Átalakulóban az Appeninn Nyrt. menedzsmentje

Rendkívüli közgyűlést hívott össze az Appeninn Nyrt. szeptember 30-ra, amelyen megerősíthetik a társaság igazgatótanácsa által áprilisban meghozott döntéseket, és szavazhatnak azokról a kérdésekről, amelyeket érintően az igazgatótanács nem hozott határozatot. Emellett egy átrendeződés is zajlik az Appeninn Nyrt. menedzsmentjében, amelynek keretében új tagokat választanak a társaság igazgatótanácsába és auditbizottságába a közgyűlésen. Az igazgatótanács átalakulásának értelmében Bernáth Tamás, a társaság vezérigazgatója és egyben az igazgatótanács elnöke – több igazgatótanácsi taggal együtt – lemond a társaságban betöltött tisztségeiről, továbbá kezdeményezte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Az új menedzsment összetételére vonatkozóan a társaság két 5% feletti részvényese, az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Avellino Holding Zrt. és a Zinventive Zrt. is több komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szakember megválasztására tett javaslatot.

Átalakulóban az Appeninn Nyrt. menedzsmentje

A szeptember 30-ra összehívott rendkívüli közgyűlés célja, hogy a közgyűlés szavazásával is megerősítse az igazgatótanács által áprilisban, a halasztást nem tűrő kérdések ügyében közgyűlési hatáskörben meghozott döntéseket. Így a közgyűlés szavazhat az előző évi pénzügyi beszámolóról, a 2019. évi adózott eredmény teljes egészében eredménytartalékba helyezéséről, valamint a sajátrészvény-vásárlásra vonatkozó javaslatról.
 
Emellett új igazgatótanácsi és auditbizottsági tagok is érkezhetnek a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett ingatlanpiaci társasághoz, az Appeninn Nyrt.-hez, szeptember 30-án erről is dönt majd a vállalat közgyűlése. A rendkívüli közgyűlés egyik napirendi pontja a társaság igazgatótanácsa három jelenlegi tagjának, Malik Zoltánnak, dr. Tóth Juditnak és Bernáth Tamásnak lemondása tisztségeiről, illetve Guttmann György Vilmosnak korábbi, tavasszal történő lemondása. Bernáth Tamás az igazgatótanácsi tisztsége mellett vezérigazgatói titulusáról is lemondott.
 
Az új igazgatótanács összetételére vonatkozóan a társaság részvényese, az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Avellino Holding Zrt. több szakembert is megválasztásra javasolt a közgyűlés számára. Továbbá az Avellino Holding Zrt. a rendkívüli közgyűlés napirendi pontjainak további egy ponttal történő kiegészítését terjesztette elő, amelynek értelmében a részvényes javasolja az igazgatótanács számára, hogy a társaság hatékonyabb működésének érdekében, más hazai tőzsdei cégeknél bevált gyakorlatot követve a jövőben a társaság vezérigazgatóját ne a közgyűlés, hanem az igazgatótanács nevezze ki.
 
Az Avellino Holding Zrt. által javasolt szakemberek megválasztása esetén dr. Bihari Tamással és Kertai Zsolttal erősödhet a társaság menedzsmentje. Dr. Bihari Tamás az elmúlt években kiemelten az IT-iparágban, jogi vezetői feladatokat látott el. Munkája során jelentős tapasztalatokat szerzett az akvizíciók, a közigazgatás, valamint támogatásból megvalósuló projektek területén, illetve az ehhez kapcsolódó jogi és finanszírozási területeken. 2019-ben, jogi igazgatóként a 4iG Nyrt.-hez csatlakozott, ahol többek között a belső szervezet fejlesztésének szabályozási hátterében és az IT területhez kapcsolódó akvizíciók támogatásában működött közre. Kertai Zsolt 1999-től a Plaza Centers-nél kezdte karrierjét, 2004-ig a Csepel Plaza igazgatójaként, illetve 2006-ig regionális igazgatóként a Csepel és a Duna Plaza üzemeltetéséért és bérbeadásáért volt felelős. 2006-tól a Plaza Centers magyarországi érdekeltségeit fejlesztési igazgatóként folytatta karrierjét. 2013-tól felkérték a vállalat ügyvezető igazgatói pozíciójának betöltésére, amely tisztséget 2019-ig látta el.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!
 
Az Appeninn Nyrt. másik 5 százalékot meghaladó tulajdoni hányaddal rendelkező részvényese, a Zinventive Zrt. szintén két szakembert javasolt a társaság Igazgatótanácsába, Nemes István Róbert és Dr. Hegelsberger Zoltán személyében. Nemes István Róbert a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodási Karán szerzett közgazdász diplomát. Regisztrált mérleglépes könyvelői képesítését 2014-ben ACCA diplomával bővítette. Közel 20 éves építőipari tapasztalattal rendelkezik, mind kivitelezés, mind pedig komplex ingatlanfejlesztés területén. Dr. Hegelsberger Zoltán az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett, ezt követően az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében szerzett „Európa jogi” szakjogász posztgraduális képzettséget. Jogi tevékenysége mellett vezető tisztségviselői szerepet és felügyelőbizottsági tagságot vállalt több hazai meghatározó társaságban. Az elmúlt években a Bayer Csoport jogi vezetőjeként jogi oldalról támogatta a cégcsoport által végrehajtott jelentős volumenű építőipari technológiai beruházásokat és ingatlanfejlesztési projekteket.

Hozzászólások

Növekvő árbevétel, zéró hulladék: Megjelent a Borsodi Sörgyár fenntarthatósági jelentése

A Borsodi Sörgyár bemutatta második, 2019-es fenntarthatósági jelentését, amelyből többek között kiderül, hogy amellett, hogy a vállat nettó árbevétele közel 10 százalékkal emelkedett, csökkent a bőcsi üzem hőtermelése, és 2018 után 2019-ben is zéró tonna maradt a lerakott gyártási hulladék mennyisége.
2020. 10. 20. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyes eredményeket publikált az IBM

Az előzetes eredményvárakozásainál enyhén jobb eredményt ért el az IBM a harmadik negyedévben.
2020. 10. 20. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A közellátás számára biztosítja influenzavakcináját a Sanofi

Megállapodás született arról, hogy Magyarország koronavírus elleni védekezését támogatva az idei influenzajárványra allokált teljes, mintegy 100 ezer adagból álló oltóanyag készletét a Nemzeti Népegészségügyi Központnak adja át a Sanofi Pasteur. Ez az együttműködés támogatja a magyar kormány azon célját, hogy a különösen veszélyeztetett társadalmi csoportok számára minél szélesebb körben biztosítsák az oltás nyújtotta védelmet az influenza ellen.
2020. 10. 20. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Huawei új kutatás-fejlesztési központot épít Budapesten

A Huawei új kutatás-fejlesztési (k+f) központot hoz létre Budapesten, Magyarország és Kína együttműködése minden eddiginél jobb - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat jubileumi rendezvényén kedden Budapesten.
2020. 10. 20. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Beszállt az Indotek a Waberers-be, 24%-ot szerzett a társaságban

Az Indotek Group megállapodást kötött a Mid Europa Partners-szel, amelynek értelmében a magyar vállalat megvásárolja a Waberer's International Nyrt. részvényeinek 24 százalékát. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságban szerzett részesedése mellett a befektetési vállalat vételi opciót szerzett a Mid Europa Partners által tulajdonolt Waberer’s-részesedés fennmaradó 47,99 százalékára is. Az engedélyezési eljárások befejezését követően várhatóan 2021 első negyedévének végéig zárul le az adásvétel.
2020. 10. 20. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Okos megoldásokkal fejleszti a villamosenergia-hálózatot az E.ON

Okos megoldásokkal fejleszti a villamosenergia-hálózatot az E.ON csoport Északnyugat-Dunántúlon és Szlovákia nyugati részén, ezzel az energiatermelés és a felhasználási csúcsok közötti különbségeket kívánják kezelni - tájékoztatta az E.ON Hungária hétfőn az MTI-t.
2020. 10. 19. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Felülteljesített a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 371,64 pontos, 1,12 százalékos emelkedéssel, 33 596,79 ponton zárt hétfőn.
2020. 10. 19. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A TESCO nyerte a balatoni nyarat látogatószám alapján

Ezen a nyáron minden hatodik magyar a belföldi nyaralást, azon belül is a Balatont választotta. A mobiltelefonok anonimizált helyadatain alapuló, lokációelemző szolgáltatás, a LocSight minden korábbinál precízebb elemzést készített arról, milyen hatást gyakorolt ez a régió kiskereskedelemére. A június 1. és szeptember 30. közti időszak forgalmáról készült analízisből többek között kiderült, hogy a balatoni lakosok és a nyaralók vásárlási szokásai eltérőek.
2020. 10. 19. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Elkészült a Mol új gumibitumen-üzeme

Elkészült a Mol Zalai Finomítójában a gumibitumen gyártására képes új üzem, amely naponta mintegy 96 tonna, éves szinten 20 000 tonna útépítési alapanyagot tud termelni - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2020. 10. 19. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

AutoWallis: Lezárult a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedés átvétele

Sikeresen lezárta az AutoWallis Szlovénia legnagyobb BMW márkakereskedésének átvételét, miután a vállalat megszerezte a tranzakció zárásához szükséges hatósági hozzájárulásokat és a szerződés egyéb feltételei is teljesültek. Ezzel a lépéssel az AutoWallis belépett az ország autó kiskereskedelmi piacára is, és jelenleg is vizsgálja, hogy a patinás német autómárka mellett továbbiakat is értékesítsen Szlovéniában.
2020. 10. 19. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Indotek érdekeltségébe kerül a Waberer's

A Mid Europa Partners megállapodást kötött a Trevelin Holding Zrt.-vel, az Indotek csoport tagjával a Waberer's International Nyrt. részvényei 24 százalékának eladásáról, valamint arról, hogy vételi opciót biztosít az Indotek számára a fennmaradó 47,99 százalékos tulajdonrészének megvásárlására - közölték hétfőn.
2020. 10. 19. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új településeken érhető el a DIGI mobil szolgáltatása

Újabb 24, többek között alföldi és Balaton környéki településen tette elérhetővé mobil telekommunikációs szolgáltatását a DIGI Kft., az így októbertől már több mint 650 településen elérhető a magyarországi lakosság 70 százaléka számára - közölte a szolgáltató az MTI-vel.
2020. 10. 17. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezérigazgató érkezett a METRO Magyarország élére Thierry Guillon-Verne személyében

2020 októberétől a METRO korábbi horvátországi vezérigazgatója, Thierry Guillon-Verne kerül a METRO Magyarország élére. A hazai posztot 7 évig betöltő vezérigazgató, Horváth Imre mostantól a horvátországi METRO irányítását veszi át. A vezetői átszervezés a METRO vállalatirányítási és stratégiai működésének rendszeres része, mely során az igazgatók az egyes régiókban szerzett tapasztalataikkal fejleszteni és bővíteni tudják a vállalat hálózatán belüli egységeket.
2020. 10. 16. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A teljes PAN-PEK az Enterprise Investors tulajdonába kerül

Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VII magántőkealap megállapodást írt alá a PAN-PEK piacvezető horvát pékárukészítő és -kiskereskedelmi társaság fennmaradó 35%-os tulajdonrészének megvásárlásáról.
2020. 10. 16. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szabályos-e a tömeges lázmérés a munkahelyeken?

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) tájékoztatása szerint a mindenkire általánosan kiterjedő lázmérés meghatározott feltételek mellett megengedett – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda.
2020. 10. 16. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentős nyereség a Mercedes gyártójánál

Az előzetes számok alapján a Daimler 3,07 milliárd eurós operatív eredménnyel zárta a harmadik negyedévet. Ez nem csak az 1,61 milliárd eurós várakozást haladja meg, de felülmúlja a tavalyi eredményt is.
2020. 10. 16. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hatmilliárd forintos beruházással bővít a Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnokon

Több mint hatmilliárd forintos beruházással bővíti tevékenységét a Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnokon - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön a Tisza-parti városban, a vállalat új gyártórészlegének alapkőletételén.
2020. 10. 16. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az ALTEO megszerezte a Pannon szélerőmű park tulajdonjogát

Az ALTEO Energiaszolgáltató NyRt. megszerezte a Pannon szélerőmű park tulajdonjogát csütörtökön - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2020. 10. 15. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenti téli járatainak számát a Ryanair

Az újabb utazási korlátozások bevezetése miatt a Ryanair tovább csökkenti a téli menetrendi időszakban elérhető járatok számát, az október végétől március végéig tartó időszakban a tavalyi kapacitás alig 40 százaléka lesz csak elérhető.
2020. 10. 15. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Felavatták a MET Csoport naperőművét Kaba térségében

Megkezdte a kereskedelmi termelést a MET Csoport 43 megawatt beépített teljesítményű naperőműve Hajdú-Bihar megyében, a létesítményt szalagátvágással csütörtökön hivatalosan is felavatták - közölte az MTI-vel a cégcsoport eszközdivíziójának vezetője.
2020. 10. 15. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások: