Bemutatta éves fenntarthatósági jelentését a Huawei

Nyilvánosságra hozta 2018-as fenntarthatósági riportját a Huawei Technologies. A vállalat több mint egy évtizede készít kimutatást arról, milyen lépéseket tett a környezet védelme, valamint a digitális technológiák energiafelhasználásának csökkentése és a felhasználók technológiai bevonása érdekében. A Huawei 2018-ban az 5G állomások sikeres telepítését követően 20 százalékkal csökkentette a hálózat energiafogyasztását, amely mindössze egytizede a jelenlegi 4G infrestruktúráénak. A vállalat tavaly több mint 930 millió kWh elektromos áramot használt fel tiszta energiaforrásból, közel félmillió tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását, és a korábbi éveknél is nagyobb hangsúlyt helyezett a digitális szakadék felszámolására: a jelentés szerint a világ lakosságának 66 százaléka internet hiányában még mindig nem vesz részt a globális kommunikációban.

Bemutatta éves fenntarthatósági jelentését a Huawei

A Huawei idén tizenegyedik alkalommal mutatta be az előző évre vonatkozó fenntarthatósági jelentését. Az utóbbi évek során a Huawei azon dolgozott, hogy segítsen elérni az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait (SDGs) és egy, minél több felhasználó számára elérhető ökoszisztémát építsen ki partnereivel, illetve végrehajtsa saját stratégiai célkitűzéseit.

Fókuszban az 5G

A Huawei Technologies fenntarthatósági riportja négy fő területet nevezett meg, amelyek fejlesztésével csökkenteni kívánta tevékenységének ökológiai hatását. A vállalat az ötödik generációs hálózatok esetében is törekszik az energiahatékonyságra. A Huawei számos innovációt hozott létre az 5G kutatása folyamán, a termékfejlesztésben és mérnöki kivitelezés során egyaránt. Az ötödik generációs hálózatok a jelenlegieknél sokkal nagyobb kapacitással működnek majd, valamint a jövőben az itt történő adatátvitel sebessége is sokszorosára növekszik.

A jelentés kimutatta, hogy a vállalatnak 2018-ban sikerült 20 százalékkal az iparági átlag alá csökkentenie az 5G állomások energiafogyasztását, amely a jelenlegi 4G infrastruktúra energiaigényének alig egytizedét teszi ki, és ez várhatóan igaz lesz akkor is, mikor az ötödik generációs hálózatok elérik elődjük elterjedtségét. Az 5G „energiatakarékossága” elsősorban a vállalat innovatív technológiai megoldásainak köszönhető. A nagyteljesítményű algoritmusok biztosítják a Huawei lapkáinak jobb integrálhatóságát, valamint az egyes modulok energiafogyasztását is befolyásolják. A vállalat innovatív alapanyagai és algoritmusai hozzájárulnak az energia-feldolgozás fejlődéséhez, a biomimetikus hűtési megoldások pedig a hő megfelelő elosztásában segítenek. Ezeknek a megoldásoknak köszönhetően a Huawei 5G egységei kisebbek és könnyebbek, mint elődeik, és a kültéri használatra gyártott ötödik generációs bázisállomások (5G Simplified Solution, Super Blade Site) sem igényelnek külön hűtési rendszert, ezzel jelentősen csökkentve az energiafogyasztást.  „A megfelelő megoldásokkal a Huawei 5G megoldása egyike lesz a zöld technológiáknak.” – tette hozzá a vállalat elnöke.

Digitalizációt mindenkinek

A Huawei jelentése kimutatta, hogy ma közel kétmilliárd ember nem rendelkezik megbízható mobilszolgáltatással, valamint a GSMA adatai szerint a világ összes háztartásának 66 százaléka, közel négymilliárd ember internet hiányában nem vesz részt a globális kommunikációban. A vállalat a minden eddiginél megfizethetőbb és elérhetőbb digitális szolgáltatásokban látja a mindenki számára biztosított infokommunikációs szolgáltatások jövőjét, amely képes lehet felszámolni a globális digitális szakadékot.

Kevin Tao, a Huawei Fenntartható Fejlesztésekért felelős Tanácsának igazgatósági tagja és elnöke elmondta: „Minden felhasználó, háztartás és szervezet számára el akarjuk juttatni a digitális technológia előnyeit. Ezzel a céllal hoztuk létre a TECH4ALL globális digitális technológiai bevonást elősegítő kezdeményezésünket. A program egyik eredménye, hogy 2018 végére 40 millió vidéki és kistelepülésen élő lakos felhasználó csatlakozott az úgynevezett RuralStar megoldásunkhoz.”

Tao hozzátette, hogy a Huawei jelenleg 3 milliárd ember számára biztosít kommunikációs szolgáltatásokat és továbbra is elkötelezettek a biztonságos hálózati megoldások támogatása mellett szerte a világon. “Az elkötelezettségünknek semmi sem állhat az útjába, még a tavalyi indonéziai 7.7-es erősségű földrengés sem, ahol a Huawei volt az első és egyetlen beszállító, aki azonnal a helyszínre érkezett.” – mondta a Fenntartható Fejlesztésekért felelős Tanács elnöke.

Innovációval a Földért

A Huawei fenntarthatósági stratégiájának további célja a környezetvédelem. A vállalat támogatja a tiszta, hatékony, alacsony szénfelhasználású és körkörös gazdasági modellt. A jelentésből kiderül, hogy a vállalat gyártási és egyéb tevékenységei során olyan innovatív megoldásokat alkalmaz, amelyek figyelembe veszik a termékek és szolgáltatások életciklusát, valamint csökkentik a gyárak energiafelhasználását, környezetszennyezését. 2018-ban a vállalat mintegy 932 millió kWh elektromos áramot használt fel tiszta energiaforrásokból, ezzel 450.000 tonnával csökkentette a károsanyag-kibocsátását. A Huawei ezen felül elkötelezett amellett, hogy olyan partnerekkel dolgozzon, akikkel együtt tehet a csökkentett szén-alapú társadalomért.

Liang Hua, a Huawei elnöke elmondta, hogy a környezetvédelem kulcskérdés a Huawei fenntartható fejlesztési kezdeményezései szempontjából: “Az energiatakarékosság a legjelentősebb szempontjává vált a jövőbeli kommunikációs hálózatok működésének. Kevesebb energiafelhasználással több adatot kell továbbítanunk és ezzel egyidőben csökkenteni kell a rendszer energiafogyasztását. Az IKT technológia tud ebben segíteni”- tette hozzá a vezető.

Szoftverekben a biztonság kulcsa

A Huawei a stabil és biztonságos hálózati működésre és a felhasználók privát szférájának védelmére irányuló célkitűzéseket egy “biztonság és megbízhatóság/szavahihetőség” fókuszú stratégiává fejlesztette tovább 2018-ban. Ezen a területen a vállalat az elkövetkező években is számos innovációt helyezett kilátásba: a Huawei kétmilliárd dollár értékben fejleszti a szoftvereit, hogy jobban reagáljanak a teljes ipart érintő jövőbeli kiber- és adatbiztonsági kihívásokra.

Hozzászólások

Innovációs kisvállalkozás új üzemét avatták Nagykanizsán

Fémmegmunkálással foglalkozó, robottechnológiát is alkalmazó kisvállalkozás 165 millió forintos beruházással épült új üzemét avatták fel pénteken Nagykanizsán.
2019. 08. 24. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Sztrájkra készülnek a British Airways pilótái

Sztrájkot jelentettek be pénteken a British Airways (BA) brit légitársaság pilótái szeptember 9-10-re és 27-re.
2019. 08. 24. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyomozás indult a Microsoft-ügyben

Különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a Microsoft-ügyben.
2019. 08. 23. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bevezetik a rövidített munkaidőt a Schaeffler német üzemében

Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai üzemében az ágazat egészére jellemző hullámvölgy miatt - írta csütörtökön a Handelsblatt című üzleti lap.
2019. 08. 23. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Hiventures-től érkezett az MFB új pénzügyi vezetője

Az új vezetők kinevezése során a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) törekszik arra, hogy a kiemelt tapasztalatot igénylő feladatokat az MFB Csoporton belül már bizonyított szakemberek lássák el. Ennek szellemében az MFB Pénzügyi Divíziójának vezetésével Kisgergely Kornélt bízta meg, aki ezt megelőzően az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. vezérigazgatói feladatait látta el. A kockázati tőkealap-kezelő új vezetője Katona Bence, a Társaság korábbi vezérigazgató-helyettese lett, míg a korábban az MFB-nél is dolgozó Mikesy Álmos a Hiventures vezérigazgató-helyetteseként dolgozik a továbbiakban.
2019. 08. 23. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent a CIG Pannónia adózott eredménye

A CIG Pannónia csoport 610 millió forint adózás utáni veszteséget jelentett csütörtökön az első fél évről, de a teljes átfogó jövedelme 416 millió forint nyereséget mutatott - tette közzé a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. második negyedéves tőzsdei gyorsjelentésében a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2019. 08. 22. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Alibaba elhalasztja részvénykibocsátását

Kína legnagyobb e-kereskedelmi vállalata, az Alibaba csoport elhalasztja Hongkongba tervezett részvénykibocsátását az ázsiai pénzügyi központot eluraló politikai feszültség növekedése miatt - értesült a Reuters hírügynökség bennfentes forrásokból.
2019. 08. 22. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett - 30 éves a Zyxel

A Zyxel ma ünnepli fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.
2019. 08. 21. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Bayer eladja az állategészségügyi üzletágát

Tegnap jelentette be a Bayer, hogy megállapodott az állategészségügyi üzletágának eladásáról.
2019. 08. 21. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

A UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimplevállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS® hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.
2019. 08. 21. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Samsung és a Xiaomi aratott az európai okostelefon piacon

A dél-koreai Samsung és a kínai Xiaomi aratott a többi gyártó kárára a második negyedévben a szinte változatlan forgalmú európai okostelefon piacon a Canalys piackutató cég felmérése szerint.
2019. 08. 19. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és nettó eredménye

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 16,1 milliárd forint nettó árbevételt és 652 millió forint nettó eredményt ért el az első fél évben a konszolidált IFRS-adatok szerint - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2019. 08. 18. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Küzd az elemekkel a Deere

9 milliárd dolláros árbevételről számolt be a Deere a gazdasági harmadik negyedévben a konszenzus által várt 9,4 milliárd dollárral szemben, ami így 3,4%-os visszaesést jelentett év/év alapon.
2019. 08. 17. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

430 ezren perelnék be a Volkswagent

Már több mint 430 ezren csatlakoztak Németországban ahhoz a csoportos keresethez, amit a Volkswagennel szemben indítottak a dízelbotrány miatt.
2019. 08. 17. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

11 éve zuhant ekkorát a GE részvénye

11 éve nem látott esést szenvedtek el tegnap a General Electric részvényei, miután egy neves pénzügyi elemző azzal gyanúsította meg a céget, hogy könyvelési csalást követtek el.
2019. 08. 16. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.
2019. 08. 16. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Érik a fordulat az Nvidia-nál

Helyesen becsülhette meg az Nvidia menedzsmentje azt, hogy az idei év második felére nagyjából leépülnek az addicionális készletek a videokártyák piacán - olvashatjuk az ERSTE elemzői anyagában.
2019. 08. 16. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Boeing felfüggesztette egyik repülőgépének a fejlesztését

A Boeing felfüggesztette új szélestörzsű repülőgépe, a 777X kisebb, 8-as változatának fejlesztését, a gép forgalomba állásának időpontja bizonytalan - írta az Air Current szaklap alapján a Reuters.
2019. 08. 16. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A 4iG nagy összegű szerződést írt alá a Budapest Bankkal

A 4iG Nyrt. augusztus 14-én nagy összegű szerződést kötött a Budapest Bank (BB) Zrt.-vel - közölte a 4iG csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2019. 08. 16. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Áremelés jöhet a Lenovónál

A Lenovo kínai számítástechnikai konszern elnöke figyelmeztetett csütörtökön, hogy áremelésre kényszerülnek, ha az Egyesült Államok növeli a kínai importtermékek vámtarifáit.
2019. 08. 16. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások: