A Visa elérte 100 százalékos megújuló energia célját

A Visa (NYSE: V) bejelentette, hogy a cég elérte a 2020-ra kitűzött, 100 százalékban megújuló energia használatára vonatkozó célját, ezzel is támogatva a vállalat elkötelezettségét globális tevékenységeinek felelősségteljes és fenntartható irányítása iránt, beleértve 76 országbeli 131 irodáját és 4 globális feldolgozóközpontot.

A Visa elérte 100 százalékos megújuló energia célját

A 100 százalékos megújuló cél 2018-as felállítása óta a Visa gyors intézkedéseket tett globális létesítmény-portfóliója terén az olyan megújuló energiaforrásokra való átállással, mint a nap- és a szélenergia.


“Mi a Visánál egyaránt látunk felelősséget és lehetőséget a fenntartható és inkluzív jövő felé történő átfogó váltásban,” mondta Al Kelly, a Visa Inc. vezérigazgatója. „Büszke vagyok az infrastruktúránkban véghezvitt befektetésekre, amivel sikerült elérnünk ezt a jelentős mérföldkövet a megújuló energia felhasználásunk tekintetében. Továbbra is prioritásként fogunk tekinteni üzletünk és iparágunk szerepének javítására a tisztább globális gazdaságra való átállásban.”


Együttműködve a helyi közművekkel és az elektromos áram piaci ellátóival, a Visa olyan megújuló energia megoldásokat finanszírozott az egyes piacokon, amelyek leginkább összhangban állnak az ország megújuló energiaforrásokhoz való hozzáállásával. Azokon a piacokon, ahol a Visa nagyobb létesítményeket működtet – többek közt az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, melyek globális energiafelhasználásának 80 százalékáért felelősek –, a vállalat az elektromos áram megújuló forrásaiba fektetett. A konkrét intézkedések magukba foglalták a részvételt a Total Energy (Egyesült Királyság), a Xcel Energy (Colorado, Egyesült Államok), az Austin Energy (Texas, Egyesült Államok) és a Peninsula Clean Energy (San Francisco öböl vidéke, Egyesült Államok) által kínált megújuló elektromossági programokban.


Az átfogó megújuló energiára való átállás támogatása iránti elkötelezettsége mellett a Visa csatlakozott és követte az RE100 irányelveket - egy, a 100 százalékos megújuló energia iránt elkötelezett, befolyásos vállalkozások által létrehozott globális együttműködést, melynek vezetője a Klímacsoport, partnerségben a CDP-vel; tagja lett Megújuló Energia Vásárlók Szövetségének (REBA); és aláírta a Megújuló Energia Vásárlók Alapelveit.


A 100 százalékban megújuló energia vásárlásával a Visa mérsékli a társaság által fogyasztott villamos energia üvegházhatású gázkibocsátását (Scope 2 kibocsátás), és közel 90 százalékkal csökkenti a létesítményeiből és adatközpontjaiból származó üzemeltetési kibocsátást, szemben a társaság 2014. évi kiindulási helyzetével.


„Gratulálunk a Visának ahhoz az izgalmas bejelentéshez, hogy elérték a 100 százalékos megújuló energiafelhasználást – ebből is látszik, hogy lehetséges a vállalatok számára a tiszta energiára való gyors átállás,” jelentette ki Amy Davidsen, a Klímacsoport Észak-Amerikáért felelős vezérigazgatója. “Az is igazán lenyűgöző, hogy a Visa más kulcsszereplőkkel együttműködve dolgozott megújuló energia kapacitásának növelésén az általuk működtetett területeken. Az ilyen vezetői tevékenység hozzájárul a piaci változások felgyorsításához és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.”


A Visa továbbra is elkötelezett a fenntarthatóbb jövő felé való elmozdulás elősegítése mellett - saját működését és a szélesebb kereskedelmi ökoszisztémát tekintve egyaránt.

Működése során a Visa intézményei világszerte energiahatékonysági intézkedéseket hajtottak végre ezen kötelezettségvállalás teljesítésének érdekében, ideértve a LEED alapú épülettervezés és üzemeltetés, valamint a világítás és a HVAC korszerűsítése iránti elkötelezettséget, továbbá hatékony elektronikai irányelvek bevezetését, amely a vállalat legnagyobb irodáiban lévő új elektronika legalább 90 százalékát magába foglalja, megfelelve az Energy Star, vagy pedig EPAT tanúsítási szabványoknak.


„Ahogy a világ figyelme egyre inkább az éghajlatváltozás globális kihívásaira irányul, mi is felismertük és megértettük, hogy vezető szerepet kell játszanunk a fenntarthatóbb jövő építésében,” mondta Douglas Sabo, a Visa Inc. Alelnöke, valamint vállalati felelősségvállalásért és fenntarthatóságért felelős vezetője. „A Visa számára ez az eredmény bizonyítja, hogy mennyire vagyunk elkötelezettek a jó ügy iránt, és hogy mutassuk az utat a fenntartható üzleti megoldások területén.”


Ez az eredmény a Visa szélesebb, az ipar által is elismert fenntarthatósági stratégiájára építkezik. A Visa 2017 óta szerepel a Dow Jones Észak-Amerikai Fenntarthatósági Indexében, FTSE4Good Index tag, valamint a Sustainalitycs, az ESG és a vállalatirányítási kutatások és besorolások vezető független globális szolgáltatója 2018-ban “Túlteljesítőnek” nevezte a vállalatot a Szoftver és Szolgáltatások szektorban. További díjakért és elismerésekért kérjük, látogassa meg a Visa’s 2018 Corporate Responsibility and Sustainability report oldalt.


A Visa fenntarthatóság iránti elkötelezettsége a vállalaton kívülre is kiterjed. A rengeteg folyamatban lévő törekvés között a cég:

-törekedett a tömegközlekedés és a városi mobilitás közti súrlódásának megszüntetésére,
-partnerként részt vett egy 25 országot magába foglaló tanulmányban, melynek témája a fogyasztók és az egészséges, fenntartható élet,
-segített elindítani a Travalystet, egy a fenntartható utazásra és turizmusra koncentráló kezdeményezést, valamint
-célorientált márkákhoz csatlakozott, például alapító partnere a Brand for Good-nak - egy kezdeményezésnek, amely mozgalmat szeretne felépíteni a fenntartható élet vonzóbbá, jutalmazóbbá és elérhetőbbé tételéért.

KALKULÁTORUNKKAL (csak kattints rá) MOST KISZÁMOLHATOD, HOGY:

- Mekkora az agyad a magyar átlaghoz képest?

Mekkora lenne az ideális vérnyomásod?

Mennyi pénzt kellene keresned, ha rendesen megfizetnék a tudásodat?

Hozzászólások

A Photon Energy 2019-es éve: 30,15 millió Eurós rekordbevétel és új szerződések

A Photon Energy N.V. (röviden: PEN, a „Cégcsoport” vagy a „Vállalat”) ma jelentette be a 2019-es üzleti év pénzügyi eredményeit; 2019-ben a Vállalat 30,154 millió eurós összesített rekordbevétellel dicsekedhet, ami az előző év eredményéhez képest 48,9%-os növekedést jelent.
2020. 02. 17. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Költségcsökkentéssel digitalizálódna a bankszektor

Komoly, átlagosan a költségek 10 százalékát elérő költségcsökkentési munkába kezdenek a világ pénzintézetei. Felismerték ugyanis, hogy a digitalizáció komoly kihívást jelent számukra. A megtakarított pénzt várhatóan digitalis képességeinek fejlesztésére fogják fordítani. Elsősorban a mesterséges intelligencia, a vállalatirányítási rendszerek és az automatizálás területén kívánnak előrelépni – derül ki a Deloitte 2019-es, több mint 1200 vezető megkérdezésével készített banki költséggazdálkodási felméréséből.
2020. 02. 17. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pert vesztett a Bayer - a gyomirtójával van baj

Újabb gyomirtóval kapcsolatos pert bukott el a Bayer az USA-ban.
2020. 02. 17. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint kétszeresére nőtt az ALTEO EBITDA értéke 2019-ben

Nagyot ugrott az ALTEO EBITDA-ja a tavalyi évben: összesen 3 milliárd 780 millió forintra nőtt, amely 110 százalékkal jobb eredmény a 2018-as bázisidőszakban elérthez képest. Árbevétel tekintetében pedig szintén jelentős, az előző évi bázisidőszakhoz képest 37 százalékos bővülést ért el a társaság, ezzel összesen közel 25,6 milliárd forintra nőtt az energetikai vállalatcsoport bevétele. A kedvező pénzügyi eredmények mellett rendkívül aktív tőkepiaci jelenlét, valamint erőteljes portfólióbővülés jellemezte a társaság előző évét, amellyel együtt sikeresen le is zárult a 2016-os részvénykibocsátás óta eltelt befektetési időszak – közölte a társaság a 2019-re vonatkozó, nem auditált pénzügyi eredményeit összegző befektetői prezentációjában.
2020. 02. 17. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2019-ben is dinamikus növekedés az Arval cégcsoportnál

A 2019-es évben kiváló növekedést produkált és tovább növelte piaci részesedését a működésének mind a 29 országában piacvezető Arval flottakezelő, amely mintegy 7000 alkalmazottal nyújt teljes körű, magas színvonalú lízingszolgáltatást és új mobilitási megoldásokat. Az Arval így a világ egyik leggyorsabban növekedő lízingszolgáltatója.
2020. 02. 17. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Baranyai Dávidot tervezi kinevezni a magyarországi NN Biztosító megbízott vezérigazgatójának az NN Csoport

Szabályozói jóváhagyás esetén a társaságnál 2016 óta értékesítési vezetőként dolgozó Baranyai Dávidot tervezi kinevezni megbízott vezérigazgatónak az NN Biztosító.
2020. 02. 17. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Felfüggeszti odesszai járatait a Wizz Air

Biztonsági okok miatt felfüggeszti odesszai járatait a Wizz Air magyar kötődésű diszkont légitársaság.
2020. 02. 15. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Aláírták a 2020-as bérmegállapodást a DUNAFERR-nél

2019 fekete év volt az európai acélipar számára, és ennek hatása alól a DUNAFERR sem tudta kivonni magát. A világgazdaság lassulása, a csökkenő kereslet, a késztermékárak zuhanása és a környezetvédelmi intézkedések terhei a DUNAFERR-t is érzékenyen érintették. Emiatt számos stratégiai fejlesztést el kellett halasztania a cégnek, és jelentősen vissza kellett fognia a termelést is. A piaci krízis miatt, több globális acélipari szereplő is európai gyára bezárására kényszerült az elmúlt évben, de a DUNAFERR, a vállalatcsoport válságintézkedéseinek köszönhetően talpon tudott maradni. A közel 10 hónapja tartó szigorú költséggazdálkodás – beleértve az elmúlt két hónapban végrehajtott létszámracionalizálási intézkedéseket is –, valamint a javuló piaci kilátások tették lehetővé az idei évre a bérfejlesztés megvalósítását.
2020. 02. 14. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Tesco és az Euronics is meghosszabbította stratégiai együttműködését a Budapest Bankkal

Újabb három évig folytatja együttműködését a Budapest Bank a Tesco Magyarországgal. Az együttműködés keretében a bank a kereskedelmi lánc pénzügyi partnereként biztosít fogyasztási kölcsönöket és fizetési számla szolgáltatásokat. 2020-ban a Euronics műszaki áruházlánccal is folytatódik az együttműködés, ahol a vásárlók hitelkártyát és áruhitelt is igényelhetnek.
2020. 02. 14. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kiemelkedő évet zárt 2019-ben a Nestlé Magyarországon is

Gyárai kimagasló teljesítményének is köszönhető, hogy kiemelkedő évet zárt tavaly a Nestlé Hungária Kft. Az élelmiszeripari társaság 95 milliárd forint értékben exportált különböző termékeket 2019-ben, így árbevételének közel kétharmadát már a külpiacok adják.
2020. 02. 14. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A szakszervezetek béremelésről és a létszámleépítés visszavonásáról állapodtak meg a Dunaferrel

A kollektív szerződés megkötésére jogosult szakszervezetek megállapodtak a bér- és szociális juttatások idei emeléséről az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentjével, amely visszavonta a 2019 októberében bejelentett csoportos létszámcsökkentési szándékát - közölte a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2020. 02. 14. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Klíma-és természetvédelmi tervet fogadott el a kormány

Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány, amelynek részleteit Orbán Viktor miniszterelnök fogja ismertetni vasárnapi évértékelőjében - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2020. 02. 14. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb vádemelés az Egyesült Államokban a kínai Huawei és két amerikai leányvállalata ellen

Az Egyesült Államokban csütörtökön újabb vádat emeltek a kínai telekommunikációs óriáscég, a Huawei és két amerikai leányvállalata, továbbá a vállalat kanadai házi őrizetben lévő pénzügyi igazgatója, Meng Van-csou ellen, ezúttal ipari-műszaki titkok eltulajdonítását célzó zsarolás gyanúja miatt.
2020. 02. 14. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a Nemzetközi Befektetési Bank nyeresége

Nőtt a Nemzetközi Befektetési Bank (NBB) nyeresége tavaly; a budapesti székhelyű pénzintézetnek a BÉT honlapján megjelent jelentése szerint adózott eredménye 5,685 millió euróra nőtt a 2018. évi 5,622 millió euróról.
2020. 02. 13. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Zöld kötvények és kevesebb műanyag az irodákban

A Morgan Stanley nem csak aktív szereplője a globális zöldkötvény-piacnak, de a pénzintézet budapesti technológiai központjában mobilalkalmazással is csökkentik a műanyagpazarlást a dolgozók.
2020. 02. 13. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Takarék Jelzálogbank lett az év jelzáloglevél-kibocsátója

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. nyerte az év jelzáloglevél-kibocsátója díjat a hazai tőkepiac egyik legkiemelkedőbb eseményén, a BÉT Legek 2019 rendezvényen, csütörtökön. A szakmai díj annak elismerése, hogy sikeres a Takarék Jelzálogbank üzleti stratégiája és működésének átalakítása refinanszírozó jelzálogbankká.
2020. 02. 13. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Átlépte a 13 milliárdos forgalmat a REGIO JÁTÉK

A magyar játékpiac forgalma 2019-ben az előző évi 45-50 milliárdról 50-53 milliárd forintra nőtt a közel 25%-os részesedésével piacvezető, és tavaly 13,17 milliárd forint éves forgalmat realizáló REGIO Játékkereskedelmi Kft. becslése szerint. A vállalat jó évet zárt 2019-ben: az átlagos kosárérték mellett emelkedett az eladott játékok darabszáma, valamint 5 új áruházat is nyitott, így országszerte már 40 helyen várják a vásárlókat.
2020. 02. 13. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Nokia telefonok otthona visszalép a barcelonai MWC 2020 eseményről

A HMD Global a kezdetektől fogva figyelemmel kíséri a Covid-19 járvány kitörése utáni helyzetet. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy visszalépünk a 2020-as Mobil Világkongresszuson való részvételtől.
2020. 02. 13. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az USA után Európában is hódít a vezető magyar big data cég

Közel 25 százalékos árbevétel növekedést ért el 2019-ben a budapesti székhelyű Starschema Kft., amely ezzel megközelítette a 4 milliárd forintos éves bevételi határt. A főként Fortune 500-as nagyvállalatoktól érkező megrendelések mellett ez az eredmény nagyrészt a cég új európai projektjeinek köszönhető.
2020. 02. 13. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

E-autókkal a klímaváltozás ellen

Elektromos autókra cseréli le teljes járműflottáját a Schneider Electric 2030-ig. A társaság emellett minden nagyobb irodájánál és gyárában kialakítja az ilyen autók töltéséhez szükséges infrastruktúrát.
2020. 02. 13. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások: