Hitelminősítések

Pozitívra javította Oroszország osztályzati kilátását a Standard & Poor's »

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Oroszország államadós-besorolásainak kilátását az eddigi stabilról pénteken a Standard & Poor's, elsősorban az orosz gazdaság javuló növekedési dinamikájával indokolva a döntést.

Elindult Magyarország első B2B fókuszú startup inkubátorháza

Összesen kétmillió eurós befektetési tőkével elindult a BnL Start Partners, Magyarország első B2B fókuszú inkubátorháza. A céget sikeres, a nemzetközi technológiai piacon bizonyított üzletemberek alapították, s célja, hogy agilis fiataloknak, garázscégeknek, induló vállalkozásoknak nyújtson lehetőséget és támogatást ötleteik „ráncba szedéséhez”, megvalósításához, cégenként akár 200 ezer euróig terjedő finanszírozással.
2017.03.11. 13:30

Negatívról stabilra javította Horvátország adósosztályzati kilátását a Moody's

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Horvátország "Ba2" szintű államadós-osztályzatának kilátását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban a vártnál erősebb gazdasági növekedéssel indokolva a döntést.
2017.03.04. 8:20

Megerősítette a francia államadós-osztályzatot a Fitch Ratings

Megerősítette Franciaország államadós-osztályzatát pénteken a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő, de közölte, hogy felülvizsgálná a francia adósbesorolást, ha a közelgő elnökválasztásokon Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front vezetője győzne.
2017.03.04. 4:05

Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő, így nem jelentett be osztályzatmódosítást sem a péntek éjszakára kitűzött időpontban.

Idén felminősíthetik a magyar államadós-besorolást

Elképzelhető, hogy felminősítik a magyar államadós-besorolást az idén, ha folytatódnak a jó makrogazdasági tendenciák - mondta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár vasárnap az M1 aktuális csatornán.
2017.02.24. 1:00

Megerősítette a magyar adósosztályzatokat a Standard & Poor's

Megerősítette változatlan stabil kilátással Magyarország befektetési ajánlású államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's.
2017.02.24. 0:05

Lendületben a világgazdaság, de jelentősek a politikai kockázatok

Várhatóan kitart, sőt valamelyest erősödhet is a világ legnagyobb gazdaságainak növekedési lendülete a következő két évben, de jelentősek a kilátásokat terhelő politikai kockázatok, és a bizonytalanságot az amerikai gazdaságpolitika irányváltásainak lehetősége is fokozza a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban bemutatott átfogó előrejelzése szerint.
2017.02.21. 11:05

Felminősítés a JCRA japán hitelminősítőtől

Felminősítette Magyarország államadósi besorolását a Japan Credit Rating Agency (JCRA) japán hitelminősítő kedden.
2017.02.18. 0:05

Negatívból stabil lett az orosz államadós-osztályzat kilátása

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a "Ba1" szintű - a befektetési ajánlású kategória alsó határától egy fokozattal elmaradó - orosz államkötvény-besorolás kilátását pénteken a Moody's Investors Service
2017.02.10. 1:00

Fitch: mélyponton a legjobb osztályzatú államadósok száma

Csaknem másfél évtizedes mélypontra csökkent a lehetséges legjobb, "AAA" besorolású államadósok száma a Fitch Ratings osztályzati nyilvántartásában.
2017.01.25. 22:00

Romlott a globális adósminőség

Az egy évvel ezelőttinél rosszabb globális adósosztályzati kilátásokkal indul az idei év az egyes hitelminősítési szektorok zömében - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett átfogó tanulmányában.
2016.12.24. 6:00

Leminősítette Belgiumot a Fitch Ratings

Leminősítette Belgium államadós-osztályzatát a Fitch Ratings, elsősorban a folyamatos költségvetési elcsúszásokkal indokolva a lépést.

Javult a kelet-európai bankrendszer állapota

Londoni pénzügyi elemzők szerint jelentősen javult az elmúlt években a közép- és délkelet-európai bankrendszerek állapota, és a szektor most már sokkal kevésbé van kitéve egy esetleges újabb euróövezeti pénzügyi stresszhelyzetnek, mint néhány évvel ezelőtt.
2016.12.17. 4:30

Felminősítésre jelölte Szerbiát a Standard & Poor's

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Szerbia államadós-besorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a vártnál jobb szerbiai költségvetési teljesítménnyel indokolva a lépést.

Stabilról negatívra rontotta az olasz bankszektor kilátását a Moody's

Negatívra rontotta az eddigi stabilról az olasz bankrendszer kilátását kedden a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a rendszerszintű elszámolt veszteségek a következő 12-18 hónapban lenyomják a szektor jövedelmezőségét és tőkeerózióhoz vezetnek.

Hitelminősítés: Magyarország változatlanul stabil

Megerősítette változatlan stabil kilátással Magyarország államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings.

Pénteken vizsgálja a magyar államadós-besorolást a Fitch Ratings

Pénteken vizsgálja a magyar államadós-minősítést a Fitch Ratings, és ezzel befejeződik a magyar szuverén osztályzat idei hitelminősítői felülvizsgálati programja.
2016.11.12. 13:00

Ukrajna megkapta a felminősítést

Javította Ukrajna államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings, elsősorban a külső finanszírozási nyomás enyhülésével indokolva a lépést.

A jövő héten vizsgálják a magyar államadós-besorolást, idén utoljára

A jövő héten vizsgálja a magyar államadós-minősítést a Fitch Ratings, és ezzel befejeződik a magyar szuverén osztályzat idei hitelminősítői felülvizsgálati programja.

Magyar bankok osztályzatait javította a Moody's

Magyar bankok osztályzatait javította hétfőn a Moody's Investors Service. A lépés a nemzetközi hitelminősítő hétfő esti londoni bejelentése szerint közvetlenül összefügg a magyar államadós-besorolás minapi felminősítésével.

Miért várt ennyit a Moody's a magyar felminősítéssel?

Jó döntést hozott a Moody's Investors Service, amikor visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást, azonban ezt már másfél éve megtehette volna - hangoztatta Csaba László közgazdász az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Stabil, hosszú távra tervező befektetőket nyert Magyarország

Stabil, hosszú távra tervező befektetőket nyert Magyarország azáltal, hogy mind a három hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába került - mondta Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Már mindenki elismeri a magyar gazdaságpolitika sikereit

Immáron mindhárom nagy hitelminősítő intézet és a piaci befektetők is elismerik a magyar gazdaságpolitika sikereit - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium péntek éjjel az MTI-vel, arra a hírre reagálva, hogy a Moody's Investors Service visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást.

Moody's - Javult az FHB néhány osztályzata!

Felminősítette az FHB bank több osztályzatát a Moody's Investors Service, annak ellenére, hogy a nyáron még leminősítési felülvizsgálat alá vette a pénzintézetet.

Negatívra rontotta egy magyar és egy szlovén bank kilátását a Fitch

Negatívra rontotta a magyar CIB Bank és a szlovén Banka Koper besorolásainak kilátását szerdán a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő előzőleg az olasz tulajdonos, az Intesa Sanpaolo osztályzati kilátását is negatívra módosította, és szerdai londoni bejelentése szerint közvetlenül ezzel függ össze a magyar és a szlovén bank kilátásának rontása.

A Moody's bejelentésére figyel a piac a jövő héten

Csaknem üres a jövő heti magyarországi makrogazdasági naptár, a lakásépítések, építési engedélyek adatait közlik a héten. A befektetők leginkább a Moody's Investors Service pénteki bejelentésére figyelhetnek, a magyar szuverén adósosztályzat felülvizsgálata ekkor esedékes.
2016.10.22. 2:00

Leminősítette Olaszországot a Fitch Ratings

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Olaszország államadós-besorolásának kilátását pénteken a Fitch Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az államháztartási konszolidáció ismétlődő halasztgatása rontja a hitelességet.
2016.10.22. 0:01

Negatívról stabilra javították a francia adósosztályzat kilátását

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Franciaország hosszú távú államadós-osztályzatának kilátását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a francia kormány növekedésösztönző intézkedéseivel és az államháztartási konszolidációval indokolva a lépést.
2016.10.15. 7:30

Javította Oroszország kilátásait a Fitch Ratings

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Oroszország államadós-osztályzatának kilátását pénteken a Fitch Ratings.

Újabb felminősítés Magyarországnak?

Várhatóan a Moody's hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába emeli a magyar államadós-besorolást az idén, a Fitch és a Standard & Poor's után, ami lendületet adhat jövőre a tőkebefektetéseknek - mondta Christopher Dembik, a Saxo Bank vezető makrogazdasági elemzője csütörtökön Budapesten az MTI-nek adott interjújában.
2016.10.04. 4:35

Idén valamivel jobban teljesítenek a vállalkozások Kelet-Közép-Európában

A kelet-közép-európai régióban az idén 5,3 százalékkal csökkenhet a fizetésképtelenné váló vállalkozások száma a korábbi éveknél kedvezőbb gazdasági környezet miatt - derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító friss felméréséből, amelyet az MTI-hez is eljuttatott.
2016.10.03. 21:00

Politikai kockázatok terhelik a gazdasági növekedést

Erősödtek a magasan fejlett gazdaságok növekedési kilátásait terhelő kockázatok az elmúlt hónapokban, elsősorban a számos országban terjedő populizmus miatt - áll a Fitch Ratings hétfőn Londonban ismertetett új negyedéves világgazdasági helyzetértékelésében.
»
Ár % Változás
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)