A Magyar Paralimpiai Bizottság minden idők legjobb magyar paralimpiai szerepélésére számít

A Magyar Parasport Napja alkalmából az Allianz Hungária Zrt. is köszönti a Magyar Paralimpiai Bizottságot, gratulál a versenyzőknek a 2019-es év eredményeihez; a 2020-as tokiói seregszemlére kvótáért harcoló sportolóknak sikeres kvalifikációt, az augusztusban utazó csapatnak pedig jó versenyzést kíván!

Az Allianz és a Paralimpiai Mozgalom kapcsolata lassan már másfél évtizedes. Anyavállalatunk az Allianz SE 2006-ban tűzte zászlajára, hogy kiáll a parasportolók és egyszersmind a fogyatékkal élők mellett; hogy a figyelmet az ő ügyükre irányítsa, népszerűsítse tevékenységüket és támogassa őket. A nemzetközi együttműködés 2011 óta él, azóta tizenhét országban jött létre hivatalos kapcsolat. Ennek a multinacionális együttműködésnek részeként 2012-ben az Allianz Hungária és a Magyar Paralimpiai Bizottság között is megszületett a megállapodás, így a tokiói összességében már az ötödik paralimpiai játékok lesz – a londoni és a Rio de Janeiró-i nyári; a szocsi, valamint a pjongcsangi téli seregszemlét követően – amely során büszke partnerként állhatunk a bizottság és csapat mellett.
 
Ez a gyümölcsöző együttműködés 2019-ben újabb állomásához érkezett, az elmúlt egy évben ugyanis az Allianz Hungária Biztosító nemcsak a Magyar Paralimpiai Bizottság Hivatalos Biztosító Partnere volt, de fő támogatója is lett az MPB által szakmailag lektorált, a Testnevelési Egyetemen indult Inkluzív Sportoktató szakirányú továbbképzésnek. Az egyedülálló, nemzetközi szakmai sztenderdek alapján, prominens oktatókkal kialakított, gyakorlatorientált két féléves képzés diplomával rendelkező, az integrált/inkluzív testnevelésben, inkluzív sportoktatásban, rehabilitációban vagy inkluzív szabadidősport szervezésében dolgozó, illetve dolgozni kívánó hallgatók részére nyújt ismereteket a fogyatékkal élők sportjáról. Az első tizenhét hallgató 2020 elején tette le sikeres záróvizsgáját, és február 15-én vehette át oklevelét.
 
A Magyar Parasport Napja 2017 óta minden évben február 22. A dátumválasztás szimbolikus, hiszen ötven évvel ezelőtt 1970-ben épp ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja a Mozgásjavító Intézmény falai között, és ez a mai magyar parasport kialakulásában, fejlődésében döntő jelentőségűnek bizonyult. Ezt megelőzően itthon nem volt intézményesített sportszervezete a mozgáskorlátozottaknak. Az esemény alkalmából az Allianz is meg kíván emlékezni az alapítók és ötletgazdák közül Fejes Andrásról – aki az 1972-es heidelbergi paralimpián, a versenyek első magyar érmét szerezte kerekesszékes kocsiversenyzésben – illetve Tauber Zoltán asztaliteniszezőről, aki 1976-ban Torontóban az első magyar paralimpiai bajnok lett. Idén az Allianz Hungária díjátadóként is jelen volt a Magyar Parasport Napja alkalmából tartott konferencián.  Vállalatunk részéről Dorn Gabriella Marketing és Kommunikációs Vezető adta át a Málnai István-díjat három úszóedzőnek Varjasné dr. Kovács Editnek, Pass Ferencnek és Szűcs Istvánnak.
 
„Csodálatraméltó és inspiráló az a kemény munka, amit ezek a kiváló sportemberek és edzőik nap, mint nap elkötelezetten végeznek. Az Allianz büszke arra, hogy támogatóként részese lehet a parasportolók életének. Célunk, hogy ezen keresztül a jövő nemzedékének is példát mutassunk.” – összegzett Dorn Gabriella.
 
A 2020-as év olimpiai és paralimpiai év, így kiemelt fontossággal bír a Magyar Paralimpiai Bizottság, ezáltal pedig az Allianz Hungária számára is. Szabó László, az MPB elnöke a közelmúltban úgy fogalmazott, hogy a bizottság minden idők legnagyobb magyar csapatával minden idők legjobb eredményét célozza meg Tokióban. A csúcseseményre biztosítónk is készül, mert fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a paralimpiai csapat munkájára és eredményeire. Az Allianz hírt ad majd a Magyar Paralimpiai Csapat hátralévő kvalifikációs versenyeinek alakulásáról, a részvételt kiharcoló sportolók közül pedig többekkel kiemelten foglalkozik a játékok felvezetéseként, illetve azt követően is, hogy visszatérnek Japánból.
 
A már biztos résztvevőknek sok sikert kívánunk, a kvótáért harcolókat pedig az eddigi színvonalas munka folytatására biztatjuk, hiszen mi az Allianznál pontosan tudjuk, mennyit számít az alapos felkészülés.

Hozzászólások

Nagy veszteség érheti a dísznövényágazatot

A koronavírus-járvány csaknem 174 milliárd forint veszteséget okozhat a dísznövényágazatnak a kereskedelmi egységek nyitvatartásának korlátozása és a csökkenő kereslet miatt.
2020. 03. 30. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A mobilszolgáltatók hamarosan elindíthatják az 5G szolgáltatásokat

Lezárult az 5G frekvenciatender, amin sikeresen szerepeltek a magyarországi mobilszolgáltatók, így hamarosan elindíthatják kereskedelmi 5G szolgáltatásaikat.
2020. 03. 30. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a munkanélküliségi ráta Magyarországon - ábrán mutatjuk!

foglalkoztatottak száma; munkanélküliek száma; a munkanélküliségi ráta alakulása
2020. 03. 30. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország kész csatlakozni az Európai Bizottság RescEU programjához

Magyarország kész csatlakozni az Európai Bizottság RescEU programjához, amely az Európai Unió Polgári Védelmi Mechanizmusának egyik eleme, és célja a különféle katasztrófa-elhárítási képességek felhalmozása, amelyek akkor vethetők be, amikor az uniós tagállamok saját képességei már kimerültek - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap.
2020. 03. 30. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentősen megugrott a tőzsdei számlanyitás iránti igény

Jelentős megugrást tapasztalt az új tőzsdei értékpapírszámlák nyitásában a ProfitLine.hu. Az ügyfelek megnövekedett aktivitása mögött vélhetően az az egyszerű ok áll, hogy tanulva a 2008-2009-es válságból (mikor nagyon sokan lemaradtak a kedvező vételi lehetőségről), a jelenlegi - koronavírus járvány okozta - komolyabb részvénypiaci zuhanást jó beszállási pontnak vélik.
2020. 03. 30. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kötelező házi karantént rendeltek el Moszkvában

Moszkva lakosai számára kötelező házi karantént rendelt el hétfőtől határozatlan időre Szergej Szobjanyin polgármester a koronavírus terjedésének megakadályozására hivatkozva.
2020. 03. 30. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Május közepéig döntenek a Tour de France sorsáról

A Tour de France országúti kerékpáros körverseny szervezői május 15-ig döntenek az idei viadal sorsáról.
2020. 03. 30. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hétfőtől indulnak az oktatási tartalmak az M5 csatornán

Oktatási tartalmakkal segíti az otthon tanuló diákokat az M5 kulturális csatorna, amely március 30-tól már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként Alsós - Sulikalandok címmel.
2020. 03. 30. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kézikönyv nyújt segítséget a kórházaknak

Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter irányításával elkészült a kórházak számára az új koronavírus okozta fertőzések diagnózisának és terápiájának kézikönyve, ami több ország jó gyakorlatait veszi alapul a magyarországi viszonyokra adaptálva - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.
2020. 03. 30. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Áprilisban Tokióba viszik az olimpiai lángot

prilisban viszik Tokióba az olimpiai lángot, amelyet addig Fukusimában őriznek.
2020. 03. 29. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre rosszabb a helyzet Spanyolországban

Spanyolországban a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma egy nap alatt ismét több mint nyolcszázzal emelkedett - tájékoztatott a spanyol egészségügyi minisztérium vasárnap. A kormány döntött arról, hogy két hétre leállítják a nem létfontosságú ágazatokat.
2020. 03. 29. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Eddig volt jó idő, kemény lehűlés érkezik

Jelentős lehűlés várható a jövő héten néhol havazással, április első napján helyenként mínusz 10 fok is lehet. A hétvégére melegszik ismét az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
2020. 03. 29. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Furcsa számokat húztak ki a hatos lottón - 21, 22, 23?!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 13. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2020. 03. 29. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Koronavírus: A magyar népesség egyötöde különösen veszélyeztetett

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon - hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.
2020. 03. 29. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A héten már jobban teljesített a magyar piac

Csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 32 065,14 ponton zárt pénteken, 1105,20 ponttal, 3,57 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél.
2020. 03. 29. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Külön idősávot biztosít ügyintézésre a 65 év felettieknek a Takarékbank

Külön idősávot biztosít a személyes ügyintézésre a Takarékbank a 65 évnél idősebbeknek. Arra kérik őket, hogy a reggeli nyitástól 10 óráig keressék fel szükség esetén a fiókokat, míg a többi korcsoport csak 10 óra után. Az ország messze a legnagyobb fiókhálózatát működtető pénzintézet ezzel is hozzájárul a járvány terjedésének lassításához és a veszélyeztetett korosztályok védelméhez.
2020. 03. 29. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

8 milliárd euróval csökkenhet a lakossági fogyasztás Ausztriában

Több mint nyolcmilliárd euróval csökkenhetnek az idén a lakossági fogyasztási kiadások Ausztriában a koronavírus-járvány miatt az osztrák Wifo gazdaságkutató intézet prognózisa szerint.
2020. 03. 29. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar bankrendszer járvány idején is stabil

A magyar bankrendszernek magas a tőkeellátottsága, stabilan működik, a járvány korábbi szakaszában a lakosság részéről jelentkező nagyobb készpénzigényt is tudta kezelni - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.
2020. 03. 29. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Spanyolországban a nem létfontosságú ágazatok két hétre leállnak

Spanyolországban a nem létfontosságú ágazatok leállnak két hétre a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében - jelentette be a spanyol miniszterelnök szombati rendkívüli sajtótájékoztatóján Madridban.
2020. 03. 29. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A koronavírus nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.
2020. 03. 29. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások: