2019-ben is dinamikus növekedés az Arval cégcsoportnál

A 2019-es évben kiváló növekedést produkált és tovább növelte piaci részesedését a működésének mind a 29 országában piacvezető Arval flottakezelő, amely mintegy 7000 alkalmazottal nyújt teljes körű, magas színvonalú lízingszolgáltatást és új mobilitási megoldásokat. Az Arval így a világ egyik leggyorsabban növekedő lízingszolgáltatója.

2019-ben is dinamikus növekedés az Arval cégcsoportnál

Az Arval által bérbeadott flotta mérete összesen 9,1%-kal*, 1 298 404 darabra növekedett. A tavalyi évhez képest a megrendelt járművek száma 8%-kal, 380 982 darabra nőtt. A lejáró szerződések után eladott járművei száma 6%-kal, összesen 269 830 darabra nőtt a tavalyi évhez képest. Az Arval-régiók legnagyobb része kétszámjegyű növekedést produkált: a skandináv országokban 20,8%-kal, Közép-Európában 19,3%-kal, Dél-Európában és a Benelux államokban pedig 16,2%-kal bővült a vállalatcsoport. A flottaméret tekintetében legnagyobbnak számító országokban (Franciaország, Egyesült Királyság, Spanyolország és Olaszország) a növekedés +7,9%-os volt.

Az Arval ezzel párhuzamosan az ügyfélszegmensek mindegyikében nőtt tavaly: a vállalati- és közszférában 7%-kal, a középtávú bérleti szerződések terén 25%-kal. 2019-ben a retail szegmens kifejezetten nagy mértékben, 14%-kal bővült 2018-hoz képest, ezen belül pedig a privátbérleti** szegmens 42%-kal lett nagyobb, megközelítve a 300 ezer darab járművet.

A gyorsan fejlődő iparág diktálta tempónak és társadalmi felelősségvállalási céljainak megfelelően az Arval 2019-ben újabb lépéseket tett a fenntartható energetikai modellre való átállás felé: gépjárműparkjában 75%-ra csökkentette a dízeljárművek arányát, illetve felgyorsította az elektromos járművek integrációját. Emellett a vállalatcsoport 2019-ben már negyedik alkalommal szerzett aranyfokozatú EcoVadis CSR minősítést, így a társadalom pozitív irányú befolyásolásának és a környezet megóvásával kapcsolatos erőfeszítéseinek köszönhetően bekerült a gépjármű lízing és bérbeadás kategória legjobb 2%-ába.

2019 legfontosabb eseményei

Az Arval csoport 2019-ben ünnepelte 30. évfordulóját, egyben a cég élére is új elnök-vezérigazgató érkezett Alain Van Groenendael személyében. Így a tavalyi év az eredmények mellett új lendületet is hozott a jövőre való felkészülésben.

Az üzleti személyszállítási szektor gyors változásával összhangban a cég Corporate Vehicle Observatory elnevezésű elemző műhelye Arval Mobility Observatoryként működik tovább, hogy független kutatások segítségével tárja fel a mobilitás világában zajló folyamatokat. A MaaS (közlekedés mint szolgáltatás) szövetséghez való csatlakozással a vállalat partnereivel tovább dolgozik a jövő integrált közlekedési megoldásain. Az Arval mindemellett 4 tesztlabort is nyitott, melyek olyan területeket kutatnak, mint a telemetria, fenntartható energetikai modellre való átállás, a mobilitás és az önvezető autók.

Az Arval 2019-ben márkaplatformot és szlogent is váltott: a „For the many journeys in life” mottó a vállalat a hagyományos lízingszolgáltatáson túlmutató, új mobilitási megoldásokban való szerepvállalására és a gyorsan változó iparág új kihívásaihoz való alkalmazkodására utal.

2020 kulcsfontosságú év lesz az Arval számára

A 2020-as év az Arval Beyond címet viselő stratégiai jövőkép előkészítéséről szól majd, amely az alapok megtartása mellett az üzleti modell átalakítását tűzi ki célul a megváltozott piacon való további stabil növekedés érdekében.

Az Arval Beyond stratégiát 2020. március 26-án nemzetközi sajtótájékoztatón mutatják be a hollandiai Houtenben.

Idén is folytatódik az innováció

Az Arval 2020-ban minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet fenntartható közlekedési és felelősségvállalási célkitűzései, a SMaRT megvalósítására és ezzel segíti ügyfeleit a fenntartható energetikai modellre való átállásban. Az elektromos járművek a módszertan központi elemei, hiszen sok esetben valós alternatívát kínálnak a hagyományos közlekedési megoldásokra. Az Arval ennek megfelelően a területet kiemelten kezeli: a piaci átlagnál kétszer nagyobb ütemben kívánja növelni elektromos-autó üzembehelyezései számát.

Ugyanakkor az Arval hisz a legújabb közlekedési lehetőségekben: a közösségi autózásnak, kerékpármegosztásnak és telekocsi rendszereknek, valamint a franciaországi telephelyén a közelmúltban tesztelt önvezető kisbuszoknak egyaránt van létjogosultsága a közlekedésben.

2020 a földrajzi bővülés éve is lesz

2020-ban az Arval tovább folytatja földrajzi terjeszkedését. Januárban Kolumbiában nyitott irodákat, ezzel megerősítve jelenlétét a gyorsan fejlődő latin-amerikai régióban. Az idei évben ünneplik az Element-Arval Global Alliance fennállásának 25. évfordulóját is, amely a flottamenedzsment szektor legrégebbi stratégiai szövetsége. A világelső szervezet 50 országban, Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, valamint az EMEA és APAC régiókban mintegy 3 millió járművel van jelen.

Alain Van Groenendael elnök-vezérigazgató elmondta: „Büszkék vagyunk, hogy az Arval ilyen kiváló eredményeket ért el. Munkatársaink elkötelezettségének és új, különösképp mobilitási szolgáltatásainknak köszönhetően vállalatunk felkészült a változásokra és az új típusú ügyféligények kiszolgálására. Izgalmas idők jönnek: útitársaivá szegődünk ügyfeleinknek, de nemcsak azzal, hogy autókat biztosítunk számukra. Az ezzel is kapcsolatos, Arval Beyond című stratégiai tervünket hamarosan, március 26-án mutatjuk be.”

*A növekedési ráták összehasonlítása a 2018-2019-es időszakok végén
** A szolgáltatás Magyarországon nem elérhető

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

Világörökségi hatástanulmány készül a Gellért-hegyi siklóhoz

Az UNESCO előírásainak megfelelő, komplex világörökségi hatásvizsgálat készül a Gellért-hegyi sikló tervezéséhez kapcsolódóan. A vizsgálat célja a megvalósuló beruházásnak a világörökségi helyszín kiemelkedő egyetemes értékeire gyakorolt hatásainak felmérése és további örökségvédelmi javaslatok megfogalmazása. A felméréshez kapcsolódóan olyan látványképek is készülnek, amelyek bemutatják, hogy a legfontosabb fővárosi turisztikai látványpontokból hogyan fog látszódni a felvonó. A Gellért-hegyi sikló új, kiemelkedő turisztikai célpontként segíti Budapest idegenforgalmának újjáélesztését, emellett teljesen kiváltja majd a Gellért-hegy közútjait megterhelő turistabusz-forgalmat. Ezáltal hozzájárul a levegőminőség javulásához és a városrész élhetőbbé válásához.
2021. 08. 26. 13:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Jelentősen nőtt a Rába nyeresége

elentősen, 239,5 százalékkal 1,5 milliárd forintra nőtt a Rába Járműipari Holding Nyrt. adózás utáni nyeresége a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este.
2021. 08. 26. 06:30
Megosztás:

Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
2021. 08. 26. 06:00
Megosztás:

Tovább terjeszkedik az AutoWallis

Újbudán, a Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, amelyen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság.
2021. 08. 24. 11:00
Megosztás:

A Rába 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül

A Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül ingyenesen a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-től, az alapítvány közérdekű céljainak megvalósítása érdekében - közölte a járműgyártó vállalat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2021. 08. 24. 07:00
Megosztás:

Áttöri az álomhatárt a Magyar Termék, új hazai márkát vezet be a SPAR

2021 végére eléri a 200-at a Magyar Termék védjegyeket használó hazai gyártók száma – mondta Benedek Eszter, a védjegyrendszert működtető nonprofit cég vezetője az idén először meghirdetett Hazai Termékek Hónapja sajtótájékoztatóján. A kampányt támogató SPAR Magyarország augusztustól SPAR HAZAI. SZERETEM márkanéven hagyományos magyar ízvilágú élelmiszereket kínál boltjaiban, az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Programjának keretében pedig már 30-nál több csatlakozó gyártócéggel működik együtt.
2021. 08. 24. 01:00
Megosztás:

A Continental egy zseniális ötlettel rukkolt elő

Continental akár jövőre megkezdheti a műanyag palackok újrahasznosítását a gumiabroncs-gyártás során, már rendelkezésére áll az ehhez szükséges technológia, amelyet az OTIZ Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztett ki - ismertette a társaság közleményében.
2021. 08. 22. 10:00
Megosztás:

800 új légiutaskísérőt vesz fel még idén a Wizz Air

A Wizz Air korábban nem tapasztalt méretű nemzetközi toborzásba kezd, amelynek célja 800 új légiutaskísérő felvétele még ebben az évben - jelentette be közleményében a légitársaság, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
2021. 08. 20. 06:00
Megosztás:

Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 22,4 milliárd forint konszolidált nettó árbevételt ért el az első fél évben, csaknem 73 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában; nettó eredménye 2,19 milliárd forintot tett ki, 1,88 milliárd forinttal, 627,5 százalékkal nőtt a tavalyi első fél évhez képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2021. 08. 20. 05:00
Megosztás:

Az Északi Áramlat-2 már idén szállíthat gázt

A még épülő Északi Áramlat-2 gázvezeték a várakozások szerint már az idén 5,6 millió köbméter gázt szállíthat Németországba - közölte csütörtökön a Gazprom orosz gázipari vállalat.
2021. 08. 20. 01:00
Megosztás:

Rendkívüli közgyűlést tart a Delta Technologies

Rendkívüli közgyűlés összehívásáról határozott a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Delta Technologies Nyrt. igazgatósága. A szeptember 20-án tartandó közgyűléssel a társaság célja a részvények mielőbbi tőzsdei bevezetéséhez szükséges lépések megvalósítása.
2021. 08. 19. 23:00
Megosztás:

Új járműveket állított forgalomba a Volánbusz Somogyban

A Volánbusz Zrt. 24 új autóbuszt állított forgalomba Somogy megyében - tájékoztatta a társaság közleményben szerdán MTI-t.
2021. 08. 19. 09:00
Megosztás:

Több mint 1,1 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg igali üzemében a Pek-Snack

Két beruházásnak köszönhetően több mint 40 százalékkal növelte igali sütőipari üzemének kapacitását a Pek-Snack. Magyarország és a közép-európai régió meghatározó látványpékség-hálózata új, automatizált gyártósort és kelesztő-sokkoló egységet állított üzembe, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának is köszönhetően. A 350 embernek munkát adó cég versenyképesség-javító fejlesztéseinek köszönhetően új közép-európai piacokon is megjelenik, mégpedig Szlovákiában és Bosznia-Hercegovinában.
2021. 08. 19. 05:00
Megosztás:

A Hyatt felvásárolja az Apple Leisure Groupot

A Hyatt Hotels Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött egy vezető luxusüdülő-kezelési, utazási és vendéglátási szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport, az Apple Leisure Group (ALG) készpénzben történő felvásárlásáról 2,7 milliárd dollárért. Az ügylet zárására várhatóan 2021 negyedik negyedévében kerül sor - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
2021. 08. 19. 00:05
Megosztás:

Az Alpine szalont nyit Budapesten

Szalont nyit Budapesten kora ősszel a Renault Group sportautó-márkája, az Alpine - tájékoztatta a Renault Hungária az MTI-t.
2021. 08. 18. 08:30
Megosztás:

Új ügyvezető a The Coca-Cola Company magyarországi leányvállalatánál

A Coca-Cola Company bejelentette, hogy a tavasszal megkezdett átalakulása és a tehetségekbe való folyamatos befektetése következő lépéseként szeptember 1-től Sonia Dimoglit nevezik ki a Coca-Cola Magyarország (Coca-Cola Szolgáltató Kft.) ügyvezetőjének.
2021. 08. 18. 06:00
Megosztás: