2019-ben is dinamikus növekedés az Arval cégcsoportnál

A 2019-es évben kiváló növekedést produkált és tovább növelte piaci részesedését a működésének mind a 29 országában piacvezető Arval flottakezelő, amely mintegy 7000 alkalmazottal nyújt teljes körű, magas színvonalú lízingszolgáltatást és új mobilitási megoldásokat. Az Arval így a világ egyik leggyorsabban növekedő lízingszolgáltatója.

2019-ben is dinamikus növekedés az Arval cégcsoportnál

Az Arval által bérbeadott flotta mérete összesen 9,1%-kal*, 1 298 404 darabra növekedett. A tavalyi évhez képest a megrendelt járművek száma 8%-kal, 380 982 darabra nőtt. A lejáró szerződések után eladott járművei száma 6%-kal, összesen 269 830 darabra nőtt a tavalyi évhez képest. Az Arval-régiók legnagyobb része kétszámjegyű növekedést produkált: a skandináv országokban 20,8%-kal, Közép-Európában 19,3%-kal, Dél-Európában és a Benelux államokban pedig 16,2%-kal bővült a vállalatcsoport. A flottaméret tekintetében legnagyobbnak számító országokban (Franciaország, Egyesült Királyság, Spanyolország és Olaszország) a növekedés +7,9%-os volt.

Az Arval ezzel párhuzamosan az ügyfélszegmensek mindegyikében nőtt tavaly: a vállalati- és közszférában 7%-kal, a középtávú bérleti szerződések terén 25%-kal. 2019-ben a retail szegmens kifejezetten nagy mértékben, 14%-kal bővült 2018-hoz képest, ezen belül pedig a privátbérleti** szegmens 42%-kal lett nagyobb, megközelítve a 300 ezer darab járművet.

A gyorsan fejlődő iparág diktálta tempónak és társadalmi felelősségvállalási céljainak megfelelően az Arval 2019-ben újabb lépéseket tett a fenntartható energetikai modellre való átállás felé: gépjárműparkjában 75%-ra csökkentette a dízeljárművek arányát, illetve felgyorsította az elektromos járművek integrációját. Emellett a vállalatcsoport 2019-ben már negyedik alkalommal szerzett aranyfokozatú EcoVadis CSR minősítést, így a társadalom pozitív irányú befolyásolásának és a környezet megóvásával kapcsolatos erőfeszítéseinek köszönhetően bekerült a gépjármű lízing és bérbeadás kategória legjobb 2%-ába.

2019 legfontosabb eseményei

Az Arval csoport 2019-ben ünnepelte 30. évfordulóját, egyben a cég élére is új elnök-vezérigazgató érkezett Alain Van Groenendael személyében. Így a tavalyi év az eredmények mellett új lendületet is hozott a jövőre való felkészülésben.

Az üzleti személyszállítási szektor gyors változásával összhangban a cég Corporate Vehicle Observatory elnevezésű elemző műhelye Arval Mobility Observatoryként működik tovább, hogy független kutatások segítségével tárja fel a mobilitás világában zajló folyamatokat. A MaaS (közlekedés mint szolgáltatás) szövetséghez való csatlakozással a vállalat partnereivel tovább dolgozik a jövő integrált közlekedési megoldásain. Az Arval mindemellett 4 tesztlabort is nyitott, melyek olyan területeket kutatnak, mint a telemetria, fenntartható energetikai modellre való átállás, a mobilitás és az önvezető autók.

Az Arval 2019-ben márkaplatformot és szlogent is váltott: a „For the many journeys in life” mottó a vállalat a hagyományos lízingszolgáltatáson túlmutató, új mobilitási megoldásokban való szerepvállalására és a gyorsan változó iparág új kihívásaihoz való alkalmazkodására utal.

2020 kulcsfontosságú év lesz az Arval számára

A 2020-as év az Arval Beyond címet viselő stratégiai jövőkép előkészítéséről szól majd, amely az alapok megtartása mellett az üzleti modell átalakítását tűzi ki célul a megváltozott piacon való további stabil növekedés érdekében.

Az Arval Beyond stratégiát 2020. március 26-án nemzetközi sajtótájékoztatón mutatják be a hollandiai Houtenben.

Idén is folytatódik az innováció

Az Arval 2020-ban minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet fenntartható közlekedési és felelősségvállalási célkitűzései, a SMaRT megvalósítására és ezzel segíti ügyfeleit a fenntartható energetikai modellre való átállásban. Az elektromos járművek a módszertan központi elemei, hiszen sok esetben valós alternatívát kínálnak a hagyományos közlekedési megoldásokra. Az Arval ennek megfelelően a területet kiemelten kezeli: a piaci átlagnál kétszer nagyobb ütemben kívánja növelni elektromos-autó üzembehelyezései számát.

Ugyanakkor az Arval hisz a legújabb közlekedési lehetőségekben: a közösségi autózásnak, kerékpármegosztásnak és telekocsi rendszereknek, valamint a franciaországi telephelyén a közelmúltban tesztelt önvezető kisbuszoknak egyaránt van létjogosultsága a közlekedésben.

2020 a földrajzi bővülés éve is lesz

2020-ban az Arval tovább folytatja földrajzi terjeszkedését. Januárban Kolumbiában nyitott irodákat, ezzel megerősítve jelenlétét a gyorsan fejlődő latin-amerikai régióban. Az idei évben ünneplik az Element-Arval Global Alliance fennállásának 25. évfordulóját is, amely a flottamenedzsment szektor legrégebbi stratégiai szövetsége. A világelső szervezet 50 országban, Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, valamint az EMEA és APAC régiókban mintegy 3 millió járművel van jelen.

Alain Van Groenendael elnök-vezérigazgató elmondta: „Büszkék vagyunk, hogy az Arval ilyen kiváló eredményeket ért el. Munkatársaink elkötelezettségének és új, különösképp mobilitási szolgáltatásainknak köszönhetően vállalatunk felkészült a változásokra és az új típusú ügyféligények kiszolgálására. Izgalmas idők jönnek: útitársaivá szegődünk ügyfeleinknek, de nemcsak azzal, hogy autókat biztosítunk számukra. Az ezzel is kapcsolatos, Arval Beyond című stratégiai tervünket hamarosan, március 26-án mutatjuk be.”

*A növekedési ráták összehasonlítása a 2018-2019-es időszakok végén
** A szolgáltatás Magyarországon nem elérhető

Hozzászólások

Sikeres volt az AutoWallis kötvényaukciója

Túljegyzéssel zárult az AutoWallis mai aukciója a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében. Az ajánlatokból elfogadott 3 milliárd forint névértékű 10 éves kötvényt 2,827 százalékos átlagos hozammal vásárolták meg az intézményi befektetők. A tőzsde autós vállalata a kötvényekből befolyt összeget leányvállalati hiteleinek refinanszírozására használja fel.
2020. 04. 09. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindította kereskedelmi 5G szolgáltatását a Magyar Telekom

A Magyar Telekom április 9-én elindította kereskedelmi 5G szolgáltatását, amely 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas díjcsomaggal használható Budapest és Zalaegerszeg bizonyos részein - jelentette be a társaság csütörtökön.
2020. 04. 09. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ismét növelte éves bevételét a Dachser

A globális gazdaság gyengülése ellenére a Dachser képes volt további növekedést elérni 2019-ben. A logisztikai szolgáltató szilárd 1,6%-kal növelte konszolidált nettó árbevételét 5,66 milliárd EUR-ra. A növekedésnek a mozgatórugója ismét a Road Logistics üzletág volt, ahol a nettó árbevétel 2,9%-kal, 4,60 milliárd EUR-ra emelkedett. Ezzel szemben az Air & Sea Logistics üzletágnál 4,1 %-os visszaesés jelentkezett, elsősorban az autóipari ügyfelek légi árufuvarozási szolgáltatások iránti alacsonyabb kereslete miatt.
2020. 04. 09. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Nemzeti Közművek gázhálózatát érintő megbízásokat nyert el az Opus Global érdekeltsége

Újabb, a Nemzeti Közművek gázhálózatát érintő megbízásokat nyert el az Opus Global érdekeltsége - közölte az Opus Global Nyrt. szerdán az MTI-vel.
2020. 04. 09. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

22 forintos osztalékot javasol a 4iG

A 4iG Nyrt. igazgatósága azt javasolja a társaság április 29-re összehívott éves rendes közgyűlésének, hogy a 2019-es üzleti év után részvényenként 22 forint osztalékról döntsön - derül ki a társaság Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési előterjesztéseiből.
2020. 04. 09. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem számít gyors visszatérésre a Lufthansa

A Lufthansa csökkenti flottáját, ami elsősorban frankfurti és müncheni kapacitásait érinti.
2020. 04. 08. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Áttervezi üzleti tervét a MÁV-csoport

A MÁV-csoport áttervezi idei üzleti tervét, miután a koronavírus-járvány és a veszélyhelyzeti intézkedések előre nem látható, jelentős kiadással járnak - mondta Homoly Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán az MTI-nek.
2020. 04. 08. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bérkiegészítést és rendkívüli juttatásokat kapnak a Nestlé Hungária termelésben és ellátási láncban dolgozó munkatársai

Egyedülálló béreket érintő juttatásokat vezetett be a Nestlé Hungária a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben: a termelésben és az ellátási láncban dolgozó munkatársainak nyújtott, átlagosan 10%-os bérkiegészítés mellett többek között bérgaranciát, vállalati kölcsön moratóriumot, ingyenes étkezési lehetőséget, a táppénz és betegszabadság idejére extra bérkiegészítést biztosít a cég a következő három hónapban. Az élelmiszeróriás legfontosabb feladata a munkahelyek megtartása mellett, hogy folyamatosan biztosítsa a termelés zavartalan működését és a fogyasztók igényeinek kielégítését.
2020. 04. 08. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordévet zárt az AutoWallis 2019-ben

Rekordévet zárt az AutoWallis 2019-ben: konszolidált árbevétele 19 százalékkal 75,3 milliárd forintra növekedett az előző évi 63,1 milliárd forintról, EBITDA mutatója pedig 17 százalékkal 2,982 millió forintra bővült 2,5 milliárd forintról - ismerteti a társaság a nemzetközi számviteli szabványok szerint készült konszolidált éves beszámolójában, amelyet a Budapesti Értéktőzsde honlapján hozott nyilvánosságra kedden.
2020. 04. 08. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Lufthansa negyven repülőgépét végleg kivonja a flottából

Több mint negyven repülőgépét végleg kivonja az aktív flottából a Lufthansa, amely az üzemméret csökkenése ellenére igyekszik minden dolgozójának más munkát találni a cégen belül.
2020. 04. 08. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Már 70 ezer jegyet és bérletet vásároltak a Volánbusz utasai az új mobilappon

Csaknem 70 ezer helyi és helyközi menetjegyet, távolsági kiegészítő jegyet és 30 napos bérletet vásároltak a Volánbusz utasai az elmúlt két hétben a Közlekedési Mobiljegy applikáción - közölte a közlekedési vállalat kedden az MTI-vel.
2020. 04. 07. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Photon Energy befektet a RayGen Resources-ba

A Photon Energy N.V. (röviden: PEN, a „Cégcsoport“) ma bejelentette, hogy stratégiai partnerséget kötött az ausztrál RayGen Resources Pty Ltd. („RayGen“) technológiai vállalattal, a RayGen egyedülálló napenergia és elektromosság tároló technológiáját alkalmazó globális megújuló energia projektek fejlesztésének céljából.
2020. 04. 07. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint 200 milliárd forintot közvetítettek ki a Takarékbank-konzorcium MFB Pontjai

Már 201 milliárd forintot közvetítettek ki a Takarékbank és a Budapest Bank konzorciumában működő MFB Pontok a program 2016-os indulása óta. Leginkább az energiatermelést és a megújuló energia felhasználását ösztönző termékeket kereste az elmúlt években a lakosság és a vállalkozások. A legtöbb igényt a Közép-magyarországi és a Dél-alföldi régió MFB Pontjai szolgálják ki. A válsághelyzet kihirdetését követően a lakossági ügyleteknél nem csökkent jelentősen a forgalom, a vállalatok egy része azonban kivár.
2020. 04. 07. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Leállította a gyártást a Boeing

Minden gyártási tevékenységét felfüggesztette a Boeing, amely kedden a seattle-i után a charlestoni üzemet is bezárta.
2020. 04. 07. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tőkeemelés jöhet a Lufthansánál

A Reuters információi szerint tőkeemelési terven dolgoznak a Lufthansánál.
2020. 04. 07. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Külföldi ingatlancégben vásárolt tulajdonrészt az Optima

Az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alap megvásárolta a Globe Trade Centre (GTC) S.A. ingatlanfejlesztő cég 61,49 százalékos tulajdonrészét - közölték az MTI-vel hétfőn.
2020. 04. 06. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újragondolja üzleti tervét a BKK

A koronavírus-járvány miatt újragondolja idei üzleti tervét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
2020. 04. 06. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Allianz Hungária bővíti sikeres digitális megoldásainak körét

A biztosító március végén a gépjármű-felelősségbiztosítási károk esetében is elérhetővé tette ügyfelei és a hozzá forduló károsultak számára az eddig csak Casco-kárügyintézésben használt, azon a téren már közkedvelt Online Kárstátuszkövető alkalmazását.
2020. 04. 06. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lelassultak az egyeztetések a Bayernél

A szociális távolságtartás miatt lassabban halad a Bayer peren kívüli egyeztetése a Roundup nevű gyomírtószer kapcsán.
2020. 04. 06. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkentek a BMW eladásai

Az év első három hónapjában az egy évvel korábbihoz képest 20,6 százalékkal csökkentek a BMW konszern eladásai a cég hétfői bejelentése szerint.
2020. 04. 06. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások: