Az online webshopok szárnyalása

Az elmúlt évtizedek eseményeit tekintve egy gazdasági terület kiemelten népszerűvé vált világszerte, ez pedig a webshopok térnyerése.

Az online webshopok szárnyalása

Az internetes rendelések piaca folyamatosan bővül és a magyar webshopok kínálatában egyre több az online bolt, online márkakereskedés, online kaszinó és online szinte már minden elérhető. Ha például szerencsét akar próbálni nem kell gyalogolnia, miközben ugyanazokat az előnyöket élvezheti, mint offline. Ahogy a szerencsejáték, úgy az élet egyre több területe kerül át a web világába. Az interneten jelenleg a higiéniai termékek rendelésszáma közel a négyszeresére ugrott az elmúlt hónapokhoz mérten, az elektronikai cikkek vásárlása pedig a kétszeresére nőtt. A magyar vásárlók online rendelési szokásai rohamtempóban fejlődnek és ezzel együtt a termékkínálat is próbál lépést tartani.

Folyamatos növekedést érnek el az online ruha és szépségápolási oldalak is. Ma már nem okoz gondot, hogy online rendeljen valaki magának egy márkás cipőt, vagy egy csinos szoknyát. Az “órákat eltöltünk a boltokban ruhapróbával” már egyre kevésbé bevett gyakorlat. Ezzel szemben nagyobb népszerűsége van a pár kattintással otthon kiválasztott ruhadarabok rendelésének, melyek néhány nap alatt már ott hevernek a kanapénkon. Ha pedig probléma lenne a mérettel, akkor minden további nélkül ugyanúgy visszaveszik, mintha csak a boltban vásároltuk volna.

A szórakoztató elektronika online rendelése és az élelmiszer házhozszállítás rohamtempóban növekszik és gyakorlatilag nincs olyan korosztály már Magyarországon sem, amely ne venné ki a részét az online vásárlásból. Az élelmiszer webshopok és kiszállítók nagy piaca főleg az idősebb korosztály, amelynek óriási segítséget és kényelmet nyújt az efféle szolgáltatás. Az időseknek gyakorlatilag ki sem kell lépniük a házból és az ajtóhoz érkezik a teljes heti bevásárlás. Persze ez a lehetőség más célcsoportoknál is népszerű, de a legnagyobb előnyt az idősebbek és a nyugdíjasok számára jelenti.

A szórakoztató elektronikai cikkek online vásárlása nem tud csökkenni és egyre több webshop szakosodik kizárólag ilyen típusú árucikkek forgalmazására. A fizikai vásárlással szemben online sokkal több lehetőség van megismerni a termékek jellemzőit, tulajdonságait, előnyeit és nem utolsó sorban azt, hogy hol érhetők el a legolcsóbb áron. Mára már nem ritka a YouTube videók alapján történő online vásárlás sem, hiszen egy videóból megtudhatjuk, hogy hogyan kell használni egy adott terméket, illetve milyen paraméterekkel rendelkezik működés közben, valamint, hogy valóban képes a célját ellátni. Ezt egy polcra feltett terméknél nem kapjuk meg.

Az online világban egyre több a sokféle webshop, kaszinó, gyógyszertár és mindenféle bolt.  Az interneten történő szerencsejáték és vásárlás ugyanolyan biztonságos. Ezért a logisztikai cégek is elkezdtek gomba módon szaporodni. Ezek a vállalatok többek között a webshopok házhozszállításának megoldására hegyezték ki a profiljukat, így számos kisebb nagyobb magyarországi vállalattal tudnak partneri szerződést kötni és akár már 1 napon belül útjára indítani az első megrendeléseket. Nem kis felelősség a csomagok szállításának koordinálása, hiszen a vásárlási folyamaton túl a csomag kiérkezésének ideje az egyik legkritikusabb pont a vevők szemszögéből. Ha gyors a logisztika, akkor elégedett a vevő is, és elkötelezettebb lesz az adott webshop és így a logisztikai partner iránt is.

A webes vásárlások aranykorában sok tényezőn múlik az, hogy ki lesz sikeres és ki pedig nem. Általánosságban elmondható, hogy akinél a kínálat, a fizetési módok és a kiszállítási idő harmonizál a vásárlói igényekkel, annak nagy gondja nem lesz az üzlet működésével. Azonban az, aki szembemegy a jól bevált gyakorlatokkal és olyat próbál megvalósítani a piacon, melyre a célközönség még nem készült fel, az nagyot koppanhat.

Hozzászólások

Rekordösszegű költségvetésből gazdálkodhat a Magyar Honvédség

Rekordösszegű költségvetésből gazdálkodhat jövőre a Magyar Honvédség - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
2020. 07. 08. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem okozott meglepetést a júniusi infláció

Nem okozott meglepetést a fogyasztói árak emelkedési ütemének júniusi gyorsulása az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, akik kiemelték: az adat megegyezik a piaci konszenzussal.
2020. 07. 08. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megnyitották a kínai kormányzat nemzetbiztonsági irodáját Hongkongban

Megnyitották a kínai központi kormányzat nemzetbiztonsági irodáját Hongkongban szerdán - adta hírül internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.
2020. 07. 08. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az MNB figyeli a határon átnyúló fintech szolgáltatókat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatosan figyeli a határon átnyúló fintech szolgáltatók működését, és szükség esetén teszteli az általuk kínált alkalmazásokat, üzleti modelleket - közölte a jegybank az MTI-vel szerdán.
2020. 07. 08. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erőteljesen befolyásolta a koronavírus-járvány a Mapei Kft. exportját

Erőteljesen befolyásolta a koronavírus-járvány a második negyedévben a Mapei Kft. exportját, amely így az első félévben az előző évhez képest 53 százalékkal bővült és június végén meghaladta a 228 millió forintot - közölte az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazással foglalkozó társaság szerdán az MTI-vel.
2020. 07. 08. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egy második hullám súlyosan érintheti Európát

Ha a koronavírus-járvány esetleges második hulláma az elsőhöz hasonló mértékű visszaesést jelentene, az nagyon súlyosan érintené az európai gazdaságot - hangsúlyozta Halmai Péter közgazdász az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
2020. 07. 08. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nőttek az árak júniusban

Júniusban a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
2020. 07. 08. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mínuszban indult a kereskedés az európai tőzsdéken

Mínuszban indult a kereskedés a vezető nyugat-európai tőzsdéken szerdán.
2020. 07. 08. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarországra is visszatért az Andersen

Az OrienTax Adótanácsadó Zrt. és a Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda a mai naptól Andersen név alatt, közösen folytatják tevékenységüket. A két cég 2018 óta működik együtt az Andersen Global nemzetközi adó- és jogi tanácsadói cégcsoporttal, amelynek 2020 elején lettek teljes jogú tagjai. Magyarországgal egy időben összesen 11 európai országban hajtanak végre még hasonló névváltást.
2020. 07. 08. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem blöff volt! Tényleg kilép az USA a WHO-ból!

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból - jelentette kedden amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva több amerikai médium is, köztük a The Wall Street Journal című lap.
2020. 07. 08. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Le kellett döfnöm Donaldot! - Az unokahúga is támadja Trump-ot

Könyvet írt Donald Trump amerikai elnökről az unokahúga. Az elnököt kedvezőtlen színben feltüntető memoár július 14-én jelenik meg, de kedd este az amerikai sajtóban már részleteket közöltek belőle.
2020. 07. 08. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína, mint szuperhatalom?

Kína arra törekszik, hogy a világ egyetlen szuperhatalma legyen - jelentette ki az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója kedden a washingtoni Hudson Intézetben tartott előadásában.
2020. 07. 08. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hollandia lakossága még sokszínűbb lesz 2050-re

Az elkövetkező három évtizedben a holland népesség még sokszínűbbé válik - olvasható a holland statisztikai és demográfiai intézet legújabb felmérésében.
2020. 07. 08. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyen hatással van a madárinfluenza-járvány a magyar baromfihús-ellátásra?

A madárinfluenza-járvány nem okoz érdemi áruhiányt baromfihúsból az idén a belföldi piacon, ugyanakkor az ágazat helyzetét nehezítették az exportkorlátozások és a koronavírus-járvány - közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI érdeklődésére.
2020. 07. 08. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megindult a kilábalás az iparban

Ahogy a kiskereskedelemben, úgy az iparban is megindult a kilábalás májusban, ezzel egyértelművé vált, hogy a válság mélypontját az áprilisi hónap jelentette az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint.
2020. 07. 08. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhe áremelkedés várható a lakásfelújítási piacon

Enyhébb áremelkedés várható a lakásfelújítási piacon idén a harmadik negyedévben a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Masterplast Nyrt. közös, reprezentatív felmérése szerint.
2020. 07. 08. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Európai szintű menhelyre gyűjtenek a szurkolók

Évente több tonna adományt kap külföldi magyaroktól is a világszinten egyedülálló – és egyik legismertebb – hazai állatvédő csoport, a Szurkolók az Állatokért. A kapott felajánlást – jellemzően állateledeleket és anyagi támogatást – a hazai fociklubok kemény magjából verbuválódott, radikális állatvédő csapat továbbadományozza. E mellett a szervezet rövidtávú célja egy európai szintű menhely létrehozása, amelynek érdekében most spanyolországi állatvédőkkel is felvették a kapcsolatot.
2020. 07. 08. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egymillió forint támogatást kaphatnak a vidéki idegenvezetők

Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. kedden megjelent pályázatának köszönhetően.
2020. 07. 08. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezekbe a nyaralókba menekülnének a vevők az esetleges második hullám elől

Erős a kereslet a nyaralók iránt, a Balatonon, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is. A Veszprém megyében lévő eladó nyaralók iránt júniusban 47 százalékkal többen érdeklődtek, mint egy évvel korábban. Sok balatoni településen nőttek az árak, a siófoki átlagos négyzetméterár a járvány előtti szinthez, azaz februárhoz képest 4 százalékkal 629 ezer forintra nőtt. Balatonmáriafürdőn 17 százalékos drágulás következett be, ez 280 ezer forintos árat jelent, ami a balatoni szinthez képest alacsonynak mondható. A Velencei-tó két sztártelepülésén ellentétesen mentek a négyzetméterárak, Gárdonyban 4 százalékkal csökkentek, Velencén viszont 11 százalékkal nőttek az elmúlt 4 hónapban. Egyre nagyobb az érdeklődés a Tisza-tónál lévő nyaralók iránt, ami nem csoda, mert viszonylag olcsón megszerezhetőek. Az abádszalóki nyaralók négyzetméterára júniusban 149 ezer forint volt, ami egyébként 4 százalékos áremelkedésnek felel meg februárhoz képest.
2020. 07. 08. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

CIG Pannónia elemzés

2020. 07. 08. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: