A Nestlé vállalja, hogy 2050-ig nullára csökkenti üvegházhatású gázkibocsátását

A Nestlé ma bejelentette, hogy 2050-ig nullára kívánja csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátását. A vállalás a Párizsi Egyezmény legambiciózusabb célját, a globális hőmérséklet-emelkedés 1,5 °C-ra szorítását támogatja. A Nestlé az e hónapban megrendezésre kerülő ENSZ Éghajlat-politikai Csúcstalálkozója előtt írja alá a ’Business Ambition for 1.5°C’ (1,5 °C-os üzleti célkitűzés) vállalást.

A Nestlé vállalja, hogy 2050-ig nullára csökkenti üvegházhatású gázkibocsátását

Ezzel a bejelentéssel a Nestlé fokozza az éghajlatváltozással kapcsolatos erőfeszítéseit, ami az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló egy évtizedes munkán alapul.

 

Az elmúlt négy év során a Nestlé azokhoz a tudományosan megfogalmazott célokhoz igazította saját célkitűzéseit, melyek a hőmérséklet-emelkedés mértékét 2°C alá kívánják szorítani. A vállalat vezető szerepet kíván betölteni az éghajlatváltozás kezelésében, és a következő két évben az 1,5°C-os korláttal összhangban álló, köztes célokat is megfogalmazó, határidőhöz kötött tervet határoz meg. A Nestlé évente áttekinti az elért eredményeket, ezzel is biztosítva, hogy a kijelölt úton halad a vállalásaival kapcsolatban.  


„Az éghajlatváltozás a társadalmat érintő egyik legnagyobb fenyegetés, és az egyik legnagyobb kockázati tényező a tevékenységünk jövőjére nézve” mondta Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója. „Egyre kevesebb időnk van arra, hogy elkerüljük a globális felmelegedés legrosszabb hatásait. Ezért is tűztük ki azt a merész célt, hogy a jövőben nullára csökkentsük a nettó kibocsátásunkat. A Nestlé világszerte rendelkezésre álló erőforrásaival és ágazati szaktudásával jelentős változásokat érhetünk el. A nulla kibocsátáshoz vezető úton már elindultunk, most azon vagyunk, hogy gyorsítsunk,” tette hozzá.

A 2050-ig kitűzött célok eléréséhez a vállalat, többek között a következő konkrét intézkedéseket fogalmazta meg:

  • A termékek átalakításának felgyorsítása a fogyasztói trendekkel és preferenciákkal összhangban. A Nestlé több olyan termékkel – így növényi alapú ételekkel és italokkal – jelenik meg a piacon, melynek kisebb a környezeti lábnyoma, és jobban hozzájárul a kiegyensúlyozott étrendhez.  A jelenlegi termékek is környezetkímélő összetevőkkel kerülnek átalakításra. Az ilyen termékek iránti fogyasztói kereslet gyorsan nő, a Nestlé alapvető stratégiája pedig igazodik ehhez a változáshoz. A vállalat egyre inkább áttér az alternatív csomagolóanyagokra is.
  • Több szénmegkötést célzó mezőgazdasági kezdeményezések támogatása A Nestlé szorosabbra fűzi kapcsolatát a gazdákkal a földek helyreállítását és az üveghatású gáz kibocsátásának korlátozását célzó közös programjaiban, aminek része a tej- és tejtermék ellátási lánc fejlesztése. A Nestlé fatelepítésekkel és a biodiverzitás elősegítésével fokozza az erdők védelmében tett lépéseit is. Ezek a kezdeményezések hozzájárulnak a flexibilis mezőgazdasági közösségek fejlődéséhez.
  • 100%-ban megújuló villamosenergia használata a Nestlé gyáraiban, raktáraiban, logisztikai egységeiben és irodáiban. A Nestlé gyárak harmada (143) már most 100%-ban megújuló villamosenergiát használ. A vállalat a jövőben tovább növeli a megújuló erőforrásokból termelt energia alkalmazását, ezzel is lehetővé téve a szállítók számára, hogy akár szél- és naperőműveket létrehozó új infrastrukturális beruházásokat hajtsanak végre.


A globális felmelegedés 1,5 °C-ra korlátozása az összes iparágtól, a kormányzatoktól és a társadalom egészétől is átalakító erejű változást kíván meg. A Nestlé továbbra is támogatja azokat a kormányzati szakpolitikákat, melyekkel biztosítható, hogy az összes ágazat hatékony intézkedéseket tegyen a 1,5 °C-os cél elérése érdekében. A támogató jogszabályok elősegíthetik a bővülő megújuló energia piacokat gátló tényezők csökkentését, ösztönözhetik a több szén megkötését célzó innovációkat a mezőgazdaság és erdészet területén, és hozzájárulhatnak a szén-dioxid árazás meghatározásához.

 

Magdi Batato, a Nestlé elnökhelyettese és operatív igazgatója elmondta: „Átalakítjuk az üzemi tevékenységünket, hogy illeszkedjen a 1,5 °C-os célkitűzéshez. Ennek eredményeképpen jelentősen megváltozik a termékeinkhez használt összetevők termelése és beszerzése. Fontos, hogy a szállítóink velünk együtt induljanak el ezen az úton. A feladat hatalmas, de eltökélt szándékunk, hogy megoldjuk.” 


A Nestlé 2050-re kitűzött célja kiegészíti a vállalat értékláncának egészében az üvegházhatású gázok csökkentését célzó erőfeszítéseit. A vállalat a szállítási útvonalak optimalizálásával csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a szén-dioxid kibocsátást, ezzel is növelve a disztribúciós hálózata hatékonyságát. A Nestlé 100 legnagyobb disztribúciós központjában az elmúlt négy évben közel 40%-kal csökkent az üvegházhatásúgáz-kibocsátás. A vállalat fokozta az irányú tevékenységét, hogy biztosítsa a nyersanyagok felelős beszerzését, és jelentős haladást ért el az erdőirtás megállítása terén. A teljes értékláncban elért üvegházhatású gázkibocsátása 1,2 millió autó gázkibocsátásának megfelelő mennyiséggel csökkent 2014 óta.


KALKULÁTORUNKKAL (csak kattints rá) MOST KISZÁMOLHATOD, HOGY:

- Mekkora az agyad a magyar átlaghoz képest?

Mekkora lenne az ideális vérnyomásod?

Mennyi pénzt kellene keresned, ha rendesen megfizetnék a tudásodat?

Hozzászólások

Sztrájkot tartanak a Lufthansánál

Figyelmeztető sztrájkot tart vasárnap reggel 5 órától 11 óráig a német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) a Lufthansa csoport több légitársaságánál.
2019. 10. 19. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a Coca-Cola negyedéves bevétele és nyeresége

Növelte forgalmát és nyereségét az elmúlt negyedévben a Coca-Cola a cukormentes italok, valamint a tea és kávétermékek növekvő értékesítésének köszönhetően.
2019. 10. 19. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Átadták a 2019. évi Ökoiskola címeket

Átadták a 2019. évi Ökoiskola címeket pénteken a fővárosi Balassi Intézetben; 49 köznevelési intézmény az idén először nyerte el, 140 pedig megújította az Ökoiskola címet, és 52 intézmény lett Örökös Ökoiskola.
2019. 10. 18. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Leállt Ukrajna legnagyobb dohánygyára

A British American Tobacco leállította a gyártást az Ukrajnai Csernyihiv megyében lévő gyárában - számolt be pénteken az Ukrajinszka Pravda hírportál egy helyi televízióra hivatkozva.
2019. 10. 18. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

KEH-igazgató: Elkezdődött a vízválság

A vízválság elkezdődött; egy új világrend épül, melyben nagy jelentőségű a természeti erőforrások, köztük a víz nem fenntartható felhasználása - mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője az M1 aktuális csatornán csütörtök este, annak alkalmával, hogy véget ért Budapesti Víz Világtalálkozó.
2019. 10. 18. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Továbbra is ezek a világ legértékesebb márkái

Immár a hetedik egymást követő évben lett az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában.
2019. 10. 18. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Exim: 147 milliárd forintnyi kötelezettségvállalás 408 milliárd forintnyi befektetést generált

Az Exim 147 milliárd forintnyi kötelezettségvállalása 408 milliárd forint értékű befektetés létrejöttéhez járult hozzá öt év alatt - közölte csütörtökön az Exim, hozzátéve: tőkebefektetési stratégájának legfontosabb pillére a 3T, azaz a tőke, a tudás és a tapasztalat.
2019. 10. 18. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

9,3 milliárd forint névértékben bocsát ki kötvényeket az Alteo

Az Alteo Nyrt. 9,3 milliárd forint össznévértékben, évi fix 3,15 százalékos kamatozású, 10 éves futamidejű kötvényeket bocsát aukcióra zárt körben október 24-én a növekedési kötvényprogram (nkp) keretében - derül ki a társaság Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett rendkívüli tájékoztatásából.
2019. 10. 18. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hogyan csökkenthető a műanyag hulladék mennyisége?

Egy átlagos európai polgár évente 4,8 tonna hulladékot termel, aminek a jelentékeny része műanyagból készült csomagolóanyag. Emiatt az Európai Unió 2025-re az összes csomagolási hulladék 65 százalékát szeretné újra feldolgozni, a műanyag palackok negyedét pedig újrahasznosított alapanyagból gyártaná. De vajon mit tehet egy átlagember, hogy elérhessük ezeket a fontos célokat? A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a Nestlé Újrahasznosítási Kisokost készített, mely gyakorlati tanácsokat ad a felelős hulladékgyűjtéshez.
2019. 10. 18. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új kommunikációs vezető az SAP-nál

Halpert Zsuzsa veszi át az SAP integrált kommunikációs vezetői feladatait, mostantól ő felel a vállalat külső és belső kommunikációjáért Magyarországon és a dél-kelet-európai régió további 5 országában.
2019. 10. 18. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A vártnál nagyobb nyereséget termelt a Morgan Stanley

A vártnál nagyobb nyereséget termelt a Morgan Stanley amerikai bankcsoport a harmadik negyedévben a kötvénykereskedelemből és az akvizíciós tanácsadói díjakból származó bevételek növekedésének köszönhetően.
2019. 10. 17. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Allianz világelső márka a biztosítók piacán

Az Interbrand jelentése szerint az Allianz a legjobb a szektorban, márkaértéke 12 százalékkal nőtt az előző évhez képest.
2019. 10. 17. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megnyugtatta a Netlfix a befektetőket

Noha vegyesek lettek a Netflix harmadik negyedéves számai a várakozásokhoz képest, ez elég volt ahhoz, hogy hosszabb árfolyamkorrekció után megnyugtassa a befektetőket.
2019. 10. 17. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Közvélemény-kutatást végez a BKK

Közvélemény-kutatást végez a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosi és agglomerációs háztartások közlekedési szokásairól a tervezett és megvalósuló fejlesztések szakmai megalapozottságát biztosító Egységes Forgalmi Modell frissítéséhez.
2019. 10. 17. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább növelte forgalmát a Huawei

A Huawei Technologies kínai telekommunikációs óriásvállalat 610,8 milliárd jüan (86 milliárd dollár) forgalmat ért el az idei év első három negyedévében, 24,4 százalékkal nagyobbat, mint a tavalyi év azonos időszakában - derül ki a vállalat szerdán közzétett jelentéséből.
2019. 10. 17. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Módosult a Vodafone Magyarország hivatalos cégneve

A Vodafone és UPC közös történetének következő lépéseként változott a Vodafone Magyarország hosszú cégneve. A „Mobil” szó törlésével 2019. október 1-től a vállalat új neve hivatalosan Vodafone Magyarország Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A UPC felvásárlásával a Vodafone lakossági előfizetők számára is képes lesz konvergens, vagyis a mobil mellett vezetékes telefon és internet, valamint televíziós szolgáltatások nyújtására.
2019. 10. 17. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Klímavédelmi adóreformot terjesztett elő a német kormány

Elfogadta, és a törvényhozás elé terjesztette a német szövetségi kormány szerdai ülésén a 2030-ra kitűzött klímavédelmi célok elérését szolgáló tervének az adórendszer átalakításáról szóló részét.
2019. 10. 17. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jól halad a T-Systems Magyarország Zrt. akvizíciójának előkészítése

Jól halad a T-Systems Magyarország Zrt. akvizíciójának előkészítése - jelentette ki Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. informatikai társaság elnök-vezérigazgatója szerdán Balatonfüreden, a X. Infotér konferencián rendezett pódiumbeszélgetésen.
2019. 10. 16. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb 14 üzletében telepít önkiszolgáló kasszákat a SPAR

A kiskereskedelmi lánc 2017 szeptemberében az érdi hipermarket áruházában indította el az önkiszolgáló gyorspénztári vásárlás lehetőségét. Az idei új telepítésekkel együtt év végére már a SPAR 92 üzletében lesz elérhető a praktikus szolgáltatás. A vevők megkedvelték az időtakarékos megoldást, és egyre többen keresik ezt a fizetési módot: az érintett áruházakban a forgalom 30%-át ma már így kezelik.
2019. 10. 16. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Wizz Air átvette a hetedik A321neót, a budapesti flotta fele már megújult

A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, egyben Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága nemrég átvette hetedik ultramodern Airbus A321neo repülőgépét. Idén utoljára csatlakozott új repülőgép a Wizz Air flottájához, amely 2019 folyamán 106-ról 120 tagúra bővült. Alig 4,7 éves átlagéletkorával ez az egyik legfiatalabb légiflotta Európában.
2019. 10. 16. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások: