1 milliárd tokent bocsátott ki a Visa Token Szolgáltatás

A Visa Inc. (NYSE: V) ma bejelentette, hogy mostanra világszerte több mint 1 milliárd tokent bocsátott ki a Visa Token Szolgáltatás (VTS) révén, jelentős mérföldkövet elérve saját vállalásában, miszerint a társaság elősegíti az e-kereskedelem innovációjának felgyorsítását és a kifizetések biztonságosabbá tételét. A Visa Token Szolgáltatás helyettesíti a kártyatulajdonos 16 számjegyű Visa számlaszámát egy biztonságos tokennel, amely megvédi az adott kártya számát a csalóktól.

1 milliárd tokent bocsátott ki a Visa Token Szolgáltatás

A Visa tokenizálási technológiájának bevezetése egybeesik az egész világon tapasztalható digitális megoldásokra való markáns átállással, amelyek megváltoztatták az élet, a munka és a vásárlás módjait: a vásárlók 90%-a nem szívesen vásárol üzletekben, 45%-uk pedig azt állítja, hogy a jelenlegi helyzetben online kell vásárolni. Mivel a digitális vásárlók 2021-re várhatóan elérik a 2,1 milliárdot, a Visa tokenizációs technológiája, valamint a kattintással való fizetés élménye kulcsfontosságú szerepet játszik a digitális fizetési biztonság globális megerősítésében, amely most fontosabb, mint valaha.

Mivel egyre több kereskedő és kiskereskedő alkalmazza a tokenizálási technológiát, a VTS növeli és felgyorsítja a hitelesítő adatok on-file (COF) tokenizálására irányuló erőfeszítéseit. Mára több mint 13.000 kereskedő használja a Visa COF tokeneket. 3 A Visa Token Szolgáltatásban 150 piacon jelenleg több mint 8200 kibocsátó rendelkezik engedéllyel.

"A világ erőteljes digitális váltása aláhúzza az egyszerű és biztonságos digitális kereskedelem iránti igényt, ezért is láthattunk ilyen szintű növekedést a Visa Token Szolgáltatás által kibocsátott tokenek számában"- mondta Kiss Ede, a Visa magyarországi vezetője. „Csak az elmúlt 12 hónapban a Visa több mint 680 millió tokent bocsátott ki, és izgatottan várjuk, hogy még tovább bővíthessük képességeinket többféle digitális tranzakciót is biztosítva – akkor is, ha ezek nem tartalmaznak 16 számjegyű Visa hitelesítő adatot.”

A következő 1 milliárd token – A Visa a kártyákról a felhőbe viszi a tokenizációt

Előretekintve, a Visa új és továbbfejlesztett megoldásokat indít a kereskedők és a mobilszolgáltatók adatvédelmével kapcsolatos működési kockázatok minimalizálása érdekében, csökkentve a felesleges lépéseket és súrlódást a fogyasztók számára. Ezek az előrelépések lehetővé teszik a Visa számára a legújabb, iparágvezető biztonsági intézkedések bevezetését, amelyek mind a hálózati, mind a pénzügyi intézmények szintjén alkalmazhatók.

A Token ID képességeinek kártyákon túli kibővítése: A Visa bemutatja a nemrégiben megszerzett Rambus Payments tokenszolgáltatások üzletágának megújult arculatát, a Token ID - A Visa Solution-t. A Token ID kibővíti a Visa tokenizáló képességeit a Visa-hálózat kártya-alapú fizetésein túl a belföldi kártya-hálózatokra, valamint a számlaalapú és a valós idejű fizetésekre. A Visa Token Szolgáltatással együttműködésben a Token ID segít az ügyfeleknek a csalások számának csökkentésében és a tokenizálási technológiával elért biztonságos fizetési megoldások növelésében, miközben segíti a kiterjeszteni a Visa tokenizációs szolgáltatásait új, olyan speciális lokalizációs igényű piacokra, mint Törökország vagy Kína.

Mennyire vagy spórolós? ITT megnézheted!

CyberSource Token Menedzsment Szolgáltatás: A CyberSource Token Menedzsment Szolgáltatása központosítja és leegyszerűsíti a tokenkezelést az ügyfelek fizetési adatainak biztonságossá tétele, a fizetési konverziók javítása és a PCI-megfelelés következményeinek enyhítése érdekében. Összekapcsolja a tokeneket a szolgáltatók, a kereskedők, az elfogadó bankok és a technológiai platformok összes fizetési típusa és csatornája között. Létrehoz egy egységes token azonosítót (token-of-token) - az összes fizetési eszköz – köztük a kártyák, a bankszámlák és a helyi fizetési rendszerek – kezelésének központosításához és irányításához. A CyberSource által generált egységes token-azonosító védi az ügyfelek érzékeny fizetési adatait, és 360 fokos képet nyújt az ügyfélről fizetési csatornákon, kereskedői jutalmakon és hűségprogramokon keresztül.


Felhő Tokenek: Ahogy a fogyasztók egyre több eszközt használnak az online vásárlás során, a Visa új, felhőalapú rendszert hozott létre, amely nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, mint a tokenek egyetlen eszközhöz történő kötése. A Visa Cloud Token Framework lehetővé teszi, hogy a fogyasztói fiókhoz tartozó e-kereskedelmi és a card-on-file tokenek több megbízható eszközön is rendelkezésre álljanak. A Cloud Token már globálisan elérhető, de eredetileg Latin-Amerikában és a Karib-térségben indult. A brazil fogyasztók az elsők a világon, akik az új Visa Cloud Token technológiát használják a WhatsApp biztonságos fizetésének javítására.

Az 1 milliárd token elérése egy újabb kulcsfontosságú pillanat az innovációra való törekvésben. Ez a mérföldkő nem sokkal azután történt, hogy a Visa közzétette a Visa Token Szolgáltatás 28 új partnerét, akik COF token kérelmezőként azon dolgoznak, hogy az egyszeri és a Visa hitelesítő adatokkal megismételt fizetések tokenizálásával még biztonságosabbá váljanak a digitális tranzakciók.

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás:

Világörökségi hatástanulmány készül a Gellért-hegyi siklóhoz

Az UNESCO előírásainak megfelelő, komplex világörökségi hatásvizsgálat készül a Gellért-hegyi sikló tervezéséhez kapcsolódóan. A vizsgálat célja a megvalósuló beruházásnak a világörökségi helyszín kiemelkedő egyetemes értékeire gyakorolt hatásainak felmérése és további örökségvédelmi javaslatok megfogalmazása. A felméréshez kapcsolódóan olyan látványképek is készülnek, amelyek bemutatják, hogy a legfontosabb fővárosi turisztikai látványpontokból hogyan fog látszódni a felvonó. A Gellért-hegyi sikló új, kiemelkedő turisztikai célpontként segíti Budapest idegenforgalmának újjáélesztését, emellett teljesen kiváltja majd a Gellért-hegy közútjait megterhelő turistabusz-forgalmat. Ezáltal hozzájárul a levegőminőség javulásához és a városrész élhetőbbé válásához.
2021. 08. 26. 13:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Jelentősen nőtt a Rába nyeresége

elentősen, 239,5 százalékkal 1,5 milliárd forintra nőtt a Rába Járműipari Holding Nyrt. adózás utáni nyeresége a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este.
2021. 08. 26. 06:30
Megosztás:

Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
2021. 08. 26. 06:00
Megosztás:

A legjobb támogatás, amiről még nem hallottál

A magyar munkáltatók számára elérhető a lehetőség, hogy egészségpénztári keretek között célzott szolgáltatások révén támogassák munkavállalóikat, könnyítve ezzel az egészségmegőrzéshez és a családi kiadásokhoz kapcsolódó terheiken. Bár a hazai cégek már 2019-től választhatják ezt a kedvező adózású támogatási formát, egyelőre még nem terjedt el széles körben – hívja fel a figyelmet az OTP Egészségpénztár.
2021. 08. 25. 14:00
Megosztás:

Az MNB szeptemberben méri fel a kamatemelések eredményeit

A monetáris tanács a szeptemberi inflációs jelentés ismeretében értékeli átfogóan a kamatemelési ciklus eredményeit és azonosítja az inflációs kilátásokat övező kockázatokat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntés indoklásában.
2021. 08. 24. 23:00
Megosztás:

Javította a cseh gazdasági prognózist a prágai pénzügyminisztérium

Javította a cseh gazdasági előrejelzését a prágai pénzügyminisztérium. A kedden nyilvánosságra hozott új előrejelzése szerint az idén 3,2 százalékkal fog emelkedni a bruttó hazai termék (GDP) Csehországban, míg áprilisban a tárca 3,1 százalékos növekedést várt.
2021. 08. 24. 22:00
Megosztás:

Tovább terjeszkedik az AutoWallis

Újbudán, a Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, amelyen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság.
2021. 08. 24. 11:00
Megosztás:

A Rába 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül

A Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül ingyenesen a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-től, az alapítvány közérdekű céljainak megvalósítása érdekében - közölte a járműgyártó vállalat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2021. 08. 24. 07:00
Megosztás:

Áttöri az álomhatárt a Magyar Termék, új hazai márkát vezet be a SPAR

2021 végére eléri a 200-at a Magyar Termék védjegyeket használó hazai gyártók száma – mondta Benedek Eszter, a védjegyrendszert működtető nonprofit cég vezetője az idén először meghirdetett Hazai Termékek Hónapja sajtótájékoztatóján. A kampányt támogató SPAR Magyarország augusztustól SPAR HAZAI. SZERETEM márkanéven hagyományos magyar ízvilágú élelmiszereket kínál boltjaiban, az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Programjának keretében pedig már 30-nál több csatlakozó gyártócéggel működik együtt.
2021. 08. 24. 01:00
Megosztás:

Ősztől újra törlesztene a még moratóriumban lévők nagy többsége

Pozitív, jövőközpontú és a problémák megoldására irányuló kommunikációt várnak a pénzügyi szolgáltatójuktól a lakossági ügyfelek a koronavírus-járvány okozta új környezetben – derül ki a CIB Bank nemrégiben a saját ügyfélkörében elvégzett online kutatásából. Az immár második alkalommal elvégzett felmérés alapján a válaszadók legnagyobb félelme változatlanul az, hogy egy családtagjuk elkapja a koronavírust, miközben az anyagi biztonságért inkább a fiatalabb, az egészségéért pedig az idősebb generáció aggódik jobban. A CIB Bank még hitelmoratóriumban lévő lakossági ügyfeleinek többsége szeptember után inkább már újra törlesztene.
2021. 08. 23. 23:00
Megosztás:

Forinterősödéssel indult a hét

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora reggel a péntek esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 23. 08:00
Megosztás:

A Continental egy zseniális ötlettel rukkolt elő

Continental akár jövőre megkezdheti a műanyag palackok újrahasznosítását a gumiabroncs-gyártás során, már rendelkezésére áll az ehhez szükséges technológia, amelyet az OTIZ Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztett ki - ismertette a társaság közleményében.
2021. 08. 22. 10:00
Megosztás:

800 új légiutaskísérőt vesz fel még idén a Wizz Air

A Wizz Air korábban nem tapasztalt méretű nemzetközi toborzásba kezd, amelynek célja 800 új légiutaskísérő felvétele még ebben az évben - jelentette be közleményében a légitársaság, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
2021. 08. 20. 06:00
Megosztás:

Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 22,4 milliárd forint konszolidált nettó árbevételt ért el az első fél évben, csaknem 73 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában; nettó eredménye 2,19 milliárd forintot tett ki, 1,88 milliárd forinttal, 627,5 százalékkal nőtt a tavalyi első fél évhez képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2021. 08. 20. 05:00
Megosztás:

Az Északi Áramlat-2 már idén szállíthat gázt

A még épülő Északi Áramlat-2 gázvezeték a várakozások szerint már az idén 5,6 millió köbméter gázt szállíthat Németországba - közölte csütörtökön a Gazprom orosz gázipari vállalat.
2021. 08. 20. 01:00
Megosztás: