Európa

Gyenge nyitás a nyugat-európai tőzsdén »

Csökkenő indexekkel indult a kereskedés szerdán a vezető európai értéktőzsdéken.
2017.06.28. 3:00

A hackertámadás átterjedt Nyugat-Európára és Indiára is

Az Oroszországot és Ukrajnát sújtó keddi hackertámadások átterjedtek Nyugat-Európára, sőt Indiára is. Egyelőre nem világos, hogy ugyanaz a zsarolóvírus áll-e a világszerte jelentkező támadások mögött.
2017.06.28. 2:30

Egyelőre nem lesz új függetlenségi népszavazás Skóciában

A skót kormány egyelőre nem terjeszt be törvényjavaslatot az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról, hanem megvárja, amíg tisztázódnak a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének feltételei - mondta kedden Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.
2017.06.28. 1:00

Bankokat támadtak a hackerek Ukrajnában

Vírusos hackertámadás ért kedden számos ukrajnai pénzintézetet, köztük a magyar OTP ottani leánybankját is, valamint a kereskedelmi és az állami szektor több szolgáltatóvállalatát - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.
2017.06.28. 0:05

Meredeken romlott a brit fogyasztói bizalom

Meredeken romlott a brit fogyasztói bizalom indexe a három héttel ezelőtti parlamenti választások óta.
2017.06.27. 18:30

Fizetésemelést kap a brit királynő?

Kissé drágult tavaly a brit monarchia, de II. Erzsébet királynő javadalmazása ennek ellenére növekedhet, mivel a királyi ház befektetéseit kezelő intézmény profitja is jelentősen nőtt.
2017.06.27. 15:30

Jobban élnek az ukránok az oroszoknál

Az életszínvonal tekintetében Ukrajna idén megelőzte két szomszédját, Oroszországot és Fehéroroszországot - derült ki abból a felmérésből, amelyet a Social Progress Imperative amerikai szociológiai intézet végzett, és amelynek eredményét a héten ismertették ukrán hírportálok.
2017.06.27. 8:30

A Brexit után is maradhatnak a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-polgárok

Theresa May brit miniszterelnök szerint a jelenleg törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok közül senkinek nem kell majd távoznia a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének időpontja után.
2017.06.27. 3:30

Az ukránok fele inkább az EU-hoz csatlakozna

Az ukránok több mint hatvan százaléka elutasítja Ukrajna átalakítását szövetségi állammá, és mintegy ötven százalékuk szeretné, ha az ország csatlakozna az Európai Unióhoz - derült ki a Rejting ukrán közvélemény-kutató csoport felméréséből, amelyet hétfőn ismertetett az UNIAN ukrán hírügynökség.
2017.06.26. 23:30

Egy vonaton született meg Harry Potter ötlete

Amikor a Bloomsbury könyvkiadó 1997. június 26-án piacra dobta egy teljesen ismeretlen angol írónő, bizonyos Joanne Rowling kötetét, amely a Harry Potter és a bölcsek köve címet viselte, a cég nem fűzött vérmes reményeket a várható sikerhez: az első kiadásból mindössze 500 példányt nyomtatott.
2017.06.26. 17:00

Gyengék lettek a beszerzési manager indexek

Gyengék lettek a beszerzési manager indexek, mind az EU-ban, mind az USA-ban.

Fidelity: Öt grafikon, amelyekre érdemes odafigyelni

Trump, Kína, Fed, függőség és újra Kína – ezekre a főbb gazdasági tényezőkre hívja fel Anna Stupnytska, a Fidelity International nemzetközi közgazdásza a befektetők figyelmét és mutatja meg öt figyelemre méltó grafikonon, miért is olyan fontos számításba venni a fenti listát.

Vegyes nyitás várható a főbb nyugat-európai tőzsdéken

Vegyesen nyithatnak hétfőn a főbb nyugat-európai tőzsdék, miután az olasz hatóságok a hét végén bejelentették, hogy újabb két bajba jutott bankot szanálnak 17 milliárd eurós költséggel.
2017.06.26. 7:00

Rekordalacsony a munkanélküliség Horvátországban

Horvátországban májusban rekordalacsony, 11,7 százalékos munkanélküliséget regisztráltak, az áprilisinál 1,5 százalékponttal kevesebbet. A munkanélküliség tavaly május végén még elérte 14,3 százalékot.
2017.06.26. 5:00

A magyar hadipar is bekapcsolódhat az unió védelmének erősítésébe

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szekértő szerint a magyar hadiiparnak is van lehetősége arra, hogy bekapcsolódjon az Európai Unió védelmi dimenziójának erősítésébe.
2017.06.26. 4:00

A Brexit után is megmarad a szegény fejlődő országok vámmentessége

A brit kormány az EU-tagság megszűnése után is biztosítja a legszegényebb fejlődő gazdaságoknak a jelenlegi vámmentes hozzáférést a brit piachoz.
2017.06.26. 3:00

Négy magyar győzelem született a római úszóversenyen

Négy számban is magyar győzelem született a hagyományos római nemzetközi úszóviadalon, a Sette Collin (Hét Domb) vasárnap.
2017.06.26. 1:00

Emberre támadt egy medve Romániában

Ismét emberre támadt egy medve Romániában - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni Híradójában.
2017.06.25. 22:00

1,45 millió ember várakozik arra, hogy átkelhessen Európába

A Földközi-tenger észak-afrikai partvidékén 1,45 millió ember várakozik arra, hogy átkelhessen Európába - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap biztonsági forrásokra hivatkozva.
2017.06.25. 18:00

Harry herceg szerint korszerűsíteni kell a brit monarchiát

Harry herceg szerint a brit monarchiát korszerűsíteni kell, hogy megfeleljen a XXI. század digitális korszakának. II. Erzsébet királynő unokája a vele készült, vasárnap megjelent interjúban felfedi azt is, hogy volt idő, amikor hátat akart fordítani a királyi családnak.
2017.06.25. 15:00

Brexit - Nem biztos a szabadkereskedelmi megállapodás az EU-val

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint nagyon valószínű, de nem teljesen bizonyos, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalássorozaton sikerül szabadkereskedelmi megállapodást elérni az Európai Unióval.
2017.06.25. 6:00

Elviselhetetlen a hőség Olaszországban

Harminckilenc fok volt a legmagasabb mért hőmérséklet Olaszországban szombaton, miközben a vízhiány okozta szárazság már az itáliai termőterület kétharmadát sújtja.
2017.06.25. 3:00

Két új minisztériummal bővül a szerb kormány

Megkezdődött a minisztériumokról szóló törvény vitája a szerb parlamentben szombaton, a várakozások szerint a képviselők hétfőn szavaznak a jogszabályról, amelynek eredményeként két új minisztériummal bővül a szerb kormány.
2017.06.24. 19:00

Két év nem lesz elég a Brexit lezárására

A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.
2017.06.24. 17:00

Új korszakhoz érkezett az Európai Unió

A Corvinus Egyetem docense szerint új korszakhoz érkezett az Európai Unió, a pénteken tartott csúcstalálkozó ennek a nyitánya, a kérdés, hogy a német választásokkal, valamint a Brexit-tárgyalásokkal mennyi erőt sikerül gyűjteni.
2017.06.24. 11:00

Barack Obama tudott az orosz választási beavatkozási kísérletekről

A The Washington Post című amerikai lap információi szerint Barack Obama volt amerikai elnök tudott az oroszok beavatkozási kísérleteiről a tavalyi választási kampány idején, de nem cselekedett.
2017.06.24. 10:00

Felminősítette Görögországot a Moody's

Felminősítette Görögországot a Moody's Investors Service, a kiigazítási program második felülvizsgálatának befejeződésével, valamint a javuló költségvetési helyzettel és a gazdasági stabilizációra utaló jelekkel indokolva a döntést.
2017.06.24. 9:00

Külföldi sajtó Magyarországról

A Die Welt című német konzervatív lap pénteki számában a Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia alkotta visegrádi négyek (V4) országcsoport helyzetéről közölt írást.
2017.06.24. 6:30

Már nem tanítják az evolúciót Törökországban

A török oktatási bizottság elnöke szerint vitatható, ellentmondásos, a diákok számára túlságosan is bonyolult, ezért kikerül a középiskolás tananyagból Törökországban az evolúció oktatása. A döntés várhatóan nagy felháborodáshoz vezet az ország világi ellenzéki köreiben - írta pénteken a The Guardian.
2017.06.23. 11:30

Új központok segítik a hazai startup csapatokat

A londoni és berlini állomásokkal zárult a Hiventures szakmai együttműködésében megvalósuló Startup Campus program hazai és nemzetközi roadshow-ja. A program célja, hogy ösztönözze az egyetemeken születő innovatív ötletek piacra lépését és szakmai mentorálással segítse a fiatal innovátorokat. A Startup Campus fél éven belül a brit és a német fővárosban helyi központot hoz létre, elősegítve a magyar és közép-kelet-európai startupok globális piacra lépését.
2017.06.23. 10:30

Az EU meghosszabbította az Oroszország ellen hozott gazdasági szankcióit

Az Európai Unió (EU) tagországainak vezetői hat hónappal meghosszabbították az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciókat, arra hivatkozva, hogy Moszkva nem tett eleget az ukrajnai fegyveres konfliktus rendezésére vonatkozó megállapodásban szereplő feltételeknek.
2017.06.23. 7:30

Brexit: Maradhatnak az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok

Theresa May brit kormányfő megígérte, hogy az Egyesült Királyság kilépése után is az országban maradhatnak azok az uniós állampolgárok, akik még a kiválás előtt érkeztek - közölték brit kormányzati források az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli találkozóján.
2017.06.23. 5:30

Még visszafordítható lenne a Brexit?

Elméletileg még visszafordítható lehet az Egyesült Királyság kiválási folyamata az Európai Unióból, annak ellenére, hogy a héten megkezdődtek a kilépési tárgyalások - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke csütörtökön Brüsszelben.
2017.06.23. 4:30

Migránsok elosztása: Nincs egyetértés az uniós tagországok között

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.
2017.06.23. 3:00

Merkel szerint az EU jövője fontosabb a Brexit-tárgyalásoknál

Fontosabb az Európai Unió huszonhét bennmaradó tagállamának közös jövője az Egyesült Királysággal folytatott kiválási tárgyalásoknál, ennek kell a figyelem középpontjában állnia - jelentette ki Angela Merkel német kancellár az uniós vezetők csütörtökön kezdődő kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója előtt.
2017.06.23. 2:30

Új kormányfője lesz Szerbiának

Néhány napig kérdéses volt, hogy sikerül-e biztosítani a szerb parlamentben a kellő számú szavazatot az új kormányfő megválasztásához, csütörtökre azonban biztossá vált, hogy a 250 tagú törvényhozás legalább 156 tagja megszavazza Szerbia első női miniszterelnökének kinevezését.
2017.06.23. 1:00

50 éve nem volt ilyen meleg tavasz Spanyolországban

Több mint ötven éve nem volt olyan meleg a tavasz Spanyolországban, mint idén - írta csütörtökön az El País című napilap.
2017.06.23. 0:30

Emmanuel Macron: Európa nem szupermarket, hanem sorsközösség

Európa nem szupermarket címmel közölt interjút Emmanuel Macron francia államfővel csütörtökön nyolc európai újság, köztük a Süddeutsche Zeitung című német liberális lap is.
2017.06.22. 23:30

Nagy mértékben javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben

Nagy mértékben javult, csaknem tizenhat éves csúcsra jutott a fogyasztói bizalom júniusban az euróövezetben, az Európai Unió egészében is kedvezőbb lett a fogyasztói hangulat - derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyek főigazgatósága (ECFIN) által csütörtökön közzétett előzetes adatokból.
2017.06.22. 23:00

Súlyos vízhiány Olaszországban

Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította és a víz adagolását rendelte el az olasz kormány Parma és Piacenza városok térségében Emilia-Romagna tartományban a szárazság okozta vízhiány miatt csütörtökön. A szárazság Olaszország más részein is kritikus helyzetet teremtett.
2017.06.22. 21:30

Fogynak a spanyolok

Tovább csökkent Spanyolország népessége; tavaly ismét kevesebben születtek a dél-európai országban mint amennyien meghaltak - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) csütörtökön.
2017.06.22. 12:00

Erősödött Svájc külkereskedelmi forgalma

A vegyipari és gyógyszeripari termékek erős forgalmának köszönhetően dinamikusan bővült Svájc külkereskedelme májusban.

Csökkenéssel nyithatnak a nyugat-európai tőzsdék

Csökkenéssel nyithatnak csütörtökön a főbb nyugat-európai tőzsdék, a befektetők figyelme az európai politikai eseményekre és az olajárak szeszélyes alakulására irányul.
2017.06.22. 8:30

Kinevezték az ENSZ terrorellenes központ vezetőjét

Vlagyimir Voronkov személyében orosz diplomatát nevezett ki szerdán António Guterres ENSZ-főtitkár a világszervezet újonnan létrehozott terrorellenes központjának vezetőjévé.
2017.06.22. 6:45

Lemondott a Vatikán főrevizora

Olasz sajtóértesülések szerint a pápai állam pénzügyi hivatalai közötti ellentétek vezettek Libero Milone főrevizor hirtelen távozásához, ami tovább nehezíti a Ferenc pápa indította gazdasági-pénzügyi reformok megvalósítását.
2017.06.22. 5:00

Lakásokat kaptak a londoni tűzvész károsultjai

Lakásokat vásárolt a brit kormány a múlt heti londoni tűzvész károsultjainak.
2017.06.22. 4:30

Ismeretlen technokraták az új francia kormányban

A politikai egyensúly, illetve a férfiak és a nők egyenlő arányának megtartása mellett a nyilvánosság számára ismeretlen technokratákat nevezett ki szerda este Emmanuel Macron francia államfő a korrupciós gyanú miatt távozó négy tárcavezető helyére.
2017.06.22. 3:00

A volt amerikai belbiztonsági miniszter szerint Putyin intézte a kibertámadásokat

Jeh Johnson, az előző amerikai kormány belbiztonsági minisztere a szenátusban szerdán azt állította: tavaly nyáron Vlagyimir Putyin orosz elnök személyes utasítására hajtották végre az amerikai intézmények elleni kibertámadásokat.
2017.06.22. 1:00

A legtöbb menedékkérő Németországba megy

Továbbra is több menedékkérő érkezik Németországba, mint az európai migrációs válság két fő "frontállamába", Olaszországba és Görögországba, és a német hatóságoknak mindkét országgal nehezen megy az együttműködés - írta szerdán a Die Welt című német lap.
2017.06.21. 20:30

Az EU a világ legnagyobb gépjármű-exportőre

Az Európai Unió a világ legnagyobb gépjármű-exportőre, az Egyesült Államok pedig a világ első számú gépjármű-importőre - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közölt, 2016-ra vonatkozó adataiból.
2017.06.21. 19:00

Kettészakad a francia jobboldal

Az Emmanuel Macron francia államfő politikáját támogatni kívánó jobboldali képviselők önálló frakciót alakítanak a nemzetgyűlésben a centrista UDI párt képviselőivel - jelentette be szerdán Thierry Solere, a csoport vezetője, aki az elnökválasztási kampányban Francois Fillon konzervatív jelölt szóvivője volt. Ezzel kettészakad a legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak.

Jelentősen gyengült az orosz rubel

Jelentősen gyengült szerdán az orosz rubel az amerikai dollárhoz képest, és február eleje óta először a dollár áttörte a 60 rubeles lélektani határt annak nyomán, hogy az olajárak héthavi mélypontra csökkentek és fokozódtak a geopolitikai kockázatok.
2017.06.21. 11:00

Európai bírósági eljárások a magyar online szerencsejáték perekben

Júniusban várható az Európai Unió Bíróságának döntése az Unibet és a NAV közötti perrel kapcsolatos előzetes döntéshozatali eljárásban – a kérdés: megfelel-e az online szerencsejáték magyar szabályozása az európai uniós normáknak? A témában két másik eljárás is folyik a luxemburgi bíróság előtt; ezeket és a szerencsejáték törvény vonatkozó módosításait tekinti át az alábbi bejegyzés.
2017.06.21. 8:00

Oroszország eurókötvényt bocsátott ki 3 milliárd dollár értékben

Oroszország 10 és 30 éves lejáratú, 3 milliárd dollárban értékű eurókötvényt bocsátott ki az elmúlt két napban - közölte kedd éjjel az orosz pénzügyminisztérium.
2017.06.21. 6:00

TOP 15-ös lista Európa megfizethető rejtett kincseiről

Tizenötödik helyen végzett Magyarország és a Balaton-Felvidék a Mastercard „Top Hidden Treasures” azaz „Rejtett Kincsek” listáján, amelynek összeállítása során 44 európai ország egy-egy kevésbé ismert, különleges táját rangsorolták. A ma közzétett listán a spanyolországi Asztúria és Covadonga kolostor, a máltai Mdina és Zebbug, valamint az ausztriai Salzkammergut régió végzett az élen. A listát összeállító turisztikai szakértők és utazási bloggerek a kiválasztott terület szépsége mellett - a Mastercard saját adatait is felhasználva - leginkább olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az adott ország árai, a régió zsúfoltsága és az elérhető szabadidős lehetőségek kínálata.
2017.06.21. 3:30

A Boeing szerint több új repülőgépre lesz szükség

A Boeing szerint a következő 20 évben a vártnál gyorsabban, évi 4,7 százalékkal emelkedik a légi utasok száma, így repülőgépgyártó azzal számol, hogy az eddig előrejelzettnél 3,6 százalékkal több, 41 ezer új repülőgépre lesz szükség ebben az időszakban világszerte.
2017.06.21. 3:00

Brexit: A szegények járnak a legrosszabbul

A nemzetközi kereskedelem elé emelt akadályok aránytalanul nagy mértékben sújtják a társadalom legkevésbé tehetős tagjait, mivel inflációt gerjesztenek és szűkítik az érvényesülési lehetőségeket - közölte a brit jegybank kormányzója, Mark Carney, aki a londoni City polgármesterének kedden rendezett hagyományos éves bankettjén tartott előadást, és mondandója jelentős részében a brit EU-tagság megszűnésének várható következményeivel foglalkozott.
2017.06.21. 2:20

Az amerikai kormány kibővítette az Oroszország elleni szankciókat

Az amerikai kormány újabb emberekre és cégekre terjesztette ki az Oroszország ellen az ukrajnai szakadárok feltételezett támogatása miatt kiszabott szankciókat kedden.
2017.06.21. 1:00

Drónokat használ Spanyolország az erdőtüzek elleni védekezésben

Ebben az évben először drónokat is használ Spanyolország az erdőtüzek elleni védekezésben - jelentette be a spanyol környezetvédelmi miniszter keddi sajtótájékoztatóján Ávilában.
2017.06.20. 20:30

A Lufthansa Európa legjobb légitársasága

A Lufthansát választották Európa legjobb légitársaságának (Best Airline in Europe). A díj átadására a Paris Air Show alkalmából, 2017. június 20-án, Le Bourget-ban került sor. A Skytrax légiipari piackutató intézet mintegy 18 millió utast kérdezett meg a témában több, mint 160 országból.
2017.06.20. 11:00

Németországban lassult a termelői áremelkedés

Németországban lassult az éves szintű termelői áremelkedés májusban áprilishoz képest.
2017.06.20. 9:00

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és az MVM Zrt. az együttműködés fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá

A IX. Nemzetközi Atomexpo Fórum alkalmából az együttműködés fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és az MVM Zrt.
2017.06.20. 8:30

Sztrájkolnak a pozsonyi Volkswagenben

Határidő nélküli munkabeszüntetést kezdtek bérköveteléseik megtagadása miatt a Volkswagen szlovákiai leányvállalatának alkalmazottai kedd reggel.
2017.06.20. 6:20

Ezt biztosan nem tudta a macskákról

Kétszer szelídítette meg a vadmacskát az ősi ember, egyszer a Közel-Keleten, egyszer Egyiptomban - állapította meg a téma eddigi legnagyobb léptékű genetikai kutatása.
2017.06.20. 4:30

Nőtt az üres álláshelyek aránya az EU-ban és az euróövezetben

Negyedéves és éves összehasonlításban is nőtt az üres álláshelyek aránya az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt az első negyedévben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn.
2017.06.20. 2:30

Az Egyesült Államok fenntartja magának az önvédelemhez való jogot Szíriában

Az Egyesült Államok fenntartja magának az önvédelemhez való jogot Szíriában - hangsúlyozta hétfőn a Fehér Ház szóvivője.
2017.06.19. 23:45

Tavaly Dánia termelte a legtöbb szélenergiát

Az Európai Unióban a szélenergia a negyedik legjelentősebb energiafajta, 2016-ban az Európai Unió áramtermelésének mintegy 10 százalékát fedezte szélenergia. Tavaly Dániában volt a legmagasabb az unión belül az áram-előállításon belül a szélenergia aránya - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett adataiból.
2017.06.19. 22:30

A klímaváltozásról egyeztettek az EU miniszterei

A klímaváltozás elleni nemzetközi fellépés legújabb fejleményeiről egyeztettek, valamint a határozottabb klímapolitika mellett érveltek az Európai Unió szakminiszterei luxembourgi ülésükön - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.
2017.06.19. 20:30

A repülőn jött a világra, egész életében ingyen utazhat

Egy Indiába tartó repülőgépen, több mint tízezer méteres magasságban jött a világra egy csecsemő, aki egész életében ingyen utazhat a Jet Airways indiai magán-légitársaság járatain.
2017.06.19. 15:30

A fizetési szokások megváltoztatásával hozzájárulhatunk az árnyékgazdaság visszaszorításához

A magyarok hatvan százaléka egyetért azzal, hogy az elektronikus fizetési megoldások növelésével és a készpénz visszaszorításával csökkenthető hazánkban az árnyékgazdaság – derült ki a Mastercard legfrissebb kutatásából, amely azt mérte fel, hogy a közép- és kelet-európai régió tíz országában hogyan gondolkodnak a fogyasztók a jelenségről. A vizsgált országok válaszadóinak több mint nyolcvan százaléka lépéseket vár a kormányoktól az árnyékgazdaság elleni küzdelemben, a fogyasztók ugyanakkor hajlandóak fizetési szokásaikon is változtatni, amikor felismerik, hogy ők is hozzájárulhatnak a visszaélések csökkentéséhez.
2017.06.19. 14:30

Brexit: London boldog befejezésre számít

Az Egyesült Királyság uniós kilépéséről kezdődő tárgyalásoknak a jövőbe kell tekintünk, és London "boldog" befejezésre számít - jelentette ki Boris Johnson brit külügyminiszter az unió külügyminisztereinek hétfői ülése előtt újságíróknak nyilatkozva Luxembourgban.
2017.06.19. 10:30

Nagy-Britannia hátrányból kezdi a Brexit-tárgyalásokat

A Századvég Alapítvány kutatója szerint Nagy-Britannia hátrányos helyzetből kezdi meg a tárgyalást az Európai Unióból (EU) történő kilépéséről.
2017.06.19. 6:00

Francia választások - Macron pártja abszolút többséget szerzett a második fordulóban

Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában - derül ki a Le Monde című francia lap urnazáráskor ismertetett felméréséből. A részvétel rekordalacsony volt, alig 43 százalékos.
2017.06.19. 1:00

Több száz katona kapott ételmérgezést Nyugat-Törökországban

Ételmérgezést kapott 731 török katona az ország nyugati részében - jelentette vasárnap az Anadolu török állami hírügynökség Manisa tartomány főügyészére, Akif Celalettin Simsek közleményére hivatkozva.
2017.06.18. 14:00

Új elnököt választott a román ellenzéki Nemzeti Liberális Párt

Ludovic Orban volt közlekedési minisztert választotta elnökévé szombati kongresszusán a román jobbközép ellenzék fő erejének számító Nemzeti Liberális Párt (PNL).
2017.06.18. 11:00

Hol a legmagasabb az ezer emberre jutó autók száma?

Luxemburg vezeti az ezer lakosra jutó autók száma alapján felállított rangsort az Európai Unióban - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által pénteken közölt adatokból.
2017.06.18. 2:00

Tízezrek tüntettek Rómában

Több tízezren vonultak fel Rómában a legnagyobb olasz szakszervezet (CGIL) által meghirdetett szombati tüntetésen, amelyen a balközép kormány munkaügyi politikája ellen tiltakoztak.
2017.06.17. 17:00

Ferenc pápa és Merkel Afrikáról és a klímapolitikáról tanácskozott

Afrikáról, a párizsi klímaegyezményről és multilaterális politikai és társadalmi kérdésekről is szó volt Ferenc pápa és Angela Merkel találkozóján szombaton a Vatikánban, s a német kancellár Pietro Parolin szentszéki államtitkárral is egyeztetett az aktuális nemzetközi kérdésekről.

Magyarország továbbra is a közepesen kockázatos európai befektetési célpontok közé tartozik

Magyarország Spanyolországgal, Olaszországgal, illetve Bulgáriával együtt a közepesen kockázatos országok közé tartozik – ez derül ki a világ legnagyobb hitelbiztosítója, az Euler Hermes által publikált legfrissebb nemzetközi elemzésből. Az ország kockázati szintjét kedvezőtlenül befolyásolták a szokatlan gazdaságpolitikai intézkedések, az államadósság mértéke, az árfolyamingadozás, illetve a bankszektor sérülékenysége, ugyanakkor nemzetközi megítélésünket javítja az autóipar szakosodása és a folyó fizetési mérlegben 2010 óta mutatkozó többlet.
2017.06.17. 4:30

Nagyvonalú ajánlat készül az angliai magyarok számára

Nem kell aggódnia a Nagy-Britanniában élő külföldi állampolgároknak, ugyanis számukra nagyvonalú ajánlattal készülnek a Brexit kapcsán.
2017.06.17. 2:00

A koalíciós kormánynak még így is kevesebb mandátuma van, mint korábban a Konzervatív Pártnak

A brit választások nem okoztak komolyabb felfordulást pénteken az európai részvénypiacon. A választási rendszer sajátosságai miatt az 577 parlamenti helyből mindössze 4 sorsa dőlt el a vasárnapi francia parlamenti választásokon. A többiről a most vasárnapi második fordulóban fognak dönteni, de erre már csak a két legtöbb szavazatot kapott jelölt mellett a szavazatok legalább 12,5%-át megszerző jelöltek jutnak be.
2017.06.17. 0:30

Munkaerőköltségek az EU-tagállamokban - ábra

Egy munkaórára jutó munkát terhelő költségek változása, előző év azonos időszakához képest
2017.06.16. 23:00

Félúton jár a villanyautók versenye

A hétvégén rajtolt el Münchenből az eTourEurope rally, amelyen két magyar csapat is indult. A versenyzők már az út több mint felét megtették. A futam pénteken érkezik a budapesti Hősök terére, ahol a Magyar Elektromobilitás Szövetség szervezésében ingyenes családi rendezvény keretében fogadják a versenyzőket.
2017.06.16. 17:30

A válság előtti szintek közelébe emelkedett a forgalomba állított új személygépkocsik száma Európában

A válság előtti szintek közelébe emelkedett a forgalomba állított új személygépkocsik száma májusban Európában, szinte minden autógyártó rekordmértékben növelte eladásait.
2017.06.16. 16:30

Lassuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak az euróövezetben és az EU-ban májusban

Lassuló ütemben emelkedtek az éves összevetésű fogyasztói árak az euróövezetben és az Európai Unióban májusban.
2017.06.16. 13:30

Újabb hitelt kap Görögország

Tegnap a hitelezők (IMF, EU) megegyeztek abban, hogy további 8,5 milliárd euró hitelt nyújtanak Görögország számára.
2017.06.16. 13:00

7,6 százalékkal több autót adtak el Európában

7,6 százalékkal növekedtek az európai új autóértékesítések.
2017.06.16. 4:00

Óriási az árkülönbség az EU-tagállamok között

Nagyon nagy különbségek voltak az áruk és szolgáltatások árszintjében az Európai Unió különböző tagállamaiban tavaly: Dániában volt a legdrágább az élet, Bulgáriában pedig a legolcsóbb - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentéséből.
2017.06.16. 3:30

Kvótaeljárás - Merkel egyetért az Európai Bizottság lépésével

Nincs kivetnivaló az Európai Bizottság (EB) lépésében - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a Csehországgal, Lengyelországgal és Magyarországgal szemben a menekültek európai uniós tagállamok közötti elosztásának ügyében indított kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban.
2017.06.16. 1:00

Megvan a görög mentőcsomag

Az eurócsoport pénzügyminiszterei és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) megállapodásra jutottak a görög adósságkezelő csomag következő részletéről, amely lehetővé teszi további 8,5 milliárd euró folyósítását Görögországnak.
2017.06.16. 0:20

Washingtonban vádat emeltek a török elnök biztonsági kíséretének tagjai ellen

Washingtonban vádat emeltek csütörtökön a török elnök biztonsági kíséretének tagjai ellen, mert a múlt hónapban Recep Tayyip Erdogan elnök ellen fellépő békés tüntetőkre támadtak a washingtoni török nagykövetség előtt.
2017.06.15. 21:30

Putyin nem tekinti ellenségnek Amerikát

Oroszország nem tekinti ellenségének az Egyesült Államokat, és készen áll a kapcsolatok normalizálására - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában, a közönség kérdéseire válaszolva, a "közvetlen vonal" elnevezésű éves interaktív televíziós fórumán.
2017.06.15. 20:00

Változatlanul hagyta alapkamatát a Bank of England

Változatlanul hagyta alapkamatát a Bank of England, bár a monetáris tanács nyolc tagja közül hárman kamatemelésre voksoltak.
2017.06.15. 15:30

A vártnál jóval kedvezőtlenebbül alakult az euróövezet kereskedelmi többlete áprilisban

A vártnál jóval kedvezőtlenebbül alakult az euróövezet kereskedelmi többlete áprilisban az előző havi rekord után - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön közzétett első becsléséből.
2017.06.15. 15:00

Görögországban csökkent a munkanélküliség az első negyedévben

Görögországban 23,3 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta az első negyedévben a negyedévvel korábbi 23,6 százalékról és a tavalyi első negyedévi 24,9 százalékról
2017.06.15. 13:00

Sztrájkolnak a Volkswagen szlovákiai leányvállalatának alkalmazottai

Kedd estétől bérkövetelésük teljesítéséért sztrájkolnak a Volkswagen szlovákiai leányvállalatának alkalmazottai, a június 20-án este hat órakor kezdődő, határidő nélküli munkabeszüntetésben a szakszervezet közlése szerint a dolgozók 85-90 százaléka vesz részt, ami miatt a gyártás teljes leállásával kell számolni.

Optimista hangulat a magyar tőzsdén

Folytatódhat az optimista hangulat a magyar tőzsdén a szerdai történelmi csúcs után csütörtökön is, az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
2017.06.15. 5:30

Gyengült a brit vezetés pozíciója a Brexit-tárgyalások előtt

A pénteki napon jelentették be a brit alsóházi választások eredményét. Theresa May terve, hogy megerősítse pozícióját az Európai Unió és Nagy-Britannia - a Brexit utáni - jövőbeni együttműködési tárgyalásaihoz, kudarcot vallott.
2017.06.15. 1:30

Megszavazta az Európai Parlament a párizsi egyezmény előírásainak végrehajtását

Megszavazta a párizsi klímaegyezmény rendelkezéseinek végrehajtását lehetővé tévő intézkedéseket szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülése.
2017.06.14. 23:00

Uniós bíróság: kizárólag állati eredetű termékekre vonatkozhat a tejtermék megnevezés

Tisztán növényi termékek nem, kizárólag állati eredetű termékek hozhatók kereskedelmi forgalomba és reklámozhatók "tej", "tejszín", "vaj", "sajt" vagy "joghurt" megnevezéssel - közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága szerdán.
2017.06.14. 21:00

Vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdemutatók

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók szerdán.
2017.06.14. 19:30

Csütörtöktől megszűnnek a roamingdíjak az EU-n belül

Június 15-től megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban, így a távközlési cégeknek belföldi díjakért kell mobilszolgáltatást biztosítaniuk az unión belül időszakosan külföldre utazók számára.
2017.06.14. 16:30

Rekordot döntött a foglalkoztatottak száma az EU-ban és az euróövezetben

Történelmi rekordra emelkedett az Európai Unióban és az euróövezetben a foglalkoztatottak száma az idei első negyedévben.
2017.06.14. 16:00

A várt mértékben nőtt az euróövezet ipara áprilisban

Márciushoz képest szakértők által várt mértékben nőtt az euróövezet ipara áprilisban. Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) szerdán azt közölte, hogy áprilisban, szezonális kiigazítással, 0,5 százalékkal bővült az euróövezet 19 tagállamának ipari termelése az előző hónaphoz képest, amikor 0,2 százalékos növekedést jegyeztek fel.
2017.06.14. 15:30

Az első négy hónapban 5,4 százalékkal nőtt a román ipari termelés

Az idei első négy hónapban 5,4 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.
2017.06.14. 14:30

Váratlanul megugrott a brit infláció

A májusi maginfláció 2,6%, a tisztítatlan mutató pedig 2,9% lett, mindkettő 0,2 százalékponttal magasabb a várakozásnál.
2017.06.14. 13:30

24 órás sztrájkot tartanak az olasz vasutasok

Munkabeszüntetést tartanak az olasz vasutasok csütörtökön 21 órától pénteken 21 óráig, a sztrájk ideje alatt az olasz vasúthálózaton vonatkimaradásokra, késésekre kell számítani, illetve néhány vonat rövidebb útvonalon közlekedik - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.
2017.06.14. 13:00

Egyszerűsödnek a háztartási gépek energiacímkéi

Egyszerűbb címkéket vezetnek be a háztartási gépek energiafogyasztásának jelölésére 2019 végétől az Európai Parlament keddi döntése értelmében.
2017.06.14. 12:30

Illegális bevándorlás - Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárás indul

Kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság (EB) Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést - jelentette be kedden a brüsszeli testület.
2017.06.14. 11:30

A francia államfő és a brit miniszterelnök az internet biztonságán fog dolgozni

A francia államfő és a brit miniszterelnök kedden bejelentett megállapodása az internet biztonságát célozza - mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán szerdán.
2017.06.14. 11:00

Lelassult az infláció Németországban

Németországban hathavi mélypontra lassult májusban az infláció a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán közzétett végleges adatsorának tanúsága szerint.
2017.06.14. 8:30

A jövő héten megkezdődnek a Brexit-tárgyalások

Theresa May brit miniszterelnök kedd este Párizsban bejelentette, hogy az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalások menetrendje nem változik, azok jövő héten megkezdődnek.
2017.06.14. 7:00

Kilőtt a lízingpiac - A hazai növekedés kétszerese az európainak

Erősen kezdte az évet a lízingpiac, a finanszírozott összeg 127,5 milliárd forintot tett ki az első negyedévben, ami a tervezett 5 százalékos növekedéssel szemben 23 százalékos emelkedést jelent. A bővülés a legtöbb szegmensben érezhető, kiugró eredményt a termelőeszköz-, gép- és flottafinanszírozás ért el. A várakozásokon felül teljesítő piac eredményeinek hátterében a változó fogyasztói szokások és a válság óta újjáéledő gazdaság áll.
2017.06.14. 5:00

A figyelem az Európai Központi Bankra irányul

-A fogyasztói árindex májusban 2,1 %-kal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest. -A kereskedelmi mérleg áprilisban 878 millió euró többletet mutatott. -A bruttó hazai termék az első negyedévben 1,3 %-kal nőtt, 4,2 %-kal az előző év ugyanezen időszakához képest. -A kiskereskedelmi forgalom áprilisban 2 %-kal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest
2017.06.14. 4:30

Lassult az infláció Spanyolországban

Spanyolországban lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme májusban a spanyol statisztikai hivatal kedden közzétett adatai szerint.
2017.06.14. 4:00

Digitalizáció - Lemaradás fenyegeti Németországot

A lemaradás fenyegeti Németországot az élet egyre több területét átható digitális átalakulásban - figyelmeztetett Angela Merkel német kancellár egy keddi beszédében.
2017.06.14. 2:00

Javítani kell az amerikai-orosz viszonyt

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerint az amerikai-orosz kapcsolatok mélyponton vannak, ám az amerikai kormányzat célja, hogy javítson ezen.
2017.06.13. 22:30

Az Európai Unió a világ legnagyobb gyógyszerexportőre

Az Európai Unió volt a világ legnagyobb gyógyszerexportőre tavaly - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közléséből.
2017.06.13. 22:00

Londonban és Berlinben a magyar startupok

Hat hazai várost követően az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő támogatásával rendezi meg a Startup Campus Roadshow határokon átívelő utolsó két állomását, Londonban és Berlinben. Az események elsődleges célja a német, angol és hazai startup közösség kapcsolatának szorosabbra fűzése, valamint a közép-kelet-európai és magyar startup vállalkozások piacra lépési lehetősége, német és angol színtéren.
2017.06.13. 19:00

ZEW: az euróövezetben javultak, Németországban enyhén romlottak a konjunkturális kilátások júniusban

Júniusban az euróövezetben javult, Németországban viszont némileg romlott a gazdasági szereplők konjunkturális várakozása a mannheimi ZEW gazdasági kutató intézet felmérése szerint.
2017.06.13. 18:00

MNB: a magyar háztartások vagyonosabbak szlovák és lengyel társaiknál

A statisztikák szerint a magyar háztartások GDP-arányos pénzügyi megtakarításai jelentősen növekedtek a 2008-as gazdasági válság óta és nemzetközi összehasonlításban is magasnak mondhatók. A magyar háztartások bruttó vagyona 2015 végén 90 ezer milliárd forint volt, ami átlagosan személyenként 9, háztartásonként 22 millió forintnak felel meg, amelynek csaknem felét a pénzügyi eszközök adták - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a háztartások vagyonáról és finanszírozási folyamatairól kedden kiadott elemzésében.
2017.06.13. 17:00

Luxemburg a leggazdagabb ország az Európai Unióban

Luxemburg volt az Európai Unió leggazdagabb tagállama tavaly is: vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben.
2017.06.13. 14:00

Gyengült a brit vezetés pozíciója a Brexit-tárgyalások előtt

A pénteki napon jelentették be a brit alsóházi választások eredményét. Theresa May terve, hogy megerősítse pozícióját az Európai Unió és Nagy-Britannia - a Brexit utáni - jövőbeni együttműködési tárgyalásaihoz, kudarcot vallott.
2017.06.13. 12:00

A befektetők magabiztosak a Brexitet követő fellendülés után

Közép-Európa kockázatitőke-befektetési aktivitása várhatóan élénkülni fog – erre utal az is, hogy a Deloitte legutóbbi közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése óta a bizalmi index a korábbi visszaesésre rácáfolva újra emelkedést mutat.
2017.06.13. 11:30

E.ON felmérés: nem hagyta égve otthon a villanyt?

Európában majdnem minden második ember vitatkozik arról a partnerével, hogy a villany égve maradjon-e a lakás bizonyos helyiségeiben. Ezt állapította meg az E.ON egy európai felmérésben, melyben mintegy 8000-en vettek részt.

Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken

Indexemelkedésre lehet számítani kedden nyitáskor a főbb európai értékpapírpiacokon.
2017.06.13. 2:00

Brit választások - Drámai mértékben zuhant az üzleti bizalom

Drámai mértékben zuhant a brit üzleti szektor bizalmi indexe a múlt heti nagy-britanniai választások után. Hitelminősítői vélemények szerint a kisebbségi kormányzásból eredő bizonytalanságok költségvetési kockázatokkal járnak.
2017.06.13. 1:00

Lemondott a horvát külügyminiszter

Lemondott tisztéségről Davor Ivo Stier horvát külügyminiszter hétfőn, de egyúttal közölte, hogy továbbra is tagja marad a kormányzó pártnak, a Horvát Demokratikus Közösségnek (HDZ), és a kereszténydemokrata politikát fogja képviselni a parlamentben.
2017.06.12. 16:30

Brit választások - Mélyponton az üzleti bizalom, a hitelminősítők költségvetési kockázatoktól tartanak

Drámai mértékben zuhant a brit üzleti szektor bizalmi indexe a múlt heti nagy-britanniai választások után, a hitelminősítők szerint a kisebbségi kormányzásból eredő bizonytalanságok költségvetési kockázatokkal járhatnak.
2017.06.12. 15:00

Forint vs. font: ezt hozta a brit választás

Bár a konzervatív párt megnyerte a választást, ez lényegében vereséget jelent a számára, hiszen elvesztette korábbi jelentős fölényét. Az angol font gyengült, a forinttal szemben is.
2017.06.12. 14:30

Mindenki bukott a BREXIT-tel

Minden brit politikus, aki komolyabban érintett volt a Brexit ügyében megbukott és eddig távozásra kényszerült. A sort David Cameron brit miniszterelnök nyitotta, aki választási ígéretét teljesítve kiírta a Brexit népszavazást, majd az eredmény ismeretében lemondott. Nigel Farage, az UKIP elnöke, aki leginkább támogatta a Brexitet, teljesítette célját, hogy kiléptesse Nagy-Britanniát az Európai Unióból, majd angolosan távozott.
2017.06.12. 13:30

Továbbra is Görögország lesz Európa legproblémásabb gazdasága?

A görög gazdaságnak számos megpróbáltatáson kellett túllépnie az utóbbi években. A válság előtti időszaktól kezdve - ami az adósság által támogatott gazdasági növekedés jegyében telt- a balkáni gazdaság átesett egy minden területét érintő nagy pénzügyi válságon is. Az Európai Unió és az Európai Központi Bank segítsége nélkül az ország kétségkívül tönkrement volna.
2017.06.12. 13:00

Zéró kamatkörnyezet örökre?

Az EKB továbbra is kitart a zéró kamatpolitika mellett, így a befektetőknek akár még évekig szembe kell nézniük az extrém alacsony kamatokkal és kötvénypiaci hozamokkal. Megtakarítóként ez azt jelenti, hogy a következő években a betétekkel és kötvényekkel nem lehet érdemi reálhozamot elérni, ehhez egyéni kockázatvállalási hajlandóságunknak megfelelően mozdulni kell a részvények és nyersanyagok irányába – javasolja a K&H.
2017.06.12. 12:00

Öböl menti viszály - Ebből még háború is lehet?

Háborúba torkollhat az Öböl menti arab országok konfliktusa - figyelmeztetett Sigmar Gabriel német külügyminiszter egy vasárnapi interjúban.
2017.06.12. 10:00

Olaszországban terjeszkedik az ArcelorMittal

Az olasz kormány jóváhagyta az ArcelorMittal vezette ipari konzorcium felvásárlási ajánlatát az olasz ILVA acélgyárra, amely Európa legnagyobb acélműveivel rendelkezik.
2017.06.11. 23:00

Brit választások - A Konzervatív Párt tagjainak többsége Theresa May távozását akarja

A kormányzó brit Konzervatív Párt tagjainak csaknem 60 százaléka azt szeretné, ha Theresa May miniszterelnök távozna tisztségéből, miután a csütörtökön tartott választáson a párt elveszítette abszolút parlamenti többségét.
2017.06.11. 10:00

Az Európai Bizottság 110 millió euróra büntette a Facebookot

110 millió eurós (34 milliárd forint) pénzbírság megfizetésére ítélte az Európai Bizottság (EB) a Facebookot, arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat "félrevezető és téves információkat" közölt a Whatsapp üzenetküldő szolgáltató 2014-es felvásárlásakor.
2017.06.11. 7:00

Ezentúl vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba az ukrán állampolgárok

Vasárnap nulla órákor életbe lépett az ukrán állampolgárok európai uniós vízummentessége, ezentúl vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba Ukrajna biometrikus útlevéllel rendelkező állampolgárai.
2017.06.11. 6:00

Negyedszer tartottak Duna-napot Torockón

Negyedik alkalommal szervezett Duna-napot szombaton a Duna Médiaszolgáltató Zrt. az erdélyi Torockón. Az egész napos rendezvény délelőttjén gyermekprogramokkal, kiállításmegnyitókkal, könyvbemutatóval, a kora délutáni órákban népzenei műsorokkal várták az érdeklődőket, este könnyűzenei együttesek váltják egymást a Székelykő sziklafalára néző színpadon.
2017.06.11. 3:00

Horvátország: Az új koalícióból egyesek profitálnak, mások veszítenek

A jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) és a liberális Horvát Néppárt (HNS) koalíciójából egyesek profitálnak majd, míg mások veszítenek vele, de lesznek olyanok is, akiknek teljesen mindegy lesz, milyen lesz a jelenlegi horvát politikai válság kimenetele - írták a horvát lapok pénteken.
2017.06.10. 22:00

A Konzervatív Párt tagjainak nagy része Theresa May távozását akarja

A kormányzó brit Konzervatív Párt tagjainak csaknem 60 százaléka azt szeretné, ha Theresa May miniszterelnök távozna tisztségéből, miután a csütörtökön tartott választáson a párt elveszítette abszolút parlamenti többségét.
2017.06.10. 16:00

Romániának sok pénzbe kerül az amerikai pártfogás

Klaus Iohannis külpolitikai sikereként könyvelték el a szombaton megjelent bukaresti sajtókommentárok azt, hogy Donald Trump amerikai elnök fogadta a román államfőt, és az Egyesült Államok támogatásáról biztosította Romániát, ugyanakkor megjegyzik: aligha nyílt volna meg a Fehér Ház ajtaja Iohannis előtt, ha Románia nem vállalta volna, hogy dollármilliárdokat költ amerikai fegyverekre.
2017.06.10. 14:00

A közeljövőben nem várható, közös uniós hadsereg

A közeljövőben nem várható, hogy a tagállamok létrehoznák a közös uniós hadsereget - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
2017.06.10. 12:00

Politikai káosz jöhet Angliában

Politikai káoszt okozhat a brit választási eredmény - mondta Gálik Zoltán egyetemi docens szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
2017.06.10. 8:30

Trump együttműködést ígér a brit miniszterelnöknek

Donald Trump amerikai elnök pénteken gratulált választási győzelméhez és együttműködést ígért Theresa May brit miniszterelnöknek az elkövetkező években.
2017.06.10. 7:30

Donald Trump meglátogatja Lengyelországot

Donald Trump amerikai elnök júliusban - még a G20-as országcsoport németországi csúcsértekezlete előtt - lengyelországi látogatásra utazik - jelentette be pénteken a Fehér Ház.
2017.06.10. 7:00

Mélypontra jutott a görög infláció

A görögországi infláció a vártnál nagyobb mértékben csökkent májusban, négyhavi mélypontra jutott.
2017.06.10. 5:30

Bizalmat szavazott a parlament az új horvát kormánynak

Többórás vita után pénteken bizalmat szavazott a zágrábi parlament az Andrej Plenkovic vezette új koalíciós kormánynak, ezzel véget ért a több hete tartó kormányválság.
2017.06.10. 5:30

Így változnak a fogyasztói árak

a fogyasztói árak változása az előző év azonos időszakához viszonyítva; százalék; élelmiszerek; szeszes italok, dohányáruk; ruházkodási cikkek; tartós fogyasztási cikkek; háztartási energia; egyéb cikkek, üzemanyagok; szolgáltatások; összesen
2017.06.10. 4:30

Terjed a kanyaró-járvány Romániában

Újabb háromszáz kanyarós megbetegedést regisztráltak az elmúlt két hétben Romániában, és (a két hete közölt 27-ről) 30-ra emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma - derült ki a közegészségügyi intézet (INSP) honlapján pénteken közölt friss összesítésből.
2017.06.10. 4:00

Továbbra sem tudni, mikor kezdődnek a Brexit-tárgyalások

Nem tudjuk, mikor kezdődhetnek meg Nagy-Britanniával a kilépési tárgyalások, csak azt, mikor kell befejeződniük - közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében pénteken.
2017.06.10. 1:00

Tömegesen hagyják el Oroszországot a tapasztalt pilóták

Aggódnak az orosz légitársaságok amiatt, hogy egyre több tapasztalt pilóta hagyja el Oroszországot és vállal inkább külföldön, főleg ázsiai országokban, munkát.
2017.06.09. 22:00

Nyereséges évet zárt az ukrán Naftohaz földgázipari konszern

Öt éve első alkalommal nyereséges évet zárt tavaly az ukrán Naftohaz földgázipari konszern - közölte a Naftohaz pénteken.
2017.06.09. 19:00

A párizsi ügyészség vizsgálja a centrista Modem állítólagos fiktív EP-asszisztensi állásait

A párizsi ügyészség pénteken bejelentette, hogy előzetes eljárást indított a centrista Modem egyik korábbi európai parlamenti képviselője, Jean-Luc Bennahmias egyik volt asszisztensének az ügyében.
2017.06.09. 17:00

Csökkent az Egyesült Királyság külkereskedelmi hiánya áprilisban

Csökkent az Egyesült Királyság külkereskedelmi hiánya áprilisban - derül ki a brit statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.
2017.06.09. 16:30

Fejlesztő beruházással növelné kínai eladásait a PSA

Gyártásfejlesztő üzemberuházással kívánja fellendíteni kínai üzletét a francia PSA Group autóipari konszern - számolt be pénteken az Automotive News Europe hírportál.
2017.06.09. 16:00

NFM: a közúti fuvarozásra vonatkozó brüsszeli tervek hátrányosak a közép-európai fuvarozók számára

Az Európai Bizottság friss javaslatai a közúti fuvarozás területén a protekcionista piacvédelmi intézkedéseknek kedveznek, jelentős többletköltségekkel és adminisztratív terhekkel járhatnak az ágazat közép-kelet-európai vállalatai számára - mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Közlekedési Tanács csütörtöki ülésén Luxembourgban, ahol a bizottság a május 31-én közzétett Mobilitási csomagjavaslatáról tájékoztatta a tagállami minisztériumi vezetőket.
2017.06.09. 15:30

Az olasz parlament máris megbuktatta a választási reform tervezetét

áoszba fulladt az olasz parlament első szavazása az új választási törvény tervezetéről csütörtökön, miután a négy legnagyobb frakció képviselői egy részletkérdés kapcsán azonnal felrúgták pártjaiknak a választási reformról néhány napja kötött paktumát.
2017.06.09. 14:30

Kölcsönt vett fel az Agrokor válságmenedzsmentje a konszern megmentésére

Valamivel több mint fél milliárd euró kölcsönt vett fel Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalata, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor válságmenedzsmentje a konszern megmentésére - jelentette be csütörtökön Ante Ramljak, a vállalat élére áprilisban kinevezett kormánybiztos.
2017.06.09. 13:30

Theresa May nem kíván lemondani

A BBC kormányforrásokból származó péntek reggeli értesülése szerint Theresa May brit miniszterelnök nem kíván lemondani, annak ellenére sem, hogy az általa vezetett Konzervatív Párt az előző napi előrehozott parlamenti választásokon elvesztette abszolút többségét az alsóházban.
2017.06.09. 9:30

Duplázott a Stadler: rekord nagyságú rendelésállomány 2016-ban

Sikeres évet tudhat maga mögött a Stadler, miután az egy évvel korábbi összeget megduplázva rekord nagyságú, csoportszinten összesen 4,9 milliárd svájci frank (mintegy 1400 milliárd forint) megrendelés-állománnyal zárta a 2016-os évet. A továbbra is rendkívül erős svájci frank ellenére a cégcsoport konszolidált árbevétele 2,1 milliárd svájci frankra emelkedett. A Stadler magyarországi leányvállalatai is jelentős mértékben, mintegy 20%-kal növekedtek a korábbi évhez képest, a három vállalat összesített árbevétele 25 milliárd forintot tett ki.
2017.06.09. 8:30

Vegyes kezdés várható az európai tőzsdéken

Londonban indexcsökkenésre, az európai tőzsdéken pedig vegyes kezdésre lehet számítani pénteken.
2017.06.09. 7:30

Gyengül a font, Theresa May pozíciója is bizonytalan

Jelentősen gyengült az angol font péntek hajnalban arra a hírre, hogy az előrehozott brit parlamenti választásokról közölt exit poll szerint a kormányzó Konzervatív Párt nem sokkal a Brexit-tárgyalások tervezett kezdete előtt elveszíthette abszolút többségét a londoni alsóházban. Londoni pénzügyi elemzők szerint ha ez az előrejelzés valósnak bizonyul, Theresa May miniszterelnök pozíciója is bizonytalanná válhat.
2017.06.09. 5:00

Pénzbírságot kaphatnak a gyermek védőoltását elmulasztó olasz szülők

Tetemes pénzbírságot kockáztatnak csütörtöktől a gyerekeik kötelező védőoltását elmulasztó szülők Olaszországban, ahol év eleje óta rekordot döntött a kanyarós megbetegedések száma.
2017.06.09. 4:30

A fájlmegosztás vége?

Új megközelítést hozott a fájlmegosztókkal szembeni szerzői jogi küzdelembe az Európai Unió Bíróságának egyik főtanácsnoka, aki amellett, hogy közvetlenül felelősnek tartja az internetszolgáltatókat a jogsértő fájlmegosztásért, azt is javasolta a bíróságnak, hogy kötelezzék az őket a Pirate Bayhez való hozzáférés blokkolására. Ha a javaslatot átveszi a bíróság, az új fejezetet nyit a szerzői jogvédelemben – adja hírül a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda.
2017.06.09. 1:30

Csökkent az E10 bioüzemanyag-felhasználás tavaly Németországban

Tavaly az előző évivel közel megegyező benzinfelhasználás mellett csökkent az E10 bioüzemanyag piaci részesedése Németországban a BDBe (Bundesverband der deutschen Bioethanolwirtschaft) német bioetanol ipari szövetség csütörtökön közzétett kimutatása szerint.
2017.06.08. 23:00

Soros György Európa kötelességének nevezte a migránsok befogadását

Európa kötelességének nevezte a migránsok befogadását Soros György milliárdos az M1 híradójának kérdésére csütörtökön Berlinben.
2017.06.08. 21:30

Az EKB nem változtatott az irányadó kamaton

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa Tallinban tartott csütörtöki ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton.
2017.06.08. 18:00

Húsz uniós tagállam az európai ügyészi hivatal létrehozása mellett döntött

Megerősített együttműködés keretében húsz uniós tagállam létrehozza az európai ügyészi hivatalt a résztvevő országok igazságügyi minisztereinek csütörtöki döntése értelmében.

Idén jobban kellhet a magyar meggy Európának

Az idén a korábbi éveknél nagyobb lehet a kereslet a magyar meggyre Európában, mivel a lengyelországi termés a májusi fagyok miatt jelentősen visszaesett - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön az MTI-vel.
2017.06.08. 11:30

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a német ipari termelés

Áprilisban a vártnál jobban nőtt az ipari termelés Németországban.
2017.06.08. 9:30

Minimális elmozdulással indíthatnak a nyugat-európai piacok

A szerdai záróértékük közelében indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék irányadó mutatói csütörtökön az előző napi gyengülés után.
2017.06.08. 9:00

Megkezdődtek a brit parlamenti választások

Megkezdődtek csütörtök reggel az előrehozott parlamenti választások Nagy-Britanniában.
2017.06.08. 6:00

Ezért pereli be a francia államot egy párizsi nő

Pert indít egy párizsi nő a francia állam ellen, amiért az képtelen megvédeni egészségét a légszennyezés hatásaitól.
2017.06.08. 5:30

Merkel: Köszönet és elismerés jár Bulgáriának

Köszönet és elismerés jár Bulgáriának a határai védelméért tett erőfeszítésekért - jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a bolgár kormányfővel folytatott megbeszélése után.
2017.06.08. 2:30

Törökország katonákat küld Katarba

Törökország katonákat küld Katarba - az erről szóló törvényt a török parlament szerda este fogadta el, két nappal a Katar politikája körüli öböl menti válság kirobbanása után - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
2017.06.07. 23:00

Szigorúbb ellenőrzés vár a cseh titkosszolgálatokra

Várhatóan szigorúbb ellenőrzés alá kerülnek a cseh titkosszolgálatok, mivel a cseh képviselőház szerdán úgy döntött, hogy parlamenti ellenőrzés alá helyezi a polgári hírszerzést is, amely eddig kívül állt a testület ellenőrzésén.
2017.06.07. 22:30

Hamarosan létrehozzák a terrorizmus elleni nemzeti központot

A francia elnöki hivatal szerdán bejelentette, hogy Emmanuel Macron államfő irányítása alatt létrejön "a terrorizmus elleni nemzeti központ".
2017.06.07. 10:30

Így alakul a munkanélküliség az unióban - egy ábrán

Munkanélküliségi ráta (2017. április)
2017.06.07. 10:00

Csökkentek a német feldolgozóipari megrendelések

Áprilisban a vártnál nagyobb mértékben csökkentek a német feldolgozóipari megrendelések az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdán közzétett kimutatása szerint.
2017.06.07. 8:10

Vegyes kezdés várható az európai tőzsdéken

Az indexek csekély mértékű de vegyes irányú elmozdulásával várható a kereskedés szerdai kezdése a főbb európai tőzsdéken.
2017.06.07. 6:00

Nagy reformokkal csökkenti a francia kormány a munkanélküliséget

A francia kormány hat nagy szociális reformot tervez beindítani a következő másfél évben a munkanélküliség csökkentésére. A szociális modell megújításáról kedden bemutatott munkaprogramot a szociális partnerek többsége pozitívan fogadta, alig öt nappal a francia nemzetgyűlési választások első fordulója előtt.
2017.06.07. 5:00

Gyorsan emelkednek az árak az OECD-országokban

Gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban áprilisban.
2017.06.07. 2:00

Végstádiumú rákos beteg mászta meg a Mount Everestet

Egy végstádiumú rákos beteg is feljutott idén a világ legmagasabb hegyére, a Mount Everestre.
2017.06.06. 22:00

Újra kapható szeszes ital éjszaka a kijevi boltokban

Az ukrán fellebbviteli bíróság jogerős határozatot hozott, amellyel ismét lehetővé tette, hogy szeszes italokat árusítsanak az éjszaki órákban Kijev boltjaiban - tájékoztatott az ukrán monopolellenes bizottság kedden a Facebookon közleményben.
2017.06.06. 18:00

Romániában lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Lassult áprilisban a kiskereskedelmi forgalom növekedése Romániában, míg márciusban a kiskereskedelmi forgalom volumene 9,2 százalékkal haladta meg a tavaly márciusi szintet, áprilisban 4,6 százalékkal bővült a forgalom az egy évvel korábbihoz képest.
2017.06.06. 17:00

Londoni merénylet - Theresa May: a kormány blokkolhatja a szélsőséges tartalmakat ha az internet szolgáltatók nem lépnek

Theresa May brit miniszterelnök szerint ha a nagy internetszolgáltató társaságok nem lépnek fel a radikalizáló hatású online tartalmak terjesztése ellen, a kormány fontolóra veheti olyan új intézkedési hatáskörök bevezetését, amelyekkel útját állhatja a hozzáférésnek e szélsőséges tartalmakhoz.
2017.06.06. 15:00

Ismét bírálta a londoni polgármestert az amerikai elnök

Donald Trump amerikai elnök hétfőn ismét bírálta Sadiq Khan londoni polgármestert.
2017.06.06. 14:30

Korrupció ellenes tüntetéseket tartottak ismét Szlovákiában

Néhány ezer ember vett részt azon a két, korrupcióellenes tüntetésként meghirdetett megmozduláson, amelyet Pozsonyban és Kassán tartottak hétfőn a kora esti órákban.
2017.06.06. 13:00

Az áprilisi adóemelés miatt kevesebb új autót vásároltak a britek

Nagy-Britanniában 8,5 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban, ami részben annak a következménye, hogy áprilisban megemelték az új járművekre kivetett adót.
2017.06.06. 12:30

Megszűnik az EU-n belül a roamingdíj

Június 15-étől bárhol az Európai Unión belül felárak nélkül, a belföldi díjszabás szerint lehet mobiltelefonról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) továbbra is kiemelten ellenőrzi a szolgáltatók roamingdíjszabási gyakorlatát - közölte az NMHH kedden az MTI-vel.
2017.06.06. 12:00

Belgiumban megbírságolták a kamionjukban pihenő sofőröket

Összesen mintegy 113 ezer euró bírságot szabtak ki a hétvégén a belga hatóságok azokra a sofőrökre, akik a pihenőidőre vonatkozó szabályokat megszegve a kamionjukban töltötték az éjszakát - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.
2017.06.06. 0:05

Új országgal bővült a NATO

Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszter letétbe helyezte hétfőn Washingtonban Montenegró csatlakozási okmányát az Észak-Atlanti Szerződéshez, s ezzel az ország hivatalosan is a NATO 29. tagállama lett.
2017.06.05. 23:00

Oroszország gazdasága harmadik negyedéve növekszik

Oroszország gazdasága immár harmadik negyedéve növekszik - jelentette ki Elvira Naibullina, az orosz központi bank elnöke hétfőn az Állami Dumában.
2017.06.05. 22:00

Csúcson az euróövezet gazdasági teljesítménye

Hatéves csúcson stagnált az euróövezet gazdasági teljesítménye májusban az IHS Markit gazdaságkutató intézet vállalati beszerzési menedzserek körében végzett felmérése szerint.
2017.06.05. 21:00

Olaszország biztonságosabb lesz idén nyáron

Új biztonsági rendszert dolgoznak ki a hatóságok a nyári hónapokban Olaszországba érkező több millió turista, valamint a nyári fesztiválokon, koncerteken és strandokon tartózkodó olaszok védelmére - jelentették be az olasz nemzetbiztonsági tanácsnak a londoni merényletet követő ülésén vasárnap este.
2017.06.05. 19:00

Az euroövezet gazdasági teljesítmény hatéves csúcson van

Hatéves csúcson stagnált az euróövezet gazdasági teljesítménye májusban az IHS Markit gazdaságkutató intézet vállalati beszerzési menedzserek körében végzett felmérése szerint.
2017.06.05. 14:00

Jelentős munkaerőgondokkal küzd Kelet-Közép-Európa

A kelet-közép-európai régió országai jelentős munkaerőgondokkal küzdenek, egy munkakör betöltése a cégeknek több hónapba és akár több millió forintba is belekerülhet - derül ki a témában végzett két felmérésből. A BDO Magyarország tanácsadó cég és a Coface nemzetközi hitelbiztosító legutóbbi vizsgálatának megállapításairól közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2017.06.05. 10:00

Nem halasztják el a választásokat Nagy-Britanniában

Theresa May brit miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy a terveknek megfelelően megtartják jövő csütörtökön az előrehozott parlamenti választásokat Nagy-Britanniában.
2017.06.05. 8:00

A terroristákkal szembe kell szállnia Európának

Európának szembe kell szállnia a terroristákkal - jelentette ki vasárnap Beata Szydlo. A lengyel kormányfő és Andrzej Duda elnök együttérzését fejezte ki a londoni merénylet áldozatai hozzátartozóival. Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter pedig a terrortámadás után az uniós határok lezárását szorgalmazta a "muzulmán migránsok" előtt.
2017.06.04. 21:00

Egyre több acélipari terméket használ fel a kelet-közép-európai régió

Tavaly jelentősen meghaladta a 2008-as válság előtti szintet az ötvözetlen acélipari termékek felhasználási volumene a kelet-közép-európai régióban, és ezzel párhuzamosan emelkedett az acélalapanyagok tonnánkénti ára is - közölte a műanyagipari és acélipari termékek nagykereskedelmével foglalkozó Carboferr Zrt. az MTI-vel.
2017.06.04. 15:00

Oroszországban nőtt a HIV-fertőzöttek száma

Oroszországban 2016-ban 5,3 százalékkal nőtt a HIV-fertőzöttek száma - jelentette ki Vagyim Pokrovszkij akadémikus, az AIDS-megelőzési orosz szövetségi tudományos módszertani központ vezetője hétfőn, az Interfax hírügynökség moszkvai központjában megtartott sajtótájékoztatóján.
2017.06.04. 14:00

Sokan a nászútjukat is lemondanák a Bajnokok Ligája döntő kedvéért

Minden tizedik futballrajongó kihagyná a nászútját, hogy láthassa kedvenceit a Bajnokok Ligája döntőjében, derült ki a Mastercard legfrissebb felméréséből, amelyben 16 ország 10 500 fanatikus futball rajongója vett részt. A kutatásból az is kiderült, hogy egy portugál kisgyerek már 7 évesen kiválasztja kedvenc csapatát és az ukránok akár 9 órát utaznának egy meccs kedvéért.
2017.06.04. 11:00

Rezeg a léc Angliában

A legfrissebb mérések szerint a konzervatívok akár el is veszíthetik a többséget a brit parlamentben a közelgő, június 8-i választásokon. Ugyan nagy a mérések szórása, de most úgy tűnik, hogy a jelenlegi néhány fős többség (4 fő), 16 fős mínuszba csaphat át, amely még inkább megnehezítheti a Brexit tárgyalásokat.
2017.06.03. 21:00

Ez az egyik legkedveltebb horvát úticélunk

A Horvátországba utazó magyar turisták egyik legkedveltebb célpontja a Kvarner-öböl, harminc százalékuk oda utazik - mondta Marin Szkenderovics, a Horvát Idegenforgalmi Hivatal magyarországi vezetője szombat este az M1 aktuális csatornán.
2017.06.03. 18:00

A norvégiai Oslo nyerte el a 2019-es Európa Zöld Fővárosa címet

A norvégiai Oslo nyerte el a 2019-es Európa Zöld Fővárosa címet egyebek közt azzal az átfogó megközelítésű programmal, amely a biodiverzitás megőrzését, a társadalmi befogadást, illetve a tömegközlekedés és az egészségügy fejlesztését is magában foglalja - tudatta pénteken az Európai Bizottság.
2017.06.03. 10:00

Putyin megvédte Trumpot

Védelmébe vette a párizsi klímaegyezményből történő amerikai kilépést bejelentő Donald Trumpot Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.
2017.06.03. 3:00

Spanyolországban is egyre kevesebb a munkanélküli

Májusban 3,1 százalékkal, mintegy 112 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken, megállapítva, hogy ezzel a 2009-es szintre csökkent a munkanélküliség a dél-európai országban.

Jelentősen nőtt a hazai beruházások volumene

-A termelői árindex áprilisban 4,4 %-kal emelkedett az előző év ugyanezen időszakához képest. -A feldolgozóipari ágazat PMI indexe májusban 55,9 pontról 62,1 pontra emelkedett. Ez a legmagasabb érték, amit az index valaha elért. -A kereskedelmi mérleg márciusban 978 millió euró többletet mutatott. -Az első negyedévi beruházások növekedése a gazdaságban 34 %-os volt.
2017.06.03. 1:00

Németországban törvényt hoztak a gyermekházasság tilalmáról

Németországban törvényt hoztak a gyermekházasság tilalmáról, az új szabályozást azért kellett bevezetni, mert a migrációs válság nyomán megemelkedett a házasságban élő fiatalkorúak és gyermekek száma.
2017.06.02. 22:00

TV vitával szerezheti vissza a többséget Theresa May

Újabb televíziós vitát tart ma Theres May és a munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn, melyen nézői kérdéseket fognak megválaszolni.
2017.06.02. 20:30

Laurent Fabius szerint Trump szégyenletes hibát követett el

Donald Trump amerikai elnök "szégyenletes hibát" követett el Laurent Fabius, a párizsi klímaegyezményt tető alá hozó volt francia külügyminiszter szerint azzal, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a 2015 végén Párizsban csaknem 200 ország által aláírt globális klímamegállapodásból. Az ENSZ 21. klímakonferenciájának elnöke azt is szóvá tette, hogy Trump a témában "egy rakás hazugságot" terjeszt.
2017.06.02. 20:00

A vártnál gyorsabban nőtt a cseh gazdaság

Csehországban 2,9 százalékkal emelkedett a bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben éves összehasonlításban, gyorsabban a vártnál - közölte a cseh statisztikai hivatal (CSÚ) pénteken Prágában, megerősítve ezzel a korábbi becsült adatokat.
2017.06.02. 15:00

EVO és EVO Plus néven új üzemanyagokat mutatott be a MOL

Bemutatta megújított üzemanyag-választékát a MOL, amely kimagasló védelmet nyújt a belső égésű motorok számára. Az új és továbbfejlesztett EVO üzemanyagcsalád (az INA töltőállomásokon Class) elérhető a MOL-csoport közép- és kelet-európai töltőállomásain, ugyanazt a kiváló minőséget biztosítva az autósoknak az egész régióban.
2017.06.02. 12:00

Véletlenül kapcsolhatták ki az áramellátást a British Airways-nél

Pénteki brit sajtóértesülés szerint az áramellátás véletlen kikapcsolása okozhatta a múlt hétvégén a British Airways globális informatikai rendszerének teljes összeomlását, amely napokig elhúzódó súlyos fennakadásokat okozott a légitársaság forgalmában.

Megugrott Közép-, Kelet-, illetve Délkelet-Európában az M&A tranzakciók száma, a magántőke-befektetések értéke rekordot döntött

„Magántőke, kockázati tőke és vállalati pénzügyek Közép-Kelet-Európában” címmel ma 19. alkalommal rendezi meg éves konferenciáját Budapesten a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA), amely a pénzügyi befektetők, üzleti vezetők, tanácsadók és szabályozó hatósági szakemberek kiemelt regionális fóruma. A rendezvény nyitóelőadását Michael Ignatieff, a CEU elnöke és rektora tartotta. Az idei konferencia programjában a megvitatandó témák között szerepel az európai pénzügyi rendszer átalakulása, a Brexit, a nők magántőke-befektetési és pénzügyi szektorban betöltött szerepe, valamint a magántőke-szektor utóbbi években végbemenő változása is.
2017.06.02. 4:30

Beindult az orosz feldolgozóipar növekedése

Oroszországban jelentősen felgyorsult a feldolgozóipari aktivitás májusban.
2017.06.02. 3:00

Több ezren tüntettek Horvátországban

Több ezren tüntettek Zágrábban és még néhány nagyobb horvát városban csütörtökön délután az oktatási reform folytatásáért, amely még tavaly januárban megakadt.
2017.06.02. 2:00

Franciaország: Megtiltják a képviselőknek és a minisztereknek a hozzátartozóik foglalkoztatását

Emmanuel Macron francia államfőnek a közélet erkölcsössé tételét célzó reformja egyebek mellett megtiltja a képviselőknek és a minisztereknek a hozzátartozóik foglalkoztatását. Az intézkedéscsomag két törvényjavaslatot és egy alkotmánymódosítást is tartalmaz - jelentette be csütörtökön az igazságügyi miniszter.
2017.06.01. 22:30

Magyarországon távolították el a legtöbb internetes gyűlöletbeszédet

Az internetes felületeken megjelent jogellenes gyűlöletbeszédet tartalmazó bejegyzések 94,5 százalékát távolították el a platformokról az elmúlt egy évben Magyarországon, ami a 24 vizsgált uniós tagállam közül a legmagasabb arányt jelenti - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
2017.06.01. 18:00

Sokan a nászútjukat is lemondanák a Bajnokok Ligája döntő kedvéért

Minden tizedik futballrajongó kihagyná a nászútját, hogy láthassa kedvenceit a Bajnokok Ligája döntőjében, derült ki a Mastercard legfrissebb felméréséből, amelyben 16 ország 10 500 fanatikus futball rajongója vett részt. A kutatásból az is kiderült, hogy egy portugál kisgyerek már 7 évesen kiválasztja kedvenc csapatát és az ukránok akár 9 órát utaznának egy meccs kedvéért.
2017.06.01. 12:00

Gyengén teljesített a lengyel feldolgozóipar

Májusban hat hónapja a legkisebb mértékben növekedett a lengyel feldolgozóipar teljesítménye az IHS Markit gazdaságkutató intézet csütörtökön közzétett beszerzésimenedzser-indexének (BMI) a tanúsága szerint.
2017.06.01. 6:00

5,3 százalékkal nőtt a szlovén gazdaság

A szlovén bruttó hazai termék (GDP) 5,3 százalékkal nőtt az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, az előző negyedévhez képest pedig 1,5 százalékos volt a bővülés - közölte a szlovén statisztikai hivatal szerdán.
2017.06.01. 5:30

Csökkent az infláció az euróövezetben

Az előzetes adatok szerint csökkent az infláció üteme májusban az euróövezetben - jelentette szerdán az Eurostat, az unió statisztikai hivatala.
2017.05.31. 22:00

Több tízezer menedékjogi döntést vizsgálnak Németországban

Németországban felülvizsgálják a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) több tízezer menedékjogi döntését a magát szíriai menekültnek álcázó terrorgyanús német katonatiszt ügyében indult vizsgálaton kimutatott hiányosságok miatt - jelentette be Thomas de Maiziere belügyminiszter szerdán Berlinben.
2017.05.31. 17:45

Így alakul a munkanélküliség az EU-ban

Munkanélküliségi ráta (2017. április)
2017.05.31. 13:30

Új pénzügyi instrumentum jöhet létre az EU-ban

A Financial Times információi szerint az EU-ban új pénzügyi instrumentum jöhet létre, melyet lényegében különböző államok bocsátanának ki.
2017.05.31. 12:30

Rekordalacsony szintre csökkent a munkanélküliségi ráta Németországban

A várt mértékben csökkent, rekordalacsony szintre esett a munkanélküliségi ráta Németországban májusban.
2017.05.31. 9:30

Dohányosok az Európai Unióban - unió

Dohányosok az Európai Unióban (2014) A naponta dohányzók aránya a 15 évesnél idősebb felnőtt népességbol (százalék
2017.05.31. 8:00

Martin Schulz szerint Donald Trump rombolja a nyugati értékeket

A nyugati értékek lerombolójának nevezte Donald Trump amerikai elnököt Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke, kancellárjelöltje kedden Berlinben.
2017.05.31. 6:30

340 millió eurót fordítanának Európai Szolidaritási Testületre

Több mint 340 millió eurót fordítanának az Európai Szolidaritási Testületre 2020-ig az Európai Bizottság keddi javaslata értelmében. A cél, hogy addig legalább 100 ezren csatlakozzanak a szervezethez, és ott nyújtsanak segítséget a szociális kihívások leküzdésében, ahol arra a leginkább szükség van.
2017.05.31. 6:00

Több ezer ingyenes internet-hozzáférési pontot építenek ki Európában

Politikai megállapodásra jutottak az uniós intézmények az úgynevezett WiFi4EU kezdeményezésről, amelynek értelmében 2020-ra ingyenes internet-hozzáférési pontok ezreit fogják kiépíteni a kontinensen - jelentette be az Európai Bizottság kedden.
2017.05.31. 5:30

Putyin megköszönte Szaúd-Arábiának az olajpiac stabilizálását

Köszönetet mondott Rijádnak az olajpiac stabilizálásában játszott szerepéért Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden a Kremlben fogadta Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd herceget, szaúdi helyettes trónörököst, védelmi minisztert.
2017.05.31. 3:30

Újabb népszavazás a skót függetlenségről?

A Skóciát kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) kedden ismertetett választási programja szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalássorozat végén lenne indokolt az újabb népszavazás kiírása a skót függetlenségről.
2017.05.31. 2:00

Tovább mélyül az Air Berlin pénzügyi válsága

Tovább mélyül az Air Berlin német légitársaság pénzügyi válsága, a berlini társaság 2017 első negyedévében 60 százalékkal alacsonyabb adózott eredménnyel, és 300 milliós veszteséggel zárta az első negyedévet az egy évvel korábbihoz képest.
2017.05.30. 22:00

Spanyolországban taxisok tiltakoztak az Uber ellen

Több spanyol városban sztrájkkal és tüntetéssel tiltakoztak a taxisok az Uber, illetve a hasonló módon működő Cabify nevű alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatás terjedése ellen.
2017.05.30. 21:30

Nagy mértékben csökkent a németországi infláció

A németországi infláció a vártnál nagyobb mértékben csökkent májusban, így az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalék körüli inflációs célja alá került.
2017.05.30. 21:00

Nálunk a legmagasabb a tüdőrák okozta halálesetek aránya az EU-ban

Az Európai Unió (EU) tagországai közül Magyarországon volt a legmagasabb, 27 százalékos a tüdőrák okozta halálesetek aránya a daganatos betegségekkel összefüggő összes elhalálozásban 2014-ben - közölte kedden az Eurostat.

Stagnálással indíthatnak a vezető európai piacok

Stagnálással indíthatják a vezető európai tőzsdemutatók a keddi kereskedést.
2017.05.30. 6:45

A csehek fele sajnálja Csehszlovákia kettéválását

Negatívan értékeli Csehszlovákia 25 évvel ezelőtti kettéválását a csehek fele - derült ki a prágai Median közvélemény-kutató intézet országos felméréséből, amelynek eredményét hétfőn ismertette a közszolgálati Cseh Rádió.
2017.05.30. 2:00

A Gyilkos-tó és a Békás-szoros a legnépszerűbb híresség Erdélyben

A Gyilkos-tó és a szomszédságában levő Békás-szoros kapta a legtöbb szavazatot azon a vasárnap zárult szavazáson, amelyen Erdély hét csodáját kereste a Transindex.ro erdélyi portál és a goTransylvania telefonos turisztikai alkalmazás fejlesztője.
2017.05.29. 23:45

A fagyok komoly károkat okoztak az ukrán mezőgazdaságnak

A még májusban is előforduló fagyok komoly károkat okoztak idén az ukrán mezőgazdaságnak, az agrárminisztérium előrejelzése szerint a gyümölcstermés a vártnál 29 százalékkal kevesebb lesz, 2,46 millió tonna helyett csupán 1,76 millió tonna - hozta nyilvánosságra hétfőn legfrissebb prognózisát a tárca sajtóosztálya.
2017.05.29. 23:00

A többség ismét Putyinra szavazna

Az orosz szavazók 66 százaléka azt szeretné, ha 2018 után is Vlagyimir Putyin lenne az elnök, a biztos pártválasztóknak pedig a 82 százaléka szavazna - derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont hétfőn nyilvánosságra felméréséből.
2017.05.29. 22:00

Burger King reklám ellen tiltakozik a belga királyi család

A belga királyi család felszólította a Burger King gyorsétteremlánc belgiumi részlegét, hogy állítsa le a Fülöp király fényképével illusztrált reklámkampányt - közölte a La Libre Belgique című belga napilap hétfőn.
2017.05.29. 21:00

A brit választások után 11 nappal kezdődnek a Brexit-tárgyalások

Theresa May brit miniszterelnök szerint az eredeti menetrendnek megfelelően a jövő csütörtöki brit parlamenti választások után tizenegy nappal megkezdődnek az érdemi tárgyalások az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről.
2017.05.29. 20:30

A német külügyminiszter szerint Trump gyengíti a Nyugatot

Donald Trump amerikai elnök politikája gyengíti a Nyugatot, ezért fel kell lépni ellene - jelentette ki Sigmar Gabriel német külügyminiszter hétfőn Berlinben német hírportálok szerint.
2017.05.29. 19:00

Sztrájkolnak a romániai légiforgalom-irányítók

Határozatlan időre beszüntetik a munkát a romániai légiforgalom-irányítók kedden. Tiltakozó megmozdulásuk várhatóan nem tart tovább néhány óránál - közölte hétfőn Gabriel Tudorache szakszervezetei vezető, miután az érdekképviselet küldöttsége a közlekedési miniszterrel tárgyalt.
2017.05.29. 12:00

Az ABB 30%-kal csökkentette az olasz vízmű üzemeltetési költségeit energiairányítási megoldásával

Az ABB sikeresen befejezte az olasz Consortzio di Bonifica Veronese (CBV) közüzemi vízmű vállalattal közösen végzett kísérleti projektjét, amelynek célja, hogy az ABB felhőalapú platformjának, az ABB Ability™ Electrical Distribution Control System (EDCS) alkalmazásával jelentősen lerövidítsék az üzem karbantartási idejét, és csökkentsék az üzemeltetési költségeket.

Vegyes kezdés várható az európai tőzsdéken

Hétfőn iránytalan kezdésre, a főbb indexek néhány pontos elmozdulására lehet számítani az európai értékpapírpiacokon.
2017.05.29. 5:00

Nem csökken a terrorveszély Németországban

Nem csökken az iszlamista terror veszélye Németországban, továbbra is azzal kell számolni, hogy az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet nagyszabású támadást akar végrehajtani német földön - mondta a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnöke egy vasárnapi interjúban.
2017.05.28. 23:00

Merkel szerint Európának saját kezébe kell vennie sorsát

Európának saját kezébe kell vennie sorsát - emelte ki egy vasárnapi beszédében Angela Merkel német kancellár.
2017.05.28. 20:00

Ő a világ legjobban kereső labdarúgója

Cristiano Ronaldo a világ legjobban kereső labdarúgója az amerikai Forbes magazin friss listája szerint.
2017.05.28. 17:00

G7-csúcsértekezlet: Nem született megoldás a gazdasági válságra

A szombaton zárult G7-csúcsértekezlet zárónyilatkozatában semmi olyan nincs, ami irányt szabna, hogy az Európai Unió miként lábalhat ki a gazdasági válságból - mondta Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatója az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.
2017.05.28. 1:00

Olaszországban tüntettek a migráció mellett és ellen is

Elég a migrációból, állítsuk meg az inváziót jelszóval vonultak fel tünteők Milánóban, a szintén észak-olaszországi Bolognában viszont a migránsok befogadása mellett demonstráltak szombaton a G7-es csúcstalálkozó zárásával egy időben, miután egy nap alatt mintegy kétezer embert mentettek ki a Földközi-tengeren, Líbia és Olaszország partjai között.
2017.05.27. 23:00

A klímaváltozás lassítása befolyásolhatja az Európát érintő migrációt is

Lóránt Károly közgazdász szerint a klímaváltozás lassítása befolyásolhatja az Európát érintő migrációs folyamatokat is.
2017.05.27. 20:00

Törölte szombati járatait a British Airways

Korábbi közlésével szemben valamennyi, a londoni Heathrow és Gatwick repülőtérről induló szombati járatát törölte a British Airways brit légitársaság a cég globális számítógépes hálózatának hibája miatt.
2017.05.27. 19:00

Csökkentették a nagy-britanniai terrorkészültségi szintet

Csökkentették a nagy-britanniai terrorkészültségi szintet a hétfő éjjeli manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus szintről. A szombaton bejelentett intézkedés azt jelenti, hogy az elhárító szolgálatok már nem tartanak azonnali újabb merénylettől.
2017.05.27. 17:00

Trump szerint a németek nagyon rosszak

Német lapok szerint Donald Trump amerikai elnök éles szavakkal bírálta Németországot külkereskedelmi mérlegének többlete miatt csütörtökön Brüsszelben Jean-Claude Junckerrel és Donald Tuskkal, az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnökével zárt ajtók mögött folytatott tárgyalásán.
2017.05.27. 10:00

Trump veje titkos kommunikációt javasolt az oroszoknak

A The Washington Post információi szerint Donald Trump veje és főtanácsadója, Jared Kushner titkos kommunikációs csatorna kialakítását javasolta az oroszoknak.
2017.05.27. 6:00

Akár fulladásveszélyt is okozhatnak a hamis babajátékok

Életveszélyes sérüléseket és több száz milliárd forintnyi anyagi kárt okoznak a hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó játékok. A problémát csak súlyosbítja, hogy a játékszektort érintő hamisítások miatt az elmúlt években összesen több mint 13 ezren vesztették el az állásukat, derül ki az Szellemi Tulajdon Európai Hivatalának (EUIPO) korábbi jelentéséből.
2017.05.27. 3:00

Javításra szorulnak az orosz-francia kapcsolatok

Moszkva nem elégedett Oroszország és Franciaország politikai, kereskedelmi és gazdasági kapcsolatainak állapotával, ezért a két elnök ezek javításáról fog tanácskozni - jelentette ki Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.
2017.05.27. 0:05

Nőtt a kanyaró megbetegedések száma Romániában

Egy hét alatt 310-zel nőtt a kanyarós megbetegedések száma Romániában, és a járvány immár 27 ember életét követelte - derült ki a közegészségügyi intézet honlapján közölt pénteki összesítésből.
2017.05.26. 21:30

Pénzbüntetést kaphatnak az oltási tanácsadást elmulasztó szülők Németországban

Németországban akár 2500 eurós (770 ezer forint) pénzbüntetést kaphatnak az oltási tanácsadást elmulasztó szülők egy pénteken ismertetett kormányzati terv szerint, amelyet az egyre inkább terjedő kanyaró miatt készülnek bevezetni.

Veszteséggel zártak az európai tőzsdék

Vegyesen, többségében veszteséggel zártak pénteken a főbb európai tőzsdeindexek.
2017.05.26. 12:00

Olasz bankokat tőkésítenek fel

Folyik a bankok feltőkésítése Olaszországban. Két nem tőzsdén jegyzett bank, a Banca Popolare di Vicenza (2,2) és Veneto Banka (1,4) együttesen 3,6 milliárd eurónyi állam által garantált kötvényt bocsáthat ki a pénzügyminisztérium engedélye szerint.
2017.05.26. 4:30

A fuvarozók egyesülete tiltakozik az új német intézkedés ellen

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) tiltakozik a Németországban hatályba lépett intézkedés ellen, amely szerint május 25-től bírsággal sújtják a gépjárművezetőt és az őt alkalmazó céget, ha a heti 45 órás pihenőidőt nem kereskedelmi szálláshelyen tölti - közölte az MKFE csütörtökön az MTI-vel.
2017.05.26. 3:00

Soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet Európában

A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint Európában soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet, vége "a boldog békeidőknek", a terrorizmus bármelyik európai ország életében hétköznapi veszélyt jelent.
2017.05.26. 0:05

Nagyobb mértékben lassult a brit gazdaság növekedési üteme

A korábban becsültnél is nagyobb mértékben lassult a brit gazdaság növekedési üteme az idei első negyedévben, elsősorban a szolgáltatási szektor aktivitásának jelentős gyengülése miatt.
2017.05.25. 22:00

Romániát sertéspestis-mentes országgá nyilvánították

Romániát sertéspestis-mentes országgá nyilvánította az állategészségügyi világszervezet (OIE), így több mint egy évtized után ismét exportálhat sertéshúst és feldolgozott húsárut az Egyesült Államokba, Kanadába, Mexikóba, Japánba és Dél-Koreába - közölte az Agerpres hírügynökség csütörtökön.
2017.05.25. 21:30

Lendületbe jön az Oroszország és Kína közötti stratégiai partnerség

Lendületbe jön az Oroszország és Kína közötti stratégiai partnerség - hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor csütörtökön a Kremlben fogadta Vang Ji kínai külügyminisztert.
2017.05.25. 12:30

A NATO csatlakozik az Iszlám Állam elleni küzdelemhez

Az észak-atlanti szövetség csatlakozik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalícióhoz - jelentette be Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a katonai szövetség brüsszeli csúcstalálkozóját megelőzően, csütörtökön.

Pozitív kezdés várható Európában

A várakozások szerint indexemelkedéssel nyitnak csütörtökön a főbb európai tőzsdék.
2017.05.25. 5:30

Szkeptikusak a csehek az EU jövőjével kapcsolatban

Szkeptikusan tekintenek az Európai Unió jövőjére a csehek, többségük továbbra is elutasítja az euró bevezetését - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét szerdán hozták nyilvánosságra Prágában.
2017.05.24. 21:30

Kinevezték az új cseh pénzügyminisztert

Milos Zeman cseh államfő szerdán visszahívta hivatalából Andrej Babis pénzügyminisztert, és a tárca élére Iván Pilnyt nevezte ki.
2017.05.24. 11:30

16 éves csúcsra emelkedett a német fogyasztói hangulat

A várakozásokra rácáfolva, 16 éves csúcsra emelkedett Németországban a GfK piackutató intézet júniusra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe, amely 10,4 pontra, 2001 októbere óta a legmagasabb szintre emelkedett a májusi 10,2 pontról. Elemzők a májusival megegyező értéket vártak júniusra.
2017.05.24. 9:00

Indexcsökkenés várható Európában

Valószínűleg csekély indexcsökkenéssel követik szerdán az európai értékpapírpiacok Kína szuverén besorolásának leminősítését.
2017.05.24. 8:00

Kritikus szintre emelték a brit terrorkészültséget

A legmagasabb, kritikus szintre emelték kedd éjjel Nagy-Britanniában a terrorellenes készültségi szintet.
2017.05.24. 6:20

A Világbank rontotta az orosz gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését

A Világbank rontotta az orosz gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését kedden kiadott jelentésében.
2017.05.24. 4:30

Máris jelentősen visszaesett Ukrajnában a tiltólistás orosz oldalak látogatottsága

Néhány nap alatt máris jelentősen visszaesett Ukrajnában a szankciós listára került orosz közösségi portálok és más, korábban az országban igen népszerű internetes oldalak látogatottsága - közölte több ukrán hírportál kedden a londoni székhelyű SimilarWeb informatikai vállalat mérési adataira hivatkozva.
2017.05.24. 1:30

Közel 13 százalékkal nőtt Romániában az új autók értékesítése

Az első négy hónapban 12,6 százalékkal nőtt Romániában az új járművek eladása a tavalyi azonos időszakhoz mérten, 40 581 új autó talált gazdára, a személygépkocsik eladása 14,4 százalékkal emelkedett - közölte kedden a román autógyártók és -importőrök egyesülete.
2017.05.24. 0:05

Íme minden idők legdrágább 17 éven aluli focistája

A Real Madrid lecsapott a mindössze 16 éves brazil Vinícius Júniorra, aki csak 2019 nyarán csatlakozik a spanyol futballklubhoz.
2017.05.23. 22:00

Házkutatást tartottak a Daimler telephelyein

Házkutatást tartottak kedden a Daimler német autógyártó társaság több németországi telephelyén a Volkswagen csoport (VW) dízelbotrányában leleplezett csaláshoz hasonló jogsértés gyanúja miatt.
2017.05.23. 21:30

6,5 millió menekült vár arra, hogy bejuthasson Európába

Több mint 6,5 millió menekült áll készenlétben arra, hogy bejusson az Európai Unióba - írta kedden a Bild című német lap egy kormányzati kimutatásra hivatkozva.
2017.05.23. 18:30

Moszkva regionális konfliktust válthat ki

Reális távlatnak nevezte a lengyel nemzetvédelmi tárca által kedden ismertetett új védelmi koncepció azt, hogy Moszkva "egy vagy több" NATO-tagállamot érintő regionális konfliktust válthat ki.
2017.05.23. 14:00

A vártnál jobban teljesített az euróövezeti gazdasági aktivitás

A vártnál jobban teljesített, az előző hónapban elért hat éves csúcson tartotta magát májusban is az euróövezeti gazdasági aktivitás az IHS Markit gazdaságkutató intézet kedden közzétett előzetes BMI adatai szerint.
2017.05.23. 13:23

Az új brit kormánynak néhány napja lesz felkészülni

Theresa May tegnapi nyilatkozata alapján június 19-én kezdődhetnek a Brexitről szóló tárgyalások.
2017.05.23. 12:30

Gyorsult a német gazdaság növekedés

A német gazdaság idei első negyedévi növekedése felülmúlta a negyedévvel és az egy évvel korábbit.
2017.05.23. 9:00

Emelkedéssel indíthatnak az európai piacok

Emelkedéssel indíthatják a vezető európai tőzsdemutatók a keddi kereskedést.
2017.05.23. 8:30

Két amerikai szenátor a pénzügyi támogatás megvonásával fenyegeti Ankarát

Két amerikai szenátor a pénzügyi támogatás esetleges megvonásával fenyegette meg hétfőn Ankarát, ha Törökország nem bünteti meg a washingtoni török nagykövetség biztonsági embereit a múlt héten elkövetett erőszakért.
2017.05.23. 4:30

Betörő klán lepleződött le Münchenben

Lelepleztek egy kiterjedt családi hálózatba, klánba szerveződött betörőbandát Münchenben, a bajor főváros rendőrségének hétfői adatai szerint a csoport kapcsolatba hozható a németországi lakásbetörések csaknem 20 százalékával.
2017.05.23. 4:00

A német külügyminiszter szerint Macron megválasztása történelmi lehetőség Európának

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének történelmi lehetőség az európai integráció előmozdítására - hangsúlyozta Sigmar Gabriel német külügyminiszter hétfőn Berlinben a francia diplomácia vezetőjével, Jean-Yves Le Driannal folytatott megbeszélése után.
2017.05.23. 3:00

Brexit: A rossz megállapodásnál még az is jobb, ha nincs megállapodás

Theresa May brit miniszterelnök szerint egy esetleges rossz megállapodásnál az is jobb, ha nem születik egyezség az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének feltételekről szóló tárgyalások végén.
2017.05.22. 23:00

Tarthatatlan állapotok Ibiza repülőterén a takarítók sztrájkja miatt

Tarthatatlan állapotok uralkodnak Ibiza szigetének repülőterén, ahol már hat napja sztrájkolnak a takarítók, követelve elmaradt bérük kifizetését - derül ki a spanyol sajtó beszámolóiból.
2017.05.22. 21:30

Bűnüldözést segítő uniós eszköz lépett hatályba

Érvénybe lépett az európai uniós tagországok hatóságait a bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben segítő, határokon átívelő európai nyomozási határozat - közölte az Európai Bizottság hétfőn.
2017.05.22. 20:30

Adósságkönnyítés Görögországnak

A görög államadósság törlesztésének enyhítését sürgette Sigmar Gabriel német külügyminiszter, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa egy hétfői nyilatkozatában, szembefordulva Wolfgang Schäuble kereszténydemokrata (CDU) pénzügyminiszterrel.
2017.05.22. 20:00

Bizonytalanságok jellemzik az európai gazdaságot

Az Európai Unió (EU) és az euróövezet gazdasága rugalmas marad az idén, ám folytatódik a termelékenység lassulása, megmaradnak a gazdasági válság örökségei, beleértve a tartós egyenlőtlenségeket, miközben hatnak rá a külső tényezőkből fakadó bizonytalanságok is - közölte az Európai Bizottság a 2017-es európai szemeszter hétfőn közzétett tavaszi jelentésében.
2017.05.22. 18:00

Vlagyimir Putyin Franciaországba látogat

Vlagyimir Putyin orosz elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására május 29-én Versaille-ba látogat - erősítette meg a Kreml hétfőn az Elysée-palota bejelentését.
2017.05.22. 14:30

Ismét Merkel a legnépszerűbb német politikus

A ZDF televízió megbízásából készített felmérés szerint újra Angela Merkel a legnépszerűbb politikus Németországban.
2017.05.22. 10:00

Balhés BREXIT? Felállhatnak a tárgyalóasztaltól a britek

David Davis, a brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter kijelentte, hogy amennyiben az Európai Unió nem hajlandó csökkenteni az akár 100 milliárd eurós kilépési számlát, a brit fél egyszerűen fel fog állni a tárgyalóasztaltól.
2017.05.22. 6:00

Három év kihagyás után a török államfő ismét az általa alapított kormánypárt elnöke lett

Közel három év kihagyás után újra Recep Tayyip Erdogan török államfő került a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) élére, ami a végrehajtó elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás következtében vált lehetségessé.
2017.05.22. 3:30

Szlovák lap szerint a migránsok tartósan megváltoztatják Európa karakterét

Az Európába érkező migránsok tartósan megváltoztatják a kontinens karakterét, s ha a bevándorlás folyamatában nem áll be változás, az tartós polgárháborúhoz vezethet - írta a pozsonyi Hospodárské Noviny véleménycikkében pénteken.
2017.05.22. 0:05

Magyar zongorista nyerte meg az egyik legrangosabb francia zongoraversenyt

Demény Balázs nyerte meg az egyik legrangosabb franciaországi zongoraversenyt, a Concours International de Piano Ile-de France-ot, amelyet 19. alkalommal rendeztek meg a Párizshoz közeli Maisons-Lafitte királyi kastélyában - tájékoztatta vasárnap az MTI-t Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója.
2017.05.21. 19:00

Gázolajat szállít a Mol a cseh állami anyagtartalék alap számára

Húsz millió tonna gázolajat szállít a cseh állami anyagtartalék alap (SSHR) számára a Mol - közölte Edita Pechalová, az SSHR szóvivője vasárnap Prágában. A szállítmány értéke a forgalmi adó nélkül mintegy 230 millió korona, azaz mintegy 2,645 milliárd forint.
2017.05.21. 16:00

Nagy népszerűségnek örvend az Osztrák Néppárt

A kisebbik koalíciós erő, az Osztrák Néppárt (ÖVP) előretört az elnökváltást követően, a korábban legnépszerűbb párt, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) támogatottsága pedig jelentősen visszaesett - derül ki két közvélemény-kutatás vasárnap bemutatott adataiból.
2017.05.21. 4:00

Kicsit javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Alig érzékelhető mértékben erősödött a fogyasztói bizalom májusban az euróövezetben és az Európai Unió egészében - derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyek főigazgatósága (EcFin) által pénteken közzétett előzetes adatokból.
2017.05.20. 16:00

Berlin nemzetközi összefogást sürget a világméretű járványokkal szemben

A világméretű járványok és az antibiotikumoknak ellenálló kórokozók megfékezését szolgáló nemzetközi együttműködés erősítését sürgette Angela Merkel német kancellár és kormányának egészségügyi minisztere pénteken Berlinben a G20 csoport soros német elnökségének keretében rendezett egészségügyi miniszteri találkozón.
2017.05.20. 2:00

Kimagasló hónapot zártak Európa hálózatos légitársaságai

Kimagasló hónapot zártak utasforgalmi szempontból Európa vezető hálózatos légitársaságai áprilisban, a British Airways és a Lufthansa leányvállalata kétszámjegyű bővülést regisztrált az előző évihez viszonyítva.
2017.05.19. 23:30

Angela Merkel kancellár a legnépszerűbb német politikus

Két év után ismét Angela Merkel kancellár a legnépszerűbb politikus Németországban egy pénteken ismertetett felmérés alapján, amely azt is kimutatta, hogy a többség szerint nem tekinthető lefutottnak az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag) választás, de a Merkel vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség győzelme a leginkább valószínű.
2017.05.19. 6:45

Az EU aktívabb szerepet vállal a szíriai békefolyamatban

Az Európai Uniónak aktívabb szerepet kell vállalnia a szíriai békefolyamatban, elő kell segítenie a politikai átmenetet, hozzá kell járulnia ahhoz, hogy a szembenálló felek közeledjenek egymáshoz, támogatnia kell a szíriai lakosságot és fel kell készülnie az újjáépítésre - jelentették ki az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésükön csütörtökön.
2017.05.19. 5:00

Emelkedik a munkanélküli és a dolgozó menekültek száma Németországban

Emelkedik Németországban a munkaviszonyban álló menekültek száma, azonban a munkanélküliek száma is növekedik a Bild című lapban csütörtökön ismertetett adatok szerint.
2017.05.19. 4:00

Kevesebb a hazai élelmiszer a szlovákiai üzletekben

Az eddigi legalacsonyabbra, 37,2 százalékra csökkent a hazai élelmiszerek aránya a szlovákiai üzletekben idén áprilisig - derült ki a Szlovák Élelmiszeripari Kamara (PKS) felméréséből, melynek eredményeit csütörtökön ismertették a szervezet képviselői Pozsonyban.
2017.05.19. 3:00

Nagy mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom Nagy-Britanniában

Áprilisban a vártnál jobban és 15 hónapja a legnagyobb mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom Nagy Britanniában a nemzeti statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint.
2017.05.18. 23:30

Először beszélt telefonon egymással Putyin és Macron

Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnök első telefonos eszmecseréje során megbeszélte a jövőbeni személyes kapcsolatok lehetőségét - közölte a csütörtökön a Kreml sajtószolgálata.
2017.05.18. 22:30

Az oroszok egyharmada absztinensnek vallja magát

Az oroszok 29 százaléka absztinensnek mondta magát egy friss felmérésben, tíz éve ez az arány még 23 százalék volt. A felmérést a kormánytól független Levada Központ végezte április végén egy 1600 fős mintán.
2017.05.18. 15:00

Az Európai Bizottság 110 millió euróra büntette a Facebookot

110 millió eurós (34 milliárd forint) pénzbírság megfizetésére ítélte az Európai Bizottság (EB) a Facebookot, arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat "félrevezető és téves információkat" közölt a Whatsapp üzenetküldő szolgáltató 2014-es felvásárlásakor - jelentette be a testület csütörtökön.
2017.05.18. 10:30

Magánkézbe került a válság idején államosított egyik brit nagybank

Ismét teljesen magánkézben van a globális pénzügyi válság idején részlegesen államosított brit nagybankok egyike, a Lloyds, miután a brit kormány szerdán a kezén lévő utolsó részvénypakettet is eladta.
2017.05.18. 8:30

Pluszban indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék irányadó mutatói csütörtökön a szerdai gyengülés után.
2017.05.18. 8:00

A bevándorlási szabályok szigorítása is szerepel a brit Konzervatív Párt választási programjában

A bevándorlás szabályozásának szigorítása is szerepel a kormányzó brit Konzervatív Párt választási programjában.
2017.05.18. 6:00

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az unióban

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban is márciusban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte szerdán az unió statisztikai hivatala (Eurostat).
2017.05.18. 4:30

Kik fogyasztják a világon a legtöbb alkoholt?

A litvánok fogyasztják a legtöbb, évi fejenkénti 18,2 liter alkoholt a világon, a térségek közül az európaiak járnak az élen átlag 10,3 liter alkoholfogyasztással az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a 194 tagországról szerdán közzétett legfrissebb, 2016-os adatok szerint.
2017.05.18. 2:00

Több évtizedes mélyponton a brit munkanélküliség

Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, de ezzel egy időben csökkentek a reálbérek is.
2017.05.18. 1:00

Putyin: sikeres volt az import kiváltása a hadiiparban

Egészében sikeres volt a katonai célú import helyettesítése - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Szocsiban szerdán tartott hadiipari tanácskozáson.
2017.05.18. 0:30

Infláció az EU-tagállamokban - ábra

Aa fogyasztói árak 12 havi változása; EU-28; euróövezet; tagállamok
2017.05.17. 23:30

Hiányosságok a német menekültügyi hivatalnál

Eljárási hiányosságokat tártak fel a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) a magát szíriai menekültnek álcázó német katonatiszt ügyében indult felülvizsgálaton - jelentette szerdán a Bild című német lap.
2017.05.17. 21:00

Nem vezeti be a szlovén kormány az ingatlanadót

A Miro Cerar vezette balközép szlovén kormány egyelőre eláll az ingatlanadó bevezetésétől, mert annak megvalósítására a 2018-as parlamenti választásokig sem idő, sem politikai akarat nincsen - mondta Mateja Vranicar Erman szlovén pénzügyminiszter szerdán.
2017.05.17. 16:00

Nagyot ugrott az európai üzleti hangulat

Nagyot ugrott Európában az üzleti hangulat a ZEW felmérése alapján. Németországban a jelenlegi gazdasági helyzetet mérő index értéke 80,1 pontról 83,9 pontra emelkedett, felülmúlva a 82,0 pontos várakozást. A jövővel kapcsolatos várakozásokat mérő alindex is emelkedett 19,5 pontról 20,6 pontra, de ez alulmúlta a várakozásokat. Igazán nagy megugrás az eurózónás adatban volt, ott ugyanis a várakozások 26,3 pontról 35,1 pontra ugrottak. Ebben valószínűleg szerepe van Macron megválasztásnak is, mely növelte az optimizmust Franciaország és az egész EU gazdaságát illetően.
2017.05.17. 2:00

Illegális bevándorlás - Lengyelország nem kér a kvótákból

A lengyel kormány nem egyezik bele, hogy Lengyelországra vagy más uniós tagállamokra rákényszerítsék a menekültelosztási kvótákat - hangsúlyozta keddi sajtóértekezletén Varsóban Beata Szydlo lengyel miniszterelnök.
2017.05.17. 0:05

Gyorsult a franciaországi infláció

Franciaországban gyorsult a fogyasztói árak növekedése áprilisban a francia statisztikai hivatal kedden közzétett adatai szerint.
2017.05.16. 21:00

Felére csökkentené az unió a kidobott élelmiszert

Felére csökkentenék az Európai Unióban kidobott élelmiszer mennyiségét 2030-ra az Európai Parlament plenáris ülése által kedden elfogadott állásfoglalás alapján.
2017.05.16. 16:30

Csúcson a brit infláció

Négyévi csúcsra gyorsult áprilisban a brit infláció.
2017.05.16. 15:30

Mi az új francia elnök célja?

Emmanuel Macron francia elnök célja, hogy egy masszív elnöki pártot hozzon létre, ami a korábbi "mérsékelt jobboldal és baloldal elemeiből táplálkozik" - erről Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő beszélt az M1 aktuális csatornán, kedden.
2017.05.16. 8:05

A főbb indexek csökkenésére lehet számítani az európai tőzsdék nyitásakor

A főbb indexek csökkenésére lehet számítani kedden az európai tőzsdék nyitásakor.
2017.05.16. 4:30

Egyre több acélipari terméket használ fel a kelet-közép-európai régió

Tavaly jelentősen meghaladta a 2008-as válság előtti szintet az ötvözetlen acélipari termékek felhasználási volumene a kelet-közép-európai régióban, és ezzel párhuzamosan emelkedett az acélalapanyagok tonnánkénti ára is - közölte a műanyagipari és acélipari termékek nagykereskedelmével foglalkozó Carboferr Zrt. az MTI-vel.
2017.05.16. 3:00

Angela Merkel feladta kormánya célját

Angela Merkel német kancellár feladta kormánya célját, hogy 2020-ra egymillió elektromos autó közlekedjen a német utakon.
2017.05.16. 2:00

Erőteljesen kezdték az évet a közép-európai gazdaságok

Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínűleg robusztus növekedési adatokat közölnek a héten az idei első negyedévről a közép-európai EU-gazdaságok, köztük Magyarország.
2017.05.16. 1:45

Merkel szerint Emmanuel Macron megválasztása új lendületet adhat Európának

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának - jelentette ki hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár.
2017.05.16. 0:05

Oroszországban nőtt a HIV-fertőzöttek száma

Oroszországban 2016-ban 5,3 százalékkal nőtt a HIV-fertőzöttek száma - jelentette ki Vagyim Pokrovszkij akadémikus, az AIDS-megelőzési orosz szövetségi tudományos módszertani központ vezetője hétfőn, az Interfax hírügynökség moszkvai központjában megtartott sajtótájékoztatóján.
2017.05.15. 23:00

Négy éves csúcson az olaszországi infláció

Olaszországban több mint négy éve nem látott ütemben gyorsult a fogyasztói árak növekedése áprilisban az olasz statisztikai hivatal hétfőn közzétett adatai szerint.

Brit bűnüldözési hatóság: Senki ne fizessen a zsarolóvírus terjesztőinek

A szervezett bűnözés ellen küzdő brit hatóság arra szólította fel hétfőn a kibertámadás célpontjává vált számítógépek üzemeltetőit, hogy semmiképpen se fizessenek a zsarolóvírus terjesztőinek.
2017.05.15. 20:30

Emelkedéssel zártak a nyugat-európai piacok

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2017.05.15. 18:00

Rengeteg banánt dobnak szemétbe a britek

Naponta 1,4 millió darab ehető banánt dobnak szemétbe a britek, az elpazarolt déligyümölcs értéke évente eléri a 80 millió fontot (25 milliárd forintot) - derült ki egy hétfőn közzétett kormányzati jelentésből.
2017.05.15. 17:30

Újra recesszióba került a görög gazdaság

Technikai értelemben újra recesszióba került a görög gazdaság, miután két egymást követő negyedévben csökkent a bruttó hazai termék (GDP).
2017.05.15. 14:30

Spontán sztrájk Romániában

Spontán sztrájkba kezdett meghatározatlan időre a romániai adóhivatal több ezer alkalmazottja hétfőn, ami miatt az ország számos megyéjében leállt az intézmény működése.
2017.05.15. 10:30

Az Osztrák Néppárt új elnökének gratulált a miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Sebastian Kurznak, az Osztrák Néppárt elnökévé történt megválasztásához - tájékoztatta hétfőn Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.
2017.05.15. 8:30

Emelkedés várható a főbb európai piacokon

Emelkedéssel nyithatnak hétfőn a főbb nyugat-európai tőzsdék.
2017.05.15. 8:00

Nem lenne meglepő Angela Merkel újabb győzelme

A Nézőpont Csoport vezetője szerint nem lenne meglepő, ha Angela Merkel kancellár fölényesen megnyerné negyedik ciklusát is.
2017.05.15. 7:30

Az ukrán elnök szerint Putyin nem akarja rendezni a kelet-ukrajnai válságot

Vlagyimir Putyin elnök nem akarja a Donyec-medencében zajló fegyveres konfliktus rendezését - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján, amelyet abból az alkalomból hívott össze, hogy az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a héten az ukrán állampolgárok vízummentességét.

Az orosz szenátor szerint kiberterrorista támadás történt

A kiberterrorizmus megnyilvánulásának nevezte a több tucat országban a WannaCry rosszindulatú programmal pénteken elkövetett támadást Franc Klincevics, az orosz parlament felsőháza védelmi bizottságának első elnökhelyettese.
2017.05.15. 2:30

Több ezren követelték Moszkvában a polgármester lemondását

Több ezren tüntettek vasárnap Moszkvában városvezetésnek az 1950-60-as években épült ötszintes panelházak lebontására vonatkozó tervei ellen, a megmozduláson Szergej Szobjanyin polgármester lemondását követelték.
2017.05.14. 22:30

Előrehozott választás lehet Ausztriában

Ausztriában minden bizonnyal előrehozott választásra kerül sor még idén ősszel - mondta Christian Kern osztrák kancellár, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke az osztrák közszolgálati televízióban (ORF) vasárnap délelőtt.
2017.05.14. 20:30

Az euróövezetről és a brit gazdaságról várhatóak adatok

A héten az Eurostat első negyedévi euróövezeti GDP-növekedési adataiból az EKB monetáris politikájának várható alakulására lehet majd következtetni, a brit inflációs, kiskereskedelmi és foglalkoztatási adatok pedig a brit gazdaság második negyedévi teljesítményére adnak majd némi rálátást.
2017.05.14. 19:30

London milliárdokat költ kibervédelemre

A brit védelmi miniszter szerint London milliárdokat költ a kibertámadások elleni védekezésre.
2017.05.14. 13:30

Emmanuel Macron átvette az elnöki hatalmat Franciaországban

Emmanuel Macron megválasztott francia államfő vasárnap délelőtt ünnepélyesen átvette az elnöki hatalmat Francois Hollande távozó államfőtől.
2017.05.14. 12:30

Portugália nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált

A portugál Salvador Sobral nyerte Amar Pelos Dois című dalával az Eurovíziós Dalfesztivált vasárnapra virradóra Kijevben. Pápai Joci az Origo című számmal, remek szerepléssel a nyolcadik lett.
2017.05.14. 2:00

Ilyen időre számíthatunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
2017.05.13. 9:00

Javított a Moody's a lengyel adósosztályzat kilátásán

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról az "A2" szintű lengyel államadós-osztályzat kilátását a Moody's Investors Service, a költségvetési és politikai kockázatok enyhülésével indokolva a döntést.
2017.05.13. 8:00

Spanyolországban felgyorsult az infláció

Spanyolországban gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme áprilisban a spanyol statisztikai hivatal pénteken közzétett adatai szerint.
2017.05.13. 3:00

Oroszországot érte a legtöbb kíbertámadás

A Kasperky Lab orosz számítógépes biztonsági cég a világ 74 országában 45 ezer támadást észlelt a WannaCry program részéről, és megállapította, hogy a legtöbb fertőzési kísérlet Oroszországban történt - közölte péntek este az Interfax orosz hírügynökség.
2017.05.13. 2:00

Több angliai kórházat érhetett kibertámadás

Valószínűleg kibertámadás érte pénteken több angliai kórház informatikai és távközlési hálózatát.

Lassul az infláció, továbbra is az MNB célkitűzése alatt marad

-A kereskedelmi mérleg márciusban 956 millió euró többletet mutatott. -A fogyasztói árindex áprilisban 2,2 %-kal növekedett. -Az építőipari termelés volumene márciusban 33,3 % -kal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest.
2017.05.12. 22:00

Több spanyol nagyvállalatot ért informatikai támadás

Több spanyol vállalat informatikai rendszerét érte zsarolóvírus-támadás pénteken - erősítette meg a hírszerzéshez tartozó nemzeti kriptográfiai központ (CCN) a spanyol sajtóban megjelent információkat.
2017.05.12. 20:30

Nem teljesített túl jól az euróövezet ipara

A vártnál rosszabb teljesítményt nyújtott az euróövezet ipara márciusban.
2017.05.12. 15:30

Két Magyarországot érintő tervezet kerül az Európai Parlament elé

Várhatóan két tervezet kerül az Európai Parlament elé Magyarországról a jövő héten. Az egyiket a konzervatív pártokat tömörítő Néppárt, a másikat egy négypárti - szociáldemokrata, liberális, zöldpárti és radikális baloldali - alkalmi koalíció készítette. Az EP plenáris ülése szerdán Strasbourgban szavaz az áprilisi vita nyomán készült előterjesztésekről, amelyek a testület honlapján olvashatók.
2017.05.12. 13:40

Gyorsult a pénzromlás üteme Németországban

Gyorsult áprilisban a fogyasztói árak emelkedésének üteme Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közzétett végleges, az előzetessel megegyező adatsora szerint.
2017.05.12. 6:30