Hírek > Reményt nyújthat egy új készítmény az Alzheimer-kórban szenvedőknek >

Reményt nyújthat egy új készítmény az Alzheimer-kórban szenvedőknek

2017.04.07 05:00
Eredetileg Down-szindrómások számára fejlesztették ki azt a zöldtea-kivonatot tartalmazó készítményt, amely az Alzheimer-kór elleni harcban is segítséget nyújthat. A kakaóitalba kevert táplálékkiegészítő a memória funkció fenntartását támogatja.
Reményt nyújthat egy új készítmény az Alzheimer-kórban szenvedőknek

Tizenhat éven felüli Down-szindrómások bevonásával végeztek klinikai kutatásokat egy spanyol kutatócsoport szakemberei. A kutatások azt igazolták, hogy a FontUp névre keresztelt készítmény – EGCG-tartalmának köszönhetően (amely a zöldtea kivonatban található) – a DYRKA1 génszakasz működését lassítja. Ez a génszakasz a 21-es kromoszómán található, amely kromoszómából a Down-szindrómásoknak kettő helyett három van (ez okozza a Down-szindróma néven ismert tünetegyüttest). Azzal, hogy a FontUp gátolja a DYRKA1 génszakasz működését, javítja a koncentrációs képességet, a vizuális memóriát és különféle praktikus feladatok elsajátítását.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


„Még folynak a kutatások, hogy az EGCG mely tünetegyüttesek esetén jelenthet segítséget, de arra már vannak jelek, hogy az Alzheimer-kór esetén is használható, mert az Alzheimer-kór során tapasztalható értelmi hanyatlásban ugyanúgy szerepet játszik a 21-es kromoszómán található DYRKA1 génszakasz, mint a Down-szindrómásoknál.” – mondta el Dr. Tóth Ágnes orvos, egy Down-szindrómás kislány édesanyja.

Kisari Károly, most 17 éves lánya, Eszter fél éve kezdte el a táplálékkiegészítő szedését. „Esztert néhány éve középsúlyos fokú értelmi fogyatékosnak minősítette a szakértői bizottság. Fél éves készítmény használat után magasabb IQ-t mértek nála, a minősítése enyhe fokúra változott. Tudjuk, hogy a Down-szindrómásoknál az életkorral csökken az IQ, és mi nagy dolognak tartjuk, hogy nála ez nemcsak, hogy nem következett be, de a folyamat még meg is fordult. A lányunk kommunikatívabb, jobb a memóriája, így több a sikerélménye, ami további teljesítményre ösztönzi. Ez még olyan területekre is kihat, mint az úszás, ahol nem az értelmi teljesítmény az elsődleges, de az aktív, motivált részvételre szükség van.” – mondta el a Down Egyesület elnöke.  

A készítmény bemutatása egyébként a jelenleg Budapesten összegyűlő Healthy DS elnevezésű nemzetközi projekt záró eseménye. A Healthy DS egy olyan oktatóprogram, ami a Down szindrómával született emberek elhízásának visszaszorítását támogatja. A programban résztvevő országok félévente üléseznek, és az elmúlt napokban épp Budapesten tartottak megbeszéléseket.

Az immáron második éves programban Magyarországot a Down Egyesület képviseli. A program Down szindrómás felnőttek számára készült, célja az egészséges életmódra és az ezzel kapcsolatos döntéshozatalra való felkészítés, eredménye pedig egy papír alapú  és egy interaktív elektronikus egészségprogram létrehozása lesz.
A FontUp készítményt Spanyolországban fejlesztették ki és ott gyártják. A magyarországi forgalmazó a F4A Kft., amely a Down Egyesület 100%-os tulajdonában van.  Így az értékesítésből származó haszon teljes mértékben a Down Egyesület céljait, a Down-szindrómásokért és a családjaikért végzett munkáját támogatja.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Milyen lenne a helyes vérnyomás érték az én koromban?

Termálfürdő, gyógyvíz kalkulátor - melyik fürdő gyógyít meg?

Gyomorsav, reflux kalkulátor - nagy a baj?

Milyen bajra milyen gyógynövény a jó?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák