Komolyi piaci rést célzott meg a Xiaomi: minőségi mobilt elérhető áron

Nehéz dolga van manapság annak, aki okostelefont szeretne vásárolni magának, hiszen egyre több gyártó jelenik meg a piacon, köztük rengeteg ismeretlen, esetleg nyíltan kínai háttérrel, miközben a bejáratott márkák aktuális készülékei az árkategória tekintetében megfizethetetlen magasságokba emelkednek. A belépő szintű, megkérdőjelezhető minőségű termékek és a prémium kategóriának hívott presztízskészülékek között tehát kevesen biztosítanak megfelelő középutat, de a Xiaomi egyike azoknak a vállalatoknak, akik az olcsóság mellett mindmáig fontosnak tartják a minőséget és a tartósságot egyaránt.

Komolyi piaci rést célzott meg a Xiaomi: minőségi mobilt elérhető áron

Mivel azonban viszonylag új márkának tekinthető, továbbá korábban rengeteg tévhitet terjesztettek el róla az olcsóság és az ázsiai háttér miatt, ezért sokan még mindig félve közelítenek a Xiaomi termékei felé, holott ma már a legdinamikusabban fejlődő márkák között találhatjuk a vállalat nevét. Hogy miért érdemes a gyártó mellett dönteni, amennyiben új okostelefont vásárolunk? Lássuk a legalapvetőbb és leginkább meggyőző érveket, melyek válaszul szolgálhatnak ebben a kérdésben!

Ugyanazok az alkatrészek, mint a drágább modellekben

A legtöbben általában azért félnek Xiaomi okostelefont vásárolni maguknak, mert itthon elterjedt egy tévhit, miszerint ezekbe a készülékekbe gyenge minőségű alkatrészek kerülnek. Tévedés! Vegyük példának a népszerű XiaomiRedmiNote 8-at, melynek a lelkét ugyanaz a QualcommSnapdragon 665 lapka adja – benne az erőteljes Adreno 610-es GPU-val –, mint ami a Moto G8 Plus vagy a Vivo U10 rendszerének központi eleme is.Manapság gyakorlatilag a legtöbb nagy gyártó a Qualcomm által megálmodott Snapdragon processzorokra építi fel eszközeit, így a Samsung, az LG, de még a Sony kínálatában is találhatunk ilyen típusokat.

Ugyanez az állítás pedig elmondható a memóriamodulokról, a kijelzőkről vagy éppen az akkumulátorokról. Egyik sem egy olcsó kínai „vacak”, hanem minőségi hardverelem. Jogos a kérdés, hogy ezek után miként lehet az, hogy a Xiaomi termékei ennyire olcsók? A válasz a cég üzletpolitikájában keresendő, ugyanis 5 százalékban maximalizálták profitjukat, tehát közel előállítási költségeken kerülnek fel termékeik a boltok polcaira, melyek utána sokáig piacon maradnak, és a hardverárak folyamatos csökkenésével folyamatosan növekednek a bevételeik.

Mindenkinek elérhető árkategória

Éppen az elhangzott tényezők miatt kijelenthető, hogy azért érdemes a Xiaomi okostelefonok mellett dönteni, ha új készüléket szeretnénk vásárolni magunknak, mert a kínaiak portfóliójában minden árkategóriában megbízható modelleket találunk, ezáltal a legtöbbet hozhatjuk ki a pénzünkből. Amennyiben tehát nem költenénk többet 50 ezer forintnál, de cserébe egy strapabíró és erőteljes készüléket vennénk, akkor ugyanúgy több típus közül válogathatunk, mint abban az esetben, ha a több százezer forintos mai csúcsmodellekkel megegyező tudású, ámde az ár tekintetében azok töredékébe kerülő eszközt választanánk. A Xiaomi termékei ráadásul nemcsak olcsók, de a külső megjelenés, a dizájn tekintetében sem vallanak kudarcot, sőt gyakran merészebb megoldásokat és színeket is találhatunk köztük, mint más gyártók kínálatában.

Egy komplett ökoszisztéma vár ránk

Rengetegen azért vásárolnak maguknak Apple okostelefonokat, mert ha van egy iPad vagy egy Macbook a birtokukban, akkor egy átjárható, átlátható és jól működő ökoszisztéma vár rájuk. A Xiaomi azonban a lényegesen alacsonyabb árkategória ellenére körökt ver ezekre a megoldásokra, hiszen a gyártó kínálatában a lehető legkülönfélébb okoseszközöket is megtalálhatjuk, melyek összekapcsolhatók a telefonnal, így legyen szó elektromos rollerről, rizsfőzőről, szobamérlegről vagy éppen fogkeféről, a gyártó segítségével már most a legmagasabb szintre járathatjuk az okosotthonos elképzeléseket, mert minden kompatibilis lesz mindennel.

A kínai termékek ma már nem rosszak

Ami kínai, az csak rossz lehet? Rengetegen vannak, akik így gondolkodnak ebben a témában, de valójában ez az elképzelés már hosszú évek óta nem állja meg a helyét. Különösen az elektronikai cikkek piacán. Bár tény és való, hogy még mindig rengeteg egyszer használatos termék érkezik az ázsiai országból, melyek feltűnően olcsók, és annyit is érnek, a Xiaomi azonban nem véletlenül terjedt el világszerte, hiszen a gyártó termékeinek a minősége manapság messze földön is híresek.

Itt érdemes kiemelni továbbá, hogy ma már szinte minden okostelefon Kínából érkezik, kínai munkások szerelik össze őket, és kínai alkatrészek találhatók bennük. Ez a kijelentés még olyan presztízstermékek esetében is érvényes, mint az Apple! Rengetegen meglepődnek, amikor meghibásodáskor az amerikai cégóriás készülékébe kínai cserekijelző kerül, mely nem véletlen, hiszen a készülékházban a hardverelemek 90 százaléka Ázsiában készül, így az alkatrészek sem érkezhetnek máshonnan.

A Xiaomiszerviz.hu szakértői szerint bár hazánknak még van pótolnivalója, azonban ma már nem kell kétségbe esni akkor, ha Xiaomi okostelefonunk meghibásodott. Léteznek ugyanis direkt a kínai gyártó termékeire specializált szerelőműhelyek, ahol a munkatársak nagy tapasztalattal, rövid határidőkkel és gyári minőségű alkatrészekkel tudják orvosolni a hibákat. Mindezt természetesen garanciával.

Mit tud a Xiaomi 2019-es csúcsmodellje?

A gyártó kínálatának egyik legaktuálisabbcsúcsmodellje a Xiaomi Mi Note 10, mely igazi csúcskategóriás telefonként nagyon esztétikus és modern megjelenést, valamint egy rendkívül erőteljes hardvert kínál. A 6,47 hüvelykes AMOLED kijelzővel büszkélkedő okostelefon – mely a panelbe épített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik – központi hardverét ugyanis egy Snapdragon 730G processzor adja, amihez 5260mAh-s akkumulátor tartozik, típustól függően pedig 6GB RAM és 128GB ROM vagy 8GB RAM és 256GB ROM található meg benne.

Külön kiemelendő az eszköz kameramodulja, hiszen hátlapjára egy 5 tagból álló rendszer került, melynek központi eleme egy a Samsung nevéhez köthető, 108 megapixeles fényképező, ami ötszörös analóg-, és ötvenszeres hibrid zoomolásra képes, méghozzá f/1.7-es rekeszérték mellett. Ez a teljesítmény megegyezik egy kifejezetten fotózásra megálmodott, professzionális fényképezőgép tudásával! Nem csoda, hogy a DxOMark tesztjén a világ legjobb fotós tulajdonságaival rendelkező okostelefonjának nevezték ki, holtversenyben a HuaweiMate 30 modellel.

Hozzászólások

Még egy hétig lehet visszaigényelni a külföldi áfát

Egy hete maradt az áfalevonásra jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket – hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét a MAZARS. A nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat összefoglalójából kiderül: a szeptember 30-ai jogvesztő határidőig 32 uniós és unión kívüli országból kérhetnek visszatérítést 2019-es vásárlásaik után a magyar áfaalanyok. A lista új szereplője Törökország, itt a 2019. május 22-én vagy azután teljesített számlák áfáját lehet visszatéríttetni.
2020. 09. 25. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Továbbra is lehet alkudni az ingatlanpiacon, de nem mindig a vevő a nyerő

Az év első felében még arra lehetett számítani, hogy a koronavírus megjelenése szinte automatikusan tovább javítja a vásárlók alkupozícióját a konszolidáció korszakát élő hazai lakóingatlan-piacon. Az OTP Ingatlanpont legfrissebb, az idei nyári időszakot felölelő adatai azt mutatják, hogy ez az elképzelésrészben megdőlni látszik. A vizsgált lakóingatlan-típusok felénél az elérhető árengedmény mértéke nemhogy emelkedett volna, hanem éppen ellenkezőleg, csökkent az év elejéhez képest.
2020. 09. 25. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

OTT-ONE elemzés

2020. 09. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

CIG Pannónia elemzés

2020. 09. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2020. 09. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2020. 09. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2020. 09. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így emelik a nyugdíj korhatárt a törvény előírása szerint

Hány évesen vonulhat ma hivatalosan öregségi nyugdíjba valaki Magyarországon? Higyan változik az öregségi nyugdíj korhatár a hatályos jogszabályok szerint? Az öregségi nyugdíjbavonulás korhatára a hatályos törvények szerint jelenleg is évről-évre sávosan emelkedik, így 2020-ban 64,5 évre növekedett a nyugdíjkorhatár. És hogyan változik a következő években? Mutatjuk a részleteket.
2020. 09. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2020. 09. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jönnek az új kölcsönplecsnik - barátságosabbak lesznek a személyi hitelek

A személyi kölcsönök az utóbbi években lényegében letarolták a piacot. 2012-ben még 80 milliárd forintnál tartottak ezek a konstrukciók, tavaly viszont már több mint 550 milliárdnál. A koronavírus-járvány negatív hatásai és a bizonytalanság miatt azonban az idei év első hét hónapban több mint 36 százalékos volt a csökkenés. Jelenleg thm-plafon mellett adhatóak a személyi kölcsönök, amelyek egy része januártól bekerülhet a jegybank minősítési rendszerébe. Januártól ugyanis jönnek a fogyasztóbarát személyi kölcsönök. Ezzel átláthatóbbá válhat a piac és szűkebb sávba kerülhetnek a kamatok és thm-ek.
2020. 09. 25. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Íme a világ legjobb téglaépülete - tényleg meseszép!

A Sziléziai Egyetem Krzysztof Kieslowskiról elnevezett rádiós és televíziós karának katowicei épületét választották a világ legjobb téglaépítészeti alkotásának szerdán a Brick Award 2020 bécsi eredményhirdetésén és díjátadóján. A Wienerberger által először 2004-ben életre hívott pályázatra – amelynek eredménye hangsúlyozottan független zsűri szavazata alapján alakul ki – idén 55 országból csaknem 650 projektet neveztek. A nagydíjas mellett további négy kategóriagyőztest és egy különdíjasat is választottak.
2020. 09. 25. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mind a négy magyar csapattag ezüstérmet szerzett a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián

Az idei Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) a világ 87 országának 343, középiskolás diákja mérte össze a tudását. 2020-ban a négy fős magyar csapat minden tagja ezüstérmet szerzett.
2020. 09. 25. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar kkv szektor kitart és előretekint a járvány ellenére is

A CIB Bank a járvány okozta gazdasági visszaesés közepette is másfélszeresére tudta növelni kkv ügyfelei új hitelezését az év eddigi időszakában, de még azon ágazatokban is fenntartotta hitelezési aktivitását, amelyek az átlagosnál jobban voltak érintettek. A szektor megtakarításainak állománya is stabilan nő a CIB-nél, ami az ügyfelek bizalmának és a bank jól teljesítő befektetési alapjainak is köszönhető.
2020. 09. 25. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több e-hulladékot adnak le a magyar háztartások

Az első nyolc hónapban 1067 tonna e-hulladék került a feldolgozókhoz a MediaMarkt vásárlóitól, másfélszer annyi, mint egy éve a műszaki áruházlánc és az elektronikai hulladékok kezelésével foglalkozó Inter-Metal Recycling Kft. adatai alapján.
2020. 09. 25. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyenetlen a kínai gazdaság helyreállása

Egyenetlen a kínai gazdaság helyreállása a China Beige Book független elemzőcég új felmérése szerint - számolt be a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap csütörtökön.
2020. 09. 25. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szlovákia befizette idei kötelezettségét a Nemzetközi Beruházási Banknak

Magyarország és Oroszország után Szlovákia is befizette a 2020 és 2022 közötti tőkésítési programból vállalt idei részét a Nemzetközi Beruházási Banknak (NBB) - közölte a pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.
2020. 09. 25. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordmagas az új esetek száma Lengyelországban is

Rekordot döntött az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma csütörtökön Lengyelországban, az egészségügyi tárca 1136 fertőzöttről számolt be, közölve azt is, hogy az új esetek többsége enyhe tüneteket mutat vagy tünetmentes.
2020. 09. 25. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Ma regisztrálták a legmagasabb napi esetszámot Nagy-Britanniában

A tömeges szűrések kezdete óta a legmagasabb napi koronavírus-fertőzöttségi számot regisztrálták csütörtökön Nagy-Britanniában.
2020. 09. 24. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Németország számára becsületbeli ügy az Északi Áramlat-2 megvalósítása

Németország számára becsületbeli ügy az Északi Áramlat-2 földgázvezeték megvalósítása - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatón.
2020. 09. 24. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Putyin nem szeretne visszatérni a tavaszi korlátozásokhoz

A koronavírus miatti járványhelyzetet kordában kell tartani Oroszországban, mert nem lenne jó visszatérni a tavasszal bevezetett korlátozó intézkedésekhez - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az újonnan megválasztott kormányzókkal csütörtökön megtartott videokonferencián, amely után több nagyvállalat moszkvai központjánál megkezdődött az irodai dolgozók visszatérése a távmunkához.
2020. 09. 24. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások: