Menesztették a Fehér Házból Mira Ricardelt

Menesztették a Fehér Házból Mira Ricardelt, a nemzetbiztonsági tanácsadó helyettesét, egy nappal azután, hogy a first lady, Melania Trump a nyilvánosság előtt szorgalmazta elbocsátását.

Menesztették a Fehér Házból Mira Ricardelt

A döntést Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője rövid közleményben tudatta.
   
"Mira Ricardel változatlanul támogatja az elnököt, a Fehér Házból távozva új szerepet kap a kormányzatban" - fogalmazott a szóvivőnő. A közlemény azonban nem tett említést arról, hogy milyen megbízatás várhat rá.
    

Melania Trump kedden szorgalmazta Mira Ricardel menesztését.
    

Stephanie Grisham, a first lady kommunikációs igazgatója kedden délután sokakat meglepő nyilatkozatot adott ki, amelyben úgy fogalmazott: "a first lady hivatalának álláspontja szerint ő (Ricardel) többé nem méltó arra a megtiszteltetésre, hogy a Fehér Házban szolgálhasson".
    

Először fordult elő, hogy Melania Trump nyilvánosan rendre utasította az amerikai elnök kormányzatának egyik tagját. Az amerikai politikában nem gyakorlat, hogy a first ladyk a nyilvánosság előtt hoznak döntéseket politikai vagy személyzeti ügyekben.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Amerikai sajtóértesülések szerint Ricardel a first lady októberi afrikai körútjakor összetűzésbe került Melania Trump munkatársaival. A vita tárgya a repülőgépen történő ültetés és a Nemzetbiztonsági Tanács forrásainak felhasználása volt.
   
A
menesztett tanácsadót ugyanakkor az amerikai sajtó munkahelyi vitákat generáló, összeférhetetlen személyként írja le, aki korábban James Mattis védelmi miniszterrel is nyilvános és durva hangú vitákba keveredett. A The Washington Post információi szerint John Kelly kabinetfőnök már hónapok óta fontolgatta Mira Ricardel eltávolítását.

Kalkulátor ajánlónk:
Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor
Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor
Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Tanácsadói üzletága miatt esik az IBM részvénye

A várakozástól elmaradó tanácsadói bevételt közölt tegnap a piac zárását követő első negyedéves gyorsjelentésében az IBM.
2024. 04. 25. 18:00
Megosztás:

Ford: Erős autógyártó gyenge elektromos üzletággal

Tegnap este tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Ford.
2024. 04. 25. 17:31
Megosztás:

Nagyot esett a Facebook / Meta részvény a tőzsdén - mi áll a háttérben?

Tegnap, a piac zárását követően tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Meta, amelyben a vállalat erős eredményt, illetve az idei évre az eddig becsülthöz képest nagyobb beruházásra fordított összeget közölt.
2024. 04. 25. 17:00
Megosztás:

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

A fintech-forradalom egyik mérhető sikertörténete, hogy miként vált az adomány és előfizetés jellegű közösségi finanszírozás a hagyományos forrásgyűjtési módszerek – mint a klasszikus banki finanszírozás vagy a kockázati tőkebefektetések – alternatívájává. Ebből a gyors fejlődésből az is következik, hogy kevésbé egységes a kép a köztudatban a „crowdfunding” jelenségről. Hány formája van? Melyek esnek szabályozás alá? Kik a szereplők a folyamatban? Milyen jogszabályok vonatkoznak rá? Hogyan adóznak? Sok-sok tisztázandó körülmény közül a fő kérdés mindenekelőtt azonban az, hogy megjelennek-e erre szakosodott szolgáltatók Magyarországon is. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalójából sok kérdésre választ kapunk.
2024. 04. 25. 16:30
Megosztás:

Az üzemanyagáraknak a régiós átlaghoz kéne igazodniuk

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.
2024. 04. 25. 16:00
Megosztás:

Eredményes évet zártak a zalai vadgazdálkodók

Sikeresen zárult a 2023/2024-es vadászati év Zalában. Rekordszámú, csaknem 9700 gímszarvas került terítékre - közölte a vármegyei kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője az MTI-vel.
2024. 04. 25. 15:30
Megosztás:

Újabb hazai vasúti fejlesztések valósulhatnak meg

Újabb magyarországi vasúti fejlesztések valósulhatnak meg a jövőben az Egy övezet, egy út nevű kínai kezdeményezés keretében, ezáltal külső finanszírozással, gyorsan és hatékonyan kerülhet sor a hálózat modernizálására - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.
2024. 04. 25. 15:00
Megosztás:

Bukarestben nyit központot az Ahold Delhaize

Bukarestben nyit összeurópai informatikai központot a világ legnagyobb kiskereskedői közé tartozó holland-belga hagyományos és online kiskereskedelmi vállalat, az Ahold Delhaize - közölte szerdán a vállalat.
2024. 04. 25. 14:30
Megosztás:

Újra megnyílik a Tudományos Mecenatúra program

A korábbi hasonló célú pályázat folytatásaként újra megnyílik a Tudományos Mecenatúra program, amely idén egymilliárd forintos keretösszeggel segíti a hazai tudományos eredmények láthatóságát és a magyar kutatói közösség bekapcsolódását a nemzetközi vérkeringésbe - tájékoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-t.
2024. 04. 25. 14:00
Megosztás:

Nőtt a tartós javak megrendelése az Egyesült Államokban márciusban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jelentősebben bővült havi szinten a tartós javak megrendelése márciusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.
2024. 04. 25. 13:30
Megosztás:

Felvásárolja a Sprintert a Sameday

Az easybox csomagautomatákat üzemeltető, romániai székhelyű Sameday futárszolgálat magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet magyar szektortársa, a Pick Pack Pontokat üzemeltető Sprinter felvásárlásával - tájékoztatta a társaság a MTI-t szerdán.
2024. 04. 25. 13:00
Megosztás:

Az OPUS GLOBAL Nyrt. osztalékot fizet a tavalyi eredménye után

Az OPUS GLOBAL Nyrt. a 2023-as eredménye után részvényenként 10 forintot, összességében 6,7 milliárd forint osztalékot fizet - mondta a cég vezérigazgató-helyettese az OPUS GLOBAL Nyrt. közgyűlését követő háttérbeszélgetésen szerdán Budapesten.
2024. 04. 25. 12:30
Megosztás:

A Szabó Fogaskerékgyártónak új csarnoka épül

Új gyártócsarnokot építtet a magas minőségű fogaskerekek és hajtóművek összeszerelésével foglalkozó Szabó Fogaskerékgyártó Kft. ez év őszére, a 2,5 milliárd forintos beruházás alapkövét szerdán tették le Kaposváron.
2024. 04. 25. 12:00
Megosztás:

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.
2024. 04. 25. 11:30
Megosztás:

Komoly fejlesztést terveznek megvalósítani Kesznyétenben

Egyebek mellett egészségházra, valamint útfejlesztésre fordítják azt a több mint 350 millió forintot, amelyből fejlesztések valósulhatnak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található Kesznyétenben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz projektjein keresztül.
2024. 04. 25. 11:00
Megosztás:

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
2024. 04. 25. 10:30
Megosztás:

Vegyesen kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 25. 10:00
Megosztás:

A magyar kormány felszólítja a MOL-t és a többi üzemanyag forgalmazót, hogy vigyék le az üzemanyagok árát, különben...

A magyar kormány önkéntes árcsökkentést vár a piaci szereplőktől. Tegnap megjelent a Gazdasági Minisztérium jelentése a magyar kiskereskedelmi üzemanyag árakról.
2024. 04. 25. 09:45
Megosztás:

Vegyesen mozogtak az ázsiai indexek

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 25. 09:30
Megosztás:

Kisebb negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén az elemző szerint

Kissé elbizonytalanodott a nemzetközi befektetői hangulat, ezért kisebb negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BUX 437,29 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 66 376,55 ponton zárt szerdán.
2024. 04. 25. 09:00
Megosztás: