Befektetés

MOL - Merjünk venni belőle? »

Majdnem 6 tized százalékoz estek a MOL részvényei a keddi kereskedési napon és a forgalom már az 1 milliárdot sem érte el.

MTelekom részvény - kitart az 500 Ft-os szint?

Újabb eladásokat láthattunk tegnap a Magyar Telekom grafikonján, ami 5 ponttal lejjebb, 504 Ft-ra tolta vissza a jegyzést.
2017.01.16. 16:00

További ázsiai befektetők érkezhetnek hazánkba

A gazdasági növekedésnek, társadalmi-politikai stabilitásnak és a gazdasági szabályozás támogató jellegének köszönhetően jól láthatóan növekszik a befektetők bizalma Magyarország iránt, és várhatóan sok új vállalat választja majd Magyarországot európai központjául - fejtette ki Varga Mihály Hongkongban, a X. Ázsiai Pénzügyi Fórumon tartott előadásában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfői tájékoztatása szerint.

Hogy járt, aki tőzsdézett a héten? Nézzük!

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 32 949,77 ponton, az előző hetinél 93,90 ponttal, 0,29 százalékkal magasabban zárt, emelkedő forgalom mellett, kedden új történelmi csúcsot állított fel. A részvénypiac forgalma 55,23 milliárd forintot ért el az előző heti 44,28 milliárd forinttal szemben.

OTP, MOL, Richter vagy Telekom? Mit vegyünk most a tőzsdén?

Tovább ütötték a Telekomot, amely így immáron 510 Ft alá zárt, méghozzá 1 ponttal. Az érdeklődésre nem lehet panaszunk, 1,2 milliárd Ft mozdult meg tegnap.
2017.01.12. 15:15

Ma eldől az UniCredit sorsa

Az UniCredit rendkívüli részvényesi közgyűlése ma szavaz a 13 milliárd eurós tőkeemelésről, ami jegyzési jogok kibocsátásának formájában valósulna meg - olvashatjuk az ERSTE mai elemzésében.

Nagy befektetésekre készül Kína Bulgáriában

Az Alibaba Group és a GS-Solar Company is befektetésre készül Bulgáriában, derült ki Bojko Boriszov bolgár kormányfő és egy kínai üzleti delegáció szerdai találkozóján.

OTP, MOL, Richter vagy MTelekom - melyikben van még potenciál?

A BUX immáron 33 ezer pont felett jár, a tegnapi emelkedés pedig nagyban köszönhető a Telekomnak (is).

OTP, MOL, Richter - mit érdemes most venni a magyar piacon?

Mai elemzési összeállításunkban a hazai részvénypiac blue-chip részvényeinek helyzetét és kilátásait tekintjük át.

Tovább száguld a Richter

Az elmúlt hónapokban is tovább folytatódott a magyar részvénypiac emelkedése és vele együtt emelkedett a Richter árfolyama is. Ezt kihasználva ismét felfelé módosítjuk a nyár óta meglévő pozíciónkat, mely már több mint 20%-os nyereséget ért el. A hazai gyógyszercég számára kimondottan pozitív, hogy a rubel folyamatosan erősödik a főbb devizákkal és a forinttal szemben is, ami pozitívan hat a Richter árfolyamára, szintén pozitív az egyre jelentősebb kitettséggé váló dollár erősödés is.

És a MOL részvénnyel most mit csináljunk?

Az olajpiac a legutóbbi héten kicsit megrogyott és kevésbé tűnik agresszívnak a vételi oldal az év kezdetén.

OTP részvény - mi jön a héten?

Egy kellőképpen langyos kereskedési hét elé nézünk, két fontos eseményre kell jobban fókuszálni a tőzsdéken.

Robog, robog a Richter, de meddig?

Pénteken folytatódott a magyar piac menetelése, amiben a Richter ismét nagy szerepet vállalt. 3,6 milliárd Ft környéki forgalom mellett kerek 90 pontot emelkedett a jegyzés, ezzel 6489 Ft-on fejezte be a hetet.
2017.01.06. 22:00

Három kibocsátó elkülönítéséről döntött a BÉT a befektetők védelme érdekében

Először alkalmazza a Budapesti Értéktőzsde egyes, tőzsdére bevezetett cégek esetében az elkülönítés szankciót, miután azok olyan mértékű kötelezettségszegést követtek el, hogy a befektetők érdekeinek védelme és a szabályzatsértés súlya miatt szükségessé vált kiemelésük az eredeti részvénykategóriájukból. Az intézkedés három tőzsdei kibocsátót érint, melyeket a BÉT minimum 6 hónapra különít el annak érdekében, hogy rákényszerítse őket a szabályok betartására, és a befektetőknek lehetőségük legyen arra, hogy még nagyobb körültekintéssel járjanak el az érintett cégekkel kapcsolatos befektetési döntéseik meghozatala során.

Kedvező lehet a Mol számára a megegyezés az INA-részvényekről

Alapvetően kedvező lehet a Mol számára, ha sikerülne a horvát kormánnyal kedvező vételár mellett megegyezni az INA cégben lévő 49 százaléknyi tulajdonrész kivásárlásáról - mondta Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázipari szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.

OTP részvény - merre tovább?

Tegnap reggel ugyan nagyobb esésekkel kezdtek az európai börzék, később egészen összekapták magukat, majd jött az amerikai makroadatok sokasága.

Hogyan nyerjünk pénzt az infláció növekedésével?

Stabilan emelkednek az európai inflációs várakozások, ami magával húzhatja a 10 éves német államkötvények hozamát is. A decemberi 1,7%-os német infláció fényében például kimondottan alacsonynak tűnnek a 10 éves német államkötvények 20-30 bázispont közötti hozamszintjei. A várt hozamemelkedést a kötvények shortolásával javasoljuk kihasználni. Nézzük, hogyan is kell ezt csinálni!

Szárnyra kapott a Magyar Telekom részvénye 500 Ft fölött!

Remekel a BUX, de az egyes papírokat is érdemes külön magasztalni. A Telekom valósággal szárnyra kapott az 500 Ft-os szintet áttörve.

Repül az OTP részvénye - de meddig? ELEMZÉS

Tegnap ismét szárnyalt a magyar piac, annak ellenére, hogy szerdán este sokan a Fed legutóbbi kamatdöntésének jegyzőkönyvére figyeltek.

MOL - meddig szárnyal még az olajipari részvény?

Kicsivel több, mint 1 milliárd forintos forgalom mellett hajtották korábbi csúcsokra a MOL részvények árfolyamát kedden.

Az idei év részvénye a Magyar Telekom lesz?

Az egyébként is szárnyaló magyar piac fontos alkotóeleme, a Magyar Telekom papírja újabb lendületes emelkedéssel további 4 pontot tudott felszedni a keddi kereskedésben, ezzel 506 Ft-on zárt!

Miért érdemes az OTP részvényre figyelni?

Az év második napján már jóval magasabb forgalom mellett vásárolták a bankpapírokat. A BÉT-en tegnap 2,38 milliárd forintos likviditás mellett futott az OTP 8450-es szintekre.
2017.01.03. 22:00

Száguld az olaj, nincs jele a fékezésnek

Az olajpiacok a 2017-es évet azzal indították, hogy tovább növekedtek az árak az egyébként is igen erőteljes decemberi fellendülést követően. Az elkövetkező hetekben a figyelem középpontjában egyértelműen az a kérdés áll, hogy vajon az OPEC-tagországok és a szervezeten kívüli országok mennyire lesznek elkötelezettek a kitermelés csökkentése mellett. Az ennek kapcsán Kuvaitból és Ománból érkezett hírek eddig biztatóak.

Rekordokkal zárta az évet a Budapesti Értéktőzsde

Az év utolsó hónapjában ismét csúcsot döntött a BUX index, 32 025,6 ponttal új rekordot ért el, a tőzsdei forgalom kissé csökkent a novemberihez képest - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfőn.

OTP részvény elemzés - így látjuk most, év elején

Az év utolsó napjaiban igen jól teljesített a magyar blue chip. Az OTP-részvények árfolyama pénteken , 1,8 milliárd forintos forgalom mellett 80 forinttal, 0,96 százalékkal 8400-ra ugrott.

2017. év első Richter részvény elemzése

A 2016-os év utolsó kereskedési napján is gyenge forgalmat láthattunk, az eladók viszont messze elkerülték a magyar piacot az elmúlt időszakban.

Itt az első újévi Magyar Telekom részvény elemzés

Ki gondolta volna, hogy az ünnepek alatti forgalommentes időszakban kerül majd sor a Telekom legfontosabb ellenállásának a támadására?

Bika dollár, vacak EURO - ez a nagy 2017-es jóslat

Az idei év a dollár erősödésének éve lesz - jósolták 2017-re szóló vasárnapi előrejelzéseikben londoni pénzügyi elemzők.
2016.12.28. 23:00

4,5 milliárd forint magántőke befektetését ösztönözte az SZTA tevékenysége

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) a kihelyezett mintegy 13 milliárd forint értékű, európai uniós tőkeforrás kihelyezése mellett további 4,5 milliárd forint magántőke befektetését ösztönözte. A kis- és középvállalkozások növekedési céljait támogató tőkét jellemzően privát szereplők, üzleti angyalok, valamint az adott cégek alapítói biztosították. Az Alap a forrásain túl több mint 30 százaléknyi tőkét mozgósított, így a privát szereplők kockázatvállalásával az uniós forrás nagyobb mértékben hasznosul.
2016.12.20. 21:00

Mi vár a pénzünkre 2017-ben?

A piacok egyelőre megelőlegezték a bizalmat az új amerikai elnöknek, kiárazták a bizonytalanságot, és már a várható gazdaságélénkítésre készülnek. Ennek tényleges bekövetkeztére azonban még legalább félévet várni kell, miközben az eurózóna döcögő gazdaságátjövőre a Brexit mellett a holland, a francia és a német választások is megtépázhatják. A K&H Alapkezelő szerint ezeket érdemes figyelembe venni és felkészülni a jövő évi kockázatokra.

OTP, MOL, Richter, MTelekom - melyik a jó választás most?

A tegnapi nap is még a Fed döntésről szólt (kamatemelés) a részvénypiacokon, az ázsiai börzék megtorpantak, míg az európai piacok jól vették az akadályt. A BÉT sem keseredett el a tegnapi kamatemeléstől és a jövő évi 3 újabb szigorítástól.

És az OTP-vel most mit kezdjünk? Jön a lejtmenet?

Megtörtént, már tudjuk, hogy nem hiába vártak a befektetők az év utolsó nagy "dobására", az amerikai jegybank kamatdöntő ülésére. Egy év után Janet Yellen és monetáris tanácsa úgy döntött ismét érdemes emelni az alapkamaton. Immáron tehát 0.75%-os szintek pöröghet az irányadó ráta és ami még fontosabb 3 további szigorítás érkezhet 2017-ben!
2016.12.14. 5:00

2017-ben meglepetések várnak a befektetőkre

Ha 2016-nak volt bármi tanulsága, akkor az az volt, hogy készüljünk fel a legváratlanabb fordulatokra is – nomeg az, hogy ezek a váratlan fordulatok meglepően jól jönnek a kockázatos eszközöknek. Bár lehet, hogy 2017 is meglepetésekkel teli év lesz – ezt persze a dolog természeténél fogva nem ígérhetem –, van néhány tény, melyet érdemes szem előtt tartani.

Erős hét jön - Mi lesz az OTP-vel?

Erős hét elé nézünk, bár közelednek az ünnepek a legnagyobb durranás még hátra van a nemzetközi börzéken és a hazai piacon is.
2016.12.11. 19:30

Most érdemes TBSZ-t nyitni!

December 31. fontos dátum a megtakarítóknak: az idén összegyűlt pénzek december 31-ig helyezhetők el ugyanis tartós befektetési számlán, és a 2011-ben kötött TBSZ-ek meghosszabbításáról is eddig lehet nyilatkozni – hívja fel a figyelmet a K&H. Érdemes még akár az utolsó napokat is kihasználni az adókedvezményt és adójóváírást nyújtó megtakarítási lehetőségre, így a tavalyi évhez hasonlóan idén is erőteljes ügyfélforgalomra számítanak az év fennmaradó részében a szakemberek.
2016.12.11. 6:01

Hogyan fektessünk kötvényekbe 2017-ben?

Ahogy 2016 a végéhez közeledik, az elcsigázott kötvénybefektetők ismét olyan évet tudhatnak maguk mögött, melyben stabil hozamokat tudtak elérni. Ez az év főleg a politikai meglepetések miatt lesz emlékezetes, melyek fokozatosan átszivárgó hatásai még mindig érezhetőek. A befektetők valószínűleg már régen elfelejtették, hogy az államkötvények hozamai még mindig alacsonyabbak, mint az év elején voltak, vagy hogy a hitelszpredek szűkebbek, mint januárban. Az sokkal élénkebben él az emlékezetükben, hogy az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett az államkötvények hozama, aminek hatására ismét megindult a spekuláció a háttérben készülődő, nagy körforgásról.
2016.12.09. 21:00

Felértékelődik a nehéz időkben az aktív vagyonkezelés

Nehéz év áll a befektetői piac mögött, és ebben a környezetben felértékelődik az aktív vagyonkezelés, valamint a portfóliók folyamatos finomhangolásának jelentősége: negyedéven belül is történhetnek ugyanis olyan események, amelyek más megvilágításba helyezik az egyes alapokkal kapcsolatos döntéseket – mondta az Aegon Prémium Ügyfélklub rendezvényén Kadocsa Péter, az Aegon Alapkezelő elnök-vezérigazgatója. Hangsúlyozta: az Aegon azért teljesít jól a befektetési piacokon, mert van stratégiája a váratlan piaci helyzetekre is.

Mit vegyünk most? OTP, MOL, Richter vagy van jobb?

Az Európai Központi Bank tegnap lépett is meg nem is a monetáris eszközök változását figyelve. Kiderült, hogy az eszközvásárlási program 2017 decemberéig meghosszabbodott, de márciustól a megszokott 80 milliárd eurós keretösszeg 60-ra redukálódik. Az európai piacok ennek ellenére jól vették az akadályt, a Dax index 11 000 fölött maradt, a BUX pedig szintén megőrizte jó formáját.

Vajon mit tartogat számunkra a tőzsde Európában?

Csekély árfolyammozgásra, vegyes kezdésre lehet számítani pénteken az előző napi nagy nyereségek után az európai tőzsdéken.

Már húsz exitnél tart a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap három éves befektetési időszak után sikeresen kilépett az egyik legnagyobb hazai raklapgyártó vállalkozásból, ezzel húszra emelve exitjei számát. Így az Alap mintegy 90 vállalkozás kisebbségi tulajdonosaként nem csupán a legnagyobb cégportfólióval rendelkező hazai tőkebefektető, de a kilépések számát tekintve is vezető szerepet tölt be a magyar kockázatitőke-piacon. A legfrissebb exit, a Baracsi-Paletta 97. Kft. alapítói a tőkebefektetés általi eredményes működésnek és a cég pénzügyi helyzetének hosszú távú stabilizálásának köszönhetően a tervezettnél korábbi időpon tban és magasabb hozam mellett vásárolták vissza az SZTA üzletrészét.

2017: Ne számíts nagy körforgásra

Ahogy 2016 a végéhez közeledik, az elcsigázott kötvénybefektetők ismét olyan évet tudhatnak maguk mögött, melyben stabil hozamokat tudtak elérni. Ez az év főleg a politikai meglepetések miatt lesz emlékezetes, melyek fokozatosan átszivárgó hatásai még mindig érezhetőek. A befektetők valószínűleg már régen elfelejtették, hogy az államkötvények hozamai még mindig alacsonyabbak, mint az év elején voltak, vagy hogy a hitelszpredek szűkebbek, mint januárban. Az sokkal élénkebben él az emlékezetükben, hogy az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett az államkötvények hozama, aminek hatására ismét megindult a spekuláció a háttérben készülődő, nagy körforgásról.

Nagyot nyerhet a Yahoo a csökkenő adón

A Yahoo lehet Trump elnökségének egyik nagy nyertese az alacsonyabb társasági adókulcson keresztül. Ugyanis a Yahoo értékének nagy részét leányvállalataiban (Yahoo Japan és az Alibaba ) meglévő részesedései adják. Ezek megítélésében pedig akár 10,5 milliárd dolláros növekedést is okozhat az alacsonyabb adókulcs. Technikailag a csökkenő trendcsatorna aljára esett az árfolyam, így kedvező hozam-kockázat arány mellett nyithatunk pozíciót.

Miért muzsikál most gyengén a Magyar Telekom részvénye?

Gyengén muzsikál a Magyar Telekom. Sajnos az 500Ft-nál húzódó ellenállásának megközelítése óta főként az eladók vannak jelen.

Érdemes gondolkodni a Richter részvényében?

A kedvezően indult pénteki nap végére elromlott a hangulat a magyar piacon, ez pedig a Richter árfolyamában is meglátszódott. 34Ft (-0,58%) eséssel 5810Ft-on fejezte be az elmúlt hetet a papír, ezzel fontos támasza közelében zárt.

Tovább zuhanhat a forint árfolyama - de meddig?

Több feltörekvő devizához hasonlóan a forint is gyengült az euróval szemben, így már egészen 314 közelében jár az EURHUF árfolyamjegyzése. Az elmúlt néhány napban felgyorsult gyengülési folyamatot kihasználva korábbi stop megbízásunk megemelését javasoljuk. Különféle intézkedések hatására a forint hozamok jelentősen csökkentek, ez pedig a forint gyengülését támogatta.
2016.11.30. 22:30

2017 a kihívás éve lesz a befektetőknek

2017 igazán izgalmas lesz a befektetők számára, mivel az alacsony kamatkörnyezetben egyre nagyobb inflációs nyomással kell számolni. Aki hozamot akar elérni, annak kétszer meg kell majd néznie, milyen piacra fektet be, de nem kevésbé lesz fontos a megtakarítási forma sem, hiszen az adókedvezmények és adójóváírások egyre meghatározóbbak – hangzott el a jövő évre vonatkozóan a K&H Alapkezelő mai sajtótájékoztatóján.
2016.11.29. 9:30

Mi történt ma az európai piacokon?

Enyhe csökkenéssel nyitottak a vezető európai értéktőzsdék kedden.
2016.11.28. 10:30

Óvatos bizakodással, de bátran ruháznak be az agrárvállalkozások

Gazdálkodási környezetük javulására számít a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozóinak többsége a következő 12 hónapban – derül ki a Takarék Csoport első alkalommal ismertetett Takarék Agrárhangulati Indexéből. Az agrárium szereplőinek véleményét, várakozásaikat tükröző Index kiemelkedően élénk beruházási szándékot jelez: a válaszadóknak mintegy 82 százaléka tervez beruházást a következő egy évben. A Takarék Agrárhangulati Index a jövőben negyedéves rendszerességgel ad majd képet a magyar mezőgazdaságban tevékenykedők gazdálkodással, beruházással, finanszírozással, támogatásokkal kapcsolatos aktuális hangulatáról, elképzeléseiről, illetve azok változásáról.

Jó üzlet-e most Magyar Telekom részvényt venni?

Az elmúlt hét utolsó két napján alacsony forgalom mellett zajlott a kereskedés, mely általánosságban elmondható szinte az egész világra. Ez persze nem segítette a Telekomot sem, hogy sikerrel támadhassa az 500 Ft-os ellenállását, ugyanakkor nem is esett vissza érdemben.

Érdemes-e most Richter részvényt vásárolni?

Továbbra is áll a Richter az 5900-as szintjének vonzáskörzetében. Az RSI és az MACD sem jelzi most igazi bikás erő jelenlétét, pedig erre lenne szükség, hogy újra 6000 Ft felett üdvözölhessük az árfolyamot.

Jó ötlet most OTP részvényt venni?

A fekete péntek nem hozott nagy sikert a bankpapírnak, az OTP részvények grafikonja ugyanis 8000-es szintek alatt nyitja ezt a hetet.
2016.11.25. 7:30

Megváltozik a hazai befektetésösztönzés rendszere jövőre

Alapvetően megváltozik a hazai befektetésösztönzés rendszere jövőre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén csütörtökön Budapesten.
2016.11.22. 10:35

Befektetési no-go zónák

„Az amerikai elnökválasztás okozta piaci turbulencia jól mutatja, hogy a média a befektetésekre is erőteljes hatással van: hajlamosak vagyunk azokat a részvényeket, szektorokat vásárolni vagy éppen eladni, amelyek a hírekben szerepelnek. Az egyes befektetések azonban főként akkor kerülnek a figyelem középpontjába, amikor az adott trend tetején járunk, így a hírekre alapozott hirtelen döntéseknek nagy ára lehet” – tájékoztatott Zobor Zsuzsa, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.
2016.11.22. 4:30

Tovább emelkedhetnek a német kötvényhozamok

Az RX1 nevű instrumentum a német 7 és 10 éves lejáratú kötvényekből összeállított index. A kötvények árfolyamát ábrázoló termék egy fontos támasz letörését követően jelenleg még nagy esés előtt áll. A 10 éves német hozam csak az utóbbi hetekben kezdett igazán emelkedni, és az inflációs várakozások erősödésével bőven van még tere a hozamemelkedésnek.

A Facebook részvényeket vásárol vissza

Részvény-visszavásárlási programot jelentett be a Facebook.

MOL részvény - mit csináljunk most az olajtársaság papírjaival?

A szellősebb gazdasági naptár miatt ezen a héten kevesebb impulzus érheti a részvénypiacokat. A MOL végül a hetet 18 400 közelében zárta, ami mindenképp stabil árfolyamra vall.
2016.11.21. 8:15

OTP részvény - mit csináljunk most?

Ez a hét kevesebb erős makroadattal kecsegtet és kicsit lyukasabb a gazdasági naptárunk. Az OTP részvényei pénteken felpattantak ismét a korábbi 8000-es támaszról és a szerda, csütörtöki oldalazás után mégis megjelent némi vevő.
2016.11.20. 6:00

Komoly befektetési potenciállal rendelkeznek a fejlődő régiók

A befektetéseket tekintve immár nem csak Budapest és Közép-Magyarország dominál, idén először a fejlődő régiókban megvalósuló beruházási döntések aránya meghaladta az 50 százalékot; azaz már más területek is komoly befektetésvonzó potenciállal rendelkeznek - jelentette ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke pénteken Egerben sajtótájékoztatón.
2016.11.20. 5:01

Tökmindegy, hogy esik, vagy emelkedik az OTP - Ön mindenképp profitálhat belőle!

Kisbefektetőknek szóló cikkünkben egy merőben újfajta befektetési formával ismerkedhetnek meg olvasóink. A Strukturált OTP Részvény Reverse Convertible (OTP RC) egy olyan befektetési forma, amely a piaci kockázatmentes hozamot meghaladó extra hozam elérésére ad lehetőséget. Ehhez az szükséges, hogy e Termék mögöttes struktúrájában szereplő, megjelölt részvény (pl. OTP részvény) árfolyama kis mértékben gyengüljön, stagnáljon vagy erősödjön.
2016.11.20. 4:01

Ha nincs kamat a bankban, akkor így lehet pénzt csinálni!

Csalódott a bankbetétben? Nem csodálkozunk, hiszen az elmúlt 1 év során drasztikusan csökkenő magyar kamatszint a korábban még akár 10% feletti banki kamatokat mostanra 0-1% közelébe szorította le. Hogy mi a megoldás? Váltson portfóliókezelésre! Szakértőink segítenek a választásban.
2016.11.20. 0:01

Hallott a módszerről? Mellyel kis pénzből is lehet sok!

Pénzünk sokszorosával kereskedhetünk, rövid távon, a piac hullámzásait kihasználva, legyen akár emelkedés (long), vagy éppen tőzsdei zuhanás (short). Szeretne akár néhány óra alatt 5-10%-ot keresni? Itt a megoldás!
2016.11.18. 17:00

Bamosz: Csökkent a befektetési alapok vagyona

A befektetési alapok összvagyona 10,3 milliárd forinttal, 0,18 százalékkal csökkent októberben - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) pénteken.

Mit érdemes most venni a tőzsdén? OTP, MOL, Richter vagy más?

Küzd a 30.000 pontos szinttel a BUX, a vezető részvények pedig elég vegyesen teljesítenek az elmúlt napokban. Mire érdemes most tétet tenni? Mai elemzési összeállításunkban a négy nagy magyar blue chip kilátásait tekintjük át.
2016.11.17. 20:00

Meglepetésszerű emelkedés a kötvényhozamokban

Az első sokkot követően az új Trump adminisztrációnak igen kedvező a fogadtatása a pénzügyi piacokon. A megválasztott elnök a kampányban elhangzott beszédeihez képest már közvetlenül a választások után is jóval békülékenyebb hangnemet ütött meg. Mindezek eredményeképpen úgy tűnik, hogy a befektetők már most szinte teljes egészében elkezdték beárazni Trumpnak a növekedési pályával, az adócsökkentéssel, az új infrastrukturális befektetésekkel, illetve a pénzügyi deregulációval kapcsolatos ígéreteit.
2016.11.17. 13:00

Rákaptak a befektetők a spanyol szállodákra

2016 első három negyedévében 10,3 milliárd euróért cseréltek gazdát hotelek Európában, a harmadik negyedévben 3,8 milliárd volt a szállodapiaci befektetési forgalom – derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatásából.

Tovább zuhanhat a forint árfolyama

Tartósan laza magyar monetáris politika és felpörgő globális infláció együttesének hatásaként gyengülhet a magyar forint a dollárral és az euróval szemben is. Ráadásul Amerikában egyre magabiztosabban árazza a piac a decemberi kamatemelést, ami a dollár erősödését és a feltörekvő devizák gyengülését válthatja ki - olvashatjuk az ERSTE elemzésében.
2016.11.16. 17:15

Tőzsdére megy a SnapChat

A Wall Street Journal szerint a Snap Inc. benyújtotta tőzsdére lépési kérelmét az amerikai pénzügyi felügyelethez.
2016.11.16. 15:30

Lendületben a divat! 300 milliós befektetés jár a Nanushkának

Több lépcsőben 300 millió forintot fektet a magyar Nanushka dizájner ruhatervező és gyártó márkába a magyar tulajdonú GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Exim Növekedési Magántőkealap - közölték a cégek kedden az MTI-vel.

Van még értelme Richter-t venni most?

A héten egyelőre nem látszik egyértelmű irány a magyar piacon, és a nagyobb papírok háza táján is igen vegyes a kép. A Richter egy halvány zöld gyertyával élteti a tegnap leírt reményeinket, miszerint a 6000 Ft-os szint és az emelkedő trendvonal közelsége talán a korrekció lehetséges végpontját jelzi.

OTP - Hoppá, beletenyereltünk a harmadik hullámba!

Hoppá, tényleg beletenyerelhettünk a harmadik emelkedő hullám tetejébe. Az OTP részvényei kedden is majdnem 1%-ot estek és néztek be a 8000-es támasz alá.
2016.11.16. 4:01

Így lehet már akár 10.000 Ft-ért aranytömböd

Aranytömb már havi tízezer forintért! Gondolt már nyugdíjas éveire, saját és családja anyagi biztonságára? Takarítson meg aranyszámlán, már havi tízezer forint befizetésével!

Megérkeztek a Home Depot számai

Piacnyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a lakásfelújításokkal foglalkozó Home Depot.

Jó vétel még a Richter így 6000 Ft fölött?

Kisebb eséssel búcsúzott a múlt héttől a magyar piac, de a tengerentúlon is valamelyest lenyugodni látszanak a kedélyek. A Richter 94 pontos (-1,53%) esésével 6056 Ft-on fejezte be a kereskedést pénteken.

Érdemes most Magyar Telekom részvényt venni?

Érezhetően nagy falatnak bizonyult elsőre az 500 Ft-os szint közelsége a Telekomnak, hisz erősen lerántották a nagy magaslatokból.

382 százalékkal jobban teljesít az OTP

Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásokat meghaladó, 69,79 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el a harmadik negyedévben, 3 százalékkal kevesebbet az előző negyedévinél, miközben egy éve 3,7 milliárd forint veszteséget könyvelt el - derül ki a bankcsoport által a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint közölt jelentéséből.

Itt a Magyar Telekom eredményközlése - meglepően jól megy a szekér!

Az elemzői várakozásokat jóval meghaladó harmadik negyedéves eredményeket közölt a Magyar Telekom szerdán, a távközlési szolgáltató megemelte a 2016-ra vonatkozó bevétel és EBITDA célkitűzéseit.
2016.11.09. 21:05

Ismét csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,76 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 30 365,21 ponton zárt szerdán, ami az eddig mért legmagasabb értéke.

Ebből a pofonból is felállnak vajon a piacok?

Az idei év egyértelműen a meglepetések éve: a Brexitet követően most a kevésbé esélyesnek tartott Trump győzelme, és az ezzel együtt járó, egyelőre kiszámíthatatlan gazdaságpolitika teszi próbára a befektetők türelmét. A bizonytalanság elhúzódása biztosan nem tesz jót a részvénypiacoknak, a menekülő eszközök, így az arany számára viszont kedvező.

Oké-oké Trump nyert, de mi lesz a gazdasággal?

Az indulatoktól és heves vitáktól sem mentes elnökválasztási küzdelemből Donald Trump került ki győztesen. Nem kérdés, hogy a 2016-os kampányban látotthoz hasonló sárdobálást és szoros eredményt hosszú idő óta nem tapasztalt a világ amerikai elnökválasztás során. Az első piaci reakcióktól eltekintve Angel Agudo, a Fidelity szakértője nem gondolja, hogy az USA elnökválasztása befolyásolni fogja a hosszú távú piaci eseményeket.
2016.11.09. 9:30

Nahát, esés az európai piacon, de mekkora?

Erős csökkenéssel nyitottak a vezető európai értéktőzsdék szerdán, de a nyitás előtti határidős jegyzések által sugallt több mint 4 százalékos zuhanórepülés elmaradt.

BÉT - Óvatoskodás az amerikai elnökválasztás miatt?

Az elemző szerint a befektetők kivárnak az amerikai elnökválasztás előtt kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).
2016.11.07. 21:00

Történelmi csúcsán zárt a BUX index

Kilenc év után megdöntötte eddigi csúcsát a BUX, miután 30 353 ponton zárt hétfőn. A mostani rekordot egy több mint másféléves rali előzte meg, melynek során az index megduplázódott.
2016.11.07. 12:30

BÉT - Megkezdődött a kereskedés az Alteo Nyrt. részvényeivel

Megkezdődött a kereskedés az Alteo Nyrt. részvényeivel hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a magyar energiaszolgáltató vállalat részvényének jegyzése 5150 forintról indult.
2016.11.07. 11:15

Jó hírek a Ryanair-től

A Ryanair kedvező negyedéves jelentést tett ma közzé. Az adózott eredmény 912 millió euró lett, szemben a 897 millió eurós várakozással.

Ezért jó, ha követjük, hogy alakulnak befektetéseink

Egy kellően gondos befektetőnek nem csupán a befektetési döntésnél kell alaposnak lennie a jegybank fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti ügyvezető igazgatója szerint, figyelnie kell befektetéseinek alakulását is, amiben segít az MNB honlapján található értékpapírszámla-lekérdező alkalmazás is.

Saját részvényeket vesz az Adidas

Az Adidas bejelentette, hogy újraindítja részvény visszavásárlási programját. Ez azt jelenti, hogy maximum 3 millió részvényt vásárolnak a holnapi naptól kezdődően január 31-ig bezárólag, és legfeljebb 300 millió eurót költenek a programra.

Nemzetközi tőzsde - Clinton tisztázása lendített a dolláron?

Ázsia után az európai értékpapírpiacok is pozitív kezdéssel indíthatják a hetet.

OTP részvény - Donald Trump megbolondíthatja?

Érdekes hét elé nézünk, végéhez közeledik ugyanis az amerikai elnökválasztás és az utóbbi hetekben ismét közelebb került Donald Trump a győzelemhez, ami megbolondította a részvénypiacokat.

30 ezer pont felett zárt a BUX!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 145,23 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 30 017,23 ponton zárt pénteken.

Itt vannak a MOL III. negyedéves számai

A MOL erős III. negyedéves számokat tett közzé. Az tisztított EBITDA eredmény 164,5 milliárd forint lett szemben a 156,8 milliárd forintos piaci várakozással.

Nagyon gyenge számokat jelentett a GoPro piaczárás után

A részvényenként 60 centes veszteség lényegesen rosszabb a 36 centes piaci konszenzusnál, a 240,6 millió dolláros árbevétel is jócskán elmarad a 313,6 millió dolláros várakozástól.

Így főzte a kávét a Starbucks

Tegnap többek között a Starbucks publikálta negyedéves számait piaczárás után. A negyedik üzleti negyedévét zárta le a társaság, a tisztított részvényenkénti profit 1 centtel meghaladva az elemzők várakozását 56 centre nőtt az egy évvel ezelőtti 43 centről.

Nemzeti Befektetési Ügynökség - A pozitív döntések 16 ezer munkahelyet hoznak létre

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével az első tíz hónapban 64 pozitív magyarországi befektetői döntés született, ezáltal egy kisvárosnyi, 16 ezer munkahely jön létre - mondta Ésik Róbert, a HIPA elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.
2016.11.03. 22:00

Még mindig vonzók a feltörekvő piacok

Továbbra is érdemes lehet a fejlődő piaci eszközökbe fektetni, miután az előttünk álló időszakban is folytatódhatnak a kedvező trendek – hangzott el az Aegon Prémium Üzletág Ügyfélklub rendezvényén. Ezt alátámasztja, hogy az elmúlt hónapokban a befektetők ismét vásárolni kezdték ezeket az eszközöket.

Ki kell szállni most az OTP részvényéből?

Nehézkesen és borongósan indult meg a kereskedés a hosszú hétvége után a BÉT-en. Az OTP papírjaiból kicsivel több, mint 11 milliárdos forgalommal pörgettek ki egy -2%-os esést.
2016.11.03. 7:30

Fidelity: Makro gyorsjelentés

Fő mutatónk szerint a globális növekedés lendülete egymás után a második hónapban csökkent: a kereskedelmi komponensek tovább gyengülnek, míg a fejlett piacok rendelésállományára vonatkozó tényadatok bizakodásra adnak okot. Az USA növekedése 2016 második félévében mintha felgyorsult volna – a meggyőző szeptemberi ISM-adatok hatására elmúlt a gyenge augusztusi eredmények miatti aggodalom. Az eurózóna adatai továbbra is stabil növekedésre utalnak, amiben a lakossági fogyasztás fontos szerepet játszik. A jelek szerint Kína közeledik a mini-ciklus csúcsához: az élénkítő hatások enyhülőben vannak, a hatóságok pedig elkezdték lehűteni a lakáspiaci hangulatot. A feltörekvő piaci részvények gondos kiválasztása újból előtérbe kerül, mivel viszonylag kevés ország dicsekedhet erős belföldi fundamentális adatokkal. India, Mexikó és Oroszország idén eddig jól szerepelt, míg Törökországban és Dél-Afrikában semmi nem utal a fundamentális adatok javulására.

Érdemes most MTelekom részvényt venni?

Kicsit olyan ”semerre” ez a Magyar Telekom a kitörése óta. A forgalom ismét megcsappant és nem igazán sikerül 470 Ft fölé kapaszkodnia érdemben.

Jó még vételre a Richter részvénye így 6000 Ft felett is?

Csodásan zárta a megelőző kereskedési hetet a Richter! Úgy sikerült csökkenteni a túlvettség okozta nyomást és az aggodalmakat, hogy érdemben nem esett el fontos támasz.
2016.11.01. 16:00

A Moody's is felminősítheti Magyarországot

A Moody's hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába emelheti a héten a magyar államadós-besorolást a Fitch és a Standard & Poor's után - mondta Csath Magdolna közgazdász kedden, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
2016.10.31. 20:00

Így tudsz 3-5% hozamot elérni a befektetéseddel

A befektetők által reálisan elvárt 3-5%-os hozamcél eléréséhez a mai alacsony kamatkörnyezetben nem kerülhetőek meg a részvénypiacok. Év vége felé közeledve pedig az adókedvezményekről sem lehet megfeledkezni, hiszen akár többszázezer forinttal is növelhető a megtakarítás - hívták fel a szakemberek a befektetők figyelmét a K&H prémium befektetői klub budapesti rendezvényén.
2016.10.28. 7:30

Magyarországon egyedülálló innováció-menedzsment platformot tesztelhetnek az SZTA portfóliócégei

Az SZTA kiválasztott portfóliócégei tesztelhetik Magyarországon az innoICON nevű, egyedi innováció-menedzsment platformot, miután a Széchenyi Tőkealap-kezelő és a magyar iLex Systems startup fejlesztőcég együttműködési megállapodást írt alá. Az innoICON egyedi megoldást nyújt a vállalkozásoknak innovációs folyamataik menedzselésére, stratégiai és operatív feladataik újrastrukturálására, valamint újabb üzleti modellek kialakítására. A fejlesztés nemzetközi tapasztalatokra és tudásbázisra épül, és nagy hangsúlyt fektet olyan új technológiák felhasználására is, mint a virtuális és a kiterjes ztett valóság.
2016.10.27. 5:00

Az inflációs várakozások adnak támaszt a nemesfémeknek

Egy négyhetes árupiaci rali torpant meg, a dollár további erősödésének köszönhetően. Az EURUSD 1,09 alá esett a múlt hét végére, és hasonlóan erősödött a dollár az ázsiai devizák kosarával szemben is. A decemberre várt amerikai kamatemelés, a növekvő inflációs várakozások, valamint a Bank of Japan és az Európai Központi Bank intézkedései is támogatták a dollár erősödését.
2016.10.26. 21:30

Új ügyletek és növekvő tranzakciók előtt a befektetői piac

A Deloitte legfrissebb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése szerint a Brexit egyértelműen csorbította a befektetői bizalmat, azonban az elkövetkező időszak befektetői piaca növekvő tranzakciókkal és új ügyletekkel tud tovább erősödni. A kis megingás „győzteseinek” befektetői szempontból egyértelműen a startupok bizonyulnak.
2016.10.26. 19:45

Már csak egy napig jegyezhető a Duna House részvénye

2016. október 17-én megkezdődött és 27-én, csütörtökön 14.00 órakor lezárul a regionális ingatlan- és hitel-közvetítői hálózattal rendelkező Duna House Holding Nyrt. részvényeinek értékesítése.
2016.10.22. 6:00

Kitörés előtt a DAX

Kitörés előtt a DAX index, a 10.760 pontos ellenállás leküzdésével komolyabb tere nyílna az emelkedésnek. A kedvező technikai képet a fundamentumok is megerősítik, bár az értékeltség némileg magasabb a historikus átlagnál, de az alacsony hozamkörnyezet és a gyengülő euró is segítheti az index további emelkedését.

Itt a meglepő SAP eredmény!

Az SAP a várakozásoknál kedvezőbb gyorsjelentést publikált és az idei évre vonatkozó várakozásokat is megemelte.

Megverte a piacot a Daimler

Jócskán megverte a várakozásokat a Daimler a harmadik negyedévben.

1,4 milliárd forint tőkét vont be részvénykibocsátással az Alteo

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. 1,389 milliárd forint tőkét vont be a csütörtökön lezárult részvénykibocsátása során, a részvények végleges kibocsátási ára 4630 forint lett - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Érdemes még OTP-t venni?

Megtapadt a részvénypiac szerdán, nem sok minden történt az elmúlt napon. Ma érkezik a hét legfontosabb eseménye 13:45-kor összeül ugyanis az EKB monetáris tanácsa, majd 14:30-kor mikrofont ragad Mario Draghi jegybankelnök.

BÉT - Pozitív nyitást vár az elemző

A kedvező nemzetközi hangulatban emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Kilőtt a MOL részvénye - mennyi erő lehet még benne?

Túl az éves csúcson, nagyot ment kedden az olajipari vállalat több mint 2 százalékkal elérte az új 18 085-ös jegyzést.
2016.10.18. 5:05

Jelentős érdeklődés az Erste Jelzálogbank Zrt. első jelzáloglevél-aukcióján

Jelentős befektetői érdeklődés kísérte az Erste Jelzálogbank Zrt. hétfői, első nyilvános tőzsdei aukcióját, amelyen két, fix kamatozású jelzáloglevelet ajánlottak fel a befektetőknek - közölte a pénzintézet az MTI-vel.
2016.10.18. 1:00

Nőtt a befektetési alapok összvagyona

A befektetési alapok összvagyona 24,7 milliárd forinttal, 0,44 százalékkal emelkedett szeptemberben - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hétfőn.
2016.10.17. 13:00

Eljárás indult a Pannon Equity ellen

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármilyen, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál.

Fontos szinthez érkezett a Richter tőzsdei árfolyama

Jól éreztük az 5700 Ft közelségének fontosságát, hisz sikerrel tartotta magát a nevezetes szint fölött a Richter pénteken. A gyenge forgalmú kereskedésben 48 ponttal került magasabbra az árfolyam, így záráskor 5753 Ft-ot kértek egy papírért.

Magyar Telekom - most légy okos, befektető!

A Telekom is elsődleges támaszától indította a pénteki napot, ahonnan meg tudott lódulni és 3 ponttal zárt magasabban a kurzus. A forgalom csekély, a döntésképtelenség szinte kézzel fogható.

Aki magyar részvényekkel foglalkozik, az ezt látta

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 28 392,01 ponton zárt pénteken, az előző hetinél 46,94 ponttal, 0,17 százalékkal alacsonyabban. A részvénypiac forgalma 25,63 milliárd forint volt az előző heti 33,98 milliárd forint után.
2016.10.14. 6:00

Már csak pár napig jegyezhetők az ALTEO részvények!

A hazai energetikai szektor meghatározó szereplőjeként az ALTEO Group most először teszi részvényeit széles körben elérhetővé a magánbefektetők számára is. Az ALTEO Group anyavállalata – az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. – részvényeinek nyilvános forgalomba hozatala 2016. szeptember 26-án kezdődött és október 17-ig tart, tehát a magánbefektetők néhány napig még mindig beszállhatnak az energetikai vállalatba. Az érdeklődő befektetők a papírokat az UniCredit Bank Hungary Zrt. és az MKB Bank Zrt. teljes fiókhálózatában; az ERSTE Befektetési Zrt. kijelölt partnereinél; az ERSTE NetBroker online felületén; illetve az MKB Bank Zrt. TeleBANKár szolgáltatáson keresztül jegyezhetik. Az ALTEO részvényeinek maximum ára a nyilvános értékesítési során 4900 forint. A részvényértékesítés célja a tőkeemelés.

Citigroup: Feljebb húzzuk a stop-losst

Az elmúlt hetekben jól teljesített a Citigoup vételi ajánlásunk, pár nappal ezelőtt már az 50 dolláros lélektani szintet is megérintette az árfolyam, ezért érdemes a kezdeti stop-loss megbízást feljebb húzni. Holnap piacnyitás előtt érkezik a társaság gyorsjelentése, így megnövekedett volatilitásra lehet számítani a papírban. Ha kedvező számok érkeznek, az katalizátort jelenthet a papírnak a további emelkedéshez.

Mit érdemes most venni a tőzsdén? OTP, MOL, Richter vagy MTelekom?

Mai elemzésünkben a hazai részvénypiac 4 vezető blue-chip részvényét nézzük meg részletesen, hogy melyik kínál jelenleg jó vételi pozíciót. Lássuk tehát a piacot!
2016.10.12. 2:00

A befektetőbarát környezet miatt szeretik Magyarországot

Az osztrák cégek szeretik Magyarországot és nemcsak a földrajzi közelség, hanem a befektetőbarát környezet miatt is - nyilatkozta Szabó László, a külgazdasági és külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek a bécsi magyar nagykövetségen tartott gazdasági fórumot követően.
2016.10.10. 15:00

Munkajogi kedvezményekkel tennék szexivé Frankfurtot... a londoni bankok számára

Németország fontolóra vette a munkajogi törvények enyhítését, hogy vonzóbbá tegye Frankfurtot a brit EU-tagság megszűnése miatt Londonból távozni kívánó pénzügyi szolgáltatási vállalatok részére - írta üzleti forrásokra hivatkozva a hétfői Financial Times.

Nagyon jó beszállást kínál a MagyarTelekom részvénye!

Eljött, amivel több napja hiteget bennünket az árfolyam: újra nyomás alá került a 460 Ft-os zóna a Telekom háza táján!

Ezt látták a tőzsdei befektetők a héten itthon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 28 438,95 ponton zárt pénteken, az előző hetinél 774,70 ponttal, 2,80 százalékkal magasabban. A részvénypiac forgalma 34,01 milliárd forint volt az előző heti 40,3 milliárd forint után.

A CIG Pannónia megvásárolja az MKB Általános Biztosító Zrt.-t és az MKB Életbiztosító Zrt.-t

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága pénteken döntött arról, hogy a társaság megvásárolja az MKB Általános Biztosító Zrt.-t és az MKB Életbiztosító Zrt.-t, és felhatalmazta a cég menedzsmentjét az erről szóló szerződés aláírására - közölte pénteken a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2016.10.07. 11:00

Nagyot ment az Osram - kínai vevő a háttérben?

Tegnap 10%-ot emelkedett az Osram részvények árfolyama, miután a német WirtschaftsWoche szerint a kínai Sanan Optoelectronics részvényenként 70 eurón vételi ajánlatot készül adni a részvényekre.
2016.10.07. 9:30

Tőzsde - Vegyes mozgás nyitáskor Nyugat-Európában

Vegyesen indult a kereskedés a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken pénteken, az előző napi mínuszok után.

BÉT - Iránytalan kereskedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Iránytalan kereskedésre és a befektetők részéről kivárásra számítanak péntek délutánig, az amerikai munkaerőpiaci adatok megérkezéséig a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők.
2016.10.06. 10:30

Az MNB felfüggesztette a TWD INVEST részvények tőzsdei kereskedését

A tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírások megsértése miatt az MNB csütörtöktől felfüggesztette a TWD Investments Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését. A moratórium a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettség teljesítéséig marad érvényben. Az MNB a kibocsátót egyúttal 3 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte, s célvizsgálatot is indít a cégnél.
2016.10.06. 9:30

Tőzsde - Tartjuk magunkat az európai trendekhez?

Indexemelkedéssel nyitottak csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacok.
2016.10.06. 8:55

BÉT - Enyhe emelkedést várnak az elemzők

A kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően enyhe emelkedést várnak az MTI-nek nyilatkozó elemzők csütörtökön a BÉT-en.

Érdemes most még OTP részvényt venni?

Kitörő formában mutatkoztak tegnap a magyar blue chip részvények. Külön a négy nagyvállalat papírjai közül kitűnt a maga több, mint 3%-os emelkedésével az OTP.
2016.10.04. 6:15

55 millió euróval nőtt a Pallas Athéné Alapítványok ingatlanvagyona

Az elmúlt hónapban 55,2 millió euróval (több mint 17 milliárd forinttal) nőtt a Pallas Athéné Alapítványok ingatlanvagyona. Az alapítványok vásárlásainak elsődleges célja az alapítványi vagyon befektetése magasabb hozam mellett; az alapítványok kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont - mondta Fekete Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója hétfőn az MTI-nek.

Trendetlen piacok

Az utolsó negyedévben az amerikai elnökválasztás és a Fed kamatemelése hozhat nagyobb izgalmakat a piacok számára. A politikai bizonytalanságok miatt az árfolyam-ingadozások fokozatosan növekedhetnek, ami részvénypiaci korrekciót hozhat. A részvényekkel ezért átmenetileg érdemes óvatosan bánni, a jegybankok piacélénkítésének köszönhetően azonban tartós kilengés nem várható - tanácsolják a K&H Alapkezelő szakemberei a negyedik negyedévre.

Emelkedés várható a főbb európai piacokon

A New York-i és az ázsiai tőzsdék nyomdokain haladva emelkedéssel nyithatnak a főbb európai tőzsdeindexek csütörtökön.

OTP részvény esés - A Deutsche Bank balhé a hibás?

Közel 8 tized százalékkal került lejjebb tegnap a bankpapír részvényeinek jegyzése. Az esésért leginkább a nemzetközi rossz hangulat a felelős, a Deutsche Bank után ugyanis megint megindult a Volkswagen papírjainak letámadása.

Richter - mennyire van most fantázia a részvényben?

Erőtlen péntek és alulteljesítő magyar piac. Ezt tudjuk elmondani a múlt hét utolsó kereskedési napjáról. 1 milliárd Ft-ot el nem érő forgalom mellett adták a Richtert, mely 65 ponttal alacsonyabban, 5675 Ft-on zárt.

MOL részvény - merre indul végre el?

Nem hagyja ugyan magát, de nem is tud eget rengetőt mutatni a MOL. 400 Ft széles sávjába szorulva tengeti mindennapjait, ahol most még az 50 napos mozgóátlag is kellemetlenkedik.
2016.09.26. 6:01

OTP részvény - elfogyni látszik a lendület

Elfogyni látszik a kezdeti lendület az OTP grafikonján. Korábbi lokális csúcsa környékén ingadozik továbbra is, de résbetöltések ide vagy oda, nem akar megérkezni az igazi vevő.

Magyar Telekom részvény - szépen menetel, de meddig?

Továbbra is szépen tartja magát a Telekom. Akaratosan menetel és pénteken újabb 2 pontot tett zsebre, így ismét 454 Ft-on dacol a medvékkel.
2016.09.25. 6:01

Tudás kell a pénzcsináláshoz - a tudás pedig nálunk van!

Alacsony banki kamatok. Szinte nulla közeli hozamok az állampapírokon. Ráadásul kamatadó (15%) és EHO (6%) levonás a kamatokból. A végén szinte semmi nem marad a befektetőnek. Mi a megoldás? Kockáztatni kell! Irány a tőzsde! - mondják sokan. Igen, de a tőzsdei befektetők sokszor veszteséget szenvednek. Miért? Mi az amire nem figyelnek sokan? A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.
2016.09.25. 4:03

Mibe fektessek, ha sehol sincs kamat? De kockáztatni sem akarom a pénzt!

Elégedetlen az egyre jobban csökkenő banki betéti kamatokkal? Szeretné pénzét biztonságban tudni, de magasabb hozamot szeretne? Akkor Önnek az állampapírokkal kell megismerkednie!
2016.09.24. 19:31

Így spórolhatod meg legálisan a kamatadó és EHO fizetését

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) lényege, hogy a befektetésekre vonatkozó 15%-os kamatadóra, a 6%-os egészségügyi hozzájárulásra (EHO), valamint az osztalékadóra vonatkozó adófizetési kötelezettség kedvezőbbé tehető (sőt teljesen elkerülhető), ha TBSZ-re helyezi el befektetéseit, megtakarításait a számlanyitás évét követő 3-5 évig.
2016.09.23. 23:00

Megemelt profitvárakozásra száguld az Intel

Az elmúlt napokban jól teljesített Intel vételi ajánlásunk, köszönhetően annak, hogy a társaság megemelte a harmadik negyedévre vonatkozó eredményvárakozását, ami az elemzői várakozásokat is megemelte. A kedvező fejleményeket kihasználva kockázatkezelésünk érdekében stop megbízásunkat felfelé módosítjuk.
2016.09.23. 19:02

Eséssel zárta a hetet a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 180,74 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 28 120,09 ponton zárt pénteken

Brutális erő van a forintban!

Nagyon erős a forint. Ugyan az állampapír piacon nem látszik a megnövekedett külföldi aktivitás, legalábbis olyan értelemben, hogy a hozamok nem igazán esnek (csak kis mértékben), de a külföldiek kezén levő állampapír állomány folyamatosan növekszik.
2016.09.23. 9:00

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék pénteken, a még nyitva tartó tőzsdék mutatói mínuszban álltak.

OTP, MOL, Richter vagy Telekom - Mit vegyünk a hazai tőzsdén?

Hazai berkeken belül a Telekom vezette az emelkedést tegnap a maga közel fél százalékos emelkedésével, ezzel is bizonyítva, hogy nem adja könnyen a bőrét. 452 Ft-on zárta a kereskedést a papír csütörtökön, csupán zárás előtt sikerül 455 környékéről lepofozni.

Adókedvezmény járhat a startup cégekbe fektetőknek

A kormány adókedvezménnyel segítené a startup cégekbe fektető vállalkozásokat, így ösztönözve, hogy mintegy 40-60 milliárd forintnyi tőkéhez jussanak a kezdő innovatív vállalkozások - mondta Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek csütörtökön.
2016.09.22. 15:30

Hogyan fektessünk német ingatlanokba?

Német ingatlanokba fektetni, sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnánk. A Vonovia részvényekkel például egyszerre több, mint 300 ezer ingatlanból álló portfolió részeseivé válhatunk. Az ingatlanok bérbeadásából származó 4,6-4,8%-os jövedelemre pedig anélkül is szert tehetünk, hogy nekünk kéne foglalkozni az ingatlan hasznosításával, esetleg annak karbantartásával.
2016.09.22. 13:30

Boldogok a tőzsdék, a FED egyelőre toporog

Frissítette a Fed a dot plot-ot. Ahogy az várható volt, idénre már csak egy kamatemelés lehetősége jön ki belőle, és jövőre is két emeléssel 1,25 százalékig emelkedhet az irányadó kamatráta. Miközben a növekedési kilátásokat 2 százalékról 1,8-ra csökkentette a Fed az idei évre, addig a jövő évi kilátásokon nem változtatott.
2016.09.21. 23:30

Károkat okozhat a Citynek a Brexit

Amerikai befektetési társaságok vezetői szerint komoly károkat okozhat a londoni City pénzügyi szolgáltatási központjának, ha Nagy-Britannia úgy lép ki az Európai Unióból, hogy elveszíti hozzáférését az EU belső piacához is.
2016.09.21. 20:00

Amerikai elnökválasztás: kit érdekel?

Miközben a közvélemény-kutatók egyre másra ontják ránk a legfrissebb adatokat az amerikai elnökválasztás lehetséges kimeneteléről, úgy tűnik, a piacokat egyelőre hidegen hagyja a Clinton-Trump párharc. A látható érdektelenség mögött vajon az áll, hogy a piacok már hozzászoktak a kockázatokhoz, vagy a Brexithez hasonlóan a befektetők alulárazzák a kisebb valószínűségű eredmény bekövetkeztét? - teszik fel a kérdést a K&H Alapkezelő szakemberei.
2016.09.20. 20:30

Felpörgött a golfingatlan biznisz Magyarországon

Új befektetési forma jelent meg Magyarországon: a zalacsányi Zala Springs Golf Resort különleges adottságú területén prémium golfingatlanokat értékesítenek - elsősorban osztrák és német - befektetők számára, akik a sportélmény mellett garantált hozammal is számolhatnak.

Mennyi erő lehet még az OTP-ben most?

Magyarország felminősítésének utószele hozott egy kis turbulenciát a magyar bankpapírnak.

A kínai befektetők legfőbb célpontjává vált Európa

Elérte a 40 milliárd dollárt a kínai felvásárlások és zöldmezős beruházások együttes értéke Európában és Észak-Amerikában 2015-ben – derül ki a Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda nemzetközi tanulmányából. Az idén várhatóan újabb rekordot dönt az Európába és Észak-Amerikába irányuló kínai külföldi működőtőke-befektetések értéke. A kelet-európai régió országai is egyre vonzóbbá válnak a kínai befektetők számára.
2016.09.19. 5:15

Ha így fektetnél be, Te is sok pénzt keresnél

Alacsony banki kamatok. Szinte nulla közeli hozamok az állampapírokon. Ráadásul kamatadó (15%) és EHO (6%) levonás a kamatokból. A végén szinte semmi nem marad a befektetőnek. Mi a megoldás? Kockáztatni kell! Irány a tőzsde! - mondják sokan. Igen, de a tőzsdei befektetők sokszor veszteséget szenvednek. Miért? Mi az amire nem figyelnek sokan? A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.
2016.09.18. 7:01

Ha pénzt akarsz keresni, akkor most helyzet van!

Az S&P pénteken meglepetésre felminősítette Magyarországot. Mit jelent ez a forint, a magyar állampapírok jövőjére nézve. Németh Dávid, a K&H vezető elemzőjének kommentárja.
2016.09.18. 6:01

Alacsony banki kamatok helyett: Állampapír-alapok!

Elégedetlen az egyre jobban csökkenő banki betéti kamatokkal? Szeretné pénzét biztonságban tudni, de magasabb hozamot szeretne? Akkor Önnek az állampapírokkal kell megismerkednie!
2016.09.16. 20:00

Csökkent a befektetési alapok összvagyona augusztusban

A befektetési alapok összvagyona 25,5 milliárd forinttal, 0,45 százalékkal csökkent augusztusban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) pénteken.

Beszálljunk még valamibe? OTP, MOL, Richter vagy Telekom?

Tegnap a brit jegybank döntött úgy, hogy megtartja az alapkamat szintjét és nem változtat eszközcsere programjának keretén, így végül nem kaptak semmi új információt a piacok.

Ezért érdemes most dollárt venni!

Kedvező long irányú beszállási lehetőséget rejt az USDHUF devizapár. A technikai kép alapján akár 286 közelébe is emelkedhet az árfolyam, bár addig még több ellenállással meg kell küzdenie a devizapárnak. Fundamentális oldalról a leglényegesebbnek tartott tény a megfordult kamatkülönbözet, vagyis az, hogy a dollár bankközi kamatok már meghaladják a forint bankközi kamatokat.
2016.09.15. 7:00

Fidelity: Okos Hans, a csodaló

Okos Hans a patájával dobbantva tudott válaszolni egyszerű matematikai kérdésekre. Persze Hans nem egy ló testében újjászületett Archimédesz volt, csupán pontosan olvasta az idomárja testbeszédét, aki mindaddig önkéntelenül feszült volt, amíg Hans dobbantásainak száma el nem érte a helyes eredményt. Az elmúlt évek során a piacok mind erősebben hasonlítanak Okos Hansra: az értékpapírokat inkább a jegybanki vezetők – vagyis az idomárok – cselekedetei, és nem az értékpapírok jövőbeli cash-flow-jának értéke (vagy éppen konkrét számítások) alapján árazzák be.
2016.09.14. 7:30

Most vegyük az Intel részvényét!

A csökkenő PC értékesítések rányomják a bélyeget az árbevételre, de a költségcsökkentések és az egyéb területkre fókuszálás hozzásegíti a társaságot a kedvező számokhoz. Ráadásul az Intel szerint a PC piac is éledezik, és az új termékek pedig komoly távlatokat nyithatnak meg a cég előtt. Az elmúlt időszakban látott emelkedés ellenére a papír még nem túlvett, és van még bőven tere a további emelkedésnek.

Jön a negatív reálkamat, értéktelenedhetnek a megtakarítások

Lassan meg kell barátkoznia a lakosságnak a negatív reálkamattal, mivel a csökkenő hozamok mellett ősztől emelkedésnek indul az infláció – állapítja meg az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése. A magyar gazdaság növekedése elmaradhat a kormány célkitűzésétől, és csak 2 százalék lehet az idei évben, miközben az államháztartási hiány 2 százalékos célja teljesíthető.

Magyar Telekom - no para, a papír jó!

A Telekom háza táján is elmaradt a 450 Ft feletti zónába való kitörés megerősítése. Ugyanakkor nem kesergünk, hisz a 200 napos mozgóátlag hozta a hozzá fűzött reményeket és ami elvárható emelkedés volt, azt meg tudta lépni az árfolyam.

És a Richter most merre megy?

A BUX (talán csak az alacsony forgalomnak köszönhetően) felülteljesítő volt hétfőn is a régiós, de amerikai társaihoz képest is. A világ piacain kibontakozott komoly esésekből nem vállalt nagy szerepet a hazai benchmark. A Richter komoly lefordulással indított, majd még rondábban folytatta, hisz napközben mondhatni visszatesztelte az 5650-nél húzódó támaszát.
2016.09.13. 5:00

Belehúztak a prémiumok

A K&H felmérése szerint a prémium lakossági befektetők körében kevésbé jellemző a konkrét megtakarítási cél, inkább biztonsági tartalékot gyűjtenek. A gyermekek jövőjéről való gondoskodás azonban jelentősen felértékelődött az elmúlt években. Ahhoz, hogy ezek a célok meg is valósuljanak, jellemzően évente néhány alkalommal növelik megtakarításaikat.

A carry trade él és virul?

A devizapiaci carry trade olyan összetett ügylet, amely lehetővé teszi, hogy kedvező körülmények között a vállalkozó szelleműek pénzt csináljanak a devizapiacon . A carry trade alapötlete egyszerű: a carry trader hitelt vesz fel egy alacsony kamathozamot nyújtó devizában, majd (gyakran tőkeáttételesen) a felvett hitelt befekteti egy magas hozamot kínáló másik devizába. Elméletben a carry trade-nek nem lenne szabad működnie, mivel az infláció általában magasabb a magasabb kamatú devizák esetében, és ennek eredményeként a magasabb hozamú deviza idővel leértékelődik az alacsonyabb hozamot kínáló (és így alacsonyabb inflációs környezettel rendelkező) devizával szemben. Ugyanakkor a gyakorlatban mégis vannak olyan nem is elhanyagolható nagyságú időszakok, amikor a carry trade igenis működik, mégpedig főleg a rendszerbe beáramló pénz miatt. Mindez egyfajta pilótajáték – amíg folyamatosan növekvő mennyiségű pénz áramlik a carry trade-be, a résztvevők hozama is folyamatosan növekszik.

Új hét, mit hozhat az OTP árfolyamában?

Nagy-Britannia és a vele kapcsolatos hírek irányíthatják a kereskedést a hét második felében. Kína hét közben szünetet tart, így szerdán alacsonyabb is lehet a volatilitás, a hét elején pedig nem érkezik piacbefolyásoló makroadat.

Tőzsdekörkép - hogyan indult az ősz a részvénypiacon?

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 28 445,83 ponton, az előző hetinél 256,23 ponttal, 0,91 százalékkal magasabban zárt, csökkenő forgalom mellett. A részvénypiac forgalma 29,46 milliárd forintot ért el az előző heti 31,93 milliárd forinttal szemben.
2016.09.10. 19:01

Kalkulátorral számolhatja ki, hogy mennyit nyer ha TBSZ számlája van

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) lényege, hogy a befektetésekre vonatkozó 15%-os kamatadóra, a 6%-os egészségügyi hozzájárulásra (EHO), valamint az osztalékadóra vonatkozó adófizetési kötelezettség kedvezőbbé tehető (sőt teljesen elkerülhető), ha TBSZ-re helyezi el befektetéseit, megtakarításait a számlanyitás évét követő 3-5 évig.
2016.09.10. 4:01

Bankbetét helyett keresel egy megoldást? Íme egy 5-8%-os hozamot ígérő ötlet

Vonzó osztalékhozam és kedvező értékeltség jellemzi a Magyar Telekomot. Ráadásul a technikai képen is megjelent a várva várt fordulós jelzés. Jövő évi eredmény után (2018-ban) akár 35 forintos osztalék is kifizethetőnek tűnik, így a részvény osztalékhozama bő 500 bázisponttal (5%-kal) verné meg a 10 éves magyar államkötvényeket.

Utolsó kernap a tőzsdén - mire számítsunk OTP, MOL, Richter és MTel fronton?

Ahogy azt korábban sejtettük az EKB kamatdöntése nem hozott újdonságot a részvényeknek, sőt inkább csalódást keltett Mario Draghi elnök. Nem változott az alapkamat Európában és az eszközvásárlási program kerete sem, így az indexek és a részvények is hoppon maradtak csütörtökön.
2016.09.08. 21:00

Lehet még jó hozamot elérni a tőkepiacon

Megfelelő befektetési stratégiával a jelenlegi környezetben is lehet jó hozamot elérni a tőkepiacon – jelentette ki az Aegon Prémium Üzletág Ügyfélklubjában tartott előadásán Ocsenás Zoltán, az Allianz Global Investors regionális üzletfejlesztési igazgatója. Hozzátette: a Brexit nyomán nem várható globális összeomlás, a jó hozam érdekében ugyanakkor diverzifikálni kell.

MTelekom - robbanás előtt?

Töretlen optimizmus jellemzi a Telekom grafikonját napok óta. A 200 napos mozgóátlag jól vizsgázott, aki pedig hallgatott ránk, az máris örülhet. A szerdai kereskedésben 447 ponton, 3 Ft-tal és 0,68%-kal magasabban zárt a telekommunikációs cég papírja a megelőző napi végső értékénél.

Mit érdemes venni most? OTP, MOL, Richter vagy MTelekom?

Mai összeállításunkban a 4 vezető blue chip árfolyamára tekintünk rá, azt vizsgálva, hogy melyik lehet a leginkább nyerő választás a következő időszakra.

Milliárdok vándorolhatnak a román tőzsdére

„A szeptembertől immár CETOP index néven futó régiós tőzsdeindex új összetétele több mint 100 milliárd forintos hazai megtakarításra van hatással. Az indexbe újonnan bekerülő román vállalati papírok számától és arányától függően nagyságrendileg 5-10 milliárd forint vándorolhat a román tőzsdére” - tájékoztatott Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.
2016.09.06. 22:30

Külföldi diplomaták előtt mutatkozott be Kazincbarcika

Magyarországra akkreditált nagykövetekből és kereskedelmi tanácsosokból álló delegáció tett látogatást Kazincbarcikán. A „Meet my country” elnevezésű esemény a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által indított Befektetőbarát Település Program zárórendezvénye. Ennek keretében lehetőség nyílt a borsodi város mint befektetési célpont bemutatására.
2016.09.06. 22:00

Csökkentek a beruházások Magyarországon

⦁ A PMI index a gyártási szektorban augusztusban 53,9 pontról 51,3 pontra csökkent . ⦁ A kereskedelmi mérleg júniusban 1,11milliárd euró többletben volt. ⦁ A termelői árindex (PPI) júliusban – 2,3% é/é volt. ⦁ A munkanélküliségi ráta júliusban 5% volt.
2016.09.06. 14:30

Emelik a tétet a Bayer-nél

A Bayer bejelentette, hogy ismét megemelte a felvásárlási árat és most már 127,5 dollárt fizetne a Monsanto részvényekért, a legutóbbi 125 dolláros ajánlattal szemben.

Szárnyal az OTP - merjünk még venni?

Napok óta az OTP viszi a prímet hazai nagypapírjaink közül. Tegnap is a bankpapír vezette az emelkedést a közel 6 milliárdos forgalmával és 114 Ft-os rally-jával (+1,54%), mellyel immáron 7500 Ft-nál is többet ér egy részvény.
2016.09.06. 7:00

Nincs gáz, vegyél gázt!

Az USA földgáz piaca, ami 2008-as válság után jelentős csapást kapott, aminek hatására szinte folyamatosan csökkent az elmúlt 8 év során az ár. Az utóbbi hónapokban azonban élénkült a piac részben a meleg nyári időjárásnak köszönhető, részben a termelés lassulása miatt. Összeszedtünk néhány fontos szempontot, ami miatt a gázpiac tovább emelkedhet, illetve azokat az eszközöket, melyeken keresztül be lehet ide fektetni.

Magyar Telekom - a bátrak elkezdtek betárazni

Végre ígéretes jel érkezett a Telekom árfolyamán, ami a fordulást szorgalmazza. A pénteki kereskedésben a sokat emlegetett 200 napos mozgóátlagról meglódulva 4 pontot tudott emelkedni a jegyzés.

Merjünk még OTP-t venni ezen az árszinten?

A BUX igazából bizonytalankodott és kissé lemaradt európai társaihoz mérten, az emelkedését nagyban az OTP-nek köszönhetjük.

MOL - nagyon döglött szaga van

Újabb látványos bizonyíték érkezett pénteken, hogy nem a Mol az a papír, ami nagyon meg akarna lódulni mostanság.
2016.09.04. 4:04

Siratod a banki kamatokat? Íme egy 5-8%-os hozamot ígérő befektetés

Vonzó osztalékhozam és kedvező értékeltség jellemzi a Magyar Telekomot. Ráadásul a technikai képen is megjelent a várva várt fordulós jelzés. Jövő évi eredmény után (2018-ban) akár 35 forintos osztalék is kifizethetőnek tűnik, így a részvény osztalékhozama bő 500 bázisponttal (5%-kal) verné meg a 10 éves magyar államkötvényeket.

Történelmi pillanat - olcsóbb a dollár határidőre, mint most

Történelmi pillanatot élünk. Senki sem gondolta volna, talán még néhány évvel ezelőtt sem, hogy dollár-forint forward ügyletet negatív kamattartalommal lehet majd kötni. Ez azt jelenti, hogy határidőre a prompt árnál olcsóban tudunk dollárt vásárolni forint ellenében - olvashatjuk az ERSTE mai elemzésében.
2016.09.02. 7:30

Érdemes most Citigroup részvényt venni!

A kedvező technikai kép mellett a fundamentumok is támogatják az árfolyam kedvező alakulását. Értékeltségét tekintve továbbra is az egyik legolcsóbb tengerentúli bank, a stabil tőkemegfelelés miatt az eredményekből egyre többet juttathat vissza a részvényeseknek osztalék formájában. A kamatemelések pedig tovább javíthatnák a bank eredményét.
2016.09.02. 7:15

Hogyan keressünk 5%-kal többet mint az államkötvény hozam?

Vonzó osztalékhozam és kedvező értékeltség jellemzi a Magyar Telekomot. Ráadásul a technikai képen is megjelent a várva várt fordulós jelzés. Jövő évi eredmény után (2018-ban) akár 35 forintos osztalék is kifizethetőnek tűnik, így a részvény osztalékhozama bő 500 bázisponttal (5%-kal) verné meg a 10 éves magyar államkötvényeket.
2016.09.01. 23:00

Augusztusban is emelkedő árfolyamok a BÉT-en

A nyári időszak ellenére augusztusban sem maradtak távol a befektetők a Budapesti Értéktőzsdétől, így a forgalom 13 százalékkal erősödött az előző év azonos időszakához képest. A BUX index a nyár utolsó hónapjában 1,2 százalékkal zárt magasabban, mint júliusban. A vezető részvények teljesítménye vegyes volt: a négy legnagyobb részvény közül 7 százalékos erősödésével kiemelkedett az OTP, miközben a másik három részvény árfolyama mérsékelten csökkent. A tőzsdetagok részvénypiaci rangsorában nem volt változás, az első három helyen ismét a Concorde, a Wood és az Erste végzett.
2016.09.01. 11:05

A Ryanair figyelmezette a befektetőket

A Ryanair Holdings figyelmezette a befektetőket, hogy a társaság nem fogja tudni hirtelen csökkenteni a kiadásokat, ha a jegyárak esése felgyorsul a tél folyamán.

MOL részvény - szépen kúszik felfelé, de meddig?

Szépen aprólékosan emelkedik a MOL részvények grafikonja a júliusi csúcspontokig, 17800 felé.

OTP - elcsípte a célárunkat, de most akkor kiszálljunk?

Most már tényleg elcsípte a korábbi hetekben felállított célárunkat a magyar bankpapír. Az európai piac egész jól teljesít egyelőre a héten, ahhoz képest hogy Janet Yellen a hétvégén szigorításról beszélt.

A Samsung legújabb beruházása kedvező lehet

A Samsung legújabb beruházása Gödön a magyar beszállítók számára is kedvező lehet, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 117 vállalatot azonosított be és ajánlott a befektetőknek, ebből 11 kapott magas besorolást, így jó eséllyel a gödi gyár beszállítója lehet, és hét vállalattal már folynak az egyeztetések - mondta a HIPA elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.
2016.08.29. 7:01

Richter részvény - kell-e aggódnunk?

Alulteljesítő volt pénteken a BUX, melyhez a Richter is hozzájárult a saját eredményével. Ismét alacsony, 720 millió Ft-os forgalom mellett 45 pontot esett, ezzel 5566 Ft-on fejezte be a kereskedési hetet. Janet Yellen szavai nem éreztették különösebb hatásukat itthon, gyenge volt az érdeklődés.

Érdemes most OTP részvényt venni?

Gyenge volt pénteken az OTP is, de a nap végére azért sikerült összeszednie magát és 4 ponttal felülmúlni a csütörtöki záró árat.

Magyar Telekom részvény - merre indulhat el az árfolyam?

Ismét meglepően alacsony, 121 millió Ft-os forgalmat produkált a Telekom. A pénteki gyertya szinte az ikertestvére is lehetne a csütörtökinek: bizonytalankodás, erőtlenség és persze 0 elmozdulás a záró árakat mérve.

Érdemes-e most MOL részvényt venni?

A megelőző napihoz mérten közel háromszoros forgalmat igen, érdemi elmozdulást viszont továbbra sem láthattunk a MOL árfolyamában pénteken (sem).
2016.08.28. 12:30

A befektetők ezt nézik a jövő héten

Kevés makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten, a befektetők a munkaerőpiaci adatok mellett a beruházások második negyedéves és az ipari termelői árak júliusi alakulására figyelhetnek.

Van értelme most Richter részvényt venni?

Úgy fest a szerdai sikeren felbuzdulva hirtelen nagy fába vágta a fejszéjét a Richter, ugyanis tegnap rápróbált az 50 napos mozgóátlagára, ahol az ereszkedő trendcsatornájának teteje is húzódik, de elsőre nem sikerült megbirkózni a feladattal.
2016.08.25. 20:30

Komoly terhet rónak a befektetési szolgáltatókra

Jelentősen bonyolódik a befektetési szolgáltatókat is érintő ellenőrzött tőkepiaci ügyletek adóbevallási procedúrája augusztus elsejétől, amely megfelelő informatikai háttér nélkül komoly fennakadásokhoz vezethet a szolgáltatóknál, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária.

Miért ment nagyot tegnap az OTP?

Közel két százalékot ment az OTP tegnap, ami a langyos nemzetközi hangulathoz képest elég erős.
2016.08.25. 7:45

Magyar Telekom - mi lesz veled telekomrészvény?

A szerdán tapasztalt megnövekedett forgalom mellett 4 pont eséssel zárt a Telekom. Azt érezhetjük, hogy a papír ”tényleges” irányultsága valójában inkább délre mutat.
2016.08.24. 10:45

A Tesla új fejlesztése a Ferrari és a Porsche szintjére repíti a céget

Elon Musk új fejlesztéseket jelentett be, aminek köszönhetően a Tesla a harmadik leggyorsabb autót gyártja a világon. (forrás: ERSTE)

A magyar jegybankárok nem változtattak a kamatszinten, de a lazítás folyamatban van

Keddi ülésén a 0,9 százalékos alapkamat tartásáról döntött a Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testülete. „A lépés összhangban van a várakozásokkal, a piac egybehangzóan tartásra számított” - kommentálta a döntést Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője.
2016.08.22. 7:15

Richter - vegyünk most belőle?

Harmatgyenge napot zárt pénteken a BÉT. A Richter is alig 730 millió Ft-nyi forgalmat tudott produkálni. Záráskor a megelőző napi értéknek 15 ponttal magasabban, 5585 Ft-on tudott zárni a papír.
2016.08.22. 6:30

MTelekom - érdemes most venni belőle?

A gyülekező zöld gyertyákon felbuzdulva kezdünk örülni, de jött a péntek a gyenge forgalmával (MTel ~81 mFt) és az alulról újra éppen megérintett 50 napos mozgóátlag kíméletlenül lepofozta a kurzust.
2016.08.21. 19:09

Dráguló cukor-árakkal kell számolnunk

Emelkedhetnek a cukorárak, és várhatóan egy ideig magasak is maradnak annak hatására, hogy a cukor termelése világszinten csökken, emiatt a globális cukorkészletek a következő két szezonban több mint 22 millió tonnával eshetnek vissza - közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.
2016.08.21. 18:11

10 %-os bevételnövekedést tervez az idén az Alpha Befektetési Holding

Az Alpha Befektetési Holding Zrt. az idén 10 százalékos árbevétel-növekedést tervez, amihez hozzájárulhat az is, hogy legnagyobb tagvállalata, a székesfehérvári székhelyű Alpha-Vet Kft. a folyamatban lévő tárgyalások alapján az Arab-öböl országaiba, illetve a balti államokba is exportálhat vényköteles állatgyógyszereket - közölte a társaság az MTI-vel.

Gyenge Raiffeisen számok

A várakozásokat alulmúló második negyedéves eredményt publikált a Raiffeisen. Az adózott eredmény 96 millió euró lett, szemben a várt 134 millió euróval.

Továbbra is erős az NN Csoport tőkehelyzete

Az NN Csoport 335 millió eurós adózott eredményt ért el 2016 második negyedévében, szemben az egy évvel korábbi 392 millió euróval. A csoport tőkehelyzete ugyanakkor tovább erősödött, a Solvency II mutató 11 százalékponttal, 252 százalékra emelkedett három hónap alatt. A társaság új balesetbiztosítási termékkel lépett piacra Magyarországon.

Európai hotel-befektetési piac: kapósak a németországi szállodák

Az európai szállodaiparba irányuló befektetések 6,8 milliárd euróra rúgtak 2016 első félévében, ez 41 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől, és megfelel a 2016 második felében tapasztalt lassulásnak, ami az egész európai kereskedelmi ingatlanpiacot jellemzi. – derül ki a CBRE, a világ legnagyobb ingatlan-tanácsadója legfrissebb kutatási adataiból.
2016.08.17. 23:30

Akár ellenséges felvásárlás is lehet a Bayer - Monsanto ügyben

A Handelsblatt értesülései szerint heteken belül dönthet a Bayer a Monsanto felvásárlásáról.
2016.08.17. 22:00

OPEC spekulációra száguld az olaj

A 40 dollár alatti fordulatot követően egészen 46 dollárig emelkedett az olaj árfolyama, annak ellenére is, hogy a short pozícionáltság tovább növekedett. Az emelkedést leginkább hajtó tényező a szeptemberi OPEC egyeztetéssel kapcsolatos spekulációk. Az elmúlt napok látványos emelkedését kihasználva stop megbízásunkat megemeljük, ezzel a kezdeti kockázatunkat megszűntetjük.
2016.08.17. 19:00

Duplázódás jöhet a NASDAQ indexben?

Döbbenet! Miközben nyári nihil, kevés hír és amúgy alacsony forgalom, a Nasdaq úgy megy új csúcsra és úgy hagyja el a bázist, hogy rést hagy maga mögött, méghozzá 5.241 és 5.239 pont között. Ráadásul nem is akármilyet, hanem egy 16 éves bázist!
2016.08.17. 0:01

Nőtt a befektetési alapok vagyona előző hónapban

A befektetési alapok összvagyona 46 milliárd forinttal, 0,8 százalékkal nőtt júliusban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) kedden.

Magas osztalék hozamszegény piacon

Vonzó osztalékhozam és kedvező értékeltség jellemzi a Magyar Telekomot. Ráadásul a technikai képen is megjelent a várva várt fordulós jelzés. Jövő évi eredmény után (2018-ban) akár 35 forintos osztalék is kifizethetőnek tűnik, így a részvény osztalékhozama bő 500 bázisponttal verné meg a 10 éves magyar államkötvényeket.

Jelentősen nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és eredménye

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 11,7 milliárd forint nettó árbevételt és 675 millió forint konszolidált mérleg szerinti eredményt ért el az első fél évben, az árbevétel 13, az eredmény 39 százalékkal nagyobb a 2015 első hat havinál - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

OTP részvény - mit csináljunk most a jó eredményközlés után?

Pénteken fény derült a bank második negyedéves számaira, brutális 10 milliárd forinttal haladta meg a vállalat az elemzők által várt konszolidált adózás utáni nyereséget.

Magyar Telekom részvény - érdemes most beszállni?

Végre a Telekom sem volt ugyanakkor nagyon lemaradó, úgy fest kezd beérni a sokat hangoztatott jóslatunk, bár nem szeretnénk elkiabálni. A pénteki 6 pontos emelkedésével ledolgozásra került a heti rossz teljesítmény és újra az 50 napos mozgóátlag került a fókuszba.

A tőzsdei befektetők ezt látták a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 27 812,89 ponton zárt pénteken, az előző hetinél 501,44 ponttal, 1,84 százalékkal magasabban zárt, növekvő forgalom mellett. A részvénypiac forgalma 41,4 milliárd forintot ért el a múlt heti 41,011 milliárd forinttal szemben.
2016.08.13. 8:01

Ha ezekre figyel, nyerhet a tőzsdén!

A következő táblázatban a következő napok legfontosabb makrogazdasági eseményeit gyűjtöttük össze. Szürke háttérrel jeleztük azokat, melyekre a leginkább koncentrálhatnak a befektetők, amelyek a legnagyobb piaci elmozdulást okozhatják. (forrás: ERSTE)
2016.08.13. 7:01

Egy jó befektetési sztori: orosz kötvények!

Annak ellenére, hogy a 2016-os évet a rubel komoly volatilitással kezdte, januárban pedig csökkent az olaj ára, az oroszországi kötvények meglepően jól teljesítettek, és távol tudták tartani magukat a kockázatosabb eszközosztályokban tapasztalható év elejei felfordulástól. (Simon Fasdal, Saxo Bank)
2016.08.11. 5:30

Rekordot dönthet a Nemzeti Befektetési Ügynökség

Újabb rekordot dönthet a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) támogatásával Magyarországra tervezett befektetések értéke az idén, az összeg kétharmada az autóiparhoz kapcsolódik - írta csütörtökön a Világgazdaság.
2016.08.11. 1:00

Egyre több az amerikai befektető Magyarországon

2016 első hat hónapjában a közép- és kelet-európai országokba (Oroszország nélkül) irányuló kereskedelmi ingatlan-befektetések 59 százalékkal haladták meg a tavalyi év első félévében regisztráltat és több mint 5 milliárd eurót tettek ki. A várakozások szerint az év második fele is jól alakul majd, a régió minden országa kiválóan teljesít.

Itt vannak a gólyák – indul a lakáskeresési hullám

A közelmúltban hozták nyilvánosságra a felsőoktatási intézmények a felvételi ponthatárokat és hamarosan indul az őszi szemeszter. A hallgatók lakhatása mindig sarkalatos pont, lévén a bérleti díjak az ingatlanpiac fellendülésének köszönhetően akár a 100 000 forintot is elérhetik. Éppen ezért az átmeneti megoldás helyett érdemes lehet befektetésben gondolkodni.
2016.08.10. 7:15

Befektetési tipp: Itt az idő olajat venni!

Nagyot fordult a kőolaj árfolyama pár nappal ezelőtt. Hamarosan a csökkenő trendcsatornából is kitörhet a kurzus és célba veheti a júniusi csúcsát. (forrás: ERSTE Befektetési Zrt.)
2016.08.09. 22:30

Árupiac: Lesz-e támasza a WTI olajnak a 40 dollár/hordó szintnél?

A múlt hét közepe óta ismét emelkedik az olaj ára, amely mögött főképp a short pozíciók zárása és a vártnál jobb amerikai foglalkoztatási adatok állnak. Ugyanakkor a kínálati oldal még mindig beárnyékolja a piacot: az Egyesült Államok termelése stabilizálódott, míg az Opec és Oroszország növelte kitermelését, így a piaci visszarendeződés még várat magára, és hosszabb ideig kell számolni alacsony olajárakkal. A nettó long pozíció csökkent az olaj piacán, de a long és a short pozíciók mennyisége külön-külön nőtt, ami arra utal, hogy a hosszabb távú befektetők visszatértek a piacra.

OTP vagy MOL? Melyiket érdemes most venni?

Mai elemzésünkben az OTP és a MOL részvényét vesszük nagyító alá a technikai elemző szemüvegén keresztül.

OTP részvény - mit csináljunk itt a nyár derekán vele?

Nem a legizgalmasabb hetet élhetjük meg a nemzetközi részvénypiacokon, de a pénteki OTP gyorsjelentés hozhat némi erőteljesebb érdeklődést a bankpapír iránt.

Tőzsdekörkép - mi történt a héten a hazai piacon?

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 27 311,45 ponton, az előző hetinél 316,72 ponttal, 1,15 százalékkal alacsonyabban zárt, növekvő forgalom mellett. A részvénypiac forgalma 41,011 milliárd forintot ért el az előző heti 32,431 milliárd forinttal szemben.
2016.08.07. 8:01

Kötvénypiac: Kedvező környezet a feltörekvő piaci kötvények számára

Erre az évre egyértelműen úgy fogunk visszaemlékezni, mint a kötvénypiacok rekord évére – különösen igaz ez a feltörekvő piacokon kibocsátott kötvényekre, amelyek az év eleje óta 16 százalékkal erősödtek.

Online értékesítést támogató cégbe fektet az SZTA

Egy tíz éve sikeresen működő, call center szolgáltatást nyújtó magyar vállalkozás digitális ügyfélélményt javító megoldások fejlesztésének elindításában vállalt szerepet kisebbségi befektetőként a Széchenyi Tőkealap. A magánbefektető 60 millió forintos befektetése mellett az Alap 240 millió forint tőkét fektetett be az AC-Innovatiqua Kft.-be, a Photel Zrt. digitális intelligenciával foglalkozó leányvállalatába.
2016.08.03. 7:45

Nagyot zuhant az OTP tegnap - mire számítsunk ma?

Kétségtelen, hogy a keddi kereskedési nap alkalmával az OTP árfolyama húzta le a Bux teljesítményét. 3.46%-os zuhanásával teljes mértékben kitűnt a BÉT részvényei közül a magyar bankpapír.
2016.08.02. 22:00

Túlfűtött kereslet vagy japánizálódás?

Egyre több nyugat-európai állampapír hozama csúszik negatív tartományba. Vajon csak a biztonságos befektetési eszközök iránti túlfűtött keresletről van szó, vagy az alacsony hozamszintek „japánizálódásra” figyelmeztetnek, és Japánhoz hasonlóan defláció és stagnálás jöhet Nyugat-Európában is? A K&H Alapkezelő szakemberei elmondják, mit tehetnek a befektetők.
2016.08.01. 22:30

Élénk forgalom Júliusban a BÉT-en

Nem pihentek a befektetők júliusban a Budapesti Értéktőzsdén, miután 12 százalékkal bővült a forgalom a parketten az előző év azonos időszakához képest. A júniusi kismértékű csökkenést követően a BUX index júliusban remekelt, és 5 százalékkal növekedett a kedvező tőkepiaci hangulatban. A vezető részvények közül az OTP és a MOL részvényei teljesítettek a legjobban az indexet meghaladó emelkedésükkel. A tőzsdetagok részvénypiaci rangsorát júliusban is a Concorde vezette, míg a dobogó következő két fokát a Wood és az Erste foglalta el.
2016.08.01. 22:00

Saxo Bank: Az Apple elveszítette a varázsát?

Az Apple-részvények kilátásai kapcsán három dolgot ajánlok a befektetők figyelmébe.

OTP részvény kilátások - a stressz teszt után

A pénteki nap nyertese az OTP lett a 96 forintos emelkedésével. Pánikra valóban nem volt ok, amint az a péntek késő este közzétett eredmények is mutatták: az OTP egészen jól szerepelt az európai bankok stressztesztjén.
»
Ár % Változás

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)