Részvénypiac

MOL - Merjünk venni belőle? »

Majdnem 6 tized százalékoz estek a MOL részvényei a keddi kereskedési napon és a forgalom már az 1 milliárdot sem érte el.

MTelekom részvény - kitart az 500 Ft-os szint?

Újabb eladásokat láthattunk tegnap a Magyar Telekom grafikonján, ami 5 ponttal lejjebb, 504 Ft-ra tolta vissza a jegyzést.

Richter részvény kilátások - meri vagy nem meri?

Tegnap jó hír érkezett a Richter háza tájáról, ennek ellenére 38 pontos mínuszban zárta a napot 6280 Ft-on.
2017.01.15. 17:05

Emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 32 949,77 ponton, az előző hetinél 93,90 ponttal, 0,29 százalékkal magasabban zárt, emelkedő forgalom mellett, kedden új történelmi csúcsot állított fel.

Hogy járt, aki tőzsdézett a héten? Nézzük!

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 32 949,77 ponton, az előző hetinél 93,90 ponttal, 0,29 százalékkal magasabban zárt, emelkedő forgalom mellett, kedden új történelmi csúcsot állított fel. A részvénypiac forgalma 55,23 milliárd forintot ért el az előző heti 44,28 milliárd forinttal szemben.
2017.01.13. 20:00

Jó eredménnyel rukkolt elő a Bank of America

0,40 dolláros korrigált EPS-sel kisebb mértékben felülmúlta a 0,38 dolláros EPS várakozásokat a Bank of America egy részvényre jutó profitja a negyedik negyedévben, ami szép éves növekedés az egy évvel ezelőtti 0,27 dolláros EPS után.

OTP, MOL, Richter vagy Telekom? Mit vegyünk most a tőzsdén?

Tovább ütötték a Telekomot, amely így immáron 510 Ft alá zárt, méghozzá 1 ponttal. Az érdeklődésre nem lehet panaszunk, 1,2 milliárd Ft mozdult meg tegnap.

OTP, MOL, Richter vagy MTelekom - melyikben van még potenciál?

A BUX immáron 33 ezer pont felett jár, a tegnapi emelkedés pedig nagyban köszönhető a Telekomnak (is).

OTP, MOL, Richter - mit érdemes most venni a magyar piacon?

Mai elemzési összeállításunkban a hazai részvénypiac blue-chip részvényeinek helyzetét és kilátásait tekintjük át.

Tovább száguld a Richter

Az elmúlt hónapokban is tovább folytatódott a magyar részvénypiac emelkedése és vele együtt emelkedett a Richter árfolyama is. Ezt kihasználva ismét felfelé módosítjuk a nyár óta meglévő pozíciónkat, mely már több mint 20%-os nyereséget ért el. A hazai gyógyszercég számára kimondottan pozitív, hogy a rubel folyamatosan erősödik a főbb devizákkal és a forinttal szemben is, ami pozitívan hat a Richter árfolyamára, szintén pozitív az egyre jelentősebb kitettséggé váló dollár erősödés is.
2017.01.09. 21:30

Újabb jó év elé nézhetnek a Caterpillar részvényei

A vállalat, amelynek részvényárfolyamát gyakran a globális gazdasági kilátások indikátoraként is értelmezik, tovább folytathatja tőzsdei emelkedését 2017-ben. Noha már évek óta csökkenő bevételek jellemzik a vállalatot, az elemzők úgy tűnik pesszimistábban ítélték meg a helyzetet, mint ahogy az valójában fest. Az amerikai választások kimenetele nagy lökést adott a vállalat árfolyamának, hiszen Donald Trump egyik személyes kedvencéről van szó. Az érzelmi kötődésnél azonban fontosabb, hogy a leendő elnök által belengetett infrastrukturális beruházások, valamint az olaj-, gáz- és szénipar felélesztése addicionális kereslethez vezethet a cég gépóriásai iránt. Emellett a globális gazdasági helyzet is javulni látszik, továbbá az olajárak is emelkedésnek indultak az OPEC döntése nyomán, ami szintén a vállalat által gyártott eszközök iránti kereslet növekedésében csapódhat le.

És a MOL részvénnyel most mit csináljunk?

Az olajpiac a legutóbbi héten kicsit megrogyott és kevésbé tűnik agresszívnak a vételi oldal az év kezdetén.

OTP részvény - mi jön a héten?

Egy kellőképpen langyos kereskedési hét elé nézünk, két fontos eseményre kell jobban fókuszálni a tőzsdéken.

Robog, robog a Richter, de meddig?

Pénteken folytatódott a magyar piac menetelése, amiben a Richter ismét nagy szerepet vállalt. 3,6 milliárd Ft környéki forgalom mellett kerek 90 pontot emelkedett a jegyzés, ezzel 6489 Ft-on fejezte be a hetet.
2017.01.08. 7:40

A héten minden nap csúcsot döntött a BUX

Minden nap újabb és újabb történelmi csúcson zárt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX pénteken 32 855,87 ponton fejezte be a kereskedést. Az előző héthez képest 852,82 ponttal, 2,66 százalékkal emelkedett az értéke.

Kedvező lehet a Mol számára a megegyezés az INA-részvényekről

Alapvetően kedvező lehet a Mol számára, ha sikerülne a horvát kormánnyal kedvező vételár mellett megegyezni az INA cégben lévő 49 százaléknyi tulajdonrész kivásárlásáról - mondta Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázipari szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.

OTP részvény - merre tovább?

Tegnap reggel ugyan nagyobb esésekkel kezdtek az európai börzék, később egészen összekapták magukat, majd jött az amerikai makroadatok sokasága.
2017.01.06. 3:00

Kivonulna a tőzsdéről a Plotinus Holding

A Plotinus Holding Nyrt. részvényeinek tőzsdei kivezetését javasolja a társaság igazgatótanácsa a részvényeseknek - közölte a Plotinus a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Szárnyra kapott a Magyar Telekom részvénye 500 Ft fölött!

Remekel a BUX, de az egyes papírokat is érdemes külön magasztalni. A Telekom valósággal szárnyra kapott az 500 Ft-os szintet áttörve.

Repül az OTP részvénye - de meddig? ELEMZÉS

Tegnap ismét szárnyalt a magyar piac, annak ellenére, hogy szerdán este sokan a Fed legutóbbi kamatdöntésének jegyzőkönyvére figyeltek.
2017.01.04. 23:00

Kivonul a tőzsdéről az Externet

Kivezeti törzsrészvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről (BÉT) az Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyrt. a január 2-án megtartott rendkívüli közgyűlésen hozott döntés alapján.
2017.01.04. 8:59

Tovább menetelhetnek ma is az európai tőzsdék

Mérsékelt emelkedéssel nyithatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán, miután előző nap vegyesen zártak a börzék.

MOL - meddig szárnyal még az olajipari részvény?

Kicsivel több, mint 1 milliárd forintos forgalom mellett hajtották korábbi csúcsokra a MOL részvények árfolyamát kedden.

Az idei év részvénye a Magyar Telekom lesz?

Az egyébként is szárnyaló magyar piac fontos alkotóeleme, a Magyar Telekom papírja újabb lendületes emelkedéssel további 4 pontot tudott felszedni a keddi kereskedésben, ezzel 506 Ft-on zárt!

Miért érdemes az OTP részvényre figyelni?

Az év második napján már jóval magasabb forgalom mellett vásárolták a bankpapírokat. A BÉT-en tegnap 2,38 milliárd forintos likviditás mellett futott az OTP 8450-es szintekre.
2017.01.03. 0:05

Rekordokkal zárta az évet a Budapesti Értéktőzsde

Az év utolsó hónapjában ismét csúcsot döntött a BUX index: 32 025,6 ponttal új rekordot ért el. A tőzsdei forgalom csökkent valamelyest a novemberihez képest, ugyanakkor az egy évvel korábbi (2015) decemberi érték felett alakult. Minden vezető részvény árfolyama emelkedett: a MOL 11,8, az OTP 5,6, a Richter 5,3 százalékkal erősödött, míg az MTELEKOM 1,2 százalékkal került feljebb. A tőzsdetagok közül ismét a WOOD végzett az első helyen, megelőzve a második helyezett Erste-t és a harmadik Concorde-ot.

Rekordokkal zárta az évet a Budapesti Értéktőzsde

Az év utolsó hónapjában ismét csúcsot döntött a BUX index, 32 025,6 ponttal új rekordot ért el, a tőzsdei forgalom kissé csökkent a novemberihez képest - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfőn.

OTP részvény elemzés - így látjuk most, év elején

Az év utolsó napjaiban igen jól teljesített a magyar blue chip. Az OTP-részvények árfolyama pénteken , 1,8 milliárd forintos forgalom mellett 80 forinttal, 0,96 százalékkal 8400-ra ugrott.

2017. év első Richter részvény elemzése

A 2016-os év utolsó kereskedési napján is gyenge forgalmat láthattunk, az eladók viszont messze elkerülték a magyar piacot az elmúlt időszakban.

Itt az első újévi Magyar Telekom részvény elemzés

Ki gondolta volna, hogy az ünnepek alatti forgalommentes időszakban kerül majd sor a Telekom legfontosabb ellenállásának a támadására?
2016.12.31. 11:00

Új csúcsra ért a BUX 2016-ban

Több mint nyolcezer ponttal emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 2016-ban, a BUX kilenc év után új csúcsot ért el ebben az évben.
2016.12.27. 15:30

Ezt lehet tudni a MOL INA részesedésének eladásáról

A horvát miniszterelnök Andrej Plenkovic szombaton egy rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy visszavásárolja a MOL-tól az INA-ban meglévő 49,2%-os részesedést.
2016.12.25. 7:45

Csökkenő forgalom mellett esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX pénteken 31 638,81 ponton, az előző hetinél 237,45 ponttal, 0,74 százalékkal alacsonyabban zárt.

OTP, MOL, Richter, MTelekom - melyik a jó választás most?

A tegnapi nap is még a Fed döntésről szólt (kamatemelés) a részvénypiacokon, az ázsiai börzék megtorpantak, míg az európai piacok jól vették az akadályt. A BÉT sem keseredett el a tegnapi kamatemeléstől és a jövő évi 3 újabb szigorítástól.

És az OTP-vel most mit kezdjünk? Jön a lejtmenet?

Megtörtént, már tudjuk, hogy nem hiába vártak a befektetők az év utolsó nagy "dobására", az amerikai jegybank kamatdöntő ülésére. Egy év után Janet Yellen és monetáris tanácsa úgy döntött ismét érdemes emelni az alapkamaton. Immáron tehát 0.75%-os szintek pöröghet az irányadó ráta és ami még fontosabb 3 további szigorítás érkezhet 2017-ben!
2016.12.14. 12:30

A Monsanto részvényesei IGEN-t mondtak a Bayernek

A Monsanto részvényesek nagy többséggel megszavazták a Bayer részvényenkénti 128 dolláros felvásárlási ajánlatát, ami nem számít meglepetésnek, hiszen az ajánlati ár a Monsanto részvények tegnapi záróárához képest, több mint 20%-os prémiumot jelent.
2016.12.14. 5:00

2017-ben meglepetések várnak a befektetőkre

Ha 2016-nak volt bármi tanulsága, akkor az az volt, hogy készüljünk fel a legváratlanabb fordulatokra is – nomeg az, hogy ezek a váratlan fordulatok meglepően jól jönnek a kockázatos eszközöknek. Bár lehet, hogy 2017 is meglepetésekkel teli év lesz – ezt persze a dolog természeténél fogva nem ígérhetem –, van néhány tény, melyet érdemes szem előtt tartani.

Mi történhet a BÉT-en?

Kivárásra, iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

Tőzsde - Bejöttek a várakozások?

Vegyesen nyitottak hétfőn a főbb európai értékpapírpiacok.

Erős hét jön - Mi lesz az OTP-vel?

Erős hét elé nézünk, bár közelednek az ünnepek a legnagyobb durranás még hátra van a nemzetközi börzéken és a hazai piacon is.
2016.12.12. 2:00

Az osztrák tulajdonos eladta FHB-részesedését a Takarékbanknak

A VCP Finanz Holding Vagyonkezelő Kft. - amely az osztrák Vienna Capital Partners magyarországi leánycége - tőzsdén kívüli tranzakció keretében összesen 15 970 ezer darab 100 forint névértékű névre szóló dematerializált FHB-törzsrészvényt átruházott a Takarékbank Zrt. javára - közölték a társaságok a tőzsde honlapján pénteken.

Mit vegyünk most? OTP, MOL, Richter vagy van jobb?

Az Európai Központi Bank tegnap lépett is meg nem is a monetáris eszközök változását figyelve. Kiderült, hogy az eszközvásárlási program 2017 decemberéig meghosszabbodott, de márciustól a megszokott 80 milliárd eurós keretösszeg 60-ra redukálódik. Az európai piacok ennek ellenére jól vették az akadályt, a Dax index 11 000 fölött maradt, a BUX pedig szintén megőrizte jó formáját.
2016.12.09. 2:00

Meglepő változás a régiós tőzsdeindexnél

Meglepő változást hozott a CECE index negyedéves felülvizsgálata, ugyanis a Richter közkézhányadát 0,7-ről 0,6-ra csökkentették, melynek hatására csökken a részvény súlya a régiós indexben. Az index átsúlyozása jövő pénteken okozhat izgalmas mozgásokat a tőzsdén.

Az Unicredit értékesítette a Bank Pekao-ban meglévő 32,8%-os részesedését

Az Unicredit értékesítette a Bank Pekao-ban meglévő 32,8%-os részesedését a lengyel PZU és a szintén lengyel PFR számára. Az Unicredit részvényenként 123 zlotyiért értékesítette részesedését, ami lényegében megfelel a jelenlegi tőzsdei árnak.

BÉT - Lesz-e emelkedés?

Emelkedést várnak a tőzsdén csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó szakértők, akik szerint az Európai Központi Bank (EKB) délutáni sajtótájékoztatója lesz az egyik legfontosabb esemény.
2016.12.07. 5:30

Újra lehet kereskedni a Visonka részvényeivel

Visszaállította a Visonka Takarmánykeverő Szolgáltató és Kereskedelmi Nyrt. törzsrészvényeinek tőzsdei forgalmazását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) december 7-én a kereskedési idő kezdetétől - tette közzé a BÉT kedden a honlapján.

Nagyot nyerhet a Yahoo a csökkenő adón

A Yahoo lehet Trump elnökségének egyik nagy nyertese az alacsonyabb társasági adókulcson keresztül. Ugyanis a Yahoo értékének nagy részét leányvállalataiban (Yahoo Japan és az Alibaba ) meglévő részesedései adják. Ezek megítélésében pedig akár 10,5 milliárd dolláros növekedést is okozhat az alacsonyabb adókulcs. Technikailag a csökkenő trendcsatorna aljára esett az árfolyam, így kedvező hozam-kockázat arány mellett nyithatunk pozíciót.

Miért muzsikál most gyengén a Magyar Telekom részvénye?

Gyengén muzsikál a Magyar Telekom. Sajnos az 500Ft-nál húzódó ellenállásának megközelítése óta főként az eladók vannak jelen.

Érdemes gondolkodni a Richter részvényében?

A kedvezően indult pénteki nap végére elromlott a hangulat a magyar piacon, ez pedig a Richter árfolyamában is meglátszódott. 34Ft (-0,58%) eséssel 5810Ft-on fejezte be az elmúlt hetet a papír, ezzel fontos támasza közelében zárt.
2016.11.29. 8:45

Miben rejlik most a profit? OTP, MOL, Richter vagy esetleg más?

Úgy néz ki vékonyodik a részvénypiacokon a Trump-lufi. Az amerikai papírok ugyanis, a Black Friday számai és a sokak által feltételezett decemberi kamatemelés miatt is realizálhattak.

Jó üzlet-e most Magyar Telekom részvényt venni?

Az elmúlt hét utolsó két napján alacsony forgalom mellett zajlott a kereskedés, mely általánosságban elmondható szinte az egész világra. Ez persze nem segítette a Telekomot sem, hogy sikerrel támadhassa az 500 Ft-os ellenállását, ugyanakkor nem is esett vissza érdemben.

Érdemes-e most Richter részvényt vásárolni?

Továbbra is áll a Richter az 5900-as szintjének vonzáskörzetében. Az RSI és az MACD sem jelzi most igazi bikás erő jelenlétét, pedig erre lenne szükség, hogy újra 6000 Ft felett üdvözölhessük az árfolyamot.

Jó ötlet most OTP részvényt venni?

A fekete péntek nem hozott nagy sikert a bankpapírnak, az OTP részvények grafikonja ugyanis 8000-es szintek alatt nyitja ezt a hetet.

A Facebook részvényeket vásárol vissza

Részvény-visszavásárlási programot jelentett be a Facebook.

MOL részvény - mit csináljunk most az olajtársaság papírjaival?

A szellősebb gazdasági naptár miatt ezen a héten kevesebb impulzus érheti a részvénypiacokat. A MOL végül a hetet 18 400 közelében zárta, ami mindenképp stabil árfolyamra vall.
2016.11.21. 8:15

OTP részvény - mit csináljunk most?

Ez a hét kevesebb erős makroadattal kecsegtet és kicsit lyukasabb a gazdasági naptárunk. Az OTP részvényei pénteken felpattantak ismét a korábbi 8000-es támaszról és a szerda, csütörtöki oldalazás után mégis megjelent némi vevő.
2016.11.18. 18:30

Ma csendes kereskedés jellemezte a piacot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 167,95 pontos, 0,56 százalékos emelkedéssel, 30 109,02 ponton zárt pénteken.
2016.11.18. 10:00

Emelkedéssel nyitottak a vezető európai értéktőzsdék

Emelkedéssel nyitottak a vezető európai értéktőzsdék pénteken, de Londonban már pár perc elteltével mínuszba csúszott az irányadó index, illetve Frankfurtban és Párizsban is lefelé vették az irányt a mutatók.

Mit érdemes most venni a tőzsdén? OTP, MOL, Richter vagy más?

Küzd a 30.000 pontos szinttel a BUX, a vezető részvények pedig elég vegyesen teljesítenek az elmúlt napokban. Mire érdemes most tétet tenni? Mai elemzési összeállításunkban a négy nagy magyar blue chip kilátásait tekintjük át.

Van még értelme Richter-t venni most?

A héten egyelőre nem látszik egyértelmű irány a magyar piacon, és a nagyobb papírok háza táján is igen vegyes a kép. A Richter egy halvány zöld gyertyával élteti a tegnap leírt reményeinket, miszerint a 6000 Ft-os szint és az emelkedő trendvonal közelsége talán a korrekció lehetséges végpontját jelzi.

A MOL részvényben van még fantázia?

Bár a hét elején fáradtnak tűnt a MOL és a 18400-as támaszokat is leszakította, kedden javított az árfolyam.

OTP - Hoppá, beletenyereltünk a harmadik hullámba!

Hoppá, tényleg beletenyerelhettünk a harmadik emelkedő hullám tetejébe. Az OTP részvényei kedden is majdnem 1%-ot estek és néztek be a 8000-es támasz alá.

Megérkeztek a Home Depot számai

Piacnyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a lakásfelújításokkal foglalkozó Home Depot.

Jó vétel még a Richter így 6000 Ft fölött?

Kisebb eséssel búcsúzott a múlt héttől a magyar piac, de a tengerentúlon is valamelyest lenyugodni látszanak a kedélyek. A Richter 94 pontos (-1,53%) esésével 6056 Ft-on fejezte be a kereskedést pénteken.

Érdemes most Magyar Telekom részvényt venni?

Érezhetően nagy falatnak bizonyult elsőre az 500 Ft-os szint közelsége a Telekomnak, hisz erősen lerántották a nagy magaslatokból.

382 százalékkal jobban teljesít az OTP

Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásokat meghaladó, 69,79 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el a harmadik negyedévben, 3 százalékkal kevesebbet az előző negyedévinél, miközben egy éve 3,7 milliárd forint veszteséget könyvelt el - derül ki a bankcsoport által a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint közölt jelentéséből.

Indul a kereskedés a Duna House részvényeivel

A Duna House Holding Nyrt. törzsrészvényeinek első tőzsdei kereskedési napja november 11-e, péntek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatójának határozata szerint, amelyet csütörtökön tettek közzé a tőzsde honlapján.

Itt a Magyar Telekom eredményközlése - meglepően jól megy a szekér!

Az elemzői várakozásokat jóval meghaladó harmadik negyedéves eredményeket közölt a Magyar Telekom szerdán, a távközlési szolgáltató megemelte a 2016-ra vonatkozó bevétel és EBITDA célkitűzéseit.
2016.11.09. 21:05

Ismét csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,76 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 30 365,21 ponton zárt szerdán, ami az eddig mért legmagasabb értéke.
2016.11.09. 18:00

Magához térhet a piac ekkora sokk után?

A politika komoly bizonytalansági tényezővé vált. A választás eredményeképpen Trump a kezében tartja a Kongresszus mindkét házát, és ez akár jelentős politikai változásokat eredményezhet. Figyelembe véve azonban azt, hogy még a saját pártjában is voltak, akik kifejezetten ellenezték Trump jelölését, az új elnök által szorgalmazott változások megvalósulásában sok a bizonytalanság – kivéve ez alól Obama egészségügyi reformját, amely valószínűleg a kukában végzi (bár kérdéses, hogy mit lehetne helyette behozni), illetve azt a tényt, hogy Janet Yellen Fed-elnöksége 2018. január 31-én lejár. Várható, hogy infrastrukturális és adó ügyekben megegyezés születik, ami már rövid távon is kedvező hatással lehet az amerikai gazdaság növekedésére.
2016.11.09. 14:45

Tőzsdepánik - Érdeklődés hiányában elmarad

A sokak által vitatott személyiség, Donald Trump lett az USA 45. elnöke, miután a lehetséges 538 elektori szavazatból 305 tudhatott magáénak a magyar idő szerint kora reggel befejeződött amerikai választásokon.
2016.11.09. 7:50

Tőzsdezuhanás! - Megrázta a világpiacokat Trump várható győzelme

A júniusi brit népszavazásra emlékeztető módon megrázta a világpiacokat, hogy Donald Trump győzött olyan kulcsfontosságú szövetségi államokban, mint Florida és Ohio, így megnyílt előtte a Fehér Házba vezető út.
2016.11.07. 21:00

Történelmi csúcsán zárt a BUX index

Kilenc év után megdöntötte eddigi csúcsát a BUX, miután 30 353 ponton zárt hétfőn. A mostani rekordot egy több mint másféléves rali előzte meg, melynek során az index megduplázódott.

Saját részvényeket vesz az Adidas

Az Adidas bejelentette, hogy újraindítja részvény visszavásárlási programját. Ez azt jelenti, hogy maximum 3 millió részvényt vásárolnak a holnapi naptól kezdődően január 31-ig bezárólag, és legfeljebb 300 millió eurót költenek a programra.

OTP részvény - Donald Trump megbolondíthatja?

Érdekes hét elé nézünk, végéhez közeledik ugyanis az amerikai elnökválasztás és az utóbbi hetekben ismét közelebb került Donald Trump a győzelemhez, ami megbolondította a részvénypiacokat.

30 ezer pont felett zárt a BUX!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 145,23 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 30 017,23 ponton zárt pénteken.

Nyereséget duplázott a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. 13,63 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el 2016 harmadik negyedévében, ami csaknem duplája a múlt év azonos időszakában elért nyereségnek.

Ki kell szállni most az OTP részvényéből?

Nehézkesen és borongósan indult meg a kereskedés a hosszú hétvége után a BÉT-en. Az OTP papírjaiból kicsivel több, mint 11 milliárdos forgalommal pörgettek ki egy -2%-os esést.

Áttörheti a 8000 Ft-ot az OTP részvénye?

100 pontra a 8 ezres szinttől az OTP! Pénteken a záráskor 7900 Ft-ot kértek egy részvényért. A napi forgalom ismét megközelítette a 4 milliárd Ft-ot, amely segítette a papír 69 pontos emelkedését.

Érdemes most MTelekom részvényt venni?

Kicsit olyan ”semerre” ez a Magyar Telekom a kitörése óta. A forgalom ismét megcsappant és nem igazán sikerül 470 Ft fölé kapaszkodnia érdemben.

Jó még vételre a Richter részvénye így 6000 Ft felett is?

Csodásan zárta a megelőző kereskedési hetet a Richter! Úgy sikerült csökkenteni a túlvettség okozta nyomást és az aggodalmakat, hogy érdemben nem esett el fontos támasz.

Az Arconic tőzsdei bevezetésével lezárul az Alcoa kettéválása

Az Arconic Inc. részvényeinek keddi tőzsdei bevezetésével New Yorkban lezárul az Alcoa Inc. alumíniumipari konszern két önálló működési területre bontása - tájékoztatta kedden az Arconic az MTI-t.

Itt a meglepő SAP eredmény!

Az SAP a várakozásoknál kedvezőbb gyorsjelentést publikált és az idei évre vonatkozó várakozásokat is megemelte.

Megverte a piacot a Daimler

Jócskán megverte a várakozásokat a Daimler a harmadik negyedévben.

Hatalmas siker az ALTEO első nyilvános részvényértékesítésén

A smart energy management szolgáltatások terén piacvezető ALTEO Group új részvényeiből közel 1,4 milliárd forint értékben, mintegy 300.000 darabot jegyeztek a magán és intézményi befektetők. A zárt, intézményi befektetők számára meghirdetett, értékesítés során kialakult végleges részvényár 4.630 forint lett. A vállalat amellett, hogy az elmúlt hetekben jelentős ismertségre tett szert a befektetők, döntéshozók és a közvélemény körében, mindhárom kitűzött célját elérte: jelentős tőkeemelést hajtott végre, megteremtette annak feltételeit, hogy részvényeinek likviditása nagymértékben javuljon, továbbá számottevően szaporodott a közkézen lévő vállalati papírok mennyisége is.

Ingatlanfinanszírozó szolgáltatót vásárolt az Appeninn

Megvásárolta a Milton Hitelezési Zrt. részvényeit az Appeninn Nyrt., így a vállalat a jövőben már ingatlanfinanszírozási tevékenységet is végezhet leányvállalatán keresztül. A tranzakció jól illeszkedik az Appeninn stratégiájába, mivel az ingatlanbefektetéseket kezelő társaság mostantól akár ilyen befektetést tartalmazó követeléseket is vásárolhat, és még hatékonyabban tudja optimalizálni folyamatosan bővülő ingatlanvagyonának finanszírozását.
2016.10.21. 9:43

Enyhe emelkedés az európai értéktőzsdén

Enyhe emelkedéssel indult a kereskedés a vezető európai értéktőzsdéken pénteken.

1,4 milliárd forint tőkét vont be részvénykibocsátással az Alteo

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. 1,389 milliárd forint tőkét vont be a csütörtökön lezárult részvénykibocsátása során, a részvények végleges kibocsátási ára 4630 forint lett - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Érdemes még OTP-t venni?

Megtapadt a részvénypiac szerdán, nem sok minden történt az elmúlt napon. Ma érkezik a hét legfontosabb eseménye 13:45-kor összeül ugyanis az EKB monetáris tanácsa, majd 14:30-kor mikrofont ragad Mario Draghi jegybankelnök.

Kilőtt a MOL részvénye - mennyi erő lehet még benne?

Túl az éves csúcson, nagyot ment kedden az olajipari vállalat több mint 2 százalékkal elérte az új 18 085-ös jegyzést.

Fontos szinthez érkezett a Richter tőzsdei árfolyama

Jól éreztük az 5700 Ft közelségének fontosságát, hisz sikerrel tartotta magát a nevezetes szint fölött a Richter pénteken. A gyenge forgalmú kereskedésben 48 ponttal került magasabbra az árfolyam, így záráskor 5753 Ft-ot kértek egy papírért.

Magyar Telekom - most légy okos, befektető!

A Telekom is elsődleges támaszától indította a pénteki napot, ahonnan meg tudott lódulni és 3 ponttal zárt magasabban a kurzus. A forgalom csekély, a döntésképtelenség szinte kézzel fogható.

Aki magyar részvényekkel foglalkozik, az ezt látta

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 28 392,01 ponton zárt pénteken, az előző hetinél 46,94 ponttal, 0,17 százalékkal alacsonyabban. A részvénypiac forgalma 25,63 milliárd forint volt az előző heti 33,98 milliárd forint után.
2016.10.15. 6:30

Megkezdődik a Duna House részvényeinek értékesítése

Tőzsdére megy az ingatlanközvetítő Duna House Holding Nyrt., a társaság részvényeinek értékesítése hétfőn kezdődik nyilvános és zártkörű eladásban, a társaság 3 060 000 törzsrészvényéből legfeljebb 900 ezret értékesítenek - közölte a társaság pénteken sajtótájékoztatón.

Szép lassan eladja az Unicredit az online bankját

Az Unicredit 550 millió euróért értékesítheti az online bankjának további 20%-át. Már nyáron megvált a FinecoBank 10%-ától, most pedig gyorsított könyvépítéssel akarnak 121 millió részvényt eladni 4,55 eurón.

Mit érdemes most venni a tőzsdén? OTP, MOL, Richter vagy MTelekom?

Mai elemzésünkben a hazai részvénypiac 4 vezető blue-chip részvényét nézzük meg részletesen, hogy melyik kínál jelenleg jó vételi pozíciót. Lássuk tehát a piacot!

Nagyon jó beszállást kínál a MagyarTelekom részvénye!

Eljött, amivel több napja hiteget bennünket az árfolyam: újra nyomás alá került a 460 Ft-os zóna a Telekom háza táján!

Ezt látták a tőzsdei befektetők a héten itthon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 28 438,95 ponton zárt pénteken, az előző hetinél 774,70 ponttal, 2,80 százalékkal magasabban. A részvénypiac forgalma 34,01 milliárd forint volt az előző heti 40,3 milliárd forint után.

BÉT - Iránytalan kereskedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Iránytalan kereskedésre és a befektetők részéről kivárásra számítanak péntek délutánig, az amerikai munkaerőpiaci adatok megérkezéséig a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők.

Érdemes most még OTP részvényt venni?

Kitörő formában mutatkoztak tegnap a magyar blue chip részvények. Külön a négy nagyvállalat papírjai közül kitűnt a maga több, mint 3%-os emelkedésével az OTP.
2016.10.05. 4:05

Felpörgött a forgalom szeptemberben a BÉT-en

Erősödött a forgalom a Budapesti Értéktőzsdén szeptemberben az előző évhez képest, a befektetők 14,8 százalékkal nagyobb értékben kötöttek üzleteket a parketten. Az ősz első hónapjában a BUX index lényegében egy helyben toporgott, mindössze 1,1 százalékkal csökkent az értéke. A vezető részvények teljesítménye vegyes volt: egyedül a MTELEKOM tudott emelkedni 3,9%-kal, miközben a MOL, az OTP és a Richter minimális mértékben csökkent. A tőzsdetagok részvénypiaci rangsorának élén változás történt, ezúttal a Wood végzett az első helyen, második a Concorde, harmadik pedig az Erste volt.

Trendetlen piacok

Az utolsó negyedévben az amerikai elnökválasztás és a Fed kamatemelése hozhat nagyobb izgalmakat a piacok számára. A politikai bizonytalanságok miatt az árfolyam-ingadozások fokozatosan növekedhetnek, ami részvénypiaci korrekciót hozhat. A részvényekkel ezért átmenetileg érdemes óvatosan bánni, a jegybankok piacélénkítésének köszönhetően azonban tartós kilengés nem várható - tanácsolják a K&H Alapkezelő szakemberei a negyedik negyedévre.
2016.09.29. 20:00

Erős zárás a magyar tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 512,28 pontos, 1,86 százalékos emelkedéssel, 27 988,68 ponton zárt csütörtökön.

Emelkedés várható a főbb európai piacokon

A New York-i és az ázsiai tőzsdék nyomdokain haladva emelkedéssel nyithatnak a főbb európai tőzsdeindexek csütörtökön.
2016.09.28. 19:02

BÉT: Nappal pluszos kereskedés, zárás előtt némi esés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 4,64 pontos, 0,02 százalékos csökkenéssel, 27 476,40 ponton zárt szerdán

OTP részvény esés - A Deutsche Bank balhé a hibás?

Közel 8 tized százalékkal került lejjebb tegnap a bankpapír részvényeinek jegyzése. Az esésért leginkább a nemzetközi rossz hangulat a felelős, a Deutsche Bank után ugyanis megint megindult a Volkswagen papírjainak letámadása.

A tőzsdeképes kkv-k kiválasztásról ír az MNB tudományos folyóirata

A tőzsdeképes kkv-k kiválasztásának lehetséges menetével, kritériumaival is foglalkozik a Hitelintézeti Szemle, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tudományos folyóiratának most megjelent, szeptemberi számát szerdán mutatták be sajtótájékoztatón.
2016.09.27. 9:30

Pozitív kezdés a főbb európai értékpapírpiacokon

Indexerősödéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.
2016.09.26. 8:50

BÉT - Esés várható

Kisebb csökkenésre, illetve kivárásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők.

Richter - mennyire van most fantázia a részvényben?

Erőtlen péntek és alulteljesítő magyar piac. Ezt tudjuk elmondani a múlt hét utolsó kereskedési napjáról. 1 milliárd Ft-ot el nem érő forgalom mellett adták a Richtert, mely 65 ponttal alacsonyabban, 5675 Ft-on zárt.

MOL részvény - merre indul végre el?

Nem hagyja ugyan magát, de nem is tud eget rengetőt mutatni a MOL. 400 Ft széles sávjába szorulva tengeti mindennapjait, ahol most még az 50 napos mozgóátlag is kellemetlenkedik.

Magyar Telekom részvény - szépen menetel, de meddig?

Továbbra is szépen tartja magát a Telekom. Akaratosan menetel és pénteken újabb 2 pontot tett zsebre, így ismét 454 Ft-on dacol a medvékkel.
2016.09.23. 23:00

Megemelt profitvárakozásra száguld az Intel

Az elmúlt napokban jól teljesített Intel vételi ajánlásunk, köszönhetően annak, hogy a társaság megemelte a harmadik negyedévre vonatkozó eredményvárakozását, ami az elemzői várakozásokat is megemelte. A kedvező fejleményeket kihasználva kockázatkezelésünk érdekében stop megbízásunkat felfelé módosítjuk.
2016.09.23. 19:02

Eséssel zárta a hetet a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 180,74 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 28 120,09 ponton zárt pénteken
2016.09.23. 9:00

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék pénteken, a még nyitva tartó tőzsdék mutatói mínuszban álltak.

OTP, MOL, Richter vagy Telekom - Mit vegyünk a hazai tőzsdén?

Hazai berkeken belül a Telekom vezette az emelkedést tegnap a maga közel fél százalékos emelkedésével, ezzel is bizonyítva, hogy nem adja könnyen a bőrét. 452 Ft-on zárta a kereskedést a papír csütörtökön, csupán zárás előtt sikerül 455 környékéről lepofozni.
2016.09.22. 19:30

Emelkedéssel zárt a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,49 pontos, 0,16 százalékos emelkedéssel, 28 300,83 ponton zárt csütörtökön.

MTelekom-ban több erő van, mint az OTP-ben?

Alulteljesítő volt tegnap a magyar piac. Az MNB kamatdöntő ülése nem hozott meglepetést, a piacokon látható hektikus mozgás és a Fed döntése előtti hangulat volt itthon is a meghatározó.
2016.09.20. 8:51

BÉT - Emelkedést várnak az elemzők

Kisebb emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI által megkérdezett elemzők.

Mennyi erő lehet még az OTP-ben most?

Magyarország felminősítésének utószele hozott egy kis turbulenciát a magyar bankpapírnak.
2016.09.19. 8:45

Felminősítés után - Mit vegyünk most? OTP, MOL, Richter vagy MTel?

Magyarország visszaszerezte a befektetési osztályzatot. A Standard&Poor’s hitelminősítő ugyanis a piaci szereplőket meglepve pénteken felminősítette, azaz bóvliból a befektetésre ajánlott kategóriába sorolta Magyarországot.
2016.09.16. 20:00

Csökkent a befektetési alapok összvagyona augusztusban

A befektetési alapok összvagyona 25,5 milliárd forinttal, 0,45 százalékkal csökkent augusztusban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) pénteken.

Beszálljunk még valamibe? OTP, MOL, Richter vagy Telekom?

Tegnap a brit jegybank döntött úgy, hogy megtartja az alapkamat szintjét és nem változtat eszközcsere programjának keretén, így végül nem kaptak semmi új információt a piacok.
2016.09.14. 7:30

Most vegyük az Intel részvényét!

A csökkenő PC értékesítések rányomják a bélyeget az árbevételre, de a költségcsökkentések és az egyéb területkre fókuszálás hozzásegíti a társaságot a kedvező számokhoz. Ráadásul az Intel szerint a PC piac is éledezik, és az új termékek pedig komoly távlatokat nyithatnak meg a cég előtt. Az elmúlt időszakban látott emelkedés ellenére a papír még nem túlvett, és van még bőven tere a további emelkedésnek.

Jön a negatív reálkamat, értéktelenedhetnek a megtakarítások

Lassan meg kell barátkoznia a lakosságnak a negatív reálkamattal, mivel a csökkenő hozamok mellett ősztől emelkedésnek indul az infláció – állapítja meg az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése. A magyar gazdaság növekedése elmaradhat a kormány célkitűzésétől, és csak 2 százalék lehet az idei évben, miközben az államháztartási hiány 2 százalékos célja teljesíthető.

Magyar Telekom - no para, a papír jó!

A Telekom háza táján is elmaradt a 450 Ft feletti zónába való kitörés megerősítése. Ugyanakkor nem kesergünk, hisz a 200 napos mozgóátlag hozta a hozzá fűzött reményeket és ami elvárható emelkedés volt, azt meg tudta lépni az árfolyam.

És a Richter most merre megy?

A BUX (talán csak az alacsony forgalomnak köszönhetően) felülteljesítő volt hétfőn is a régiós, de amerikai társaihoz képest is. A világ piacain kibontakozott komoly esésekből nem vállalt nagy szerepet a hazai benchmark. A Richter komoly lefordulással indított, majd még rondábban folytatta, hisz napközben mondhatni visszatesztelte az 5650-nél húzódó támaszát.

Új hét, mit hozhat az OTP árfolyamában?

Nagy-Britannia és a vele kapcsolatos hírek irányíthatják a kereskedést a hét második felében. Kína hét közben szünetet tart, így szerdán alacsonyabb is lehet a volatilitás, a hét elején pedig nem érkezik piacbefolyásoló makroadat.

Tőzsdekörkép - hogyan indult az ősz a részvénypiacon?

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 28 445,83 ponton, az előző hetinél 256,23 ponttal, 0,91 százalékkal magasabban zárt, csökkenő forgalom mellett. A részvénypiac forgalma 29,46 milliárd forintot ért el az előző heti 31,93 milliárd forinttal szemben.

Utolsó kernap a tőzsdén - mire számítsunk OTP, MOL, Richter és MTel fronton?

Ahogy azt korábban sejtettük az EKB kamatdöntése nem hozott újdonságot a részvényeknek, sőt inkább csalódást keltett Mario Draghi elnök. Nem változott az alapkamat Európában és az eszközvásárlási program kerete sem, így az indexek és a részvények is hoppon maradtak csütörtökön.

MTelekom - robbanás előtt?

Töretlen optimizmus jellemzi a Telekom grafikonját napok óta. A 200 napos mozgóátlag jól vizsgázott, aki pedig hallgatott ránk, az máris örülhet. A szerdai kereskedésben 447 ponton, 3 Ft-tal és 0,68%-kal magasabban zárt a telekommunikációs cég papírja a megelőző napi végső értékénél.

Mit érdemes venni most? OTP, MOL, Richter vagy MTelekom?

Mai összeállításunkban a 4 vezető blue chip árfolyamára tekintünk rá, azt vizsgálva, hogy melyik lehet a leginkább nyerő választás a következő időszakra.

Milliárdok vándorolhatnak a román tőzsdére

„A szeptembertől immár CETOP index néven futó régiós tőzsdeindex új összetétele több mint 100 milliárd forintos hazai megtakarításra van hatással. Az indexbe újonnan bekerülő román vállalati papírok számától és arányától függően nagyságrendileg 5-10 milliárd forint vándorolhat a román tőzsdére” - tájékoztatott Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Szárnyal az OTP - merjünk még venni?

Napok óta az OTP viszi a prímet hazai nagypapírjaink közül. Tegnap is a bankpapír vezette az emelkedést a közel 6 milliárdos forgalmával és 114 Ft-os rally-jával (+1,54%), mellyel immáron 7500 Ft-nál is többet ér egy részvény.

Magyar Telekom - a bátrak elkezdtek betárazni

Végre ígéretes jel érkezett a Telekom árfolyamán, ami a fordulást szorgalmazza. A pénteki kereskedésben a sokat emlegetett 200 napos mozgóátlagról meglódulva 4 pontot tudott emelkedni a jegyzés.

Merjünk még OTP-t venni ezen az árszinten?

A BUX igazából bizonytalankodott és kissé lemaradt európai társaihoz mérten, az emelkedését nagyban az OTP-nek köszönhetjük.

MOL - nagyon döglött szaga van

Újabb látványos bizonyíték érkezett pénteken, hogy nem a Mol az a papír, ami nagyon meg akarna lódulni mostanság.

A Tesla-részvények árának esését eredményezheti a Tesla-SolarCity egyesülés

Már nagyon közeli a Tesla és a SolarCity egyesülése, amely amiatt is rendkívül sürgős, hogy a SolarCity igen nagy sebességgel égeti el a pénzt. A SolarCity pénzeszköz-állománya 300 millió dollárral csökkent az elmúlt egy év folyamán, és a második negyedév végére alig valamivel 160 millió dollár fölött volt a pénzeszköz-állománya.
2016.09.02. 7:30

Érdemes most Citigroup részvényt venni!

A kedvező technikai kép mellett a fundamentumok is támogatják az árfolyam kedvező alakulását. Értékeltségét tekintve továbbra is az egyik legolcsóbb tengerentúli bank, a stabil tőkemegfelelés miatt az eredményekből egyre többet juttathat vissza a részvényeseknek osztalék formájában. A kamatemelések pedig tovább javíthatnák a bank eredményét.

MOL részvény - szépen kúszik felfelé, de meddig?

Szépen aprólékosan emelkedik a MOL részvények grafikonja a júliusi csúcspontokig, 17800 felé.

OTP - elcsípte a célárunkat, de most akkor kiszálljunk?

Most már tényleg elcsípte a korábbi hetekben felállított célárunkat a magyar bankpapír. Az európai piac egész jól teljesít egyelőre a héten, ahhoz képest hogy Janet Yellen a hétvégén szigorításról beszélt.

Jelentősen nőtt az Alteo eredménye az első fél évben

Az Alteo csoport 68 százalékkal, 6,783 milliárd forintra növelte árbevételét az első fél évben az előző év azonos időszakához képest, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) pedig 201 százalékos növekedéssel 1,645 milliárd forintra emelkedett ugyanebben az időszakban - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

Érdemes most OTP részvényt venni?

Gyenge volt pénteken az OTP is, de a nap végére azért sikerült összeszednie magát és 4 ponttal felülmúlni a csütörtöki záró árat.

Magyar Telekom részvény - merre indulhat el az árfolyam?

Ismét meglepően alacsony, 121 millió Ft-os forgalmat produkált a Telekom. A pénteki gyertya szinte az ikertestvére is lehetne a csütörtökinek: bizonytalankodás, erőtlenség és persze 0 elmozdulás a záró árakat mérve.

Érdemes-e most MOL részvényt venni?

A megelőző napihoz mérten közel háromszoros forgalmat igen, érdemi elmozdulást viszont továbbra sem láthattunk a MOL árfolyamában pénteken (sem).

Van értelme most Richter részvényt venni?

Úgy fest a szerdai sikeren felbuzdulva hirtelen nagy fába vágta a fejszéjét a Richter, ugyanis tegnap rápróbált az 50 napos mozgóátlagára, ahol az ereszkedő trendcsatornájának teteje is húzódik, de elsőre nem sikerült megbirkózni a feladattal.

Miért ment nagyot tegnap az OTP?

Közel két százalékot ment az OTP tegnap, ami a langyos nemzetközi hangulathoz képest elég erős.
2016.08.21. 11:10

Magyar tőzsdekörkép - nyaralóknak

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 27 599,77 ponton zárt pénteken, az előző hetinél 213 ponttal, 0,77 százalékkal alacsonyabban, jelentősen kisebb forgalom, "nyári uborkaszezon" mellett. A részvénypiac forgalma 29,3 milliárd forintot ért el az előző heti 41,4 milliárd forinttal szemben. A vezető részvények árfolyama gyengült a héten a BÉT-en.
2016.08.17. 0:01

Nőtt a befektetési alapok vagyona előző hónapban

A befektetési alapok összvagyona 46 milliárd forinttal, 0,8 százalékkal nőtt júliusban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) kedden.

Magas osztalék hozamszegény piacon

Vonzó osztalékhozam és kedvező értékeltség jellemzi a Magyar Telekomot. Ráadásul a technikai képen is megjelent a várva várt fordulós jelzés. Jövő évi eredmény után (2018-ban) akár 35 forintos osztalék is kifizethetőnek tűnik, így a részvény osztalékhozama bő 500 bázisponttal verné meg a 10 éves magyar államkötvényeket.

Jelentősen nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és eredménye

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 11,7 milliárd forint nettó árbevételt és 675 millió forint konszolidált mérleg szerinti eredményt ért el az első fél évben, az árbevétel 13, az eredmény 39 százalékkal nagyobb a 2015 első hat havinál - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

OTP részvény - mit csináljunk most a jó eredményközlés után?

Pénteken fény derült a bank második negyedéves számaira, brutális 10 milliárd forinttal haladta meg a vállalat az elemzők által várt konszolidált adózás utáni nyereséget.

Magyar Telekom részvény - érdemes most beszállni?

Végre a Telekom sem volt ugyanakkor nagyon lemaradó, úgy fest kezd beérni a sokat hangoztatott jóslatunk, bár nem szeretnénk elkiabálni. A pénteki 6 pontos emelkedésével ledolgozásra került a heti rossz teljesítmény és újra az 50 napos mozgóátlag került a fókuszba.

A tőzsdei befektetők ezt látták a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 27 812,89 ponton zárt pénteken, az előző hetinél 501,44 ponttal, 1,84 százalékkal magasabban zárt, növekvő forgalom mellett. A részvénypiac forgalma 41,4 milliárd forintot ért el a múlt heti 41,011 milliárd forinttal szemben.
2016.08.12. 11:00

Értékeljük a mai OTP eredményeket!

Kijött az OTP eredménye, ami sokkal jobb lett a várakozásoknál. Persze az hogy jobb lett, a Visa tulajdonrész értékesítésen elért 4 milliárddal nagyobb eredménynek és a 8 milliárd forinttal alacsonyabb céltartalék képzésnek köszönhető - olvashatjuk az ERSTE mai kommentárjában.

A Mylan lezárta a Meda akvizícióját

A Mylan N.V. (NASDAQ, TASE: MYL) 2016. augusztus 5-én bejelentette, hogy lezárta a Meda Aktiebolag nyilvános részvénytársaság részvényeseinek a Meda összes részvényének megvásárlására tett nyilvános vételi ajánlatát (a továbbiakban az „Ajánlat”), és kifizette a részvényeseket.

OTP vagy MOL? Melyiket érdemes most venni?

Mai elemzésünkben az OTP és a MOL részvényét vesszük nagyító alá a technikai elemző szemüvegén keresztül.

OTP részvény - mit csináljunk itt a nyár derekán vele?

Nem a legizgalmasabb hetet élhetjük meg a nemzetközi részvénypiacokon, de a pénteki OTP gyorsjelentés hozhat némi erőteljesebb érdeklődést a bankpapír iránt.

Tőzsdekörkép - mi történt a héten a hazai piacon?

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 27 311,45 ponton, az előző hetinél 316,72 ponttal, 1,15 százalékkal alacsonyabban zárt, növekvő forgalom mellett. A részvénypiac forgalma 41,011 milliárd forintot ért el az előző heti 32,431 milliárd forinttal szemben.

Csökkent a Graphisoft Park árbevétele

A Graphisoft Park SE árbevétele 1 százalékkal, nettó nyeresége 7 százalékkal lett alacsonyabb az idei első fél évben, mint tavaly ugyanebben az időszakban - derült ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság féléves jelentéséből, amelyet csütörtökön tett közzé a BÉT honlapján.

A PannErgy 100 százalékra növeli részesedését a PEGE Zrt.-ben

A PannErgy Nyrt. 750 millió forintért megvásárolja az ONP Holdings SE európai részvénytársaság 6,91 százalékos részesedését a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt.-ben (PEGE), 100 százalékra növelve részesedését leányvállalatában - közölte a Pannergy szerdán az MTI-vel.
2016.08.02. 1:30

Az Amazon a 4. legértékesebb amerikai vállalat

Átvette a negyedik legértékesebb amerikai vállalat címét az Amazon az Exxon Mobiltól a New York-i tőzsde hétfői kereskedésében - derült ki a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolójából.

OTP részvény kilátások - a stressz teszt után

A pénteki nap nyertese az OTP lett a 96 forintos emelkedésével. Pánikra valóban nem volt ok, amint az a péntek késő este közzétett eredmények is mutatták: az OTP egészen jól szerepelt az európai bankok stressztesztjén.
»
Ár % Változás

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)