Bankszektor

Jó hír! Egyre kevesebbet fizetünk a bankoknak »

Egy év alatt 4,2%-kal csökkentek a lakosság banki kiadásai, főként azért, mert a hozamcsökkenés jóvoltából a lakáshitelek havi törlesztő-részletei elmaradtak 2016 első negyedévéhez képest. Jelenleg egy közel 8 millió forintos hitelt már 60 ezer forintos részlet mellett felvehetünk, miközben néhány éve még 100 ezer forint felett kellett volna fizetnünk. További kedvező hír, hogy a bankszámlaköltségek átlagosan bő 8 százalékkal estek vissza, ami bizonyíték arra, hogy érdemes nyitott szemmel járni, és összehasonlítani az ajánlatokat.

A 2018-as pénzügyi irányelv újíthatja meg a mobil bankolást

Az online vagy mobil bankolás ma a felhasználók többségének már az élet mindennapos részévé vált. Az viszont, hogy az ügyfelek akár teljes irányítást szerezhetnek saját pénzügyi információik felett, még a jövő zenéje. Azonban ez a jövő már nincs is olyan messze.

Több tízezer család élt a CSOK-kal

A bevezetés óta eltelt másfél évben összesen 36 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) 87 milliárdos összegben, vagyis egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatásban részesült - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az LMP-s Schmuck Erzsébet írásbeli kérdésére. Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában jelezte: ez havi átlagban mintegy kétezer igénylőt és 4,8 milliárd forint kifizetett támogatást jelent.
2017.02.21. 5:30

A 2018-as pénzügyi irányelv forradalmasítja a mobil bankolást

Az online vagy mobil bankolás ma a felhasználók többségének már az élet mindennapos részévé vált. Az viszont, hogy az ügyfelek akár teljes irányítást szerezhetnek saját pénzügyi információik felett, még a jövő zenéje. Azonban ez a jövő már nincs is olyan messze.
2017.02.21. 4:05

A külföldi fizetéseknél is kedvelt a bankkártya

A magyar utazók egyre gyakrabban rendezik kártyával a szálláshoz és közlekedéshez kapcsolódó költségeiket - derült ki a Mastercard legfrissebb fogyasztói felméréséből[1]. Jelentősen nőtt azok aránya, akik utazás előtt az interneten vagy az utazási irodában fizetnek bankkártyával ezekért a szolgáltatásokért.
2017.02.20. 15:10

Újra hasít a személyi kölcsön

Negyedik éve dinamikusan bővül a hazai személyi kölcsön piac. A tavalyi robbanásszerű növekedésnek köszönhetően a kihelyezett állomány mérete a válság kezdete óta először lépte át a kétszázmilliárd forintot. Az átlagos kölcsönösszeg is nőtt és a jelenlegi reálbér emelkedés miatt vélhetően tovább is fog nőni. Az intenzív pénzintézeti verseny miatt két éve folyamatosan csökkennek a kamatok. Sokkal tudatosabbá váltak az ügyfelek, keresik a fix kamatot, a kiszámítható törlesztő részletű konstrukciókat.

Mit alkottak az ázsiai piacok?

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, a még nyitva tartó börzék azonban mind pluszban álltak.
2017.02.19. 9:00

Vizsgálja az MNB a gyanús értékesítéseket

Az engedély nélküli pénzügyi, befektetési tevékenységet végzők kiszűrésére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatos monitoring tevékenységet végez, közösségi oldalakat elemez, aktívan figyeli a hirdetéseket - mondta Szeniczey Gergő, az MNB ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.
2017.02.17. 17:30

Nem a Le Pen-hatás a legfontosabb tényező a francia hozamok alakulásában

A tízéves futamidejű francia kötvényeknek az azonos futamidejű német államkötvényekhez viszonyított kamatfelára továbbra is magas szinten, 70 bázispont fölött van, ami közelíti a 2012 novemberében tapasztalt szintet. Néhány hónappal ezelőtt ez a kamatfelár 20 bázispont körül mozgott.
2017.02.17. 16:30

Folyamatosan nő a háztartások vagyona

A tavalyi negyedik negyedévben 522 milliárd forinttal, az egész évben pedig 1574 milliárd forinttal, az időszakra eső GDP arányában 5,4 százalékkal, illetve 4,5 százalékkal nőtt a háztartások nettó megtakarítása - jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2017.02.17. 13:45

Újabb bankot vásárol az OTP Romániában

Az idén újabb bankakvizícióra készül Romániában az OTP, miután korábban a portugál Millennium Bankot vásárolta meg - nyilatkozta Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.
2017.02.17. 8:00

Új jelzálogleveleket bocsát ki az OTP Jelzálogbank

Az OTP Jelzálogbank 2017 első negyedévében 100 milliárd forintos nagyságrendben bocsát ki jelzálogleveleket több ütemben. Az első kibocsátást követően a Moody’s már minősítette a jelzálogleveleket.

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt az orgoványi takarék ügyében

A Pest Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emelt az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet két vezető tisztségviselője és két alkalmazottja ellen szabálytalan hitelügyletek miatt, amelyek a pénzintézet fizetésképtelenségéhez vezettek - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Az MNB 150 milliárd forintos üzletet kötött a hétfői kamatcsere-tenderen

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn "finomhangoló" devizaswap (kamatcsere) tendert tartott, a jegybank az egy hónapos lejáraton meghirdetett tenderre beérkezett 184 milliárd forint ajánlatból 150 milliárd forintot fogadott el.
2017.02.13. 17:20

Januárban nőtt a bankrendszer likviditása

Januárban nőtt a bankrendszer likviditása, ami elsősorban a hitelintézetek egynapos betéteinek havi átlagban 274 milliárd forintos növekedésében és a három hónapos betétek csökkenésében jelent meg - jelentette statisztikai mérlegének előzetes adatai alapján hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2017.02.13. 16:40

Bennfentes kereskedelmet fülelt le az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 45 millió forint bírságot szabott ki piacbefolyásolásért a magyar tőzsdén jegyzett ENEFI leányvállalatára, az EETEK Ltd.-re, egy természetes személyt bennfentes kereskedelemért 75 millió forintra bírságolt, és büntetőfeljelentést is tett az egymással összefüggő ügyekben - közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel.
2017.02.09. 13:00

2,4 milliárd eurós tavalyi profit a KBC csoportnál

A belga KBC csoport a tavalyi utolsó negyedévet 685 millió euró adózott eredménnyel, a tavalyi év egészét pedig 2,4 milliárd euró profittal zárta - áll a cég csütörtökön ismertetett jelentésében.
2017.02.09. 12:20

Egyetemistákat sarkall versenyre az OTP Business

Útjára indult az OTP Business ÜzletRace Hallgatói Pályázat, amelynek keretében a diákok számára lehetőség nyílik innovatív, vagy éppen formabontó banki megoldások, kidolgozására. A szervezők 1,8 millió forintos összdíjazással várják a bankszektort érintő leginnovatívabb pályamunkákat.

Nőtt a Raiffeisen nyeresége

Alacsonyabb bevétel mellett nőtt a Raiffeisen Bank International (RBI) osztrák pénzintézet nyeresége tavaly. Jelentősen csökkent a nem teljesítő hitelek állománya és javult a tőkemegfelelési mutató - derült ki az RBI honlapján közzétett beszámolóból, amely a nem auditált adatokon alapuló előzetes eredményeket tartalmazza.
2017.02.08. 21:30

A vegyes alapok lehetnek az idei év nyertesei

Elsősorban politikai és nem gazdasági kockázatokkal kell számolniuk 2017-ben a befektetőknek. Mivel a vállalatok számára az USA-ban és Európában is alapvetően kedvezőek a gazdasági körülmények, azok a befektetések teljesíthetnek jól idén, amelyek a részvénypiacra fókuszálnak. A magyar lakosság továbbra is jellemzően inkább a kevésbé kockázatos befektetési lehetőségeket keresi, így a CIB Alapkezelő várakozásai szerint a hazai befektetési alapok piacán a részvény befektetéseket is tartalmazó vegyes alapok kerülhetnek előtérbe. A pénzintézetnél a tavalyi vagyonnövekedés közel negyede, mintegy 9 milliárd forint is ebben az alapkategóriában jelent meg, ami jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a CIB alapokban kezelt vagyon növekedésének mértéke lényegesen meghaladta a teljes piaci növekedés mértékét.
2017.02.08. 18:40

Hogy alakul a magyar gazdasági növekedés?

A CIB Alapkezelő szerint az idén a magyar gazdasági növekedés 3 százalék fölött, az infláció 2-3 százalék között lesz.
2017.02.08. 1:30

40 ezer vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz a növekedési hitelprogramban

A növekedési hitelprogram három szakaszában, 2013 júniusa óta, 38 086 vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz 2652 milliárd forint összegben - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden honlapján.
2017.02.07. 10:00

560 millió euróra rúg a MET csoport hitelkerete

560 millió euróra emelte rulírozó hitelkeretét a svájci székhelyű MET Csoport.
2017.02.07. 1:00

Nőtt a szlovák bankszektor nyeresége

Közel negyedével nőtt tavaly a szlovák bankszektor nyeresége az egy évvel korábbihoz képest - jelentette a szlovák központi bank (NBS) előzetes adataira hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hétfőn.
2017.02.05. 13:05

Eddig két amerikai bank ment csődbe

Két bank ment csődbe idén eddig az Egyesült Államokban.
2017.02.04. 15:00

Egyre több 18 év alattinak fiatalnak van bankszámlája

Jelentősen emelkedett a 18 év alattiak folyószámlájának száma az elmúlt 10 évben, amelynek eredményeként több mint 30 ezer fiatal rendelkezik bankszámlával a K&H Banknál - közölte a pénzintézet az MTI-vel.
2017.02.03. 22:00

Ötödször is rekordot döntött az OTP SZÉP kártya

Egy év alatt több mint 73,1 milliárd forintnyi juttatást használt fel a több mint 1 millió OTP SZÉP kártyabirtokos, ami 15,3 százalékos növekedést jelent 2015-höz képest. A feltöltések összege egy év alatt 7,6 milliárd forinttal emelkedett, így 2016-ban összesen 77,2 milliárd forinttal járultak hozzá a magyar munkáltatók a dolgozóik pihenéséhez.

Hihetetlenül lecsökkentek a befektetési életbiztosítások költségei

Jelentősen, átlagosan negyedével csökkentek az újonnan kínált befektetési életbiztosítások ügyfélköltségei a Magyar Nemzeti Bank (MNB) januártól hatályba lépett ajánlásának köszönhetően. A termékpaletta a felére csökkent, a magasabb költségű befektetési életbiztosítások kiszorultak a piacról - mondta Windisch László, a jegybank felügyeleti alelnöke pénteken az MTI-nek.
2017.02.03. 13:00

Mi jellemzi a hazai befektetőt, ha megtakarítana?

A hazai befektető leginkább általános tartalék miatt, évente több alkalommal és 1-3 éves időtávon növeli megtakarítását. Legígéretesebbnek jelenleg az amerikai részvénypiacokat és a gyógyszerbefektetéseket vélik – derül ki a K&H Alapkezelő országos felméréséből.
2017.02.02. 13:00

Meghökkentő a Deutsche Bank negyedéves vesztesége

negyedik negyedévben az egy évvel korábbinál magasabb bevétel mellett csökkent ugyan, de a piaci várakozásnál nagyobb lett a Deutsche Bank vesztesége a pénzintézet honlapján közzétett eredmény beszámoló szerint.
2017.02.02. 10:00

Hétfői szünnap az Ersténél

Az Erste Bank a Citibank lakossági ügyfeleinek zökkenőmentes átvétele érdekében február 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap elektronikus rendszerein ütemezett rendszerfejlesztést végez, ehhez kapcsolódóan február 6-án, hétfőn bankszünnapot (könyvelési és pénztári szünnapot) tart.
2017.02.01. 12:00

A Trump-hatás: Új korszak, új konfliktusok

Trump hatása a piacokra csak egy spekulatív buboréknak tekinthető, és mint minden buborék, ez is ki fog pukkanni, amikor a befektetők végül rájönnek, hogy az új elnök sem fogja tudni betartani az ígéreteit. Eddig a győzelem közvetlen, legkézzelfoghatóbb jele a kamatlábak emelkedése volt (+50 bázispont a tízéves amerikai kötvények esetében november 8 óta). A befektetők várakozásai szerint Trump gazdaságpolitikájának inflációs hatásai lesznek. A piac nyugodt hangulata azonban indokolatlan, tekintve, hogy az új elnök beiktatási beszédében csak megerősítette a protekcionista irányt („Meg kell védenünk határainkat azoktól az országoktól, akik a mi termékeinket állítják elő, akik a mi vállalatainkat lopják el, és akik a mi munkahelyeinket teszik tönkre… vásárolj amerikai termékeket és alkalmazz amerikai munkaerőt!”). A valóság kemény pofon lehet majd a befektetők számára, mivel egy globalizált világban a protekcionizmus rendkívül költséges lehet annak az országnak a számára, amely megpróbálja azt nagyban is alkalmazni.
2017.01.31. 18:20

Újra terítéken a Buda-Cash-ügy vádlottainak büntetőpere

Új bírói tanács kijelölése miatt a korábbi tárgyalások anyagának ismertetésével elölről kezdődött a Buda-Cash-ügy öt vádlottjának büntetőpere kedden a Fővárosi Törvényszéken, V. Pétert és társait különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolják.
2017.01.31. 14:35

Profit warning az Unicredittől

Rendkívül rossz napja volt tegnap az UniCreditnek. A bankcsoport ugyanis bejelentette, hogy a december közepi számításokhoz képest további 1 milliárd eurós leírást kell végrehajtania a már korábban bejelentett 12,2 milliárd eurós leíráson felül.
2017.01.31. 12:30

Bankkártyás fizetés - Már adósság kiegyenlítésére is

Interneten keresztül bankkártyával is kiegyenlíthető lesz az adótartozás: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén fokozatosan vezeti be az új szolgáltatást - közölte a NAV az MTI-vel kedden.

Az MNB változatlanul hagyta a hitelkamatokat

⦁ A kiskereskedelmi forgalom volumene novemberben 4,5 % -kal növekedett ⦁ Az MNB változatlanul hagyta a hitelkamatokat.
2017.01.27. 14:00

Többmilliós bírság a Cetelemnek

Összesen 18,5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Cetelem Bankot és az ONEY Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t a hitelkockázati, tőkeszámítási, számviteli, adatszolgáltatási, valamint informatikai biztonsági tevékenységet érintő egyes hiányosságok miatt.
2017.01.26. 14:40

69 millió forint felügyeleti bírság a CIB Bankra és a CIB Lízingre

A jegybank 67 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a CIB Bankra a vállalatirányítási, hitelkockázati, számviteli, adatszolgáltatási, informatikai biztonsági, valamint a befektetési szolgáltatási tevékenységet érintő egyes hiányosságok miatt, valamint 2 millió forintot a CIB Lízingre, egyes ügylet-nyilvántartási hiányosságok miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.
2017.01.25. 2:00

Elemzők szerint 2018 közepe-vége előtt nem változik az alapkamat

Elemzők szerint várható volt a jegybanki alapkamat 0,90 százalékon tartása, a monetáris tanács keddi döntését kommentáló szakértők többsége szerint 2018 közepe-vége előtt nem változik az alapkamat Magyarországon. A CIB elemzője 2017 végéig vár változatlan alapkamatot.
2017.01.24. 21:00

Stabil jegybanki politika, megkezdődik a felkészülés 2018-ra

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatot, így az most is 0,90%-on áll.
2017.01.24. 9:30

Gyanúsítottként hallgatták ki az Eximbank egykori vezérigazgatóját

Nátrán Roland, az Eximbank volt vezérigazgatója, egyben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) korábbi helyettes államtitkára is gyanúsítottja annak a büntetőeljárásnak, amelyet a pénzintézet ingatlanbérleti szerződése miatt folytat a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - számolt be keddi cikkében a Magyar Nemzet.

Új fejezet nyílt a magyar-kínai pénzügyi együttműködésben

A magyar kormány és a Bank of China közti stratégiai megállapodás teljesen új fejezetet nyit a magyar-kínai pénzügyi együttműködésben - vélekedett Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Tien Kuo-li, a Bank of China elnöke egy budapesti sajtótájékoztatón, hétfőn.
2017.01.23. 16:30

2017-ben is nagy kérdés lesz az infláció ereje

A részvénypiacon az elmúlt két hónapban tapasztalt emelkedés után továbbra is optimizmus tapasztalható, de a nagy várakozások könnyen csalódáshoz vezethetnek, mivel Trump fiskális stratégiájának hatása a negyedik negyedévig nem igazán fog megmutatkozni.
2017.01.20. 16:50

Továbbra is felfelé szárnyalnak a reálbérek

Negyvenhét hónapja, közel négy éve folyamatosan emelkednek nemcsak a bruttó, hanem a reálbérek is - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.
2017.01.19. 8:00

Közzétette számait a Citigroup

A várakozásoknak megfelelő eredményeket tett közzé a Citigroup negyedik negyedéves gyorsjelentésében. 17 milliárdos árbevételen 1,14 dolláros tisztított EPS-t ért el a vállalat, ami nagyon közel esik a 17,26 milliárd dolláros árbevétel és 1,12 dolláros EPS várakozásokhoz.

Hol találja meg új helyét az árupiac?

A Bloomberg árupiaci indexe hat év óta először mutatott nyereséget 2016-ban, köszönhetően elsősorban az ipari fémek és az energiahordozók teljesítményének. Ahhoz, hogy ez a teljesítmény 2017-ben is megismétlődjön, több akadályt is le kell győzni. Donald Trump január 20-án foglalja el az USA elnöki posztját, és a piac árgus szemekkel figyeli minden lépését, amelyet az Egyesült Államok gazdaságának növekedése érdekében tesz. Bár Trump sikeres lehet a növekedési politika prezentálásában, a kereskedelmi háború kockázata – különösen Kínával – árthat a nemzetközi növekedésnek és az árupiaci keresletnek.
2017.01.16. 18:30

Egyetemi hallgatók a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

A pénzügyi kultúra fejlesztésére Pénzügyek felsőfokon - Légy kreatív! címmel pályázatot írt ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy közgazdasági felsőoktatási intézménnyel közösen egyetemi hallgatóknak - közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel.
2017.01.16. 15:00

Apadnak az uniós pénzcsapok?

Az uniós tőketámogatások megcsappanása miatt novemberben csökkent Magyarországnak a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt külső bevételi többlete, úgynevezett finanszírozási képessége az előző hónaphoz hasonlítva - ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján hétfőn megjelent legfrissebb havi fizetésimérleg-adatokból.
2017.01.16. 12:00

Trump a fejlődés útjában állhat?

A Brexitet és Trump megválasztását jól kezelték a piacok a tavalyi évben, de mielőtt hátradőlnénk, érdemes előretekinteni, és megnézni, mi vár ránk 2017-ben. Eugene Philalithis a Fidelity International Multi-Asset portfóliómenedzsere az elmúlt időszakot elemezve sorra veszi, mit hozhatnak idén az európai, amerikai piacok, mi lesz Kínával és a feltörekvőkkel.
2017.01.16. 11:30

Erőteljesebben mozdul a faktoring irányába a CIB bank

Tovább erősíti faktoring tevékenységét CIB Bank, miután 2017 januárjától már nem önállóan, hanem a bank részeként folytatja tevékenységét a piacvezető szolgáltatók közé tartozó CIB Faktor Zrt. Az összeolvadás amellett, hogy javítja e tevékenység versenyképességét, azzal az előnnyel is jár, hogy a CIB Bank KKV és nagyvállalati ügyfelei hatékonyabban, gyorsabban és egyszerűbben igénybe tudják venni a faktoring nyújtotta finanszírozási lehetőségeket. A faktoring, mint finanszírozási forma elsősorban a szűkebb pénzügyi mozgástérrel rendelkező kis- és közepes vállalkozások számára előnyös.

Decemberben ismét tetőzött az online csalások száma

Tavaly a negyedik negyedévben mintegy 319.000 felhasználó szembesült olyan rosszindulatú program támadásával, amely képes pénzt vagy értékes pénzügyi információt ellopni. Ez a szám 22,49%-kos növekedés 2015. azonos időszakához viszonyítva, a növekedés mértéke főként a Black Friday, a Cyber Monday és a karácsonyi ünnep alatt volt számottevő
2017.01.14. 17:05

A Világbank gazdasági előrejelzése - egy ábrán

A Világbank gazdasági előrejelzése (2016-2019)
2017.01.13. 19:31

Profitot duplázott a Sberbank

Több mint a duplájára emelkedett a Sberbank (Szberbank), a Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz bank tavalyi adózott eredménye éves összevetésben.
2017.01.13. 16:40

Megszavazták az Unicredit tőkeemelését

Tegnap az UniCredit rendkívüli részvényesi közgyűlése megszavazta a 13 milliárd eurós tőkeemelést és egyúttal jóváhagyta a részvények 10:1 arányú összevonását is.
2017.01.12. 15:15

Ma eldől az UniCredit sorsa

Az UniCredit rendkívüli részvényesi közgyűlése ma szavaz a 13 milliárd eurós tőkeemelésről, ami jegyzési jogok kibocsátásának formájában valósulna meg - olvashatjuk az ERSTE mai elemzésében.
2017.01.11. 20:30

2017 a pozitív várakozások éve

Alapvetően optimista év elé nézünk idén, emelkedő kamatkörnyezetre és gyorsuló gazdasági növekedésre lehet számítani. A meglepetések elkerülése végett azonban érdemes képben lenni azokkal az eseményekkel, amelyek év közben leginkább meghatározhatják a piacokat, a K&H Alapkezelő ezért összegyűjtötte ezeket.
2017.01.10. 12:05

Újabb több száz milliós bírságok az MNB mérlegén

A jegybank összesen 258 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az IDW Consulting LLC és a Goldstein Brokers Ltd társaságokra visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt, és 39 millió forint megfizetésére kötelezte a Goldstein Equitas-t, mivel a társaság jogosulatlanul nyújtott befektetési szolgáltatást ügyfelei számára - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel kedden.
2017.01.10. 11:10

Aggodalomra semmi ok, bőséges az MNB tartaléka

A jegybank devizatartalékai 2016 végén 24,4 milliárd eurót tettek ki, aranytartaléka pedig 100 ezer uncia, ami mintegy 3 tonnának felel meg - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.
2017.01.08. 11:30

Öt amerikai bank ment csődbe a tavalyi évben

Öt bank ment csődbe tavaly az Egyesült Államokban, ezzel a 2007 óta bezárt pénzintézetek száma közel ötszázra nőtt.
2017.01.07. 21:00

MNB: megfelelő a devizatartalékok szintje

A jegybanki devizatartalékok tavaly december végén 24,4 milliárd eurót tettek ki, ami a nemzetközi befektetők által is figyelt standard tartalékmegfelelési mutatók alapján megnyugtató szintet jelent - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2017.01.06. 15:00

2 millió forintros bírság az OTT-ONE Nyrt.-nek

A Magyar Nemzeti Bank célvizsgálatot indított az OTT-ONE Nyilvánosan Működő Részvénytársasággal (OTT-ONE Nyrt.) szemben, és a feltárt jogszabálysértések miatt 2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a társaságra - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2017.01.06. 14:05

Az MNB visszavonta pénzpiaci közvetítő engedélyét... jogosan?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta 48 igazolt felelősségbiztosítás nélküli pénzpiaci közvetítő engedélyét, valamint 6,75 millió forint felügyeleti bírságot is kiszabott az eddig jogsértően működő közvetítőkre - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken a honlapján.
2017.01.05. 3:30

Gyorsíthat a kamatemeléseken a Fed

Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed decemberi kamatdöntő ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve szerint a gazdasági növekedés gyorsuló üteme a kamatemelések ütemezését is felgyorsíthatja.

Frissítésre került a az önkéntes nyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszere

Idén januártól kell alkalmazniuk az önkéntes nyugdíjpénztáraknak a jegybank által megújított, a választható portfóliós rendszert szabályozó ajánlást - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai közleménye.
2017.01.03. 1:30

Vigyázat, csalók élnek vissza az OTP Bank nevével

Újabb visszaélési forma van terjedőben az interneten, az OTP Bank nevével visszaélve, a bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek - közölte honlapján a pénzintézet.
2017.01.02. 22:30

Meddig használható a régi húszezres?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017. december 31-ig meghosszabbította a 2015 előtt kibocsátott 20 ezer forintosok bevonásának határnapját, így a régi címletekkel ez év végéig lehet fizetni - hívta fel a figyelmet az MNB.
2016.12.28. 14:00

Újabb lendületet vehet jövőre a CSOK

A lakáspiac élénkülése miatt jelentős növekedést várnak a bankok az új lakás vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésekben jövőre, az OTP-nél idén már duplájára nőtt az új lakást vásárlók aránya pár hónap alatt.
2016.12.28. 4:00

Az összes lakáshitelünk az elmúlt tíz évből egy ábrán

Lakáscélú hitelek Magyarországon (2006-2016. I. félév)
2016.12.27. 12:00

Több mint 34 ezer családnak segít már a CSOK

Eddig összesen 34 500 család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) a tavaly júliusi bevezetés óta, ami összesen 81,5 milliárd forintos támogatást jelent - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
2016.12.27. 2:00

Az elektronikus fizetési módok intenzívebb használata a GDP 0,4 százalékát kitevő megtakarítást tenne

A készpénztartás és forgalom társadalmi összköltsége sokszorosa a gyártási kiadásoknak, a jegybank számításai szerint az elektronikus fizetési módok intenzívebb használata évente a GDP mintegy 0,4 százalékát kitevő, 103 milliárd forint társadalmi megtakarítást tenne lehetővé.
2016.12.23. 10:30

Megállapodott a Deutsche Bank az amerikai igazságügyi minisztériummal

Megállapodott a Deutsche Bank az amerikai igazságügyi minisztériummal, miszerint 7,2 milliárd dolláros kártérítést kell fizetniük az előzetesen belengetett 14 milliárd dollárral szemben.
2016.12.22. 22:30

Már 24 ezer csok-igénylést fogadtak be a bankok

Már 24 ezer családi otthonteremtési kedvezményre (csok) irányuló igénylést fogadtak be a bankok november 30-áig - mondta az Origónak adott interjújában csütörtökön Hornung Ágnes, aki szerint jövőre az igénylések száma nőni fog.
2016.12.21. 11:30

Tovább terjeszkedik az OTP Horvátországban

Újabb bankot vesz az OTP Horvátországban - közölte az OTP Bank Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Javult a kelet-európai bankrendszer állapota

Londoni pénzügyi elemzők szerint jelentősen javult az elmúlt években a közép- és délkelet-európai bankrendszerek állapota, és a szektor most már sokkal kevésbé van kitéve egy esetleges újabb euróövezeti pénzügyi stresszhelyzetnek, mint néhány évvel ezelőtt.
2016.12.21. 0:05

Ezt hozhatja az MNB döntése

A kamat marad a helyén, a három hónapos betétek szabályait módosították a jegybankárok.
2016.12.20. 22:30

Jövőre is szűkítés: előretekint a jegybank

750 milliárd forintra szűkítette az irányadó három hónapos eszköz tenderére vonatkozó korlátot a Monetáris Tanács 2017 első negyedév végére, ez a fő üzenete 2016 utolsó jegybanki kamatdöntő ülésének. Emellett a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatot, így az most is 0,9%-on áll. A Reuters előzetes felmérése alapján az elemzői konszenzus mediánja 700 milliárd forintos keretösszeg volt.
2016.12.20. 1:00

8 milliárd forintos kártérítési per indult az OTP ellen

Választottbírósági eljárást indított az OTP Bankkal szemben a hitelintézet egy adósának engedményese, egy külföldi vállalkozás - tette közzé az OTP hétfőn a BÉT honlapján.

Japán bankok kivonulási ultimátumot intéztek a brit kormányhoz

A Financial Times értesülése szerint több japán nagybank közölte a brit kormánnyal, hogy fél éven belül elkezdhetik egyes tevékenységeik áttelepítését Londonból más pénzügyi központokba, ha nem kapnak gyors és egyértelmű tájékoztatást Nagy-Britannia és az Európai Unió várható jövőbeni kapcsolatrendszeréről.
2016.12.16. 13:15

A magas hozammal kecsegtető ajánlatok gyanúra adhatnak okot - figyelmeztet az MNB

Jogosulatlan pénzügyi tevékenységre utalhat, ha a szolgáltató irreálisan magas hozamot, betéti kamatot ígér, vagy nem tud felmutatni tevékenységi engedélyt - figyelmeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.
2016.12.15. 15:30

Vonzóbb lesz a lakástakarék?

A lakástakarékoknál fontos változás jön: egy törvénymódosítás ugyanis a jövőben 2 hónapra rövidíti a kifizetést megelőző, úgynevezett kiutalási időszakot. Így az amúgy is magas, akár 12-13 százalékos hozamot biztosító lakástakarékok a BankRáció.hu szerint még vonzóbbá válhatnak.
2016.12.15. 15:00

Az Unicredit értékpapírosítja kétes kinnlévőségeit

Az UniCredit 17,7 milliárd eurónyi kétes kintlévőségét a Fortress Investment Grouphoz és a Pacific Investment Managementhez transzferálja át, értékpapírosított formában.
2016.12.15. 7:35

Nem okozott meglepetést a Fed kamatemelése

Az MTI által megkérdezett elemzők szerint megfelel a piaci várakozásoknak, hogy a Fed monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) 25 bázisponttal 0,50-0,75 százalékra emelte szerdán az irányadó kamatsávot.
2016.12.15. 4:00

A Fed ülés után ismét szárnyalhat a dollár

A múlt héten nagyot erősödött a dollár, de a hét eleji korrekció kedvező belépési lehetőséget teremtett. Izgalmas este elé nézünk, mert az FOMC ülés ma ér véget, és nagy valószínűséggel 25 bázispontos emelést fognak bejelenteni. Egy másik érdekes kérdés, hogy a jegybankárok kamatemelési várakozásai hogyan változtak a következő évekre. Jelenleg 2 kamatemelést várnak a tagok jövőre, ha ez felfelé módosulna a mai ülést követően, akkor az EUR/USD ismét zuhanásnak indulna.
2016.12.14. 21:30

A Kúria megerősítette, hogy a bankok kartelleztek

A Vj/74/2011/873. számú ügy bírósági felülvizsgálata során a Kúria 2016. december 13-án a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntésével egyezően megerősítette, hogy a bankok stratégiáikat összehangolták a deviza jelzáloghitelek kiváltására alkalmas hitelek értékesítésének korlátozása céljából.

Stabilról negatívra rontotta az olasz bankszektor kilátását a Moody's

Negatívra rontotta az eddigi stabilról az olasz bankrendszer kilátását kedden a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a rendszerszintű elszámolt veszteségek a következő 12-18 hónapban lenyomják a szektor jövedelmezőségét és tőkeerózióhoz vezetnek.
2016.12.13. 22:30

Kamatemelést vár a Fed-től a piac – de nem mindegy, hogy milyen lesz a körítés

A Fed Nyíltpiaci Bizottságának holnapi ülését megelőzően a piac erősen megosztott: egyes vélemények szerint a Fed inkább egy galambjellegű kamatemelés mellett dönt, míg mások azt hangoztatják, hogy a jelenlegi helyzetben a Fed döntése nem lesz mérvadó a dollár kilátásai szempontjából, mivel a Trump elnöksége körüli bizonytalanság mindenre rányomja a bélyegét. Valószínű, hogy az utóbbiaknak van igaza. Ha a kamatemelés mellett a Fed Nyíltpiaci Bizottsága döntéshozóinak a kamatpálya alakulására vonatkozó becslése (az úgynevezett dot plot előrejelzés) és Yellen sajtótájékoztatója galambjellegű lesz, az tovább erősíti a bizonytalanságot.

Hiába lett vége a boltzárnak, csökkent a vasárnap jelentősége a kártyás vásárlóknál

Alaposan átrendezte a kártyahasználók fogyasztói szokásait a vasárnapi boltzár: fél évvel a vasárnapi bolttilalom feloldása után is jóval kevesebben fizetnek kártyával a hét utolsó napján, mint a bezárás előtt. A Mastercard legfrissebb adatai arra is utalnak, hogy vasárnapi bezáráson-kinyitáson túlmutató, hosszú távú trendváltozás zajlik le a kiskereskedelemben: a hétvégi nagybevásárlások jelentősége csökken, a forgalom lassan áthelyeződik a munkanapokra.
2016.12.13. 12:00

Fogyatékkal élő vagy? Minek neked banki szolgáltatás?

Több hitelintézet még nem teljesíti maradéktalanul a fogyatékkal élők esetében a pénzügyi szolgáltatások egyenlő esélyű elérésére vonatkozó előírásokat, bár erre októbertől jogszabály kötelezi őket - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel.
2016.12.12. 2:00

Az osztrák tulajdonos eladta FHB-részesedését a Takarékbanknak

A VCP Finanz Holding Vagyonkezelő Kft. - amely az osztrák Vienna Capital Partners magyarországi leánycége - tőzsdén kívüli tranzakció keretében összesen 15 970 ezer darab 100 forint névértékű névre szóló dematerializált FHB-törzsrészvényt átruházott a Takarékbank Zrt. javára - közölték a társaságok a tőzsde honlapján pénteken.
2016.12.09. 16:31

És akkor az MNB szerint az infláció...

Rövid és közép távon is az infláció emelkedésével számol a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a fogyasztói árak emelkedését a kiskereskedelmi forgalom élénkülése és a béremelések is befolyásolhatják - mondta Várhegyi Judit, az MNB főosztályvezetője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett inflációs adatait kommentálva pénteken az M1 aktuális csatornán.
2016.12.08. 23:30

Megújították a Takarékbank irányító testületeit

Új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat választottak, egyben visszahívták a vezető testületek eddigi tisztségviselőit a Takarékbank részvényesei a bank mai közgyűlésén. A Takarék Csoport központi bankjának új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai a szövetkezeti hitelintézeti integráció és a takarékszövetkezetek elismert vezetői lettek. A változások szervesen illeszkednek a szövetkezeti hitelintézeti integráció stratégiájába, melynek célja, hogy a szektor hagyományaira és az integráció értékeire alapozva egy olyan pénzügyi csoport épüljön, amely meghatározó szerepet tölt be a lakosság és a kis- és közepes vállalkozások pénzügyi igényeinek kiszolgálásában.
2016.12.07. 22:00

Meghökkentő előrejelzések 2017-re

Meghaladja-e a kínai gazdasági növekedés a várt mértéket? Nagy-Britannia mégis marad az Európai Unióban? A Saxo Bank, az online kereskedési és befektetési specialista idén is közzétette a következő évre vonatkozó meghökkentő előrejelzéseit.
2016.12.07. 21:00

Érkeznek a kombinált hitelprogramok

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös sajtótájékoztatón jelentette be tíz új, európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram érkezését. A 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 536,79 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak hozzá a vállalkozások – az MFB pontokon keresztül.
2016.12.07. 14:45

Úgy tűnik, mégis megmentik a világ legrégebbi bankját

Úgy tűnik, mégis megmentik a világ legrégebbi bankját, a Monte dei Paschi di Siena-t, amely nagyjából 1 milliárd eurót gyűjtött össze a múlt héten 4,3 milliárd eurónyi kötvény részvényre konvertálásából.
2016.12.06. 20:00

Lépésre kényszeríti a finanszírozó bankokat a Kúria friss határozata

Hátrányosan érintheti a finanszírozó bankokat a Kúria friss határozata, amely szerint a jövőbeni követeléseken önmagában a zálogjog megalapításával nem jön létre zálogjog. A pénzintézetek az érvényes zálogszerződés alapján nem támaszthatnak igényt az adós azon követeléseire, amelyek már a felszámolási eljárás megindulását követően keletkeznek, így például egy irodaház havonta esedékes bérleti díjából származó bevételére. Az elvi jelentőséggel bíró határozat várhatóan egységesíteni fogja az eddigi ellentmondásos bírói gyakorlatot, amely befolyásolhatja a bankok által alkalmazott biztosítéki struktúrákat is.
2016.12.06. 18:05

Mankó a jegybanktól az ünnepi kiadások megtervezésére

A jegybank háztartási költségvetés-kalkulátorral segíti az ünnepi kiadások megtervezését, a hitel- és lízingválasztó applikációval pedig a piacon elérhető fogyasztási hitelek összehasonlítását - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel.

Az MNB következő lépése pedig...

Az MNB alelnöke, Nagy Márton, valamint felelős ügyvezető igazgatója, Virág Barnabás, az új devizapolitikai tanulmányukban bemutatják, hogy a Bank már nem tervezi a kamatok további csökkentését - tájékoztatott az Akcenta.

Vigyázat, internetes csalás terjed az MNB nevében!

Ismeretlen csalók hamis tartalmú megtévesztő elektronikus leveleket küldtek ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében, és így próbáltak magyar magánszemélyektől személyes adatokat, pénzt kicsalni. Az MNB semmilyen alkalommal nem küld ki ilyen tartalmú leveleket - figyelmeztet a jegybank csütörtöki közleménye.

Rekordidő alatt kapott új mobilbankot az MKB

Az MKB Bank a digitális fejlesztések keretében natív mobilbanki applikációt alakított ki ügyfelei számára, a projekt lebonyolításához pedig a W.UP szakembergárdáját választotta. Az MKB Bank célja, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatásokat biztosítsa ügyfelei számára, így a feladat egy olyan biztonságos alkalmazás megalkotása volt, amely tartalmaz minden fontos mobilbanki funkciót, ám mégis felhasználóbarát.
2016.11.29. 12:00

Eredményes a monetáris rendszer átalakítása

Egyértelműen beigazolódott, helyes döntést hozott a Magyar Nemzeti Bank a monetáris eszköztárának átalakításával, a jegybank célzott, nemkonvencionális intézkedéseivel július óta érdemi hozamcsökkenést tudott elérni - erről írt az MNB honlapján keddtől elérhető háttértanulmányban Nagy Márton, az MNB alelnöke és Virág Barnabás ügyvezető igazgató.
2016.11.29. 11:00

MNB - Az alapkamat további csökkentése káros lehetne

Egyebek mellett a jegybanki alapkamat további csökkentése ellen érvel az MNB honlapján kedden megjelent háttértanulmányában Nagy Márton, az MNB alelnöke és Virág Barnabás ügyvezető igazgató, megjegyezve, hogy akár 2018-2019-ig is fennmaradhat a laza monetáris politikai feltételrendszer.
2016.11.29. 10:30

Mit szagol az olaj a politikához?

A globális pénzügyi piacok továbbra is az amerikai elnökválasztást követő várakozásokkal vannak elfoglalva. Az az egyre erősödő szemlélet, hogy az Egyesült Államok fiskális politikája lesz a növekedés első számú motorja a központi banki mennyiségi lazítási programok helyett, erősítette a dollárt és emelkedést indított el a részvénypiacon és a kötvények hozamaiban.
2016.11.26. 0:30

Ritka alternatíva a bankfiókok kiváltására

Ha valaki nem akar folyton sorban állni és alávetni magát a szigorú szabályozásoknak, már más módszert is választhat értékei megőrzésére a bankokon kívül. Budapesten is elérhető olyan trezorszolgáltatás, amely bankbiztonsági szakemberek által hitelesített védelmet ad, ráadásul 0-24 órában hozzáférhető és diszkrét is.
2016.11.23. 6:00

Már nem az alapkamat a fontos

A várakozásoknak megfelelően az MNB Monetáris Tanácsa nem változtatott az irányadó alapkamaton, így az 0,9%-on áll.
2016.11.23. 1:30

Lenne mozgástér MNB-kamatcsökkentésekre

Londoni pénzügyi elemzők szerint a jelenlegi növekedési és külső monetáris környezetben lenne mozgástér a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamatának csökkentésére, és nem lehet kizárni, hogy az MNB később él is ezzel a lehetőséggel.

Az Otp Bank lett az Év Bankja

Az OTP Bank lett a Mastercard versenyén az Év bankja, de ezen kívül még három első díjban is részesült. A pénzintézet nyerte el „Az év társadalmilag felelős bankja címet, valamint „Az év legrokonszenvesebb bankja” címet is, amelyet a közönség szavazatai alapján hirdettek ki az ünnepélyes díjátadón. Kovács Antalt, az OTP Jelzálogbank elnökét választották az év bankárának.
2016.11.22. 10:35

Befektetési no-go zónák

„Az amerikai elnökválasztás okozta piaci turbulencia jól mutatja, hogy a média a befektetésekre is erőteljes hatással van: hajlamosak vagyunk azokat a részvényeket, szektorokat vásárolni vagy éppen eladni, amelyek a hírekben szerepelnek. Az egyes befektetések azonban főként akkor kerülnek a figyelem középpontjába, amikor az adott trend tetején járunk, így a hírekre alapozott hirtelen döntéseknek nagy ára lehet” – tájékoztatott Zobor Zsuzsa, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

33,4 milliárd forint adózott profit a K&H Bankcsoportnál

A K&H Bankcsoport 33,4 milliárd forint adózott eredményt ért el az első kilenc hónapban, 16 százalékkal többet a tavalyi első kilenc havi 28,7 milliárdnál, a K&H Biztosító adózott profitja 24 százalékkal, 2,2 milliárd forintra emelkedett ugyanebben az időszakban - közölte a hitelintézet hétfőn.
2016.11.18. 5:30

Jól teljesített az FHB Bankcsoport

Az FHB Bankcsoport 200 millió forint adózás előtti nyereséggel zárta az idei harmadik negyedévet, adózott vesztesége 223 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 502 millióról, kilenchavi adózás utáni vesztesége pedig majdnem 70 százalékkal, 1,769 milliárd forintra mérséklődött - tette közzé az FHB Jelzálogbank Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Orvosok számára biztosít jelentős kedvezményeket az OTP Bank

Egy éves előkészítő munka után a Magyar Orvosi Kamara és az OTP Bank együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy az orvosok jelentős mértékű kedvezményeket tudjanak igénybe venni a minőségi banki szolgáltatások területén.

Az egyérintéses fizetés az automatáknál is közkedvelt

A Mastercard szerint bővülés várható az egyérintéses fizetésre alkalmas automaták piacán a következő évben. A kártyatársaság kutatásai szerint a felhasználók szívesen fizetnek kártyával az ital- és áruautomatáknál, és nyitottak a legkülönfélébb újgenerációs megoldásokra is. Iparági tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a kártyás vásárlások átlagosan 8-15%-os értékesítés bővülést hozhatnak az üzemeltetőknek, és várhatóan ez az érték nőni fog, ahogy a vevők egyre inkább megkedvelik az új fizetési lehetőséget.
2016.11.17. 13:30

Lelassult a háztartások megtakarításának emelkedése

Az utóbbi negyedévekben folyamatosan mérséklődött a háztartások pénzügyi megtakarítása: a harmadik negyedévben 201 milliárd forintot, a negyedéves GDP 2,2 százalékát tette ki, az előző negyedévi 468 milliárd (5,4 százalék), illetve az első negyedévi 442 milliárd (5,7 százalék) után - ez derült ki a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a pénzügy számlák előzetes adatai alapján összeállított csütörtökön közzétett jelentéséből.
2016.11.16. 19:20

Egyre többen vesznek fel fogyasztási hitelt Szlovákiában

Tovább emelkedett, szeptember végéig éves szinten mintegy 14,1 százalékkal nőtt Szlovákiában a lakosság fogyasztási hitelállománya, és tovább gyorsult az eladósodás üteme is - jelentették be a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) képviselői pozsonyi sajtótájékoztatójukon.
2016.11.16. 10:00

Eladták az Erste Bank nem teljesítő jelzáloghitel-portfólióját

Lezárult az Erste Bank Hungary lakossági nem teljesítő jelzáloghiteleinek egy részét tartalmazó portfóliójának értékesítése, a vételár több mint 19 milliárd forint volt - közölte a bank kedden az MTI-vel.
2016.11.16. 0:05

Továbbra is növekedőben az orosz bankszektor

Az orosz bankszektor nyeresége fokozatosan emelkedik az év eleje óta.

Milyen vírus támadja mostanság a bankokat?

A Tesco Bank több ezer ügyfele esett nemrégiben a kiberbűnözők áldozatául az Egyesült Királyságban. A támadást az úgynevezett Retefe kártevő használatával hajtották végre a kiberbűnözők. Ez a trójai a felhasználók online banki belépési adatait próbálja megszerezni a tranzakciók végrehajtásához. Mivel a kártevő célpontjainak listáján más bankok is szerepelnek, illetve a program más régiókban is felbukkanhat, az ESET létrehozott egy diagnosztikai eszközt, ami a felhasználók számítógépének átvizsgálásával segít védekezni a Retefe vírus ellen.
2016.11.14. 21:00

Az MNB lazított politikáján, de nem akárhogyan!

Az októberben elhelyezett betétek összege meghaladta a 750 milliárd forintot. Ebből hozzávetőlegesen 600 milliárd forint feltehetően a bankközi piacon került elhelyezésre. Ehhez az összeghez év végén nagy valószínűséggel hozzáadódnak az elmúlt két hónapban lezajlott tenderekből fennmaradt összegek. Ennek alapján azt várjuk, hogy a forint piaci helyzete az elkövetkezendő hónapokban negatív irányba fog változni, mivel a bankközi kamatok, különösen a rövidtávúak (BUBOR), illetve a magyar állampapírok által kínált hozamok csökkenni fognak.
2016.11.13. 16:00

Magas megtakarítási szándék jellemzi a magyarokat

Az Erste Csoport felmérése alapján a megtakarítók körében Magyarországon nőtt a legjobban a havi megtakarítások összege: a tavalyi 14 900 forint helyett 2016-ban 16 148 forintot tudnak havonta félretenni, ami 9 százalékkal magasabb, mint 2015-ben - derült ki az Erste öngondoskodási felméréséből, melynek eredményeit a bank eljuttatta az MTI-hez.

Majdnem minden magyar család tervez lakásfelújítást

Bár otthonukkal alapvetően elégedettek, a magyar háztartások 85 százaléka tervez a jövőben valamilyen lakásfelújítási munkálatot, közel háromnegyedük három éven belül készül ilyen lépésre – derül ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív felmérésből. A legtöbben festést, illetve tapétázást terveznek, de gyakori cél a háztartási gépek, bútorok cseréje, illetve a konyha, fürdőszoba felújítása is. Az ehhez szükséges összeg átlagosan 670 ezer forint a válaszadók szerint, banki kölcsönt negyedük venne igénybe. A lakásvásárlás után a lakásfelújítás a legelfogadottabb hitelcél a magyarok körében.
2016.11.11. 13:00

Kedvező hírek az Unicredittől

Az Unicredit tegnap délután publikálta harmadik negyedéves számait, összességében kedvező jelentést láthattunk. A főbb számok: bevételi soron 5,46 milliárd euró realizált az Unicredit (2,3%-kal magasabb a tavalyinál), a várt 5,38 milliárd euró helyett.
2016.11.10. 22:30

Tízezer CSOK az OTP Banktól

Novák Katalin az EMMI család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese új, üllői otthonában köszöntötte csütörtökön a bank tízezredik CSOK-igénylőjét. A legtöbb kérelem a fővárosi agglomerációból érkezik és nő az újlakás-vásárlásra, -építésre fordított támogatás aránya is. Új ingatlanban leginkább a nagycsaládosok, több gyermeket tervezők gondolkoznak.

Oké-oké Trump nyert, de mi lesz a gazdasággal?

Az indulatoktól és heves vitáktól sem mentes elnökválasztási küzdelemből Donald Trump került ki győztesen. Nem kérdés, hogy a 2016-os kampányban látotthoz hasonló sárdobálást és szoros eredményt hosszú idő óta nem tapasztalt a világ amerikai elnökválasztás során. Az első piaci reakcióktól eltekintve Angel Agudo, a Fidelity szakértője nem gondolja, hogy az USA elnökválasztása befolyásolni fogja a hosszú távú piaci eseményeket.
2016.11.09. 6:30

Sberbank: Jelentősen nőtt a bankkártya használat

Értékben mintegy 13 százalékkal, alkalmat tekintve pedig 23 százalékkal többet vásároltak bankkártyával a Sberbank Magyarország ügyfelei az idén októberig, az egy évvel korábbi időszakhoz képest - közölte a bank elemzésének eredményét az MTI-vel kedden.
2016.11.08. 23:30

Díjazták a legjobb banki termékeket

Kiosztották hétfő este a legjobb magyarországi banki termékeket elismerő Bankmonitor-díjakat, a győzteseket 40 bank és befektetési szolgáltató mintegy 4000 pénzügyi terméke közül választották ki. Az elismerést 15 lakossági és vállalati kategóriában adták át, a banki termékeket objektíven, az év egésze során alkalmazott árazások alapján vizsgálták és rangsorolták a Bankmonitor.hu szakemberei. Kiegyenlített volt a mezőny, amit az is mutat, hogy a 15 díjon 12 szereplő osztozott, a legtöbb elismerést – két-két díjat – az OTP, az Erste és a CIB kapta. A díjátadó rendezvény egyben szakmai workshop is volt, amelyen a bankolás jövőjéről, a digitális pénzügyi innovációról cseréltek eszmét a téma elismert szakértői.

Magyar bankok osztályzatait javította a Moody's

Magyar bankok osztályzatait javította hétfőn a Moody's Investors Service. A lépés a nemzetközi hitelminősítő hétfő esti londoni bejelentése szerint közvetlenül összefügg a magyar államadós-besorolás minapi felminősítésével.
2016.11.07. 20:30

A várakozásoknak megfelelően alakult a Fed ülése

⦁ A PMI index a gyártási szektorban 57 ponton maradt októberben is. ⦁ Az Amerikai Központi Bank (Fed) nem változtatott kamatain.

Ezért jó, ha követjük, hogy alakulnak befektetéseink

Egy kellően gondos befektetőnek nem csupán a befektetési döntésnél kell alaposnak lennie a jegybank fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti ügyvezető igazgatója szerint, figyelnie kell befektetéseinek alakulását is, amiben segít az MNB honlapján található értékpapírszámla-lekérdező alkalmazás is.
2016.11.04. 10:00

Élboly-változások a Forbes idei gazdagember listáján?

Az élbolyban nem történt jelentős változás a tavalyi évhez képest a Forbes idei gazdaglistáján, és ismét elmondható, hogy továbbra is jól megy a kormányközeli nagyvállalkozóknak. Simicska vagyona a felére esett vissza a G-nap óta, Spéder pedig nem csak a pixisből, a Forbes-listájáról is kiesett.
2016.11.04. 1:30

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

Nem módosította alapkamatát a Bank of England, és változatlanul hagyta a gazdaságélénkítő célú likviditásinjekció, vagyis a mennyiségi enyhítés keretösszegét is, ugyanakkor kiigazította növekedési és inflációs előrejelzéseit.
2016.11.03. 19:30

Még mindig Csányi Sándor áll a leggazdagabb magyarok Forbes-listájának élén

Az élbolyban nem történt jelentős változás a leggazdagabb magyarok között tavalyhoz képest, a Forbes idei listáján 283,1 milliárd forintjával Csányi Sándor stabilan őrzi első helyét.
2016.11.03. 9:30

Még mindig sokként ér minket egy-egy váratlan kiadás

A Provident Pénzügyi Zrt. és anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) által végzett nemzetközi reprezentatív kutatás szerint minden ötödik magyar pozitívan látja az ország gazdasági helyzetét. Bár továbbra is szkeptikusak anyagi helyzetükkel kapcsolatban, a magyar résztvevők 30%-a javulást vár háztartási költségvetését illetően a következő egy évben. A hazai válaszadóknak csupán 7%-a tart a munkanélküliségtől, ugyanakkor egy váratlan, nagyobb kiadás a megkérdezettek 55%-át hozná nehéz helyzetbe, és csak 21%-uknak nem okozna problémát egy ilyen helyzet.

Negatívra rontotta egy magyar és egy szlovén bank kilátását a Fitch

Negatívra rontotta a magyar CIB Bank és a szlovén Banka Koper besorolásainak kilátását szerdán a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő előzőleg az olasz tulajdonos, az Intesa Sanpaolo osztályzati kilátását is negatívra módosította, és szerdai londoni bejelentése szerint közvetlenül ezzel függ össze a magyar és a szlovén bank kilátásának rontása.
2016.11.02. 23:30

Sikeresen átvette az OTP Bank az AXA Bank magyarországi üzletágát

Utolsó mérföldkövéhez érkezett tegnap az AXA Bank akvizíciója. A kilenc hónap alatt lebonyolított tranzakció sikeres zárásával a hitelintézet több tízezer ügyfele az OTP Bank ügyfelévé, munkavállalói pedig az OTP Bank munkatársaivá váltak.
2016.11.01. 2:00

Tovább marad posztján a Bank of England kormányzója

Várhatóan kitölti teljes, nyolc évre szóló megbízatását Mark Carney, a Bank of England - a brit jegybank - kormányzója, aki eredetileg csak öt évre vállalta a tisztséget.
2016.10.29. 15:00

Gyorsabb mostantól a bankváltás

Egyszerűbb és gyorsabb bankot váltani mostantól, annak köszönhetően, hogy hatályba lépett szombaton a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit meghatározó kormányrendelet.

FX hírek: Mikor pukkan ki az ausztrál lufi?

Szinte teljesen visszanyerte a font azt a veszteségét, amelyet a tegnapi kereskedés során szenvedett el az amerikai dollárral szemben. Ehhez kellett az, hogy a Bank of England vezetője, Mark Carney a Lordok Háza előtt tartott beszédében az inflációval kapcsolatban utaljon arra, hogy a hangulat kellően aggodalmas ahhoz, hogy a BoE letegyen a további lazításról. Theresa May miniszterelnök annak a reményének adott hangot, hogy Carney marad a pozíciójában – mindez összességében kedvezően hatott a fontra.

Az innováció és a hatékonyság növelése mentheti meg az agráriumot

Bár a magyar mezőgazdaság jelenleg még kedvező helyzetben van, a világ más országaihoz hasonlóan elengedhetetlen a költségek csökkentése, a hatékonyság növelése, vagyis a precíziós gazdálkodásra való áttérés - mondta Csányi Sándor egy keddi OTP-s agrárrendezvényen. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint a kedvező körülmények ellenére a hazai élelmiszeripar nemzetközi összehasonlításban még mindig komoly lemaradással küzd. Kijelentette, egyik legfőbb célkitűzése, hogy az általa irányított pénzintézet az agrár hitelállományban 2020-ra 20 %-ot is meghaladó piaci részesedést szerezzen. Csányi Sándor arról is beszélt, hogy újabb lépést tettek a digitalizáció terén, hiszen több partnerrel közösen, egy - a gazdálkodók igényeit maximálisan kiszolgáló és a felhasználói igényekhez folyamatosan alkalmazkodó - weboldalt indítottak el.

Paradoxonokkal is fűszerezett a hazai öngondoskodás

Összességében már negyedik éve folyamatosan nő az OTP Öngondoskodási Index értéke. A változás azonban nem homogén, a társadalmi olló egyre jobban nyílik – ez derül ki OTP Öngondoskodási Index adataiból. A szociális ellátással kapcsolatban jól látható, hogy megosztottak a válaszadók: soha ennyien nem várták az államtól, hogy időskorukban gondoskodjon róluk, illetve egyre nagyobb az igény a magán egészségügyi szolgáltatásokra.

Növeli az OTP a magyar agráriumpiaci részesedését

A magyar agrárium az OTP Bank egyik kulcsterülete, ezért is törekszik e területen piaci részesedésének növelésére - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten.

Kifogásolja a román kormány a frankhitelek lejre váltását

A román kormány alkotmányossági kifogást emel a parlament által egyhangúan megszavazott, a svájci frankban felvett lakossági hitelek lejre váltásáról szóló törvény ellen, így a jogszabályt egyelőre nem lehet kihirdetni - tudta meg a Mediafax hírügynökség hétfőn.
2016.10.25. 0:01

Az MNB hosszas kamattartásra rendezkedhet be

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa várhatóan változatlanul hagyja a 0,90 százalékos jegybanki alapkamatot, és valószínűleg utalást tesz arra, hogy hosszabb ideig nem is készül kamatmódosításra - jósolták a keddi kamatdöntő ülés előtt londoni pénzügyi elemzők.
2016.10.24. 21:00

Egyszerűbb és gyorsabb lesz a bankváltás

Október 29-től egyszerűbb és gyorsabb lesz a bankváltás, hatályba lép ugyanis az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit.
2016.10.23. 15:00

Hamarosan megkezdődhet a bankok elvándorlása Londonból

A Brit Bankszövetség vezérigazgatója szerint heteken belül elkezdődhet a bankok elvándorlása a londoni City pénzügyi központjából a brit EU-tagság megszűnéséből eredő üzleti bizonytalanságok miatt.
2016.10.23. 13:00

A kamatdöntésre figyel a piac a jövő héten

A jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülésére figyel a piac a jövő héten, emellett munkaerőpiaci, és kiskereskedelmi adatok is megjelennek.

Sokáig tarthat még az EKB mennyiségi lazítási programja

⦁ Augusztusban 257 900 Ft volt az átlagkereset Magyarországon. A reálbérek éves szinten 8,6%-kal emelkedtek, amely az elmúlt 6 év legnagyobb növekedése. ⦁ Az építőipari index augusztusban -9,0% é/é volt. ⦁ Nem változtatott kamatain az Európai Központi Bank.
2016.10.19. 17:00

Rossz hírek a német bankokról

A mai német bankhírek nem túl biztató képet mutatnak a szektor állapotáról.
2016.10.18. 5:05

Jelentős érdeklődés az Erste Jelzálogbank Zrt. első jelzáloglevél-aukcióján

Jelentős befektetői érdeklődés kísérte az Erste Jelzálogbank Zrt. hétfői, első nyilvános tőzsdei aukcióját, amelyen két, fix kamatozású jelzáloglevelet ajánlottak fel a befektetőknek - közölte a pénzintézet az MTI-vel.
2016.10.17. 22:00

Visszatér-e az infláció globális szinten?

A globális szintű deflációs nyomás enyhül, de vajon visszatér-e az infláció? Véleményem szerint igen. Ennek következtében csökkenek a fogyasztói kiadások – Kína alacsony export-árai jelentősen hozzájárultak eddig ahhoz, hogy az Egyesült Államok fogyasztói rekord alacsony árakon költekezhettek. A jüan gyengülni fog, globálisan is megnőnek az inflációs várakozások, és valószínűleg egy komoly paradigmaváltás előtt állunk: az olcsó pénz politikáját felváltja az úgynevezett „helikopter-pénz” politikája, és a váltást recesszió kíséri.

Szigorúbb korlátozások várhatók az MNB-től

Az ipari termelési index augusztusban +1,6% h/h és + 11,1 % é/é volt. A fogyasztói árindex szeptemberben +0,6% é/é volt.
2016.10.17. 12:00

Egyre többször távozik a pénzünk mobilon keresztül

A Visa 2016-os Digitalis Fizetések tanulmánya szerint, az elmúlt évben megháromszorozódott azoknak a száma, akik gyakran fizetnek mobil eszközükkel, legyen szó akár okostelefonról, tabletről vagy viselhető eszközökről. A kutatás keretében megkérdezett fogyasztók 54 százaléka nyilatkozott úgy, hogy gyakran használják mobil készüléküket fizetésre, míg egy évvel korábban ez az arány mindössze 18 százalék volt.
2016.10.15. 19:30

Csökkent a bankokba vetett bizalmunk, jó helyen van a pénzünk?

A világszerte megkérdezett 55 000 pénzintézeti ügyfél 48 százaléka van meggyőződve arról, hogy a bankoknál jó helyen van a pénze – áll az EY 2016-os Global Consumer Banking kutatásában. Seregdy Tamás, az EY Üzleti Tanácsadási Szolgáltatások üzletágának igazgatója szerint a klasszikus pénzintézetek előtt álló legnagyobb feladat, hogy visszaszerezzék ügyfeleik bizalmát.
2016.10.15. 0:01

A Bank of England kész eltűrni a célnál gyorsabb inflációt

A Bank of England (BoE) kész eltűrni a célnál "valamelyest" gyorsabb inflációt, ha ezzel munkahelyeket menthet meg és segítheti a növekedést a brit gazdaságban - mondta pénteken a brit jegybank kormányzója.
2016.10.14. 21:00

Két takarékszövetkezet növelte részesedését az FHB-ban

A B3 Takarékszövetkezet és a Fókusz Takarékszövetkezet - tőzsdén kívüli ügylet keretében - megvásárolta az A 64 Kft. teljes részvénycsomagját az FHB Jelzálogbankban. Ezzel a lépéssel a takarékszövetkezetek tovább növelték a már korábban meglévő részesedésüket.

Szép lassan eladja az Unicredit az online bankját

Az Unicredit 550 millió euróért értékesítheti az online bankjának további 20%-át. Már nyáron megvált a FinecoBank 10%-ától, most pedig gyorsított könyvépítéssel akarnak 121 millió részvényt eladni 4,55 eurón.

60 milliárd átcsoportosított forint jut a hitelprogramra

A növekedési hitelprogram kivezető szakaszában a devizapillér fel nem használt keretösszegéből az MNB 60 milliárd forintot újraoszt a hitelintézetek közt, amelyek ezt a többletkeretet forint és devizahitelek nyújtására egyaránt felhasználhatják.
2016.10.13. 10:30

Botrányba torkolló csalási ügye miatt lemondott a Wells Fargo vezérigazgatója

Lemondott szerdán John Stumpf, az egyik legnagyobb amerikai lakossági bank, a Wells Fargo elnök-vezérigazgatója, a pénzintézet hetek óta húzódó csalási botránya miatt.
2016.10.13. 0:30

Fed: Közeleg a kamatemelés?

Erősítette a piac kamatemelési várakozásait az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szeptemberi kamatdöntő ülésének szerdán este közzétett jegyzőkönyve. A jegyzőkönyv tanúsága szerint csak kevésen múlott, hogy a szeptemberi ülésen kamatot emeljenek.

Még idén lezárulhat az MKB biztosítók felvásárlása

Bár hatósági döntéstől függ, a CIG Pannónia reményei szerint az év végére lezárul az MKB biztosítók felvásárlása - mondta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
2016.10.10. 15:00

Munkajogi kedvezményekkel tennék szexivé Frankfurtot... a londoni bankok számára

Németország fontolóra vette a munkajogi törvények enyhítését, hogy vonzóbbá tegye Frankfurtot a brit EU-tagság megszűnése miatt Londonból távozni kívánó pénzügyi szolgáltatási vállalatok részére - írta üzleti forrásokra hivatkozva a hétfői Financial Times.
2016.10.07. 1:00

Bővíti hálózatát a MFB

Gyorsított ütemben építi ki az MFB Pontok hálózatát, és felgyorsítja az uniós forrású termékek kidolgozását a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) - közölte a bank csütörtökön.
2016.10.07. 0:01

Tartósan alacsony kamatokra számítanak a bankvezetők

Tartósan alacsony kamatokra és szerény megtérülésre számítanak a magyar bankok vezetői, derült ki a portfolio.hu budapesti szakmai konferenciáján.
2016.10.05. 11:00

Fontos mérdföldkőhöz érkezett a KELER

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a KELER Központ Értéktár Zrt. Európa hatodik legnagyobb pénzintézetével, a francia Societe Generale-lal. Az együttműködés keretében a Societe Generale Securities Services az euró ellenében, T2S-ben elszámolandó értékpapír tranzakciók teljesítéséhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokat biztosítja majd a régiós központi értéktári pozíció megszerzésére törő KELER részére. A mostani megállapodás fontos mérföldkő a KELER Target-2 Securities egységes európai értékpapír elszámolási platformhoz történő csatlakozási folyamatában. Az együttműködés a T2S csatlakozással egyidőben indul majd a két szervezet között.
2016.10.05. 8:24

Az OTP vette át az AXA ügyfeleit

Az OTP Bank 2016. november 1-jétől átveszi az AXA Bank lakossági és vállalkozói ügyfeleinek számlavezetését, hiteleit és betéti állományát. Az AXA értesítő levele után jövő héten az OTP Bank is megkezdi az AXA Bank ügyfeleinek tájékoztatását az átállás részleteiről.

A növekedési hitelprogram keretében 231,8 milliárd forintot vettek igénybe a vállalkozások

A növekedési hitelprogram (nhp) harmadik szakaszában idén január 1. és szeptember 30. között a vállalkozások 231,8 milliárd forint összegű szerződést kötöttek, amelynek 68 százaléka új beruházási hitel, 32 százaléka pedig új lízingügylet - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden a honlapján.
2016.10.05. 1:00

Hiányoznak a pénzügyi közvetítők

Míg korábban a pénzügyi vállalkozások helyezték ki a legjelentősebb európai uniós fejlesztési programokhoz kötődő hitelállomány többségét, addig ezen vállalati kör jelenleg nem játszik szerepet a pályázati pénzekhez kapcsolódó finanszírozási megoldások biztosításában. Az elmúlt év tapasztalatai alapján a VÁFISZ (Vállalkozásfinanszírozók Szövetsége) a pályázati források rugalmasabb elosztását, a kkv-kat támogató hitelbírálati folyamatok javítását és új pénzügyi termékek bevezetését javasolja a kormánynak.
2016.10.05. 0:01

Hamarosan Magyarországon is lehet ujjlenyomattal és szelfivel fizetni

Tizenkét európai országba, köztük Magyarországra is elhozza a Mastercard az ujjlenyomattal és a szelfivel történő azonosítást a most megjelenő Identity Check Mobile alkalmazással. Az újfajta, biometrikus azonosítási módoknak köszönhetően jelszó sem szükséges a kártyabirtokos személyazonosságának ellenőrzéséhez, így egyszerűsödik az internetes vásárlás.
2016.10.04. 12:00

Újabb intézeteket kebelezett be a Pannon Takarékbank

Egyesült a Pannon Takarék Bank Zrt.-vel a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet és a Bakonyvidéke Takarékszövetkezet október 1-jén, a Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, valamint a fővárosban működő Pannon Takarék így több mint 90 milliárd forintnyi portfóliót kezel, fiókjainak száma pedig 52-re bővült - közölte a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kedden az MTI-vel.
2016.10.04. 6:45

Megkapta működési engedélyét a K&H Jelzálogbank a Magyar Nemzeti Banktól

A K&H Jelzálogbank Zrt. szeptember 30-án megkapta működési engedélyét a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) - közölte a K&H Bank az MTI-vel hétfőn.
2016.10.03. 19:30

MNB - Az árfolyamgátas ügyfeleknek érdemes korábban kilépniük a konstrukcióból

Az árfolyamgátas hiteleseknek érdemes még az árfolyamgát lejárta előtt kilépni a konstrukcióból és vállalni a magasabb törlesztőrészletet, hogy elkerüljék a védett periódus lejárta utáni nagyobb tehernövekedést - hívta fel ismét a figyelmet Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2016.10.03. 15:40

Fellélegezhet a Deutsche Bank?

A friss hírek szerint a Deutsche Bank „csak” 5,4 milliárd dolláros bírságra számíthat az amerikai igazságügyi minisztériumtól, ami lényegesen kevesebb, mint a korábbi hírekben szereplő 14 milliárd dollár.
2016.10.03. 14:00

A piacon arról pletykálnak, hogy a Deutsche Bank…

Kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását a Deutsche Bank esetében. Ugyan 10 fedezeti alap péntekre virradóra csökkentette a limitjeit a banknál, ami rossz hír, de a tőke helyzete erősebb, mint sokan gondolnák.
2016.10.02. 17:00

Arccal a fiskális politika felé!

Az elmúlt három hónapban számos vezető központi bank hangsúlyozta, hogy a monetáris politika csupán átmeneti megoldást hoz, amely mellett egyéb lépések is szükségesek. Ezen felül – és ezt sok elemző igazi fordulatnak tartja - valamennyi nemzetközi szervezet (köztük a Nemzetközi Valutaalap és a G20 is) a közpénzek nagyobb ütemű költését javasolja, hogy a gazdasági növekedés ismét elérje a válság előtti időszak szintjét.
2016.10.02. 15:00

Öt amerikai bank ment csődbe idén

Öt bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban.
2016.10.02. 3:00

Csökkentették Romániában a bankok kötelező valuta-tartalékrátáját

A Román Nemzeti Bank 2 százalékponttal, 10 százalékra mérsékelte a bankok kötelező valuta-tartalékrátáját, ugyanakkor az alapkamat változatlanul 1,75 százalék maradt.
2016.10.01. 18:00

Négymilliárd forint nettó eredmény a Magyar Fejlesztési Banknál

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 4,074 milliárd forint nettó eredményt ért el idén az első fél évben a nem konszolidált, nem auditált nemzetközi pénzügyi beszámolási sztenderd (IFRS) szerinti jelentés alapján, amelyet a tőzsde honlapján tett közzé az állami tulajdonú bank.
2016.10.01. 2:30

51,7 milliárd forint nyereséget képzett az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 51,7 milliárd forint nyereséget képzett az idei első fél évben - közölte a jegybank pénteken a honlapján.

Újgenerációs mobilfizetési megoldást fejlesztettek ki a Gránit Banknál

Újgenerációs mobilfizetési megoldást vezetett be a Gránit Bank, a fejlesztés, amellyel a hagyományos bankkártya mobiltelefonra telepíthető, egész Európában egyedülálló - mondta a nemzetgazdasági miniszter a fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.
2016.09.30. 13:00

Bekopog az inflációs mumus?

Bár az infláció a hivatalos adatok szerint nagyon alacsony, és a jegybankárok sem várnak komolyabb áremelkedési nyomást, a teljes kép azért ennél valamivel árnyaltabb.

Nem dolgozhat örökké - Görbe tükör a terveinknek

Az OTP Nyugdíjpénztár a „Nem dolgozhatsz örökké” kampány elemeként ezúttal rövid videókban kívánja felhívni a lakosság figyelmét az élethosszig tartó munka veszélyeire. A hazai lakosság jelentős része ugyanis azt tervezi, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozni fog.

Európai Bankhatóság: A szigorítások növelik a bankrendszer pénzügyi stabilitását

A bázeli szabályok, a tőkekövetelmények szigorítása növeli a bankrendszer pénzügyi stabilitását - mondta Farkas Ádám, a londoni székhelyű Európai Bankhatóság (EBH) főigazgatója a Joint Venture Szövetség (JVSZ) csütörtöki szakmai konferenciáján, Budapesten.

Három magyar bank minősítését javította a Fitch Ratings

Megerősítette három magyarországi bank, a K&H Bank, az Erste Bank Hungary (EBH) és CIB besorolásait a Fitch Ratings, egyes alapszintű hitelképességi mutatóikat pedig javította.
2016.09.30. 3:00

Londoni elemzők szerint nem valószínű, hogy bedől a Deutsche Bank

Londoni pénzügyi elemzők szerint több okból is valószínűtlen, hogy a Deutsche Bank - a legnagyobb német pénzintézet - lenne "a következő Lehman Brothers", annak ellenére sem, hogy az utóbbi napokban megjelent értesülések miatt alaposan megingott a bank iránti befektetői bizalom.

Stratégiai partnerséget kötött a Keler és a Societe Generale

A Keler Központi Értéktár Zrt. stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Societe Generale-lal. A francia pénzintézet az egységes európai értékpapír-elszámolási platformon (Target 2 Securities, T2S) euró ellenében elszámolandó értékpapír tranzakciók teljesítéséhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokat biztosít majd a magyar értéktárnak - közölte a Keler szerdán.

A tőzsdeképes kkv-k kiválasztásról ír az MNB tudományos folyóirata

A tőzsdeképes kkv-k kiválasztásának lehetséges menetével, kritériumaival is foglalkozik a Hitelintézeti Szemle, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tudományos folyóiratának most megjelent, szeptemberi számát szerdán mutatták be sajtótájékoztatón.
2016.09.27. 13:30

Népszerűek a digitális megoldások Közép-Kelet Európában

A Mastercard Impact of Innovation tanulmánya szerint a közép-kelet európai régióban élők 60 százaléka már használ fizetési alkalmazásokat, valamint a megkérdezettek túlnyomó többsége (80%) szívesen fizetne bankkártya helyett okostelefonjával vagy tabletjével.

A Takarékoknál már elérhető az új, kedvezőbb feltételű CSOK

A CSOK-igénylések számának érdemi növekedésére számítanak a Takarékok a szeptember közepén elfogadott rendeletmódosítást követően, várakozásaik szerint a módosítás hatására nem csupán az igényelt kedvezmények, hanem a CSOK mellé felvett hitelek összege is emelkedni fog. A Takarékok 2016 januárja óta összesen 2922 darab CSOK-kérelmet fogadtak be 8,52 milliárd forint összegben. A CSOK feltételeinek kedvező módosítása és a lakásépítések felfutása miatt az új lakás építésére vonatkozó CSOK kérelmek száma a jelenlegi 25 százalékról 2017 folyamán 30 százalék fölé emelkedhet, a megyeszékhelyeken és a fővárosban pedig ennél is magasabb arány várható. Jövőre az idei duplájára nőhet az újlakás-építések száma, akár mintegy 24 ezer egységgel is bővülhet a hazai újlakás-piac.
2016.09.23. 21:30

Közel 14 millió euró adózott profit a Sberbanknál

A Sberbank Europe Csoport az első fél évben 13,8 millió euró konszolidált adózott nyereséget ért el a növekvő működési bevételeknek és a költséghatékonyságnak köszönhetően a tavalyi első fél évi 65,2 millió euró veszteség után. A magyarországi leánybank eredményei összhangban állnak a Sberbank Europe Group célkitűzésével - közölte a bank pénteken az MTI-vel.
2016.09.23. 14:00

Lehullt a lepel – Ezt tudja a netbankod!

Úgy tartja a mondás, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb, de valóban így van ez a netbankok esetében is? A Bankmonitor nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy saját banki felmérése alapján összehasonlítsa a netes banki felületeket. A következőkben a válaszokból szemezgetünk. Kiderül például, hogy mit engednek meg nekünk most is a bankok otthon a fotelben ülve és mire kell még várni.
2016.09.22. 21:30

Növekedhet a csok igénylők száma az enyhítésnek köszönhetően

Érdemi növekedésre számítanak az MTI által megkérdezett bankok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésekben, mivel olyan ügyfélkör számára is elérhetővé vált a támogatás, amelynek eddig erre nem volt lehetősége. A nemzetgazdasági miniszter egy írásos válaszából pedig az derült ki, hogy a csok igénybevételéhez az első hét hónapban a támogatottak 37 százaléka vállalt egy vagy több gyereket.
2016.09.22. 21:00

Túltelített az európai bankszektor

Túltelített az európai bankszektor, az alacsony kamatok mellett a túl sok szereplő az oka a csökkenő profitoknak az Európai Központi Bank elnöke szerint.
2016.09.22. 13:30

Boldogok a tőzsdék, a FED egyelőre toporog

Frissítette a Fed a dot plot-ot. Ahogy az várható volt, idénre már csak egy kamatemelés lehetősége jön ki belőle, és jövőre is két emeléssel 1,25 százalékig emelkedhet az irányadó kamatráta. Miközben a növekedési kilátásokat 2 százalékról 1,8-ra csökkentette a Fed az idei évre, addig a jövő évi kilátásokon nem változtatott.
2016.09.22. 12:00

2018 közepére emelkedhet az infláció a 3 százalékos cél közelébe

Az infláció a korábban jelzettnél később, 2018 közepére emelkedhet a 3 százalékos jegybanki cél közelébe, míg a magyar gazdaság növekedése folytatódik az év hátralévő részében az év eleji átmeneti lassulást követően - áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön publikált, legfrissebb Inflációs jelentésében.
2016.09.22. 6:00

Kamatot emelhet a Fed

Nem változtatott az irányadó dollárkamaton az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, döntése indoklásában azonban küszöbön álló kamatemelésre tett erőteljes jelzést.
2016.09.22. 4:30

Az Allianz Globális Vagyonosodási Jelentése: véget ért az aranykor

Az Allianz nyilvánosságra hozta hetedik Globális Vagyonosodási Jelentését, amely több mint 50 ország háztartásainak vagyoni és adóssághelyzetét elemzi. A jelentés alapján úgy tűnik, hogy véget ért az aranykor: 2015-ben mindössze 4,9 százalékkal emelkedett a globális pénzeszközök összértéke, és ez éppen csak meghaladja a gazdasági aktivitás növekedési ütemét. A korábbi három évben a pénzeszközök ennél kétszer gyorsabb ütemben, éves szinten átlagosan 9 százalékkal növekedtek. „A pénzeszköz növekedés kritikus pontot ért el – nyilatkozta Michael Heise, az Allianz vezető közgazdásza. – A szélsőséges monetáris politika hatása egyértelműen csökken, mely az árakon is érezhető. Ezért a tőke gyarapodásának egyik fő mozgatórugója mára már megszűnt. A kamatlábak ugyanakkor megállíthatatlanul csúsznak lefelé, és már mélyen a negatív tartományban járnak. Azok számára, akik a megtakarításokra koncentrálnak, nem túl rózsásak a kilátások.”

200 milliárd forintos programot indít az Erste Jelzálogbank

Az Erste Jelzálogbank Zrt. 200 milliárd forint keretösszegű jelzáloglevél-kibocsátási programot indít, hogy megfeleljen a jelzáloghitel-finanszírozás megfelelési mutatónak (JMM) - közölte az Erste Bank Hungary (EBH) szerdán.
2016.09.21. 19:00

Takarékbank - idén 2,2, jövőre 3,3 százalékkal bővülhet a GDP

A magyar gazdaság az idén 2,2 százalékkal, míg jövőre 3,3 százalékkal bővülhet a Takarékbank Zrt. legfrissebb előrejelzése szerint, az államháztartás hiánya a kormányzati várakozásoknál kedvezőbb, idén 1,6 százalék, jövőre 2,1 százalék lehet GDP-arányosan, az államadóssági ráta pedig a tavalyi 75,3 százalékról idén év végére 74,1, míg jövőre 71,9 százalékra csökkenhet.
2016.09.21. 7:00

MNB: Új korszak, új irányadó eszköz

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatot, így az most is 0,9%-on áll. Nem változott sem az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatlába (1,15%), sem az egynapos jegybanki betét kamatlába (-0,05%). A három hónapos irányadó eszköz rendelkezésére állásának új kondícióit három órakor Nagy Márton sajtótájékoztatóján közlik.
2016.09.20. 22:30

A japán jegybank és a Fed ülése kritikus fontosságú a piacok számára

Mind a Bank of Japan, mind pedig a Fed Nyíltpiaci Bizottsági szerdán hozza nyilvánosságra az irányadó kamatlábaik alakításával kapcsolatos döntéseket. A piacok a közelmúltban meglehetősen nagy volatilitást mutattak, és a jelentősebb jegybankok egyre gyakrabban adtak hangot kiábrándultságuknak, miszerint nem igazán tudnak a kialakult helyzettel mit kezdeni a rendelkezésükre álló eszköztárral (konkrétan a mennyiségi lazítással és a nulla/negatív kamatszintekkel). Az EKB szeptember 8-i ülésén látványos hallgatásba burkolózott azzal kapcsolatban, hogy kíván-e esetleg bármi mást is tenni az éppen aktuálisan futó mennyiségi lazítási programján kívül – sokan azt gyanítják, hogy az EKB valamikor a jövő év elején elkezdi mérsékelni az eszközfelvásárlási programjának ütemét, mivel nem fog elégséges mennyiségű, felvásárolható államkötvényt találni a piacon.
2016.09.20. 21:30

Monetáris lazítás kamatcsökkentés nélkül

A magyar jegybank kedden nem változtatott az alapkamaton, de nem ez volt a legfontosabb lépés. Hanem a többi intézkedés. A piac elsősorban a kamatdöntés utáni bejelentésre figyelt, amelyben új intézkedéseket ismertetett az MNB.
2016.09.20. 5:30

Nem igazán érdeklődnek az alapszámla iránt

A bankok az október 15-i határidőig felkészülnek az alapszámla bevezetésére, azonban többségük egyelőre nem tapasztalt érdeklődést, mert tájékoztatásuk szerint kedvezőbb konstrukciók is elérhetők termékeik között - derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.
2016.09.16. 3:00

2018-ig megmaradhat a jelenlegi alapkamatszint

Az UniCredit Bank elemzői szerint a jelenlegi 0,9 százalékos alapkamatszint tartósan, egészen 2018-ig megmaradhat, miután az Európai Központi Bank és az amerikai Fed ellentétes kamat- és monetáris lépésekre készül, ráadásul az MNB-nek viszonylag széles eszköztára van arra nézve, hogy kamatlépés nélkül is elérje monetáris céljait - mondta Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója a Kecskeméten megrendezett Közgazdász Vándorgyűlésen csütörtökön.
2016.09.14. 11:02

Brexit - Magyarország lehet a City új szövetségese

Magyarország és a visegrádi négyek többi országa (Csehország, Lengyelország és Szlovákia) jelenleg olyan megoldást támogat az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépéséről (Brexit) folytatandó tárgyalásokon, amely mindkét fél számára kölcsönös előnyökkel jár, és amelynek eredményeképpen London meg tudja őrizni globális vezető szerepét pénzügyi központként - jelentette ki Budapesten Jeremy Browne, a londoni City Európai Unióval kapcsolatot tartó képviselője, aki a térségben tett látogatást.
2016.09.14. 6:00

Ezt kell tudni az alapszámláról

A Magyar Bankszövetség előremutatónak tartja az alapszámla rendeletet, amelynek európai mozgatóelve a pénzügyi infrastruktúrához való hozzáférés általános biztosítása valamennyi állampolgár számára - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI megkeresésére.
2016.09.13. 18:30

Hatvan milliárd forinttal több forog a takarékokban

Az idei év első félévének végére több mint hatvan milliárd forinttal – 1301 milliárdról 1362 milliárd forintra – nőtt 2015 azonos időszakához képest a takarékok által kezelt megtakarítások összesített állománya. A növekedés elsősorban az állampapírok és a befektetési jegyek növekvő értékesítésének köszönhető. A takarékok által értékesített befektetési állomány az idei félév végére meghaladta a 300 milliárd forintot, amely közel 70 százalékos növekedést jelent 2015 júniusához képest. A Takarékbank elemzői a következő két évben a lakosság és a vállalatok megtakarítási állományának további emelkedésére számítanak.
2016.09.13. 13:00

Megújították a kínai jegybank és az MNB közötti devizacsere-megállapodást

További három évre megújították a People's Bank of China (a Kínai Népköztársaság jegybankja) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) között 2013-ban, 10 milliárd renminbi (413,6 milliárd forint) keretösszegű devizacsere-megállapodást - tájékoztatott az MNB hétfőn.
2016.09.13. 5:00

Belehúztak a prémiumok

A K&H felmérése szerint a prémium lakossági befektetők körében kevésbé jellemző a konkrét megtakarítási cél, inkább biztonsági tartalékot gyűjtenek. A gyermekek jövőjéről való gondoskodás azonban jelentősen felértékelődött az elmúlt években. Ahhoz, hogy ezek a célok meg is valósuljanak, jellemzően évente néhány alkalommal növelik megtakarításaikat.
2016.09.12. 20:30

Újabb nagyszabású kampány az éhezés ellen a Mastercardtól

A magyar kártyabirtokosok segítségével a Mastercard 2167 rászoruló gyerek mindennapi iskolai étkezését biztosítja idén 86 674 euró értékben, amivel Magyarország a harmadik legadakozóbb nemzetnek bizonyul a régióban – adta hírül a kártyatársaság, amely idén ősszel Magyarországon is elindította Priceless Causes jótékonysági kampányát.
2016.09.10. 9:00

Árfolyamgát - mi a helyzet ezzel a konstrukcióval?

Nem sokan váltották ki eddig árfolyamgátas hitelüket más konstrukcióval, vagy vállalták a magasabb törlesztőrészlet fizetését az árfolyamgát lejárta előtt. Az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból az is kiderült, hogy az ügyfelek egy részének nem emelkedik majd a törlesztője, a bankok pedig készülnek az esetleges fizetési nehézségek kezelésére.
2016.09.09. 20:00

Robbanásszerűen terjed a Masterpass, a Mastercard digitális fizetési megoldása

Már Európa 18 országában, több mint 200 millió vásárló számára elérhető a Masterpass − jelentette be a Mastercard, 2016. június végi adatokra hivatkozva. A szolgáltatás jelenleg a világ 33 államában működik, amelyekhez várhatóan újabb 3 csatlakozik még az év vége előtt. Európa és Ázsia, valamint az Egyesült Államok legnagyobb kibocsátói vállalták, hogy még idén 80 millió digitális tárca-felhasználót automatikusan bekötnek a rendszerbe.
2016.09.08. 21:00

Lehet még jó hozamot elérni a tőkepiacon

Megfelelő befektetési stratégiával a jelenlegi környezetben is lehet jó hozamot elérni a tőkepiacon – jelentette ki az Aegon Prémium Üzletág Ügyfélklubjában tartott előadásán Ocsenás Zoltán, az Allianz Global Investors regionális üzletfejlesztési igazgatója. Hozzátette: a Brexit nyomán nem várható globális összeomlás, a jó hozam érdekében ugyanakkor diverzifikálni kell.
2016.09.08. 20:00

Jövedelmezőbb az exportpiac

Év elejéhez képest szerényebb pénzügyi eredményekkel számolnak a hazai nagyvállalatok, átlagosan 2,4%-os árbevétel és 1,4%-os profitnövekedéssel tervez a szektor – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index eredményeiből. A cégek az exportból nagyobb mértékű bővülést várnak, mint a belföldi értékesítésből.
2016.09.08. 2:30

Brexit: A Bank of England-nek köszönhetően csökkent a recesszió veszélye

A Bank of England összehangolt monetáris válaszlépései nyomán csökkent annak a kockázata, hogy a brit gazdaság a Brexit-sokk hatására recesszióba süllyedjen - mondta szerdán a brit jegybank kormányzója.
2016.09.07. 23:00

Marad a 0,90 százalékos alapkamat

A monetáris tanács mind a 7 jelen lévő tagja egyhangúlag támogatta az augusztusi kamatdöntő ülésen az alapkamat tartását és a kamatfolyosó változatlanul hagyását - derült ki a jegybank augusztus 23-i kamatdöntő ülésének rövidített jegyzőkönyvéből.
2016.09.07. 21:00

23 milliárdos nyereség a K&H Bankcsoportnál

A K&H Bankcsoport 23 milliárd forint adózás utáni nyereséggel zárta az idei első fél évet, ez 45 százalékkal több, mint egy évvel azelőtt - mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2016.09.07. 20:00

Bővíti együttműködését a PayPal és a Mastercard

A PayPal és a Mastercard fontos új elemmel bővíti régóta fennálló együttműködését: az ügyfelek számára jó hír, hogy mostantól a Mastercard is bekerül a PayPal választható fizetési opciói közé, továbbá a PayPal Braintree-hez csatlakozott kereskedők számára elérhetővé válik a Masterpass, megnövelve a PayPal jelenlétét a fizikai környezetben, azaz boltokban történő fizetéseknél. A változás egyaránt előnyös lesz a Mastercard kártyabirtokosok, a pénzintézetek, valamint a PayPal-felhasználók számára.
2016.09.06. 20:30

Elindult a nulla százalékos uniós hitel folyósítása

Folyamatosan bővül a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) által kiépített MFB Pontok hálózata, 2016. szeptember elejétől már 289 Ponton várják a vállalkozásokat. A napokban megkezdődött az első, 0%-os kamat mellett elérhető uniós hitel folyósítása, amely iránt továbbra is töretlen az érdeklődés.
2016.09.06. 1:30

Versenyképes termék lehet az alapszámla Magyarországon

Versenyképes termék lehet az alapszámla a bankoknál, a lakosság mintegy 20 százaléka nem rendelkezik bankszámlával, számukra jelenthet megoldást ez a konstrukció - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán hétfőn.
2016.09.05. 20:00

Bankszektor: fiókbezárások, díjemelés és online térnyerés

Mindinkább veszteségessé válnak a lakossági szolgáltatások a bankok számára – mutatta ki az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felmérése. A bankok a digitális szolgáltatások elterjesztésével igyekeznek mérsékelni a költségeiket, továbbá fiókbezárásokat és létszámcsökkentést terveznek. Ezzel párhuzamosan egyre fontosabb kérdéssé válik, hogy a megmaradó fiókokat hol kell elhelyezni.
2016.09.04. 12:30

Pénzt tenne be a bankba? Most már sok-sok ATM képes erre

Egyre népszerűbbek a banki ügyfelek között a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták (ATM-ek), a nagy fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankok közül az Erste Bank Hungary, az OTP és a K&H Bank is jelentős fejlesztéseket hajt végre ezen a területen.
2016.09.03. 16:30

I'm so sorry - félreléptem, és ez a banknak is árt

Hetvenötezer alkalmazottjától kért bocsánatot szerdán a viszonyáról szóló hírek miatt a Lloyds Bank vezérigazgatója.

Jelzáloghitelek: több mint háromszoros növekedés a takarékoknál

A CSOK otthonteremtést ösztönző hatásának is köszönhetően jelentősen növekedett a jelzáloghitelek értékesítése a szövetkezeti hitelintézeteknél 2016 első félévében – az idei év második negyedévében az előző év azonos időszakához képest a takarékok több mint háromszor annyi jelzáloghitelt folyósítottak. A dinamikus értékesítés eredményeként a szövetkezeti hitelintézetek által kezelt jelzáloghitelek állománya 4 százalékkal növekedett, ezzel a takarékok 2016 első félévének végére fél százalékkal növelték részesedésüket a jelzáloghitelek piacán. A Takarékbank 2016 harmadik negyedévében a jelzáloghitelek és a CSOK iránti kereslet további növekedésére számít, a bank szakértői az igazi áttörést 2017 tavaszától várják.
2016.09.02. 10:45

Kemény fellépés a banki- és biztosítási közvetítőkkel szemben

Törvényi szigorítások nyomán a banki, biztosítási szektorban is azonnal törölhetők a nyilvántartásból azok a közvetítők, amelyek jogosulatlanul kínálnak szolgáltatást, például akkor is, ha egy banki közvetítésre jogosult közvetítő tőkepiaci vagy biztosítási terméket kezd kínálni - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.
2016.09.02. 6:00

Elindította a rosszhitel-figyelést az EBRD

A közép- és kelet-európai bankrendszereket terhelő, nem teljesítő kinnlevőségek problémájának kezelésére hozott létre új online információmegosztó szolgáltatást az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
2016.09.01. 23:30

Nyilvánosságra hozta a román központi bank vezetőinek jövedelmét

Nyilvánosságra hozta a Román Nemzeti Bank vezető tisztségviselőinek jövedelmét, miután bírálatok érték az intézményt, hogy eltitkolja a béreket, a jegybank első embere havonta megkeresi a 16 ezer eurót (4,960 millió forint).
2016.09.01. 20:30

Rekordot produkált a külkermérleg

Júniusban 1,1 milliárd eurós pluszban zárt a külkereskedelmi mérleg, ami csúcsot jelent. Az első félévben 5,4 milliárd eurós volt a plusz, így jó eséllyel az idén a tavalyi 8,6 milliárd eurónál nagyobb lesz a többlet.
»
Ár % Változás

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)