Bemutatta éves fenntarthatósági jelentését a Huawei

Nyilvánosságra hozta 2018-as fenntarthatósági riportját a Huawei Technologies. A vállalat több mint egy évtizede készít kimutatást arról, milyen lépéseket tett a környezet védelme, valamint a digitális technológiák energiafelhasználásának csökkentése és a felhasználók technológiai bevonása érdekében. A Huawei 2018-ban az 5G állomások sikeres telepítését követően 20 százalékkal csökkentette a hálózat energiafogyasztását, amely mindössze egytizede a jelenlegi 4G infrestruktúráénak. A vállalat tavaly több mint 930 millió kWh elektromos áramot használt fel tiszta energiaforrásból, közel félmillió tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását, és a korábbi éveknél is nagyobb hangsúlyt helyezett a digitális szakadék felszámolására: a jelentés szerint a világ lakosságának 66 százaléka internet hiányában még mindig nem vesz részt a globális kommunikációban.

Bemutatta éves fenntarthatósági jelentését a Huawei

A Huawei idén tizenegyedik alkalommal mutatta be az előző évre vonatkozó fenntarthatósági jelentését. Az utóbbi évek során a Huawei azon dolgozott, hogy segítsen elérni az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait (SDGs) és egy, minél több felhasználó számára elérhető ökoszisztémát építsen ki partnereivel, illetve végrehajtsa saját stratégiai célkitűzéseit.

Fókuszban az 5G

A Huawei Technologies fenntarthatósági riportja négy fő területet nevezett meg, amelyek fejlesztésével csökkenteni kívánta tevékenységének ökológiai hatását. A vállalat az ötödik generációs hálózatok esetében is törekszik az energiahatékonyságra. A Huawei számos innovációt hozott létre az 5G kutatása folyamán, a termékfejlesztésben és mérnöki kivitelezés során egyaránt. Az ötödik generációs hálózatok a jelenlegieknél sokkal nagyobb kapacitással működnek majd, valamint a jövőben az itt történő adatátvitel sebessége is sokszorosára növekszik.

A jelentés kimutatta, hogy a vállalatnak 2018-ban sikerült 20 százalékkal az iparági átlag alá csökkentenie az 5G állomások energiafogyasztását, amely a jelenlegi 4G infrastruktúra energiaigényének alig egytizedét teszi ki, és ez várhatóan igaz lesz akkor is, mikor az ötödik generációs hálózatok elérik elődjük elterjedtségét. Az 5G „energiatakarékossága” elsősorban a vállalat innovatív technológiai megoldásainak köszönhető. A nagyteljesítményű algoritmusok biztosítják a Huawei lapkáinak jobb integrálhatóságát, valamint az egyes modulok energiafogyasztását is befolyásolják. A vállalat innovatív alapanyagai és algoritmusai hozzájárulnak az energia-feldolgozás fejlődéséhez, a biomimetikus hűtési megoldások pedig a hő megfelelő elosztásában segítenek. Ezeknek a megoldásoknak köszönhetően a Huawei 5G egységei kisebbek és könnyebbek, mint elődeik, és a kültéri használatra gyártott ötödik generációs bázisállomások (5G Simplified Solution, Super Blade Site) sem igényelnek külön hűtési rendszert, ezzel jelentősen csökkentve az energiafogyasztást.  „A megfelelő megoldásokkal a Huawei 5G megoldása egyike lesz a zöld technológiáknak.” – tette hozzá a vállalat elnöke.

Digitalizációt mindenkinek

A Huawei jelentése kimutatta, hogy ma közel kétmilliárd ember nem rendelkezik megbízható mobilszolgáltatással, valamint a GSMA adatai szerint a világ összes háztartásának 66 százaléka, közel négymilliárd ember internet hiányában nem vesz részt a globális kommunikációban. A vállalat a minden eddiginél megfizethetőbb és elérhetőbb digitális szolgáltatásokban látja a mindenki számára biztosított infokommunikációs szolgáltatások jövőjét, amely képes lehet felszámolni a globális digitális szakadékot.

Kevin Tao, a Huawei Fenntartható Fejlesztésekért felelős Tanácsának igazgatósági tagja és elnöke elmondta: „Minden felhasználó, háztartás és szervezet számára el akarjuk juttatni a digitális technológia előnyeit. Ezzel a céllal hoztuk létre a TECH4ALL globális digitális technológiai bevonást elősegítő kezdeményezésünket. A program egyik eredménye, hogy 2018 végére 40 millió vidéki és kistelepülésen élő lakos felhasználó csatlakozott az úgynevezett RuralStar megoldásunkhoz.”

Tao hozzátette, hogy a Huawei jelenleg 3 milliárd ember számára biztosít kommunikációs szolgáltatásokat és továbbra is elkötelezettek a biztonságos hálózati megoldások támogatása mellett szerte a világon. “Az elkötelezettségünknek semmi sem állhat az útjába, még a tavalyi indonéziai 7.7-es erősségű földrengés sem, ahol a Huawei volt az első és egyetlen beszállító, aki azonnal a helyszínre érkezett.” – mondta a Fenntartható Fejlesztésekért felelős Tanács elnöke.

Innovációval a Földért

A Huawei fenntarthatósági stratégiájának további célja a környezetvédelem. A vállalat támogatja a tiszta, hatékony, alacsony szénfelhasználású és körkörös gazdasági modellt. A jelentésből kiderül, hogy a vállalat gyártási és egyéb tevékenységei során olyan innovatív megoldásokat alkalmaz, amelyek figyelembe veszik a termékek és szolgáltatások életciklusát, valamint csökkentik a gyárak energiafelhasználását, környezetszennyezését. 2018-ban a vállalat mintegy 932 millió kWh elektromos áramot használt fel tiszta energiaforrásokból, ezzel 450.000 tonnával csökkentette a károsanyag-kibocsátását. A Huawei ezen felül elkötelezett amellett, hogy olyan partnerekkel dolgozzon, akikkel együtt tehet a csökkentett szén-alapú társadalomért.

Liang Hua, a Huawei elnöke elmondta, hogy a környezetvédelem kulcskérdés a Huawei fenntartható fejlesztési kezdeményezései szempontjából: “Az energiatakarékosság a legjelentősebb szempontjává vált a jövőbeli kommunikációs hálózatok működésének. Kevesebb energiafelhasználással több adatot kell továbbítanunk és ezzel egyidőben csökkenteni kell a rendszer energiafogyasztását. Az IKT technológia tud ebben segíteni”- tette hozzá a vezető.

Szoftverekben a biztonság kulcsa

A Huawei a stabil és biztonságos hálózati működésre és a felhasználók privát szférájának védelmére irányuló célkitűzéseket egy “biztonság és megbízhatóság/szavahihetőség” fókuszú stratégiává fejlesztette tovább 2018-ban. Ezen a területen a vállalat az elkövetkező években is számos innovációt helyezett kilátásba: a Huawei kétmilliárd dollár értékben fejleszti a szoftvereit, hogy jobban reagáljanak a teljes ipart érintő jövőbeli kiber- és adatbiztonsági kihívásokra.

Hozzászólások

Elektromos autók gyártására készül a Fiat Chrysler és a Foxconn

Pénteken kiadott közleménye szerint az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles (FCA) autóipari konszern elektromos járművek közös fejlesztésének a lehetőségét vizsgálja Kínában a tajvani Foxconn vállalattal létesített közös vállalat keretében.
2020. 01. 17. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több autót értékesített a román Dacia

Az előző évinél 5,1 százalékkal több, összesen 736 570 gépkocsit értékesített 2019-ben a román Dacia, ez a Renault-csoporthoz tartozó márka eddigi legjobb teljesítményének számít.
2020. 01. 17. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Netflix 26 milliárd dollárt költene saját gyártású tartalmaira

Iparági elemzés szerint a Netflix a következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására.
2020. 01. 17. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Visa elérte 100 százalékos megújuló energia célját

A Visa (NYSE: V) bejelentette, hogy a cég elérte a 2020-ra kitűzött, 100 százalékban megújuló energia használatára vonatkozó célját, ezzel is támogatva a vállalat elkötelezettségét globális tevékenységeinek felelősségteljes és fenntartható irányítása iránt, beleértve 76 országbeli 131 irodáját és 4 globális feldolgozóközpontot.
2020. 01. 17. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy beruházásra készül a Nestlé

Csaknem 2 milliárd svájci frankot ruház be a Nestlé, hogy áttérjen az újonnan gyártott műanyagokról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagok használatára és felgyorsítsa az innovatív fenntartható csomagolási megoldások fejlesztését - közölte a svájci élelmiszeripari vállalat csütörtökön.
2020. 01. 17. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

20 százalékos részesedést szerzett a MET Csoportban a Keppel Infrastructure

A Keppel Infrastructure 20 százalékos részesedést szerzett a svájci székhelyű MET Csoport európai energiavállalatban; a stratégiai partnerség célja, hogy közösen vásároljanak energetikai eszközöket az európai piacon - közölte a MET Csoport csütörtökön az MTI-vel.
2020. 01. 17. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lukács Ákos lett a JVSZ Környezetvédelmi Bizottságának elnöke

Lukács Ákos, a Deloitte Fenntarthatóság és Klímaváltozási tanácsadási üzletágának vezetője tölti be 2020. január 1-től a Joint Venture Szövetség (JVSZ) Környezetvédelmi Bizottságának elnöki pozícióját.
2020. 01. 17. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szépen teljesített a Morgan Stanley

A rekordok évét tudhatja maga mögött a Morgan Stanley amerikai bankcsoport, amely a vártnál nagyobb bevétel mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a negyedik negyedévben.
2020. 01. 17. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A MÁV felülvizsgálja a mozdonyvezetők szolgálati beosztásait

A MÁV-Start Zrt. haladéktalanul felülvizsgálja a mozdonyvezetők azon szolgálatait, amelyek ideje eléri a 12 órás határt - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.
2020. 01. 17. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Lebomló virágcserepekkel csökkenti műanyagfelhasználását a SPAR

Az áruházlánc újabb zöld kezdeményezése, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban is kínál vásárlóinak dísznövényeket. A környezetbarát cserepek érdemben redukálják a vállalat műanyagfelhasználását.
2020. 01. 16. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tőzsdében gondolkodik az OXO csoport

Egységes portfólióba rendezte befektetéseit és OXO Technologies Holding néven új ernyőcéget alapított az OXO csoport.Az immár ötéves múltra visszatekintő vállalat hamarosan magán- és intézményi befektetőknek is felkínálja a befektetés lehetőségét dinamikusan növekvő technológiai portfóliójába, amellyel a nyilvános piacot célozza meg.
2020. 01. 16. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új ügyvezetővel kezdi a 2020-as évet a tetőrendszerek piacán meghatározó Bramac Kft.

A tetőrendszerek piacán évtizedek óta meghatározó Bramac Kft. új vezető irányítása alatt kezdi meg a 2020-as évet.
2020. 01. 16. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

50 millió eurós kockázati hitel eszközt kap a Bolt

Az Európai Befektetési Bank (EBB) megállapodást írt alá az észt Bolt utazásszervező alkalmazás fejlesztőjével 50 millió euró értékű kockázati hiteleszköz (úgynevezett venture debt facility) rendelkezésre bocsátásáról. A finanszírozási megállapodás az Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatásával jött létre az Európai Beruházási Terv részeként.
2020. 01. 16. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Goldman Sachs - pörög a biznisz, dől a pénz!

Ugyan a legtöbb soron a vártnál kedvezőbb számokat közölt a Goldman Sachs a negyedik negyedévre (10 milliárd dolláros bevétel a várt 8,6 milliárd dollárral szemben), egy egyszeri 1,1 milliárd dolláros perköltség miatt az egy részvényre jutó profit csupán 4,69 dolár lett a várt 5,52 dollárral szemben.
2020. 01. 16. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Figyelmeztetést adott ki a Target az USA-ban

A vártnál alacsonyabb bevételekre figyelmeztetett a Target kiskereskedelmi vállalat az USA-ban, miután még a negyedik negyedéves gyorsjelentés előtt közölték, hogy a legalább egy éve nyitvatartó üzletekben 1,4%-kal növekedtek év/év alapon az értékesítések az egy évvel ezelőtti 5,7%-kal szemben.
2020. 01. 15. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját az Equilor

Idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját az Equilor, ebből az alkalomból a befektetési szolgáltató székházában indították el szerdán a kereskedést a tőzsde csengőjének jelképes megszólaltatásával az Equilor és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezetői.
2020. 01. 15. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szépen nőtt az Audi Hungaria gyártási eredménye

Jelentősen nőtt az Audi Hungária Zrt. termelési eredménye 2019-ben, közel kétmillió motort és több mint 150 ezer autót készítettek - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-t.
2020. 01. 15. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb női felsővezető a Praktiker menedzsmentjében

Márton Katalin HR és CSR igazgató is tagja lett január 1-től a magyar tulajdonú Praktiker menedzsmentjének, mivel a HR terület és a társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepet kap a jövőben a barkácsáruház-lánc életében. A Praktiker 1590 embernek ad munkát.
2020. 01. 15. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagyon megy a szekér a J.P. Morgan-nél, brutál jó lett az eredmény

A vártnál jóval jobb negyedéves eredményt tett közzé a J.P. Morgan a negyedik negyedévre, miután 2,57 dolláros EPS-t jelentett a várt 2,36 dollárral szemben.
2020. 01. 15. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2020 legmeghatározóbb médiaügynökségi tenderét hirdeti meg az Extreme Digital és az eMAG

Miután a két cég összeolvadásához az eMAG és az Extreme Digital megszerezte a szükséges hatósági engedélyeket, a két online kereskedelmi márka számára közös médiavásárlási tendert hirdet meg. A közel kétmilliárd forintos összegről szóló megbízás jó eséllyel a 2020-as év legnagyobb és legmeghatározóbb médiaügynökségi tendere lesz.
2020. 01. 14. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások: