Hatalmas robbanásra készülhet az online bankpiac egy új EU-s rendelet miatt!

Hatalmas versenyre készülhetnek a klasszikus pénzintézetek a fintech cégeket és startupokat is helyzetbe hozó új EU-s rendelet miatt. Az első, új típusú szolgáltatást végző hazai fintech cég már meg is kapta a működési engedélyt az MNB-től. A vállalat technikai működéséhez szükséges PSD2 tanúsítványt a Netlock adta ki, elsőként Magyarországon.

Hatalmas robbanásra készülhet az online bankpiac egy új EU-s rendelet miatt!

PSD2: még kényelmesebb online bankolás

A PSD2 (Revised Payment Services Directive) vagyis a Pénzforgalmi Szolgáltatásokról szóló módosított EU-irányelvbiztosítja a fintech cégeknek, hogy beépüljenek a klasszikus pénzintézetek és az ügyfelek között zajló online ügymenetbe, kommunikációba. „Az új rendelet lehetőséget ad majd például arra, hogy egy fintech startup által fejlesztett alkalmazáson keresztül, egy helyen kezeljünk több, különböző banknál vezetett számláinkat,  ellenőrizzük az egyenlegünket, indítsunk utalást vagy más műveletet. Leegyszerűsítve ez olyan, mintha különböző e-mail-címeinket egy közös fiókban kezelnénk. Ez kényelmesebbé és egyszerűbbé teheti az online bankolást miközben új és izgalmas versenyhelyzetet teremt a pénzügyi piacon” – magyarázza Somkuti András, a Docler Csoport elnöke, az e-aláírásokra és webes biztonsági hitelesítésre specializálódott NETLOCK ügyvezetője. “A változás biztonsági és szabályozási kérdéseket is felvet, ezért az új rendelet arra is kötelezi a pénzügyi szolgáltatókat, hogy 2019 második felétől egységes biztonsági protokollnak megfelelő tanúsítvánnyal lássák el weboldalaikat, és speciális, minősített bélyegző-tanúsítvánnyal hitelesítsék és tegyék ellenőrizhetővé az online tranzakciókat” – tette hozzá a szakember.

Új típusú online biztonság a pénzpiacon

A PSD2-rendelet miatt szükséges minősített webtanúsítvány egy olyan biztonsági hitelesítési protokoll, amely lehetőséget ad arra is, hogy a különböző vállalatok szabványos és ellenőrizhető módon  kapcsolódjanak egymáshoz és az ügyfeleikhez. Ilyen tanúsítványt kizárólag minősített bizalmi szolgáltató adhat, amely uniós szinten is a legmagasabb biztonságot garantálja.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

“Magyarországon a NETLOCK az első bizalmi szolgáltató, amely megfelel az ellenőrző szervezetek szigorú előírásainak, és képes minősített, PSD2-irányelv szerinti weboldal-hitelesítő vagy bélyegzőtanúsítványt kibocsátani a pénzügyi szolgáltatást végző szervezeteknek. Ezek a tanúsítványok egyrészről garanciát jelentenek arra, hogy a szervezet valóban egy MNB-engedéllyel rendelkező, az adott pénzügyi szolgáltatás nyújtására felhatalmazott cég, másrészről technikailag is biztosítják a védelmet, a titkosított, hitelesített és utólag is ellenőrizhető online kommunikációt az érintett feleknek. Ez hasonlítható egy repülőtéri biztonsági kapuhoz, ahol átvilágítják az utasokat és ellenőrzik személyazonosságukat” – mondta el Somkuti András.

Az első hazai fintech szereplő már megkapta a PSD2-es tanúsítványt

Az első, NETLOCK által kiadott minősített PSD2-es tanúsítványt szerző magyar fintech vállalat – amelynek működését a Magyar Nemzeti Bank elsőként engedélyezte – az aggreg8.io számlainformációs szolgáltató. Az aggreg8 két szolgáltatást nyújt ügyfeleinek:

-A számlainformációs szolgáltatás keretében a felhasználó bankszámláinak tranzakciótörténetét egy online felületre képes szinkronizálni, ezáltal gyorsan és egyszerűen képes áttekinteni pénzügyi helyzetét.
-Az információ megosztási szolgáltatás keretében a  Felhasználók a szinkronizált adatokat (minden esetben egyedi felhasználás alapján) megoszthatják az aggreg8 erre szerződött üzleti partnereivel.

Pénzügyi adatok: új szolgáltatások, jobb ügyfélélmény, még nagyobb biztonság

A PSD2 célja a meglévő fogyasztói védelem növelése mellett elsősorban a verseny és innováció elősegítése a pénzügyi szolgáltatások terén. “A direktíva elősegíti a pénzügyi adatokhoz történő egyszerűbb és biztonságos hozzáférés biztosítását az európai fizetési piacon. Kiszélesíti a szolgáltatók piacát, új szereplőknek is lehetőséget ad arra, hogy a pénzügyi tranzakciós adatokhoz történő elektronikus hozzáférésen keresztül új, jobb és hatékonyabb szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek. Az Aggreg8 által nyújtott RegComp szolgáltatás segítségével az ügyfelek jelenleg 10 hazai banknál vezetett számlájuk tranzakciótörténetét oszthatják meg az aggreg8 szerződött partnereivel.” – mondta el Mudri György a  Aggreg8 ügyvezetője.

Kalkulátor ajánlónk:
Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor
Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor
Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Alig javult az orosz ipari termelés

A vártnál kevésbé nőtt az ipari termelés éves szinten júliusban Oroszországban, miközben havi szinten csökkenést regisztráltak.
2021. 08. 27. 22:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás:

A legjobb támogatás, amiről még nem hallottál

A magyar munkáltatók számára elérhető a lehetőség, hogy egészségpénztári keretek között célzott szolgáltatások révén támogassák munkavállalóikat, könnyítve ezzel az egészségmegőrzéshez és a családi kiadásokhoz kapcsolódó terheiken. Bár a hazai cégek már 2019-től választhatják ezt a kedvező adózású támogatási formát, egyelőre még nem terjedt el széles körben – hívja fel a figyelmet az OTP Egészségpénztár.
2021. 08. 25. 14:00
Megosztás:

Az MNB szeptemberben méri fel a kamatemelések eredményeit

A monetáris tanács a szeptemberi inflációs jelentés ismeretében értékeli átfogóan a kamatemelési ciklus eredményeit és azonosítja az inflációs kilátásokat övező kockázatokat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntés indoklásában.
2021. 08. 24. 23:00
Megosztás:

Javította a cseh gazdasági prognózist a prágai pénzügyminisztérium

Javította a cseh gazdasági előrejelzését a prágai pénzügyminisztérium. A kedden nyilvánosságra hozott új előrejelzése szerint az idén 3,2 százalékkal fog emelkedni a bruttó hazai termék (GDP) Csehországban, míg áprilisban a tárca 3,1 százalékos növekedést várt.
2021. 08. 24. 22:00
Megosztás:

Nőtt a világ acéltermelése

Nőtt a világ acéltermelése júliusban és az idei első hét hónapban az egy évvel korábbihoz képest a nemzetközi acélipari szövetség, a The World Steel Association (WSA) szerint.
2021. 08. 24. 21:00
Megosztás:

Felfelé javította a német GDP-növekedést a Destatis

Előző becsléséhez képest felfelé javította a második negyedévi német GDP-növekedési adatait a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentésében.
2021. 08. 24. 09:00
Megosztás:

Ősztől újra törlesztene a még moratóriumban lévők nagy többsége

Pozitív, jövőközpontú és a problémák megoldására irányuló kommunikációt várnak a pénzügyi szolgáltatójuktól a lakossági ügyfelek a koronavírus-járvány okozta új környezetben – derül ki a CIB Bank nemrégiben a saját ügyfélkörében elvégzett online kutatásából. Az immár második alkalommal elvégzett felmérés alapján a válaszadók legnagyobb félelme változatlanul az, hogy egy családtagjuk elkapja a koronavírust, miközben az anyagi biztonságért inkább a fiatalabb, az egészségéért pedig az idősebb generáció aggódik jobban. A CIB Bank még hitelmoratóriumban lévő lakossági ügyfeleinek többsége szeptember után inkább már újra törlesztene.
2021. 08. 23. 23:00
Megosztás:

Ukrajnában lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Ukrajnában júliusban lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése éves összevetésben, ugyanakkor gyorsult havi szinten.
2021. 08. 23. 13:00
Megosztás:

Forinterősödéssel indult a hét

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora reggel a péntek esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 23. 08:00
Megosztás:

46 éve nem volt ilyen magas a német termelői infláció

1975 óta nem emelkedtek olyan ütemben a termelői árak Németországban, mint júliusban; ez erősítheti az inflációs aggodalmakat.
2021. 08. 20. 12:00
Megosztás:

Veszített lendületéből a feldolgozóipar a philadelphiai körzetben

Az elemzők által várt gyorsulás helyett lassult a feldolgozóipar bővülése az Egyesült Államok harmadik legnagyobb, közép-atlanti térségében augusztusban.
2021. 08. 20. 07:00
Megosztás:

Semmi meglepetés, mégis nagyot esett az amerikai tőzsde

A Federal Reserve tegnap közzétett jegyzőkönyve nem szolgált új információval az amerikai jegybank monetáris politikáját illetően.
2021. 08. 19. 15:00
Megosztás:

Ilyen még nem volt: 11%-kal több bevétellel terveznek a vállalkozások

Rekord magas árbevétel-növekedéssel számolnak a következő egy évben a hazai kkv-k. A K&H bizalmi index kutatás 17 éves történetének legmagasabb pénzügyi várakozása szerint átlagosan 11 százalékkal több árbevétellel és 6 százalékkal nagyobb profittal terveznek az előttünk álló egy évre a vállalkozások.
2021. 08. 19. 08:00
Megosztás:

Rendkívüli tanácskozást tartanak a NATO-külügyminiszterek

A NATO-tagállamok külügyminiszterei rendkívüli tanácskozást tartanak videokonferencia keretében pénteken, az afganisztáni tálib hatalomátvétellel kapcsolatban.
2021. 08. 19. 03:00
Megosztás:

Júniusban fellendült a félvezetők globális eladása

Nőtt a félvezetők globális eladásából származó bevétel júniusban havi és éves szinten egyaránt a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA szerint.
2021. 08. 18. 21:00
Megosztás:

A delta variáns miatt lassul a gazdasági növekedés

A japán export erősödés elkezdett lassulni júliusban, miután a növekvő fertőzés számok miatt a Kínába és az Európába irányuló szállítások is csökkentek.
2021. 08. 18. 16:00
Megosztás:

Várt ütemben bővült az európai gazdaság

Gyakorlatilag a vártnak megfelelő lett a tegnap délelőtt közzétett második negyedéves eurózónás előzetes GDP adat.
2021. 08. 18. 15:00
Megosztás:

A magyar 17%-os GDP növekedést 2 ország is megverte Európában

Erőteljes növekedést láthattunk a második negyedéves GDP kapcsán egész Európában. A 17,7 százalékos, munkanappal tisztított magyar növekedés a dobogó harmadik fokára volt elég a spanyol 20 és az olasz 18,7 százalékos növekedés mögött.
2021. 08. 18. 14:00
Megosztás: