Mezőgazdaság

Jöhet a nemzeti fehérjetakarmány-program »

Az állattartás fehérjeszükségletét döntően amerikai importból fedezi az ország, a génmódosított (GMO) élelmiszerek kiváltásához egy nemzeti fehérjetakarmány-programra van szükség - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatorna szerda reggeli adásában.
2017.03.29. 11:00

A Magyar Államkincstár összesen 43 milliárd forinttal dobta meg a gazdákat az átalakítás óta

A Magyar Államkincstár 2017. január elsejétől vette át a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) feladatait, azóta mintegy 43 milliárd forintot fizetett ki a gazdáknak - mondta Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke az MTI-nek.
2017.03.28. 20:30

Fejlődő vidék az urbanizáció révén

A városiasodás fenntartható kezelése új kihívások és lehetőségek tárházát nyitja meg előttünk az élelmezési és mezőgazdasági rendszerek újrahangolásához, melyek a városi és vidéki életterek előnyére válhatnak. Ezt mondja ki egy új elemzés, melyet a Nemzetközi Élelmezéspolitikai Kutatóintézet (IFPRI) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közösen jegyez.
2017.03.27. 18:30

Átalakul a Magosz szervezeti rendszere

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), mint Magyarország legnagyobb agrár-érdekképviselete a Polgári törvénykönyv (Ptk) változásaihoz igazodva alakítja át szervezeti rendszerét, annak érdekében, hogy megfeleljen a jogszabályok által támasztott követelményeknek - közölte a Magosz elnöke hétfőn sajtótájékoztatón.
2017.03.22. 2:30

A vidéki életminőség javítását szorgalmazza az osztrák és a magyar agrárkamara

A vidéki életminőség javítása érdekében az infrastruktúra, köztük az internetelérés fejlesztését és az uniós agrártámogatások változatlan szinten tartását szorgalmazza az osztrák és a magyar agrárkamara Kismartonban kedden aláírt közös nyilatkozatban.
2017.03.20. 6:30

Ennyi szőlőt termel Magyarország - ábra

Szőlőtermesztés Magyarországon (1990-2015) betakarított összes termés, ezer tonna
2017.03.17. 16:55

Továbbra is terítéken a magyar-bosnyák kapcsolatok

Magyarország és Bosznia-Hercegovina között komoly gazdasági és kereskedelmi lehetőségek vannak - a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteki tájékoztatása szerint ezt hangsúlyozta Fazekas Sándor agrárminiszter, miután tárgyalt Bosznia-Hercegovina külkereskedelmi és gazdasági miniszterével Budapesten.
2017.03.16. 18:30

Az agrárkamara egy új, országos rendszer kiépítését támogatná

Az agrárium szétszabdaltsága miatt szükséges egy olyan integrációs rendszer kiépítése, amely helyi, regionális és országos szinten is rendelkezésre áll - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
2017.03.16. 6:45

Vaddisznók okoznak gondot Csehországban

Gondokat okoznak a túlságosan elszaporodott vaddisznók Csehországban, amelyek a könnyebb élelemszerzés céljából egyre gyakrabban kószálnak a nagyvárosok peremkerületeiben, olykor riadalmat okozva a lakosság körében.
2017.03.14. 22:30

A mezőgazdasági árak alakulása - egy ábrán

A mezőgazdasági termelői árak alakulása Magyarországon; Növényi és kertészeti termékek; élő állat és állati termékek; összesen; mezőgazdasági ráfordítások; agrárolló
2017.03.14. 15:30

Az agrárexport teljesítménye évek óta töretlen

A magyar gazdaság növekedésének húzóereje volt a mezőgazdaság 2016-ban, az agrárexport teljesítménye évek óta kiváló - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2017.03.14. 5:00

Idén jó lehet a gyümölcstermés a kemény tél ellenére

A gyümölcsösökben nem okozott jelentős fagykárt a szokatlanul hideg tél - állapította meg a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Zrt. (MKSZN) tizennégy gyümölcsfajta rügyeinek laboratóriumi vizsgálata alapján.
2017.03.13. 18:10

Fogynak az őstermelők?

Az utóbbi évekhez képest lényegesen, több mint 80 ezerrel kevesebb őstermelői igazolványt adott ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), amely részben a magyar gazdatársadalom elöregedésével, illetve az őstermelői kártya gazdaságfehérítő hatásával magyarázható - mondta a kamara elnökségi szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2017.03.11. 15:30

Mennyi mézet termelünk? - egy ábrán

Méztermelés Magyarországon, tonna
2017.03.10. 10:30

Őstermelők figyelem! Már csak 10 nap van az érvényesítésig

Még tíz napig, március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat az őstermelők annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és őstermelőként idén is jogszerűen értékesíthessenek - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken az MTI-vel.
2017.03.09. 13:30

Tavaszra feloldhatják a madárinfluenzából adódó korlátozásokat

Utoljára február végén egy abádszalóki zárt telepen tartott, vadállomány fenntartására tenyésztett fácánállományban állapítottak meg madárinfluenza fertőzést a szakemberek. Az intézkedés feloldása március végére, április elejére várható - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.
2017.03.08. 15:20

Veszélyben az európai rizstermelés?

Uniós fellépésre van szükség az európai rizstermelés védelme érdekében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel szerdán.
2017.03.08. 4:40

Jellemzően nem a vidéki nők javára billen a mérleg

A FAO (az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) komolyan foglalkozik a nők jogaival, a női egyenjogúság kérdésével. Mi ennek az oka?
2017.03.07. 14:15

ENSZ FAO konferencia segít európai országoknak felkészülni az új szarvasmarha járványra

Ahogy nő a fertőzött országok sora (már érintett Törökország, a Balkán és a Kaukázus térsége), úgy tűnik el szakértőkben a kétség: az eredetileg afrikai szarvasmarha betegség tartós jelenlétével számolnunk kell, már Európában is. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által szervezett, ma kezdődő nemzetközi találkozón ezért a bőrcsomósodáskór felismerése és lehetséges kezelése lesz a téma.
2017.03.04. 12:30

Megmenekült a zöldség-gyümölcs ágazat a fagykártól

Kevésbé érintette a zöldség-gyümölcs ágazatot a fagykár - mondta Ledó Ferenc elnök, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.
2017.03.01. 4:05

Módosult a fiatal gazda pályázatok benyújtási határideje

Az eredeti határidőnél később adhatók be "A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás" elnevezésű pályázati felhívás támogatási kérelmei, mert a Miniszterelnökség módosította a benyújtási határidőt.
2017.02.27. 17:10

Mintegy 700 millió forint jut öntözővíz-minőségi kutatásra

A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontja az Országos Közegészségügyi Központtal, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Agrártudományi Kutatóközpontjával és a Smaragd GSH Kft.-vel közösen 693,13 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az öntözővíz minőségének kutatására, a növénytermesztés optimalizálására - közölte az MTA az MTI-vel hétfőn.
2017.02.27. 10:40

Csökkenhet a gabonafélék áfakulcsa?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azt javasolja, ha 2018 után az Európai Unió nem engedélyezi tovább a fordított áfa fizetést, akkor csökkentsék 5 százalékra a gabonafélék áfakulcsát, hogy így akadályozzák meg a fekete gazdaság újbóli megerősödését - mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2017.02.25. 7:05

Növekedésre számít az agrárvállalatok nagy része

Növekedésre számít az agrárvállalatok többsége, beruházási szándékuk is erősebb, mint a nem mezőgazdasággal foglalkozó cégeké, de számítanak arra, hogy számos kihívással kell szembenézniük a következő években - derül ki a K&H agrárkutatásából.
2017.02.24. 14:00

Ingyenes segítség jár a vidékfejlesztésre pályázóknak

Bővültek a Széchenyi Programiroda térítésmentes szolgáltatásai, a vidékfejlesztési forrásokra pályázók ingyenes tájékoztatást és fejlesztési tanácsadást kaphatnak - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.
2017.02.23. 19:30

Bőségesen terem a magyar kivi

Több mint tíz mázsa, helyben termett kivit osztottak szét időseknek és kisgyerekeknek Becsehelyen, a zalai település határában négyhektáros kiviültetvénnyel rendelkező család felajánlásaként - közölte csütörtökön a Zalai Hírlap online kiadása.
2017.02.21. 21:30

Tízezer fácánt kell megsemmisíteni Abádszalókon a madárinfluenza miatt

A madárinfluenza vírus okozta megbetegedés miatt mintegy tízezer fácánt, a teljes állományt meg kell semmisíteni az abádszalóki Hubertus Vadásztársaságnál, a telep felszámolása kedden megkezdődött - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.
2017.02.21. 20:00

Rákot és meddőséget okozhatnak a hamis növényvédő szerek

Mintegy 1,3 milliárd eurós évente a hamisított növényvédő szerek forgalmazásából származó közvetlen bevételkiesés uniós szinten, ami a belső piac forgalmának csaknem 14%-át jelenti. Hazánkban a hamis növényvédő szerek évi 7 milliárd forint kiesést okoznak, ami a teljes hazai forgalom csaknem 17%-át és az unióban regisztrált hamis szerek 1,7%-át jelentik – derül ki az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentéséből.
2017.02.20. 16:20

Agrárgazdálkodási konferencia kezdődik a héten

Kedden kezdődik a 3. Precíziós agrárgazdálkodási kiállítás és konferencia (Prega), amelyen egyebek mellett arról is szó lesz, hogy a digitalizáció a precíziós gazdálkodás révén már a mezőgazdaságban is érezteti hatását - mondta Milics Gábor a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2017.02.19. 21:40

Íme az év agrárembere

Csikai Miklós kertészmérnököt, a szentesi Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották Az év agráremberének - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Mezőgazdaság és élelmiszeripar nélkül nincs ütőképes magyar gazdaság

Mezőgazdaság és élelmiszeripar nélkül nincs ütőképes magyar gazdaság - húzta alá a nemzetgazdasági miniszter, egy a fiatal agrárszakemberek számára rendezett fórumon pénteken Budapesten.
2017.02.17. 11:30

Biztosítottak a tavaszi kalászos vetőmag készletek

Az előző évek árutermő területét figyelembe véve a vetőmag szaporítások megfelelő hátteret biztosítanak a kiegyensúlyozott vetőmag ellátáshoz. A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács nettó 92.200 forintos tájékoztató árat tett közzé a tavaszi kalászos vetőmagok egy tonnájára vetítve.
2017.02.16. 18:30

Ennyit ér a tavaszi kalászos vetőmagok tonnája

A tavaszi kalászos vetőmagokra tonnánként nettó 92 200 forintos tájékoztató árat állapított meg a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) - közölte a szövetség csütörtökön az MTI-vel.
2017.02.16. 3:00

Májusra helyreállhat a hízottbaromfi-termelés Magyarországon

Legkorábban májusra állhat helyre a hízottbaromfi-termelés Magyarországon - nyilatkozta szerdán az MTI-nek a hízott liba- és kacsafeldolgozással foglalkozó orosházi Pannon Fine Food Kft. ügyvezetője.
2017.02.15. 21:30

A mezőgazdasági árak alakulása - egy ábrán

A mezőgazdasági termelői árak alakulása Magyarországon; Növényi és kertészeti termékek; élő állat és állati termékek; összesen; mezőgazdasági ráfordítások; agrárolló
2017.02.15. 16:20

Mi újság a termelői árakkal?

Tavaly decemberben a mezőgazdasági termelői árak 4,7 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbiakhoz képest a novemberi 5,5 százalékos csökkenés után. A növényi termékek ára 11,8 százalékkal csökkent, az élő állatok és állati termékeké 8,4 százalékkal nőtt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2017.02.15. 15:35

Nőtt a szarvasmarhaállomány a tavalyi évben

A szarvasmarha-állomány 2010 óta tartó növekedése tovább folytatódott, a tavaly december 1-jéig eltelt hat hónapban, a szarvasmarhák száma 6 ezerrel nőtt. A sertésállomány 138 ezerrel, a juhállomány 69 ezerrel, a tyúkállomány pedig 4 millió 524 ezerrel csökkent ebben az időszakban - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2017.02.12. 3:00

Csúcsra emelkedett a beruházási kedv az agráriumban

Csúcsra emelkedett a beruházási kedv az agráriumban, a gazdák 83 százaléka válaszolta azt, hogy fejlesztene a következő egy évben, a Takarék Agrárhangulati Index pedig negyedév alatt 9,54-ről 12,89 pontra emelkedett - közölte a Takarékbank pénteken az MTI-vel.
2017.02.10. 22:00

Elégedett az EU a madárinfluenzával szembeni magyar óvintézkedésekkel

Elégedett a magyar hatóságok madárinfluenzával szembeni óvintézkedéseivel az Európai Unió egészségügyi és élelmiszeripari biztosa, aki hivatalos budapesti látogatásán jelezte, hogy Magyarország továbbra is számíthat az Európai Bizottság pénzügyi támogatására - tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-t.
2017.02.10. 16:00

Szépen szerepelnek a magyarok az idei Fruit Logistica szakkiállításon

Nagy az érdeklődés a magyar stand iránt a zöldség-gyümölcs ágazat legnagyobb nemzetközi rendezvényén, a berlini Fruit Logistica Szakkiállításon, ahol a korábbi évekhez képest nagyobb területen, mintegy 120 négyzetméteren mutatkoznak be a magyar zöldség- és gyümölcstermesztők, -kereskedők - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az MTI-nek.
2017.02.09. 3:45

Terjedőben a búza rozsdabetegségek

A búza rozsdabetegsége (gombás megbetegedések egy csoportjának összefoglaló neve, amely odafigyelés hiányában akár a teljes terményt is elpusztíthatja), egyre több helyen üti fel fejét Európában, Afrikában és Ázsiában, olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) két új tanulmányában. A betegség Magyarországon is jelen van.
2017.02.08. 17:40

Így folyik a tejkereskedelem - Ábra

Tejkereskedelem, 2006-2015.
2017.02.08. 17:05

Milliárdos mértékű a madárinfluenza-kártalanítás

Eddig mintegy 1,7 milliárd forintot fizettek ki a madárinfluenza miatti kártalanításban érintett állattartóknak, ez rövidesen további 1,5 milliárd forint jövedelempótló de minimis támogatással egészül ki, amire a vízi szárnyast - libát, kacsát - tartó gazdálkodók lesznek jogosultak - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán.
2017.02.08. 4:30

Óvakodjunk az illegális tűzifa árusoktól

Illegális tűzifa árusok megjelenésére figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a szaktárca keddi közleménye szerint az elmúlt hetekben több panasz érkezett amiatt, hogy csalók állami erdészeti társaság nevére hivatkozással igyekeztek visszaéléseket elkövetni.

Ígéretesnek tűnik az orosz-magyar gazdasági együttműködés

Magyarország számára ígéretes lehetőség az orosz-magyar regionális gazdasági együttműködés - mondta a földművelésügyi miniszter kedden telefonon az MTI-nek Szmolenszk megyei látogatását követően.
2017.02.07. 2:45

Mekkora lehet a fagykár a mezőgazdaságban?

A gyümölcsösökben és a szántóföldi növényeknél megkezdődött a fagykár felmérése - közölték a szakmai szervezetek vezetői hétfőn az MTI megkeresésére.
2017.02.06. 13:30

Uniós pályázatok lendíthetik be az agrárvállalkozásokat

Már csak két hónap van hátra: várhatóan március végéig meghirdetik a 2014 és 2020 közötti időszak minden fennmaradó uniós pályázatát, ráadásul idén azok a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások is jól járnak, amelyek már a kifizetések előtt felhasználnák az uniós mezőgazdasági támogatásokat – hívták fel a figyelmet az OTP Agrár szakértői. A legnagyobb hazai hitelintézetnél továbbra is megemelt összegű előfinanszírozás érhető el, és az előfinanszírozható támogatások köre is jelentősen bővült.
2017.02.05. 15:30

Átadták az Év Bortermelője díjat

Mészáros Pál borász átvette a 2016-os Év Bortermelője Magyarországon címet vasárnap Budapesten.
2017.02.04. 6:00

Kétezer fát kellett elpusztítani növénybetegség miatt a Baleár-szigeteken

Az "olajfák ebolájának" nevezett gyógyíthatatlan növénybetegség terjedése miatt mintegy kétezer fát kellett elpusztítani a spanyolországi Baleár-szigeteken, ahol emiatt korlátozták bizonyos növényfajták exportját is - írta több spanyol napilap is pénteken.
2017.02.03. 20:40

Mindenkinek tennie kell az élelmiszerláncot fenyegető betegségek ellen

Az élelmiszerek elérhetőségét és az élelmiszerhigiéniát nap mint nap kihívás elé állítják különböző, növényeket és állatokat támadó betegségek és kórokozók, az egyéb szennyeződések mellett. Ezek jelen lehetnek a farmon, az üzemben, de akár saját otthonunkban, a vizekben, levegőben, esetleg az erdeinkben.
2017.02.03. 13:58

Egy - Megérett az azeri magyar meggy?

Magyarország az Azerbajdzsánba irányuló gyümölcsfacsemeték exportja mellett az oltványokhoz szükséges agrártechnológiával is segíti az ázsiai országot - mondta a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) ügyvezető igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Teljes baromfizárlat lépett érvénybe

Magyarország teljes területére elrendelte a baromfik zártan tartását Bognár Lajos országos főállatorvos.
2017.02.02. 10:40

Tanyák fejlesztésére igényelhető összeg az új pályázati pénzből

Két új, együttesen mintegy 10 milliárd forint keretösszegű pályázat jelent meg a Vidékfejlesztési Program keretében, támogatás a tanyák infrastrukturális fejlesztésére, illetve a jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházásokra igényelhető - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2017.02.01. 14:00

Itt a Furmint Február!

Egy hónapon át a furmintnak szentelt rendezvényekkel - többek között a csütörtöki Furmint Február nagykóstolóval - ünneplik országszerte az egyik legígéretesebbnek tartott magyar szőlőfajtát a Furmint Február keretében, ebben az évben pedig első alkalommal tartják meg a nemzetközi furmint napot is.
2017.01.31. 10:00

Még több munkahelyet teremt a jövőben a mohácsi vágóhíd

A tesztüzemben működő mohácsi vágóhíd februártól a mostani százról százhatvanra emeli dolgozóinak számát - közölte a létesítmény projektidőszak alatti vezérigazgatója az MTI érdeklődésére.
2017.01.31. 2:05

Az állattartók helyzetét prioritásként kezeli a kormány

Az állattartók helyzetét továbbra is prioritásként kezeli a kormány, az európai uniós támogatások mellett a Földművelésügyi Minisztérium (FM) fenntartja az átmeneti nemzeti támogatások rendszerét - mondta Czerván György, az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára a tárca közleménye szerint hétfőn Hajdúszoboszlón.
2017.01.31. 0:35

A tavalyi évben húzóágazat volt a mezőgazdaság

A mezőgazdaság húzóágazat volt tavaly, a gazdasági növekedés motorja, ugyanis bár még nincs végleges adat a GDP növekedésről, de vélhetően 2 százalék körül lesz a nemzetgazdaság növekedése, aminek közel egyharmadát a mezőgazdaság adja majd - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2017.01.30. 15:30

Így alakul mezőgazdaságunk - Ábra

A mezőgazdaság helye a nemzetgazdaságban, 1995-2014.
2017.01.29. 3:05

Ennyi kukorica terem - ábra

A kukorica terméseredménye Magyarországon (2000-2016); Betakarított összes termés, ezer tonna
2017.01.28. 19:05

A mezőgazdaság helye a nemzetgazdaságban - ábra

A mezőgazdaság helye a nemzetgazdaságban, 1995-2014 A mezőgazdaság részaránya: a foglalkoztatásban, a bruttó hazai termék (GDP) termelésében, a beruházásban
2017.01.26. 7:15

Agrárgazdasági képzésekre indul pályázat

Agrárgazdasági szereplők képzésére, felkészítő tréningjeire indul pályázat 6,2 milliárd forint keretösszeggel - közölte a Miniszterelnökség szerdán.
2017.01.26. 4:05

Mennyi búzát termelünk?

betakarított termésmennyiség durumbúzával együtt, ezer tonna
2017.01.25. 20:30

A haszonállatok jóléte a téma

Az állattartó szektor az elmúlt évtizedekben tapasztalt folyamatos növekedése egyre több etikai kérdést vet fel, többek között az állatok tartási és szállítási körülményei, vagyis az állatjóllét kapcsán. Érezhetően erősödik a nyomás nemzeti és nemzetközi szinten a magasabb sztenderdek irányába.
2017.01.25. 17:35

Itt az AGROmashEXPO!

Szerdán indul az AGROmashEXPO, ez az egyik legnagyobb mezőgazdasági vonatkozású magyar szakkiállítás, ahol mintegy 300 kiállító, 38 ezer négyzetméteren várja az érdeklődőket - mondta a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán.
2017.01.25. 14:35

Kiválóan termesztünk növényt

A kukorica termésátlaga rekordot döntött tavaly, meghaladta a hektáronkénti 8,6 tonnát, az összes termés 8,8 millió tonna volt. Gabonából 145 ezer hektárral (5,4 százalékkal) kisebb területen, 2,5 millió hektáron 16,662 millió tonna, 2,5 millió tonnával (17,8 százalékkal) több termett 2015-höz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2017.01.23. 11:00

Maradhatnak a gyomok, ha megy a hatóanyag?

Megnehezítené és megdrágítaná a gyomirtást, köztük a parlagfű elleni védekezést a glifozáttartalmú készítmények visszavonása; a hatóanyagról legkésőbb év végén születhet döntés - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

Németország első számú partner a mezőgazdaságban

Németország a mezőgazdaságban is az első számú partnere Magyarországnak, az export tavaly 1,3 milliárd eurót tett ki, a kapcsolatokat pedig tovább erősíti a német mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterrel, Christian Schmidttel pénteken aláírt megállapodás az agrárdigitalizációs együttműködésről - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a közmédiának pénteken a berlini Nemzetközi Zöld Héten (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vásárán.
2017.01.20. 20:30

Már Erdélyben is megjelent a madárinfluenza

Erdélyben, Marosszentkirályon is kimutatták a madárinfluenza-vírus jelenlétét öt elhullott fekete hattyú tetemében - közölte pénteken az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVA) Maros megyei kirendeltsége.
2017.01.20. 1:30

A mezőgazdaság helye a nemzetgazdaságban - ábra

A mezőgazdaság helye a nemzetgazdaságban, 1995-2014 A mezőgazdaság részaránya: a foglalkoztatásban, a bruttó hazai termék (GDP) termelésében, a beruházásban
2017.01.18. 13:25

Rekord döntögető évet tudhat maga mögött a magyar mezőgazdaság

A mezőgazdaság szempontjából 2016 a rekordok éve volt, ugyanis a magyar agrárium a foglalkoztatásban, a termelésben és az exportban is kifejezetten jól teljesített - mondta a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán.
2017.01.17. 22:30

Számos magyar cég érdekelt az iráni befektetésekben

Számos magyar cég érdekelt az iráni befektetésekben, és nagy lehetőségek vannak a két országban működő vállalkozások közötti közvetlen kapcsolatokban - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden Budapesten, amikor bemutatkozó látogatáson fogadta Gholamali Rajabi Yazdi iráni nagykövetet.
2017.01.17. 0:05

Jelenleg tilos a baromfi szabadon tartása Horvátországban

Tilos hétfőtől a baromfi szabadon tartása Horvátországban a madárinfluenza terjedése miatt - jelentette be Tomislav Tolusic horvát mezőgazdasági miniszter.
2017.01.13. 18:05

Estek a mezőgazdasági termelői árak

Tavaly novemberben 5,5 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak az egy évvel korábbihoz viszonyítva, ami a növényi termékek árának 11,4 százalékos csökkenéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 5,1 százalékos növekedéséből eredt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Öt éve lefelé mennek az alapvető élelmiszerárak

A tavalyi év már az ötödik volt a sorban, amikor az alapvető mezőgazdasági termények ára éves átlagban csökkent – jelen esetben 1,5 %-ot 2015-höz képest.

Tudatosabban képzik dolgozóikat a vállalkozások

Az agrárgazdasági vállalkozások egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a tudatos munkaerő-gazdálkodásra, meglévő alkalmazottaik képzésére; szerintük ugyanakkor a pályakezdők szakmai felkészültsége és problémamegoldási készsége nem éri el a várt szintet - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön az MTI-vel.
2017.01.05. 22:30

Afrikai sertéspestis vírusát mutatták ki Magyarország határához közel

Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatták ki Magyarország határához közel, a kárpátaljai Nagyszőlősön - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)csütörtökön az MTI-vel.
2017.01.04. 20:00

Cirok: több, mint kukoricapótló

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a cirokfélék termőterülete Magyarországon. Az évente mintegy 20 ezer hektáron - elsősorban takarmányozási, kisebb arányban élelmiszeripari célra - vetett növénycsoport termesztése a jövőben újabb lendületet vehet, ugyanis a hírek szerint az Európai Unió is támogatni fogja a gazdálkodókat.
2017.01.03. 22:30

Újabb élelmiszerek áfája is csökkenhet

A friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának csökkentése egy hosszabb folyamat, az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adója mérséklésének része - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2016.12.28. 7:00

Íme az elmúlt 15 év gyümölcstermesztése - Ábra

yümölcstermesztés Magyarországon, 2000-2015.
2016.12.25. 23:45

Otthoni felhasználásra is alkalmas növénytermesztő és haltenyésztő rendszert fejleszt két cég

Kis- és középvállalkozások számára, valamint otthoni felhasználásra fejleszt több mint háromszázmillió forintból tápfolyadékos növénytermesztésre és haltenyésztésre alkalmas akvapóniás rendszert, és hoz létre tudásközpontot a Monet 2000 Kft. és a Marostech Kft. konzorciuma - közölte az MTI-vel a cégek képviselője.
2016.12.22. 3:00

Nem fogyasztunk elég halat

Növelni kellene a halfogyasztást Magyarországon, mivel a hal az egyik legegészségesebb étel - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2016.12.21. 6:30

Így alakultak a mezőgazdasági árak - ábra

A mezőgazdasági termelői árak alakulása Magyarországon; Növényi és kertészeti termékek; élő állat és állati termékek; összesen

Mostantól Ön is megvásárolhatja az új prémium kategóriás Áldomás élelmiszereket

Nyolc budapesti Príma üzletben december elején megkezdődött az Áldomás néven forgalomba hozott prémium minőségű magyar élelmiszerek kóstoltatással egybekötött tesztértékesítése - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, egy Príma üzletben.
2016.12.19. 18:30

Szlovákiai lehet a magyar szürkemarha?

A magyar szürke szarvasmarha szlovákiai törzskönyvezéséről és egy nemzetközi szövetség létrehozásának lehetőségéről is egyeztetett Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Csicsai Gáborral, a szlovák Mezőgazdasági Minisztérium államtitkárával Veszprémben - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.
2016.12.19. 13:00

6,4 millió forint összbírság télire a Földművelésügyi Minisztériumtól

Eddig 6,4 millió forint bírságot szabtak ki a téli szezonális ellenőrzésen 62 esetben, és több mint 15 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
2016.12.18. 11:00

Megtorpant a növekedés a pulykaágazatban

A 2014-es és 2015-ös bővülés után az idén megtorpant a növekedés a pulykaágazatban, az idei termelés a tavalyihoz hasonlóan 102 ezer tonna körül alakul - mondta Erdélyi István, a Magyar Pulykaszövetség elnöke az MTI-nek.
2016.12.16. 21:00

A nők kezében a kulcs egy szegénység és éhezés nélküli jövőhöz

A nemek közti egyenlőség biztosítása és a nők esélyeinek kiszélesítése nem csupán egy lehetőség, hanem egy fontos eleme a szegénység, éhezés és helytelen táplálkozás elleni küzdelemnek, mondta a FAO főigazgatója, José Graziano da Silva.
2016.12.16. 12:30

Két év tejkereskedelme egy ábrán

Tejkereskedelem, 2006-2014.
2016.12.15. 11:30

Újabb vidékfejlesztési pályázat támogatja a gazdálkodókat

Már igényelhetik az előleget azon gazdálkodók, akik a Vidékfejlesztési Program trágyatárolók építését támogató felhívása keretében nyertek forrást projektjük megvalósítására - közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.
2016.12.14. 20:30

A fenntartható fejlődési célok elérésében a FAO is a segítségünkre lesz

Ahogy haladunk az újonnan megfogalmazott fenntarthatósági célkitűzések teljesítése felé, a klímabarát mezőgazdaság és élelmezési rendszerek szerepe egyre fontosabb lesz – így foglalható össze az ENSZ FAO által rendezett nemzetközi konferencia legfontosabb üzenete.
2016.12.14. 10:30

Jelentősen nőtt az agrárbiztosítások összege

2016-ban mintegy 12 milliárd forint növénybiztosítási díjat fizettek be a gazdálkodók Magyarországon, ebből több mint 7,5 milliárd forint után vehető igénybe az utólagos állami díjtámogatás. Bár az idei évben 3-ról 4 milliárd forintra emelkedett a díjtámogatási keretösszeg, az így sem fogja fedezni a kérelmekben szereplő díjtámogatások maximumát: a túligénylés mértéke idén is eléri a 22 százalékot. A kifizetések várható felosztását, valamint a rendszerrel kapcsolatos idei tapasztalatokat mutatja be a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) alábbi összegzése.
2016.12.10. 4:40

Szükség lehet méhészeti szövetkezetekre?

A magyar méhésztársadalomnak el kellene gondolkoznia azon, hogy szövetkezeteket hozzon létre, a méhészek külön-külön nem tudnak kellő erőt felmutatni - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára pénteken Gyulán.
2016.12.09. 3:00

Csökkentek a világpiaci élelmiszerárak

Enyhén csökkentek novemberben a világpiaci élelmiszerárak: az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által számított árindex 0,4 százalékkal 171,3 pontra csökkent az előző havi 172,0 pontról, megszakítva az augusztus óta tartó növekedést
2016.12.08. 21:00

Stagnáló élelmiszerárak mellett rekordszintre dagadnak a gabonatartalékok

Valamivel alacsonyabb kurzuson zárt a FAO élelmiszerár-indexnovemberben, ellensúlyozva az idei évben tapasztalt folyamatos emelkedést. A cukor árának jelentős esése dominált a pálmaolaj jegyzések növekedésével szemben, végül 0,4 %-kal lejjebb nyomva az összesített értéket.
2016.12.07. 19:00

Jelentősen növekedett a támogatott agrárbiztosítások összege

Csaknem harmadával, 7,5 milliárd forintra nőtt a támogatott agrárbiztosítások összege, bár idén 3-ról 4 milliárd forintra emelkedett a díjtámogatási keretösszeg, a túligénylés mértéke idén is eléri a 22 százalékot, 900 millió forintot - közölte összegzését a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) szerdán az MTI-vel.
2016.12.07. 11:30

Rájár a rúd a magyar méhészekre

Az elmúlt tíz évben ennyire rossz évet még nem zártak a magyar méhészek, közepes alatti termés, alacsony felvásárlási ár és egy, a méheket tizedelő kórokozó terjedése is nehezítette a munkát - nyilatkozta az MTI-nek a Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke.
2016.12.06. 20:30

Tizedszer tesztelték a kukorica hibrideket

Összesen 28 kukorica hibridet vizsgáltak a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szer-vezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetsége idei kukorica posztregisztrációs fajtakísérletében, amelynek eredményeiről egy ösz-szefoglaló kiadványból tájékozódhatnak a gazdálkodók.
2016.12.04. 22:00

December végén lejárnak a régi őstermelői igazolványok

Elvesztik érvényességüket december végén a régi őstermelői igazolványok - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szóvivője vasárnap este az M1 aktuális csatornán.
2016.12.03. 10:00

Magyarország a 'tiszta' élelmiszertermelés híve

Magyarország környezettudatos, fenntartható, GMO-mentes élelmiszertermelést kíván folytatni, annak érdekében, hogy a magyar emberek asztalára egészséges, jó minőségű élelmiszer kerüljön, és a magyar élelmiszer külföldön is keresett és jól értékesíthető legyen - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Budapesten egy szakmai konferencián.
2016.12.02. 21:30

Fontos agrárpartner lehet Izrael

Izrael fontos és ígéretes piac, ahová Magyarország megduplázta kivitelét az elmúlt három évben - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán pénteken.
2016.12.02. 4:30

Élénkülhet a hazai mezőgazdasági termékek kereskedelme a Közel-Keleten

Bővülhet az Izraelbe és Palesztinába exportált magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek köre és forgalma, élénkülhet a közel-keleti országokkal folyatatott kereskedelmi kapcsolat - foglalta össze Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter külföldi látogatásának eredményét csütörtöki közleményében a Földművelésügyi Minisztérium (FM).
2016.12.01. 7:30

Kenya támogatást remél Magyarországtól

A kenyai kormány mintegy 990 ezer hektár területet szeretne a termelésbe bevonni, amihez a magyar szakemberek segítségét várják - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-vel.

Nem kell már az olasz bor?

Az olasz borok importja folyamatosan csökken - a 2013-as 27 millió euró után az idén augusztusig csak 7 millió euró értékű volt a behozatal -, a magyar export pedig növekedésben van - mondta el Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a XV. András-napi Bormester Találkozón szerdán Somlójenőn.
2016.12.01. 1:00

Több mint egymilliárd forintot szán a miniszterelnökség agrár-erdészeti rendszerek létrehozására

A Miniszterelnökség 1,26 milliárd forint keretösszeggel pályázatot hirdetett agrár-erdészeti rendszerek létrehozásának támogatására november 30-án - közölte a Miniszterelnökség szerdán.
2016.11.30. 14:00

Versenyképesen kell tartani a magyar agrárszektort

A magyar gazdáknak és az európai mezőgazdasági termelőknek is érdeke, hogy versenyképesen termeljenek, valamint, hogy fel legyenek készítve arra a nemzetközi versenyre, ami például a szabadkereskedelmi megállapodások révén gyűrűzik majd be az Európai Unióba, ezt pedig elsősorban a vissza nem térítendő agrártámogatások rendszere segíti elő - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.
2016.11.30. 5:30

Másfél milliárd munkahely függ a világon a méhektől és lepkéktől

A világon csaknem másfél milliárd munkahely és az összes termény háromnegyedének léte függ a beporzó állatoktól, ezért ha nem állítják meg a méhek és lepkék számának csökkenését, az óriási veszélyt jelenthet az emberi jólétre - figyelmeztetnek hétfői közleményükben a brit Readingi Egyetem tudósai.
2016.11.29. 14:30

Az agrárszektor számára kiemelten fontosak az EU-s támogatások

Az uniós agrártámogatások megőrzése kiemelten fontos a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztési beruházásaihoz - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) keddi közleménye szerint erről Kis Miklós Zsolt, az Európai Farmerek Szövetségének (COPA) alelnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke Brüsszelben tartott előadásában beszélt.
2016.11.29. 7:30

Hatmilliárd forintos tőkeemelést kap a Mezőhegyesi Ménesbirtok

A kormány 6 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a 2016-os költségvetésben a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. feltőkésítésére, a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelése jogcím terhére - derül ki a kormány Magyar Közlönyben hétfőn közzétett határozatából.
2016.11.28. 10:30

Óvatos bizakodással, de bátran ruháznak be az agrárvállalkozások

Gazdálkodási környezetük javulására számít a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozóinak többsége a következő 12 hónapban – derül ki a Takarék Csoport első alkalommal ismertetett Takarék Agrárhangulati Indexéből. Az agrárium szereplőinek véleményét, várakozásaikat tükröző Index kiemelkedően élénk beruházási szándékot jelez: a válaszadóknak mintegy 82 százaléka tervez beruházást a következő egy évben. A Takarék Agrárhangulati Index a jövőben negyedéves rendszerességgel ad majd képet a magyar mezőgazdaságban tevékenykedők gazdálkodással, beruházással, finanszírozással, támogatásokkal kapcsolatos aktuális hangulatáról, elképzeléseiről, illetve azok változásáról.
2016.11.27. 13:00

A mezőgazdaság és a piaci szolgáltatások járultak hozzá leginkább a GDP növekedéséhez

A Földművelésügy Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szerint legnagyobb mértékben a mezőgazdaság és a piaci szolgáltatások járultak hozzá a harmadik negyedévi 2 százalékos GDP-bővüléshez.
2016.11.27. 9:00

Kender-vetőmagbázist hoztak létre Békés megyében

Huszonöt Békés megyei önkormányzat csatlakozott a Békés Megyei Ipari Kender Konzorciumhoz, amelynek elsődleges célja egy kender-vetőmagbázis létrehozása volt. Ez sikeresen teljesült - nyilatkozta pénteken az MTI-nek a konzorcium vezetője.
2016.11.25. 7:00

Mi történt a diótermésünkkel?

A diótermesztők az átlagos termés felét sem tudták betakarítani az idén, a rossz terméshozamért elsősorban a késő tavaszi fagyok a felelősek, de emellett egy rovarfaj is károsította a megmaradt termést - tájékoztatta a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) csütörtökön az MTI-t.

Javítható a tejtermelők helyzete

Uniós szintű intézkedésekkel javítani lehet a tejtermelők helyzetét az ellátási láncon belül - jelentette ki Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztos csütörtökön Brüsszelben, az uniós tejágazati csomag második jelentését ismertetve.
2016.11.24. 6:00

Két-háromszoros a túligénylés a vidékfejlesztési programban

Sokszoros a túligénylés a vidékfejlesztési program egyes pályázataira - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Zala Megyei Gazdakörök Szövetségének agrárfórumán, szerdán Keszthelyen.

Ukrajnának sem kell a magyar baromfi

Ukrajna megtiltotta a baromfihús, illetve a baromfiból készült félkész termékek bevitelét területére Magyarország és más európai országok azon régióiból, ahol madárinfluenza vagy baromfipestis (Newcastle-betegség) ütötte fel a fejét - hozták nyilvánosságra ukrán hírforrások az állami fogyasztóvédelmi szolgálat közlésére hivatkozva.
2016.11.22. 2:00

Vidékfejlesztési pályázatokat függesztettek fel

A források jelentős túligénylése, így forráskimerülés miatt két vidékfejlesztési pályázat felfüggesztéséről döntött a Miniszterelnökség; az irányító hatóság felfüggesztette a nem mezőgazdasági tevékenységek elindítását, valamint az élelmiszeripari fejlesztéseket támogató pályázati felhívásokat.
2016.11.19. 13:00

Madárinfluenza - minden baromfit leölnek a bugaci és kiskunmajsai körzetben

A madárinfluenza terjedésének megakadályozása érdekében minden baromfit leölnek a bugaci és kiskunmajsai madárinfluenza kitörések egy kilométeres körzetében, mivel Kiskunmajsa közelében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma új állományból is kimutatta a vírust.
2016.11.19. 8:00

130 milliárd forintos forrás lesz elérhető a Vidékfejlesztési programban

Mintegy 130 milliárd forint forrás válik elérhetővé még az idén a Vidékfejlesztési programban - mondta Madari Őrs, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkári kabinet politikai tanácsadója a Bács-Kiskun megyei polgármestereknek szervezett szakmai fórumon Kerekegyházán pénteken.

Ilyen veszélyek leselkednek az állattenyésztésre

Egyre több bizonyíték utal arra, hogy az élelmezési rendszerek az antimikrobiális szerekkel szembeni ellenálló képesség egyik terjedési útját jelenthetik. Míg magát a jelenséget 1940-ben írták le először, terjedéséről, felbukkanásáról továbbra is keveset tudunk.
2016.11.17. 8:00

Egyszerűbb lesz a gazdálkodók dolga jövőre

Változnak a termeléshez kötött támogatások és a zöldítés feltételei jövőre, hogy egyszerűbben és átláthatóbban alkalmazhassák azokat a gazdálkodók - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten egy szakmai fórumon.
2016.11.17. 5:30

Fontos az agrártámogatások folyamatos biztosítása

Magyarország szempontjából kiemelt jelentősége van a termeléshez kötött közvetlen agrártámogatások fenntartásának Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint.
2016.11.16. 22:00

Ciprus ellesné a magyar gazdavédelmet

A magyar termelők védelmének tapasztalatairól tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a ciprusi parlament mezőgazdasági bizottság elnökét budapesti tárgyalásukon - közölte az agrár tárca az MTI-vel.
2016.11.16. 13:00

Nagy lesz a harc az agrártámogatásokért

Minden eddiginél keményebben kell majd megküzdeni a gazdákat megillető agrártámogatásokért a 2020-ban kezdődő új uniós költségvetési időszakban - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az uniós mezőgazdasági és halászati tanács keddi brüsszeli ülését követően.
2016.11.15. 11:30

Ennyiért jutunk tehéntejhez - Ábra

A tehéntej fogyasztói ára Magyarországon, 1996-2015.
2016.11.15. 6:30

Javítanák a mezőgazdasági termelők helyzetét

A mezőgazdasági termelők helyzetének javítása érdekében Brüsszelnek meg kell reformálnia az ellátási láncra vonatkozó szakpolitikai keretrendszert, vissza kell szorítania a tisztességtelen kereskedelmi módszereket és meg kell könnyítenie a hozzáférést a forrásokhoz - hangsúlyozták az Európai Bizottság (EB) által megbízott, mezőgazdasági piacokat vizsgáló munkacsoport hétfőn közzétett ajánlásaiban.
2016.11.15. 6:00

Így alakultak a mezőgazdasági árak

A mezőgazdasági termelői árak alakulása Magyarországon; Növényi és kertészeti termékek; élő állat és állati termékek; összesen; mezőgazdasági ráfordítások; agrárolló
2016.11.14. 18:00

Madárinfluenza - A kártalanítás jár minden érintettnek

A madárinfluenza-vírussal fertőzött állatállomány leölése kötelező, minden érintettnek jár az állami kártalanítás, ennek összege az állat forgalmi értéke - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI érdeklődésére hétfőn.
2016.11.14. 14:00

Egyre több a madárinfluenzás megbetegedés

Újabb madárinfluenza megbetegedéseket találtak három magyarországi településen, a vírus jelenlétét mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a Bács-Kiskun megyei Bugac, Kisszállás, és Kelebia településeken.

Lassult az élelmiszerek kiskereskedelmi eladásának növekedési üteme

Lassult az élelmiszerek kiskereskedelmének növekedési üteme az idei első három negyedévben - közölte a Nielsen pénteken az MTI-vel.
2016.11.12. 21:00

Egyre több helyen jelenik meg a madárinfluenza

Németországban és Ausztriában is megjelent baromfiállományokban a madárinfluenza - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatósága szombaton az MTI-vel.
2016.11.12. 1:30

Németországban is találtak madárinfluenza vírust

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatták ki egy pulykatelepen a németországi Schleswig-Holstein tartományban, Lübeck-Travemünde térségében - közölte pénteken a tartomány mezőgazdasági minisztere.

Madárinfluenza: Már nyolc ország vezetett be importtilalmat

A madárinfluenza-vírus miatt Tajvan is korlátozza a magyar baromfi és baromfitermékek bevitelét az országba, így már nyolc, Európai Unión kívüli ország tiltotta meg az exportot az érintett megyéből vagy Magyarországról - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak

Tovább emelkedtek októberben a világpiaci élelmiszerárak: az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által számított árindex 0,7 százalékkal 172,6 pontra, több mint másfél éves csúcsra, nőtt az előző havi 171,4 pontról.
2016.11.10. 3:00

Erősen fertőző madárinfluenza Oroszország után már Európában és Indiában is

Alig két hónapja sincs, hogy az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a H5N8-as típusú madárinfluenza megjelenésére (dél-kelet oroszországi Tuvai Köztársaság területén) figyelmeztetett . A vándormadaraknál észlelt vírus, amely fertőző más szárnyasokra is, terjedését dél-nyugati irányba valószínűsítették szakemberek, a madarak őszi vonulási útvonala mentén.
2016.11.08. 0:30

Szerbia lehet az egyik legfontosabb agrárpartnerünk

Szerbia Magyarország egyik legfontosabb agrárpartnere lehet a következő években - közölte a magyar agrárminiszter hétfőn Budapesten, amikor a szerb társtárca újonnan kinevezett vezetőjével, Branislav Nedimoviccsal tárgyalt.

Több ország importtilalmat vezetett be a madárinfluenza-vírus miatt

A Békés megyében kimutatott madárinfluenza-vírus miatt több Európai Unión kívüli ország is megtiltotta az élőbaromfi és különböző baromfi termékek exportját az érintett megyéből vagy Magyarországról - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.
2016.11.07. 12:00

Létrejött a NAV és a Tej Terméktanács megállapodása

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a magyarországi tejkereskedelem ellenőrzése, a tejágazat piaci viszonyainak megtisztítása, a tejtermelők helyzetének könnyítése és a tisztességes piaci verseny megteremtése érdekében - közölte az adóhatóság hétfőn az MTI-vel.

Magyar agrártermékek és agrártechnológiák iránt érdeklődik Kína

Kiemelten érdeklődik a magyar mezőgazdasági termékek és agrártechnológiák iránt Szecsuán, Kína harmadik legnépesebb tartománya - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

Megnyílik a kvótapiac a tejtermelők számára

Hamarosan már a tejtermelők is hozzáférhetnek majd a szén-dioxid piachoz, köszönhetően egy új módszernek, mellyel a gazdák és a szakértők megbízható adatokhoz juthatnak káros üvegházhatású gázkibocsátásukról. Ezzel az állattartás szektor számára új finanszírozási lehetőségek nyílnak.
2016.11.01. 21:30

Ennyiért veszik, majd adják el nekünk az almát - ábra

Az alma felvásárlási és piaci átlagára Magyarországon (2002-2015)

Stabil a Budapesti Nagybani Piac

A Budapesti Nagybani Piac Zrt. az idén, hasonlóan az elmúlt két évhez, várhatón nettó 2,7 milliárd forint bevételt és 700 millió forint nyereséget ér el - közölte a társaság marketing és fejlesztési igazgatója az MTI-vel.
2016.10.28. 5:00

Erősítenék a Magyarország és Laosz közötti mezőgazdasági együttműködést

A laoszi mezőgazdasági és erdészeti miniszterrel folytatott megbeszélést Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára Budapesten, a laoszi miniszter látogatásának célja a két ország közötti mezőgazdasági együttműködés megerősítése, illetve annak elősegítése, hogy Laosz magyar tudást és technológiát alkalmazzon agrárgazdaságának fejlesztése során - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.
2016.10.28. 1:00

Magyarország termelte a legtöbb napraforgót

A több mint 1,8 millió tonna betakarított napraforgóval Magyarország az első helyen végzett az Európai Unióban az idén - számolt be Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Dunaharasztin tartott szakmai fórumán.

Élelmiszergazdaságunk potenciálja 60 százalékkal nagyobb a teljesítménynél

A magyar élelmiszergazdaság potenciálja 60 százalékkal nagyobb a jelenlegi teljesítményénél - mutatott rá Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten egy szakmai tanácskozáson.

Az innováció és a hatékonyság növelése mentheti meg az agráriumot

Bár a magyar mezőgazdaság jelenleg még kedvező helyzetben van, a világ más országaihoz hasonlóan elengedhetetlen a költségek csökkentése, a hatékonyság növelése, vagyis a precíziós gazdálkodásra való áttérés - mondta Csányi Sándor egy keddi OTP-s agrárrendezvényen. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint a kedvező körülmények ellenére a hazai élelmiszeripar nemzetközi összehasonlításban még mindig komoly lemaradással küzd. Kijelentette, egyik legfőbb célkitűzése, hogy az általa irányított pénzintézet az agrár hitelállományban 2020-ra 20 %-ot is meghaladó piaci részesedést szerezzen. Csányi Sándor arról is beszélt, hogy újabb lépést tettek a digitalizáció terén, hiszen több partnerrel közösen, egy - a gazdálkodók igényeit maximálisan kiszolgáló és a felhasználói igényekhez folyamatosan alkalmazkodó - weboldalt indítottak el.

Növeli az OTP a magyar agráriumpiaci részesedését

A magyar agrárium az OTP Bank egyik kulcsterülete, ezért is törekszik e területen piaci részesedésének növelésére - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten.
2016.10.26. 5:35

100 milliárd folyhat be az államkasszába az eladott termőföldekből

Még az idén 100 milliárd forint fölötti összeg folyhat be az államkasszába a nyáron lezárult Földet a gazdáknak program során eladott termőföldekből - mondta Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
2016.10.26. 2:00

Jó minőségű kukorica termett az idén

Jó minőségű a kukoricatermés az idén Zala megyében, megfelel az előírásoknak, a hozam pedig jóval meghaladja az elmúlt évek átlagát - tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke az MTI-t a 34 ezer hektáron termelt gabona 49 százalékának betakarítási eredményei alapján.
2016.10.25. 22:00

74 ezer hektár termőföldet fiatal gazdák vásároltak meg

Az értékesített termőföld mintegy harmadát, több mint 74 ezer hektárt fiatal gazdák vásároltak meg a nyáron lezárult Földet a gazdáknak földértékesítési programban - mondta Bitay Márton Örs, az Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkár kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2016.10.25. 14:00

Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten

Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten, melyben először mintegy 2 milliárd forintos beruházással műanyagfeldolgozó-üzem épül - jelentette be Ferenczi Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester kedden, a Csongrád megyei községben.
2016.10.25. 3:30

Itt a magyar zöldség-gyümölcs ágazat stratégiája

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) elkészítette a Magyar Zöldség-gyümölcs Ágazati Stratégiát, amelynek célja, hogy a mostani éves 2,5 millió tonna helyett 1 millió tonnával többet termeljen az ágazat - közölte az FM parlamenti államtitkára hétfőn.
2016.10.24. 23:30

Tiltott marad a kereskedelmi halászat a Balatonon

A kereskedelmi halászat továbbra is tiltott marad a Balatonon, bemutató halászatot majd egyedi engedélyek alapján lehet tartani - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.

Agrárinnováció Debrecenben

Az ország egyetlen, a Debreceni Egyetemen (DE) működő akkreditált élelmiszeripari klaszterének tapasztalataira is támaszkodva, oktatási, kutatási, innovációs és mezőgazdasági iparfejlesztési stratégia kidolgozását kezdték meg a hajdú-bihari megyeszékhelyen, ami illeszkedik a nemzeti agrárközpontok kialakításával kapcsolatos kormányzati elképzelésekhez - mondta Szilvássy Zoltán rektor az MTI-nek.

555 milliós állategészségügyi és takarmányozási rendszert fejleszt a Solum Zrt.

A Solum Zrt. és a balatonfüredi Adexgo Kft. 555 millió forintos beruházással megkezdte egy új állategészségügyi, szaporodásbiológiai és takarmányozási rendszer kifejlesztését - tájékoztatta a komáromi társaság vezérigazgatója az MTI-t.
2016.10.22. 2:30

Több körtét termelünk

termésmennyiség, ezer tonna

A világ vetőmag-kereskedelmének 10 százaléka magyar export

A szaktárca büszke a magyar vetőmag-ágazat teljesítményre, a magyar export a világ vetőmag-kereskedelmének több mint 10 százalékát adja - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten egy szakmai tanácskozáson.
2016.10.21. 21:00

Kedvezően hatott az áfacsökkentés a sertéságazatra

Kedvezően hatott a sertéságazatra, hogy a tőkehúsok áfakulcsa az év elején 5 százalékra csökkent, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) szerint csökkent a feketegazdaság aránya, és a fogyasztók is olcsóbban jutottak sertéshúshoz.

MLSZKSZ: visszájára sült el az orosz embargó

Nem érte el célját az orosz embargó, nem sikerült Oroszországot a Krím-félszigeten gazdasági kényszer alkalmazásával meghátrálásra kényszeríteni. Sőt, a szankcióháború által elindított gazdasági folyamatok elsősorban az uniós tagállamok Oroszországgal gazdasági kapcsolatban álló cégeit érintik súlyosan negatívan, miközben Oroszország nemcsak az önellátásra rendezkedett be, de több mezőgazdasági termék – gabona, cukor – tekintetében importőrből exportőrré vált. A piacok átrendeződtek, új ellátási láncok jöttek létre és nagymértékben felerősödött néhány embargós termék csempészése az Oroszországgal szomszédos országokon keresztül. A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) szerint Magyarország az új helyzetben akkor járhat jól, ha minél jobban alkalmazkodik a megváltozott folyamatokhoz, aktívan megjelenik az orosz, a kínai és a török piacokon, és olyan gazdasági környezetet teremt a záhonyi térségben, amely vonzza a termelő beruházásokat.
2016.10.19. 19:00

Hogy tojnak a tyúkok? - Ábra

Tojástermelés Magyarországon (1990-2015).
2016.10.19. 12:00

Eredményes kofa a NAV - 45 tonna lefoglalt gyümölcs azonnal értékesítésre került

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 251 milliós adóhiányt tárt fel egy, a Budapesti Nagybani Piacon vizsgált zöldség-gyümölcs nagykereskedőnél, a be nem fizetett köztartozás miatt 45 tonna gyümölcsöt foglaltak le, az árut azonnal értékesítették 6 millió forintért - közölt a NAV szerdán az MTI-vel.
2016.10.18. 18:30

Európában különösen nemes a vetőmag

Az európai vetőmag ágazat vezető szerepet tölt be a fajták nemesítésében, a nemesítésekkel és fejlesztésekkel a búzából 15 százalékkal, 22 millió tonnával sikerült növelni az éves termésmennyiséget - közölte a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) kedden az MTI-vel.
2016.10.18. 12:00

Megkezdődött a mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetése

Hétfőn indult és november 30-ig tart a mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetése - mondta Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden reggel.
2016.10.18. 6:35

Olcsóbban vesszük a káposztát

A káposztafélék vetésterülete Magyarországon az elmúlt évhez képest mintegy 7-8 százalékkal növekedett - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az MTI-nek, a káposztafélék ára azonban az idén 10-15 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly, mivel nagy az importnyomás a belföldi piacon.

Tenni kell a káros üvegházhatású gázkibocsátás ellen

A mezőgazdasági szektor (beleértve az erdőgazdálkodást, halászatot és állattenyésztést) generálja az üvegházhatású gázok mintegy ötödét, ezért nagyobb részt kell vállalnia a klímaváltozás elleni küzdelemben, szembe kell néznie a saját hatásának következményeivel - figyelmeztet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) most megjelent globális jelentése.
2016.10.18. 0:01

Elkezdték kifizetni a mezőgazdasági támogatások előlegeit

Hétfőn megkezdte a 2016-os mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), az utalásokat Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára és Gyuricza Csaba, az MVH elnöke sajtótájékoztatón indította el egy laptopról Tápiószőlősön.

A mezőgazdaság tornássza felfelé a káros üvegházhatású gázkibocsátást

Azonnali cselekvésre van szükség, hogy a mezőgazdasági termelés és az élelmiszerellátó rendszerek képesek legyenek megbirkózni a növekvő átlaghőmérséklet jelentette kihívásokkal, mert enélkül nem lehetséges az éhezés és a szegénység felszámolása, figyelmeztet a FAO most megjelent globális jelentése.
2016.10.16. 3:00

Elfogadták a nemzeti erdőstratégiát

Elfogadta a kormány a nemzeti erdőstratégiát (NES), a hosszú távú koncepció 2030-ig szabja meg a gazdálkodás irányait az ország területének egy ötödén - közölte a Földművelésügyi Minisztérium szombaton az MTI-vel.
2016.10.15. 21:30

Jó minőségű az idei pálinka

Kiváló minőségűek az idei pálinkák, és a mennyiség is csaknem kétszerese a tavalyinak az első fél év adatai alapján - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton az MTI-nek a szombaton tartott kunadacsi III. Kolbász és Pálinkafesztivál alkalmából.
2016.10.15. 4:30

Ennyi almát termelünk

termésmennyiség, ezer tonna
2016.10.14. 2:00

Idén kedvezett az időjárás a parlagfűnek, de tavalyhoz képest kisebb a fertőzöttség

A sok csapadék és az időnkénti kiemelkedő meleg nagyon kedvezett a parlagfű kelésének és csírázásának az idén - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese csütörtökön a Pécs-Pogány repülőtéren.
2016.10.13. 3:00

Agrotechnológiai váltásra lenne szükség?

Tartósan alacsony eladási árakra kell készülni a globálisan jó terméshozamok és a magas készletek miatt, így a mezőgazdasági termelőknek a hatékonyság növelésére és agrotechnológiai váltásra van szükségük - fejtette ki Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője a mezőgazdasági árak alakulását kommentálva az MTI-nek.
2016.10.13. 1:00

Így alakulnak mezőgazdasági áraink

A mezőgazdasági termelői árak alakulása Magyarországon; Növényi és kertészeti termékek; élő állat és állati termékek; összesen
2016.10.12. 15:30

Új magasságokban a tej felvásárlási ára

Emelkedésnek indult a tej felvásárlási ára, ami az utóbbi időszakban 4 százalékkal nőtt - mondta a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán.
2016.10.12. 4:30

Idén tovább nőhet az agrárium német exportja

Az idén a Németországba irányuló magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari export meghaladhatja a tavalyi rekordszintet is - közölte a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten, nemzetközi sajtótájékoztatón.

Hódító útjukra indulhatnak Chilében a magyar tejtermékek

Tíz magyar tej- és tejtermékgyártó üzem regisztrációját fogadta el a chilei hatóság hétfőn, ezek a vállalatok indíthatják elsőként szállítmányaikat a dél-amerikai országba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.
2016.10.11. 18:00

A jó bornak is kellhat cégér - Javulóban a magyar minőség

A magyar borok javuló minőségét méltatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden Budaörsön az Auchan őszi borvására alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
2016.10.11. 15:35

Éhínség a nagyvilágban - Ábra

Alultápláltak száma a világon (2014).
2016.10.11. 5:00

Ukrajna exportálta a legtöbb lisztet a világon

Ukrajna exportálta a világon a legtöbb lisztet 2015 júliusa és 2016 júniusa között, összesen 344 ezer tonnát, ami 32,5 százalékkal több, mint a 2014-2015 hasonló időszakában - hozta nyilvánosságra hétfőn az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) sajtószolgálata Szerhij Szakirkinra, az Agráralap nevű ukrán részvénytársaság elnöki tanácsadójára hivatkozva.

Mongólia, a mezőgazdasági lehetőségek országa

Magyarország a lehetőségek országaként tekint Mongóliára, ezért igyekszik egyre intenzívebbé tenni a magyar-mongol agrárkapcsolatokat - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a mongol mezőgazdasági miniszterrel folytatott tárgyalása során.
2016.10.08. 5:00

Fórum keretében fejlesztenék a magyar-ukrán mezőgazdasági együttműködést

A magyar-ukrán együttműködés fejlesztésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) támogatja, hogy a két ország agrár- és élelmiszeripari szektorban érdekelt üzletemberei jövőre egy mezőgazdasági fórum keretében találkozhassanak - közölte a tárca pénteken az MTI-vel, miután Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fogadta Ljuba Nepopot, Ukrajna magyarországi nagykövetét.
2016.10.08. 0:30

Gyümölcskutatási projekt indul

Uniós támogatásból indít a szabolcsi és szatmári tájegység jellemző gyümölcseit érintő élelmiszerkutatási- és fejlesztési projektet két gyümölcsfeldolgozási és konzervipari társaság, a több mint 208 millió forint értékű beruházás ünnepélyes konzorciumi szerződését pénteken írták alá a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison.
2016.10.07. 3:00

9 milliárd forint áfa-elkerülést előzött meg a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlác-biztonsági Hivatal (Nébih) 9 milliárd forint áfa-elkerülést előzött meg tavaly ellenőrzésinek köszönhetően, csaknem hárommillió laborvizsgálatot végzett el, és 1,2 milliárd forintnyi bírságot szabott ki - összegezte az országos főállatorvos az élelmiszerlánc-biztonságról és a felügyeleti díj felhasználásáról szóló 2015. évi beszámolójában.
2016.10.06. 21:30

Új rekord várható a búza- és rizstermésben

Nem várhatók nagy kilengések a nemzetközi piacokon, állítják az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) szakértői, mivel az alapvető mezőgazdasági termények ára mérsékelt és stabil.
2016.10.04. 21:30

Tízmilliárdos károkat okoznak az invazív rovarok

Ökológusok becslése szerint az invazív rovarok évente több tízmilliárd dollárba kerülnek az emberiségnek, számuk pedig valószínűleg emelkedni fog a klímaváltozás és a nemzetközi kereskedelem növekedésének hatására.

Tejhiány alakulhat ki hazánkban

Mindenki érdekelt a magyar tej belföldi értékesítésében - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel azt követően, hogy egyeztetést tartottak az érintettek, több nagy áruházlánc, valamint a termelők és a feldolgozók képviselői.
2016.10.04. 2:30

160 millió eurós támogatás a magyar mezőgazdasági kkv-k részére

Együttműködési megállapodást írt alá az Európai Beruházási Alap (EIF) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (Avhga) a magyarországi kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelfelvételének ösztönzése érdekében - közölte hétfőn az Európai Bizottság.
2016.10.03. 12:30

190 ezer új típusú őstermelő igazolványt adtak ki szeptember végéig

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szeptember végéig 190 ezer új típusú őstermelő igazolványt adott ki a július végéig igényelőknek - közölte a köztestület hétfőn az MTI-vel.
2016.10.02. 9:00

Ennyi búza terem itthon

betakarított termésmennyiség durumbúzával együtt, ezer tonna
2016.10.02. 2:00

Felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét

Ünnepélyesen felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét, a Pilisi Parkerdőnél másfél évtizede zajló felújtás, az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó infrastrukturális, természetvédelmi és turisztikai beruházások összköltségvetése meghaladta az 1,5 milliárd forintot - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2016.10.01. 21:00

Jön a ipari célú erdőtelepítés

Új erdészeti tevékenységi formaként, törvénymódosítással már a közeljövőben bekerülhet az erdőtörvénybe az ipari célú erdőtelepítés - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton Somogyszobon.
»
Ár % Változás
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)