A legjobb személyi kölcsön nyomában: mi alapján dönts?

Ahogy közeledik a karácsony, megkezdődik az év azon szakasza, amikor elárasztja az utcákat a szeretet és a személyi kölcsön-hirdetések hada.

A legjobb személyi kölcsön nyomában: mi alapján dönts?

A statisztikák alapján ilyenkor kiugróan sokan nyúlnak hitelhez, ám ember legyen a talpán, aki eligazodik a bankok kínálta személyi kölcsönök tucatjai között. Az elnevezések és a különböző kamatok, összegek és THM-ek között nagyon könnyű elveszni, ha az ember a legjobbat keresi. Pedig érdemes kicsit több időt szánni a legkedvezőbb ajánlat felkutatására, hiszen akár százezer forinttal is jobban járhatunk, ha elég alaposak vagyunk.

Ahhoz, hogy eldönthessük, melyik lehet számunkra a legjobb személyi kölcsön, a Bank360 hitelekkel foglalkozó szakemberei adnak hasznos szempontokat.

Keressünk az alapján, ami neked a legfontosabb


Érdemes kitartani a saját elképzelésünk mellett, ha tudjuk, hogy milyen konstrukció lehet számunkra a legjobb. Ha kiszámoltuk, hogy csak havi maximum 30 000 forintot tudunk törlesztőrészletre szánni, ne lépjünk túl a pénzügyi határainkat azért, mert nagyobb összeget vehetünk fel a bank szerint. Akkor se hagyjuk a tervünket, ha tudjuk, hogy mekkora THM-et tudunk bevállalni. Ne kockáztassunk egy drágább hitellel. Persze ehhez az kell, hogy pontosan ismerjük a pénzügyeinket, ezért hasznos, ha első lépésként feltérképezzük, hogy milyen lehetőségeink vannak a visszatörlesztésnél.

Mindig figyeljünk oda, TÉNYLEGESEN mennyibe kerül a kölcsön


Nagyon nem mindegy, hogy a hitel kamatozását nézzük, vagy a teljes hiteldíj mutatót, azaz a THM-et. Lehet egy kölcsönnek alacsonyabb a kamata, ha az ügyviteli díjak és a járulékos szolgáltatások méregdrágák, mi rosszabbul járunk, mint az elméletileg „drágább” hitellel. A THM megmutatja, hogy a kamaton kívül milyen egyszeri díjakkal (folyósítási költség, ügyintézési díj stb.) kell számolnunk egy kölcsön esetében. A mutatóval objektíven tudjuk összehasonlítani a kölcsönöket, így segít az eligazodásban.

Ne hagyjuk parlagon az akciókat

Amennyiben teljesítünk bizonyos feltételeket, kamatkedvezményt kaphatunk szinte az összes banknál, tehát olcsóbb lesz a kölcsön. Melyek ezek a feltételek? A legtöbb esetben a magas jövedelem és a pénzünk parkoltatása az, amit kérnek a pénzintézetek. A legnagyobb kedvezményt akkor kaphatjuk, ha a nettó 250 000 forint feletti fizetésünket a hitelező bankhoz érkeztetjük. Persze ezen túl további időszakos akciókat is igénybe vehetünk. Ilyenekkel találkozhatunk egy új hitelkonstrukció indulásakor, de szinte biztos, hogy idén karácsonykor is megannyi kedvezmény és akció közül választhatunk. Azt azonban fontos észben tartani, hogy soha ne a kedvezmény legyen az, ami miatt elköteleződünk akár több évre is egy hitel mellett.

Ne csábuljunk el az első ajánlatra


A hitelszakértők óva intenek attól, hogy egyből letegyük a voksunkat az első szembejövő kölcsön mellett. A reklámok helyett érdemes inkább az összehasonlításnak hinni. Egy kalkulátor segítségével nagyon gyorsan kiderül, hogy melyik a legolcsóbb személyi kölcsön, az esetek jelentős részében pedig elmondható, hogy nem az lesz, amelyiket a legjobban reklámozzák. Éppen ezért ne hagyjuk, hogy az érzelmeink vezessenek, higgyünk inkább a számoknak!

Egyelőre itt veheted fel a legjobbat


Ha megnézzük a Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával a jelenlegi felhozatalt, láthatjuk, hogy 1 millió forintos kölcsönt 60 hónapos törlesztéssel a korábbi évekhez képest igen kedvező THM-mellett vehetünk fel, ha vállaljuk, hogy a hitelező bankhoz érkezik  a fizetésünk.

A legolcsóbb ajánlat a Sberbanké, a Fair személyi kölcsönnel a második hónaptól havi 21 471 forintot kell törlesztenünk. A hitel fix kamatozású, nem kell tartanunk az árfolyamváltozástól vagy a kamat emelkedésétől. Szintén erős ajánlata van az MKB Banknak: a Mosoly személyi kölcsön alig tér el törlesztőben, 21 233 forint, utána a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne a legolcsóbb 21 814 forinttal. Aki nem szeretne a bankfiókban várakozni, az bátran használhatja a Cofidis videós azonosítását, amivel szinte percek alatt lezavarhatja a hiteligénylés folyamatát. Fapados kölcsönük már egy kicsit drágább, 23 710 forintos törlesztőrészlet mellett vehető igénybe.

 

Ajándékozzunk szívvel, döntsünk ésszel

Személyi kölcsönökből tehát bőven válogathatunk, de ne ijedjünk meg a széles felhozataltól. Szánjunk időt a választásra és alapozzuk meg a döntésünket, a szívünk helyett pedig inkább az eszünkre hallgassunk. Amennyiben tartjuk magunkat az itt megadott néhány támponthoz, nem hozhatunk rossz döntést, így az ünnepek is stresszmentesen, az ajándékozás okozta örömökkel telhetnek.


Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest

Hozzászólások

Kamatfigyelő: új lakáshitelek jelentek meg a piacon – tovább emelkedtek a kamatok

Több bank is módosított a jelzáloghitel-kamatokon augusztus végén – szeptember elején, de új termékkekkel is találkozhatnak a hiteligénylők
2018. 09. 19. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nullszaldóval zárta az első fél évet a Diákhitel Központ

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.
2018. 09. 19. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Erste Bank megduplázta kisvállalkozói hitelállományát

Az első hét hónapban az Erste Bank megduplázta kisvállalkozói hitelállományát - közölte a pénzintézet szegmensért felelős vezetője kedden Szegeden.
2018. 09. 18. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A bizalom a hitel záloga

A magyarországi vállalati hitelezés folyamatosan bővül, aminek több oka van, így a kedvező makrogazdasági mutatók és az alacsony kamatok is segítik a hitelezést. Emellett azonban a kulcs a KKV-k optimizmusa; a tapasztalatok szerint a legkisebb cégek is fejlesztenének, ha kell, akkor hitelből.
2018. 09. 18. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bitcoin alapú hitelt kínál a magyar projekt

Szombat délben indult az INLOCK.io egy hónapos, nyilvános ICO-ja. A projekt 2.5 millió dollárt vont be a korábbi, meghívásos befektetési körben. A magyar alapítású blockchain megoldás a bankok számára teszi lehetővé a kriptovaluta fedezetű hitelezést.
2018. 09. 17. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Két hét múlva hatályba lép az MNB rendelete

Októbertől szigorodnak az adósságfék szabályok, hatályba lép ugyanis a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely a rövidebb kamatperiódusú jelzáloghiteleknél a mostaninál alacsonyabb eladósodottságot enged meg a jövedelem mértékéhez képest.
2018. 09. 15. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megindult a harc az ügyfelek kegyeiért: így akcióznak a bankok ősszel

Nem panaszkodhatnak azok, akik az ősszel hirtelen megemelkedő kiadásokat személyi kölcsön segítségével szeretnék fedezni. Egyre több pénzintézet rukkol elő időszakos kölcsönakciókkal, nagy a harc a legjobb ügyfelekért. A szakértők szerint karácsonyig további akciókra és kedvezményekre számíthatunk, ha kiadásainkat személyi kölcsönből fedeznénk, így most igazán fontos, hogy tényleg a legkedvezőbb kölcsönt kutassuk fel.
2018. 09. 11. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A biztonság ára: többet kell-e fizetni októbertől lakáshiteleinkre?

Már egy hónap sincs a Magyar Nemzeti Bank által bejelentett szigorított adósságfék szabályok életbe lépésig. A Duna House Hitelcentrumának körképében az általa közvetített hitelek augusztusi adatait vizsgálta, illetve nézte meg, hogy a szigorított szabályok milyen változást hozhatnak egy átlagos hitel esetében. Az augusztusi adatok alapján a fővárosban a hitellel lakást vásárlók átlagosan közel 15 millió forint hitelt vettek fel, a havi törlesztőrészlet pedig átlagosan 95 ezer forint volt. Vidéken a felvett hitelek átlaga 9,1 millió forint volt, míg a törlesztőrészletekre 71 ezer forintot fizettek átlagosan.
2018. 09. 10. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Másfélszeres növekedés és újabb rekord a lakossági hitelpiacon

Továbbra is nagyon élénknek mondható a lakossági hitelpiac, a lakáshitelek mellett a személyi kölcsönök iránt is nagy a kereslet. Utóbbi piac újabb rekordot ért el, miközben a hitelfelvevők számára egyre fontosabb a kiszámíthatóság - derül ki a BankRáció.hu hivatalos jegybanki adatokon és saját tapasztalatokon alapuló összefoglalójából.
2018. 09. 10. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyi a BUBOR és miért fontos ez minden változó kamatozású forint hitel esetén?

Mennyi most a BUBOR? Hogyan változik a BUBOR értéke? Hány százalékon állnak az egyes BUBOR fixingek? Hogyan néz ki a BUBOR alakulása grafikonon? Ezeket a kérdéseket a jövőben nagyon sok változó kamatozású forint hiteles ügyfél fogja majd feltenni. Ez természetes, hiszen egy várhatóan emelkedő kamatkörnyezetben a BUBOR értéke nagyban emelheti (csökkentheti) a hitel havi törlesztőrészletét.
2018. 09. 08. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Októbertől jönnek a 15 éves kamatrögzítésű lakáshitelek

Október 1-től forgalmazhatják a hitelintézetek a 15 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozású Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket (MFL), a 3 éves kamatrögzítésű hitelek értékesítése viszont megszűnik - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.
2018. 09. 05. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Lakáshitelesek tízezreinek érdemes lépnie a kockázatok miatt

Az új lakáshiteleknél többségben vannak a biztonságos, több évre vagy akár a futamidő végéig fix törlesztést garantáló konstrukciók, a már meglévő lakáshitelek között azonban sok a változó kamatozású hitel, amelyek kockázatosak.
2018. 09. 03. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkentenék a lakáshitelpiac kockázatait - szigorodnak a hitelfelvételi szabályok

Októbertől lépnek életbe a lakáshitelezésre vonatkozó szigorúbb, egyben a kockázatok mérséklését célzó szabályok. A legfontosabb változások közé tartozik, hogy csak a 10 évnél hosszabb időre vagy a teljes futamidőre fix törlesztőrészletű lakáshiteleknél érheti el a havi törlesztés a nettó jövedelem 50 vagy 60 százalékát, a többi lakáshitelnél 25-40 százalék lesz a korlát. A BankRáció.hu adatai szerint augusztus végén a 10 millió forintos, 20 éves futamidőre fix törlesztést garantáló lakáshitelek közül a legolcsóbbak havi törlesztése 70 ezer forint alatt marad.
2018. 08. 27. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

400 milliárd forint hitelhez jutott 17 ezer kkv

Csaknem 400 milliárd forint hitel került több mint 17 ezer hazai kis- és középvállalkozáshoz (kkv) az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalásával az első fél évben.
2018. 08. 25. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Online személyi kölcsön: szeretjük, de számos előnyét nem ismerjük

Kétségtelenül egyre népszerűbb az online személyi kölcsön*. Az OTP Bank az idei év első felében 3,6 milliárd forintnyi online személyi kölcsönt folyósított ügyfelei számára, az előző év azonos időszakához képest 33 százalékos növekedést eredményezve. A termék sikere ellenére sok előnyével még mindig nincsenek széles körben tisztában, ezért az OTP Bank szakértői összeszedték a három legkedveltebbet.
2018. 08. 15. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

10 millió forint 18 évre – így néz ki egy átlagos lakáshitel

Egyre felelősebben döntenek a lakásvásárlók a jelzáloghitel-felvételről: míg 3 évvel ezelőtt csak 30 százalékuk választott 5 vagy 10 éves kamatperiódust, mára ez az arány közel 90 százalékra nőtt – derül ki a Budapest Bank elemzéséből. A pénzintézet adatai szerint az átlagos hitelösszeg félmillió forinttal nőtt a fenti időszakban, miközben a kamatok átlag 0,6 százalékponttal csökkentek.
2018. 08. 09. 19:01
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén kapósabb a diákhitel

A diákhitel iránt idén jóval nagyobb az érdeklődés a korábbi évekhez képest a számos kedvező változás miatt - mondta Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.
2018. 08. 08. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Így emelkednek a hitelkamatok a K&H Bank-nál, egy kivétellel

A K&H Bank július 23-tól megemeli a hitelkamatokat, kivéve a 20 évre rögzített jelzáloghiteleket, ahol 40 bázisponttal mérséklik azt - tájékoztatta a bank360.hu a ProfitLine.hu-t.
2018. 07. 25. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mínuszba kerültek a veszélyes lakáshitelek

Az idén 314 milliárd forint értékben kötöttek lakáshitel-szerződéseket a bankok, ez 36 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. A rizikósabb, változó kamatozású új lakáshitelek összege 15 százalékkal mérséklődött. A legalább 10 évig fix törlesztésű lakáshiteleknél 26 százalékos növekedés következett be.
2018. 07. 20. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kölcsönfolyósítás akár 1 óra alatt

A MikroCredit Zrt. Magyarországon és az egész régióban elsőként vezette be a videós azonosítás és az elektronikus aláírás együttes használatával történő digitális ügyintézést, mely teljes mértékben online kölcsönigénylést és szerződéskötést tesz lehetővé a fedezetlen személyi kölcsönök piacán, így alapjaiban megváltoztatva az ügyintézés eddig ismert metódusait.
2018. 07. 12. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árfolyamok

BÉT Ár % Változás