A Photon Energy FV portfóliója Ausztráliában 14 MWp-vel fog bővülni

A Photon Energy N.V. (röviden: PEN, „Csoport”, ill. „Vállalat”) bejelentette, hogy a két, összesen 14 MWp kapacitásúra tervezett, az új-dél-walesi Leetonban épülő FV erőmű projektjének hitelre való finanszírozására teljesen saját tulajdonú projektvállalatai, a Leeton Solar Farm Pty Ltd. és a Fivebough Solar Farm Pty Ltd. az Infradebttel kötöttek szerződést.

A Photon Energy FV portfóliója Ausztráliában 14 MWp-vel fog bővülni

„Jelenleg ez a két legnagyobb projekt, melyekkel a Photon Energy saját portfóliója bővülni fog, és ezek az első olyan kereskedelmi projektjeink, melyek versenyképes energiával fogják ellátni a piacot. Az erőművek üzemeltetése terén nyert tapasztalatainkat arra fogjuk használni, hogy maximalizálhassuk az energiapiaci bevételeinket” – mondta Michael Gartner, a Photon Energy Australia vezérigazgatója.

A Photon Energy a FV erőművek tekintetében teljes-életciklus-megközelítést alkalmaz, és ennek megfelelően mindkét projektet házon belül fejlesztették. Ezek az erőművek lesznek az elsők, amelyek a Csoport IPP portfólióján belül közműszintű helyet fognak elfoglalni. Mindkét projekt esetében tervezési, beszerzési és építési (EPC) vállalkozó szerepét is a Photon Energy Engineering Australia Pty Ltd. fogja betölteni. Az üzembe helyezés várhatóan 2020 negyedik negyedévében (Q4) fog megtörténi, utána pedig a hosszútávú O&M (üzemeltetés és karbantartás) feladatokat szintén a Photon Energy Operations Australia Pty Ltd. fogja ellátni.

Mindkét erőmű 4,95 MWp AC hálózati kapacitással és 7 MWp DC beépített kapacitással rendelkezik. Az erőművek kétoldalú FV moduljait egytengelyes napkövetőkre fogják felszerelni, és a megtermelt áramot az Essential Energy hálózatába fogják betáplálni, nem rendszeres áramtermelőként. Előrejelzések szerint a két FV erőmű éves megtermelt kapacitása összesen 26,8 GWh lesz, és ezt a mennyiséget a vállalat az ausztrál nemzeti energiapiacon fogja értékesíteni kereskedelmi alapon. Az erőművek LGC (Large-scale Generation Certificates) tanúsítvánnyal fognak működni, mely igazolja, hogy az energia teljes mértékben megújuló forrásból származik, így a Photon Energynek nem kellett energia-adásvételi szerződést (power purchase agreement/PPA) kötnie. Azonban a jövőben a szerződések továbbra is fontos szerepet fognak játszani az erőművek árbevételi stratégiájában, további egyéb árfedezeti lehetőségek mellett.

Mennyibe kerül 1 kwh villamos energia 2020-ban? ITT kiszámolhatod!

„Az erőműveket a piaci árak mozgásának megfelelően aktívan menedzseljük majd, továbbá az energiatárolási lehetőségek hozzáadását is aktívan tervezzük. Ezáltal az erőműveket megfelelően tudjuk majd pozícionálni abban az időszakban, amikor a piac a hagyományos, fosszilis energiahordozókkal működő erőművekről alacsony költségű, megújuló energiaforrásokra áll át.” – vonja le a következtetést Michael Gartner.

A Leeton és a Fivebough FV erőmű Leeton város külterületén lesz, a Murrumbidgee Irrigation Area (Murrumbidgee Öntözési Terület) szívében. Ez az egyik legsokszínűbb régió Ausztráliában, mely citrus- és bortermeléséről híres. A régió energiafogyasztása is nagy: hagyományosan a több száz kilométerre fekvő nagy szénerőművektől vásárolja az energiát.

„Ez ismét mérföldkő a Photon Energy életében: az, hogy Ausztráliában megkezdtük az első két, portfóliónkhoz adandó közműszintű erőmű építését, segíteni fog a Csoportnak abban, hogy globális szinten is csökkentse az energiatermelés szezonális jellegét. Az Ausztráliában alkalmazott kereskedelmi megközelítéssel lefektetjük a hálózati szinten is versenyképes létesítmények kifejlesztésének alapjait, melyeket később Európában és a világ egyéb pontjain is hasznosítani tudunk majd. Büszkék vagyunk rá, hogy ezekben a nehéz időkben ausztrál csapatunk újabb nagy eredményt ért el, mely fejlesztési stratégiánk megvalósítása felé tett lépés is egyben” – tette hozzá Georg Hotar, a Photon Energy ügyvezető igazgatója.
 
„Az Infradebt nagyon örül, hogy sikerült véglegesíteni a pénzügyi együttműködést a Leeton Solar Farms-szal. Az elmúlt pár hónapban szorosan együttműködtünk a Photon Energyvel annak érdekében, hogy az Ausztráliában megvalósítandó stratégiájukat megfelelően támogató, előresorolt hiteleszközt tudjunk biztosítani számukra. Reméljük, hogy a Photon Energyvel a jövőben is együtt tudunk dolgozni, és további fejlesztéseikhez is tudunk majd segítséget nyújtani” – mondta Alexander Austin, az Infradebt vezérigazgatója.

Hozzászólások

Hálókocsikat szerez be a MÁV-Start

A vasúttársaság a szolgáltatásbővítés érdekében gyorsított, nyílt közbeszerzési eljárást írt ki 22 használt, légkondicionált hálókocsi beszerzésére, az ajánlatokat július 20-áig lehet beadni. A fejlesztést a vasúttársaság saját forrásból finanszírozza.
2020. 07. 08. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erőteljesen befolyásolta a koronavírus-járvány a Mapei Kft. exportját

Erőteljesen befolyásolta a koronavírus-járvány a második negyedévben a Mapei Kft. exportját, amely így az első félévben az előző évhez képest 53 százalékkal bővült és június végén meghaladta a 228 millió forintot - közölte az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazással foglalkozó társaság szerdán az MTI-vel.
2020. 07. 08. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megérkeztek a Volánbuszhoz az új autóbuszok

Megérkezett a Volánbuszhoz az a 15 új, Volvo 8900 típusú autóbusz, amelyek megvásárlásáról januárban kötött megállapodást a társaság a Volvo Hungária Kft.-vel - közölte a Volánbusz Zrt. kedden az MTI-vel.
2020. 07. 07. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

1 milliárd tokent bocsátott ki a Visa Token Szolgáltatás

A Visa Inc. (NYSE: V) ma bejelentette, hogy mostanra világszerte több mint 1 milliárd tokent bocsátott ki a Visa Token Szolgáltatás (VTS) révén, jelentős mérföldkövet elérve saját vállalásában, miszerint a társaság elősegíti az e-kereskedelem innovációjának felgyorsítását és a kifizetések biztonságosabbá tételét. A Visa Token Szolgáltatás helyettesíti a kártyatulajdonos 16 számjegyű Visa számlaszámát egy biztonságos tokennel, amely megvédi az adott kártya számát a csalóktól.
2020. 07. 07. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína sem mentette meg a BMW értékesítéseit

A BMW csoport a második negyedévben 25,3%-kal kevesebb autót értékesített globálisan, mint a tavalyi évben.
2020. 07. 07. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

29 milliós bírság a CIB-nek és a Raiffeisennek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen több mint 29 millió forint bírságot szabott ki a CIB és a Raiffeisen Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságok miatt.
2020. 07. 07. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Facebook és a WhatsApp nem ad ki információkat a hongkongi felhasználókról

A Facebook és a WhatsApp ezentúl nem ad információkat a felhasználóiról a hongkongi hatóságoknak - jelentette be hétfőn, egymástól függetlenül kiadott közleményében a két internetes közösségi médium.
2020. 07. 07. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lemondott a Commerzbank vezérigazgatója és az elnöke is

Pénteken a piacok zárása után jött a meglepetés, a Commerzbank vezérigazgatója és az elnöke is benyújtotta lemondását, azt követően, hogy az állam után a második legnagyobb tulajdonos, a Cerberus kritizálta többször is a vezetőket.
2020. 07. 06. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Prologis Park Budapest-Harbor legújabb spekulatív fejlesztése, a 11. épület teljesen megtelt

Tevékenységeinkkel ügyfeleink elégedettségét kívánjuk szolgálni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy tartós és bizalmon alapuló kapcsolatokat alakítsunk ki velük, rugalmas megoldásokat kínálva fájó pontjaikra. Kiváló példa erre hosszú távú ügyfelünkkel, a FIEGE logisztikai vállalattal való partneri kapcsolatunk Magyarországon.
2020. 07. 06. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővítette a postai feldolgozás kapacitását a Magyar Posta

A Magyar Posta az elmúlt időszakban országszerte több helyen bővítette a postai feldolgozást - hangsúlyozta Menyhárt Zoltán, az MP logisztikai fejlesztési igazgatója pénteken a cég legújabb, füzesabonyi logisztikai depójának pénteki avatásán.
2020. 07. 04. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Krízisben is fejlődni? A Pappas Auto mozgatórugói 2020-ban

A Pappas Auto Magyarország Kft. útját megalapítása 30. évében töretlen fejlődés kíséri. A vállalat éves forgalom tekintetében átlépte a száz milliárd forintot. A közeljövő célja az évente értékesített tízezer jármű és a Magyarország legnagyobb márkakereskedése cím.
2020. 07. 04. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Törvényt hoztak Németországban a szénalapú energiatermelés fokozatos leállításáról

Évekig tartó viták után pénteken elfogadta a német törvényhozás a szénalapú energiatermelés fokozatos leállításáról szóló csomagot, amelynek értelmében legkésőbb 2038-ig valamennyi szénerőművet leállítják.
2020. 07. 04. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A 4iG hálózati kommunikációs eszközöket szállít az MVM NET számára

A 4iG Nyrt. nettó 460 millió forint értékben szállít optikai szálas kommunikációs eszközöket az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. (MVM NET) számára egy nagyértékű szerződés keretében - közölte a 4iG pénteken az MTI-vel.
2020. 07. 04. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kivezeti részvényeit a tőzsdéről a BILK

Zártkörű részvénytársasági formában működik tovább a Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központjának helyet adó BILK Logisztikai Nyrt. - közölte a vállalat az MTI-vel csütörtökön.
2020. 07. 04. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Változik a Delta Technologies Igazgatóságának összetétele

Július 29-ei hatállyal lemondott a Delta Technologies Nyrt. igazgatósági tagságáról Hartmann István.
2020. 07. 03. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Deutsche Bank megmentheti a Wirecard-ot

A Deutsche Bank érdeklődik a Wirecard legértékesebb üzletága, a Wirecard Bank, vagy legalábbis annak egyes részei iránt.
2020. 07. 03. 13:40
Megosztás:
Hozzászólások:

Az ABB befejezte az Energetikai Hálózatok üzletág eladását a Hitachinak

Az üzletág eladása lehetővé teszi, hogy az ABB a kulcsfontosságú piaci trendekre és vevői igényekre, így a közlekedés és az ipar villamosítására, az automatizált gyártásra, a digitális megoldásokra, valamint magasabb szintű, fenntarthatóbb termelékenységre koncentráljon.
2020. 07. 03. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A TMH megkezdte az 1300 vasúti személykocsi szállítását az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaságnak, indul a magyarországi gyártás is

A napokban érkezett meg 22 darab, az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaság rendelésére készült, nemzetközi forgalomra is alkalmas vasúti személykocsi egy alexandriai kikötőbe, ezt követi még 10 másik a hónap végéig, amelyeket június közepén indítottak el Oroszországból. A 2020 áprilisában tesztelésre leszállított első kocsival együtt az első szállítmány összesen 33 harmadosztályú, légbefúvásos szellőztetéssel felszerelt kocsiból áll. Ez az első része annak nemrég elnyert megbízásnak, amivel a magyar vasúti járműgyártás történetének eddigi legnagyobb vállalkozása veszi kezdetét a Dunakeszi Járműjavítóban. A vállalat új tulajdonosai, a TMH csoporthoz tartozó TMH International valamint a Magyar Vagon Zrt. (MA-VAG), egy 1 milliárd Euro (350 milliárd Forint) értékű, 1.300 vasúti személykocsiról szóló megrendelés nagyobbik részét hozzák Dunakeszire.
2020. 07. 03. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Négy tram-train járművet rendelt a MÁV-Start

A MÁV-Start Zrt. további négy tram-train járművet rendelt a Stadler cégtől - közölte a MÁV csütörtökön a honlapján.
2020. 07. 03. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Távozott az EBRD elnöke

Távozott tisztségéből második négyéves mandátumának csütörtöki lejártával az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) első brit elnöke, Sir Suma Chakrabarti. Utódját a koronavírus-járvány miatt májusról októberre halasztott, éves londoni EBRD-közgyűlésen választják meg.
2020. 07. 03. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások: