Vállalati hírek

Ismét jó dolga van a kkv-knak »

Jövő szerdától újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások egyebek mellett eszközvásárlásra, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, a megpályázható összegek pedig magasabb lesznek - hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken.
2017.01.20. 17:30

Megduplázná jelenlegi méretét a WizzAir

A Wizz Air a következő 5 évben megduplázná jelenlegi méretét, 10 éven belül pedig négyszeresére növekedne.

Meghaladja a 22 milliárd forintot a Spar idei beruházási kerete

Meghaladja a 22 milliárd forintot a Spar idei beruházási kerete, amelyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be - közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Együttműködési megállapodást kötött a Takarékbank és a Magyar Biokultúra Szövetség

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Biokultúra Szövetség, valamint a Takarékbank Zrt., hogy elősegítse a magyar biogazdálkodás fejlesztését, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési stratégiában foglalt célkitűzések elérését, illetve a rendelkezésre álló uniós és hazai források kihasználását új, célzott termékek, finanszírozási konstrukciók kidolgozásával. Az egyezményt aláíró felek vállalták, hogy különös figyelmet fordítanak a hazai bioélelmiszer-fogyasztást ösztönző programok sikeres megvalósítására is.
2017.01.19. 16:00

Mi a nagy regionális kkv helyzet?

Magyarország és a környező országok kis- és középvállalatai nagy várakozással tekintenek a 2017-es uniós pályázati évre. Azonban míg Horvátországot és Magyarországot kiemelkedő pályázási kedv jellemzi, addig Bulgáriában és Romániában mérsékelt a részvételi hajlandóság. A legnépszerűbb pályázatok kapacitásbővítésről és eszközbeszerzésről szólnak, de míg Magyarországon a vissza nem térítendő támogatások, az innovációs, illetve a Közép-Magyarországi régióban elérhető kiírások népszerűek, addig Romániában a vidékfejlesztés területén aktívak a gazdák, Horvátországban pedig a termelési létesítmények építésére, felújítására pályáznak legszívesebben. Ellenben kizárólag Bulgáriában vásárolhatunk pályázati keretek között autót, földet vagy ingatlant – állapítja meg a Goodwill Consulting Kft. pályázati tanácsadó cég regionális összehasonlítása, amelyben a pályázati hajlandóságot és súlypontokat vizsgálta.
2017.01.19. 3:05

Itt a Goldman eredménye

A vártnál jobb negyedik negyedéves számokat tett közzé a Goldman Sachs. A vállalat 5,48 dolláros tisztított EPS-t jelentett, ami meghaladja a 4,84 dolláros elemzői várakozásokat.
2017.01.18. 20:00

Varga Mihály a Huawei-csoport vezetőivel egyeztetett

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter dél-kínai útjának utolsó napján Zhang Chunxiang-gal és Pang Jimin-nel, a Huawei Technologies elnök-helyetteseivel egyeztetett. Az infokommunikációs vállalat magyarországi gyártása a kínai termelés után a legnagyobb lett a világon, ezért a Huawei érdeklődik több hazai infokommunikációs fejlesztés, így az okos városok és a hamarosan épülő, zalaegerszegi önvezető járművek tesztelésére szolgáló pálya iránt is.
2017.01.18. 19:30

Jól mehet a kkv-k szekere az EU-ban

Az Európai Beruházási Alap (EIF) és az UniCredit bank garanciamegállapodást kötött, amelynek révén az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv-k) és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok 160 millió euró (mintegy 50 milliárd forint) támogatáshoz juthatnak nyolc országban, köztük Magyarországon - közölte az Európai Bizottság szerdán.
2017.01.18. 11:30

Fellendülés várható a magyar cégpiacon?

Bár a vezérigazgatók világszerte úgy érzik, hogy az idei év számos aggodalomra okot adó fejleményt tartogat, saját cégük, illetve a világgazdaság növekedési kilátásaival kapcsolatban ismét bizakodóak.
2017.01.18. 5:45

346 milliárd forint összegű új garanciát vállalt a Garantiqa

Tavaly összesen 414 milliárd forint összegű új hitelhez mintegy 346 milliárd forint összegű garanciát nyújtott a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., a Magyar Fejlesztési Bank csoport tagja, a hitelek és a garanciaállomány éves szinten 33 százalékkal nőtt.

Bírságot kapott a Főgáz

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ötmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a Főgáz Zrt.-t, mert a cég ügyfélszolgálatai nem teljesítették a jogszabályokban és az üzletszabályzatban előírt követelményeket - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.
2017.01.18. 0:30

A UPS felvásárolja a brit Freightexet

A UPS (NYSE: UPS) bejelentette, hogy felvásárolja az egyesült királyságbeli Freightexet, mely FTL és LTL szolgáltatást egyaránt biztosító, specializált és hűtött közúti fuvarozással foglalkozó vállalat. Az akvizíció révén a UPS belép az Európában is egyre növekvő közvetített közúti 3PL (third party logistics) szállítmányozási piacra a Freightex meglévő ügyfél- és alvállalkozói körére alapozva.
2017.01.17. 22:05

Rekordévet zárt az Opel

Az Opel szentgotthárdi gyárában tavaly csaknem 630 ezer motort gyártottak, 23 százalékkal haladva meg az eddigi legnagyobb termelési volument - mondta el Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd igazgatója Budapesten újságíróknak, az előző évet értékelve.
2017.01.17. 19:40

A saját cégeik jövőjét rózsaszínben látják az igazgatók

Bár a vezérigazgatók világszerte érzik a globális kockázatok növekedését, bizakodóak a saját cégük, illetve a világgazdaság növekedési kilátásait illetően - derül ki a PwC 20. globális vezérigazgató felméréséből.
2017.01.16. 23:00

A Procter&Gamble újévi fogadalma: 2020-ra a vállalat több mint 100 gyára üzemel majd gyártási- és ipari hulladék termelése nélkül

A P&G újabb nagymértékű beruházást jelentett be az újrahasznosítás és hasznos újrafelhasználás területén, amelynek eredményeképpen 2020-ra a gyártási- és ipari hulladék-kibocsátás teljes mértékben megszűnik a vállalat termelőüzemeinek globális hálózatában. A hulladékgazdálkodási terv utolsó lépéseinek köszönhetően 650.000 tonna hulladék feldolgozásától mentesülnek a lerakók globálisan. A P&G mindkét magyarországi gyára már most is gyártási- és ipari hulladék termelése nélkül üzemel.

Marad a hideg, az E.ON továbbra sem kapcsolja ki az áramszolgáltatást a számlatartozást felhalmozott lakossági ügyfeleinél

Az E.ON csoport a hosszan tartó rendkívül hideg időjárásra való tekin-tettel további egy héttel meghosszabbítja az önként vállalt kikapcsolási moratóriumot, és 2017. január 22-ig elhalasztja a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat. Az önként vállalt kikapcsolás felfüggesztése az áramfogyasztásban érintett lakossági ügyfelekre érvényes.
2017.01.16. 21:00

Konferencia üzletágat indít a HG Media csoport

Professzionális szakmai rendezvényszervező üzletággal bővül a HG Media csoport portfóliója. A HG a cégcsoporthoz tartozó egyik sales house, a KOD Média szervezői támogatásával már idén januárban neves előadókkal indítja el gazdasági konferenciasorozatát.
2017.01.12. 23:00

A ferde hátú, kézi sebességváltós, benzines kisautók a legnépszerűbbek itthon az AAA AUTO-nál

Az AAA AUTO Csoport 2016-os értékesítési adatai alapján a max. 69 kW (92 lóerő) teljesítményű, ferde hátú, kétkerék-meghajtású, benzinüzemű, kézi sebességváltós autók voltak a legkeresettebbek a magyar használtautó-vásárlók körében a tavalyi évben. Magyarországon a szürke volt a legkedveltebb szín, a ferde hátú modelleket pedig a szedánok követték a népszerűségi listán.
2017.01.12. 20:00

35%-os autóflotta növekedés és kiváló ügyfél elégedettség a Business Lease-nél

Közel 35%-os növekedést ért el 2016-ban a járműlízinggel, flottamenedzsmenttel és mobilitási szolgáltatásokkal foglalkozó Business Lease Hungary Kft. által kezelt autóflotta mérete az előző évhez képest. A tavalyi évet kiváló ügyfél elégedettségi mutatókkal záró vállalat 2006-os magyarországi piacra lépése óta folyamatosan azon dolgozik, hogy megszolgálja ügyfelei bizalmát, és a számok azt bizonyítják, hogy az elmúlt évek kitartó munkájának beérett a gyümölcse.

Új ügyvezető igazgató érkezik az LG Electronics magyarországi leányvállalatának élére

Az LG Electronics magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatói posztját januártól Bumseop Lee tölti be, aki az ügyvezető igazgatói székben Youngnam Roh-t váltja - közölte az LG Electronics Magyar Kft. szerdán az MTI-vel.
2017.01.10. 20:00

Elveszítette vezető szerepét a BMW

Elveszítette vezető szerepét a BMW, ugyanis a 2016-os értékesítési adatok alapján a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes volt a legnagyobb luxusautó gyártó.

A Huawei fogyasztói üzletága 178 milliárd jüan éves bevételre számít 2016-ra

A Huawei fogyasztói üzletága ismertette a 2016-os pénzügyi eredményeivel kapcsolatos várakozásait, amely szerint az üzletág 178 milliárd kínai jüan bevételre számít. Ez az előző évhez képest 42 százalékkal nagyobb bevételt jelent, ezzel a vállalat az egymást követő ötödik évben folytatja a növekedést.

Fellélegezhet a Palóc Nagykereskedelmi Kft.

Meghosszabbította a fizetési moratóriumot a bíróság, így a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft. tovább folytathatja a tárgyalásait a hitelezőkkel - a Cégközlönyben megjelent közlemény szerint az új határidő április 6.

Bővültek a Mercedes eladásai Magyarországon

A Mercedes 2751 személyautót adott el 2016-ban a magyarországi újautó-piacon, ezzel a márka eladásai 34,5 százalékkal bővültek. Az idén is legalább két számjegyű növekedésre számít a márka magyarországi képviselete, amely szerint a legperspektivikusabb SUV kategóriában akár a tavalyi 80 százalék körüli bővülés is megismétlődhet.
2017.01.06. 20:30

23 millió Wizz Air utas 2016-ban

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy újabb kiemelkedő évet zárt, amelyet rekordszintű utasforgalom, jelentős hálózatbővítés és az üzleti tevékenysége, valamint szolgáltatásai minőségének nemzetközi elismerése jellemzett. Az elmúlt 12 hónap során a WIZZ 9 repülőgépet adott flottájához, 16 új célállomást tett elérhetővé és több mint 100 útvonallal bővítette folyamatosan növekvő hálózatát.
2017.01.06. 15:00

2 millió forintros bírság az OTT-ONE Nyrt.-nek

A Magyar Nemzeti Bank célvizsgálatot indított az OTT-ONE Nyilvánosan Működő Részvénytársasággal (OTT-ONE Nyrt.) szemben, és a feltárt jogszabálysértések miatt 2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a társaságra - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2017.01.05. 21:30

Az AAA AUTO csoportszinten 69 ezer használt autót értékesített 2016-ban

A régió egyik legnagyobb használtautó-kereskedési hálózata, az AAA AUTO csoportszinten 69 ezer használt autót értékesített 2016-ban. A társaság a jövőben tovább növeli telephelyeinek számát és bővíti az eladásra kínált gépkocsik mennyiségét. Az AAA AUTO 2016-ra vonatkozó értékesítési adatai alapján az Opel Astra, a Suzuki Swift és a Ford Focus voltak a legnépszerűbb modellek Magyarországon.
2017.01.04. 21:30

Háromezer új dolgozót vesz fel a Lufthansa

A Lufthansa háromezerrel tervezi bővíteni dolgozói létszámát az idén, a német légitársasági csoport főleg légiutas-kísérőket keres, de mérnökből is többre van szüksége.
2017.01.04. 2:45

A Ford 700 millió dolláros beruházást hajt végre Amerikában

A Ford Motor 700 millió dolláros beruházással bővíti az amerikai Michigan államban működő Flat Rock összeszerelő üzemet a következő négy évben, 700 új munkahelyet teremtve. A beruházást abból az 1,6 milliárd dolláros összegből finanszírozza, amit korábban egy új mexikói üzem felépítésére szánt - közölte a cég kedden az MTI-vel.
2017.01.03. 20:30

Megváltozott az Allianz legismertebb telefonszáma

Az Allianz Hungária Zrt. kivezeti a megszokott 06-40-421-421 telefonos elérhetőségét. 2017-től kizárólag a 06-(1/30/70)-421-1-421 és 06-(20)-554-4-421-es hívószámokon intézhetik ügyeiket az ügyfelek.
2017.01.03. 2:00

A Toyota 10,2 millió új autó eladásával számol az idén világszerte

A Toyota 2016-ra közel 10,1 millió új autó eladásával számol globálisan, egy százalékkal elmaradva az előző évitől, 2017-ben azonban már enyhe növekedést vár az előzetes becslések alapján, 10,2 millió új gépjármű értékesítésével.

Történetének legsikeresebb évét zárja a BorsodChem

Történetének legsikeresebb évét zárja a kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt. (BC), Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója; a 2011. óta a kínai Wanhua-csoport tulajdonában lévő vegyipari társaság 2016-ban tovább tudta növelni termelési és értékesítési volumenét - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.
2017.01.01. 8:00

Bővíti kapacitását a győri Rekard Kft.

Nagy teljesítményű gépekkel bővíti kapacitását a győri Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft., az 500 millió forintos fejlesztés több mint felét vissza nem térítendő uniós támogatásból fedezik - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

Amerikában terjeszkedik egy magyar IT-vállalat

Amerikában terjeszkedik a budapesti székhelyű Starschema Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a nagy mennyiségű adatok (big data) kezelésével és elemzésével foglalkozó cég folyamatosan növeli ügyfeleinek számát, az idei év elején megalapította amerikai leányvállalatát, ahol az értékesítés (sales) mellett a tervek szerint 2017-ben egy fejlesztő csapat is megkezdi munkáját - közölte a társaság az MTI-vel.
2016.12.29. 19:00

Világszintre kell emelni a progressziót a kkv-k életképességéhez

A világgazdasági versenyben kell gondolkodniuk a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) kapacitásbővítésére kiírt uniós pályázatoknál; az Iparszövetség segíti a vállalatokat a a pályázati felkészülésben - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
2016.12.29. 16:00

Milyen változásokat hoz az új versenytörvény?

A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt., versenytörvény) idei módosítása egyszerre több célt is megvalósít: negyedére csökken az igazgatási szolgáltatási díj, hatékonyabbá válik a fúziókontroll, több támogatást kapnak a GVH-val együttműködni kívánók, és megtörtént a versenyjogi kártérítési irányelv szabályainak átültetése a versenytörvénybe.
2016.12.28. 19:00

Az Erste Alapkezelő tulajdonában a Nordic Light irodaház

A december mozgalmas időszak a Nordic Light életében, mivel ebben a hónapban került sor a Váci úti irodafolyosó legújabb komplexumának hivatalos átadására, valamint a Skanska által fejlesztett projekt új tulajdonosra is talált. A számos nemzetközi bérlőnek otthont adó, kimagasló műszaki tartalommal rendelkező épület az Erste Alapkezelő ingatlan alapjainak tulajdonába került tegnap.
2016.12.28. 12:00

Az év végére figyelmeztet az NGM

A vállalkozásoknak jelentős megtakarítást eredményező három határidő jár le az év utolsó napján: december 31-ig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), illetve az alanyi mentesség az áfában. Emellett a pénztárgéphasználatra újonnan kötelezetteknek is az év utolsó napján jár le a kassza üzembe helyezésére nyitva álló határidő, amely az állami támogatás igénybevételének egyik legfontosabb feltétele - emlékeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium(NGM) szerdai közleményében.
2016.12.27. 19:00

Már jövő év elején megkezdheti a magyarországi termelést az Apollo Tyres

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi abroncsgyára 2017 elején kezdheti meg a termelést, a 475 millió eurós beruházás a terveknek megfelelően halad, ez jelenleg az egyik legnagyobb ilyen jellegű projekt Magyarországon.
2016.12.26. 10:40

Minden boltban elő az online pénztárgépekkel!

A legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó azt szorgalmazza, hogy ne legyenek kivételezett szakmák az online pénztárgépek területén. Novák Zoltán, a piacvezető Micra-Metripond ügyvezetője szerint üzenetértékű, hogy a plasztikai sebészeknek is kötelező lesz az online pénztárgépek használata január elsejétől, de szerinte az ügyvédekre, orvosokra és akár fodrászokra is ki kellene terjeszteni a rendelet, még akkor is, ha ez konfliktusokkal jár. A Micra-Metripond „Jota” készüléke megkapta a forgalmazási engedélyt, és a közeljövőben várja újabb 5 új típusú pénztárgépének engedélyét is.
2016.12.24. 23:45

Atmedia: magyar tulajdonoshoz került a magyar leányvállalat

A Tombor András üzletember által alapított Visus Invest Kft. vásárolta fel a holland Atmedia Holdings BV. által tulajdonolt piacvezető tévés sales house-t, az Atmedia Kft.-t. A pénzügyi befektetőként megjelenő Visus nem tervez szervezeti és üzletpolitikai változást a cégnél.
2016.12.24. 20:55

Horvátország visszavásárolja az INA-t a Moltól

Horvátország visszavásárolja az INA horvát olajipari vállalat részvényeit a Mol magyar olaj- és gázipari vállalattól - jelentette be Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök szombati rendkívüli sajtótájékoztatóján Zágrábban.
2016.12.23. 10:30

Megállapodott a Deutsche Bank az amerikai igazságügyi minisztériummal

Megállapodott a Deutsche Bank az amerikai igazságügyi minisztériummal, miszerint 7,2 milliárd dolláros kártérítést kell fizetniük az előzetesen belengetett 14 milliárd dollárral szemben.

Négymilliárd forint rendkívüli veszteségre számít az FHB

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. negyedik negyedéves nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolójában várhatóan 4 milliárd forintos rendkívüli veszteséget okoz az adótörvények módosítása, ami azonban nem érinti a magyar számviteli szabályok szerinti mérlegét és a csoport tőkehelyzetét sem - közölte a bank a tőzsde honlapján csütörtökön.
2016.12.21. 3:30

300 milliós innováció: piacra lépett a Real Balance California Zrt.

Magyarországon elsőként egyadagos, folyékony étrend-kiegészítő termékcsaláddal lépett piacra a Real Balance California Zrt. A több mint 300 millió forintból, az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramok Közös Alap Alprogramjának keretében kifejlesztett termékcsalád nemzetközi együttműködésben, hazai koordinációval készült.
2016.12.21. 3:00

Ismét az EY Tranzakciós üzletága lett az év pénzügyi tanácsadója a régióban

-Három éven belül második alkalommal nyerte el az “Év M&A pénzügyi tanácsadója a kelet-közép európai régióban” címet az EY Tranzakciós tanácsadási szolgáltatások üzletága. -Hét éven belül hatodik alkalommal nyerte el az EY Tranzakciós tanácsadási szolgáltatások üzletága az “Év pénzügyi tanácsadó cége Európában” címet
2016.12.20. 20:30

Új tulajdonosa van az Árukereső.hu-nak

A prágai székhelyű Rockaway csoport Daniel Křetínský, Patrik Tkáč és a PPF Group pénzügyi támogatásával megvásárolta az Árukereső.hu, a Compari.ro és a Pazaruvaj.com árösszehasonlító oldalakat a Naspers csoporttól, ezáltal tovább erősítette jelenlétét a közép-kelet-európai e-commerce piacon. Az akvizíció jelzi a Rockaway csoport árösszehasonlító piacok iránti kiemelt figyelmét is.

65 ezer forintot kapnak a postások karácsonyra

A postás munkavállalók - a premizált munkaköröket betöltő dolgozók kivételével - 2016 decemberében nettó 65 000 forint Posta Paletta Utalványt kapnak, ami a 2015. évi decemberi kifizetésnél 30 százalékkal több - közölte a Magyar Posta az MTI érdeklődésére pénteken.
2016.12.16. 20:30

Együttműködési megállapodást kötött az Etihad Aviation Csoport és a Lufthansa Csoport

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways és a Lufthansa German Airlines, Európa legnagyobb légitársaság-csoportjának tagja a mai napon egy codeshare megállapodást kötött, amely kormányzati engedélyezéstől függően 2017 januárjában lép életbe.

Pluszpénzt kapnak a vasutasok karácsonyra

A MÁV-csoport a már folyósított havi béren felül egyösszegű, egyszeri kifizetést utal át karácsony előtt a nem vezetői munkakörben foglalkoztatott mintegy 35 ezer munkavállalójának, a pluszpénz összege 45 ezer forint, a Záhony-Port Zrt. munkavállalóinak pedig 20 ezer forint.
2016.12.15. 23:30

Az Allen & Overy jogi tanácsadóként segíti az Asahi-t az AB InBev magyarországi és kelet-közép-európai érdekeltségeinek felvásárlásában

Az Allen & Overy ma bejelentette, hogy az öt korábbi kelet-közép-európai SABMiller leányvállalat Asahi által történő felvásárlása az eddigi legnagyobb, japán sörgyártó által végrehajtott külföldi akvizíciónak számít. A tranzakció az Asahi 127 éves történetének legnagyobb értékű ügylete.
2016.12.15. 16:45

Felbátorodnak a kkv-k?

Az év közbeni zuhanást követően megugrott a kkv-k beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek fele tervez valamilyen fejlesztést – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. A célokat tekintve a gépek, berendezések beszerzése áll az élen, megelőzve a sokáig elsőbbséget élvező informatikai fejlesztéseket. Leginkább az agráriumban és a középvállalkozásoknál számíthatunk beruházásokra a következő egy év során.
2016.12.15. 13:35

Optimisták a magyar cégek - Vagy mégsem?

A magyar cégvezetők jelentős része pozitívan tekint gazdasági kilátásai elé, a megnövekedett megrendelések nyomán pedig közel 90 ezer új munkahely jöhet létre jövőre a hazai kkv-szektorban – derül ki a Budapest Bank által készített kutatásból.

Megjelent Ljubljanában is a Mol

Megjelent Ljubljanában is a Mol, az olajkonszern egyelőre két benzinkutat működtet a szlovén fővárosban - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

Bővítené magyar beszállítói hálózatát a Lidl

Mintegy 220 hazai vállalkozás vett részt a Lidl Magyarország által szervezett beszállítói akadémián, amelynek célja, hogy tovább bővítse magyar beszállítói hálózatát a vállalat.

A hazai UniCredit Bankot nem érinti a létszámleépítés

A magyarországi UniCredit Bankot nem érinti a cégcsoport kedden nyilvánosságra hozott stratégiai tervében szereplő létszámleépítés.
2016.12.14. 10:00

Eladta lengyelországi érdekeltségét a Futureal

A MAS Real Estate és a Prime Kapital közös vállalata vásárolta meg a Futureal-csoport lengyelországi Nova Park bevásárlóközpontját, a tranzakció értéke 88,5 millió euró. A nyugat-lengyelországi Gorzów belvárosában található Nova Park az elmúlt négy évben a régió egyik legnagyobb bevásárlóközpontjává vált.

Szélenergiát hasznosító start-up vállalatot támogat az E.On

Részesedést szerzett a német E.On a brit Kite Power Solutions (KPS) start-up vállalatban, ezzel áttörést jelentő technológiát támogat a szélenergia hasznosítása területén - közölte a cég kedden az MTI-vel.
2016.12.13. 18:30

Elég lesz-e a hazai acélipar fellendüléséhez a megszerzett vámelőny?

Az európai és a hazai acélipar fellendülését várja a Kínából importált acélipari termékekre kivetett uniós dömpingvámtól az acél- és műanyagipari termékek nagykereskedelmével foglalkozó Carboferr Zrt.
2016.12.10. 23:00

A Bonafarm Csoport nem tárgyal a Sikér Zrt. felvásárlásáról

A Bonafarm Csoport nem tárgyal a Sikér Zrt. malmának felvásárlásáról.
2016.12.10. 22:00

A sztrájkok ellenére több utast szállított a Lufthansa Csoport novemberben

A Lufthansa Csoport hozzávetőlegesen 7,6 millió utast szállított novemberben, ami 5,9 százalékos növekedésnek felel meg az előző év hasonló időszakához képest. A kínálatban elérhető utaskilométer 9,3 százalékkal volt magasabb, az értékesítés pedig 10,1 százalékkal nőtt, ennek következtében a kapacitáskihasználtság fél százalékponttal 75,8 százalékra nőtt.

Bővültek a Ford magyarországi eladásai

A Ford jól profitált a növekedési hitelprogramból (nhp), eladásai az idén Magyarországon 23 százalékkal bővültek - értékelte az évet Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Videoton Holding 160 milliárd forintos árbevétellel büszkélkedhet

A Videoton Holding Zrt. 2016-os konszolidált árbevétele várhatóan mintegy 160 milliárd forint lesz - mondta az éppen 25 éve magántulajdonban lévő, magyar tulajdonú vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója a pénteki székesfehérvári évzáró rendezvényen.
2016.12.09. 17:30

Több milliárdos beruházással 350 munkahelyet hoz létre a Le Bélier

Csaknem tízmilliárd forintos beruházással 350 új munkahelyet hoz létre a Le Bélier francia autó- és repülőgépipari beszállító vállalat ajkai, szolnoki és mohácsi gyáraiban - jelentette be Skobrák Tibor, a Le Bélier csoport közép-európai gazdasági igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
2016.12.09. 11:00

Ki lesz a kiskirály 2017-ben?

Sadiq Khan londoni polgármestert választotta idén a Politico című hírportál az Európa sorsára jövőre várhatóan a legnagyobb befolyást gyakorló személyiségnek. A szerdán közzétett, 28 tagú listán a tizedik helyen szerepel Soros György magyar származású milliárdos üzletember.
2016.12.09. 5:35

Manipulálhatja az üzemanyag fogyasztást a Porsche?

A német WirtschaftsWoche hírportál csütörtöki beszámolója szerint a német szövetségi közlekedési minisztérium és a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) gépjármű-nyilvántartó hivatal az üzemanyag-fogyasztási értékeket manipuláló szoftver gyanújával vizsgálatot indított a Porsche autógyárnál.

Az Unicredit értékesítette a Bank Pekao-ban meglévő 32,8%-os részesedését

Az Unicredit értékesítette a Bank Pekao-ban meglévő 32,8%-os részesedését a lengyel PZU és a szintén lengyel PFR számára. Az Unicredit részvényenként 123 zlotyiért értékesítette részesedését, ami lényegében megfelel a jelenlegi tőzsdei árnak.

Már húsz exitnél tart a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap három éves befektetési időszak után sikeresen kilépett az egyik legnagyobb hazai raklapgyártó vállalkozásból, ezzel húszra emelve exitjei számát. Így az Alap mintegy 90 vállalkozás kisebbségi tulajdonosaként nem csupán a legnagyobb cégportfólióval rendelkező hazai tőkebefektető, de a kilépések számát tekintve is vezető szerepet tölt be a magyar kockázatitőke-piacon. A legfrissebb exit, a Baracsi-Paletta 97. Kft. alapítói a tőkebefektetés általi eredményes működésnek és a cég pénzügyi helyzetének hosszú távú stabilizálásának köszönhetően a tervezettnél korábbi időpon tban és magasabb hozam mellett vásárolták vissza az SZTA üzletrészét.

Az E.ON bejelentette, hogy új szárazföldi szélerőműparkot épít az Egyesült Államokban

Az E.ON ma bejelentette, hogy Bruenning’s Breeze néven új, 228 megawattos szárazföldi szélerőműparkot épít a texasi Willacy megyében. A szélerőműparkban a német Nordex által gyártott 76 darab, egyenként három megawattos turbina fog üzemelni. A Bruenning’s Breeze várhatóan jövő év végén kezdi meg az energiatermelést. A bejelentésre olyan időszakban került sor, amikor a vállalat már javában építi a Radfor’s Run szélerőműparkot Illinois államban.

Tovább bővíti regionális pénzügyi központját a Syngenta Budapesten

Számos új szakember felvételével tovább bővíti regionális pénzügyi központját a Syngenta Budapesten. A pénzügyi központ munkatársai a cég számára stratégiai fontosságú regionális tervezési és elemzési te-vékenységeket fogják össze, ezzel támogatva a vállalat piaci működését.

Várható veszteség mellett is kitart osztalékpolitikája mellett a Masterplast

A stratégiai átállás miatt várhatóan kis mértékben csökken idén a Masterplast Nyrt. éves árbevétele és adózott eredménye, ugyanakkor a vállalat kitart eddigi osztalékpolitikája mellett, az osztalék mértéke az előző évinek felelhet meg - mondta Tibor Dávid, az építőipari szigetelőanyagokat gyártó vállalat elnök-vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Problémás a cégeket adókönnyítéssel bevonzani?

Az úgynevezett LuxLeaks-botrány kirobbanása ellenére az utóbbi években jelentősen megnőtt a nemzetközi vállalatoknak nyújtott adókönnyítési megállapodások száma Európában, a legnagyobb emelkedés Belgiumban és Luxemburgban tapasztalható - mutatott rá szerdán közzétett jelentésében az Európai Adósságügyi és Fejlesztési Hálózat (Eurodad) nevű szervezet.

Magánszemélyeknek szóló flottakezelést vezet be a Skoda

Magánszemélyek számára nyújtott flottakezelési programmal jelent meg a Skoda elsőként a magyarországi újautó-piacon, a konstrukció iránt már a tesztidőszakban nagy az érdeklődés - közölte a Porsche Hungaria szerdán.
2016.12.08. 2:00

Most már felvásárolhatja a Microsoft a LinkedIn-t

Bizonyos feltételekkel jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a Microsoft felvásárolja a szakmai kapcsolatok ápolására szakosodott LinkedIn üzleti közösségi hálózatot - jelentette be szerdán a brüsszeli testület.
2016.12.07. 22:30

Több mint 300 millió eurós bírságot szabott ki az EU a JPMorgan-re

Az Európai Bizottság 337,2 millió euróra büntette a JPMorgan-t, mert állításuk szerint 5 hónapig a bank tagja volt az Euribor manipulálásáért felelős kartellnek.

Kártérítést fizet a Samsung az Apple-nek

Az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság megváltoztatta a korábbi bírósági döntést az Apple és a Samsung vitájában.

Nagyot nyerhet a Yahoo a csökkenő adón

A Yahoo lehet Trump elnökségének egyik nagy nyertese az alacsonyabb társasági adókulcson keresztül. Ugyanis a Yahoo értékének nagy részét leányvállalataiban (Yahoo Japan és az Alibaba ) meglévő részesedései adják. Ezek megítélésében pedig akár 10,5 milliárd dolláros növekedést is okozhat az alacsonyabb adókulcs. Technikailag a csökkenő trendcsatorna aljára esett az árfolyam, így kedvező hozam-kockázat arány mellett nyithatunk pozíciót.
2016.12.06. 22:30

Jogsértő a Vodafone Family tavalyi reklámfilmje

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. (Vodafone) lényeges feltételeket és kötöttségeket hallgatott el a Vodafone Family kedvező csomagdíjának igénybevételéhez kapcsolódó a „Négy előfizetés csak 6 880 Ft havonta” szlogennel futó reklámfilmjében. A jogsértésért 90 millió forint bírságot szabott ki a GVH a vállalkozásra.

Új vezetők az FHB Jelzálogbanknál

Az FHB Jelzálogbank új igazgatóságának alakuló ülésén Oláh Mártont választották vezérigazgatónak, az igazgatóság elnöke Vida József lett - közölte az FHB hétfőn a BÉT honlapján.

Az Apple és a robotjárművek?

Az Apple részt kíván venni az önállóan navigáló járművekre vonatkozó szabályok kidolgozásában - derül ki az Apple NHTSA amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatalnak megküldött leveléből.
2016.12.03. 18:00

Új vezérigazgató az LG Electronics élén

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy azonnali hatállyal Jo Seong-jint, a vállalat háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának (Home Appliance & Air Solution) vezetőjét, egyben a kulcsfontosságú döntésekért felelős három megbízott igazgató egyikét nevezték ki a társaság vezérigazgatói posztjára.

Toborzóirodát nyitott a SPAR

Megnyitotta első toborzóirodáját a SPAR Budapesten, a Nyugati téri szupermarketben. Az áruházlánc Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatójaként azért döntött a kitelepülés mellett, mert szeretne minél közvetlenebb kapcsolatot teremteni az álláskeresőkkel.
2016.12.03. 8:00

Magyarországról szolgálja ki Kelet-Európát a Feilo Sylvania

2016. december 1-jétől a Feilo Sylvania világítástechnikai vállalat az Inesa Europa Kft. logisztikai központjából végzi a kelet-európai partnerek kiszolgálását. A fejlesztés nagyobb árukészletet, gyorsabb kiszolgálást eredményez, és a jelenleg elérhető termékportfólió kibővítését is lehetővé teszi.

Ténylegesen nettó 1,134 milliárd forintért kelt el a Pápai Hús csoport

Kifizette a nettó 1,134 milliárd forintos vételárat a Pápai Hús csoportért a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft. - közölte a társaság az MTI-hez pénteken eljuttatott sajtóközleményében.

Bio kutatás fejlesztés kemény milliókból Komlón

Biológiailag lebomló műanyagok ipari felhasználhatóságát célzó - mintegy 780 millió forintos, hatvan százalékban uniós forrásból finanszírozott - kutatás-fejlesztési projektet indított a komlói Rák Antenna Gyártó Kft. vezette konzorcium - közölte a vállalat az MTI-vel.
2016.12.01. 13:00

A piac majd' kicsattan - Dinamikusan cserélnek gazdát a cégek

Bíztató trendeknek lehetünk tanúi a cégeladások, cégfelvásárlások piacán, mely a gazdasági válság hatására történő „bezuhanás” után 2015. év végére ismét talpra állt, elérte a válság előtti szintet. 2016. első három negyedévében visszaesés tapasztalható ugyan, de a szakértők ismét növekvő trendet várnak az elkövetkező időszakban, hiszen sok likvid tőke halmozódott fel és keresi a helyét a vállalkozásoknál, a cégek döntéshozói pedig egyre kedvezőbben ítélnek meg egy-egy akvizíciós lehetőséget. Különösen igaz ez, ha tőzsdén jegyzett vagy pénzügyi befektetői, private equity alap háttérrel rendelkeznek, ebben az esetben ugyanis hajtja őket a növekedési kényszer – ezt pedig ha organikusan nem, vagy nem elég gyorsan tudják biztosítani, akkor vásárolni fognak.
2016.11.30. 23:30

A FuturAqua 400 millió forintot fektet a rákkutatásba

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett FuturAqua Nyrt. 400 millió forintot biztosít a HYD Pharma Zrt.-vel kötött együttműködéshez magyar rákellenes gyógyszer klinikai kutatására és fejlesztésére - közölte a HYD Pharma szerdán az MTI-vel.
2016.11.30. 21:30

A Lufthansa új ajánlatot tesz a VC pilóta szakszervezetnek

· 4.4%-os béremelés és egyszeri egyösszegű kifizetés · azonnali tárgyalásokat szorgalmaz a légitársaság az új ajánlat alapján
2016.11.30. 21:00

Az AAA AUTO csoportszinten már most elérte a tavalyi évben értékesített gépkocsik darabszámát – közel az idei 70 ezres cél

A fekete péntek elnevezésű leárazási időszakban az AAA AUTO Csoport által az idei évben értékesített használt autók száma elérte a 63 ezret, ami megfelel a csoport által 2015-ben eladott használt autók mennyiségének. December végéig a csoport közel 70 ezer használt autó eladását tervezi, ami mintegy 10 százalékos növekedést jelent a tavaly eladott gépkocsik számához képest.

Új boltokkal bővül a Cserpes-hálózat

Mintegy 40 millió forint beruházással három újabb budapesti üzletet nyit a jövő év elején a kapuvári, főleg tejtermékeket előállító Cserpes Sajtműhely Kft.
2016.11.30. 10:30

Keresd a nőt - a topmenedzseri posztokon is!

A interim menedzserek – vagy szupermenedzserek – kritikus helyzetben lévő cégeken segítenek azzal, hogy átmeneti időre beülnek egy-egy pozícióba és több évtizedes szakmai tudásukat felhasználva hatékonyan kezelik a kihívásokat. Kristóf Györgyi, a Hammel & Hochreiter vezetője szerint nem véletlen, hogy egyre több nő kerül be a szupermenedzserek közé.

Fizetésemelés várható a kkv-k háza táján

Nőtt a fizetésemelést tervező cégek aránya, leginkább a középvállalkozásoknál és az iparban dolgozók számíthatnak magasabb bérekre. Emellett enyhén emelkedett a hazai kkv-k foglalkoztatási szándéka is, közel minden negyedik vállalkozás adhat fel álláshirdetést a következő egy évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.
2016.11.29. 12:30

Újabb 1700 járatot töröl a Lufthansa

A német bíróság elutasította a Lufthansa azon kérését, hogy tiltsa meg a munkavállalóknak a sztrájk meghosszabbítását.

Nagyszabású hackertámadás érhette a Deutsche Telekom-ot

Súlyos fennakadás keletkezett a Deutsche Telekom német távközlési szolgáltató vezetékes hálózatában, a társaság hétfői közleménye szerint meglehet, hogy egy nagyszabású informatikai támadás miatt. A szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) szerint az eset egy DSL-routerek ellen irányuló globális hackertámadás része.

Dupla számjegyű béremelés a McDonald’s éttermeiben

Októbertől már akár bruttó 221 000 forintot is megkereshetnek a McDonald’s Kft. által üzemeltetett éttermekben dolgozó munkatársak. A diákok nappali órabére megközelíti az 1000 forintot, éjszakai órabére pedig 1200 forintnál is magasabb lehet. A vállalat szerint a fiatalok körében mégsem elsősorban a magasabb bér a döntő, hanem a munkáltató által kínált lehetőségek, ösztönzők és a jó hangulatú csapat.

Így fejleszti magát húszmillió euróból az ÓAM Ózdi Acélművek Kft.

Húszmillió euró értékű technológiai, környezetvédelmi fejlesztés és kapacitásbővítés indul az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. henger- és acélművében jövőre - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2016.11.26. 6:00

Lufthansa-sztrájk: elutasították a béremelési ajánlatot

Új béremelési ajánlatot tett pénteken a német Lufthansa Csoport vezetése a kollektív szerződés hatálya alá tartozó pilótáknak a harmadik napja tartó sztrájk leállítása érdekében, amely miatt szombaton további 137 járat marad ki a menetrendből. A pilóta-szakszervezet (Vereinigung Cockpit VC) elutasította az ajánlatot, de vasárnaptól egyelőre nem sztrájkol tovább.

5,5 millió forintra bírságolták a Norbi Update-et

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5,5 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-re tiltott piacbefolyásolás miatt - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2016.11.25. 12:00

Új vezető tisztségviselők a 4iG csoportnál

A 4iG Nyrt. a tegnap megtartott igazgatósági ülésen az egyik leányvállalat és a vállalatcsoport vezető testületének élére új tisztségviselőket választott. Az Igazgatóság november 24-i hatállyal Merényi Attilát nevezte ki a Humansoft Kft. ügyvezető igazgatójának, valamint a 4iG Nyrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének. Ezzel egyidejűleg Daróczi Péter lett az Axis Rendszerház Kft. ügyvezető igazgatója. Az új vezetők legfontosabb feladata a cégcsoport szintű működés támogatása mellett a leányvállalatok dinamizálása, piaci pozíciójuk további erősítése. Kinevezésük határozatlan időre szól.

Duna House: Ismételt közgyűlés az alaptőkeemelés kapcsán

A cégbíróság 2016. november 24-én eljárási hiba miatt elutasította a Duna House alaptőke emelésének bejegyzését. A társaság igazgatósága a 1,5 milliárd forintos tőkeemelés mielőbbi bejegyzése érdekében új eljárás elindításáról döntött, haladéktalanul kezdeményezi a jogi folyamat ismételt végrehajtását. A társaság működését, tőzsdei jelenlétét az alaptőke-emelési folyamat újraindítása nem befolyásolja. A sikeres részvényértékesítés eredményeképpen a tőkeemelésre 1,5 milliárd forint összegben kerül majd sor, a tájékoztatóban lefektetetteknek megfelelően. Az igazgatóság elnöke 2016. november 28. napjára összehívta az igazgatóság ülését és kezdeményezte, hogy az igazgatóság hívja össze a Kibocsátó közgyűlését.

5 milliárd forintos fejlesztést jelentett be a Sanofi Miskolc melletti telephelyén

A csanyikvölgyi telephely fennállásának 30. évfordulója alkalmából a Magyarország második legnagyobb egészségügyi vállalataként és a magyar kormány stratégiai partnereként is ismert Sanofi a mai napon bejelentette: 5 milliárd forint értékben új beruházást valósít meg Miskolc melletti telephelyén.

Negyedmilliárdos bővítés a Cerbonánál

A Cerbona-termékeket gyártó Naponta Kft. 250 millió forintos beruházással bővítette termelését Székesfehérváron - közölte a cég az MTI-vel.

Ingyenes digitális kisegítés a magyar kkv-k számára

Ingyenes előadásokkal segítik a kis- és középvállalkozások (kkv) digitális fejlődését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által életre hívott Modern Vállalkozások Programja! - Vállalkozz digitálisan! projekt, mert a magyar cégek jelentős digitális hátrányban vannak az európai versenytársaikhoz képest.

Kétmilliárd forintból újult meg a pesterzsébeti Interspar

Átadták a megújult pesterzsébeti Interspart, amelynek modernizálására a vállalat csaknem kétmilliárd forintot fordított - közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. szerdán az MTI-vel.

Összeolvad a Jófogás.hu és a Használtautó.hu

Novembertől közös cégbe olvad a használt termékek online adásvételével foglalkozó Jófogás.hu és a Használtautó.hu, de az oldalak továbbra is külön üzemelnek - közölte az online piacterek tulajdonosa, a norvég Schibsted Classified Media Group médiavállalat szerdán az MTI-vel.
2016.11.23. 14:00

Bővülhet a kkv-k hitelezése

A növekedési hitelprogram (nhp) eddigi három szakaszában 36 103 vállalkozás jutott finanszírozáshoz 2459 milliárd forint értékben, és ezzel a program jelentősen hozzájárult a gazdasági növekedéshez és a foglalkoztatás bővüléséhez. Az MNB előrejelzése szerint a kkv-k hitelállományának növekedése a következő két évben, az nhp lezárását követően is a fenntartható gazdasági növekedést támogató 5-10 százalékos sávban alakulhat - közölte szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2016.11.23. 9:40

A Lufthansa jelenti, minden rendben!

Több jegyet értékesített és növelte kapacitását a Lufthansa Csoport 2016 első kilenc hónapja során Magyarországon / Kimagasló bővülés az észak-amerikai járatokon
2016.11.23. 8:30

Felvirradt a Lufthansa-pilóták sztrájkjának hajnala

Elkezdődött szerda hajnalban a Lufthansa német légitársaság pilótáit képviselő szakszervezet (Vereinigung Cockpit - VC) sztrájkja. A munkabeszüntetés budapesti járatokat is érint.

Kiemelkedően teljesít a Garantiqa Hitelgarancia

A tervezett 416 milliárd forint helyett 433,5 milliárd forintra emelkedett a Garantiqa Hitelgarancia teljes kezességvállalási portfoliója szeptember végén, ez éves összevetésben 23 százalékos, a múlt év végéhez képest pedig 18 százalékos növekedés - derül ki az MFB-csoport többségi tulajdonában lévő társaság első kilenc havi adataiból.

Az Otp Bank lett az Év Bankja

Az OTP Bank lett a Mastercard versenyén az Év bankja, de ezen kívül még három első díjban is részesült. A pénzintézet nyerte el „Az év társadalmilag felelős bankja címet, valamint „Az év legrokonszenvesebb bankja” címet is, amelyet a közönség szavazatai alapján hirdettek ki az ünnepélyes díjátadón. Kovács Antalt, az OTP Jelzálogbank elnökét választották az év bankárának.

Tízmilliárdos fejlesztés a Siemensnél

Három év alatt tízmilliárd forint értékben fejleszti budapesti üzemét a Siemens Zrt., egyúttal több mint 150 magasan képzett műszaki szakembert vesz fel a telephelyre - jelentette be Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.
2016.11.22. 20:30

Együttműködik a Viber és a Telenor

Stratégiai együttműködésre lép a Viber kommunikációs platform és a Telenor Magyarország mobilszolgáltató - közölte a Telenor kedden az MTI-vel.
2016.11.22. 18:30

Vegyes eredmények a CIG Pannóniától

A CIG Pannónia csoport a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint 13,176 milliárd forintos díjbevételt ért el az első háromnegyed évben, 6 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában, a vállalatcsoport 463 millió forintos adózott eredménye ugyanakkor 323 millióval kevesebb a tavalyi, ugyanezen időszakban elértnél - tette közzé a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

Béremelés - Na, de mi lesz a cégekkel?

A munkaadók számára ugyan többletkiadást jelent a keddi bérmegállapodás végrehajtása, de hosszú távon az intézkedés eredményt hozhat az MTI által megkérdezett munkaadói szervezetek vezetői szerint, néhányan azonban attól tartottak, hogy a kis cégek képtelenek kigazdálkodni a magasabb minimálbért, ami a feketegazdaságot erősítheti.
2016.11.22. 11:30

A kormány támogatja az Irinyi Terv belendítését

Az Irinyi Terv iparstratégia megvalósítását a kormány 2 milliárd forintos keretösszeggel támogatja, a kérelmeket mostantól lehet benyújtani - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kedden az MTI-nek.

33,4 milliárd forint adózott profit a K&H Bankcsoportnál

A K&H Bankcsoport 33,4 milliárd forint adózott eredményt ért el az első kilenc hónapban, 16 százalékkal többet a tavalyi első kilenc havi 28,7 milliárdnál, a K&H Biztosító adózott profitja 24 százalékkal, 2,2 milliárd forintra emelkedett ugyanebben az időszakban - közölte a hitelintézet hétfőn.
2016.11.21. 22:00

Új vezérigazgató a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt. élén

November elsejétől Kiss Márk István, a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt. eddigi pénzügyi igazgatója tölti be a Társaság igazgatótanácsának elnöki és vezérigazgatói pozícióját.
2016.11.21. 17:00

Nagyvállalatoknak kedvez az adócsökkentés

Csak a nagyvállalati szektornak jelent érezhető könnyebbséget a kormány javaslata, amely révén jövőre egységesen 9 százalékra mérséklődik a társasági nyereségadó, míg a kisebb vállalkozások nem lesznek képesek kigazdálkodni a kötelező béremelést - közölte a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) hétfőn az MTI-vel.

Mi lehet a magyarázat az Alteo sikerére?

Továbbra is szárnyal az ALTEO Group – a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett energetikai vállalatcsoport 2016 első kilenc hónapjában árbevételét 41, EBITDA-szintjét 141 százalékkal növelte a múlt évi bázisidőszakhoz képest. Az év első kilenc hónapjában az ALTEO virtuális erőműve és villamosenergia-kiskereskedelmi üzletága is átlag felett, kiemelkedően teljesített, miközben októberben a vállalat elindította földgáz-kereskedelmi üzletágát is. Az ALTEO Group 2016 első három negyedévét közel egymilliárd forint nettó eredménnyel zárta.

A Facebook részvényeket vásárol vissza

Részvény-visszavásárlási programot jelentett be a Facebook.
2016.11.20. 22:00

Milliókat követelnek a Volkswagentől

Több millió font kártérítésre tart igényt a Volkswagentől Sadiq Khan, London polgármestere.

20-25 százalékos növekedésre számít a magyar kommunikációs piac új szereplője

Jövőre 300-500 ezer eurós forgalommal, ezt követően évi 20-25 százalékos árbevétel-növekedéssel számol a Centrade Cheil regionális, integrált kommunikációs ügynökség, amely a napokban nyitotta meg magyarországi irodáját - tájékoztatta a cég az MTI-t.

November 30-tól kezdődnek a bértárgyalások a MÁV-nál

November 30-tól kezdődnek a vasúttársaságnál a szakszervezetekkel folytatott bértárgyalások, amelyeken foglalkoztatáspolitikai intézkedésekről is egyeztetnek majd - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel a vasutas szakszervezetek pénteki sajtótájékoztatóján bejelentett béremelési igényre reagálva.

Hosszú távú kutatási projektbe kezd az ALDI

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. idén tavasszal „Rajongunk a méhecskékért” kampánya keretében egy többkaptáras, öt méhcsaládnak otthont adó méhecskeházat épített biatorbágyi központjában. Most a méhek segítségével az áruházlánc azt vizsgálja, milyen lépéseket tehet környezetének javítása érdekében.
2016.11.19. 4:00

2017 elején indul a Dentons Nextlaw Global Public Affairs Network-je

A világ legnagyobb ügyvédi irodája, a Dentons ma bejelentette, hogy 2017 elején elindítja a Nextlaw Global Public Affairs Network-öt, amely egy globális hálózat a public affairs cégek számára. A Dentons ezen a héten küldi ki a meghívókat a public affairs cégeknek, hogy csatlakozzanak a hálózathoz.
2016.11.18. 20:30

A Graphisoft Park 24 millió eurós hitelszerződést kötött az UniCredit Bankkal

Graphisoft Park SE leányvállalata, a Graphisoft Park South I. Kft. november 18-án 10 éves futamidejű, 24 millió euró keretösszegű hitelszerződést kötött az UniCredit Bank Hungary Zrt.-vel, a cég által megkezdett fejlesztés finanszírozására - közölte a Graphisoft Park SE pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Ezek a használt autók a legkelendőbbek most Magyarországon

Az AAA AUTO Csoport saját belső adatai szerint az előző évhez képest jelentősen nőtt az AAA AUTO-nál a szeptember-októberi csúcsidőszakban értékesített használt gépkocsik száma Magyarországon. A 2016. szeptember-októberi csúcsidőszakban 8500 autó talált gazdára a magyar piacon, szemben a tavalyi év hasonló időszakában eladott 6300 autóhoz képest. Az AAA AUTO hálózatát több mint 40 kereskedés és telephely alkotja Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia területén.

Orvosok számára biztosít jelentős kedvezményeket az OTP Bank

Egy éves előkészítő munka után a Magyar Orvosi Kamara és az OTP Bank együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy az orvosok jelentős mértékű kedvezményeket tudjanak igénybe venni a minőségi banki szolgáltatások területén.
2016.11.17. 16:00

Komolyan javíthatja tőkehelyzetét az Unicredit

Az olasz Il Sole újság értesülései szerint az Unicredit 8-9 milliárd euró céltartalékot képezhet és 13 milliárd eurós tőkeemelésre készülhet, amit részben bizonyos kötvények önkéntes átváltásával hajtana végre.
2016.11.17. 4:30

Családbarát vállalkozások vehettek át díjakat

Családbarát kis-, közepes és nagyvállalatokat díjazott a Három királyfi, három királylány mozgalom.

Debrecen 2000 új munkahellyel büszkélkedhet

Debrecenbe az idén 75 milliárd forint működőtőke érkezett, a beruházásokkal 2100 új munkahely jött létre - közölte a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Magyar Telekom - Az új székház alapköve már a helyén

Letették a Magyar Telekom 58 ezer négyzetméteres új székházának alapkövét kedden Budapesten, az Üllői út és a Könyves Kálmán körút csomópontjában, a várhatóan 2018 második felében elkészülő épületet a távközlési szolgáltató hosszú távon veszi bérbe és 4500 munkavállalója fog ott dolgozni.

Megérkeztek a Home Depot számai

Piacnyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a lakásfelújításokkal foglalkozó Home Depot.

Az IMMOFINANZ tovább terjeszkedik a STOP SHOP márkával

Az IMMOFINANZ nyolc új szlovákiai és magyarországi helyszín megvásárlásával tovább folytatja az igen sikeres STOP SHOP kiskereskedelmi portfólió bővítését. Az ingatlanok vételára összesen mintegy 79 millió euró. Az újonnan megvásárolt kiskereskedelmi parkok bérbe adottsága eléri a 98%-ot, az éves bérletidíj-bevételük kb. 6,6 millió euró. A tranzakciók lezárására több lépésben – várhatóan 2017. első negyedév végéig – kerül sor. Ezekkel a felvásárlásokkal az IMMOFINANZ STOP SHOP portfóliója 7 országban 66 kiskereskedelmi parkra bővül, összesen mintegy 449 ezer m² alapterülettel és több mint 600 millió euró könyv szerinti értékkel. A vállalat emellett további helyszínek felvásárlását készíti elő Szerbiában és Lengyelországban.
2016.11.15. 0:01

Stabil eredmények, kimagasló harmadik negyedév a Generali Csoportnál

Az alacsony hozamkörnyezet ellenére is stabil eredménnyel zárta az év első kilenc hónapját a nemzetközi Generali Csoport. Az 52,1 milliárd eurós díjbevétel alig marad el a tavalyitól (-2,8%).

Jól teljesítenek a hazai áramkereskedők

Jól teljesítenek a magyarországi áramkereskedők, a villamos energia nagykereskedelmi árának csökkenése megjelent a vállalkozásoknak adott ajánlataikban, így többen vásároltak áramot a szabad piacról, és nőtt a fogyasztásuk is - hangzott el a Magyar Energiakereskedők Szövetségének (Meksz) hétfői budapesti sajtóbeszélgetésén.

Vigye haza a Tesco kasszáit! – 37. aukcióját tartja a kereskedő

Többek között kasszapultok, kasszafiókok is szerepelnek a Tesco-Globál Áruházak Zrt. most futó árverésein. A cég 2011-ben tartotta első árverését lecserélt, vagy felszámolt eszközei, üzletberendezései és gépei értékesítésére. Az eredményekről sokat elmond, hogy most futó árveréseik a 36. illetve 37. sorszámot kapták. A Tesco 2015 közepe óta annyi aukciót tartott, mint 2011 és 2015 júliusa között összesen.

Új vállalatvezetés a SPAR Magyarországnál

2017. január 1-jétől Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója karrierjét a SPAR Magyarország Felügyelőbizottságának tagjaként folytatja tovább. Helyét Heiszler Gabriella ügyve-zető igazgató veszi át, míg a vállalatvezetéshez Szalay Zsolt INTERSPAR értékesítési vezető is csat-lakozik, de már értékesítésért felelős ügyvezető igazgatói státuszban.
2016.11.11. 19:30

Nem lesz Panasonic a Gorenjéből

A japán Panasonic a várakozásokkal szemben mégsem vásárolja fel a szlovén Gorenjét - közölte a helyi sajtó pénteken. Az akvizíció lehetett volna az egyik legnagyobb külföldi befektetés a szlovén iparba.

Digi Kft. - Lesz mobilszolgáltatás, de mikor?

A Digi Kft. a mobilszolgáltatásának pontos indulási dátumáról egyelőre nem tud hivatalos bejelentést tenni - közölte a társaság az MTI megkeresésére csütörtökön, így nem erősítette meg azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint 2017 márciusában indulna a szolgáltatása.

382 százalékkal jobban teljesít az OTP

Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásokat meghaladó, 69,79 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el a harmadik negyedévben, 3 százalékkal kevesebbet az előző negyedévinél, miközben egy éve 3,7 milliárd forint veszteséget könyvelt el - derül ki a bankcsoport által a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint közölt jelentéséből.

Indul a kereskedés a Duna House részvényeivel

A Duna House Holding Nyrt. törzsrészvényeinek első tőzsdei kereskedési napja november 11-e, péntek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatójának határozata szerint, amelyet csütörtökön tettek közzé a tőzsde honlapján.
2016.11.10. 23:30

Növelte nyereségét és árbevételét a Waberer's

Növelte nyereségét és árbevételét az idei első három negyedévben a Waberer's International Zrt. (Waberer's) - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
2016.11.10. 2:30

Ismét Tomasz Dąbrowski lett a Dentons Europe vezérigazgatója

A világ legnagyobb ügyvédi irodája európai régiójának partnerei szavazataikkal megerősítették pozíciójában a Dentons Europe vezérigazgatóját, Tomasz Dąbrowskit, akinek második hivatali ideje 2017. január 1-től 2019. december 31-ig tart majd.

Ennyire eredményes a Magyar Telekom

Az elemzői várakozásokat jóval meghaladó harmadik negyedéves eredményeket közölt a Magyar Telekom szerdán, a távközlési szolgáltató megemelte a 2016-ra vonatkozó bevétel és EBITDA célkitűzéseit.
2016.11.09. 22:00

360 millióért nyitott új üzletet Budapesten a SPAR

A Budapest, Váci út 37. szám alatti CityZen Irodaház alsó szintjén adták át a SPAR Magyarország legújabb áruházát. A saját beruházás mintegy 360 millió forintba került és 21 új munkahelyet teremtett.

Közösségi kommunikációs platformot indított a Viber

Nyilvános Fiók (Public Account) néven indított új szolgáltatást a Viber, amelyen keresztül a cégek és márkák, illetve közéleti szereplők kommunikálhatnak vásárlóikkal, ügyfeleikkel és rajongóikkal. Az új globális kommunikációs platformot üzleti megoldásként a legkisebb és a legnagyobb cégek és márkáknak is igénybe vehetik a célcsoportjaikkal folytatott kommunikációban.
2016.11.09. 1:00

Az ASSA ABLOY szárnyai alatt folytatja a SEAWING Kft.

A nemzetközi ASSA ABLOY csoport tulajdonába került a Magyarországon 27 éve működő, biztonságtechnikai rendszereket gyártó SEAWING Kft. A felvásárlást követően is a jelenlegi, önálló ügyvezetés irányítása alatt, székesfehérvári központjában folytatja tovább munkáját a cég. A piaci részesedés növelése mellett a még magasabb színvonalú termékfejlesztést és a hatékony integrációt tűzte ki célul az ASSA ABLOY.
2016.11.08. 19:00

Technológiai szolgáltató központot nyitott Magyarországon az Accenture

Új technológiai szolgáltató központot nyitott Budapesten az Accenture, informatikai szolgáltatásokat kínálva a helyi és globális ügyfeleknek - közölte a multinacionális tanácsadó cég kedden az MTI-vel.

Új navigációs szoftvert alkalmaznak három új Ford típusnál

Az NNG fejlesztette, a Ford igényeire szabott navigációs szoftvert alkalmaznak három új Ford típusnál, a világ hét régiójának 50 országában - közölte hétfőn az NNG az MTI-vel.

Mit bizniszelt Orbán Viktor a Huawei cég vezetőivel?

Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Huawei vezetőivel egyeztetett Rigában a Kína és Kelet-Közép-Európa vezetőinek csúcstalálkozója alkalmával - mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek szombaton Rigában.

Nyereséggel zárt a Lenovo

Csökkenő árbevétel mellett emelkedett a kínai Lenovo számítástechnikai konszern nettó nyeresége a szeptember 30-án véget ért negyedévben.

Megnyílik a kvótapiac a tejtermelők számára

Hamarosan már a tejtermelők is hozzáférhetnek majd a szén-dioxid piachoz, köszönhetően egy új módszernek, mellyel a gazdák és a szakértők megbízható adatokhoz juthatnak káros üvegházhatású gázkibocsátásukról. Ezzel az állattartás szektor számára új finanszírozási lehetőségek nyílnak.
2016.11.04. 21:00

A SEAT 2016 januárja és szeptembere között 137 millió euró nyereséget ért el

A javuló eredmények a megújult termék kínálatnak, és az Ateca valamint az Alhambra által elért eredményeknek köszönhetőek. / Az összforgalom idén szeptemberig 2,3 %-kal nőtt, és elérte a 6,5 milliárd eurót, ez a SEAT történetének legmagasabb értéke. /A kiszállítások a harmadik negyedévben 4,5 %-kal emelkedtek, ez az egymás követő negyedik évben jelent pozitív növekedést.

Itt vannak a MOL III. negyedéves számai

A MOL erős III. negyedéves számokat tett közzé. Az tisztított EBITDA eredmény 164,5 milliárd forint lett szemben a 156,8 milliárd forintos piaci várakozással.

Nagyon gyenge számokat jelentett a GoPro piaczárás után

A részvényenként 60 centes veszteség lényegesen rosszabb a 36 centes piaci konszenzusnál, a 240,6 millió dolláros árbevétel is jócskán elmarad a 313,6 millió dolláros várakozástól.

Így főzte a kávét a Starbucks

Tegnap többek között a Starbucks publikálta negyedéves számait piaczárás után. A negyedik üzleti negyedévét zárta le a társaság, a tisztított részvényenkénti profit 1 centtel meghaladva az elemzők várakozását 56 centre nőtt az egy évvel ezelőtti 43 centről.

Nemzeti Befektetési Ügynökség - A pozitív döntések 16 ezer munkahelyet hoznak létre

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével az első tíz hónapban 64 pozitív magyarországi befektetői döntés született, ezáltal egy kisvárosnyi, 16 ezer munkahely jön létre - mondta Ésik Róbert, a HIPA elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Környezetbarátra fejlesztette nyomdáját a Xerox Magyarország

Környezetbarát nyomdát adott át a Xerox Magyarország - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

Egymilliárd forint adózott eredmény a Zwacknál

A Zwack Unicum Nyrt. 1,007 milliárd forint adózott eredményt ért el a 2016-2017-es üzleti év első fél évében, 41,6 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - derül ki a társaság gyorsjelentéséből, amelyet csütörtökön közölt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Még több járatot hoz Budapestre az easyJet

Megérkezett az easyJet új velencei járata, így idén már két új várossal bővült a legnagyobb brit diszkont légitársaság kínálata, jövőre pedig még egy desztináció, Amszterdam következik.

Tizenéves programozók jelentkezését várja a UPC

A UPC Magyarország jóvoltából hazánkba is megérkezett a Future Makers Nagydíj, melyre fiatal, 10 és 17 év közötti, a programozás iránt érdeklődő tehetségek jelentkezését várják. 2016. december 1-ig van lehetőség a pályázatok beküldésére.

3 új útvonalat indított Budapestről a Wizz Air

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága az elmúlt napokban három új járatot indított: a Kanári-szigetekre Budapest-Fuerteventura és Budapest-Lanzarote útvonalon, míg Bulgáriába a Budapest-Szófia útvonalon repül a légitársaság.
2016.11.02. 23:30

Sikeresen átvette az OTP Bank az AXA Bank magyarországi üzletágát

Utolsó mérföldkövéhez érkezett tegnap az AXA Bank akvizíciója. A kilenc hónap alatt lebonyolított tranzakció sikeres zárásával a hitelintézet több tízezer ügyfele az OTP Bank ügyfelévé, munkavállalói pedig az OTP Bank munkatársaivá váltak.
2016.11.02. 23:00

Telekom: Új opciók a mobil feltöltőkártyásoknak

A Telekom új opciókat vezet be november 2-től a feltöltő kártyával rendelkező ügyfelei részére, a választható opciók az eddiginél kedvezőbb, illetve korlátlan perc- és SMS-díjat tartalmaznak, továbbá három új adatopciót is kínál a mobil díjcsomagokhoz a távközlési társaság.

Az Arconic tőzsdei bevezetésével lezárul az Alcoa kettéválása

Az Arconic Inc. részvényeinek keddi tőzsdei bevezetésével New Yorkban lezárul az Alcoa Inc. alumíniumipari konszern két önálló működési területre bontása - tájékoztatta kedden az Arconic az MTI-t.

Veszteséges negyedévet zárt a LogMeIn informatikai cég

A magyar gyökerű LogMeIn informatikai vállalat 85,1 millió dollár árbevételt ért el a szeptember végéig tartó harmadik negyedévben, ami 22 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, ugyanakkor veszteséggel zárta a negyedévet - közölte a távelérési, -felügyeleti és távtámogatási megoldásokkal foglalkozó IT nagyvállalat az MTI-vel.
2016.11.01. 8:00

A Lufthansa elbúcsúzik a Boeing 737-flottájától

A Lufthansa 48 évnyi üzemeltetés után ma elbúcsúzik a Boeing 737-flottájától, ezzel egy közel fél évszázados korszak zárul le a légitársaságnál. A D-ABEC lajstromszámú, „Karlsruhe“ nevű B737-300 gép ma délelőtt az LH9922 számú különjáraton Frankfurtból Hamburgba repült, ahol a Lufthansa és a Lufthansa Technik hivatalosan is elbúcsúzik a B737-flottától. Az ünnepség után a flotta főpilótája, Ulrich Pade és a személyzet dolgozókkal és a sajtó képviselőivel visszarepül Frankfurtba, ahol helyi idő szerint 17.10 –kor landolnak.
2016.11.01. 7:00

Megtévesztette a fogyasztókat az Unitravel

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Unitravel Utazásszervező Kft. megtévesztő és hiányos tájékoztatást nyújtott az USA nyugati part és a legszebb nemzeti parkok elnevezésű körutazásával kapcsolatban. A GVH a jogsértésért 1.600.000 forint bírságot szabott ki az Unitravel Utazásszervező Kft.-re.

Betonelemgyártó üzemet létesít a Bayer Construct Zrt.

Betonelemgyártó üzemet épít zöldmezős beruházással a Bayer Construct Zrt. Biharkeresztesen, a cég 500 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - közölte a cég az MTI-vel.
2016.10.30. 16:00

Új, közlekedést segítő technológiát tesztel a Ford

Új technológiát próbál ki autóiban a Ford, az út mellé telepített eszközökből származó információk alapján a beépített technológia olyan sebességet javasol, amivel az autósok a legnagyobb eséllyel használhatják ki a jelzőlámpák zöldhullámát - közölte az amerikai autóipari vállalat.

Továbbra is a Vodafone vezeti a gép-gép kommunikációs világpiacot

Harmadik éve a brit Vodafone távközlési konszern vezeti a gép-gép közötti (M2M) kommunikációs szolgáltatások világpiacát az amerikai Gartner informatikai és távközlési piackutató vállalat Magic Quadrant felmérése alapján - tájékoztatta a Vodafone az MTI-t.
2016.10.30. 1:00

Kivonulhat a Nissan Nagy-Britanniából

Nagy-britanniai gyártásának lehetséges felszámolására figyelmeztette a brit kormányt a Nissan, mielőtt London biztosítékokat adott a japán járműipari óriáscégnek arra, hogy a brit EU-tagság megszűnése után is versenyképes marad brit üzemeinek működése - írta a szombati Financial Times.
2016.10.28. 6:30

Csökkent a világ legnagyobb diszkont légitársaságának eredménye

Jelentősen csökkent a világ legnagyobb diszkont légitársaságának, a Southwest Airlinesnak az üzemi és adózott eredménye is a harmadik negyedévben az előző évihez viszonyítva.
2016.10.28. 2:30

Nőtt az egyik legnagyobb amerikai fegyvergyártó cég bevétele

Jelentősen növekedett az egyik legnagyobb amerikai fegyvergyártó cég, a Raytheon bevétele.

Csökkent az LG eredménye

Csökkent a dél-koreai LG Electronics (LG) harmadik negyedévi üzemi eredménye és forgalma éves összevetésben a cég kedden ismertetett adatai szerint.
2016.10.27. 21:00

Nemzetközi sikert aratott termékeivel Párizsban a Kőröstej

Több ezer látogatót és több mint kétszáz szakmai érdeklődőt vonzott a Kőröstej vállalatcsoport egyedi, látványos standja a SIAL Párizsi Nemzetközi Élelmiszeripari Szakkiállításon. A Magyarországot sajtgyártóként egyedül képviselő cégcsoport a több mint 60-féle sajt mellett figyelemfelkeltő és innovatív újdonságokat is bemutatott, melyek nagy feltűnést és elismerést arattak a nemzetközi közönség körében.
2016.10.27. 7:30

1,5 milliárd forintot fektet bérfejlesztésbe az Auchan Magyarország 2017-ben

Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete megállapodást kötött, melynek értelmében a vállalat 2016. november 1-től átfogó bérfejlesztést hajt végre az áruházi, központi és logisztikai területen, az úgynevezett alkalmazotti munkakörökben. Az átfogó, átlagosan 14 százalékos béremelésben az áruházlánc minden alkalmazotti munkakörben foglalkoztatott, mintegy 5400 munkatársa részesül.
2016.10.27. 3:30

Közép-Európa leggyorsabban növekvő vállalatai között a LED LEET webáruház üzemeltetője

A JCQ Hungary Kft. idén először szerepel Közép-Európa egyik legjelentősebb üzleti listáján, a Deloitte Fast 50-en
2016.10.26. 23:30

Romlottak a Boeing eredményei

Romlott az amerikai Boeing repülőgépgyártó cég pénzügyi eredménye a január-szeptemberi időszakban az előző évihez képest, a rentoni vállalat minimálisan csökkentette idei éves árbevételére vonatkozó előrejelzését.
2016.10.26. 4:36

Közel 15 milliárd dollárt kell fizetnie a Volkswagennek

Egy amerikai szövetségi bíróság véglegesen jóváhagyta a Volkswagen által fizetendő kártérítés összegét nyolc hónappal a botrány kirobbanása után, kedden egy szövetségi bíró 14,7 milliárd dollár kártérítést állapított meg.

14 százalékos átlagos béremelés az Auchannál

Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete 14 százalékos, november 1-től hatályos béremelésről állapodott meg - közölte az áruházlánc kedden az MTI-vel.
2016.10.24. 16:00

Azonnali járulékcsökkentést kérvényez a VOSZ

Azonnal meg kell kezdeni a munkához kapcsolódó vállalkozói adóterhek érdemi csökkentését a gazdasági növekedést leginkább segítő szektorokban, az iparban és a mezőgazdaságban - közölte a Vállalkozók és Munkaáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) hétfőn az MTI-vel.

555 milliós állategészségügyi és takarmányozási rendszert fejleszt a Solum Zrt.

A Solum Zrt. és a balatonfüredi Adexgo Kft. 555 millió forintos beruházással megkezdte egy új állategészségügyi, szaporodásbiológiai és takarmányozási rendszer kifejlesztését - tájékoztatta a komáromi társaság vezérigazgatója az MTI-t.

Megkapják a pénzbeli társadalombiztosítási ellátásaikat a Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozói

A csődeljárás alatt álló, salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozói visszamenőleg megkapják elmaradt társadalom- és egészségbiztosítási pénzbeli ellátásaikat - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya pénteken.

Kétmilliárdos fejlesztés a FRIMO Hungary Kft.-nél

A móri FRIMO Hungary Kft. 2,059 milliárd forintot fektet be energia- és költséghatékony, innovatív megoldásokat tartalmazó gyártástechnológiák fejlesztésébe - közölte a cég az MTI-vel.

Tovább romlott az Ericsson eredménye

Tovább romlott a svéd Ericsson mobilhálózati berendezésgyártó és technológiai szolgáltató eredménye a harmadik negyedévben, mind a nyers, mind az egyedi tételektől és árfolyamváltozásoktól szűrt árbevétele 14 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - jelentette a vállalat pénteken.

Új megoldás a rendkívüli csapadékhullások modellezésére

Térinformatikai megoldást dolgoz ki a Geodézia Zrt. a rendkívüli csapadékhullások modellezésére, a cég az informatikai eszköz megalkotására a Délvíz Zrt.-vel konzorciumban 509 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el - közölte a Geodézia Zrt. pénteken az MTI-vel.

Ötezer négyzetméterrel bővült a Galambos Logistic Kft.

Megint bővítette, ezúttal 5200 négyzetméterrel raktározási kapacitását a vépi székhelyű Galambos Logistic Kft, amely a száz százalékos magyar tulajdonban lévő Galambos Cégcsoport tagja.

Még jó sokáig tevékenykedik nálunk a Bosch csoport

A Bosch csoport hosszú távra tervez Magyarországon; a vállalat tavaly 37 milliárd forintot, az előző évinél 23 százalékkal többet fordított magyarországi kutatás-fejlesztésre, 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel mintegy hatszáz új munkahelyet hoz létre - emlékeztetett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter amikor megbeszélést folytatott a cég leköszönő és kinevezett új vezetőjével.

Egy hónap alatt népszerű lett a Taxify Budapesten

Sikeresen zárta a Taxify a szeptemberi tesztüzemet, így a jövőben tovább kívánja növelni részesedését a hazai személyszállítási piacon. A start up cég két hónapja jelent meg szolgáltatásaival Budapesten és éppen a napokban kérelmezte a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, hogy megduplázhassa autói számát. A Taxify sehol a világon nem lépett még olyan gyorsan piacra, mint a magyar fővárosban. „Már akkor naponta több százan töltötték le alkalmazásunkat, amikor még el sem indultunk. Szolgáltatásunk pedig olyan népszerű lett, hogy rohamtempóban kellett az induló járműparkot felbővíteni. Ennek köszönhetően már közel 100 autóval tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket” – emelte ki Cziraki Dániel, a Taxify operatív vezetője.

Itt a meglepő SAP eredmény!

Az SAP a várakozásoknál kedvezőbb gyorsjelentést publikált és az idei évre vonatkozó várakozásokat is megemelte.

Megverte a piacot a Daimler

Jócskán megverte a várakozásokat a Daimler a harmadik negyedévben.

Hatalmas siker az ALTEO első nyilvános részvényértékesítésén

A smart energy management szolgáltatások terén piacvezető ALTEO Group új részvényeiből közel 1,4 milliárd forint értékben, mintegy 300.000 darabot jegyeztek a magán és intézményi befektetők. A zárt, intézményi befektetők számára meghirdetett, értékesítés során kialakult végleges részvényár 4.630 forint lett. A vállalat amellett, hogy az elmúlt hetekben jelentős ismertségre tett szert a befektetők, döntéshozók és a közvélemény körében, mindhárom kitűzött célját elérte: jelentős tőkeemelést hajtott végre, megteremtette annak feltételeit, hogy részvényeinek likviditása nagymértékben javuljon, továbbá számottevően szaporodott a közkézen lévő vállalati papírok mennyisége is.

Ingatlanfinanszírozó szolgáltatót vásárolt az Appeninn

Megvásárolta a Milton Hitelezési Zrt. részvényeit az Appeninn Nyrt., így a vállalat a jövőben már ingatlanfinanszírozási tevékenységet is végezhet leányvállalatán keresztül. A tranzakció jól illeszkedik az Appeninn stratégiájába, mivel az ingatlanbefektetéseket kezelő társaság mostantól akár ilyen befektetést tartalmazó követeléseket is vásárolhat, és még hatékonyabban tudja optimalizálni folyamatosan bővülő ingatlanvagyonának finanszírozását.

A Generali az év pénzintézete

A Generalit választotta az év pénzintézetének a Figyelő TOP 200 szakmai zsűrije: az elismerést a biztosító 2015-ös eredményessége és üzleti aktivitása alapján ítélték oda. A tavalyi 114 milliárd forintos korrigált díjbevételével piacvezető (15,8%) Generali Biztosító nagy hangsúlyt fektet termékei fejlesztésére, és a jövőben is innovatív megoldásokkal igyekszik megkönnyíteni ügyfelei életét.

1,4 milliárd forint tőkét vont be részvénykibocsátással az Alteo

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. 1,389 milliárd forint tőkét vont be a csütörtökön lezárult részvénykibocsátása során, a részvények végleges kibocsátási ára 4630 forint lett - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2016.10.21. 2:00

A Dentons jogi tanácsadóként segítette a Liberty Globalt a Multimedia Polska közel 800 millió dolláros felvásárlásában

A világ legnagyobb nemzetközi televíziós és szélessávú szolgáltatója, a Liberty Global, a Dentons tanácsadói közreműködésével megvásárolta Lengyelország harmadik legnagyobb kábelszolgáltatóját, a Multimedia Polskát, amely főként hibrid optikai koaxiális kábelhálózaton keresztül 1,6 millió háztartásban érhető el. A Multimedia Polska 832 ezer egyéni ügyfelet szolgál ki, akik összesen 1,4 millió szolgáltatásra – ezen belül 643 ezer videó, 493 ezer szélessávú és 254 ezer telefonos szolgáltatásra – fizettek elő. A Liberty Global lengyelországi leányvállalatán, a UPC Polskán keresztül hajtotta végre az akvizíciót. 2016. június 30-i adatok szerint a UPC Polska hálózata 3,1 millió háztartásban, azaz a lengyel háztartások mintegy 20 százalékában volt elérhető, és 1,4 millió egyéni ügyfelet szolgált ki, akik 2,9 millió kábeltelevíziós előfizetéssel rendelkeztek. Az ügyletet követően a UPC Polska 2,2 milliós előfizetővel rendelkezik majd, ami a lengyel kábeles piac mintegy 50 százalékát fedi le.

Becsatlakozna a Huawei a zalaegerszegi tesztpálya építésébe

A Huawei Technologies Hungary Kft. szívesen bekapcsolódna a tervezett zalaegerszegi járműipari tesztpálya építésébe - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel, miután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten tárgyalt a cég vezérigazgatójával, Cseng Vej-fenggel.

Sikeresen bővíti megújulóenergia-üzletágát az E.ON az Egyesült Államokban

Az E.ON szorosan elkötelezte magát a megújuló energiák piacán az Egyesült Államokban, és jelenleg arra törekszik, hogy megerősítse pozícióját az új létesítmények építése, a villamosenergia-adásvételi szerződések és az erőművi szolgáltatások területén.

Együttműködik a Media Markt és a Tesco

Megállapodást kötött a Media Markt és a Tesco, melynek értelmében az elektronikai kiskereskedelmi lánc két új áruházat nyit a Tesco győri, illetve veszprémi hipermarket áruházaiban. Az új egységek különlegessége, hogy shop in shop megoldásban a Tesco áruházak eladóterében helyezkednek el.

Fornetti: sikertörténetté vált a tavalyi tulajdonosváltás

Lezárta első, teljes évét az Aryzta vállalatcsoport kötelékében a Fornetti. A tavaly augusztusi ügyletet követően a magyar gyökerű nemzetközi vállalat egy év alatt az Aryzta-flotta egyik zászlóshajója lett. Az elmúlt 14 hónap során a Fornetti mintegy 8 millió eurót fordított fejlesztésre, új külföldi piacokra indította meg a szállításokat, új bolttípust és termékcsaládot mutatott be a vásárlóknak. A vállalat kiemelkedő teljesítmények eredményeképpen a Fornetti lett az Aryzta kelet-európai régiós stratégiájának a központja, amelyet a nemzetközi élelmiszeripari vállalatcsoport cseh &e acute;s lengyel leányvállalatai is támogatnak majd a jövőben.
2016.10.20. 16:00

Gigabefektetésre készül a GE Csehországban

Legalább 50 millió eurót ruház be az amerikai General Electric (GE) Csehországban. A beruházási szerződést csütörtökön írták alá Prágában a cseh kormány és a GE képviselői.
2016.10.20. 11:15

Pozitív bejelentés a Lufthansától

A Lufthansa javította az idei évre vonatkozó eredményvárakozását.

Új vezető a Bosch csoport élén

2016. november 1-től Daniel Korioth a magyarországi Bosch csoport vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és ezzel együtt felel a bosznia-hercegovinai, a horvát, a montenegrói, a szerb és a szlovén üzleti tevékenységekért is.

Viszik az Alteo részvényeket, mint a cukrot

A 2016. szeptember 26. és október 17. között zajlott nyílt részvényértékesítés során a magánbefektetők több mint félmilliárd forint értékben jegyezték az ALTEO Group részvényeit. Az intézményi befektetők zárt jegyzés keretében még október 19-én 18 óráig adhatják le részvényigénylésüket, ezt követően történik meg a papírok végleges árának meghatározása a 4.600 és 4.900 forintos ársávon belül.

A MÁV erősítené versenyképességét az árufuvarozásban

Erősíteni kell a MÁV versenyképességét az árufuvarozásban - mondta a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója a Nemzeti közlekedési napok keddi megnyitóján Debrecenben.
2016.10.18. 21:00

Ismét a Baker & McKenzie a világ legelismertebb ügyvédi irodája

Idén is kiadta az Acritas piackutató cég a Globális Vezető Ügyvédi Irodák rangsorát. A Baker & McKenzie-t immár hetedik alkalommal választották a világ legerősebb márkájú ügyvédi irodájának.

Profit-figyelmeztetést adott ki a Ryanair

Ma reggel „profit warning”-ot jelentett be a Ryanair. Jelenleg 1,3 és 1,35 milliárd euró közé várja a nettó eredményt a korábbi 1,375-1,425-ös tartománnyal szemben.
2016.10.14. 23:00

Utolsó szakaszába lépett a Quaestor-kötvényesek kárrendezése

A Quaestor-kötvények miatt károsult befektetők már majdnem teljes egészében felvették a kifizetőhelyeken számukra elérhetővé tett összeget. Azok számára, akik kérelmüket a kárrendezési törvény által meghatározott jogvesztő határidőn belül - 2016. február 15-ig - nyújtották be, gyakorlatilag lezárult a kárrendezési folyamat - derül ki a Kárrendezési Alap (KA) honlapján pénteken közzétett tájékoztatóból.
2016.10.14. 21:00

Két takarékszövetkezet növelte részesedését az FHB-ban

A B3 Takarékszövetkezet és a Fókusz Takarékszövetkezet - tőzsdén kívüli ügylet keretében - megvásárolta az A 64 Kft. teljes részvénycsomagját az FHB Jelzálogbankban. Ezzel a lépéssel a takarékszövetkezetek tovább növelték a már korábban meglévő részesedésüket.

Tovább bővít Magyarországon az SAP

Négymilliárd forintos beruházást jelentett be az SAP üzleti szoftvercég, melynek köszönhetően közel kétszázötven új munkahely létesült, illetve jön majd létre a magas hozzáadott értéket jelentő, hazai informatikai szektorban. A beruházás keretében egy új irodaépületet is felépítenek a budapesti Graphisoft parkban.

Citigroup: Feljebb húzzuk a stop-losst

Az elmúlt hetekben jól teljesített a Citigoup vételi ajánlásunk, pár nappal ezelőtt már az 50 dolláros lélektani szintet is megérintette az árfolyam, ezért érdemes a kezdeti stop-loss megbízást feljebb húzni. Holnap piacnyitás előtt érkezik a társaság gyorsjelentése, így megnövekedett volatilitásra lehet számítani a papírban. Ha kedvező számok érkeznek, az katalizátort jelenthet a papírnak a további emelkedéshez.

Szép lassan eladja az Unicredit az online bankját

Az Unicredit 550 millió euróért értékesítheti az online bankjának további 20%-át. Már nyáron megvált a FinecoBank 10%-ától, most pedig gyorsított könyvépítéssel akarnak 121 millió részvényt eladni 4,55 eurón.

Magyar vezérigazgató a Hofer csoport élén

Magyar vezérigazgatója lesz a Hofer csoportnak: Székács Tibor, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója januártól az öt országot magában foglaló csoport vezérigazgatója - közölte csütörtökön az MTI-vel az Aldi.

Rendesen fogy a pálinka - közel egymilliárdos árbevétel

A Rézangyal Kft. értékesítési árbevétele a cég becslései szerint a tavalyi nettó 925,5 millió forint után idén elérheti az 1 milliárd forintot.

Bővült a tatabányai Graboplast

A Graboplast Zrt. 850 négyzetméteres raktárral bővítette tatabányai padlógyárát, a 175 millió forintos beruházást a vállalat februárban átadott új üzemének kapacitásbővítése tette szükségessé - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A PROPHARMATECH Kft. ismét megtévesztette a fogyasztókat a DIA B étrend-kiegészítő reklámjaival

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a PROPHARMATECH Kozmetikai, Egészségügyi Termékeket Gyártó, Forgalmazó, Egészségügyi és Műszaki Kutató-fejlesztő Kft. (PROPHARMATECH Kft.) jogsértően, azaz tiltott gyógyító hatásokkal, valamint az egészségre vonatkozó megtévesztő állításokkal reklámozta DIA B elnevezésű étrend-kiegészítőjét. A jogsértésért 2.298.800 forintot, a kiszabható maximális bírságot rótta ki a GVH, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.
2016.10.12. 13:30

Igaz, hogy Cipruson felfüggesztették, de Magyarországra azért még jöhet?

Magyarországon sem szolgáltathat a Cipruson felfüggesztett Best Choice FBC Ltd., a hazai ügyfelek megkeresésére a ciprusi felügyelet nyújt tájékoztatást - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.

Azonnal és maradéktalanul kártalanítják a Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozóit

A csődeljárás alatt álló, salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft. volt dolgozóit a bérgarancia alapból azonnal és maradéktalanul kártalanítják, ha a felszámolás megindul - közölte Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kedden a parlament honlapján Sneider Tamás (Jobbik) országgyűlési képviselő kérdésére adott válaszában.
2016.10.11. 22:30

Az Allianz továbbra is szárnyal a globális márkák rangsorában

Az Interbrand idei „Legjobb globális márkák” rangsorában az előző évhez képest 12 százalékkal nőtt az Allianz márka értéke. Ezzel a társaság az 51. helyre lépett előre a legjobb 100 nemzetközi márka között.

Magyar céget is kiválasztott az Airbus fél éves innovációs programjához

Az innovatív légi navigációs alkalmazást, az Aero Glasst fejlesztő magyar cég csatlakozhatott a világ piacvezető repülőgépgyártója, az Airbus innovációs programjához, az Airbus BizLabhez. A program lehetőséget ad arra, hogy a legígéretesebb új fejlesztések az Airbus innovációs ökoszisztémájának segítségével minél előbb piacra kerüljenek.

Újabb szolgáltatóközpont létesül Budapesten

Szolgáltató központot nyit Budapesten az amerikai Ubiquity Global Services jövő februárban, ezzel 200 új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2016.10.11. 7:00

200 millió eurós logisztikai beruházás: a METRO Csoportnak fejleszt a Goodman

Új, 235 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a METRO Csoport számára a Goodman. A saját tulajdonú ipari ingatlanok fejlesztése és kezelése terén vezető globális ingatlancsoport 10 éves bérleti szerződést kötött a létesítményre. A Goodman mintegy 200 millió eurót fordít a projektre, amelynek befejezését 2018 márciusára tervezi.

A nagyvállalatoknak elsősorban a hazai pályánkon kell bizonyítani

A nagyvállalatok számára felértékelődött a belföldi kereslet fontossága. Ettől a tényezőtől teszik leginkább függővé jövedelmezőségüket, de a kormányzati gazdaságpolitika és a beszállítói árak alakulása is érzékenyen érinti a cég eredményességét. A forint árfolyamváltozása viszont egyre kevésbé hat profitabilitásukra – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatás legutóbbi adataiból.
2016.10.10. 18:00

Rekordbevételt spriccelt össze a SodaStream

Az év első felében 17,5 millió amerikai dollárral növelte árbevételét világszinten a SodaStream 2015 első félévéhez viszonyítva. Ezzel a világ egyik vezető szénsavasító készülék gyártója 119,2 millió dolláros árbevétellel zárta az első félévet, amely 17,2%-kal több, mint 2015 hasonló időszakában – derül ki a SodaStream beszámolójából. A növekedéshez kiemelten hozzájárult, hogy a német, a kanadai, a japán, a francia valamint a dél-koreai piacon jelentősen erősödött a kereslet a márka szódagépei és egyéb termékei iránt. A SodaStream készülékek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg, viszonteladói hálózat kiépítésével.

Három millió forint ajándékba - Bevállalkozod?

Sokkal több vállalkozó fiatalra lenne szükség Magyarországon a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke szerint.

Eladósorban a magyar cégek - Mi lett velük és mennyiért?

Az év legnagyobb realizált üzleteinek, azaz az exitek listáját állította össze a Forbes magazin októberi száma. A rangsorban két médiavállalat is helyet kap, a legnagyobb összeget egy sikeres magyar startupért adta egy világcég.

Megnyerte az első munkaügyi pert a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. megnyerte az első munkaügyi pert azok közül, amelyeket a Ledina Kerámia (LK) Kft.-hez átszerződött korábbi munkavállalói ellen indított. Erről a Zsolnay pénteken tájékoztatta az MTI-t.

A CIG Pannónia megvásárolja az MKB Általános Biztosító Zrt.-t és az MKB Életbiztosító Zrt.-t

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága pénteken döntött arról, hogy a társaság megvásárolja az MKB Általános Biztosító Zrt.-t és az MKB Életbiztosító Zrt.-t, és felhatalmazta a cég menedzsmentjét az erről szóló szerződés aláírására - közölte pénteken a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Élénkül a cégfelvásárlási piac

Nemzetközi és európai szinten is érezhető a befektetési kedv megerősödése a fúziók és cégfelvásárlások területén; a magyar piac kicsinek számít e tranzakciók szempontjából, itt inkább az eladási tendencia erősödik - összegezte elemzésében a Grant Thornton Corporate Finance Kft.

A Kaspersky Lab kiadta a Polyglot zsarolóvírus dekódoló kulcsát

A Polyglot zsarolóvírus áldozatai már visszaszerezhetik file-jaikat a Kaspersky Lab szakértői által fejlesztett dekódoló kulcsnak köszönhetően.

Expanzióba kezd a Praktiker

Budapesten, a Váci úton nyitotta meg 20. magyarországi áruházát a Praktiker, egy korábbi barkácsáruház helyén. Az új üzletegység közel 80 embernek ad munkahelyet, és 12.000 négyzetméteres. A Praktiker további üzletek nyitását tervezi a közeljövőben.

Rendezte 100 milliós bírságát a Tigáz

Befizette a 100 millió forintos bírságot a Tigáz, amelyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szabott ki a gázszolgáltatóra a behajtási költségátalány jogszerűtlen alkalmazása miatt - tájékoztatta a hivatal csütörtökön az MTI-t.

Belföldi keresket függvényében sikeresek a nagyvállalatok

A belföldi kereslet alakulása határozza meg leginkább a magyarországi nagyvállalatok jövedelmezőségét a K&H Bank MTI-hez csütörtökön eljuttatott felmérése szerint, amelyben több mint félezer nagyvállalati döntéshozót kérdeztek meg. A forint árfolyamváltozása viszont egyre kevésbé meghatározó.

Megnyitotta legnagyobb magyar áruházát a Praktiker

Megnyitotta huszadik, egyben legnagyobb magyarországi áruházát a Praktiker, a társaság a közeljövőben további új üzletek nyitását tervezi.

Fejleszti a Vodafone 4G-s hálózatát Borsod és Heves megyében

A 4G-s hálózati lefedettséget javító stratégiai fejlesztésbe kezdett a Vodafone Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - jelentette be a cég magyarországi műszaki vezérigazgató-helyettese a két megye határán fekvő Bánkúton szerdán sajtótájékoztatón.
2016.10.04. 12:30

Legyél te is fiatal vállalkozó!

Hétfőtől nyújtható be támogatási kérelem a Fiatalok vállalkozóvá válása - vállalkozás indítási költségeinek támogatása pályázati felhívásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t hétfőn.

Google Pingvin: új algoritmust indított a Google

A Google hivatalos blogján közölte, hogy útjára indította a Pingvin 4.0 algoritmust, minden nyelven, így Magyarországon is.
2016.09.30. 2:30

Változások várhatóak a Volkswagennél

A Volkswagen Csoport igazgatótanácsának elnöke a Párizsi Autószalon megnyitásának előestéjén bemutatta a konszernnek a jövőbeli mobilitási kihívásoknak megfelelő átalakítását szolgáló "Together - Stratégia 2025" programot - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Porsche Hungária.

10 millió eurós hitelszerződést kötött a Futureal-csoport az Erste Bankkal

Sikeresen refinanszírozta a Corvin Corner irodaházat a Futureal-csoport, amely 10,2 millió euró (mintegy 3,1 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bankkal.
2016.09.29. 8:05

Lufthansa-csoport 40 repülőgépet bérel az Air-Berlintől

A Lufthansa-csoport negyven darab repülőgép bérletéről írt alá megállapodást Németország második legnagyobb légitársaságával, az Air Berlinnel.

Stratégiai partnerséget kötött a Keler és a Societe Generale

A Keler Központi Értéktár Zrt. stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Societe Generale-lal. A francia pénzintézet az egységes európai értékpapír-elszámolási platformon (Target 2 Securities, T2S) euró ellenében elszámolandó értékpapír tranzakciók teljesítéséhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokat biztosít majd a magyar értéktárnak - közölte a Keler szerdán.
2016.09.28. 0:30

Az Eni belép a montenegrói upstream üzletágba

Az Eni szeptember 14-én koncessziós szerződést kötött a montenegrói kormánnyal az ország tengerpartjától nem messze található, négy tengeri blokk feltérképezését érintően.

Galaxy Note 7 okostelefonja van? Ezért cserélje ki!

A túlhevülésre hajlamos Galaxy Note 7 okostelefonok 57 százalékát már kicserélték Európában; a gyártó arra biztatja a többi felhasználót is, hogy cseréljék ki telefonjukat - közölte a Samsung Europe kedden az MTI-vel.
2016.09.27. 8:30

A Telenor startup cégeket támogat

A Telenor kiválasztotta azt az öt startup céget, amelyet egyenként 150 millió forinttal támogat a mentori képzési programjában - közölte a Telenor Magyarország az MTI-vel.
2016.09.26. 13:00

Virágzik a szegedi SSC kezdeményezés - A városba érkezik a BP

Fontos mérföldkőhöz ért a tavaly ősszel elindított SSC Szeged Program. Az üzleti szolgáltató központok Szegedre telepítését megcélzó kezdeményezés révén a Föld hatodik legnagyobb olaj-és gázvállalata, a BP a városban nyitja meg legújabb, az egész világra kiterjedő ügyfélszolgáltatásokat nyújtó kirendeltségét. A várhatóan ötszáz, idegen nyelveket magas szinten beszélő diplomás fiatalnak munkát adó cég a szeptember 28-ai szegedi egyetemi állásbörzén mutatkozik be a nyilvánosság előtt.
2016.09.23. 21:30

Közel 14 millió euró adózott profit a Sberbanknál

A Sberbank Europe Csoport az első fél évben 13,8 millió euró konszolidált adózott nyereséget ért el a növekvő működési bevételeknek és a költséghatékonyságnak köszönhetően a tavalyi első fél évi 65,2 millió euró veszteség után. A magyarországi leánybank eredményei összhangban állnak a Sberbank Europe Group célkitűzésével - közölte a bank pénteken az MTI-vel.

1,2 millió dollár befektetést kapott egy magyar cég

A magyar VirtDB Zrt. adatelemzéssel foglalkozó cég 1,2 millió dollár kockázati tőke befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.-től - közölte a VirtDB az MTI-vel. Az induló vállalkozás jövőre 100 millió forint feletti bevétellel számol.

Csődeljárást rendeltek el a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél

Elrendelte a csődeljárást a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.nél a Balassagyarmati Törvényszék, a közzétételt tartalmazó végzés pénteken jelent meg a Cégközlöny honlapján.

Közös kutatás-fejlesztési központot nyit a Huawei és a Leica

A Huawei és a Leica Camera AG a mai napon bejelentette, hogy stratégiai együttműködésüket kiterjesztik egy közös kutatás-fejlesztési és innovációs központ, a Max Berek Innovációs Labor működtetésére. Az új laborban elsősorban az optikai rendszerek és szoftveralapú technológiák területén végeznek további fejlesztéseket, amelyek célja, hogy a fotográfiai és mobileszköz alkalmazások széles körében biztosítanak jobb képminőséget. A Leica székhelyén, a németországi Wetzlarban épülő központban emellett a számítógépes képalkotás, valamint a virtuális és kiterjesztett valóság területén is végeznek majd fejlesztéseket. A tervek szerint a két vállalat a jövőben német és nemzetközi egyetemekkel, illetve kutatóintézetekkel is együtt dolgozik majd.
2016.09.23. 12:00

Masszív költségcsökkentés a Total-nál

Újabb költségcsökkentő intézkedéseket jelentett be a Total. Az eddig bejelentett, 2017 közepéig érvényes 3 milliárd dolláros költségfaragást 4 milliárd dollárra bővítik 2018-ig bezárólag.

Új lakópark épül Miskolcon

Másfél milliárd forintos beruházással épít minta lakóparkot Miskolcon a Jánosik és Társai Kft.. A Jura nevű komplexumban 49 lakás lesz - tájékoztatta a cég az MTI-t.

Teljesen megújul a Nitrogénművek Zrt., Magyarország legnagyobb múlttal rendelkező műtrágyagyára

Az idén 85 éves Nitrogénművek Zrt. 2004 óta teljes átalakuláson megy keresztül, aminek eredményeként a komplett gyár megújul. Az összességében 140 milliárd forintos beruházás jelenleg zajló második, 110 milliárd forintos beruházási szakaszában eddig sor került az ammóniaüzem bővítésére, elkészült az új granuláló üzem és a hozzá kapcsolódó automata csomagolóüzem is. A beruházási ciklus lezárása 2017 nyarán várható, egy újabb salétromsavüzem, egy dolomitőrlő, valamint egy semlegesítő üzem átadásával - hangzott el a cég mai gyáravató ünnepségén.

Rekorderedmény a Goodmannél, 150 ezer négyzetméter új fejlesztés a régióban

Kiemelkedő eredményekkel zárta a 2016. június 30-án véget ért pénzügyi évet a Goodman. A saját tulajdonú ipari ingatlanok fejlesztése és kezelése terén vezető globális ingatlancsoport az időszak végén 23 milliárd euró értékű állományt kezelt, ez 13 százalékos növekedés a 2015. évi adatokhoz képest. A kontinentális Európában rekordot döntöttek a Csoport működési eredményei: 766 ezer négyzetméternyi új fejlesztés valósult meg, és a meglévő portfólión belül 1,35 millió négyzetméterre köttettek bérleti megállapodások. Közép-Kelet-Európa továbbra is a Goodman jelentősen növekvő piaca, ahol több mint 150 ezer négyzetméternyi új területet adtak át, további 80 ezer négyzetméter építése pedig folyamatban van.

A legújabb Airbus A321NEO-t elsőként teszteli a Wizz Air

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bemutatta a csúcstechnológiát képviselő Airbus A321neo repülőgépet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, egyúttal a Wizz Air pilóták megkezdték az A321neo tesztelését.

Mégsem lesznek leépítések a Dunaferrnél?

Az ISD Dunaferr Zrt. visszavonta a 2013 őszén kezdeményezett 890, valamint a 2016 áprilisában bejelentett, további 300 alkalmazott elbocsátására vonatkozó szándékát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, valamint a cég reorganizációs, management support és HR-igazgatója szerdán, Dunaújvárosban.

Meghirdette vagyonelemeit a Surjány-Hús Kft.

Nyilvános pályázatot hirdetett a felszámolás alatt levő törökszentmiklósi Surjány-Hús Ipari és Kereskedelmi Kft. tulajdonát képező vagyonelemek értékesítésére a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. - olvasható a szervezet honlapján.
2016.09.20. 21:00

A Lufthansa Csoport és az Air China kereskedelmi vegyesvállalatot hozott létre

A Lufthansa Csoport és az Air China a mai napon széles körű partnermegállapodást kötött vegyesvállalat létrehozásáról Pekingben. A jövőben a két légitársaság-csoport ezen a kereskedelmi vegyesvállalaton keresztül, közösen fogja üzemeltetni az Európa és Kína közötti összes járatot. Ezzel a társaságok megvalósítják a 2014 nyarán kötött szándéknyilatkozatukban foglaltakat.
2016.09.20. 19:00

Jelentős európai központjának építését kezdte meg az Ericsson az Infoparkban

Lerakták az Ericsson Magyarország új, 24 ezer négyzetméteres székházának alapkövét kedden Budapesten az Infoparkban, a várhatóan 2017 végére elkészülő beruházás a távközlési vállalat Svédországon kívüli egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja lesz.
2016.09.19. 20:30

Geraldine Huse lett a Procter & Gamble közép-európai régió új vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke

Geraldine Huse lett a Procter & Gamble közép-európai régió új vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke, aki ezentúl 9 ország üzleti és működési folyamataiért felel majd; Magyarországon kívül, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia és a Balti államok tartoznak hatáskörébe.

Újabb településeken az E.ON európai díjas tartozásrendező programja

Az E.ON felkérésére áramdíj-tartozást felhalmozott családok számára hirdetett tartozásrendező programot a Családjainkért Alapítvány. A több településen, folyamatosan induló projekt a pénzbeli segítség mellett képzéssel is támogatja a családokat annak érdekében, hogy - miután tartozásukat rendezni tudták - jövőbeni gazdálkodásuk tudatossá, tartozásuk rendezése tartóssá, fenntarthatóvá váljon.
2016.09.16. 21:00

Kimagasló első félévet zárt a Duna House csoport

A Duna House csoport idei első féléves nettó bevétele 55 százalékkal nőtt 2015 azonos időszakához viszonyítva, s meghaladta a 2,15 milliárd forintot. Ezen belül az értékesítés nettó árbevétele 2 milliárd forintra emelkedett, 662 millió forinttal meghaladva a tavalyi első féléves értéket. A regionális cégcsoport adózott eredménye 422 millióról 940 millió forintra nőtt.

A Tigáz fogyasztói október 1-jétől új gázszolgáltatóhoz kerülnek, de megmarad kapcsolatuk a Tigázzal

Október 1-jén a Tigáz Zrt. 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfele új gázszolgáltatóhoz kerül, de kapcsolatuk megmarad a Tigázzal.
2016.09.15. 22:00

Együttműködési megállapodás a FuturAqua Nyrt. és a HYD Pharma Zrt. között a DDW hatóanyagú daganatellenes készítmény klinikai kutatására

A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. és a HYD Pharma Zrt. együttműködési megállapodást kötött a csökkentett deutériumtartalmú víz (DDW) hatóanyagú daganatellenes kísérleti készítmény klinikai kutatására. A szerződés értelmében a Fázis II klinikai vizsgálat befejezését követően a krónikus lymphocitás leukémiás (CLL) ráktípusra vonatkozó vizsgálati eredmények, valamint azok hasznosítási joga a FuturAqua Nyrt.-t illeti majd meg. A kutatási együttműködéshez a FuturAqua Nyrt. 400 millió forintnyi forrást biztosít, amelyet részben kutatás-fejlesztési pályázatból, részben tőkepiaci forrásbevonásból kíván finanszírozni.

A Wizz Air kiterjeszti tevékenységét Budapesten, megerősíti vezető pozícióját a közép-és kelet európai piacon

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, egyben Magyarország hazai légitársasága ma bejelentette, hogy újabb Airbus A321 repülőgéppel bővíti budapesti bázisát. 2017 áprilisától a légitársaság négy új járatot indít olyan vonzó célállomásokra, mint Faro Portugáliában, Hannover Alsó-Szászországban, Bergen Norvégiában és Lamezia Terme Dél-Olaszországban. Az új útvonalakkal a Wizz Air több mint 4 millió helyet kínál budapesti indulással 2017-re, ami 8%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Tovább terjeszkedik a Spar

A Spar tovább folytatja az expanziót, új egységeket nyit, emellett az idén hét üzletének megújítására 1,6 milliárd forintot fordít - közölte az MTI-vel a cég kommunikációs igazgatója szerdán a cég legújabb szombathelyi áruházának ünnepélyes megnyitóját követően.

A KÜRT sikeres „szív transzplantációt” hajtott végre

A nem menthető esetek újragondolása, a közös kutatómunka és az egyedi fejlesztések vezettek oda, hogy a KÜRT itthoni mérnökei a cég német leányvállalatával, a Műegyetemen működő EFI-labs csapatával, valamint az MTA EK Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet Mikrotechnológiai Osztályával összefogva olyat alkosson, ami a világon eddig még senkinek nem sikerült. Ennek a módszernek a segítségével a törött memóriakártyák (pl. micro SD kártya), és az SSD-k is menthetővé válhatnak. A szakemberek ezúttal egy USB házas hordozható merevlemezbe épített (firmware) törött chipről mentettek adatokat, röntgen, ultrahang és lézer-technológia alkalmazásával. Az ilyen típusú adatmentési „szív transzplantáció” eddig még egyetlen adatmenő cégnek sem sikerült, ez azért is nagy jelentőségű áttörés, mert az ilyen chipek a hétköznapi használati eszközeink részei, megtalálhatók pl. hordozható USB házas merevlemezekben, SSD-kben, mobiltelefonokban, digitális fényképezőgépek átmeneti tárolóiban és azok vezérlésében, gépjárművek vezérlőrendszerének memóriáiban, repülőgépek adatrögzítő feketedobozaiban is.
2016.09.14. 22:00

Megállapodást kötött a Netflix és a Liberty Global

A világ legnagyobb kábelkommunikációs vállalata, a Liberty Global ma bejelentette, hogy többéves megállapodást kötött a Netflixszel, amelynek köszönhetően a Liberty Global és leányvállalatai – így a UPC Magyarország – televíziós csomagjainak előfizetői több mint 30 országban férhetnek hozzá a videós platformot üzemeltető cég filmes kínálatához. A Liberty Global fejlett digitális televíziós platformjain az Európában, Latin-Amerikában és a Karibi-térségben élő ügyfelek számára válik elérhetővé a Netflix színvonalas sorozatokból, filmekből és gyerekműsorokból álló kínálata.
2016.09.14. 20:30

Az Enterprise Investors felvásárolja az Intersport ISI-t

A Mercator Csoporttal aláírt megállapodása értelmében az Enterprise Investors által kezelt Polish Enterprise Fund VII magántőke-befektetési alap carve-out tranzakció útján megvásárolja az ex-jugoszláv térség vezető sportcikk-kiskereskedelmi vállalata, az Intersport ISI részvényeinek 100%-át.

Az iparág legfenntarthatóbb vállalata lett az Unilever

A lehetséges 100 pontból 92-t elérve az Unilever nyújtotta a legjobb teljesítményt az idén a Dow Jones fenntarthatósági index (Dow Jones Sustainability Index – DJSI) háztartási és szépségápolási termékeket gyártó vállalatokat felölelő csoportjában. Ezzel az Unilever egyike lett annak a 24 vállalatnak, amely elnyerte az adott iparág legjobbjának kijáró Industry Group Leader címet.

Forgalmazói szerződést kötött a Huawei Magyarország az ABC Datával

A Huawei Magyarország teljes termékportfóliójának szállítását magába foglaló disztribútori megállapodás kötött az ABC Datával. Az együttműködésnek köszönhetően az ABC Data szerződött viszonteladói számára olyan innovatív prémium termékekhez kínál hozzáférést, mint a Huawei P9, amely jelenleg több piacon is a legjobban fogyó mobilkészülék. Az új márka termékkínálatba történő megjelenésével párhuzamosan az ABC Data számos bevezető kedvezményt hirdet a viszonteladók számára.
2016.09.13. 20:30

A KELER KSZF klíringszerződést kötött a román árutőzsdével

Aláírta a megállapodást a román árutőzsde (Bursa Romana de Marfuri, BRM) és a KELER KSZF a BRM platform ügyfeleinek nyújtandó központi klíringszolgáltatások elindításáról. A két társaság 2017-től nyújtja a szolgáltatásokat, ennek révén a BRM lesz az egyetlen árutőzsde Romániában, amely ügyfeleinek ilyet is biztosít. A KELER KSZF, magasan elismert közép-európai központi klíringszolgáltatóként, a megállapodás révén most először nyújt majd ilyen szolgáltatásokat határokon túl, amely komolyan jelzi a társaság ambíciót, miszerint a régió vezető klíringháza kíván lenni.

Megvan az ember helye is a jövő gépek uralta világában

A fénysebességgel zajló technológiai fejlődés folyamatosan írja át a gazdaság és társadalom korábban megszokott játékszabályait. A gépek, robotok és algoritmusok a közeljövőben egyre több ember munkáját válthatják ki. Hová tart a digitális jövő? Mik a legfrissebb trendek az adatgazdaság, a telekommunikáció, a kereskedelem és a digitális reklám területén? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol az idei Internet Hungary konferencia.
2016.09.12. 21:00

A Deloitte új igazgatóval erősíti tovább adótanácsadási üzletágát

Pankucsi Zoltán 2016 szeptemberétől igazgatóként csatlakozott a Deloitte Magyarország irodájához. Széleskörű közigazgatási, számviteli és könyvvizsgálati tapasztalatai mellett az elmúlt három és fél évben a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkári pozícióját töltötte be, továbbá tagja volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítását előkészítő munkacsoportnak is.

Az ABB digitális villamosenergia-hálózati módszert mutatott be az energetikai szektor fontos rendezvényén, Párizsban

A digitális alállomások a jövő villamosenergia-hálózatainak nélkülözhetetlen elemei a hatásfok, a biztonság és rendszer-átláthatóság növelése érdekében
2016.09.12. 15:00

Világszerte megőrülnek a magyar fantasyjáték-startupért

Észak- és Dél-Amerikában terjeszkedik, miközben Brazíliában már piacvezető a Máltán, az Egyesült Államokban és Londonban is céggel rendelkező, fantasyjátékokat fejlesztő magyar Statzup Kft., amelyben legutóbb 1,4 millió dolláros (383 millió forint) tőkeemelést hajtottak végre befektetőik.

A Tolnatej Zrt. folyamatosan diverzifikálja termelését

A Tolnatej Zrt. diverzifikálja termelését, a korában a termelésében mintegy 90 százalékot kitevő sajtgyártás ma már csak 40-50 százalékát adja az árbevételnek, emellett folyamatosan növekszik az elmúlt tíz évben a klasszikus friss termékek - például az ESL dobozos tej, kefir, tejföl, vajak, vajkrémek - aránya; ez a vállalat új stratégiája - mondta a Tolnatej vezérigazgatója pénteken Szekszárdon az MTI-nek.
2016.09.09. 20:00

Robbanásszerűen terjed a Masterpass, a Mastercard digitális fizetési megoldása

Már Európa 18 országában, több mint 200 millió vásárló számára elérhető a Masterpass − jelentette be a Mastercard, 2016. június végi adatokra hivatkozva. A szolgáltatás jelenleg a világ 33 államában működik, amelyekhez várhatóan újabb 3 csatlakozik még az év vége előtt. Európa és Ázsia, valamint az Egyesült Államok legnagyobb kibocsátói vállalták, hogy még idén 80 millió digitális tárca-felhasználót automatikusan bekötnek a rendszerbe.
2016.09.09. 2:05

297 ezer magyar 23 milliárd forint kártérítésre jogosult a légitársaságoktól

A Claim it – a légitársaságok járatainak törlése, késése, valamint túlfoglalása esetén felmerülő követelések kezelésére szakosodott társaság – a mai napon elindította platformját Magyarországon. Az iparágában Európa egyik vezető vállalatának számító, brüsszeli székhelyű társaság ezzel már a magyar légi utasoknak is lehetőséget biztosít arra, hogy gyorsan és hatékonyan érvényesítsék követelésüket a légitársaságokkal szemben. Az európai törvények értelmében a repülőjáratok késése, törlése, illetve túlfoglalása miatt 297 ezer magyar utas összesen 23 milliárd forint kártérítésre jogosult, a magyar szabályok szerint 5 évre visszamenőleg. A kártérítésre jogosult magyar légi utasok a www.claimit.eu oldalon nyújthatják be követelésüket.

1,6 milliárd forintból fejleszti áruházait a 25 éves SPAR

A SPAR hét üzletének modernizálására összesen csaknem 1,6 milliárd forintot fordít. A teljes körű felújítást követően Csornán, Bonyhádon, Kaposváron, Szolnokon és három fővárosi helyszínen már a megújult áruházak várják a vásárlókat.

Már több mint száz üzlet csatlakozott a SPAR franchise-hoz

Budapest XIV. kerületében, az Ungvár utcában nyílt meg a SPAR partner program legújabb üzlete. A magánkereskedők már összesen több mint 1300 embernek biztosítanak megélhetést országszerte, a SPAR franchise hálózat forgalma éves szinten meghaladja a 30 milliárd forintot.
2016.09.07. 20:00

Bővíti együttműködését a PayPal és a Mastercard

A PayPal és a Mastercard fontos új elemmel bővíti régóta fennálló együttműködését: az ügyfelek számára jó hír, hogy mostantól a Mastercard is bekerül a PayPal választható fizetési opciói közé, továbbá a PayPal Braintree-hez csatlakozott kereskedők számára elérhetővé válik a Masterpass, megnövelve a PayPal jelenlétét a fizikai környezetben, azaz boltokban történő fizetéseknél. A változás egyaránt előnyös lesz a Mastercard kártyabirtokosok, a pénzintézetek, valamint a PayPal-felhasználók számára.

Logisztikai óriás születik Nyíregyházán

Ötvenezer négyzetméteres logisztikai központ épül Nyíregyházán. A Révész Holding tulajdonában levő új raktárbázist nyolcmilliárd forintos beruházással építik fel, s jövő májusban már üzembe is lép.
2016.09.06. 23:00

Világszinten 10%-kal nőtt a LEGO Csoport forgalma 2016 első félévében

A LEGO Csoport 2016 első felében 15 milliárd 692 millió dán koronás forgalmat ért el, és ezzel párhuzamosan a további növekedés érdekében világszerte növelte a gyártókapacitásra és készségfejlesztésre fordított beruházások mértékét.
2016.09.06. 21:30

Stratégiai megállapodást kötött a Swedsteel-Metecno a világ egyik vezető acélgyártójával, az SSAB-vel

A Swedsteel-Metecno stratégiai megállapodást kötött az SSAB-vel, amelynek értelmében a Swedsteel-Metecno svédacél cserepeslemezes, síklemez tetőtermékei és trapézlemezei, szinuszlemezei az SSAB szabadalmaztatott, környezetbarát GreenCoat bevonatú svédacél anyagából is készülhetnek. A lakóházakhoz és ipari épületekhez egyaránt ajánlott tetőmegoldások így a kedvező bekerülési költségek, valamint a környezeti tényezőknek való magas fokú ellenállóság mellett fenntartható alternatívák a felújítást vagy az új építést tervezőknek.

Jól teljesít a HAJDU Cégcsoport

A tavalyi évben kiemelkedően jól teljesített a HAJDU cégcsoport, több mint 13,3 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt. 2016-ban folytatódik a tendencia, a tavalyi évhez viszonyítva 7%-os növekedést várnak az eddigi eredmények alapján, ez több mint 14,3 milliárd forint nettó árbevételt jelent. A térség egyik legnagyobb munkáltatójaként az elmúlt 3 évben produkált folyamatos növekedésének köszönhetően 130 új munkahelyet teremtett, jelenleg 738 főt foglalkoztat a téglási nagyvállalat.
2016.09.05. 20:30

Már 1 millióan csatlakoztak a Wizz Discount Clubhoz

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma köszöntötte 1 milliomodik WIZZ Discount Club-tagját, és ennek megünneplésére a mai napon 20% kedvezményt ad minden WIZZ Discount Clubban készült foglalásra.

Jelentősen nőtt a PannEnrgy árbevétele

A PannErgy csoport 2,129 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az idei első fél évben, ez 61 százalékkal haladja meg a tavalyi első fél év bevételét - tette közzé a cég pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Tesla-részvények árának esését eredményezheti a Tesla-SolarCity egyesülés

Már nagyon közeli a Tesla és a SolarCity egyesülése, amely amiatt is rendkívül sürgős, hogy a SolarCity igen nagy sebességgel égeti el a pénzt. A SolarCity pénzeszköz-állománya 300 millió dollárral csökkent az elmúlt egy év folyamán, és a második negyedév végére alig valamivel 160 millió dollár fölött volt a pénzeszköz-állománya.
2016.09.02. 21:00

Megszülettek a megállapodások a programdíjakról a UPC Magyarország, az RTL Klub és a TV2 között

Az ügyfelek számára rendkívül kedvező megállapodások születtek a UPC Magyarország és az RTL Klub, illetve a TV2 között a televíziós programdíjakról. A UPC ügyfelei a csatornák által eredetileg, az Általános Szerződési Feltételeikben meghirdetett díjak mindössze feléért érhetik el a két televízió műsorait, ráadásul a plusz díjat visszamenőlegesen nem kell megfizetniük. Ezzel egy időben számos további tévécsatornával is bővül a UPC digitális kábeltévé kínálata.

Jól teljesít a HAJDU Cégcsoport

A tavalyi évben kiemelkedően jól teljesített a HAJDU cégcsoport, több mint 13,3 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt. 2016-ban folytatódik a tendencia, a tavalyi évhez viszonyítva 7%-os növekedést várnak az eddigi eredmények alapján, ez több mint 14,3 milliárd forint nettó árbevételt jelent. A térség egyik legnagyobb munkáltatójaként az elmúlt 3 évben produkált folyamatos növekedésének köszönhetően 130 új munkahelyet teremtett, jelenleg 738 főt foglalkoztat a téglási nagyvállalat.
2016.09.02. 4:30

Nullszaldóval zárt a Diákhitel Központ

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt. nulla forint mérleg szerinti eredménnyel zárta 2016 első félévét. A DK mérlegfösszege június végén 277,819 milliárd forint volt, 1,2 százalékkal csökkent 2015 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján csütörtökön közzétett féléves jelentésében.
2016.09.02. 0:01

Rekordszinten a Scania bevétele

A svéd Scania haszongépjármű gyártó értékesítési árbevétele rekordot döntött, 50,1 milliárd svéd korona (1622 milliárd forint) volt az első fél évben, 7 százalékkal több az egyévvel korábbinál.

Gyorsan nő az ABC Data a magyar IT disztribúciós piacon

Az ABC Data Capital Group kiadta a 2016 első félévére vonatkozó pénzügyi jelentését. A beszámolóból kiderül, hogy a teljes vállalatcsoport 325%-os bevételnövekedést ért el a magyar piacon az előző év azonos időszakához képest.

A Coca-Cola az első Fortune 500 vállalat, amely teljesen visszapótolja a gyártásban felhasznált vizet

A Coca-Cola a napokban jelentette be, hogy a tervezett 2020-as dátumhoz képest már öt évvel korábban, tavaly sikerült teljesíteniük azt a vállalásukat, hogy teljes mértékben visszapótolják a gyártási folyamatokhoz használt vízmennyiséget. Ezt egyrészt a termelésben használt víz csökkentésével, másrészt a különböző, fenntartható vízgazdálkodási projektekkel érte el a vállalat. Ezzel a Coca-Cola a hatékony és fenntartható vízgazdálkodás területén az első a Fortune 500-as listáján szereplő nagyvállalatok közül.
2016.09.01. 11:05

A Ryanair figyelmezette a befektetőket

A Ryanair Holdings figyelmezette a befektetőket, hogy a társaság nem fogja tudni hirtelen csökkenteni a kiadásokat, ha a jegyárak esése felgyorsul a tél folyamán.
2016.08.31. 21:30

Megtévesztő reklámok a Medifleur termékcsaládról

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Sunfleur Kozmetikai Kft. jogsértő módon, azaz megalapozatlan gyógyító hatásokkal reklámozta a Medifleur márkacsaládba tartozó több termékét. A GVH a jogsértésért 10.000.000 forint bírságot szabott ki, és eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától.

50 millió forint beruházás, 15 új munkahely: fél év alatt megújul és kibővül az Albapark autópálya-étterem

Jelentősen megújul a következő hónapokban a székesfehérvári Albapark étterem: az M7-es autópálya 60-as pihenőjében immár több mint harminc éve működő, jelenlegi épületében 2009 óta üzemelő autópálya-étterem teljes belső átépítésen, illetve fejlesztésen esik át.
2016.08.31. 20:00

Jelentős ingatlanértékesítési sikerek a CIB Csoportnál

Meghaladta a százat az év eddigi részében a CIB Csoport által értékesített ingatlanok száma, így a bankcsoport tulajdonában lévő eladásra kijelölt épületek, telkek fele már elkelt. A CIB továbbra is élénk kereslettel számol a hazai piacon, és arra számít, hogy nőni fog a külföldi befektetők aránya a magyarországi ingatlanvásárlók körében. A bankcsoport várakozásai szerint, míg eddig a fővárosi ingatlan-tranzakciók voltak többségben, a következő időszakban a vidéki ingatlanok iránt is jelentősen nőni fog a kereslet.

A Samsung legújabb beruházása kedvező lehet

A Samsung legújabb beruházása Gödön a magyar beszállítók számára is kedvező lehet, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 117 vállalatot azonosított be és ajánlott a befektetőknek, ebből 11 kapott magas besorolást, így jó eséllyel a gödi gyár beszállítója lehet, és hét vállalattal már folynak az egyeztetések - mondta a HIPA elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Eljárás indult a Masterplast romániai leányvállalata ellen

A romániai adóhatóság eljárást indított a Masterplast romániai leányvállalata ellen, egyben mintegy 700 millió forint értékű jelzálogjogot jegyeztet be a cég ingatlanaira - közölte az építőipari szigetelőanyagokat gyártó vállalat szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

133 millióból épül új posta

Mintegy 133 millió forint összegű beruházással épül új posta Pilisvörösváron, a kétszintes, 522 négyzetméteres épület várhatóan az év végére lesz kész - tájékoztatta a kivitelező Jánosik és Társai Kft. az MTI-t.

Jelentősen nőtt az Alteo eredménye az első fél évben

Az Alteo csoport 68 százalékkal, 6,783 milliárd forintra növelte árbevételét az első fél évben az előző év azonos időszakához képest, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) pedig 201 százalékos növekedéssel 1,645 milliárd forintra emelkedett ugyanebben az időszakban - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2016.08.27. 1:00

Százmillió forintra bírságolták a Tigázt

Százmillió forintra bírságolta a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt.-t a késedelmes fizetés esetén alkalmazott gyakorlata miatt a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) - közölte a szervezet pénteken.
2016.08.26. 20:30

1,2 milliárd dollár kompenzációt fizet a Volkswagen a dízelbotrány miatt

A Volkswagen 652 amerikai értékesítési partnerének összesen 1,2 milliárd dollár kompenzációt fog fizetni a dízelbotránnyal összefüggésben.
2016.08.26. 11:00

Kis- és középvállalkozásokon segítene az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. a közeljövőben elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását, a bankok ennek segítségével információt kaphatnak arról, hogy a kis cégek mennyire képesek fizetni hiteltartozásukat - mondta Banai Ádám, az MNB főosztályvezetője.
2016.08.26. 7:30

200 millióból növelte termelési kapacitását a Somapak Kft.

Mintegy 200 millió forintos eszközbeszerzéssel, fele részben európai uniós forrásból növelte termelési kapacitását a pécsi Somapak Csomagolástechnikai Gépgyártó Kft.

26 százalékkal nőtt a Decathlon forgalma

A Decathlon Magyarország - az év első hónapjaiban még érvényben lévő vasárnapi zárvatartás ellenére - az első hét hónapban 26 százalékkal növelte forgalmát, nettó árbevétele a tavalyi 34,7 milliárd forint után idén a tervek szerint megközelíti a 44 milliárd forintot - mondta Pósfai Gábor ügyvezető igazgató csütörtökön, az áruházlánc első digitális áruházának sajtóbemutatóján az MTI-nek.
2016.08.25. 22:30

Jogsértő az Unilever összehasonlító reklámja

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte meg az Unilever Magyarország Kft. (Unilever) összehasonlító reklámját. Az Unilever a televízióban és a mozikban vetített reklámfilmjeiben ellenőrizhetetlenül és a tárgyilagosságot mellőzve hasonlította össze a Rexona Invisible Black+White, valamint a Nivea Invisible for Black & White izzadásgátló dezodorok hatékonyságát a sárga foltok elleni védelemben. A jogsértésért 30.000.000 forint bírságot szabott ki a GVH.
2016.08.25. 20:00

Új webshoppal erősített a Praktiker

A Praktiker teljesen új webshopot fejlesztett, hiszen az e-kereskedelem a teljes árbevételének egyre növekvő hányadát teszi ki. A magyarországi barkácsáruházláncban gyors és ingyenes internetelérés kiépítése lesz a következő lépés, amihez egy termékinformációs, tájékozódást és üzleten belüli navigációt segítő alkalmazásrendszer fog társulni.
2016.08.25. 0:30

Megszűnt a Klik tartozása

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tartozása február óta 97 százalékkal csökkent, és "lényegében megszűnt" - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre.

Samsung Pay, egy év alatt közel 100 millió tranzakció

A Samsung Electronics tegnap ünnepelte a legelterjedtebb mobil fizetési rendszer, a Samsung Pay egyéves évfordulóját – hét országban összesen majdnem 100 millió egyéni tranzakcióval.
2016.08.23. 20:30

Teret nyernek a személyre szabott marketing tevékenységek

A Deloitte stratégiai együttműködésre lépett az ajánlórendszerek fejlesztésével foglalkozó Gravity-vel, és egy új, innovatív, egyedülálló technológiai szolgáltatásportfolióval jelent meg a piacon.
2016.08.23. 3:30

Láncreakciót indít el egy Volkswagen modell gyártásának leállítása

Láncreakciót indít el a Volkswagen Golf típusú gépkocsik gyártásának felfüggesztése a Volkswagen (VW) csoport beszállítói körében - figyelmeztetett hétfőn a német anyaggazdálkodási, beszerzési és logisztikai szövetség (BME).
2016.08.22. 21:30

Magyarországon az autószerelés bizalmi szolgáltatás

A Robert Bosch Kft. megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2008, azaz a gazdasági és pénzügyi válság kezdete óta kétévente országos, reprezentatív kutatás keretében térképezi fel a magyar autósok szervizeltetési szokásait.
2016.08.21. 9:22

A Salzgitter cáfolta a Thyssenkrupp vételi ajánlatát

A német Salzgitter visszautasította azokat a médiaértesüléseket, miszerint a Thyssenkrupp vételi ajánlatot tenne a második legnagyobb acélgyártó vállaltra.
2016.08.20. 17:30

A cégfelvásárlások közel 60%-át a növekedési kényszer hajtja

A válság után újra fellendült a befektetési kedv, az akvizíciós étvágy, a trend pedig várhatóan folytatódik, hiszen sok likvid tőke halmozódott fel a vállalkozásoknál. Az M27 ABSOLVO az elmúlt 2 év M&A tranzakcióit vizsgáló elemzése szerint a régiónkban felvásárlók 56%-át teszik ki tőzsdén jegyzett vagy pénzügyi befektetői, magántőke háttérrel rendelkező cégek, melyeket alapvetően a növekedési kényszer motivál. Ha organikusan ez nem megy, vagy nem elég gyorsan, akkor pedig vásárolnak.

Gyenge Raiffeisen számok

A várakozásokat alulmúló második negyedéves eredményt publikált a Raiffeisen. Az adózott eredmény 96 millió euró lett, szemben a várt 134 millió euróval.

Jelentősen javult az FHB bankcsoport eredménye

Az FHB bankcsoport az idei második negyedévét 38,9 millió forint adózás előtti nyereséggel zárta, az eredmény jelentős javulásához a nettó díj- és jutalékbevételek emelkedése, a hitelezési veszteség mérséklődése és az egyéb eredmény javulása járult hozzá - közölte az FHB Jelzálogbank Nyrt. csütörtökön.
2016.08.19. 1:00

Ezeket a startup ötleteket támogatja az Uber

Négyezer ötletből választotta ki az Uber azt a négyet, amelyet mentorálással és anyagilag is támogat. Valamennyi kezdeményezés a technikai fejlődést állítja egy-egy jó ügy szolgálatába. A nyertesek között van egy szoftver, amely a memória zavarokra nyújt megoldást, egy online bankolási felület, amelyet kifejezetten gyerekeknek fejlesztettek, egy bio-reaktor, amely az alacsony energiájú szerves hulladékot alakítja át magas minőségű proteinné és olajjá, valamint egy olyan applikáció, amely a vendéglátóipar személyzeti problémáira keres megoldást.

Továbbra is erős az NN Csoport tőkehelyzete

Az NN Csoport 335 millió eurós adózott eredményt ért el 2016 második negyedévében, szemben az egy évvel korábbi 392 millió euróval. A csoport tőkehelyzete ugyanakkor tovább erősödött, a Solvency II mutató 11 százalékponttal, 252 százalékra emelkedett három hónap alatt. A társaság új balesetbiztosítási termékkel lépett piacra Magyarországon.

Holnap érkezik a Taxify Budapestre

2016. augusztus 19-től már Budapesten is elérhető lesz a Taxify, a nemzetközi taxiszolgáltatás, amely a kellemes és biztonságos utazási élmény mellett, az utasok elégedettségét helyezi középpontba.
2016.08.17. 23:30

Akár ellenséges felvásárlás is lehet a Bayer - Monsanto ügyben

A Handelsblatt értesülései szerint heteken belül dönthet a Bayer a Monsanto felvásárlásáról.
2016.08.17. 4:30

Újabb modelleket frissíthet a Volkswagen

A Volkswagen megkapta a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) jóváhagyását a nitrogén-oxid-kibocsátási ügyben érintett újabb modellek átalakítására, ezzel az EA 189 motorcsalád 1,2 literes TDI-motorjaival felszerelt járművek szoftverfrissítése is megkezdődhet.

Saját fejlesztésű, szupergyors wifi modemmel emeli magasabb szintre az internetélményt a UPC

Az eddigieknél gyorsabb és erősebb wifi modemet kínál a UPC Magyarország előfizetőinek, ráadásul kedvezményesen. Az új készülék, amely a UPC anyavállalata, a Liberty Global saját fejlesztése, a 2,4 és az 5 GHz-es tartományban is működik, a legmodernebb AC-s wifi szabvány szerint, és az eddigi routerekhez képest sokkal nagyobb távolságra tudja továbbítani az erős jelet. A Connect Box néven bemutatott eszköz új fejezetet nyit az otthoni és irodai internethasználat történetében, biztosítva, hogy az ügyfelek minél hatékonyabban használhassák ki a UPC 500 Mbit/sec sebességre képes, új generációs szélessávú háló zatának előnyeit.

Jelentősen nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és eredménye

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 11,7 milliárd forint nettó árbevételt és 675 millió forint konszolidált mérleg szerinti eredményt ért el az első fél évben, az árbevétel 13, az eredmény 39 százalékkal nagyobb a 2015 első hat havinál - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2016.08.16. 1:01

Válik a séf, ezért veszélybe került egy brit étterem Michelin-csillaga

Veszélybe került egy népszerű brit étterem Michelin-csillaga, de nem az ott felszolgált fogások minőségének hirtelen romlása, hanem személyes okok miatt: válik a séf.

A SIA megvásárolta az Unicredit elektronikus tranzakció feldolgozását Ausztriában, Olaszországban és Németországban

Az Unicredit Business Integrated Solutions (UBIS), az Unicredit Csoport egyik tagjaként és a SIA aláírták az értékesítését körülbelül 13.5 millió bankkártya, 206,000 POS terminál és 12,000 ATM eszközökön végrehajtott tranzakció feldolgozói tevékenységéről Olaszországban, Németországban és Ausztriában.

Óriási adózott nyereséget ért el az OTP

Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásokat meghaladó, 71,935 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el a második negyedévben, 110 százalékkal többet az előző negyedévinél, és 88 százalékkal többet az egy évvel ezelőtti 38,228 milliárd forinthoz képest - közölte a bankcsoport a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti jelentésében.

Hamarosan bankkártyával is lehet fizetni a BKK járművein

Hamarosan minden fővárosi tömegközlekedési eszközön érintéses bankkártyával is lehet jegyet váltani - írja a Világgazdaság pénteki számában.
2016.08.11. 7:30

Csökkent a Lufthansa és az Air France-KLM utasforgalma

Csak az International Airlines Group (IAG) légitársaságai, a British Airways, az Iberia és az Aer Lingus növelte utasforgalmát júliusban a tavalyihoz képest, a Lufthansa és az Air France-KLM csökkenésről számolt be.

Felvásárlás rendezi át az állásközvetítő piacot

A világ egyik vezető humánerőforrás-tanácsadó vállalata, a Randstad Holding bejelentette az online toborzási megoldásokat kínáló hálózat, a Monster Worldwide Inc. felvásárlását. A megállapodás értelmében a Monster továbbra is saját márkanév alatt, önálló jogi személyként működik tovább a Randstad Holdingon belül, így hazai érdekeltségeikben sem lesz változás.

Európai gázszállításainak növelését tervezi a Gazprom

Európai gázszállításainak növelését tervezi idén a Gazprom a csökkenő holland gáztermelés és az Egyesült Államok vártnál alacsonyabb cseppfolyósföldgáz-szállításai miatt.

Nagyon sok bliccelő fizetett a BKK-nak tavaly óta

Rekordösszegű helyszíni és utólagos pótdíjbevételek érkeznek tavaly óta a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK), ezzel párhuzamosan jelentősen csökkent a pótdíjazások száma - tájékoztatta a társaság szerdán az MTI-t.

Vezetőváltás a UPC-nél

2016. szeptember 1-jei hatállyal Robert Redeleanu tölti be a UPC Magyarország Kft. vezérigazgatói pozícióját. A szakember jelenleg a UPC Románia vezérigazgatója, ezt a pozíciót továbbra is megtartja, így a UPC működését mindkét országban ő fogja irányítani. Robert Redeleanu Magnus Ternsjőt váltja a vezérigazgatói székben, aki távozik a vállalattól. Ezzel egy időben Carra Anitát, a UPC Magyarország jelenlegi marketing és tartalomfejlesztési igazgatóját vezérigazgató-helyettessé nevezték ki.

A Mylan lezárta a Meda akvizícióját

A Mylan N.V. (NASDAQ, TASE: MYL) 2016. augusztus 5-én bejelentette, hogy lezárta a Meda Aktiebolag nyilvános részvénytársaság részvényeseinek a Meda összes részvényének megvásárlására tett nyilvános vételi ajánlatát (a továbbiakban az „Ajánlat”), és kifizette a részvényeseket.

Az ALDI megnyitotta első éjjel-nappal nyitva tartó üzletét Magyarországon

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. most először nyit folyamatosan nyitva tartó üzletet, ezzel is hozzájárulva a fesztiválozók gondtalan pihenéséhez és szórakozásához.
2016.08.08. 21:00

A CIB-Csoport közel 13 milliárd forintos profittal zárta az első fél évet

A CIB-csoport az idei első fél évet 12,9 milliárd forintos adózás utáni nyereséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 20,88 milliárd forint veszteséggel - közölte a pénzintézet az MTI-vel hétfőn.
2016.08.08. 20:30

Nőtt a Zwack Unicum árbevétele

A Zwack Unicum Nyrt. 532 millió forint adózott eredményt ért el a 2016-2017-es üzleti év első negyedévében, 49,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - derül ki a társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közölt gyorsjelentéséből.

Az energiagazdálkodási innovációt támogató KIC InnoEnergy hazánkban bővítené hálózatát

Az energiagazdálkodási innovációt támogató KIC InnoEnergy SE a kelet-közép európai régióban bővíti a hálózatát, ehhez partner szervezeteket keres Magyarországon is - közölte a vállalat az MTI-vel pénteken.

Nőtt a UPC árbevétele

A UPC Magyarország árbevétele 4,7 százalékkal nőtt a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, előfizetéseinek száma pedig 23 ezerrel, 1 millió 865 ezerre emelkedett - közölte a cég pénteken az MTI-vel.