Így védjük meg az ingatlanunkat

A legelterjedtebb lakásvédelmi eszköz a lakásbiztosítás, a magyarok 85 százaléka rendelkezik vele - derül ki a K&H biztos jövő kutatásából. Az ingatlanokban bekövetkező károkat a 30-59 éves magyarok szerint leghatékonyabban szén-monoxid-riasztóval, a szomszédok összefogásával és a lakásbiztosítás segítségével lehet megelőzni vagy enyhíteni. A károk közül egyébként a többség a természeti csapástól és a csőtöréstől tart. A magyarok harmada pár éven belül napelemes rendszerrel szerelné fel otthonát.

Így védjük meg az ingatlanunkat

A 30-59 éves magyarok körében a lakásbiztosítás a leggyakrabban használt megoldás, ha a lakás védelméről van szó: 85 százalék él ezzel a lehetőséggel - áll a K&H biztos jövő felmérésben. Ugyanakkor nem mindegy, hogy kié az adott lakás. Míg a saját tulajdonban lévő lakások 93 százalékára kötöttek lakásbiztosítást a felmérés résztvevői, addig a nem saját - elsősorban bérelt - lakásban élők mindössze 67 százalékának van lakásbiztosítása. A szomszédok összefogására 73 százalék, míg a rendszeres járőrözésre a megkérdezettek több mint fele hagyatkozik. Távfelügyeletes riasztóval mindössze a megkérdezettek negyede rendelkezik, annak ellenére, hogy 82 százalék hatékonynak tartja a megoldást.
 
A 30-asok körében népszerűek a biztonsági ajtók (53 százalékuknak van), a közterület-figyelő kamerák (32 százalékuk közelében működik ilyen) és a riasztók távfelügyelettel (21 százalékuk használja). Míg a távfelügyelet elsősorban a központi régióra jellemző, addig a rendszeres járőrözés inkább a falvakban.


Hogyan jutsz egyszer Te is saját lakáshoz? ITT megtudhatod!

 
Biztosítás, szén-monoxid-riasztó, szomszédok, kutyák és a többiek

A kutatás azt is vizsgálta, hogy a válaszadók melyik lakásvédelmi módszert tartják a leghatékonyabbnak. A megkérdezettek 78 százaléka mondta erre a lakásbiztosítást. A szén-monoxid-riasztót és a szomszédok összefogását a válaszadók 85, illetve 80 százaléka említette. Legkevésbé a házőrző kutyákat tartották hatékonynak: mindössze 69 százalék gondolta így, és a megkérdezettek mindössze 44 százaléknak van kutyája. A falvakban azonban ennél jóval többen, az itt élők mintegy 70 százaléka tart házőrzőt.
 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A lakásbiztosítás hiányát a megkérdezettek többsége – 57 százaléka – azzal magyarázta, hogy nem a saját lakásában él, 18 százalékuk pedig a biztosítókkal szembeni bizalomhiányt hozta fel indokként. A másik jellemző kifogás a magas biztosítási díjat, az érintettek 17 százaléka emiatt nem kötött lakásbiztosítást. A budapestiek között sokan hivatkoztak a már meglévő társasházi biztosításra.
 
Csőtörés vezeti a listát


A kutatásból az is kiderül, hogy az ingatlanokat fenyegető kockázatok közül a megkérdezettek leginkább a csőtöréstől és a beázástól tartanak. 70 százalék aggódik, hogy valamilyen természeti katasztrófa tesz kárt az otthonában. Betöréstől a magyarok mindössze fele tart, besurranástól pedig 46 százalék. Ahol a lakásbetörések számának növekedését érzékelték, ott a válaszadók 72 százaléka valószínűnek tartja, hogy hozzá is betörhetnek. Besurranás vagy betörés áldozata a megkérdezettek 4-6 százaléka volt, de ismerőssel ezek már jóval magasabb arányban, 25-26 százalékban történtek meg.
 
A lakásban tervezett fejlesztések közül a napelem, napkollektor viszi a prímet, a válaszadók 46 százaléka pár éven belül beszerezné ezeket, és 3 százaléknak már jelenleg is van a házán. Riasztó- vagy távfelügyeleti rendszer telepítését 35 százalék mondta valószínűnek, és 13 százaléknak védi jelenleg is a lakását, míg robotporszívót vagy takarítórobotot, valamint okosháztartást 24-24 százalék szeretne a jövőben, de mindössze 5 és 1 százalék élvezi ezek előnyét jelenleg is. Az okosotthon még nem igazán terjedt el, de főleg a férfiak fantáziáját mozgatja meg: a férfiak 31 százaléka tervezi kialakítani, míg a nőknek csak a 17 százalékára igaz ez.

Csíkszereda futófesztiválra készül

Szeptember 17-én és 18-án rendezik meg a Csíkszeredai Futófesztivált, amelyre a szervezők 1500 résztvevőt várnak.
2021. 08. 28. 11:00
Megosztás:

Oroszország a Twittert, a Facebookot és a WhatsAppot sem kímélte

Megbírságolta egy moszkvai bíróság csütörtökön a Twittert, a Facebookot és a WhatsAppot az orosz állampolgárok adatainak Oroszországban történő lokalizálását (az ország területén működő szerveren való tárolását) előíró jogszabályok megsértése miatt.
2021. 08. 28. 08:00
Megosztás:

Élhető exobolygók egy új osztályát azonosították csillagászok

Élhető exobolygók egy új osztályát azonosították csillagászok, felfedezésük azt jelentheti, hogy a Föld biológiai folyamataihoz hasonló élet megtalálása a Naprendszeren kívül lehetséges a következő két-három évben - közölte a Cambridge-i Egyetem.
2021. 08. 28. 02:00
Megosztás:

Alig javult az orosz ipari termelés

A vártnál kevésbé nőtt az ipari termelés éves szinten júliusban Oroszországban, miközben havi szinten csökkenést regisztráltak.
2021. 08. 27. 22:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

Három partnerre lehet szükség a kormányalakításhoz Németországban

Németország második világháború utáni történetében először nem kettő, hanem három partnerre lehet szükség a kormányalakításhoz a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után - jelentette ki az egyik legtekintélyesebb német választási szakértő csütörtökön Berlinben.
2021. 08. 27. 18:00
Megosztás:

Gyenge nyitás az európai tőzsdéken

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 08. 27. 10:00
Megosztás:

Áruházakban és iskolákban is felvehető lesz az oltás Brüsszelben

Az új típusú koronavírus ellen védettek arányának növelése érdekében szeptembertől a belga főváros több nagyáruházában is lehetőség nyílik az oltásra - derül ki csütörtöki közlésekből. Brüsszelben októbertől újra kinyithatnak a zenés szórakozóhelyek, bár Belgiumban az elmúlt hét napban átlagosan négy százalékkal emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma.
2021. 08. 27. 01:00
Megosztás:

Új közép-európai keresleti igazgatót nevez ki a Mars

A Mars, a világ egyik legnagyobb édesség-, rágógumi-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója Daniela Hlavackovát nevezi ki új közép-európai keresleti igazgatójává. Daniela, aki korábban Szlovákia piaci igazgatója volt, most a régió négy országában - Csehországban, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában – lesz felelős a marketingtevékenységért és az ezáltal ösztönzött növekedésért.
2021. 08. 26. 21:00
Megosztás:

Nagyot zuhant a brit autóipar termelése

Jelentősen visszaesett júliusban a brit autóipar termelése az elektronikai alkatrészek hiánya miatt az ágazat szakmai képviseleti szervezete, az SMMT csütörtöki jelentése alapján.
2021. 08. 26. 17:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon.
2021. 08. 26. 10:00
Megosztás:

A vártnál nagyobb mértékben romlott a GfK német fogyasztói hangulatindexe

A vártnál nagyobb mértékben romlott a GfK német fogyasztói hangulatindexe szeptemberre. A gazdaságkutató intézet csütörtöki jelentése szerint szeptemberre vonatkozóan mínusz 1,2 pontra csökkent a fogyasztói hangulatindex az előző havi mínusz 0,4 pontról. Az elemzők kisebb esést, 0,7 pontot vártak.
2021. 08. 26. 09:00
Megosztás:

Meghosszabbították Németországban a kivételes jogrendet

Ismét meghosszabbította a német szövetségi parlament (Bundestag) a koronavírus-járvány miatt bevezetett kivételes jogrendet, amely szélesíti a szövetségi kormány és a tartományi kormányok mozgásterét, a szerdán hozott döntés három hónapra szól.
2021. 08. 26. 07:00
Megosztás:

Franciaországban beindult a gazdaság

Miután a koronavírus-járvány miatti leállást követően beindult a francia gazdaság, a kormány abbahagyja valamennyi gazdasági ágazat automatikus támogatását - jelentette be szerdán Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter.
2021. 08. 26. 05:00
Megosztás:

Törökország megkezdte katonáinak kivonását Afganisztánból

Törökország megkezdte katonáinak kivonását Afganisztánból - jelentette be szerdán a török védelmi minisztérium.
2021. 08. 26. 00:05
Megosztás:

Így fejezték be a mai kereskedést az európai tőzsdék

Pozitív kezdés után vegyes indexekkel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2021. 08. 25. 20:00
Megosztás:

Vegyes hangulat az amerikai tőzsdéken

Csekély elmozdulással, bizonytalan irányban nyitottak szerdán az amerikai tőzsdeindexek az előző napi rekordok után.
2021. 08. 25. 17:00
Megosztás:

Szigorításokat jelentett be Bécs polgármestere

Michael Ludwig, Bécs polgármestere kedd délután újabb szigorításokat jelentett be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.
2021. 08. 25. 12:00
Megosztás:

Erősödéssel indítottak az európai tőzsdék

Pluszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2021. 08. 25. 10:00
Megosztás:

A szélsőséges európai esőzések a klímaváltozás következményei lehetnek

Tudósok szerint az Európában júliusban bekövetkezett pusztító áradások hátterében álló heves esőzéseket az emberi tevékenység kiváltotta éghajlatváltozás okozhatta.
2021. 08. 25. 07:30
Megosztás: