Hétvégi ebéd ötlet: marokkói csicseriborsó
De valljuk be, az egész heti hajtás után hétvégén egyáltalán nincs kedvünk órákig pepecselni a konyhában. Sokkal szívesebben töltenénk az időt a családunkkal, barátainkkal, vagy csak egyszerűen a kanapén egy izgalmas könyv társaságában.
Ilyenkor jól jön, ha van a tarsolyunkban néhány gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept. Persze az sem hátrány, ha finom is!
Rafinált szakácsoknak hoztunk is egy szuper receptet, amit az egész család imádni fog, és fél órán belül elkészíthető!
Mit együnk hétvégén?
Hétköznap, a munkahelyi rohanásban gyakran csak egy szendvicsre vagy pizzára jut időnk. Hétvégén pedig már alig várjuk, hogy valami “normális” ételt együnk. Ehhez viszont sok hozzávaló kell - vagy mégsem? Inkább csak okosan kell választanunk!
Nagy kedvencünk a sokoldalú, ínycsiklandó csicseriborsó. Amiért külön imádjuk, hogy rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Magas rosttartalmának köszönhetően pedig emésztésünknek is jót tesz.
Néhány könnyen beszerezhető alapanyaggal pedig isteni ételt hozhatunk ki belőle!
Mit szerezzünk be?
- 1 üveg POLCZ Marokkói csicseriborsó
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 db padlizsán (közepes méretű)
- 2-3 db nagyobb méretű paradicsom
- 15 dkg sajt
- Petrezselyem
- Csipetnyi só, bors
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Először a padlizsánnal kezdjük, megmossuk, majd kikanalazzuk a belsejüket. Amíg a többi hozzávalóval foglalkozunk, a hajó alakú padlizsánokat a sütőbe helyezzük és 180 fokon elősütjük.
Közben elővehetjük a vöröshagymát, amit apróra vágunk, majd serpenyőbe helyezve megpirítjuk. Jöhet rá a darált hús, amit addig sütünk, míg ki nem fehéredik.
A paradicsomot és a padlizsán belsejét kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Miközben fő, kibontjuk a marokkói csicseriborsót és hozzáadjuk a serpenyő tartalmához. Még egy kis aprított petrezselymet szórunk bele.
Ha megpirult a kikanalazott padlizsán, kiszedjük a sütőből. Az elkészült ragut belehelyezzük, megszórjuk egy kis sajttal, és irány vissza a sütő. Megvárjuk, amíg megpirul a sajt, és már készen is vagyunk!
Gondoltad volna, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen finom ételt fogsz kapni?
Természetesen azokra is gondoltunk, akik laktatóbb ebédet szeretnének. Nekik azt ajánljuk, hogy amíg készülnek a padlizsánok, addig dobjanak fel főni egy kis rizst vagy bulgurt.