A Visa elérte 100 százalékos megújuló energia célját

A Visa (NYSE: V) bejelentette, hogy a cég elérte a 2020-ra kitűzött, 100 százalékban megújuló energia használatára vonatkozó célját, ezzel is támogatva a vállalat elkötelezettségét globális tevékenységeinek felelősségteljes és fenntartható irányítása iránt, beleértve 76 országbeli 131 irodáját és 4 globális feldolgozóközpontot.

A Visa elérte 100 százalékos megújuló energia célját

A 100 százalékos megújuló cél 2018-as felállítása óta a Visa gyors intézkedéseket tett globális létesítmény-portfóliója terén az olyan megújuló energiaforrásokra való átállással, mint a nap- és a szélenergia.


“Mi a Visánál egyaránt látunk felelősséget és lehetőséget a fenntartható és inkluzív jövő felé történő átfogó váltásban,” mondta Al Kelly, a Visa Inc. vezérigazgatója. „Büszke vagyok az infrastruktúránkban véghezvitt befektetésekre, amivel sikerült elérnünk ezt a jelentős mérföldkövet a megújuló energia felhasználásunk tekintetében. Továbbra is prioritásként fogunk tekinteni üzletünk és iparágunk szerepének javítására a tisztább globális gazdaságra való átállásban.”


Együttműködve a helyi közművekkel és az elektromos áram piaci ellátóival, a Visa olyan megújuló energia megoldásokat finanszírozott az egyes piacokon, amelyek leginkább összhangban állnak az ország megújuló energiaforrásokhoz való hozzáállásával. Azokon a piacokon, ahol a Visa nagyobb létesítményeket működtet – többek közt az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, melyek globális energiafelhasználásának 80 százalékáért felelősek –, a vállalat az elektromos áram megújuló forrásaiba fektetett. A konkrét intézkedések magukba foglalták a részvételt a Total Energy (Egyesült Királyság), a Xcel Energy (Colorado, Egyesült Államok), az Austin Energy (Texas, Egyesült Államok) és a Peninsula Clean Energy (San Francisco öböl vidéke, Egyesült Államok) által kínált megújuló elektromossági programokban.


Az átfogó megújuló energiára való átállás támogatása iránti elkötelezettsége mellett a Visa csatlakozott és követte az RE100 irányelveket - egy, a 100 százalékos megújuló energia iránt elkötelezett, befolyásos vállalkozások által létrehozott globális együttműködést, melynek vezetője a Klímacsoport, partnerségben a CDP-vel; tagja lett Megújuló Energia Vásárlók Szövetségének (REBA); és aláírta a Megújuló Energia Vásárlók Alapelveit.


A 100 százalékban megújuló energia vásárlásával a Visa mérsékli a társaság által fogyasztott villamos energia üvegházhatású gázkibocsátását (Scope 2 kibocsátás), és közel 90 százalékkal csökkenti a létesítményeiből és adatközpontjaiból származó üzemeltetési kibocsátást, szemben a társaság 2014. évi kiindulási helyzetével.


„Gratulálunk a Visának ahhoz az izgalmas bejelentéshez, hogy elérték a 100 százalékos megújuló energiafelhasználást – ebből is látszik, hogy lehetséges a vállalatok számára a tiszta energiára való gyors átállás,” jelentette ki Amy Davidsen, a Klímacsoport Észak-Amerikáért felelős vezérigazgatója. “Az is igazán lenyűgöző, hogy a Visa más kulcsszereplőkkel együttműködve dolgozott megújuló energia kapacitásának növelésén az általuk működtetett területeken. Az ilyen vezetői tevékenység hozzájárul a piaci változások felgyorsításához és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.”


A Visa továbbra is elkötelezett a fenntarthatóbb jövő felé való elmozdulás elősegítése mellett - saját működését és a szélesebb kereskedelmi ökoszisztémát tekintve egyaránt.

Működése során a Visa intézményei világszerte energiahatékonysági intézkedéseket hajtottak végre ezen kötelezettségvállalás teljesítésének érdekében, ideértve a LEED alapú épülettervezés és üzemeltetés, valamint a világítás és a HVAC korszerűsítése iránti elkötelezettséget, továbbá hatékony elektronikai irányelvek bevezetését, amely a vállalat legnagyobb irodáiban lévő új elektronika legalább 90 százalékát magába foglalja, megfelelve az Energy Star, vagy pedig EPAT tanúsítási szabványoknak.


„Ahogy a világ figyelme egyre inkább az éghajlatváltozás globális kihívásaira irányul, mi is felismertük és megértettük, hogy vezető szerepet kell játszanunk a fenntarthatóbb jövő építésében,” mondta Douglas Sabo, a Visa Inc. Alelnöke, valamint vállalati felelősségvállalásért és fenntarthatóságért felelős vezetője. „A Visa számára ez az eredmény bizonyítja, hogy mennyire vagyunk elkötelezettek a jó ügy iránt, és hogy mutassuk az utat a fenntartható üzleti megoldások területén.”


Ez az eredmény a Visa szélesebb, az ipar által is elismert fenntarthatósági stratégiájára építkezik. A Visa 2017 óta szerepel a Dow Jones Észak-Amerikai Fenntarthatósági Indexében, FTSE4Good Index tag, valamint a Sustainalitycs, az ESG és a vállalatirányítási kutatások és besorolások vezető független globális szolgáltatója 2018-ban “Túlteljesítőnek” nevezte a vállalatot a Szoftver és Szolgáltatások szektorban. További díjakért és elismerésekért kérjük, látogassa meg a Visa’s 2018 Corporate Responsibility and Sustainability report oldalt.


A Visa fenntarthatóság iránti elkötelezettsége a vállalaton kívülre is kiterjed. A rengeteg folyamatban lévő törekvés között a cég:

-törekedett a tömegközlekedés és a városi mobilitás közti súrlódásának megszüntetésére,
-partnerként részt vett egy 25 országot magába foglaló tanulmányban, melynek témája a fogyasztók és az egészséges, fenntartható élet,
-segített elindítani a Travalystet, egy a fenntartható utazásra és turizmusra koncentráló kezdeményezést, valamint
-célorientált márkákhoz csatlakozott, például alapító partnere a Brand for Good-nak - egy kezdeményezésnek, amely mozgalmat szeretne felépíteni a fenntartható élet vonzóbbá, jutalmazóbbá és elérhetőbbé tételéért.

KALKULÁTORUNKKAL (csak kattints rá) MOST KISZÁMOLHATOD, HOGY:

- Mekkora az agyad a magyar átlaghoz képest?

Mekkora lenne az ideális vérnyomásod?

Mennyi pénzt kellene keresned, ha rendesen megfizetnék a tudásodat?

Hozzászólások

Gyors változásokra számít az olajiparban a Mol Nyrt. elnöke

A koronavírus világszerte megnehezítette az olajipar helyzetét, ezért felgyorsulhat az iparág átalakulása - mondta a Mol Nyrt. elnöke az 58. Közgazdász vándorgyűlés pénteki ülésén.
2020. 09. 26. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megszerezte a SZIT minősítést a SunDell

Szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) nyilvántartásba vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a SunDell Estate Nyrt.-t - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2020. 09. 26. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Eurolikviditást nyújtó devizaswap tendert tartott az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) eurolikviditást nyújtó devizaswap-tenderén minden banki ajánlatot elfogadott és 529 millió euró (192,21 milliárd forint) összegben kötött ügyletet október 1-ei lejárattal - közölte a jegybank pénteken.
2020. 09. 25. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EB fellebbezést nyújt be az Apple-bírság ügyében

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújtott be pénteken az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple számítástechnikai óriáscégnek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt korábban kiszabott 13 milliárd eurós bírságot.
2020. 09. 25. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Októbertől indul a HulladékRadar alkalmazás

Októbertől élesben működik a HulladékRadar alkalmazás - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára pénteken Sümegen.
2020. 09. 25. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

1,99 milliárd forint veszteség az MKB-csoportnál

Az MKB-csoport 2020 első fél évében adózás után 1,99 milliárd forint veszteséget ért el, a nettó kamateredmény 14,5 milliárd forintos és a nettó jutalékeredmény 11,3 milliárd forintos volumene mellett - közölte a bank pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) alapján készült jelentésében.
2020. 09. 25. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Válaszút előtt a jegybank

Válaszút előtt áll a jegybank, ám egyelőre nem lép egyik irányba sem. Egy szigorítás visszafogná a gazdaságot, a lazítás magasba lökné az inflációt és gyengítené a forintot. A nem lépés is lépés, de kérdés, meddig tart még ki a piac türelme – értékeli az MNB keddi döntését a Sberbank Magyarország Zrt. Treasury vezetője.
2020. 09. 25. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Átadták a civil szektor szakmai díjait

Innovatív tanoda hátrányos helyzetű régióban, közösségi összefogás a Római partért és közel 100 ezer főt számláló online licitáló csoport jó ügyekért - ez csak három példa a Civil Díj 2020 nyertesei közül. A NIOK Alapítvány idén ötödik alkalommal adta ki a Civil Díjakat, kilenc kategóriában díjazták 2019 legsikeresebb kezdeményezéseit a szűk körben, szabadtéren, a budapesti Hunyadi téren megtartott díjátadón.
2020. 09. 25. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újpesti panelból indult kisvállalkozás most amerikai piacon terjeszkedik tovább

A Magyarországon piacvezető RoadRecord.hu Kft. örömmel jelenti be 2020-as amerikai piacra lépését MileageWise márkanéven. A meghatározó lépést a már meglévő világszínvonalú technológia teszi lehetővé, ami belföldön egyértelműen bizonyította sikerességét. 90%-os piaci részesedéssel Magyarországon a RoadRecord Online útnyilvántartó program magasan az élen jár az útnyilvántartás területén, mind népszerűség, mind felhasználói elégedettség tekintetében a maga 17.500 fős felhasználói táborával
2020. 09. 25. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szlovákia befizette idei kötelezettségét a Nemzetközi Beruházási Banknak

Magyarország és Oroszország után Szlovákia is befizette a 2020 és 2022 közötti tőkésítési programból vállalt idei részét a Nemzetközi Beruházási Banknak (NBB) - közölte a pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.
2020. 09. 25. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2022-ben visszaeshet az éves infláció 3 százalékra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb Inflációs jelentése szerint az infláció éves mértéke 2022-ben eshet vissza 3 százalékra, idén és jövőre még kevéssel meghaladhatja a 3,5 százalékot; a gazdaság teljesítménye is 2022-re térhet vissza a korábbi szintre, és addigra csökkenhet a GDP-arányos államadósság 70 százalékig, a munkanélküliségi ráta is ekkorra mérséklődhet ismét 4 százalékra.
2020. 09. 24. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szinte üresek még a Ryanair téli járatai

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary arról panaszkodott, hogy a novemberi és decemberi járatokra a foglaltság alig 10%-a a szokásos értéknek, melyért a brit kormány intézkedéseit is felelőssé tette.
2020. 09. 24. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az arany az év egyik legjobb befektetése

23,75 százalékos növekedést mutat az arany ára az elmúlt egy évben, ezzel az egyik legjobban teljesítő befektetési eszköz. A következő időszakban pedig az USA dollár gyengülése, a meglóduló infláció, a kamatok alacsony szinten maradása mind-mind a további árfolyamemelkedés felé mutat – derül ki az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen szakértőjének elemzéséből.
2020. 09. 24. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

1,56 milliárd forintból modernizálta három áruházát a Spar

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. modernizálta a Budakeszin, Nyergesújfalun, valamint Komáromban található üzletét, a három szupermarket átalakítására 1,56 milliárd forintot fordítottak - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
2020. 09. 24. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Óriáscégek harca a klímaváltozás ellen

Megmenthetik-e a Földet a sokak által kritizált óriásvállalatok? Segíthet-e a klímaváltozás elleni küzdelemben, ha a pénzügyi cégek zöld befektetési célpontokat ajánlanak ügyfeleiknek? Ezekre a kérdésekre keresett választ a jövő legfontosabb trendjeit feltérképező budapesti Brain Bar fesztiválon Eric Dugelay, a Deloitte fenntarthatósági szolgáltatásokért felelős globális vezetője.
2020. 09. 24. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Veronika Spanarova lett a Citi magyarországi vállalatának vezérigazgatója

A Citibank Europe plc Veronika Spanarovát nevezte ki a Citi magyarországi vállalatának vezérigazgatójává. Veronika új pozíciójában a Citi magyarországi növekedését célzó munkát irányítja, miközben gondoskodik arról, hogy a vállalat mindenkor megbízhatóan, a legmagasabb normáknak megfelelően végezze üzleti tevékenységét. Veronika Kevin A. Murray helyét veszi át, aki mostantól a Citi lengyelországi szolgáltatóközpontjának vezetői posztját látja el. Új pozíciója mellett Kevin Murray marad a Citi közép-európai régiójának vezérigazgatója.
2020. 09. 24. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv-lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a szeptember 23-án megtartott 39. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2020. 09. 23. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bírságot kapott az MKB Bank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 4 millió forint bírságot szabott ki az MKB Bankkal szemben az új Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) kibocsátásának és felhasználásának szabályaira vonatkozó rendelkezések megsértése miatt, a vizsgált időszakban száz ügyfél főkártyája esetében nem, vagy a lejáratot követően késedelmesen bocsátotta rendelkezésre az új SZÉP-kártyát - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.
2020. 09. 23. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az online értékesítések repítették a Nike-t

Komoly pozitív meglepetést okozott a Nike most zárult gazdasági első negyedévében.
2020. 09. 23. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Itt az MNB legfrissebb gazdasági előrejelzése: markáns visszaesés

Megérkeztek a jegybank prognózisai. A várakozásoknak megfelelően nem módosultak a kamatszintek, a megjelent közlemény több fontos üzenetet is tartalmazott. Elsőként a közlemény elejére került, hogy a jegybank elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása. Ez egyfajta üzenetként tekinthető arra vonatkozóan, hogy nem tévesztik szem elől az inflációs célokat, ugyanakkor továbbra is dezinflációs hatásokat várnak az idei év utolsó negyedévében.
2020. 09. 23. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások: