Richter elemzés



Richter elemzés
Nagy mélységből törte ki magát a Richter, amely az 5000-es szinteknél mégis tudott némi vételi erőt produkálni tegnap. Annak ellenére, hogy a kereskedelmi háború egyre jobban eszkalálódik a magyar börze ügyesen lavírozott a szerdai napon. A Richter, amely az 5000 forintos támasztól függött, tegnap megvédte a címét és ma újra bizonyíthat.

Fontos kiemelt ügyként kezelni a fenntarthatóságot

Fontos kiemelten foglalkozni a fenntarthatóság kérdésével, a fenntarthatóságra neveléssel, és elismerni azoknak a munkáját, akik sokat foglalkoznak azzal, hogy az életterünk még sokáig az otthonunk is maradhasson - hangsúlyozta Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium (BM) köznevelési helyettes államtitkára hétfőn a 2024. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét nyitórendezvényén, a Parlamentben.
2024. 04. 23. 08:00
Megosztás:

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját, melyre maguk mellé hívják az egész országot, mert mint írják: „Nincs bal- és jobboldali klímaválság, hőguta, aszály és elsivatagosodás sem.” Mint felhívják rá a figyelmet, csak lokális választ adhatunk a globális problémákra. Ez a válasz a 10 millió Fa szerint, hogy legyen Magyarország Európa legzöldebb országa.
2024. 04. 23. 07:35
Megosztás:

Az UniCredit gondol a látássérült ügyfeleire is

A Mastercarddal való partnerség részeként az UniCredit minden - betéti, hitel- és prepaid - kártyáját Mastercard Touch Card kártyára cseréli, amely megkönnyíti a bankolást a vakok és gyengénlátók számára - közölte a pénzintézet hétfőn.
2024. 04. 23. 07:30
Megosztás:

Miért veszítheti el befektetőit a Dogwifhat az új, felkapott mémcoin miatt?

A kriptopiac visszesésben van és a kereskedők ilyenkor a veszteségeik ledolgozására alkalmas legjobb kriptovalutákat keresik. A Dogwifhat (WIF) azon tokenek egyike, amelyek jelentősen esett az áruk az elmúlt napokban, a traderek pedig alternatívák után néznek.
2024. 04. 23. 07:00
Megosztás:

Új finanszírozási vezető érkezett az Indotek Grouphoz

Az Indotek Group, Magyarország egyik vezető ingatlanbefektető vállalatcsoportja, Bartha Andrást nevezte ki finanszírozási osztályának élére. Az új vezető az évi 200 millió eurós tranzakciós volument meghaladó, és közel 600 főt foglalkoztató cég finanszírozási részlegének irányításával támogatja az egyre jelentősebb nemzetközi jelenléttel rendelkező cégcsoport dinamikus fejlődését és projektjeinek sikeres véghezvitelét.
2024. 04. 23. 06:30
Megosztás:

Üzemanyagkártyát használ vállalkozásában? Akkor ez Önt is érintheti!

Az üzemanyagkártyák használata széles körben elterjedt a vállalkozások körében, mert jelentős adminisztrációs könnyítést eredményezhet az elszámolás tekintetében. A piacon jelenleg széles körben alkalmazott konstrukció azonban adókockázatot jelenthez, amely kiküszöbölhető lehet egy új konstrukció kialakításával, állapították meg a Deloitte szakértői.
2024. 04. 23. 06:00
Megosztás:

Milliókat is spórolhatunk egy adóaudittal, mielőtt kopogtat a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2024 márciusában nyilvánosságra hozott ellenőrzési terve szerint az informatikai rendszerek által gyűjtött adatok és az adózók magatartása egyaránt meghatározó tényező az ellenőrzési folyamatokban – tájékoztat a Mazars. A pénzügyi, jogi és számviteli tanácsadással is foglalkozó független cég segít értelmezni az ellenőrzés új dimenzióit, és betekintést nyújt az adóhatóság idei ellenőrzési tervének legfontosabb elemeibe, felkészítve az érintett adózókat a várható ellenőrzésekre.
2024. 04. 23. 05:30
Megosztás:

Megszerezte a versenyhivatal engedélyét az AutoWallis a cseh autókiskereskedelmi piacra lépéshez

Engedélyezte a cseh versenyhatóság az AutoWallis számára, hogy felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, így a zárási feltételek teljesítését követően, várhatóan az idei első félévben a magyar csoport beléphet Csehország autókiskereskedelmi piacára is. Az AutoWallis az újabb tranzakcióval az ország három városában jelenhet meg tevékenységével, kezdetben a BMW márkára fókuszálva. Az AutoWallis árbevételének több mint fele már eddig is a nemzetközi piacokról származott, ami a jövőben tovább bővülhet.
2024. 04. 23. 05:00
Megosztás:

Kidobtuk az ajtón, visszajött az ablakon?

Sokat beszélünk manapság arról, hogy az év második fele már másmilyen lesz inflációs fronton, mint eddig volt.
2024. 04. 23. 04:30
Megosztás:

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.
2024. 04. 23. 04:00
Megosztás:

Az SEC már májusban is jóváhagyhatja az Ethereum (ETH) ETF-et, figyelj erre az újonnan induló Ethereum tokenre!

Az Egyesült Államokban a helyszíni Bitcoin ETF-ek sikeres bevezetése után a következő kriptovaluta, amely jóváhagyást nyerhet, az Ethereum (ETH) lehet, amely szintén ETF-ek formájában jelenhet meg. Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hamarosan dönthet erről, és ha tényleg májusban jóváhagyásra kerül, ez jelentős áremelkedést idézhet elő a kriptovalutában, valamint a szélesebb piacon is.
2024. 04. 23. 03:00
Megosztás:

Az AutoWallis megkapta a cseh versenyhatóság engedélyét a cseh autókiskereskedelmi piacra lépéshez

A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a zárási feltételek teljesítése után a magyar cégcsoport várhatóan az idei első félévben beléphet Csehország autókiskereskedelmi piacára - közölte az AutoWallis hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2024. 04. 23. 02:30
Megosztás:

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.
2024. 04. 23. 02:00
Megosztás:

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A Gránit Bank, az MBH Bank és az OTP Bank konzorciuma működtetheti az uniós lakossági hitelprogramokat közvetítő MFB Pont Plusz lakossági hálózatot - közölte az MBH Bank hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 23. 01:30
Megosztás:

A Postákon ingyen adják a készpénzt! Mutatjuk mikortól!

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig. A jogszabály hatályba léptető rendelkezéseiből azonban kiderül, hogy erre csak 2025-től nyílik lehetőség - vette észre a Bank360.hu.
2024. 04. 23. 01:00
Megosztás:

Éjszakánként is folytatódik Budapest nagytakarítása

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.
2024. 04. 23. 00:30
Megosztás:

Kriptók, amelyekkel 100 dollárból 10 000-et csinálhatsz a Bitcoin felezés után

Jónéhány döntő fontosságú esemény történik négyévente. A sportrajongók például négyévente élvezhetik a legnépszerűbb sporteseményt, az olimpiai játékokat. A kriptovaluta rajongók pedig a legjobban várt kripto eseményt, a Bitcoin felezését.
2024. 04. 23. 00:01
Megosztás:

Szépen javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben

Az euróövezetben a vártnál némileg kisebb mértékben, azonban így is több mint kétéves csúcsra javult áprilisban a fogyasztói hangulat az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) előzetes adatokon alapuló hétfői jelentése szerint.
2024. 04. 22. 23:30
Megosztás:

Kína javára végzett kémkedés gyanújával emeltek vádat két brit állampolgár ellen

Kína javára végzett kémtevékenyég gyanújával emeltek vádat hétfőn két brit állampolgár ellen.
2024. 04. 22. 23:00
Megosztás:

Az EU eljárást indított a TikTok ellen

Az Európai Bizottság eljárást indított a TikTok ellen a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (DSA) alapján, mert előzetes megállapítások szerint a TikTok Lite franciaországi és spanyolországi elindítását megelőzően az üzemeltető nem hozott kockázatcsökkentő intézkedéseket a gyermekek védelmére - tájékoztatott a brüsszeli testület hétfőn.
2024. 04. 22. 22:30
Megosztás: