RICHTER elemzés



RICHTER elemzés
39 ezer pont fölött a BUX! A borús európai hangulat nem zavarta a magyar tőzsdét, a Mol és az OTP vezetésével felfelé kapaszkodtak a főbb papírok. A Richter is össze tudott szedni 25 pontot, ami azért fontos, mert ha nem sikerült volna megtorpanni az emelkedő trendvonalnál és a mozgóátlagnál, úgy a háromszög alja alatt újra csak az 5 ezres értékben bízhattunk volna, mint támasz. Ez persze továbbra is fennáll, amennyiben ma lefelé csordogálnánk. Ettől függetlenül esélyt látunk az 5400-5500 Ft-os zóna és a 200 napos mozgóátlag támadására, valamint a háromszög alakzatból való északi irányú kitörésre. Érezhetően jelentős ellenállásokról van szó, nem árt az óvatosság. 5285 Ft-ról várjuk a mai folytatást.

Éves csúcsok közelében a brit gazdaság

Jelentős emelkedéssel csaknem egyévi csúcson járnak a brit gazdaság friss aktivitási mérőszámai, bár ez szinte kizárólag a szolgáltatási ágazat erőteljes teljesítményének eredménye.
2024. 04. 24. 14:30
Megosztás:

Élőben közvetítik Marozsán Fábián Madrid Masters tennis meccsét - melyik TV adja?

Újra együtt a teniszvilág elitje: elindult az év második, 1000-es besorolású salakos versenye Madridban, a Network4 pedig élőben közvetíti a legfontosabb eseményeket. A férfiak között szurkolhatunk az idén szárnyaló Marozsán Fábiánnak is.
2024. 04. 24. 14:12
Megosztás:

Nem fizet osztalékot a Vertikal Group Nyrt. a 2023-as eredménye után

A Vertikal Group Nyrt. nem fizet osztalékot a 2023-ban elért 765,273 millió forintos adózott eredményéből, melyet az igazgatóság javaslatára, a növekedési célokkal összhangban teljes egészében eredménytartalékba helyeznek - közölte a társaság az éves rendes közgyűlését követően kedden az MTI-vel.
2024. 04. 24. 14:00
Megosztás:

Eljött a karikagyűrű-választás ideje? Ezeket érdemes szem előtt tartani az anyagiak mellett!

Akár kis szertartásban, akár nagy banzájban gondolkodunk, az esküvőszervezés fontos része minden esetben a karikagyűrűk kiválasztása. Ezeket az ékszereket ideális esetben akár életünk végéig hordjuk, így fontos alaposan átgondolni a döntést.
2024. 04. 24. 13:30
Megosztás:

Az EP jóváhagyta a hibás termékek javítását szorgalmazó jogszabályt

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta azt a jogszabályt, amely szerint a gyártóknak és szolgáltatóknak inkább javítaniuk kell a meghibásodott termékeket azok cseréje helyett - tájékoztatott az uniós parlament kedden.
2024. 04. 24. 13:00
Megosztás:

Nőtt az Egyesült Államokban az eladott új lakások száma múlt hónapban

Az Egyesült Államokban 8,8 százalékkal nőtt az új lakások eladása márciusban az előző hónaphoz képest, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám 693 ezer volt - derült ki az amerikai kereskedelmi minisztérium kedden közzétett adataiból.
2024. 04. 24. 12:30
Megosztás:

Indul a sencseni repülőjárat

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.
2024. 04. 24. 12:00
Megosztás:

Magyarország készíti az unió jövő évi költségvetését

Magyarország idén második alkalommal, egy kihívásokkal teli időszakban tölti be az Európai Unió tanácsának soros elnökségét. A Pénzügyminisztérium szakértői felkészültek a magyar elnökség egyik fontos feladatára, a 2025. évi uniós költségvetés elkészítésére, emellett nagy hangsúlyt fordítunk majd az uniós versenyképességi és a demográfiai kihívásokra is - mondta Varga Mihály a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint, miután hivatalában fogadta Thomas Westphalt, az Európai Unió tanácsának főigazgatóját.
2024. 04. 24. 11:30
Megosztás:

Az EY részévé válik a denkstatt tanácsadó cég

A fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó denkstatt a jövőben "EY denkstatt" márkanéven, az EY fenntarthatósági csapatának részeként segíti a vállalatokat a zöld átállással kapcsolatos kérdések kezelésében - tájékoztatta az MTI-t az EY tanácsadó kedden.
2024. 04. 24. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban nyitottak a főbb európai tőkepiacok szerdán.
2024. 04. 24. 10:30
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék szerdán.
2024. 04. 24. 10:00
Megosztás:

Pozitív nyitás várható a BÉT-en az elemző szerint

A kedvező nemzetközi hangulat miatt pozitív tartományban nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
2024. 04. 24. 09:30
Megosztás:

A DTX token a 2024-es év legjobb vételnek ígérkező kriptovalutájaként tűnik fel, felülmúlva a Cardano és a Sei árdinamikáját

A DTX Exchange által kibocsátott DTX token hatalmas figyelmet kelt a piacon. Az éjszaka alatt bekövetkezett fejlődése elhomályosítja az olyan jelentős altcoinokat, mint a Cardano (ADA) és a Sei (SEI), annak ellenére, hogy ezek is lenyűgöző teljesítménymutatókkal rendelkeznek.
2024. 04. 24. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 24. 08:30
Megosztás:

Anton Kharitonov bullish UNI előrejelzése: A LINK ára helyreáll, miközben a jövő DeFi óriása, a CNK kiemelkedik

A Castula Network markáns megjelenése, mint egy hatékony multi-chain és swap-protokoll, kiemelkedő figyelmet kap a kriptopiaci hírekben. A Uniswap (UNI) jövőbeli kilátásai és a Chainlink (LINK) iránti bullish optimizmus között a Castula Network (CNK) úttörőként tűnik fel a decentralizált multi-chain platformok világában. Különösen figyelemre méltó, hogy ez a DeFi érme éppen a Bitcoin várható felezési eseményének piacra gyakorolt hatásainak idején jelenik meg. A szakértők szerint a CNK a 2024-es évben figyelemmel követendő DeFi érmék közé emelkedhet.
2024. 04. 24. 08:00
Megosztás:

Növekedésére számít idén a Renault

A Renault SA francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít részben annak köszönhetően, hogy több új modellel jelentkezik a piacokon.
2024. 04. 24. 07:30
Megosztás:

Az új mémcoin iránt nagy az érdeklődés azután, hogy a korai vásárlóknak 290%-os áremelkedést hozott, az FTM emelkedését jósolják, miközben a THETA továbbra is bullish

A KangaMoon (KANG), egy új mémcoin, amely a korai befektetők számára 290%-os hozamot nyújtott, ezzel robbanásszerűen az érdeklődés középpontjába került és a toplisták élére tört. Ezenfelül két további kriptovaluta, a Fantom (FTM) és a Theta Network (THETA) is ígéretes emelkedési trendet mutat az utóbbi időszakban tapasztalt bikás piaci teljesítményük alapján. Elemzésünk során közelebbről is megvizsgáljuk, hogy milyen magasságokba képesek ezek a kriptovaluták emelkedni, figyelembe véve piaci mozgásukat és általános lendületüket. Majd megvilágítjuk, miért éppen ezeket az altcoinokat érdemes figyelembe venni befektetési szempontból.
2024. 04. 24. 07:00
Megosztás:

Így befolyásolják a családok életét az üzemanyagárak

A felmérések szerint a lakosság legjelentősebb kiadásait az élelmiszer és az egészségügyi ráfordítások mellett az üzemanyag-költések teszik ki. Ez azt jelenti, hogy a lakosság esetében az üzemanyagár alakulása az egyik legmeghatározóbb tényező, amely érdemben befolyásolja a családok fogyasztását - hívta fel a figyelmet keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 04. 24. 06:30
Megosztás:

Két új irodaházzal bővült a budapesti modern irodaállomány az első negyedévben

A budapesti irodaállomány két új irodaházzal, összesen 26 440 négyzetméterrel bővült az első negyedévben, a teljes budapesti modern irodaállomány meghaladja a 4,377 millió négyzetmétert - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) kedden az MTI-vel.
2024. 04. 24. 06:00
Megosztás:

Húsz százalékos árbevétel-növekedés mellett 66,2 millió forint nyereséget ért el tavaly a ViVeTech

Az első kiberbiztonságra szakosodott tőzsdei cég a 2022-es nehéz év után tavaly fordítani tudott: működését optimalizálta, bevételei az inflációt meghaladó mértékben növekedtek, és jelentős nyereséget, ugrásszerűen javuló EBITDÁ-t ért el – derül ki a ViVeTech Nyrt. közgyűlési előterjesztéséből, melyet ma tett közzé a BÉT-en.
2024. 04. 24. 05:30
Megosztás: