2021. január 19., kedd - Sára, Márió
A Lyme és én II.
2011.09.25. 17:05

A történet nem egyedi nagyon sok embert érint, nagyon sokan talán nem is tudják. (Tegnapi cikkünk írásunk folytatása)

A Lyme és én I.
2011.09.24. 17:15

A történet nem egyedi nagyon sok embert érint, nagyon sokan talán nem is tudják.

Az MTVA újragondolja egyes munkavállalóinak elbocsátását
2011.07.20. 16:06

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) újragondolja az elbocsátási szándékot egyes munkavállalók esetében és szélesíti a leépítendőknek nyújtandó támogatások körét a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsával (Közszat) kötött megállapodás értelmében – közölte az MTVA kommunikációs igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

Megharapta támadóját egy bolti eladó Miskolcon
2011.07.20. 14:27

Rátámadt az eladóra egy miskolci boltban egy férfi, az eladó a védekezés közben megharapta támadója kezét - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.

Vita a kávé- és cigarettaszünet idejéről Olaszországban
2011.07.20. 13:31

Mennyit és hogyan pihenhetnek a dolgozók munkaidejük alatt? Erre keresi a választ Olaszország, miután kiderült, hogy a firenzei önkormányzat dolgozóinak cigarettaszünetét percre mérik.

Életveszélyesen megsérült egy gerendási férfi, akit megharapott egy ló
2011.07.20. 12:06

Életveszélyesen megsérült egy gerendási férfi, akit kedden megharapott egy ló - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel szerdán.

Sok konyhasó, sok baj
2011.07.20. 9:19

A túlzott sófogyasztás nemcsak a vérnyomást emeli, hanem a halálozás kockázatát is növeli - állapították meg amerikai szakértők, akik szerintt azt is igazolták, hogy a nátrium erősen veszélyes, ám a kálium sói sokat javíthatnak az egészségen.

A jó házasság titka a férjnél soványabb nej
2011.07.20. 8:30

A boldog házasság titka a férjnél soványabb feleség, vagy a nejnél kövérebb férj - erre jutottak amerikai kutatók.

A valaha volt legnagyobb 'halott zóna' alakulhat ki idén a Mexikói-öbölben
2011.07.20. 7:47

Minden idők legnagyobb oxigénhiányos zónája alakulhat ki idén a Mexikói-öbölben amerikai kutatók első helyszíni mérései szerint.

Rammstein-koncert novemberben Budapesten
2011.07.17. 15:31

Újra Magyarországon ad koncertet a Rammstein: a hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, botrányos szövegeiről és pirotechnikai show-jairól ismert német zenekar november 10-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

Kiállítják a legfélelmetesebb 'tengeri szörny' koponyáját
2011.07.08. 14:02

A valaha élt legnagyobb és legfélelmetesebb "tengeri szörny", az uszonyos gyík (plioszaurusz) koponyáját állítják ki a délnyugat-angliai Dorseti Múzeumban.

Itt a levegőtisztító ruha
2011.07.08. 11:08

Brit divattervezők és kutatók fogtak össze, hogy kifejlesszenek egy technológiát, amellyel mosás közben a ruhákba levegőt tisztító vegyületet tudnak bejuttatni - közölte a BBC hírportálja.

A tojássárgája antioxidáns tulajdonságai védhetik a szívet
2011.07.08. 10:26

A természet egyik legtökéletesebb eledele lehet az ember számára a tojás. Amellett, hogy kiváló fehérje-, zsír-, vitamin- és ásványianyag-forrás, most antioxidáns tulajdonságaira is fény derült - írta a Science Daily című ismeretterjesztő portál.

Ezrek várták Londonban az utolsó Harry Potter-filmet
2011.07.08. 10:20

Több ezer rajongó üdvrivalgása közepette, a világ talán leghosszabb vörös szőnyegén vonultak fel az utolsó Harry Potter-film főszereplői a regényfolyam szerzőjével együtt csütörtök este az eső áztatta londoni belvárosban, ahol minden idők valószínűleg legcsillogóbb világpremierjén mutatták be a varázslótanonc fantasztikus kalandjait lezáró filmet.

Veterán autócsodák szombaton a fővárosi Széchenyi téren
2011.07.08. 9:40

Több mint nyolcvan szemkápráztató autóritkaság gördül be szombat délután az idei Donau Masters nemzetközi veteránautós túra célállomását jelentő budapesti Széchenyi térre.

Megnyitja kapuit a cardiffi Nemzeti Művészeti Múzeum
2011.07.08. 8:40

Walesi művészek alkotásait és az ország világszínvonalú műtárgy gyűjteményének modern és kortárs darabjait láthatja a nagyközönség a szombaton megnyíló cardiffi Nemzeti Művészeti Múzeumban.

Az egyedüllét traumát okoz kutyáknak
2011.07.05. 9:36

Az egyedül otthon hagyott kutyák ugyanolyan magányosnak érzik magukat, mint a szüleik által elhagyott gyerekek - állítják brit szakemberek.

 

Használható és népszerű a balatoni bringakörút

2010.06.11. 13:45

A balatoni kerékpárkörút végig használható, igaz több szakaszon javításra szorul - közölte Győrffy Árpád, a balatontipp.hu szerkesztője pénteken az MTI-vel, miután bejárta az utóbbi időben több fórumon is kritizált, de a biciklis turizmus által egyre népszerűbb körutat.

Beszámolója szerint az elmúlt hetekben százak lepték el a páratlan tájakon átvezető balatoni körutat, amelynek népszerűsége és szolgáltatásokkal történő ellátottsága folyamatosan nő, miközben kisebb szakaszokon a fák gyökereinek feltörései és az aszfalt meghibásodása miatt romlott az állapota, de mintegy 20 méternyi szepezdi szakasz kivételével mindenhol járható maradt.

 

Álláspontja szerint több településen, főként az északi parton újra kellene gondolni a kerékpárút útvonalát turisztikai és közlekedésbiztonsági okokból. Mint kifejtette, nem szerencsés, hogy az északi parton több helyen a parttól és a szolgáltatóktól távolodva felvezetik a hegyoldalba a kerékpárutat. Emiatt ugyanis többen nem térnek rá.

 

Akad, ahol megváltozott a közlekedési rend, és ehhez még nem alkalmazkodott a bicikliút vezetése. Balatonrendes és Pálköve között pedig közel fél kilométeres szakaszon még hiányzik a biciklisút, és kétkerekűek forgalmát a 71-es főútra, hogy közben nincs sebességkorlátozás az autósok számára.

 

A tapasztalatok szerint az önkormányzatok a korábbi éveknél többet tesznek a kerékpárút hatáskörükbe tartozó szakaszaiért. Több helyen folyamatosan javítják az úthibákat, kaszálják a füvet, és van, ahol ivókutak telepítését is tervezik. Akad azonban rossz példa is elhanyagolt útszakaszokkal, néhány helyen pedig a bokrok elmaradó rendszeres nyírása - ami nem pedig kerülne sokba - okoz gondot a kerékpárosoknak.

 

Az út kitáblázottsága nem egységes, több helyen nem elég precíz, vagy meghibásodott - mondta Győrffy Árpád, aki szerint ki kellene dolgozni az egész körútra egy egységes szabványú, a következő települések távolságáról is mindenhol tájékoztató táblarendszert. A táblák felállításának, kicserélésének költségeit a helyi vendéglátósokra bízhatnák az önkormányzatok, akik cserébe elhelyezhetnék rajta a saját reklámjaikat - javasolta, egy-két már működő példát említve megoldásként.

 

Sok helyen szerencsésebb lenne aszfaltjelzésekkel ellátni a kerékpárosok számára kijelölt utat - tette hozzá. A bicikliút különböző szakaszainak állapotáról, a biciklisturizmus számára elérhető szolgáltatásokról - kölcsönzők, szervizek, szállás, stb. - a balatontipp.hu és a balatonbringa.hu közöl további hasznos információkat.

 

Mint arról az MTI május végén hírt adott, a Balatont megkerülő kerékpárutat bírálta Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke. Szerinte a körút leromlott állapotú, és nem felel meg az európai normáknak, ami akadályozza a balatoni kerékpáros turizmus fejlődését.

 

"Ha ez így folytatódik, a következő 1-2 éven belül fizikailag használhatatlanná válik a kerékpárút" - figyelmeztetett a szakember, szólva arról is, hogy az önkormányzatok nem juthattak eddig megfelelő forráshoz a rendbetételükre, fenntartásukra. Németh Zsolt, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy lehetetlen állapotok uralkodnak ma a balatoni kerékpárúton, a kerékpáros turizmus ennek ellenére virágzik, és évi 20 százalékkal nő a térségbe érkező biciklisek száma.

 
Címlap | Olvasnivaló | Wellness sarok | Tudatos táplálkozás | Médiaajánlat