A Casio bemutatja a legújabb, extra vékony Edifice karórát

Az elegáns és strapabíró karórákat magában foglaló Edifice-család idén új, szuper vékony taggal bővült. Az EQB-1000D-1A típusszámot viselő karóra ezüstszínű, nemesacél tokkal, valamint tükröződésmentes, karcálló zafírkristályüveggel rendelkezik.

A 45.6 mm átmérőjű tok számlapja sötétszürke zafír színű, amely exkluzív és különleges megjelenést kölcsönöz a karórának. Esztétikai funkciója mellett a számlap más hasznos tulajdonsággal is bír. A szupervékony Edifice-t a Tough Solar fényenergiával működő szerkezet látja el a szükséges energiával. Ennek köszönhetően nyáron elég mindössze pár óra a karóra akkumulátorainak feltöltéséhez. Teljesen feltöltött akkumulátorral 5 hónapig is működhet - akár korom sötétben is. A karóra akkumulátora ugyanakkor nemcsak természetes, hanem akár mesterséges fényben is tölthető, így rendszeres viselet mellett folyamatosan éri annyi fény, hogy szinte soha ne merüljön le.

A minél elegánsabb és időállóbb megjelenés érdekében a Casio mérnökei a tokot korábbi 13,1 milliméterről 8,9 milliméter vékonyra csökkentették. Ennek érdekében szinte teljesen át kellett építeni az Edifice óraszerkezetét, mert már 0,1 milliméteres csökkentés is komoly beavatkozást igényel az óramesterektől. Az előző 4,93 milliméteres óraszerkezet magasságot végül 30 százalékkal, 3,52 milliméteresre csökkentették a Casio tokiói kutató&fejlesztő központjában. Ennek köszönhetően lehetővé vált egy jóval vékonyabb tok alkalmazása.

Az EQB-1000D-1A számlapja az Edifice-család többi tagjához hasonlóan dual időkijelzésre alkalmas, így a „lokális” és az „otthoni” idő egyszerre jeleníthető meg rajta, ami kifejezetten hasznos lehet az üzleti utazásoknál. Viselője biztos lehet abban, hogy az Edifice minden esetben a pontos időt mutatja, ugyanis beépített Bluetooth-kapcsolattal az okostelefonon keresztül frissíti magát. Az Edifice órákhoz fejlesztett Android és IOS operációs rendszereken futó alkalmazással háromszáz város aktuális zónaideje közül lehet választani az applikációban megjelenő térképes felületen. További kényelmi, mindennapi használatra szánt funkciók között van a napi ébresztés és 2099-ig szóló öröknaptár.

A dual időkijelzés mellett stopper- és köridőmérési funkcióval is rendelkezik az EQB-1000D-1A. Az Edifice alkalmazással párosítva így képes arra is, hogy -5 és +1 másodperc közötti skálán kijelezze az előző köridőhöz viszonyított eltérést. Ez a funkció leginkább az autóversenyzők számára lehet hasznos, akiknek menet közben nincs más viszonyítási pontjuk saját teljesítményük megítéléséhez. A Casio, mint a Scuderia Toro Rosso Formula 1-es csapat hivatalos partnere, bárki számára elérhetővé tette ezt a különleges funkciót. A stopper 200 féle 1/1 másodperces mérési időn alapuló köridőt képes tárolni és az eredményeket akár az órához párosított okostelefonnak is át lehet küldeni. Ha pedig a karóra viselője hirtelen nem találja a vele digitálisan összekapcsolt okostelefont, akkor segítségül hívhatja az Edifice „telefonmegtaláló” funkcióját is, amely a Bluetooth-os kapcsolatnak köszönhetően fény- és hangjelzés leadására készteti az elkeveredett készüléket. Az új Edifice mindemellett 10 bar nyomásig vízálló, így úszás, vagy vízi sportok közben sem kell megválnunk tőle.

A Casio Edifice karórák a japán szakértelmet testesítik meg, amelyben egyesíti a precizitást és a tökéletességre való törekvést. A tokiói fejlesztőközpont órák iránt érzett szenvedélyét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a Casio Edifice idén is elkészítette a Scuderia Toro Rosso, illetve Honda Racing limitált szériás változatokat, amelyek különleges díszdobozos változatban kerülhetnek a rajongókhoz.

Rég nem látott mélypontra csökkent a hálózati áramfogyasztás Romániában

Történelmi mélypontra csökkent az áramfogyasztás Romániában - írta az economedia.ro a Transelectrica adatai alapján.
2024. 04. 16. 14:30
Megosztás:

Kínában lelombozó volt a március

Kínában csalódást keltő márciusi kiskereskedelmi és ipari termelési adatok láttak napvilágot kedden, miközben az elemzők által várt szintre csökkent a munkanélküliség a múlt hónapban.
2024. 04. 16. 14:00
Megosztás:

Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak azok, akik idén lesznek nagykorúak

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatta a MÁV-START az MTI-t.
2024. 04. 16. 13:30
Megosztás:

Önerőből vág bele egy komoly fejlesztésbe Gyula

Tíz helyszínen indít közlekedésfejlesztési beruházást saját erőből a gyulai önkormányzat, mintegy negyedmilliárd forint értékben - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
2024. 04. 16. 13:00
Megosztás:

A vártnál jobban gyorsult Kína, mégsem felhőtlen a kép

A vártnál gyorsabb gazdasági növekedésről számolt be a kínai statisztikai hivatal. Az ázsiai szuperhatalom első negyedéves GDP-je 5,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi azonos időszakét, és felülmúlta a piac 4,8 százalékos várakozását, valamint az 5,2 százalékos negyedik negyedéves ütemet.
2024. 04. 16. 12:00
Megosztás:

Kamatcsökkentés helyett további szigorítás jön Amerikában?

A svájci UBS bank felvettette annak lehetőségét, hogy a beragadó infláció és az erős gazdaság akár további kamatemelésre is sarkallhatja a Fed-et. Erre azonban kicsi az esély, és a bank elemzői szerint jelenleg a két kamatcsökkentés a legvalószínűbb forgatókönyv az idei évre.
2024. 04. 16. 11:30
Megosztás:

Megállapodtak a bérekről az Audinál

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot - tudatta az Audi Hungaria az MTI-vel.
2024. 04. 16. 11:00
Megosztás:

Gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Egy százalékot meghaladó mínuszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 04. 16. 10:30
Megosztás:

A városi költözés útmutatója: Tippek és trükkök a sima költözéshez

A városi költözés egy izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli lépés az életünkben. Legyen szó új munkahelyről, iskoláról vagy egyszerűen csak egy új kezdetről, a sikeres áttelepülés kulcsa a megfelelő előkészítésben rejlik. Ebben a cikkben átfogó útmutatót nyújtunk arra vonatkozóan, hogyan tervezzük meg és hajtsuk végre zökkenőmentesen a városi költözést.
2024. 04. 16. 10:00
Megosztás:

Gyengülés az ázsiai tőzsdéken

Gyengültek az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 04. 16. 09:30
Megosztás:

Alvó Ethereum (ETH) bálna éled fel évek után, 50 ezer dollárt fektet be egy 25X-es árfolyamú tőzsdei tokenbe, a DTX-be

Időnként egy korai szakaszban lévő Ethereum (ETH) befektető tárcája feléled. Történelmileg ezek a tárcák fantasztikus követési lehetőséget biztosítottak, mivel a tulajdonosok előrelátó módon részt vettek az Ethereum (ETH) projektben jóval azelőtt, hogy bárki megértette volna a kriptovalutákban rejlő értéknövekedést.
2024. 04. 16. 09:00
Megosztás:

Csökkenéssel indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén is

Csökkenéssel indulhat a keddi kereskedés az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Hétfőn a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,79 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 67 407,86 ponton zárt.
2024. 04. 16. 08:31
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama kedd reggel a hétfő esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 16. 08:00
Megosztás:

Indul a parkolóépítés Kaposváron

Parkolóépítési programot indít Kaposvár: az önkormányzat 4 milliárd forintból ezer parkolóhelyet alakít ki a somogyi vármegyeszékhelyen - adta hírül a polgármester a Facebook-oldalán.
2024. 04. 16. 07:30
Megosztás:

A 2024-ben robbanásra kész Top 3 kriptodeviza; KangaMoon, Gala és Sui

A kriptodeviza-piacot erős verseny jellemezi az új kriptodevizák részéről, amelyek egyedi jellemzőkkel rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok és hatalmas potenciáljuk arra irányulnak, hogy megszerezzék a befektetők bizalmát és befolyásolják a piaci hangulatot. Évről évre egyre több új kriptoprojekt lép be a piacra, így a kriptobefektetőknek mindig nehézséget okoz a nagy potenciállal rendelkező legjobb kriptodevizák kiválasztása. A szakértők elemezték a piacot, és a KangaMoon (KANG), a Gala (GALA) és a Sui (SUI) kriptovalutákat választották ki, amelyek az év folyamán kiemelkedő emelkedésekre lehetnek képesek. Olvass tovább, hogy megtudd, miért ezek a legjobb kriptó befektetések most.
2024. 04. 16. 07:00
Megosztás:

AI-alapokra helyezte a casco-kötést követő járműszemlét az Allianz Hungária

2024 márciusa óta már az új, mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemle segíti az Allianz Hungária ügyfeleit a casco-szerződésük megkötésének folyamata során. A casco így gyorsan, kényelmesen, akár teljes egészében az otthonunkból megköthető, míg a biztosítóoldali elbírálási folyamat két napon belül lezárulhat.
2024. 04. 16. 06:30
Megosztás:

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.
2024. 04. 16. 06:00
Megosztás:

Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

A KSH adatai szerint mintegy 220 ezer munkanélkülit tartanak nyilván Magyarországon, az üres álláshelyek aránya pedig 2,3 százalék. Ez utóbbi adat azonban sokat csökkenhetne, ha a kereslet és a kínálat megtalálná egymást, ennek azonban néha egészen banális akadályai vannak.
2024. 04. 16. 05:30
Megosztás:

Jókora nyereséget villantott a Goldman Sachs

A bank első negyedéves bevétele a tavalyihoz képest 16%-kal 14,21 milliárd dollárra emelkedett, több mint 1 milliárd dollárral meghaladva az elemzői várakozásokat.
2024. 04. 16. 05:00
Megosztás:

Egy nő keressen ugyanannyit mint a férfi kollégája - ezt akarja az Unió

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a férfi dolgozóik fizetéséről. Az Európai Bizottság döntése értelmében a kikért adatok alapján akár bírósági pert is indíthatnak majd a hátrányosan érintett alkalmazottak – hívja fel a figyelmet az EY. A tanácsadócég kollégái arra ösztönzik a társaságokat, hogy minél hamarabb világítsák át a szervezetüket, és szükség esetén tegyék meg a bérszakadék megszüntetéséhez vezető lépéséket.
2024. 04. 16. 04:30
Megosztás: