Biztosítás > CIG PANNÓNIA BIZTOSÍTÓ >Kapcsolódó híreink

2017.07.01. 4:01

Mennyire vagy Te hazudós? Megmutatjuk!

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát - állítja a jól ismert magyar szólás-mondás. Vagy kicsit viccesebben úgy is mondhatnánk: 'A hazug embert hamarabb utolérik, főleg ha még sánta is...'. Miért hazudunk, füllentünk egyáltalán?

2017.06.28. 19:30

A mezőgazdaság visszahúzhatja a gazdasági növekedést

Kedvezőek az idei gazdasági kilátások, egyedül a mezőgazdasági termelés csökken várhatóan 10 százalékponttal az aszályos időszak miatt, így a GKI 3,5 százalékos bruttó hazai termék (GDP) bővülést vár az idén, ami akár magasabb is lehet - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

2017.06.28. 19:00

Szigorítana az EKB és a brit jegybank is

Emeli a bankok tőkekövetelményét a BoE. A pénzügyi stabilitási jelentés publikálását követően a a brit jegybank bejelentette, hogy az úgynevezett anticiklikus tőkepuffert 2 lépésben felemeli. A jelenlegi 0%-ról 2018 júniusában 0,5%-ra, majd 2018 novemberétől 1%-ra emelik a tőkemegfelelési mutatót. Ez az intézkedés 11.4 milliárd euróval emeli meg a bankok tőkeigényét. Az anticiklikus tőkepuffer szerepe, hogy szükség esetén a magasabb tőkemegfelelései kényszeren keresztül lehet hűteni vele a hitelezést és extra tőkét generál, ami növeli a bankok sokkelnyelő képességét. A tőkekövetelmény emelését a felpörgő fogyasztási hitelezéssel és a Brexit miatti bizonytalansággal indokolták.

2017.06.28. 18:30

Komolyan érdeklődik az Alitalia után a Ryanair

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary szerint vállalata érdekelt lehet a csődbe jutott Alitalia légitársaság felvásárlásában, amennyiben az komoly változásokat és restrukturálásokat hajt végre.

2017.06.28. 18:00

Százszoros különbségek, kiélezettebb harc a lakáspiacon

● Az új lakások piacán utcahosszal vezet Győr-Moson-Sopron megye: 11 új lakás jutott 10 ezer lakosra, ami a 2,1 lakásos országos átlag ötszöröse. ● A megyék között százszoros különbség lehet: Győr-Moson-Sopronban 502 új lakás épült az idei első negyedévben, míg Nógrádban csak 4. ● Az ingatlan.com elemzése szerint egyre nagyobb a harc a frissen piacra kerülő használt lakásokért. ● Az érdeklődők száma országosan több mint 30 százalékkal nőtt, de a kínálat bővülése ezzel egyelőre nem tartott lépést.

2017.06.28. 17:30

Szerkezeti változással javítható a munkaerőpiac

A munkanélküliségi ráta 4,4 százalékra mérséklődött a március-májusi időszakban, míg a foglalkoztatottak átlagos létszáma elérte a 4,393 millió főt, azaz 79 ezer fővel dolgoztak többen mint egy évvel korábban. Az év hátralévő részében tovább javulhat és 4 százalékos szintre süllyedhet a munkanélküliségi ráta.

2017.06.28. 17:00

Az Európai Fizetésképtelenségi Rendelet reformja: befellegzett a legkedvezőbb jog kiválasztásának?

Az Európai Fizetésképtelenségi Rendelet (EIR) reformja 2017. június 26-án lép hatályba. Többek között azok a szabályok módosulnak majd, amelyek a fizetésképtelenségi eljárást kezdeményező joghatóság kijelölésére vonatkoznak. A módosítások a fizetésképtelenségi törvények egyik kiemelt célját támogatják: a hitelezők védelmét és a jogaik érvényesítését. A reform korlátozza az adósokat abban, hogy kijátsszák a tagállamok különböző fizetésképtelenségi törvényeit – mutat rá Torsten Braner, a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda jogásza.

2017.06.28. 16:30

Draghi szerint itt a szűkítés ideje

Draghi szerint az elmúlt évek fellendülése már lehetőséget ad arra, hogy a jegybanki eszköztár paramétereit megváltoztassák (mennyiségi lazítás csökkentés?), de csak olyan mértékben, hogy a pénzügyi kondíciók érdemben ne szigorodjanak.

Legfrissebb fórum témák