70 eurócent osztalékot fizet részvényenként a Graphisoft Park

A Graphisoft Park SE részvényenként 70 eurócent osztalékot fizet 2023-es adózott eredménye terhére a forgalomban lévő "A" sorozatú törzsrészvényei után - tette közzé a társaság hétfői közgyűlésének határozatát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

70 eurócent osztalékot fizet részvényenként a Graphisoft Park

A tájékoztatás szerint az osztalékot euróban fizetik ki 30 kereskedési napon belül.

A társaság a "B" sorozatú dolgozói részvények után 386 125 euró összegű osztalékot fizet.

A közgyűlés elfogadta a társaság 2023-as IFRS szerinti auditált konszolidált éves beszámolóját 244,123 millió euró mérlegfőösszeggel és 10,162 millió euró adózott eredménnyel.

Az ingatlanfejlesztő és -hasznosító társaság tájékoztatása szerint a kialakult irodapiaci túlkínálat miatt kihasználtsági rátája az évközi 97-98 százalékról a 2023 év végére 95 százalékra csökkent.

Várakozásaik szerint a kihasználtsági ráta 2024-ben továbbra is 90 százalék felett maradhat az év során. A bérleti díjak csökkenő mértékű indexálása a kieső bevételnek csak egy részét kompenzálja, így 16,6 millió euró bérleti díjbevétellel számolnak 2024-ben, az előző évi 16,85 millió euró után.

A Graphisoft Park részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában 2023 február óta euróban jegyzik. A papírok 9,0 eurós árfolyamon zártak hétfőn, értékük az utóbbi egy éven belül 8,0 és 9,2 euró között mozgott.

Moldovában terjeszkedik a Romgaz

Moldovában terjeszkedik a román gázipari vállalat, a Romgaz - írja az economedia.ro.
2024. 05. 17. 17:00
Megosztás:

Bajban Oroszország - Több százezer hektáron fagyott el a vetés

Mintegy 830 ezer hektáron fagyott el a vetés Oroszországban az idén - közölte Okszana Lut orosz mezőgazdasági miniszter csütörtökön egy moszkvai szaktanácskozáson.
2024. 05. 17. 16:30
Megosztás:

Változtat szerződési feltételein a Viagogo

A másodlagos jegyértékesítési platformot üzemeltető Viagogo közös uniós nyomásra vállalta, hogy változtat szerződési feltételein és javít fogyasztói tájékoztatási gyakorlatán - közölte a GVH az MTI-vel csütörtökön.
2024. 05. 17. 16:00
Megosztás:

Kína nagy hangsúlyt fektet a feldolgozóipar digitalizálására

Kína fokozza a feldolgozóipari digitalizálására fordított kormányzati erőfeszítést és figyelmet az új minőségi termelőerőt képviselő ágazatok megerősítésére a gazdasági növekedés gyorsítása, valamint a kkv-szektor ebben játszott szerepének erősítése érdekében.
2024. 05. 17. 15:30
Megosztás:

Vigyázz, kész, Debrecen Drive!

A Debrecen Drive járműipari fesztiválon minden ami gurul ott lesz a Nagyerdőben - jelezték a szervezők csütörtökön, a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.
2024. 05. 17. 15:00
Megosztás:

A szőlőtermelők és a borászok mellett áll a kormány

Kihívásokból van elég a szőlő- és borágazatban, de a magyar kormány - ahogy eddig, úgy a jövőben is - a termelők és a borászok mellett áll. Partnerként segíti a változásokhoz való alkalmazkodást. A szektor támogatási forrásai mellett a borpiaci aktualitásokról és az ágazatot érintő jogszabályváltozásokról is szó esett a csütörtökön tartott XII. Avasi Borangolás szakmai napon, Miskolcon - közölte az MTI-vel az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön.
2024. 05. 17. 14:30
Megosztás:

Megkezdődtek a kifizetések a Napenergia plusz programban

Megkezdődtek a kifizetések a Napenergia plusz programban; a kormány a népszerű pályázat útján hetvenötmilliárd forinttal támogatja a magyar családokat a modern napelemes rendszerek telepítésében - tájékoztatta az MTI-t az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön.
2024. 05. 17. 14:00
Megosztás:

Újraindult a megújult E-cég betekintő szolgáltatás

Újra elindult az úgynevezett E-cég betekintő szolgáltatás, amely immár megújult formában áll a felhasználók rendelkezésére - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 17. 13:30
Megosztás:

Lemondta részvény-visszavásárlási aukcióját a Magyar Telekom

A Magyar Telekom lemondja a május 23-ra tervezett részvény-visszavásárlási aukcióját egy uniós rendelet módosítására hivatkozva - közölte a társaság csütörtökön piaczárás után a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 05. 17. 13:00
Megosztás:

Fel kell húzni a Dél-Dunántúl gazdaságát

A Dél-Dunántúl a demokratikus átmenet utáni időszak legnagyobb vesztese a magyarországi térségek közül, ezért a cél olyan folyamatok beindítása, amelyek korábban Északkelet-Magyarországon már megindították a gazdasági növekedést - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Kaposváron csütörtökön.
2024. 05. 17. 12:30
Megosztás:

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon

Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon, a SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten írták alá a SERES Group és a Duna Autó cégcsoport képviselői.
2024. 05. 17. 12:00
Megosztás:

Folyamatban van a Fertő-tó fejlesztése

Folyamatban van a Fertő tó partjának fejlesztése, a teljes beruházás megvalósítása előtt a következő három hónapban megteremtik azokat a feltételeket, amelyek révén a part egy része használható lesz a helyiek számára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Sopron TV-nek adott interjújában.
2024. 05. 17. 11:30
Megosztás:

Újjáválasztották az EBRD elnökét

Ismét az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökévé választotta csütörtökön a pénzintézet kormányzótanácsa Odile Renaud-Bassót, aki második elnöki mandátumát kezdheti a bank élén.
2024. 05. 17. 11:00
Megosztás:

Tovább kell erősíteni a kínai-magyar gazdasági kapcsolatokat

Folytatni kell a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok erősítését, a további sikerek érdekében - mondta Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára a Kínai-Magyar Gazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Találkozón csütörtökön Budapesten.
2024. 05. 17. 10:30
Megosztás:

Mínuszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján.
2024. 05. 17. 10:00
Megosztás:

A tavasz sem hozta vissza a lakásépítési kedvet

Bár az év fordulóján már az újraéledés határozott jeleit mutatta a hazai lakáspiac, a lakásépítések esetében még nem volt nyoma a kedvező fordulatnak. 2024 első negyedében sokéves negatív rekordok dőltek meg a használatba vehető új otthonok számát és a közeljövő várható fejlesztéseit mutató építési engedélyeket illetően is.
2024. 05. 17. 09:30
Megosztás:

Nem ígérkezik könnyűnek a jövő a vetőmagszektor számára

Exportpiaci zavarok és áremelkedések nehezítik a hazai vetőmagszektor helyzetét, hosszabb távon pedig a klímaváltozás hatásait kellene tompítani a stratégiai jelentőségű ágazatban, hangzott el a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács gödöllői küldöttgyűlésén. A rendezvényen a Vetőmag Szövetség-díjat az idei évben Pavelka Árpád vette át a több évtizedes kiemelkedő munkásságának elismeréseként.
2024. 05. 17. 09:00
Megosztás:

Megkezdődik a vidéki vendéglátóhelyek támogatása

Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
2024. 05. 17. 08:30
Megosztás:

Több mint 674 millió forint értékben nyert el támogatást a VERTIKAL Group által vezetett konzorcium innovációs projekt megvalósítására

Konzorciumvezetőként nyert el támogatást a Budapesti Értéktőzsde Xtend platformján jegyzett VERTIKAL Group a Kulturális és Innovációs Minisztérium „Fókuszterületi innovációs projektek támogatása” című pályázatán. A konzorcium – amelyet a társaságon kívül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem alkot – a projekt keretein belül nagy sorozatban gyártható, újrahasznosított anyagokból készülő, speciális kerekek és azok gyártástechnológiájának kifejlesztését valósíthatja meg a társaság dombóvári telephelyén. A pozitív elbírálást követően odaítélt támogatás értéke meghaladja a 674 millió forintot, míg az elszámolható összköltség közel 927.5 millió forint.
2024. 05. 17. 08:00
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 05. 17. 07:30
Megosztás: