevők és eladók között a Magyar Telekom részvény árfolyamán.
2021. 03. 23. 08:15
Megosztás:

Áprilisra tervezi éves közgyűlését a Magyar Telekom

A Magyar Telekom Nyrt. április 16-án tartaná meg éves közgyűlését, ha a járványhelyzet lehetővé teszi - közölte a cég a tőzsde honlapján pénteken.
2021. 03. 13. 08:00
Megosztás:

Minden eddiginél több optikai elérést épített a Telekom

Tavaly a Magyar Telekom minden eddiginél több, 377 ezer új optikai elérést épített, 117 ezer kábeles elérési pontot pedig gigabit-képessé fejlesztett, ezzel csaknem 2,5 millióra nőtt hálózatán a gigabites elérések száma - közölte a vállalat az MTI-vel hétfőn.
2021. 03. 02. 01:30
Megosztás:

Így nőtt a Magyar Telekom árbevétele és nyeresége

A Magyar Telekom adózott eredménye 22,9 százalékkal, 16,0 milliárd forintra nőtt 2020 negyedik negyedévében, a 2020-as éves nyereség 4,1 százalékkal, 46,3 milliárd forintra emelkedett, összes bevétele a negyedévben 3,6 százalékkal, 188,9 milliárd forintra, az év egészében egy százalékkal 673 milliárd forintra bővült.
2021. 02. 25. 21:30
Megosztás:

A Magyar Telekom nyerte a Digitális Kormányzati Ügynökség mobilszolgáltatás tenderét

A Magyar Telekom nyerte a Digitális Kormányzati Ügynökség mobilszolgáltatásra kiírt tenderét, a megbízás két évre szól, amelyet további hat hónappal meghosszabbíthat az ügynökség - közölte a távközlési szolgáltató szombaton az MTI-vel.
2020. 12. 12. 18:10
Megosztás:

Szerződést hosszabbít a vezérigazgatójával a Telekom

Az igazgatóság keddi döntése alapján Rékasi Tibor vezérigazgatói szerződése 2024. június 30-ig meghosszabbodik - közölte a társaság az MTI-vel.
2020. 12. 02. 04:30
Megosztás:

Sikeres kötvényaukciót tartott a Magyar Telekom

A Magyar Telekom a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában (Nkp) sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetők részére - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
2020. 11. 24. 18:00
Megosztás:

Bővíti 5G lefedettségét a Telekom

A Magyar Telekom a magyarországi szolgáltatók közül elsőként a tavaszi spektrumértékesítési eljáráson értékesített 2100 Megahertzes (MHz) frekvenciasávon is elindítja 5G szolgáltatását, a tervek szerint az év végére 11-ről 30 százalékra bővíti 5G hálózata lakosságra vetített lefedettségét a fővárosban - közölte a cég az MTI-vel pénteken.
2020. 11. 20. 17:35
Megosztás:

Változatlanul jó eredmények a Magyar Telekom-nál

A Magyar Telekom konszolidált adózott eredménye éves összehasonlításban az elemzői várakozásokat meghaladóan, 50,9 százalékkal 19,7 milliárd forintra nőtt az idén a harmadik negyedévben, árbevétele 1,8 százalékkal 167,7 milliárd forintra emelkedett - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentésében.
2020. 11. 05. 06:30
Megosztás:

Kötvénykibocsátást tervez a Magyar Telekom

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjának keretében 70 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez a Magyar Telekom - tájékoztatta a vállalat szerdán az MTI-t.
2020. 10. 28. 13:30
Megosztás:

Jelentett a Magyar Telekom - az árfolyam egyelőre stagnál

Tegnap piaczárást követően publikálta második negyedéves eredménykimutatását a Magyar Telekom, melyben az idei évre vonatkozó célkitűzéseket is részben megváltoztatta - olvashatjuk az ERSTE elemzésében.
2020. 08. 06. 16:00
Megosztás: