Heti horoszkóp - avagy mekkora fordulatot hoz Neked a május?

Mire számíthatsz a jövő héten? Mit hoz Számodra a május, mi van a csillagokban megírva? Szerelem, egészség, pénzügyek, család - heti horoszkópunk mindenre választ ad.

Heti horoszkóp - avagy mekkora fordulatot hoz Neked a május?

Heti horoszkóp 2021. május 17. (hétfő) - május 23. (vasárnap)

KOS (Aries) március 21. - április 20.

Az élet nem mindig habostorta, tudod jól. Lehetséges, hogy kicsit nehezebben ment ma a felkelés és fáradt, ólmos testrészeid nehezebben indultak reggeli útjukra. Egyetlen megoldás van az ilyen "nemszeretem" napokon: megrázod magad, és elindulsz. Egy nagy séta a friss levegőn csodákra képes, és bárki is jön szembe, arra mosolyogj és köszönj egy jó nagyot! Jó napot! És máris jó napod lesz ettől.

BIKA (Taurus) április 21.- május 21.

Egész nap valahogy nehezen tudsz megszabadulni egy érzéstől: „úgy ennék valamit”. Szinte mint egy várandós kismama olyan kívánós vagy ma, és kedvenc ételeid képei jelennek meg sorra lelki szemeid előtt. Ne ess kétségbe! Nincs semmi baj, csak a tested jelzi, hogy egy kis kényeztetésre vágyik. Dobd most félre a diétádat és add meg magadnak azt az örömet, hogy egy kis sütit, vagy finomságot habzsolj!

IKREK (Gemini) május 22.- június 21.

Reggel, mikor kikászálódtál az ágyból, kissé enerváltan, fáradtan ébredve és úgy érezted, hogy „na, megint csak egy unalmas nap következik a sok közül”, hát tévedtél. Csak rajtad múlik ma, hogy mindez ne így történjen! Ne hagyd el magad, ne engedd, hogy a saját mocsarad lehúzzon! Jelezd, hogy Te vagy a főnök és Te irányítod saját hajódat! Öltözz, húzz cipőt és indulj! Hová? Bárhová! Sétálni, kirándulni: ki a természetbe!

RÁK (Cancer) június 22. - július 22.

Fárasztó napok vannak mögötted és méltán büszke lehetsz magadra, hiszen az elmúlt hetet nagyon tevékenyen töltötted. Így ne csodálkozz, ha esetleg úgy érzed, hogy a tested/szellemed néminemű pihenésért kiált. Nem csoda, hiszen emberből vagy Te is, sejtjeidnek regenerálódásra van szüksége. Lassíts egy picit, főzz le egy finom teát/kávét, ülj be kedvenc foteledbe és olvass 1 órát. Lazíts, megérdemled!

OROSZLÁN (Leo) július 23. - augusztus 23.

Családtagjaid közül az elmúlt napokban - akarata ellenére - megbántott valaki. Te ezt egy kicsit jobban mellre szívtad, mint azt a helyzet komolysága kívánná. Érzékenyebb vagy most a rezgésekre. Újra és újra eszedbe jut a dolog és szíved mélyén fáj, rosszul esik a bántás. De légy erős, rázd meg magad! Nem omlott össze a világ és hidd el, hogy aki megbántott, nem gondolta komolyan. Engedd el, nincs semmi baj!

SZŰZ (Virgo) augusztus 24. - szeptember 22.

Anyagi jellegű problémák, kérdések foglalkoztatnak mostanság. Számolsz, kalkulálsz de valahogy nem akar kijönni a végeredmény, valahogy mindig hibás a számítás. Ne hidd, hogy egyedül vagy ezzel. Mindenkinek tudnia kell jól beosztani a pénzét, és ne gondold, hogy akinek sokkal több van, annak nincsen sokkal nagyobb baja ezzel. Megsúgunk Neked valamit: ha most ellazulsz, jövő héten váratlan pénzügyi segítséget kapsz.

MÉRLEG (Libra) szeptember 23. - október 23.

Ha úgy érzed, hogy érzelmi viharban lennél mostanság, akkor ne csodálkozz: külső negatív energiák támadnak, bombáznak. De ne aggódj, energiapajzsod kitarthat. Tudnod kell, hogy a negatív energiák ellen - akár csak a fizikában - a pozitív energiák aktiválásával tudsz védekezni. Így ne hagyd, hogy a sok-sok negatívum betörjön a lelkedbe, hanem igyekezz minél több jó dolgot cselekedni. Légy pozitív!

SKORPIÓ (Scorpio) október 24. - november 22.

Tele a van a hócipőd mindenkivel? Túl sok a súrlódás, konfliktushelyzet mostanában és úgy érzed, mintha mindenki Téged „találna meg” mindenféle ügyes bajos dolgaival, problémáival? Nem kell mindig a lelki szemetesláda szerepét játszanod. Rendben van, hogy Te egy nyitott személyiség vagy, így mindenki Benned látja a „menekülést”, de valahol tudnod kell határt szabnod. Húzz túracipőt és sétálj egy nagyot. Egyedül!

NYILAS (Sagittarius) november 23. - december 21.

Napi robot, munka, család, dolog-dolog-dolog, mindig csak a teendők járnak a fejedben. Mi lenne, ha a mai napot Énidőnek kiáltanád ki? Neked is jár egy kis pihenés! Tedd félre a dolgokat, hidd el, megvárnak, senki nem végzi el helyetted. Tedd félre a telefonodat is. Nézz meg egy jó filmet, olvass egy jó könyvet, vagy csak dőlj el a kanapén és hallgass egy kis zenét. De csak azt csináld! Minden más várhat...

BAK (Capricorn) december 22. - január 20.

Nagy terved van. Egy ideje már érleled, d édelgeted, nem mered mondani szinte senkinek. Időnként azt érzed, hogy túl nagy falat Neked, de ne hidd! Ne légy kishitű, bízz magadban, bízz az erődben és bármi is légyen az, amit tervezel van létjogosultsága. Kapkodni nem kell, de tudd: az alapos megfontolás nem egyenlő az időhúzással. Szóval gondold át alaposan, tervezd meg pontosan és figyeld a pillanatot. Elérkezik hamar!

VÍZÖNTŐ (Aquarius) január 21. - február 19.

Ne hidd, hogy egyedül vagy azzal a gondolattal, hogy „de jó lenne egy pár hétig egy lakatlan szigeten”. Elfáradtál, kimerültél, a napi rutin felzabálta az energiakészletedet. Pedig Neked aztán vannak tartalékaid, de időnként azok is elfogynak sajna és ilyenkor „tankolni kell”. Ha egy lakatlan szigetre most nem is tudsz elmenni, de ha húzol egy kényelmes cipőt és sétálsz 1-2 órát, meglátod jó energiákkal fogsz találkozni!

HALAK (Pisces) február 20. - március 20.

A szerelem különleges dolog. A szerelem az egyik legizgalmasabb dolog, hiszen olyan megfoghatatlan, olyan leírhatatlan, olyan misztikus. Vágysz rá. Zsigereidben vágyakozol utána, és nehezen tudod elképzelni, hogy megtalál. Most jól állnak szerelmi csillagaid, csak egy dologra van szükség, hogy fényük elérjen: hagyd, hogy megérintsen! Egy üzenet, egy bejegyzés, egy hívás a következő napokban érkezik. Ő lesz az!

A Világbankkal közösen építenek kórházat Temesváron

A Világbankkal közösen építenek korszerű városi kórházat Temesváron, az együttműködési megállapodást csütörtökön írták alá a felek a bánsági városban - jelentette be Dominic Fritz temesvári polgármester.
2024. 03. 28. 23:00
Megosztás:

Átalakuló jobboldal az európai parlamenti választások után

A júniusi európai parlamenti választásokig alig három hónap maradt hátra. Szerte az Unióban gyengülő gazdaságok, migrációs és energiapolitikai kihívások nehezítik a tagállamok helyzetét. A konzervatív értékek egy ideje már háttérbe szorultak, mostanra azonban Európa-szerte hatalmas igény mutatkozik a klasszikus értelemben vett konzervatív értékek iránt. A nagy múltú európai konzervatív pártok vajon tartják-e még a lépést választóik igényeivel? Új jobboldali értékek képviselői vehetik kezükbe az irányítást? A Danube Institute eseményén ezeké a kérdéseké volt a főszerep.
2024. 03. 28. 22:00
Megosztás:

Korlátozzák a vasúti forgalmat a Déli pályaudvar és Kelenföld között

Április 2-tól 14-ig karbantartást végeznek Budapesten a Nagyszőlős utca feletti vasúti hídon, ezért korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között a vonatforgalmat - közölte a Mávinform csütörtökön a vasúttársaság honlapján.
2024. 03. 28. 21:00
Megosztás:

Négyszáz forint osztalék kifizetésére tett javaslatot az Alteo

Az Alteo Nyrt. igazgatósága 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalék kifizetését javasolja részvényenként a 2023-as év után az április 19-i közgyűlésen - tartalmazza a társaság éves közgyűlésére készült előterjesztés, amelyet pénteken tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 03. 28. 20:00
Megosztás:

Erősödött a héten a forint

Vegyesen alakult csütörtökön a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a forint árfolyama, amely a kereskedési szünnappal rövidített hetet erősödéssel fejezi be.
2024. 03. 28. 19:30
Megosztás:

Erős hónapot zártak a tőzsdék

Vegyes indexekkel fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok. Márciust az indexek több-kevesebb nyereséggel zárták.
2024. 03. 28. 19:00
Megosztás:

Javult az amerikai fogyasztók hangulata

Javult a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban márciusban a Michigani Állami Egyetem havi rendszeres felmérése alapján.
2024. 03. 28. 18:30
Megosztás:

A Mol húzta a magyar tőzsdét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 554,3 pontos, 0,86 százalékos emelkedéssel, 65 384,60 ponton zárt csütörtökön.
2024. 03. 28. 18:05
Megosztás:

Több mint harmadával nőtt az AKKO Invest árbevétele

Az AKKO Invest Nyrt. konszolidált árbevétele 35 százalékkal 38,2 milliárd forintra nőtt tavaly, míg EBITDA-ja 17 százalékkal 3 milliárd forintra emelkedett - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 03. 28. 17:30
Megosztás:

Izmos negyedévet zárhatnak az amerikai tőzsdeindexek

Egyértelmű irány nélkül kezdték a kereskedést a hónap utolsó napján az amerikai tőzsdeindexek, a negyedévet viszont nagy nyereséggel fejezhetik be.
2024. 03. 28. 17:00
Megosztás:

Egy milliméteres szívbillentyű a kis páciens 7 milliméteres szívében – bemutatták az SZTE Foeto-Maternalis Centrumát

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján bemutatták a 2024. március 1-jén megnyílt Foeto-Maternalis Centrumot (FMC), amely a várandósgondozásban nemzetközi szabványok szerint ígér egészen új minőségű ellátást. Az új szemléletű anya-magzat medicinán alapuló központ a világ csúcstechnológiáját jelentő ultrahangos vizsgálati berendezéssel, fejlett informatikai rendszerrel és jelentős szakmai konzultációs háttérrel kezdte meg működését.
2024. 03. 28. 16:30
Megosztás:

A több évtizede nem látott mértékű infláció tulajdonképpen a leggazdagabbakat tette még vagyonosabbá

Magyarországon legalább 500 millió forint vagyon kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön a leggazdagabb egy százalékba – derült ki a Blochamps Capital pénzügyi tanácsadó cég összeállításából. Karagich István a cég ügyvezetője kiemelte: „elmondható, hogy a világon végig söpört infláció a leggazdagabbak vagyonát gyarapította elsősorban. Soha nem látott mértékben emelkedett a leggazdagabb egy százalék vagyona hazánkban is.”
2024. 03. 28. 16:00
Megosztás:

Akár 20-25 százalékos alkukkal is lehet most találkozni az ingatlanpiacon

Az elmúlt hónapokat 2023-hoz képest megnövekedett forgalom jellemezte a Velencei-tó környékének ingatlanpiacán is, melyet csak a jelentős túlárazottság fékez. Ezt próbálják kompenzálni a vevők az egyre nagyobb alkukkal.
2024. 03. 28. 15:30
Megosztás:

Miért olyan olcsó a Richter részvény? Mert drága!

Sokan jönnek azzal a kérdéssel, hogy „Miért olyan olcsó a Richter?”. Egyáltalán tényleg olcsó? S ha igen, akkor miért?
2024. 03. 28. 15:00
Megosztás:

BKK a bliccelők ellen: szép szóval is lehet?

Legfrissebb szabadtéri hirdetési kampányában a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra ösztönzi az utasokat, hogy a bliccelés helyett válasszák a jegy vagy bérlet megváltását. Wolf Gábor marketing szakértő szerint előremutató a kezdeményezés és az eredmények mérésével, valamint a kampány marketing üzenetének finomításával számottevően csökkenthető a nemfizető utasok száma.
2024. 03. 28. 14:30
Megosztás:

Marozsán Fábián tenisz meccse ma élőben nézhető - ki közvetíti?

Élőben közvetíti a MATCH4 Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét: olimpiai bajnokkal csap össze Miamiban a szenzációsan menetelő magyar teniszező .
2024. 03. 28. 13:41
Megosztás:

Végre a személyi kölcsönöknél is beindult a kamatletörő verseny

Minden idők 4. legmagasabb havi összegét vették fel a családok személyi kölcsönből idén januárban. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője arra figyelmeztet, hogy a megugrott folyósítás lényegében az inflációnak köszönhető: több pénz kell a tervbe vett beruházás finanszírozására. A szakértő szerint tavasszal – ha a lakáshitelpiachoz képest késve is -, de még jobban beindulhat a kamatverseny a személyi hitelek piacán.
2024. 03. 28. 13:30
Megosztás:

Tervet meghaladó növekedés a Delta Technologiesnál a 2023-24-es üzleti év első felében

A Delta Technologies Nyrt. ma közzétett féléves gyorsjelentése szerint az üzleti év első felében 17,25 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 57,62 %-kal haladja meg az előző üzleti év azonos időszakában elért összeget. Ráadásul a célul kitűzött éves tervnek közel 60 százaléka teljesült az üzleti év első felében, igaz, szezonálisan általában is ez az első hat hónap az erősebb.
2024. 03. 28. 13:00
Megosztás:

Fagyállónak bizonyult a Velencei-tavi lakáspiac

Míg a Balaton partján az átlagosnál is súlyosabb volt a forgalom visszaesése tavaly, addig a közeli Velencei-tónál kifejezetten jól alakult az év; Lepsényi Kornél, az OTP Ingatlanpont velencei irodájának vezető értékesítési tanácsadójának elmondása szerint 2023-ban „rekordközeli” volt a bevételük. Főleg családi házakat tudtak eladni a 60-80 millió forintos ársávban. A 100 millió forint feletti ingatlanokra csekély volt a kereslet, de ha akadt valami kuriózum, például egy jól megépített nádfedeles ház, arra találtak vevőt. Jellemzően nem üdülőket, hanem állandó lakhatási lehetőségeket kerestek a vásárlók.
2024. 03. 28. 12:30
Megosztás:

Zöldenergiával működik az E.ON

Az E.ON Hungária Csoport stratégiájának alappillére a fenntarthatóság, ezért jelentősen csökkentette saját szén-dioxid kibocsátását. 2024. január 1-jétől az E.ON Hungária Csoport csaknem hetven ingatlana megújuló forrásból származó zöldenergiával működik. Az elmúlt év végén megkötött zöldenergia-szerződés lefedi az E.ON saját tulajdonú telephelyeit, üdülőit, egyes ügyfélszolgálati irodáit, és több bérelt ingatlanát is.
2024. 03. 28. 12:00
Megosztás: